BLOG UŽIVO, VIDEO: Zbog talasa nasilja Francuska zabranila prodaju alkohola na EP
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Zbog talasa nasilja Francuska zabranila prodaju alkohola na EP

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:15 - Ministar francuske policije traži proterivanje huligana sa EPFrancuska vlada najavila je da će proterati strane fudbalske huligane, jer njihovo ponašanje skreće pažnju policije sa borbe protiv terorizma. Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je da je poslao uputstvo lokalnim zvaničnicima da izdaju naređenje o proterivanju za "sve strane navijače čije ponašanje remeti javni red". "Njihove akcije skreću pažnju policije sa njene glavne misije, a to je zaštita naše zemlje od terorističkih pretnji", rekao je on. Kaznev je prethodno zatražio od svih policijskih službi zaduženih za obezbeđivanje evropskog prvenstva u Francuskoj "da preduzmu sve potrebne mere" kako bi zabranile prodaju i konzumaciju alkohola dan pre i na sam dan održavanja fudbalskih mečeva.

22:55 - Švajnštajger i Mustafi doneli pobedu NemačkojFudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je Ukrajinu 2:0 golovima Mustafija i Švajnštajgera. Opširnije pogledajte OVDE

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:45 - Mega osvojila treće mesto i obezbedila plasman u ABA liguKošarkaši Mega Leksa obezbedili su plasman u Jadransku ligu i sledeće sezone, pošto su večeras na svom terenu u Sremskoj Mitrovici, u petoj utakmici serije za treće mesto u Superligi Srbije, pobedili FMP sa 81:73 (24:19, 21:19, 19:15, 17:20).Mega je tako sa 3:2 u seriji pobedila FMP.

22:30 - FA: Ozbiljno shvatamo upozorenje UEFAEngleska fudbalska asocijacija (FA) je "krajnje ozbiljno" shvatila upozorenje UEFA da bi njen nacionalni tim mogao biti diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva ako se navijačko nasilje bude nastavilo. "Razumemo potencijalne posledice akcija naših navijača i u potpunosti prihvatamo da je potrebno da FA učini svaki napor da ih pozove da se ponašaju odgovorno i sa poštovanjem", izjavio je izvršni direktor FA Martin Glen. UEFA je uputila takvo upozorenje nakon tri dana nasilja, u kome su se engleski navijači u Marseju sukobljavali sa ruskim navijačima, kao i sa lokalnom omladinom. Povodom napada ruskih navijača na Engleze na stadionu, odmah po završeku meca njihovih reprezentacija, Glen je rekao da takve scene na fudbalskim stadionima nije viđao decenijama.

22:10 - Srpski Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost želi da Hrvatska osvoji medalju na EP 21:49 - O'Nil: Razočarani smoSeverna Irska je debitovala na Evropskom prvenstvu i to je njen prvi veliki turnir u poslednjih 30 godina. Severna Irska je poražena od Poljske 1:0. "Pomalo smo razočarani jer u pojedinim trenucima nismo bili dobri koliko smo mogli. Mislim da je Poljska bila odlična. Moram da čestitam mojim igračima jer su ostali u utakmici i posle primljenog gola", rekao je selektor Severne Irske Majkl O'Nil. U drugom kolu Severna Irska će u četvrtak od 18 časova igrati protiv Ukrajine.

21:30 - Krihovjak zadovoljan pobedom PoljskeFudbalski reprezentativac Poljske Gžegož Krihovjak rekao je da je zadovoljan timskom igrom u pobedi protiv Severne Irske na Evropskom prvenstvu, ali da njegova ekipa ne sme da se zadovolji tim trijmufom, pošto je čekaju teške utakmice u Grupi C. "Ekipa je shvatila da neće moći da pobedi ako svi budu igrali samostalno. Iskusni smo i znamo da je to tek prva utakmica na turniru. Ako želimo da osvojimo Evropsko prvestvo ne smemo da se zadovoljavamo sa tri boda. Znamo da će sledeća utakmica biti teška", rekao je Krihovjak. Poljska je danas u Nici pobedila Severnu Irsku sa 1:0, u prvom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. To je prva pobeda na evropski prvenstvima u istoriji Poljske.

