BLOG UŽIVO, VIDEO: Šapekoense i Atletiko Nasional igraju 4. aprila
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Šapekoense i Atletiko Nasional igraju 4. aprila

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Bravo: Ne želim da napustim SitiČileanski golman Klaudio Bravo demantovao je danas da je nesrećan u Mančester sitiju i da želi da napusti taj fudbalski klub."Laž je da sam u potrazi za novim klubom i da želim da odem. Nema istine u tome uopšte", rekao je Bravo, prenose britanski mediji.Bravo je u Mančester siti došao prošle godine iz Barselone, a posle lošije forme izgubio je mesto u prvom timu. Britanski mediji su spekulisali da je Pep Gvardiola u potrazi za novim golmanom.

21:38 - Šapekoense i Atletiko Nasional igraju 4. aprilaBrazilski fudbalski klub Šapekoense i kolumbijski Atletiko Nasional sastaće se 4. aprila u prvom meču Rekopa Sudamerikana, saopšteno je danas.Brazilski klub doživeo je veliku tragediju kada se 28. novembra 2016. u Kolumbiji srušio avion sa većinom njegovih fudbalera, stručnim štabom, čelnicima kluba i novinarima, na putu ka Medeljinu, gde je Šapekoense trebalo da igra protiv Atletiko Nasionala, prvu utakmicu finala Kupa Sudamerikana.U nesreći je poginula 71 osoba od 77 putnika. Stradalo je 19 fudbalera brazilskog kluba.Nakon tragedije trofej pobednika Kopa Sudamerikana dodeljen je Šapekoenseu.U Rekopa Sudamerikana sastaju se šampioni Kopa Sudamerikana i Kopa Libertadores, dva najjača takmičenja na kontinentu.

21:06 - Čurlinov pozvan u reprezentaciju MakedonijeSelektor fudbalske reprezentacije Makedonije Igor Angelovski za prijateljsku utakmicu sa Belorusijom pozvao je i mladog fudbalera Kelna Darka Čurlinova.Ukoliko dobije šansu da nastupi protiv Belorusije, Čurlinov će postati najmladji reprezentativac Makedonije sa 16 godina i osam meseci."Darko Čurlinov je ekstra talenat, zato je pozvan u reprezentaciju. Verujem da će ovo za njega biti podsticaj da igra još bolje", rekao je Angelovski. ; Prijateljska utakmica Makedonije i Belorusije igra se sutra u Skoplju na stadionu "Filip Drugi" od 18.00.

20:26 - Siti kažnjen sa 35.000 funtiFudbalski savez Engleske (FA) kaznio je danas Mančester siti zbog nedoličnog ponašanja njegovih igrača na utakmici protiv Liverpula.Klub je još u petak prihvatio optužbe FA.Mančester siti je kažnjen zbog protesta njegovih igrača nakon što je sudija Majkl Oliver dosudio jedanaesterac za Liverpul u 50. minutu utakmice odigrane 19. marta na Etihadu.Utakmica je završena nerešeno 1:1.Siti je početkom decembra prošle godine kažnje sa 35.000 funti zbog sličnog prekršaja na meču protiv Čelsija.Mančester siti je treći na tabeli Premijer lige sa 57 bodova, odnosno ima dva boda manje od Totenhema, a bod više od Liverpula koji je na četvrtom mestu.Ekipa Pepa Gvardiole u 30. kolu Premijer lige gostuje Arsenalu. Taj meč je na programu u nedelju od 17.00.

20:00 - Kolman će od FIFA dobijati platu dok se ne vrati na terenSvetska fudbalska federacija (FIFA) isplaćivaće platu fudbaleru Evertona Šejmusu Kolmanu dok se oporavlja od povrede zaradjene na utakmici izmedju Irske i Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, objavili su danas britanski mediji.Na utakmici Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u petak izmedju Irske i Velsa, levi bek Velsa Nil Tejlor oštro je startovao nad Kolmanom i tom prilikom mu na dva mesta polomio desnu nogu. Kolman je nakon toga uspešno operisan.Program zaštite klubova, koji je FIFA ustanovila 2012. godine, omogućuje da svetska kuća fudbala umesto klubova plaća igrača koji se povredio na utakmici reprezentacije.Prema navodima britanskih medija, Kolman nedeljno zaradjuje oko 45.000 funti.

