BLOG UŽIVO, VIDEO: Mrak prekinuo meč, Marej izbegao katastrofu!
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mrak prekinuo meč, Marej izbegao katastrofu!

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:56 - Grin: Vestbruk me provocira, a on je sve počeoVelika prašina podigla se oko faula Drejmonda Grina na Stivenu Adams u porazu Golden Stejta od Oklahome u trećem meču finala Zapada. Drejmond Grin je podigao nogu prilikom jednog šuta i udario Adamsa u međunožje, a sada je odgovorio na komentare Rasela Vestbruka o tom događaju.„Vestbruk je rekao da sam to uradio namerno, ali on je deo ekipe superstarova koji su počeli da glume i započeli taj trend u ligi. Ja sam samo „prodao“ faul. Ne možete okarakterisati nogu u vazduhu kao udarac“, izjavio je Grin.

22:25 - Blat nerealna opcija, Makabi hoće TrinkijerijaPosle očajne sezone Makabi planira potpunu rekonstrukciju, a osim dovođenja novih igrača prioritet je i kvalitetan trener.Najveća želja je povratak Dejvida Blata na klupu posle otkaza u Klivlendu, ali s obzirom da je to trenutno nerealna opcija ’Ponos Izraela’ se okrenuo Andrei Trinkijeriju.Italijanski stručnjak je imao odličnu sezonu sa Broseom, uspeo je da sa nemačkim timom uđe u Top 16 fazu Evrolige, a malo je falilo da njegov tim prođe i u četvrtfinale.Makabi je igrao očajno u Evroligi gde je ispao već u prvoj fazi takmilčenja, a istorijski lošu sezonu su zaokružili i porazi u domaćoj ligi. Andrea Trinkijeri ima 47 godina, trenersku karijeru je počeo kao asistent u Olimpiji iz Milana, a prvi samostalni posao dobio je u Tiboldi Basketu 2004. godine. Radio je u Juvekaserti, Veroliju, Kantuu i Uniksu. Bio je i selektor Grčke. Pitanje je kako će sledeće sezone izgledati tim iz Izraela, pošto se ove sezone Makabi interesovao za mnoge košarkaše, između ostalog i Kvinsija Milera i Maika Cirbesa iz Crvene zvezde.

21:40 - Mrak prekinuo meč, Marej izbegao katastrofu!Endi Marej je bio na pragu eliminacije na startu Rolan Garosa, ali je izbegao katastrofu i vratio se u meč protiv Radeka Štepaneka, koji je prekinut zbog mraka - 3:6, 3:6, 6:0, 4:2.Prava senzacija spremala se na terenu "Filip Šatrije". Štepanek je igrao kao da nema 37 godina i kao da je on drugi teniser sveta. Crtao je po terenu, nadmudrivao Mareja kad god je hteo i dovodio ga do ludila.U prva dva seta je napravio po dva brejka i došao na korak od velikog trijumfa. Ipak, probudio se Endi u pravo vreme i sprečio šok pre nego što je mrak zavladao u Parizu. Uzvratio je igrom kao u transu, sa nulom je uzeo treći set i vratio se u život. Osvojio je Britanac čak devet gemova zaredom (6:0 u trećem i 3:0 u četvrtom setu), oduzeo servis rivalu i pri rezultatu 3:6, 3:6, 6:0, 4:2 došlo je do prekida meča koji će biti nastavljen u utorak.

20:52 - Išinbajeva će preko suda do IgaraRuska atletičarka, skakačica s motkom Jelena Išinbajeva, žaliće se Međunarodnom sudu za ljudska prava, ako joj bude zabranjeno da se takmiči na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Ruska atletski savez je kažnjen zbog sistematskog dopinga koji je podržavalo ministarstvo sporta te zemlje. Svetska atletska federacija će sledećeg meseca razmotriti da li će Rusiju vratiti u program Igara u Riju."U slučaju negativne presude za nas, lično ću otići u Međunarodni sud za ljudska prava. Osećam se bespomoćno, ovakve stvari mogu da slome mlade sportiste", rekla je Isinbajeva. Išinbajeva je dvostruka olimpijska šampiona, trostruka svetska, a bila je i prvakinja Evrope.