21:05 - Ilić: Da pritisak Mađara prebacimo u našu koristRukometni reprezentativac Srbije Nemanja Ilić izjavio je da će biti vruća atmosfera u Vespremu u revanšu baraža sa Mađarskom. On veruje u plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine. "Svesni smo kakva je atmosfera u Vespremu i kakvi su njihovi navijači. Probaćemo da sav taj pritisak pretvorimo u našu prednost. Drugu soluciju nemamo. Idemo iz početka. Prvo poluvreme je završeno u Kraljevu. Čeka nas nastavak", rekao je Ilić. Srbija je u prvom meču baraža izgubila od Mađarske (26:25) u Kraljevu, a Ilić smatra da je loš početak kumovao kasnijem porazu. "Ne znam šta nam se desilo na početku utakmice. Panično smo krenuli, gubili lopte i bili u grču. Ohladili smo glave u nastavku i tada je sve došlo na svoje. Ispustili smo priliku da pobedimo, ali smo pokazali delić onoga kako bi trebali da odigramo u revanšu. Idemo u Vesprem hladne glave i mirni", rekao je Ilić. Revanš baraža za Svetsko prvenstvo u Francuskoj izmedju Madjarske i Srbije igra se u sredu od 20 sati.

20:45 - Emeri napušta SeviljuTrener fudbalera Sevilje Unaj Emeri obavestio je upravu kluba da želi da ode, pošto je za njega zainteresovan Pari Sen Žermen. Emeri, koji je predvodio Sevilju do tri uzastopne titule u Ligi Evropa, je najozbiljniji kandidat za trenera Pari Sen Žermena, nakon što je predsednik tog kluba Naser el Kelaifi početkom meseca najavio velike promene i javno kritikovao aktuelnog trenera Lorana Blana. Kelaifi je rekao da je sezona, u kojoj je njegov klub osvojio sva tri domaća trofeja, neuspešna, pošto je ekipa eliminisana u četvrtfinalu Lige šampiona i dodao da klub mora da počne novi ciklus. Očekuje se da će Kelaifi početi formalne pregovore sa Emerijem, a francuski mediji preneli su da je već ostvaren kontakt. Mediji su spekulisali da je Everton zainteresovan za Emerija, ali se očekuje da će klub iz Liverpula preuzeti Ronald Kuman. Sevilja bi trebalo da angažuje Argentinca Horhea Sampaolija, koji je u januaru podneo ostavku na mesto selektora Čilea. On će sutra doputovati u Sevilju na pregovore.

20:04 - Udovičić čestitao DimitrijevićuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskom reprezentativacu u bacanju koplja, Nemanji Dimitrijeviću, osvojanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u atletici za paraolimpijce. "Bravo Nemanja! Čestitam ti što si obaranjem i ličnog rekorda pokazao koliko si veliki sportista i kako se bori za boje svoje zemlje! Svaka čast!" - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

19:50 - Istorijska pobeda PoljakaFudbalska reprezentacija Poljske ostvarila je prvu pobedu na EP. Poljaci su pobedili Severnu Irsku. Opširnije OVDE