19:25 - Srpski basketaši dobili protivnike na SPReprezentacija Srbije u basketu igraće na Svetskom prvenstvu u Nantu u Grupi A sa selekcijama Rusije, Andore, Egipta i Portorika, odlučeno je danas žrebom.Svetsko prvenstvo održaće se od 17. do 21. juna.Na šampionatu sveta učestvovaće 20 ekipa, podeljenih u četiri grupe, a po dve prvoplasirane ekipe izboriće plasman u četvrtfinale.U Grupi B će se takmičiti Slovenija, Rumunija, Francuska, Salvador i Filipini.Selekcije Poljske, Ukrajine, Estonije, Katara i Šri Lanke su smeštene u Grupu C, dok su u Grupi D SAD, Holandija, Novi Zeland, Indonezija i Južna Koreja.

18:57 - Kraj sezone za Tomaša RosickogFudbaler Sparte Tomaš Rosicki operisan je danas i neće igrati do kraja sezone, saopštio je klub iz Praga.Sparta je navela da je operacija Ahilove tetive prošla bez ikakvih komplikacija, kao i da će se bivši kapiten Češke na teren vratiti na početku sledeće sezone.Rosicki se u avgustu prošle godine vratio u Spartu posle deset godina provedenih u Arsenalu. On je tada potpisao ugovor na dve godine, ali se od početka sezone muči s povredama, pa je odigrao samo 19 minuta.On, medjutim, još nije spreman da se preda."Tako je to u životu. Ako ima nade, morate se boriti. Pokušaću još jednom", rekao je 36-godišnji Rosicki.

18:27 - Stuparević: Želim da ostvarim sve svoje ciljeveFilip Stuparević je mlada nada Voždovca i kadetski reprezentativac Srbije. Uveliko je postao prvotimac 'Zmajeva', u vrhu liste strelaca je u omladinskom šampionatu Srbije, ali najbitniji uspeh ovog proleća, trenutno mu je plasman na evropski šampionat koji se održava u Hrvatskoj. Novi uspesi su na dohvat ruke. Kvalifikacije su održane u Škotskoj, a Filip je na tri utakmice postigao dva gola. Gol koji je postigao protiv Crne gore je otvorio vrata šampionata Starog kontinenta. "Prvi krug kvalifikacija smo prošli ubedljivo, dobre igre i rezultate smo potvrdili u drugom krugu i ispunili prvi cilj koji smo postavili, a to je da se plasiramo na evropsko prvenstvo. Najteže nam je bilo posle utakice koju smo odigrali protiv Škotske, ali uspeli smo da se konsolidujemo brzo i svu snagu usmerili na meč protv Crne gore, a sve ostalo je istorija". zapoečeo je Stuparević. Evropsko prvenstvo će se održati u Hrvatskoj, na red dolaze novi ciljevi: "Čekamo žreb početkom aprila, kako bismo videli protivnike. Međutim, želimo da dostignemo najveće domete i svakom igraču je to san, kada se već plasira na evropsko prvenstvo. Očekivanja su nam velika i trudićemo se da ih ispunimo". Ipak, Filipa očekuju i utakmice u domaćem prvenstvu: "Ulazak u plej of nam je primarni fokus, a nakon toga ćemo ići korak po korak. Kup nam se takodje približava i susret sa Partizanom. Ekipa je spremna i kadra da odgovori svim izazovima koji se nadju pred njom. Ispunićemo sve zahteve šefa stručnog štaba, a verujem i u potvrdu velikih očekivanja koja su pred nama," optimista je Filip Stuparević.

18:02 - Riberi: Razmišljao sam o odlasku iz MinhenaFudbaler Frank Riberi Bajerna priznao je da je razmišljao o odlasku iz Mineha. Riberi je u Bajern došao 2007. godine iz Marseja i od tada je sa bavarskim klubom osvojio 18 trofeja, uključujući šest titula u Bundesligi i trofej u Ligi šampiona 2013. godine. "Naravno da sam razmišljao o odlasku. U 2008. ili 2009. godine tražili su me Juventus, Inter, Milan, Barselona, Čelsi... Ovde sam već deset godina i osvojio sam sve. Moja porodica je dobro i ja sam srećan", rekao je Riberi za Kiker. Riberi je naveo da je uvek govorio da je Bajern njegov poslenji klub u Evropi. "Igraću sve dok moje koleno, zbog zglob ili moja ledja ne kazu stop. Ako me povrede zaobidju, možda mogu da igram još dve ili tri godine na najvišem nivou. Imam jako dobar odnos sa Bajernom, možda postanem i trener kad odem u igračku penziju i treniram mladje selekcije", rekao je Riberi. Bajern u četvrtfinalu Lige šampiona očekuje težak zadatak i dueli sa Real Madridom. "Biće teško. Sastaće se dva velika tima. Moraćemo da budemo u najboljem izdanju. Oba tima su na istom nivou", rekao je Francuz.