20:09 - Samo dva gema za Jovanovski protiv RadvanskeNaša teniserka Bojana Jovanovski završila je učešće na Rolan Garosu u prvom kolu.Jovanovski je na pariskoj šljaci izgubile od druge nositeljke Agnješke Radvanjske u dva seta, 6:0, 6:2. Koliko je Bojana bila nemoćna svedoči i to da je uspela da osvoji samo dva gema protiv odlične Poljakinje, pa je meč trajao svega 65 minuta.

19:20 - Đere nemoćan na startu Rolan GarosaNaš teniser Laslo Đere eliminisan je u prvom kolu Rolan Garosa, pošto je izgubio od Džordana Tompsona. Australijski teniser je pobedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 7:5), za dva sata i 10 minuta igre. On će se u narednoj rundi sastati sa Ivom Karlovićem iz Hrvatske.Đere nije imao mnogo šansi protiv Tompsona, koji u prva dva seta protivniku nije dozvolio nijednu šansu za brejk. Naš predstavnik u trećem setu nije dozvolio protivniku da lako dođe do pobede, pošto je vratio brejk koji je izgubio u prvom gemu. Ipak, Tompson je kod 5:5 ponovo oduzeo servis Đereu, a potom bio siguran na svoj i plasirao se u drugo kolo.Podsetimo Đere je preko kvalifikacija došao do glavnog žreba i najavio veliki uspon.

18:30 - Stojković i Rajković preskaču KiparZbog obaveza u finalu izraelskog kupa koje se igra 24. maja, golmani Vladimir Stojković i Predrag Rajković neće biti na raspolaganju selektoru Muslinu za meč sa Kiprom, a to znači da će Damir Kahriman i Aleksandar Janković biti opcije za meč koji se igra sutra, 25. maja, u Užicu.

17:40 - Burusis MVP španske lige, Musli u drugoj petorci Iskusni grčki centar Janis Burusis proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Endesa lige. Uz njega su u najbolju petorku lige izabrani Serhio Rodriges, Aleks Mumbru, Džastin Hamilton i Burisisov saigrač iz Laboral Kuče Darijus Adams. Iskusni 32-godišnjak je u proseku beležio 12,9 poena, po čemu je bio tek 15. igrač lige. Uz to je dodavao i 7,1 skok, a imao je najbolji prosečni indeks korisnosti 18,9.Pet puta je proglašavan za igrača dana, a titule igrača meseca poneo je u januaru i decembru. Najbolji meč odigrao je u 17. kolu protiv bivšeg kluba Real Madrida kada je imao indeks korisnosti 40. Burusis je karijeru počeo u AEK-u, igrao je u Barsi, Realu, Olimpijakosu, Armaniju i Realu pre dolaska u Laboral Kuču 2015. godine. Statistički najkorisniji košarkaš španske lige bio je srpski centar Dejan Musli, koji je izabran u drugu petorku lige.

16:48 - Alba ispala u četvrtfinalu, otpustila ObradovićaSrpski stručnjak i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Saša Obradović nije više trener Albe. Obradović je i kao igrač nastupao za tim iz Berlina, a posle četiri godine odlazi sa mesta trenera tima.Ove sezone Alba je regularni deo završila na šestom mestu, a posle ispadanja iz plejofa već u četvrtfinalu uprava kluba je odlučila da se rastane sa njim.Sa nemačkim velikanom osvojio je tri kupa Nemačke (2013, 2014 i 2016. godine), a prošle sezone proglašen je za najboljeg trenera Bundeslige. Prošle sezone je osim odličnih igara u Nemačkoj Alba impresionirala odličnim rezultatima u Evroligi.