19:15 - Zbog talasa nasilja Francuska zabranila prodaju alkohola na EPFrancuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev zatražio je nakon višednevnih sukoba navijača u Marseju, od svih policijskih službi zaduženih za obezbeđivanje Evropskog prvenstva u Francuskoj "da preduzmu sve potrebne mere" kako bi zabranile prodaju i konzumaciju alkohola dan pre i na sam dan održavanja fudbalskih mečeva. Kaznev je na konferenciji za novinare u Parizu istakao da svim navijačima za koje se utvrdi da imaju veze sa incidentima u Marseju preti mogućnost zabrane pojavljivanja u gradovima u kojima se održava EP, do 10. jula, kada se završava takmičenje, preneo je "Figaro" na svom portalu. Francuski ministar unutrašnji poslova prethodno je danas pozvao na oštre sankcije protiv fudbalskih saveza Engleske i Rusije nakon nasilnih sukoba navijača u Marseju. "Apsolutno je neophodno da nacionalne federacije čiji navijači izazivaju incidente takve prirode budu kažnjeni za ono što se desilo unutar stadiona a i van njega", rekao je Kaznev na pres konferenciji, prenosi Rojters. UEFA je ranije upozorila fudbalske saveze Engleske i Rusije da bi njihove reprezentacije mogle da budu diskvalifikovane sa Evropskog prvenstva, ako se ponove neredi navijača poput jučerašnjeg iz Marseja.

19:00 - Turan: Bio sam loš, izviniteTurski fudbaler Arda Turan izvinio se zbog svoje slabe partije na meču sa Hrvatskom u prvom kolu Evropskog prvenstva. Hrvatska je slavila golom Luke Modrića u 41. minutu. Turska naredni meč igra sa Španijom u petak u Nici, a istog dana "Kockasti" se sastaju sa Češkom u Sent Etjenu. "Prvo moram da se izvinim zbog svoje slabe partije na ovom meču. Mislim da sam igrao loše. Moji saigrači su dali sve od sebe, ali Hrvatska je jako dobra ekipa. Mogli smo na kraku nekako izvući nerešen rezultat, ali to se nažalost nije dogodilo. Ovo je tek prva utakmica, a mi ćemo dati sve od sebe u nastavku i nećemo se predati ni protiv Španije. Sada nismo bili dovoljno dobri, ali skupićemo se i popraviti stvari", rekao je Arda Turan.

18:39 - Del Boske još nije izabrao golmana za utakmicu sa ČeškomSelektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da još nije odlučio ko će braniti u predstojećoj utakmici protiv Češke, u prvom kolu Grupe D na Evropskom prvenstvu. Del Boske može da izabere vetarana Ikera Kasiljasa ili Davida de Heu. "Oni su odrasli. Razmišljamo o svakoj poziciji u timu, a ne samo o golmanima. Konačna odluka će sutra biti doneta", rekao je Del Boske. Kasiljas je godinama bio standardan i predvodio je Španiju do dve titule evropskog i titule svetskog prvaka, ali posle više od jedne decenije sada mora da se bori za mesto u timu sa De Heom, za koga su mediji spekulisali da će, posle dobrih partija u Mančester junajtedu, biti prvi golman na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

18:04 - Rakitić: Možemo biti zadovoljni, iako je razlika mogla da bude većaVezni fudbaler Hrvatske Ivan Rakitić rekao je da je zadovoljan današnjom utakmicom i pobedom protiv Turske na početku Evropskog prvenstva. "Možemo bii zadovoljni utakmicom, ali je verovatno razika mogla da bude veća, mogli smo da damo još dva-tri gola, ali tako je kako je", rekao je Rakitić posle meča. Hrvatska je pobedila sa 1:0 u prvom kolu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, u kojoj su još i dvostruki uzastopni šampion Španija, kao i Češka "Euro uopšte nije lak. Mogli smo danas da pogodimo mrežu nekoliko puta. Moramo da nastavimo ovako, ali mislim da smo u najtežoj grupi. Hoćemo da uživamo u ovoj pobedi, iako ona neće biti važna ako ne prođemo dalje", rekao je Rakitić.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

17:53 - Fudbaleri Novog Pazara počinju pripreme 17. junaFudbalski klub Novi Pazar počeće pripreme 17. juna, iako još nije poznato koji trener će predvoditi ekipu u novoj sezoni, saopšteno je iz tog superligaša. Novi Pazar su, za sada, napustili Milan Savić (Anortozis Famagusta, Kipar) i Petar Pavlović (Metalac Gornji Milanovac), dok bi Vladimir Radivojević ubuduće trebalo da nosi dres lučanske Mladosti. Novopazarci su prošlu sezonu u Super ligi Srbije završili na 14. mestu.

