BLOG UŽIVO VIDEO: Zvezda - Budućnost u Areni ili u Železniku
Foto: ABA Liga

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO: Zvezda - Budućnost u Areni ili u Železniku

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:49 - Košarkaši Kumanova u finalu BIBL ligeKošarkaši Kumanova plasirali su se večeras u finale Balkanske lige (BIBL), nakon što su u polufinalnom dvomeču bili uspešniji od ekipe Peći.Košarkaši makedonskog tima su na domaćem terenu savladali Peć sa 86:80 (18:25, 19:19, 24:21, 25-15), čime su nadomestili minus od četiri poena iz poraza u prvoj utakmici koja je odigrana na Kosovu.Koš koji je Kumanovo odveo u finale postigao je tri sekunde pre kraja meča srpski košarkaš Stefan Živanović.Najefikasniji u ekipi Kumanova bio je Marjan Janeski sa 21 poenom, Jonel Braun je dao 20, Dimitar Karadjovski 11, dok je Miladin Peković postigao 10 peena. U timu iz Peći najbolji je bio Slobodan Miljanić sa 21 poenom, Noa Dalman je postigao 20, a Alban Veseli 18.Kumanovo će u finalu regionalne BIBL lige odmeriti snage sa bugarskim timom Beroe iz Stare Zagore. Utakmice su na programu 11. i 18. aprila.Bugarski tim je u obe utakmice polufinala bio uspešniji od crnogorske ekipe Teodo.

22:26 - Konta u polufinalu MajamijaBritanska teniserka Džoana Konta plasirala se u polufinale turnira u Majamiju, pošto je večeras pobedila Rumunku Simonu Halep sa 3:6, 7:6, 6:2.Konta će se za plasman u finale boriti sa pobednicom meča u kom se sastaju Amerikanka Venus Vilijams i Nemica Andjelik Kerber."Zaista sam srećna što sam prošla dalje i veoma se radujem polufinalu", rekla je Konta posle meča.Drugi polufinalni par čine Čehinja Karolina Pliškova i Karolin Voznijacki iz Danske.

21:54 - Odbojkaši Zvezde izjednačili na 1:1 protiv PazaraOdbojkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima ekipu Novog Pazara sa 3:1 (23:25, 25:17, 25:18, 25:21) i na taj način izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige, koja se igra na tri dobijene utakmice.Meč u dvorani Pendik pratilo je oko 1.100 gledalaca, a trajao je jedan čas i 41 minut.Domaći tim je u četvrtom setu imao prednost od 21:16, ali je petostruki uzastopni šampion Srbije serijom od 9:0 stigao do trijumfa posle tri uzastopna poraza od Novog Pazara.Aleksandar Blagojević ostvario je 21 poen za Crvenu zvezdu, a istakli su se i Milutin Nejić sa 16, Dušan Stojsavljević sa 11 i Vuk Milutinović sa 10 poena."Uspeli smo da napravimo brejk, iako smo izgubili prvi set posle velike borbe. Ništa još nije odlučeno, serija se seli u Beograd, gde nas očekuju dve nove teške utakmice. Pokušaćemo da se sa dve pobede plasiramo u finale", rekao je korektor crveno-belih Blagojević.Marko Radosavljević bio je najbolji u poraženoj ekipi sa 16 poena, dok su po 12 upisali Srećko Ristić i Irfan Hamzagić."Zaslužena pobeda Crvene zvezde. Imali smo tokom sezone 30 teških utakmica, prisutan je umor, ali to ne sme da bude opravdanje za lošu igru. Daćemo sve od sebe da slavimo dva puta u Beogradu i dođemo do završnice prvenstva", naveo je primač Pazara Radosavljević.Treća utakmica na programu je 1. april u Beogradu, gde će se tri dana kasnije odigrati i četvrti duel. Ako bude potrebe, peti susret odigraće se 7. aprila u Novom Pazaru.Vojvodina u drugom polufinalu doigravanja za prvaka Srbije vodi protiv Jedinstva iz Stare Pazove sa 1:0, a drugi meč igraće se sutra od 17 časova u Novom Sadu.