15:52 - Crvena zvezda i Nastic sporazumno raskinuli ugovorKošarkaš Crvene zvezde Stefan Nastić sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom, potvrđeno je na zvaničnom sajtu crveno-belih. Kako se navodi, do prekida saradnje došlo je zbog porodičnih razloga Nastića, koji je tim povodom već otputovao u Severnu Ameriku. "Želim momcima i mojim dojucerašnjim saigračima puno sreće do kraja ove, i u predstojećim sezonama. Vreme u Crvenoj zvezdi pamtiću kao veliko iskustvo za mene, žao mi je što nisam bio u prilici da ostavim veći trag, ali nažalost, isprečile su se neke druge, porodicne stvari koje moram da rešim. Puno sreće mojoj Crvenoj zvezdi", rekao je Nastić za sajt kluba. Nastić je u Crvenu zvezdu stigao prošlog leta, kao centar koji je završio jedan od najprestižniih koledĹža u SAD Stenford.

15:28 - Lajović ubedljiv protiv Kudle na startu Rolan GarosaSrpski teniser Dušan Lajović uspešno je startovao na Rolan Garosu, pošto je danas u prvom kolu savladao Amerikanca Denisa Kudlu 6:4, 6:3, 6:3. Lajović će se u drugom kolu sastati sa pobednikom meča između Viktora Troickog i Bugarina Grigora Dimitrova. Otvoreni šampionat Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra.

15:00 - Gilbert: Marej je drugi favorit na RGPoznati teniski stručnjak Bred Gilbert smatra da je Endi Marej drugi favorit za titulu na Rolan Garosu. Gilbert tvrdi da Endi ima više šanse da osvoji titulu od Rafaela Nadala i da je iza Novaka Đokovića koji je prvi favorit. "Marej je u prethodne dve godine igrao fenomenalno na šljaci. Sada igra svoj najbolji tenis na zemljanoj podlozi. Nije izgubio pre polufinala na svakom od turnira. Bio je veoma konstantan, on je drugi favorit", rekao je Gilbert i dodao: "Što se mene tiče, on igra najbolji tenis u ovom trenutku, a Džejmi Delgado je sjajan trener".14:30 - Kris Kolman potpisao novi ugovor sa VelsomSelektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman potpisao je novi dvogodišnji ugovor i vodiće ekipu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, gde će joj jedan od rivala biti Srbija. Kolman je nagrađen jer se sa Velsom plasirao na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, što je prvo veliko takmičenje za tu zemlju još od 1958. godine. Ovaj 45-godišnji stručnjak na klupi Velšana je od januara 2012. godine, a prethodno je vodio Fulam, Real Sosijedad, Koventri i grčku Larisu. Vels će na prvenstvu Evrope igrati u B grupi sa Rusijom, Engleskom i Slovačkom.

13:56 - Ana Ivanović i Jelena Janković igraju u utorak na Rolan GarosuSrpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković svoj nastup na Rolan Garosu neće početi danas, kako je bilo planirano, već sutra, jer je zbog kiše u Parizu došlo do nove promene rasporeda. Ivanović sutra od 11 sati igra sa Francuskinjom Osean Dodan, dok se u istom terminu Janković sastaje sa Tatjanom Marije iz Nemačke. Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za nagradni fond od 16.474.735 dolara.13:45 - Džikić: Nećemo biti kompletni zbog povredaTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da ekipa uoči meča sa Konstantinom ima problema sa povredama, ali da crno-beli žele nastavak pobedničke serije. "Ovo je dobra prilika da pozdravimo naše navijace u Nišu i da im se zahvalimo za podršku koju smo imali na završnici nacionalnog kupa. Nažalost, zbog povreda nećemo biti kompletni. Naš protivnik je ekipa koja zna da igra u svom ritmu, to su pokazali na utakmici u Beogradu. Naša osnovna tendencija će biti da nametnemo način igre koji nama odgovara", rekao je Džikić. Krilni košarkaš crno-belih Čedomir Vitkovac, ističe da je uživanje igrati u dresu Partizana pred niškom publikom. "U Nišu uvek imamo sjajnu podršku, tako da se u dvoranu Čair uvek rado vraćamo. Želimo da na najbolji način završimo ligaški deo Superlige i spremni dočekamo polufinale", zaključio je Vitkovac.