17:51 - Inijesta: Želimo da zaboravimo rezultat sa SP u BraziluFudbalski reprezentativac Španije Andres Inijesta rekao je da njegova ekipa želi da zaboravi razočaravajući rezultat sa Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine i ode "što dalje" na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. "Razočarani smo rezultatom u Brazilu i moramo da se koncentrišemo na ovo takmičenje, a kao branioci titule imamo obavezu da odemo što dalje" - istakao je Inijesta.

17:48 - Brazile prejake za srpske gracijeŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u meču poslednjeg, 3. kola B grupe prvog vikenda I divizije 24. Gran prija. Brazil je u Rio de Žaneiru, pobedio našu nacionalnu selekciju sa 3:0, po setovima 25:20, 25:18 i 25:18, posle 79 minuta igre. Odigrala je Srbija sigurno najbolju utakmicu u Riju, protiv kompletne selekcije Brazila. Izabranice Aleksandra Vladisavljeva su se snažno suprotstavile domaćinu Olimpijskih igara, ali su prva dva seta počele loše, a zatim uspevale da stignu, i prestignu Brazil tokom sredine setova. Ipak, u završnicama je do izražaja došao kvalitet i iskustvo izabranica Ze Roberta, protiv kojih će Srbija ponovo igrati narednog petka u Makau.

17:43 - Bamberg odbranio tituluKošarkaši Bamberga odbranili su danas titulu prvaka Nemačke, pošto su na svom terenu pobedili Ulm sa 92:65 i tako slavili sa 3:0 u finalu plej-ofa. Bamberg je plej-of seriju završio bez poraza, sa svih devet pobeda. Ovo mu je osma titula prvaka Nemačke. Ekipu su do pobede predvodili Bredli Vanamejker sa 19 poena, šest asistencija i četiri skoka, kao i Darijus Miler sa 19 poena i šest skokova. Najefikasniji u Ulmu bio je Rejmar Morgan sa 19 poena. U intervjuu posle meča novinar je pitao trenera Bamberga Andreu Trinkijerija ima li planove za sledeću sezonu, na šta je italijanski stručnjak kratko odgovorio: "Da se napijem večeras".

17:20 - FIFA kritikovala izgrednike na EPSvetska fudbalska federacija (FIFA) kritikovala je "idiotske izgrednike" što su izazvali "sramne scene" poslednjih nekoliko dana u Marselju, tokom Evropskog prvenstva. FIFA je danas popodne objavila saopštenje, nedugo pošto je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rusije (RFU) zbog nereda i rasističkih ispada njenih navijača na stadionu Velodrom u Marselju, tokom i posle utakmice Engleska-Rusija (1:1). Incidenti na utakmici usledili su nakon tri dana huliganskih sukoba u Marselju, u kojima su učestvovali ruski, engleski i francuski izgrednici. "FIFA snažno osudjuje bilo koji vid nasilja, i nalazi da je potpuno neprihvatljivo gledanje takvih sramnih scena na fudbalskim mečevima i oko njih. Za nerede je kriva manja grupa idiotskih izgrednika koji nemaju veze sa fudbalom i sa pravim navijačima", navodi se u saopštenju FIFA.17:00 - Hrvatska pobedila TurskuFudbalska reprezentacija Tursku 1:0 u prvom meču grupe D na EP. Jedini strelac za Hrvate bio je Luka Modrić u 41. minutu. OPŠIRNIJE OVDE

16:50 - Aleksandar Šapić pohvalno o Hrvatima

Nekadašnji vaterpolista, Aleksandar Šapić na svom tviter nalogu redovno komentariše dešavanja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Kada je u pitanju duel između Hrvatske i Turske , Šapić je pohvalio igru "vatrenih" i poručio da nastave istim tempom.