21:20 - I Monfis otpao za duel sa BritanijomFrancuski teniser Gael Monfis neće igrati u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Velike Britanije zbog povrede levog kolena i ahilove tetive, saopšteno je danas.Teniski savez Francuske saopštio je da u tom duelu neće igrati ni Pjer-Ig Erber zbog povrede butine.Selektor Francuske Janik Noa je umesto njih dvojice pozvao Žilijena Benetoa i Žeremija Šardija.Francuska će u meču protiv Velike Britanije biti značajno oslabljena, pošto je od ranije poznato da neće nastupiti i Žo-Vilfred Conga i Rišar Gaske.Beneto i Šardi su se tako u timu pridružili Nikoli Mauiju, Luki Puju i Žilu Simonu.Velika Britanija, takodje, neće igrati u najjačem sastavu, jer je prvi teniser sveta Endi Mari otkazao nastup zbog povrede lakta.Četvrtfinale Dejvis kupa izmedju Francuske i Velike Britanije igra se od 7. do 9. aprila u Ruanu. Biće to prvi duel te dve selekcije na šljaci.

20:42 - Timberlejk nastupa na Velikoj nagradi SADAmerički pevač Džastin Timberlejk nastupiće tokom vikenda za trku Velike nagrade SAD u Ostinu, saopštili su danas organizatori.Organizatori te trke Formule jedan su naveli da će Timberlejk nastupiti 21. oktobra.Kako je planirano, on će nastupiti nakon kvalifikacija.

19:41 - Turskim atletičarkama oduzete medalje zbog dopingaTurske atletičarke Elvan Abejlegese i Gamze Bulut suspendovane su danas i oduzete su im olimpijske medalje nakon ponovljenih testiranja doping uzoraka, saopštila je Medjunarodna atletska federacija (IAAF).Abejlegese je bila pozitivna na zabranjeni steroid stanozolol u ponovljenom testiranju njenog uzorka sa Svetskog prvenstva 2007.Ona je suspendovana na dve godine i svi njeni rezultati od 2007. do 2009. godine su izbrisani.Abejlegese je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine osvojila srebrne medalje na 5.000 i 10.000 metara, kao i srebro na Svetskom prvenstvu 2007. godine.Gamze Bulut je suspendovana na četiri godine zbog kršenja propisa sa biološkim pasošem. Ona će ostati bez srebrne medalje na 1.500 metara sa Olimpijskih igara 2012. godine iz Londona, kao i bez srebra sa Evropskog prvenstva 2012. u istoj disciplini.

19:09 - Totenhem bez Lamele do kraja sezoneFudbaler Totenhema Erik Lamela propustiće ostatak sezone zbog povrede kuka, saopštio je danas taj premijerligaš.Lamela, koji nije igrao za Totenhem još od oktobra zbog povrede, biće operisan u subotu.Totenhem je naveo da je Argentinac nije uspeo da dostigne potreban nivo kako bi počeo da trenira i da je zbog toga odlučeno da bude operisan.Lamela je ove sezone odigrao 14 utakmica.On je u Totenhem došao 2013. godine iz Rome.Totenhem je na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa deset bodova manje iza prvoplasiranog Čelsija, a obezbedio je i mesto u polufinalu FA kupa.

18:29 - Futsal reprezentacija počinje pripreme za turnir u PoljskojFutsal reprezentacija Srbije okupiće se sutra u Staroj Pazovi i početi pripreme za kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2018.Domaćin kvalifikacionog turnira je poljski grad Elblag od 7. do 11. aprila.Reprezentacija Srbije na put kreće 6. aprila i prvu utakmicu igra tri dana kasnije protiv domaćina, 9. aprila se sastaje sa Španijom, dok će 11. aprila igrati protiv Moldavije.Pre odlaska u Poljsku, selekcija Srbije će formu proveriti u meču zatvorenog tipa protiv Madjarske u Kiškunhalašu.Plasman na Evropsko prvenstvo direktno će obezbediti pobednik grupe, drugoplasirana selekcija imaće šansu da se plasira kroz baraž. Evropsko prvenstvo održaće se u Ljubljani od 30. januara do 10. februara naredne godine.Na spisku selektora Gorana Ivančića za turnir u Poljskoj su: golmani Nemanja Momčilović i Miodrag Aksentijević, kao i igrači Mladen Kocić, Miloš Simić, Vladimir Milosavac, Denis Ramić, Miloš Stojković, Slobodan Rajčević, Marko Perić, Stefan Rakić, Andrija Stanković, Dragan Tomić, Marko Pršić i Jovan Lazarević.