17:35 - Udovičić: Važno je ulagati u sportsku infarstrukturuMinistar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić prustvovao je danas otvaranju sportske sale u Osnovnoj školi "Dr Aleksandar Sabovljev" u Ečki, za čiju izgradnju je Grad Zrenjanin dao 56 miliona dinara. Udovičić je istakao da bi mnogi gradovi mogli da zavide sali u Ečki i da će "gradonačelnici... dolaziti da vide kako se s malo sredstava može napraviti lep, najmoderniji sportski objekat", kazao je ministar i čestitao Gradu Zrenjaninu gde su u proteklih godinu i po otvorene četiri nove sportske sale. Ministar je ocenio da će ta ulaganja privući sportiste u Zrenjanin, što će ojačati turizam i povećati prihod lokalne vlasti. Gradonačelnik Čedomir Janjić je naveo da je rekonstruisana sportska hala "Medison" u Zrenjaninu, koja će s "Kristalnom dvoranom" činiti jedinstven sportski i sajamski kompleks. Radovi na sali u Ečki su trajali tri godine. Objekat je na 1.200 kvadratnih metara, s tribinama za 200 gledalaca.

17:07 - Verati: Voleo bih da zaigram za JuventusFudbaler Pari Sen Žermen Marko Verati izjavio je da bi voleo jednog dana da zaigra za Juventus i svrstao ga među četiri najbolja tima sveta. Neumorni vezista, iako rođen u Italiji, nikada nije nastupao u Seriji A jer je iz drugoligaša Peskare prešao u PSŽ 2012. godine. "Serija A je sjajno takmičenje. Timovi kao što su Inter, Milan i Juvents imaju veliku istoriju. Juventus je među četiri najbolja tima sveta, mnogo je napredovao. Ako ikada budem odlazio iz PSŽ, neću imati problem da pređem u Torino", rekao je Verati. Verati se već nekoliko prelaznih rokova unazad dovodi u vezu sa prelaskom u Juventus, ali su Parižani do sada odbili sve ponude. Interesovanje je pokazala i Barselona, a cena 24-godišnjeg Veratija kreće se oko 60 miliona evra.

Marko Verati, Foto: Reuters
Marko Verati, Foto: Reuters

16:23 - Udovičić i Vučević posetili Džudo klub "Slavija" Novi SMinistar Omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin danas su posetili Univerzitetski džudo i sambo klub "Slavija" jedan od najtrofejnijih sportskih klubova u zemlji sa tradicijom dugom 58 godina. Udovičić je rekao da je neophodno isticati šampione, mlade i uspešne ljude, koji svojim uspehom pružaju primer pravog sistema vrednosti i koji su, kako je naglasio, idoli drugim, mlađim generacijama, ali i celokupnoj Srbiji. Po Udovičićevim rečima važno je isticati njihov svakodnevni, višečasovni rad i njihove višegodišnje pokušaje da budu što bolji na takmičenjima gde predstavljaju, kako svoj klub i svoju porodicu, tako i svoj grad i zemlju. "Drago mi je da Grad Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem vodi brigu o sportskim klubovima sa teritorije grada i da podstiče njihov razvoj. Sport ne treba da se deli na "male" i "velike" sportove, jer upravo ovde imamo primer tzv. "malog sporta" u kojem smo jedni od najuspešnijih u Evropi i svetu", rekao je Udovičić. On je kazao da Džudo i sambo klub "Slavija" okuplja oko 200 sportista i da spada u najuspešnije u zemlji i u Evropi, te da upravo takvim primerima treba podsticati mlade, i njihove roditelje da na sport gledaju kao na način razmišljanja i vaspitanja, odnosno kao na način života. Cvjetićanin je rekao da su neki manje popularni sportovi često u zapećku, odnosno da su skrajnuti kao nebitni, ali da Grad Novi Sad i Ministarstvo omladine i sporta žele da zajedničkim snagama odagnaju takve etikete i da učine da svaki sport bude pođednako tretiran. "Nastavljamo sa promocijom svih sportova, čime želimo da utičemo na usađivanje pravih vrednosti kod omladine, ali i da istaknemo važnost fizičke kulture i bavljenja sportom za sve uzraste. Sportisti najbolji ambasadori naše zemlje, a mi smo tu zbog njih, kako bismo u skladu sa Strategijom sporta i Lokalnim akcionim planom, nastavili da im pomažemo i da uzdižemo i propagiramo bavljenje sportom" rekao je Cvjetićanin. Univerzitetski džudo i sambo klub "Slavija" prošle godine je osvojio drugo mesto na ekipnom prvenstvu Evrope za žene, čime se ženska ekipa plasirala u "Golden ligu Evrope", u kojoj pravo učešća ima samo osam najboljih ekipa starog kontinenta.