16:36 - FS Rusije: Navijači, poštujte zakonFudbalski savez Rusije (RFU) pozvao je danas svoje navijače da poštuju zakon, pošto su u subotu na stadionu u Marseju napali pristalice Engleske nakon utakmice Evropskog prvenstva. Rusija se nalazi pod istragom UEFA zbog optužbi za nerede, rasističko ponašanje navijača i paljenje baklji na utakmici. Sve to je usledilo nakon tri dana nereda u Marseju, u kojima su učestvovali engleski, ruski i francuski huligani. "Izražavamo žaljenje zbog nereda u koje su bili umešani ruski navijači, kako van stadiona, tako i na njemu. Pozivamo navijače da poštuju protivnika i njihove pristalice", navodi se u saopštenju saveza. RFU je tražio i od svojih pristalica da ne koriste zabranjene rekvizite, kao što su pirotehnika i laseri, da bi se tako izbegle disciplinske mere za reprezentaciju Rusije pred utakmice sa Slovačkom i Velsom.16:20 - Nikolina Mijušković osvojila drugo mesto na SKSrpska juniorka Nikolina Mijušković osvojila je srebrnu medalju u kanuu jednokleku na 500 metara na Svetskom kanu kupu za žene. Mijuškovićeva je do srebrne medalja stigla u vremenu 2 minuta 16.96 sekundi. Zlato je pripalo Eženi Doranž i Francuske (2:16.36), dok je bronzu osvojila Ti Fung Trung iz Vijetnama (2:17.04). Srpske kanuitskinje veslale su i u finalu C1-200. Mijuškovićeva je zauzela 4. mesto (51.78), dok je naša druga predstavnica, Nikolina Milić finale završila na 9. mestu (54.41). Zlato je pripalo Francuskinji Doranž (50.35), srebro Dilnosi Rahmatovoj iz Uzbekistana (50.58), dok je bronzu osvojila Tajlanđanka Tiangkatok (50.94) Mijuškovićeva je u paru sa Tajlanđankom Orasom Tiangkatok u seniorskoj konkurenciji zauzela 5. mesto u kvalifkacijama u dvokleku na 200 metara.16:00 - UEFA kažnjava Ruse, ali ne i EnglezeUEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv FS Rusije posle mnogobrojnih incidenata navijača pre, na i posle meča sa Engleskom na EP u Francuskoj. UEFA tereti Ruse jer su njihove pristalice napale suprotne navijače, rasističkih povika i paljenja baklji, navodi se u saopštenju UEFA. UEFA neće pokrenuti nikakvu akciju da se kazni Fudbalski savez Engleske, iako su i tamošnji navijači učestvovali u tučama širom Marseja i na stadionu. Engleski navijači, zajedno sa ruskim, izazivali su nerede pre utakmice u marsejskoj Staroj luci, nekoliko njih je uhapšeno i povredjeno, a lokalna policija morala je da koristi suzavac kako bi smirila situaciju.

15:43 - Nemačka policija sprečila 18 huligana da odu na EPNemačka policija zaustavila je danas 18 huligana koji su se uputili na utakmicu te zemlje u okviru Evropskog prvenstva u fudbalu. Vlasti su saopštile da je grupa zaustavljena u blizini grada Trir u zapadnom delu Nemačke i da je sprečena da napusti zemlju. Osobe koje su zaustavljene dolaze iz Drezdena na istoku Nemačke i poznate su vlastima kao nasilni huligani. Zvaničnici su naveli da su i njihovim kombijima našli fantomke. Nemačka policija sprovodi pojačane provere u zapadnom delu zemlje, na granicama s Belgijom i Luksemburgom, uoči utakmice Nemačke u Lilu na severu Francuske.

15:20 - Poljski i irski navijači se polako spremaju za meč

15:00 - Mutko se složio sa UEFARuski ministar sporta Vitalij Mutko složio se s UEFA, koja je pokrenuo disciplinski postupak protiv FS Rusije zbog divljanja ruskih navijača uoči, za vreme i posle utakmice Rusije i Engleske (1:1) u Marseju. "To je ispravan postupak. Bilo je paljenja baklji, ispaljivanja raketa iz signalnih pištolja, bilo je sukoba na tribinama i potrebno je to sprečiti", naveo je Mutko.