13:30 - Ivanović: Neophodno jedinstvo na putu ka SPKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da su predstojeće prijateljske utakmice sa Kiprom, Izraelom i Rusijom veoma bitne kako bi se tim uigrao pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. "Očekuju nas jako važne utakmice, jer bi trebalo da se uigramo, prihvatimo zahteve selektora i spremno dočekamo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Svi želimo isto i učinićemo sve da dođemo do cilja", rekao je Ivanović na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi. OPŠIRNIJE OVDE12:55 - Van Gal ostao bez poslaHolandski fudbalski stručnjak Luj Van Gal smenjen je sa mesta menadžera Mančester junajteda. Van Gal je otkaz dobio nakon sezone u kojoj je Junajted završio na petom mestu u Premijer ligi i osvojenim FA Kupom, a kako su prethodnih dana najavljivali engleski mediji njega će zameniti Žoze Murinjo. Tokom karijere Van Gal je Ajaks, Barselonu, AZ Alkmar, minhenski Bajern, kao i reprezentaciju Holandije. Najveće uspehe ostvario je sa Ajaksom, sa kojim je tri puta bio šampion Holandije, a pored mnogbrojnih domaćih trofeja, osvojio i titulu u Ligi šampiona.12:31 - I Goran Đorović u stručnom štabu Slavoljuba MuslinaNekadašnji reprezentativac Goran Đorović biće deo stručnog štaba fudbalske reprezentacije Srbije, saopštio je danas novi selektor Slavoljub Muslin. Đorović, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, Selte i Deportiva priključiće se Sergeju Gurenku, Zoranu Filipoviću, Mladenu Krstajiću, Radiši Iliću i Marku Stojanoviću. Đorović je svojevremeno za reprezentaciju odigrao 49 utakmica i bio član tima na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.12:10 - Partizan kraći za 30.000 dinaraKK Partizan kažnjen je sa 30.000 dinara zbog nesportskog ponašanja navijača tokom utakmice sa Mega Leksom, saopštila je danas Košarkaška liga Srbije. Kako se navodi, Partizan je kažnjen zbog nesportskog ponašanja navijača i ubacivanja upaljača u teren tokom utakmice sa Megom, u kojoj su crno-beli prošle subote u Beogradu pobedili sa 94:89, u petom kolu Grupe B. Takođe, sa po 12.000 dinara zbog tehničkih grešaka tokom utakmice sa Borcem, kažnjena su trojica košarkaša niškog Konstantina, Vladimir Veličković, Vladimir Đoršević i Mladen Vitković. Konstantin je u subotu izgubio od Borca sa 78:91, u petom kolu Grupe B.11:55 - Italijanski reprezentativac optužen za saradnju sa mafijomFudbalski reprezentativac Italije i član Đenove Armando Ico nalazi se pod istragom zbog sumnje da je umešan u nameštanje utakmica u Seriji B u dosluhu sa mafijom. List La Republika piše da je policija iz Napulja uhapsila jutros uhapsila 10 osoba iz mafijaške grupe Kamora, nakon što je otkrila da je bilo nameštanja u drugom rangu italijanskog fudbala u sezoni 2013/2014. Otkriveno je da su nameštena dva meča u Seriji B iz 2014. godine Modena - Avelino (1:0) i Avelino - Ređina (3:0), a da je Ico bio sprega preko koje se nudio novac. Ico se sumnjiči da je, zajedno sa tadašnjim fudbalerom Aćiralea Frančeskom Milesijem i bivšim Lukom Pinijem, bio povezan sa poznatom mafijaškom organizacijom. Ico, inače bivši fudbaler Avelina, nalazi se na širem spisku selekcije Italije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.11:33 - Siniša Mihajlović raskinuo ugovor sa MilanomSrpski trener Siniša Mihajlović raskinuo je ugovor sa Milanom, saopštio je danas italijanski klub. Milan je, uprkos dvogodišnjem ugovoru, otpustio Mihajlovića u aprilu, nakon manje od godinu dana provedenih na klupi "rosonera", a raskid saradnje praktično otvara put srpskom stručnjaku da preuzme Torino. Mihajlovića je na klupi Milana nasledio Kristijan Broki, koji je ranije vodio mlađe selekcije kluba sa Đuzepe Meace. Tokom karijere Mihajlović je vodio Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, kao i nacionalni tim Srbije.