15:50 - Sari izabran za najboljeg trenera Serije ATrener fudbalera Napolija Mauricio Sari izabran je za najboljeg trenera italijanske Serije A. On je pobedio trenera Juventusa Masimilijana Alegrija i šefa stručnog štaba Sasuola Euzebija di Frančeska. Nagrada "Pančina d'oro" (Zlatna klupa) dodeljuje se najboljem treneru za prethodnu sezonu, a biraju ga njegove kolege. Ovaj 58-godišnji trener dobio je 25 od 61 glasa, tri više od Alegrija, koji je prošle godine bio dobitnik. Di Frančesko dobio je sedam glasova. Sariju je ovo druga nagrada za najboljeg trenera, pošto je prethodno za sezonu 2013/14, kada je trenirao Empoli, proglašen za najboljeg u Seriji B. On je tada s Empolijem zauzeo drugo mesto i izborio direktan plasman u najjači rang italijanskog fudbala. "Kada dobijem nagradu, to mi ne pričinjava neko zadovoljstvo, često ga smatram oduzetim vremenom od posla. Ali ovaj put, ova nagrada mi daje entuzijazam i sreću. Mislim da je to zbog toga što je to odluka mojih kolega", rekao je Sari. On je prvi trener u istoriji Napolija koji je dobio ovu nagradu, a ujedno je prekinuo i seriju od četiri uzastopne godine tokom kojih su treneri Juventusa dobijali ovu nagradu. Napoli je prošle godine zauzeo drugo mesto u Seriji A, odmah iz Juventusa, a to je bila prva godina Sarija na klupi kluba iz njegovog rodnog grada. Bivši trener Lestera Klaudio Ranijeri primio je posebnu nagradu na današnjoj ceremoniji u Firenci. Ranijeri je prošle sezone predvodio Lester do titule u engleskoj Premijer ligi, ali je otpušten devet meseci kasnije zbog loših rezultata u novoj sezoni.

15:22 - Majstorica između Cedevite i Partizana pomerena za nedeljuTreća utakmica polufinala plej-ofa ABA lige između košarkaša Cedevite i Partizana odigraće se dan kasnije, u nedelju 2. aprila od 19 sati, saopšteno je na sajtu crno-belih. Kako se navodi, do pomeranja je došlo na zahtev Televizije Arena sport, koja je nosilac TV prava za Srbiju i Hrvatsku.

14:37 - Radonjić: Nadam se da ćemo izneti meč do krajaKošarkaši Crvene zvezde doputovali su u jutarnjim časovima u Podgoricu, gde ih sutra od očekuje drugi meč protiv Budućnosti u polufinalnu Jadranske lige. Trener Zvezde Dejan Radonjić izrazio je nadu da će crveno-beli "uspeti da energijom odgovore".

Više o tome pročitajte na OVOM linku.

14:18 - Prijović: Jedva čekam da se oporavim i zaigram za SrbijuNapadač solunskog PAOK-a Aleksandar Prijović izjavio je da jedva čeka da se oporavi od povrede i zaigra za reprezentaciju Srbije. Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pred duel protiv Gruzije izdala je dozvolu Prijoviću da nastupi za nacionalni tim, ali ga je povreda sprečila da se nađe na spisku selektora Slavoljuba Muslina "Jedva čekam da se vratim na teren i ostvarim dečački san. Sada nema smisla da pričam o tome dok sam povređen. Verujem da ću se vratiti u formu i dobiti priliku da debitujem za Srbiju", rekao je Prijović. Prijović, koji je povredio ključnu kost, mogao bi da se vrati na teren krajem aprila, znatno ranije od predviđenog. "Povreda jeste teška, ali vratiću se pre nego što mnogi misle. Ostao sam psihički jak, sve je to fudbal", rekao je Prijović, dodavši da je prezadovoljan kako je startovao u PAOK-u od dolaska iz Legije zimus za rekordni transfer kluba - 2,2 miliona evra. Prijović je bio član kadetske i omladinske reprezentacije Srbije, potom je nosio dres mlade reprezentacije Švajcarske, ali je odlučio da nastupi za zemlju odakle su mu roditelji.Priliku za debi u dresu Srbije imaće protiv Velsa u Beogradu 11. juna u meču šestog kola D grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Aleksandar Prijović, foto: AP
Aleksandar Prijović, foto: AP