14:45 - Marej i Lendl ponovo sarađujuDrugi teniser sveta Endi Marej radiće ponovo sa svojim nekadašnjim trenerom Ivanom Lendlom. Marej je radio sa Lendlom od 2012. do 2014. godine i u tada je osvojio oba svoja grend slema i olimpijsko zlato. Britanac je do pre dva meseca radio sa Ameli Morezmo. On se ove sezone plasirao u dva grend slem finala i oba je izgubio od Novaka Djokovića. "Proveo sam dve uspešne godine radeći sa Ivanom. On je potpuno posvećen i zna šta je potrebno da bi se pobedjivalo na velikim turnirima. Radujem se što se Ivan ponovo vraća u tim i što će mi pomoći da dostignem svoje ciljeve", rekao je Marej. Osmostruki osvajač grend slemova Lendl kratko je i sažeto prokomentarisao: "Trebalo bi da bude zabavno". Marej i Morezmo su oboje tokom Rolan Garosa nagoveštavali da je razlaz u odnosu usledio zato što teniser nije uspeo da osvojio još jedan slem pod vodjstvom Francuskinje.

14:00 - Saša Stefanović novi trener Novog PazaraOdbojkaški klub Novi Pazar dogovorio je jednogodišnju saradnju sa trenerom Sašom Stefanovićem koji će na klupi tog superligaša naslediti Milana Gršića, saopšteno je. "Drago mi je što ću ponovo raditi u Novom Pazaru, ambicije su nam se opet poklopile. Izrasli su u jedan od najboljih domaćih kolektiva, biće mi zadovoljstvo da ih predvodim", rekao je Stefanović. On je vodio Pazarce u prvoj polovini sezone 2013/14, u kojoj je ta ekipa prvi put izborila plasman u Superligu. Kao trener Niša, u prošlom prvenstvu dobio je obe utakmice (3:2, 3:0) protiv svog novog tima. "Ostao sam u kontaktu s ljudima iz kluba i posle odlaska, a verovatno su me preporučili i uspesi ostvareni u poslednje dve godine. S ekipom Niša ušao sam u elitni rang, dok smo prošle sezone obezbedili nastup u evropskom Kupu izazivača", istakao je Stefanović.

13:17 - UEFA kažnjava FS Rusije, otvoren postupakEvropska fudbalska unija (UEFA) otvorila je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rusije posle mnogobrojnih incidenata navijača pre, na i posle meča sa Engleskom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. UEFA tereti Ruse jer su njihove pristalice napale suprotne navijače, rasističkih povika i paljenja baklji, navodi se u saopštenju UEFA.Ujedno, UEFA neće pokrenuti nikakvu akciju da se kazni Fudbalski savez Engleske, iako su i tamošnji navijači učestvovali u tučama širom Marseja i na stadionu. Engleski navijači, zajedno sa ruskim, izazivali su nerede pre utakmice u marsejskoj Staroj luci, nekoliko njih je uhapšeno i povređeno, a lokalna policija morala je da koristi suzavac kako bi smirila situaciju.

13:00 - Amerikanci i Kolumbijci u četvrtfinalu Kopa AmerikaZavršeno je takmičenje u Grupi A na Kopa Amerika. Amerikanci su u četvrtfinalu Kope, jer su golom Klinta Dempsija savladali Paragvaj. Kolumbijci su se kockali, izveli rezervnu ekipu i izgubili od Kostarike sa 2:3. Selektor Pekerman je na klupi ostavio najveće zvezde poput Hamesa Rodrigeza, Bake, Kuadrada, a kada ih je uveo, bilo je kasno. Ipak, Kolumbijci su, uz Amerikance, prošli dalje. Obe ekipe osvojile su šest bodova.