18:02 - Rukometašice Srbije u drugom šeširu pred žreb kvalifikacija za EPŽenska rukometna reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu pred žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2018. godine, objavljeno je danas.Evropska rukometna federacija objavila je danas sastave šešira pred žreb koji će se održati 21. aprila u Parizu.U drugom šeširu, pored Srbije, su i Nemačka, Poljska, Madjarska, Češka i Hrvatska Po dve najbolje plasirane reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacionih grupa, uz najbolju trećeplasiranu selekciju, pridružiće se domaćinu Francuskoj na EP.Srpkinje su na Evropskom prvenstvu u Švedskoj decembra 2016. godine osvojile deveto mesto.Sastavi šešira: Šešir 1: Norveška, Holandija, Rumunija, Danska, Švedska, Španija, Crna Gora; Šešir 2: Rusija, Nemačka, Poljska, Madjarska, Srbija, Češka, Hrvatska; Šešir 3: Slovačka, Slovenija, Ukrajina, Austrija, Belorusija, Turska, Makedonija; Šešir 4: Italija, Island, Litvanija, Portugal, Švajcarska i dva pobednika iz pretkvalifikacija.

17:20 - Danilović u Kruševcu: Klubovi treba da se oslone na lokalne igračePredsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović posetio je Kruševac i razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i Košarkaškog kluba Napredak.- I pre nego što sam izabran za predsednika rekao sam da ću obilaziti košarkaške centre u Srbiji a Kruševac je bitan centar u ovom regionu i Centralnoj Srbiji. Drago mi je što Napredak ima veliko razumevanje lokalne samouprave. Reč je o klubu koji ima bogatu istoriju, koji je dao veliki broj kvalitetnih igrača. Posebno mi je drago što je moj drug iz detinjstva Oliver Popović trener u Napretku i, koliko vidim, dobro radi taj posao – kazao je Danilović.On je istakao da je situacija u Kruševcu bolja nego u nekim drugim centrima a da će prilikom sledeće posete razgovarati i sa predstavnicima druga dva kluba, OKK Kruševac i ŽKK Bagdala.- Da bi nekadašnji centri to ponovo bili treba stvarati kult kluba. U Vojvodini to dobro rade, u delu Čačka takođe. Najviše igrača treba da bude iz lokalne sredine. Možda treba dovesti par starijih igrača sa strane, da pomognu mladima svojim iskustvom, ali oslonac treba da bude na domaće igrače. Nije realno očekivati da lokalne vlasti finansiraju klubove koji imaju po šest ili sedam igrača sa strane – dodao je Danilović.On je predstavnicima lokalne vlasti sugerisao da prilikom rekonstrukcija školskih sala postavljaju i koševe na nižoj visini što bi olakšalo rad sa početnicima.

16:35 - FIFA povećava plate članovima za 50 odstoMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) planira da poveća plate članovima odbora čak i do 50 odsto u narednim godinama.Rukovodioci FIFA i članovi odbora imali bi platu od 300.000 do 450.000 dolara godišnje, ali su bonusi u toj organizaciji ukinuti.FIFA je prošle godine pretrpela značajan finansijski gubitak usled odlaska i nedostatka sponzora zbog brojnih afera oko korupcije. Primera radi, prvi čovek FIFA Đani Infantino godišnje zaradi 1,6 miliona dolara.

15:45 - Brazilac iz Rome ubuduće će nastupati za ItalijuBrazilski fudbaler iz Rome Emerson Palmieri dobio je dozvolu da nastupa za reprezentaciju Italije, preneli su danas mediji u toj zemlji. Svetska fudbalska federacija (FIFA) dozvolila je Emersonu da promeni nacionalni tim, s obzirom na to da ima italijansko poreklo sa majčine strane. Emerson, 20-godišnji levi bek, bio je član mlađih kategorija Brazila, ponikao je u omladinskoj školi Santosa, a u Italiji je od 2014. Prvu sezonu proveo je u Palermu, a od druge je u Romi. Zahtev za državljanstvo Italije podneo je i zadnji vezni fudbaler Napolija Amadu Dijavara, 19-godišnjak rođen u Gvineji. On je počeo pravni postupak kako bi dobio dozvolu da nastupa za Italiju i konkuriše za mesto u reprezentaciji koju vodi selektor Đampjero Ventura.