13:51 - Kolman: Naći ćemo zamenu za Bejla i pobediti u BeograduSelektor reprezentacije Velsa Kris Kolman uveren je da će nadoknaditi odsustvo najboljeg fudbalera Gereta Bejla i pobediti na gostovanju Srbiju u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine. Bejl je protiv Irske u Dablinu (0:0) zaradio drugi žuti karton u kvalifikacijama zbog čega neće igrati u Beogradu u junu, kao i Nil Tejlor zbog isključenja na istom meču. "Izostanak Bejla biće veliki hendikep za nas. Moraćemo da pronađemo drugi put ka pobedi i siguran sam da hoćemo. Imali smo dosta problema u ovim kvalifikacijama, Remzi je samo dva puta igrao, a i Alen je propuštao utakmice. Ipak, na našem maksimumu možemo da pobedimo svakog", rekao je Kolman. Velšani posle petog kola D grupe kvalifikacija za SP imaju sedam bodova, koliko i Austrija, četiri boda manje od lidera Srbije i Republike Irske.

12:16 - Grizman: Srećan sam u AtletikuFudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman rekao je da je srećan u španskom klubu i dodao da ne razmišlja o tome da menja sredinu, preneli su danas španski mediji."Srećan sam u Madridu. Ništa se nije promenilo. Ne razmišljam šta ću u budućnosti. Razmišljam samo o onome što je na terenu", rekao je Grizman.Brojni britanski i španski mediji pisali su prethodnih dana da je ovaj 26-godišnji napadač prva želja Mančester junajteda u predstojećem prelaznom roku, ali je Grizman još jednom naveo da nema nikakve planove za prelazak.Grizman je 2014. godine prešao iz Real Sosijedada u Atletiko Madrid i za "jorgandžije" je od tada odigrao 147 utakmica i postigao 79 golova.

11:44 - Nadal preokretom do pobede u 1000. meču u karijeriŠpanski teniser Rafael Nadal je u svom 1000. meču na ATP turnirima stigao do 822. pobede, nakon što je u meču trećeg kola u noći izmedju nedelje i ponedeljka posle preokreta savladao Nemca Filipa Kolšajbera u tri seta, 0:6, 6:2 i 6:3.Nadal je prvi set izgubio bez izgubljenog gema, ali je nakon u nastavku meča znatno podigao nivo igre i izborio meč s Francuzem Nikolom Mauom, koji je sinoć pobedio Argentinca Gvida Pelju u dva seta, 6:4 i 6:3.Plasman u četvrto kolo turnira u Majamiju tokom noći izborili su Amerikanci Džek Sok, Džared Donaldson i Donald Jang, Italijan Fabio Fonjini, Argentinac Federiko Delbonis i Japanac Kei Nišikori.Rezultati sinoćnih mečeva 3. kola turnira u Majamiju: Rafael Nadal - Filip Kolšajber 0:6, 6:2 i 6:3 Nikola Mau - Gvido Pelja 6:4 i 6:3 Džek Sok - Jirži Veseli 6:3 i 7:6 (0) Džared Donaldson - Miloš Raonić predaja bez borbe Fabio Fognjini - Žeremi Šardi 3:6, 6:4 i 6:4 Donald Jang - Benoa Per 7:6 (2) i 6:4 Federiko Delbonis - Jan-Lenard Štruf 7:6 (5) i 6:1 Kei Nišikori - Fernando Verdasko 7:6 (2), 6:7 (5) i 6:1