Foto: AP
Foto: AP

11:20 - Evra ostaje u JuventusuFudbaler Juventusa Patris Evra produžiće ugovor sa tim klubom na još dve godine. Evra je 2014. godine kao slobodan igrač iz Mančester junajteda prešao u Juventus i od tada je osvojio dve uzastopne "duple krune" sa crno-belima. "Da, pristao sam, ostaću još dve godine u Juventusu", rekao je Evra. Evra je do sada odigrao 68 utakmica i postigao tri gola za Juventus.11:11 - Mesi: Mučili smo se, ali smo odbranili duplu krunuFudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je da se njegova ekipa namučila dok nije odbranila "duplu krunu" u Španiji. Barselona je sinoć osvojila Kup kralja, pošto je u Madridu u finalu posle produžetaka pobedila Sevilju sa 2:0. Ekipa Luisa Enrikea je prošle subote osvojila i prvenstvo Španije, pa je tako ove sezone odbranila "duplu krunu". Golove za Barselonu postigli su Đordi Alba u 97. i Nejmar u 122. minutu, posle asistencija Mesija. "Žestoko smo se borili, mulili smo se i na kraju smo svi zajedno pobedili. Šampionska titula je osvojena, a sada smo i pobednici Kupa!", napisao je Mesi na svojoj Fejsbuk stranici. Osim prvenstva i Kupa kralja, Barselona je ove sezone osvojila i svetsko klupsko prvenstvo i Super kup Evrope. 11:00 - Pogledajte dodelu titule Zvezdi iz svih uglova

10:55 - Početak mečeva na Rolan Garosu pomeren zbog kiše 10:45 - Džagojev ne igra na EP 10:24 - Ana Ivanović 16, a Jelena Janković 26. teniserka sveta 10:06 - Sirigu: PSŽ želeo da me otera 09:44 - Berluskoni: Ostaću predsednik Milana i ako prodam klub 09:21 - Pike: Zaslužili smo duplu krunu

09:00 - Oklahoma povela protiv Golden StejtaKošarkaši Oklahome pobedili su na svom terenu ekipu Golden Stejta 133:105 i poveli 2:1 u plej-of seriji Zapadne konferencije NBA lige. Tanderi su odličnom šuterskom igrom, u kojoj su ubacili čak 117 poena za tri četvrtine, nadigrali aktuelnog šampiona i ponovo preuzeli vođstvo u seriji. Još jednom je Rasel Vestbruk bio blizu tripl-dabla jer je ostvario 30 poena, 12 asistencija i osam skokova, dok je veliku pomoć imao u Kevinu Durentu sa 33 poena i osam uhvaćenih lopti. Kod Voriorsa, po navici, najbolji je bio Stefon Kari sa 24 poena, Klej Tompson dodao je 18, dok ostali saigrači nisu uspeli da zabeleže dvocifren učinak. Naredni meč dva tima igra se u noći između utorka i srede, takođe na parketu Oklahome. Opširnije OVDE

08:40 - Srpski dan na Rolan Garosu

08:20 - Povreda Suareza na kraju sezoneFudbaler Barselone Luis Suarez povredio se u poslednjem meču sezone u finalu Kupa kralja protiv Sevilje. Urugvajac je povredio zadnju ložu u drugom poluvremenu pri rezultatu 0:0. On je u pratnji lekara napustio teren, ali još nije poznat stepen njegove povrede. Španski mediji navode da najboljeg strelca Barselone očekuje pauza od nekoliko meseci, ali se očekuje da će biti spreman za novu sezonu. Barselona je pobedila Sevilju 2:0 posle produžetaka. Suarez je ove sezone postigao 59 golova na 53 utakmice, a zabeležio je 40 pogodaka u Primeri pa će osvojiti "Zlatno stopalo" za najboljeg strelca nacionalnih šampionata.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track