12:39 - Fudbaleri Crvene zvezde sutra počinju pripremeFudbaleri Crvene zvezde sutra počinju pripreme za novu sezonu u kojoj brane titulu prvaka Srbije i jure ulazak u Ligu šampiona.Trener Miodrag Božović prozivku je zakazao za 11 sati na stadionu Rajko Mitić.Crveno-beli su do sada doveli tri pojačanja, Stefana Miloševića iz Spartaka, Tomasa Fibela iz Mordovije i Adama Mičela sa Novog Zelanda.Fudbaleri Crvene zvezde u Beogradu boraviće do 27. juna, a potom će krenuti put Slovenije, odnosno Termi Čatež gde će ostati do 9. jula.

11:40 - Pogba može u Real za 120 miliona evraTorinski Juventus spreman je da pusti najboljeg fudbalera Pola Pogbu u Real Madrid, ali za 120 miliona evra i da u suprotnom smeru krene Toni Kros, piše španska Marka.Šampion Evope već je dogovorio lične uslove sa francuskim vezistom, prema kojim će Pogba zaraditi 40 miliona evra za pet godina, dok je preostao teži deo posla da se usaglase detalji sa Juventusom.Real verovatno neće imati ništa protiv da pusti Krosa, na čiju poziciju upravo dolazi Pogba, ali je pitanje da li je spreman da izdvoji toliko novca.Pogba je pre četiri godine u Juventus stigao kao slobodan igrač iz Mančester Junajteda i postao jedan od najbolih vezista na svetu.Sa "Starom damom" osvojio je četiri Skudeta, po dva Kupa i Superkupa Italije i igrao finale Lige šampiona.

11:11 - Policija: Lakše povređeno 35 u nasilju u MarsejuPolicija u Marseju saopštila je danas da je povredjeno 35 ljudi u sukobima fudbalskih huligana iz Rusije i Engleske, pre i posle utakmice reprezentacija te dve zemlje u subotu na Evropskom prvenstvu.Regionalni šef policije Loran Nunez rekao je kratko da su sve povrede lakše. On nije odmah odgovorio na pitanje o navodima da je jedan Britanac u kritičnom stanju.Francuske vlasti branile su svoje službe bezbednosti pošto su mediji uživo prenosili surove huliganske tuče u Staroj luci Marseja i okolnim ulicama pred subotnju utakmicu.Lider francuskih socijalista Žan-Kristof Kambadelis branio je policiju svoje zemlje, a za nasilje je okrivio "pijane kretene".Utakmica Engleska-Rusija zavšena je 1:1.

10:35 - Lineker: Nasilje navijača u Marseju velika neprijatnost za EngleskuNasilje navijača pre utakmice izmedju Engleske i Rusije u Marseju Evropskom prvenstvu velika je neprijatnost za Englesku, napisao je na Tviteru bivši engleski fudbalski reprezentativac Gari Lineker."Šta nije u redu s tim ljudima?", napisao je nekadašnji napadač engleske reprezentacije ispod fotografije na kojoj se vide engleski navijači goli do pojasa i podignutih ruku kako hodaju po tlu zatrpanom flašama i razbijenim staklom, dok su iza njih zastave engleskih klubova.Lineker je za engleske medije rekao da incidente izazivaju i navijači drugih reprezentacija i da policija takodje ume da provocira, ali da ne može da se otme utisku da se to dogadja samo tamo gde su Englezi.Prema navodima francuske policije, u jučerašnjim neredima u Marseju, nekoliko sati pre meča Rusije i Engleske, povredjena je 31 osoba, medju kojima i jedan Englez koji je životno ugrožen, a uhapšeno je šestoro ljudi.