09:13 - Nju Orleans pobedio Denver, Dejvis zaustavio JokićaKošarkaši Nju Orleansa pobedili su Denver sa 115:90 u noći izmedju nedelje i ponedeljka, a srpski košarkaš Nikola Jokić nije bio na nivou utakmica iz poslednjih nekoliko meseci.Centar Nju Orleansa Entoni Dejvis zaustavio je srpskog košarkaša i sveo ga na osam poena i 13 skokova. Dejvis je s druge strane bio najefikasniji sa 31 poenom i 15 uhvaćenih lopti, a ispratili su Džru Holidej, Donatas Motiejunas i Džordan Kraford sa po 13 poena.U ekipi Denvera istakao se Mejson Plamli sa 16 poena, a po 13 su dodali Geri Haris i Džamal Marej.Denver je ovim porazom, 38. u sezoni ugrozio osmu poziciju na Zapadu i plasman u plej-of. Portland je to iskoristio pobedio je u gostima Los Andjeles Lejkerse sa 97:81, ostvario trećim uzastopnim trijumfom došao do tog osmog mesta.Portland je do 35. pobede predvodio Demijen Lilard sa 22 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je Alan Krab dodao 18, a Sidžej Mekalum ubacio je 13.U ekipi Llejkersa najefikasniji je bio Dandjelo Rasel sa 22 poena, a Ivica Zubac postigao je 10.Na Istoku Majami je poražen od Bostona sa 108:112, što ga je takodje udaljilo od plej-ofa i zadržalo Čikago, koji je sa 109:94 savladao Milvoki.Majami, koji sada ima 35 pobeda i 38 poraza, predvodio Tajler Džonson sa 24 poena, dok je Ajzea Tomas s druge strane postigao 30.Čikago na devetom mestu Istočne konferencije ima 35 pobeda i 39 poraza, a do trijumfa protiv Mivokija predvodio ih je Nikola Mirotić sa 28 poena i osam skokova, dok je Džimi Batler dodao 20.U ekipi Milvokija istakao se Janis Antetokounmpo sa 22 poena i osam skokova.Ranije sinoć Šarlot je sa 120:106 pobedio Finiks, Bruklin je sa 107:92 bio bolji od Atlante, dok je Sakramento sa 98:97 savladao LA Kliperse, a Hjuston je u uzbudljivom meču sa 137:125 pobedio Oklahomu. Tokom noći Indijana je sa 107:94 pobedila Filadelfiju, dok je Golden Stejt sa 106:94 trijumfovao protiv Memfisa.

08:30 - Poljska bolja od Crne Gore u PodgoriciFudbaleri Poljske pobedili su danas Crnu Goru u Podgorici sa 2:1 i tako ostvarili važan trijumf u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.Robert Levandovski je doveo Poljsku u vodjstvo u 40. minutu, ali je Stefan Mugoša izjednačio u 63.Pobedu gostima doneo je Lukaš Pišček u 82. minutu.Poljska sada ima 13 bodova, šest više od Crne Gore i Danske, koja je kao gost igrala nerešeno bez golova sa Rumunijom.Rumunija je četvrta na tabeli Grupe E sa šest bodova, koliko ima i Jermenija, dok je poslednji Kazahstan sa samo dva.Slovačka je uspela da pobedi Maltu sa 2:1 i tako izbegla da napravi neprijatno iznenadjenje.Vladimir Vajs je u drugom minutu doveo Slovačku u vodjstvo, ali je Malta u 14. izjednačila preko Žana Farudjije.Iznenadjenje je sprečio Jan Gregus golom u 41. minutu, a posao Slovačkoj je olakšao Farudjija, koji je isključen u 79. Konačan rezultat je u 84. postavio Adam Nemec. Nemec je isključen u nadoknadi zbog drugog žutog kartona.Slovačka sada ima devet bodova, jedan više od trećeplasirane Slovenije, koja je izgubila od Škotske, golom Krisa Martina u 88. minutu.Škotska ima sedam bodova i četvrta je na tabeli sa dva boda više od Litvanije, dok je Malta poslednja bez učinka.Severna Irska je uspela da održi korak za Nemačkom u grupi C, pošto je kao domaćin pobedila Norvešku sa Strelci su bili Džejmi Vord u drugom i Konor Vašington u 33. minutu.Irska je druga na tabeli sa 10 bodova, pet manje od Nemačke. Iza su Češka sa osam, Azerbejdžan sa sedam, Norveška sa tri i San Marino bez bodova.

Robert Lewandowski Goal HD - Montenegro 0-1... by riqezi

Łukasz Piszczek Goal HD - Montenegro 1-2 Poland... by sharmanher

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track