10:07 - Dajer: Razočarani smo remijemFudbaler Engleske Erik Dajer rekao je večeras da je za njegovu ekipu remi protiv Rusije na otvaranju Evropskog prvenstva razočaravajući rezultat."Razočarani smo jer smo dobro odigrali celu utakmicu. Remi je razočaravajući rezultat", rekao je Dajer za britanske medije.Fudbalske reprezentacije Engleske i Rusije odigrale su večeras nerešeno 1:1 u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Francuskoj.Engleska je povela golom Dajera u 73. minutu iz slobodnog udarca, a izjednačenje Rusima doneo je Vasili Berezutski u drugom minutu sudijske nadoknade vremena."Mislio sam da smo uradili sve kako treba. Kontrolisali smo sve, osim sam finiša utakmice. Možemo da izvučemo dosta pozitivnih stvari iz ove utakmice... Moramo ovo da ostavimo iza nas", rekao je Dajer.Engleska će u narednom kolu u četvrtak igrati protiv Velsa, dok Ruse očekuje duel sa Slovačkom.

09:15 - Hodžson: Gorka pilula koju moramo da progutamoSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da remi protiv Rusije na startu Evropskog prvenstva ima ukus poraza."Kada primite gol minut pre kraja, to je gorko razočarenje. Osim početka drugog poluvremena, ako oduzmete tih 15 minuta, u potpunosti smo kontrolisali meč. Bio bih zadovoljan sa 1:0, ali primili smo gol u poslednjem minutu. Ako je za utehu, nismo primili gol iz neke naše lude greške", rekao je Hodžson.Fudbalske reprezentacije Engleske i Rusije odigrale suu subotu u Mraseju nerešeno 1:1 u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Francuskoj.Engleska je povela golom Dajera u 73. minutu iz slobodnog udarca, a izjednačenje Rusima doneo je Vasilij Berezucki u drugom minutu sudijske nadoknade vremena."Posle tih 15 minuta ponovo smo uspostavili kontrolu, nismo imali sreće da postignemo i drugi gol koji bi sve rešio... Kada dominirate u utakmici kao što smo mi dominirali i na kraju ne pobedite, onda se osećate kao da ste izgubili. Spremali smo se da proslavimo pobedu i sada nemamo tu mogućnost", rekao je selektor Engleske."Zaslužili smo da pobedimo. Ovo je gorka pilula, koju moramo da progutamo. Moramo to da prihvatimo i da idemo dalje", dodao je Hodžson.Kapiten Engleske Vejn Runi naveo je da je njegova reprezentacija zaslužila tri boda."Naša igra je bila vredna tri boda. Razočarani smo, ali moramo da nastavimo dalje", rekao je Runi.

08:34 - Slucki: Hvala igračima, borili su se do krajaSelektor fudbalske reprezentacije Rusije Leonid Slucki rekao je da su se njegovi igrači borili do kraja i da su na kraju spasili utakmicu protiv Engelske na početku Evropskog prvenstva."Želim da se zahvalim igračima koji su se borili do kraja i izjednačili, što nije lako uraditi. Spasili su utakmicu, borili su se do kraja. Engleska je dominirala, ali smo uspeli da zadržimo njihove opasne napade", rekao je Slucski.Fudbalske reprezentacije Engleske i Rusije odigrale su u subotu u Marseju nerešeno 1:1 u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Francuskoj.Engleska je povela golom Dajera u 73. minutu iz slobodnog udarca, a izjednačenje Rusima doneo je Vasilij Berezucki u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.Utakmici na Velodromu prethodili su veliki sukobi navijača Engleske i Rusije, a to se nastavilo i na samom stadionu."Ne znamo šta se sve dešavalo u Marseju. Bili smo fokusirani na utakmicu, tako da ne znam detalje incidenata. Ali jasno je da to nije dobro za fudbal", rekao je selektor Rusije.

08:15 - Pobede Švajcarske i Velsa, remi Engleske i Rusije na EPDrugog dana Evropskog prvenstva u Francuskoj u Grupi A Švajcarska je savladala Albaniju 1:0, dok je u Grupi B Vels bio bolji od Slovačke 2:1. U drugom meču Grupe B Engleska i Rusije su remizirale 1:1 zahvaljujući golu Vasilija Berezuckog u 92. minutu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track