15:01 - Juventus ozbiljno zainteresovan za mladi španski trioŠampion Italije Juventus zainteresovan je da na leto dovede trojicu mladih fudbalskih reprezentativaca Španije Ektora Beljerina, Marka Asensija i Injakija Vilijamsa. Kako su preneli italijanski mediji, desni bek engleskog Arsenala Beljerin je prva meta torinskog kluba.Izdanak omladinske škole Barselone ima ugovor sa Arsenalom do 2023. godine, ali je Juventus spreman da plati obeštećenje za njega. Vezni fudbaler Real Madrida Marko Asensio takodje je velika želja, a prednost u pokušaju da se on dovede biće mala minutaža u španskom klubu. Ipak, Juventus će navodno imati veliku konkurenciju, s obzirom na to da su brojni evropski klubovi zainteresovani za Asensija. Napadač Atletik Bilbaa Injaki Vilijams ima otkupnu klauzulu 50 miliona evra, a konkurent Juventusu na leto će biti Barselona.

14:50 - Pjaca pokidao ligamente kolena, van terena oko šest meseciFudbaler Juventusa Marko Pjaca biće van terena najmanje šest meseci jer je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Estonije u Talinu, objavio je FS Hrvatske. Pjaca je na užasnom terenu u Estoniji sam povredio koleno u 63. minutu, a današnji testovi pokazali su ono čega su se plašili u Juventusu i u Hrvatskoj. Njega očekuje operacija i oko pola godine pauze, zbog čega će propustiti finiš ove i početak nove sezone. Pjaca je ove sezone već odsustvovao tri meseca zbog povrede na okupljanju reprezentacije, na treningu, pred meč sa kosovskom selekcijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

14:36 - Aerodrom na Maderi dobio ime po Kristijanu RonalduMeđunarodni aerodrom u gradu Funšal na portugalskom ostrvu Madera dobio je ime po najboljem fudbaleru sveta Kristijanu Ronaldu. "Znate koliko sam ponosan na svoje korene, na svoju zemlju", rekao je Ronaldo na ceremoniji. Ronaldo je bio jedan od desetine gostiju i stotine navijača koji su prisustvovali svečanoj ceremoniji preimenovanja aerodroma. Bistu sa imenom Ronalda svečano su otkrili predsednik Portugala Marselo Rebelo de Sousa i premijer Antonio Košta. "Ronaldo je primer izvrsnosti i promoviše Maderu i državu širom sveta više nego bilo ko drugi", rekao je predsednik Portugala.Kristijano Ronaldo je lokalni heroj na Maderi, gde je rodjen i ponikao kao fudbaler. On je sa 12 godina napustio rodno mesto i otišao u Lisabon, gde je igrao za Sporting, pre nego što je otišao u Mančester junajted, a potom i Real Madrid. Reprezentacija Portugala je u utorak u Funšalu igrala prijateljsku utakmicu protiv Švedske, a ta poseta je iskorišćena da bi gradjanima bio prikazan trofej evropskog šampiona, osvojen letos u Francuskoj. Odluka o promeni imena aerodroma donela je lokalna vlast na Maderi pošto je Portugal osvojio Evropsko prvenstvo prošle godine. Promena imena je naišla i na kritike, a protivnici su govorili da je podobnije da aerodrom ponese ime neke istorijske figure. Pokrenuta je i neuspešna peticija. Ronaldo nije prvi fudbaler po kom je aerodrom dobio ime. Aerodrom u Severnoj Irskoj nosi ime po Džordžu Bestu.

14:01 - Zvezda zove navijače da ispune Arenu i pomognu ekipiKošarkaški klub Crvena zvezda pozvao je navijače da podrže ekipu u najvažnijim utakmicama u sezoni, za početak - protiv Uniksa u Beogradskoj areni. "Zvezda poziva sve svoje pristalice da ispune najveću srpsku dvoranu do poslednjeg mesta, i pomognu timu dodatnom energijom, u trenucima kada se lomi cela sezona i kada je ekipa iscrpljena igranjem ogromnog broja utakmica", navodi se u saopštenju crveno-belih. Zvezda će u petak dočekati Uniks u 29. kolu Evrolige. Prodaja ulaznica za taj duel počela je danas u 10.00 u poslovnicama Eventima. Navodi se da je košarkašima Zvezde potrebna ogromna podrška da preskoče izazove i nastave ka ciljevima. "Do njih možemo stići samo zajedno", piše na sajtu Zvezde.Zvezda mora da pobedi Uniks kako bi olakšala sebi put ka četvrtfinalu Evrolige. Posle tog duela sledi joj treća utakmica polufinalne serije Jadranske lige protiv Budućnosti, a potom i susret sa direktnim rivalom za Top8 Evrolige Darušafakom u poslednjem kolu tog takmičenja.

13:44 - Bamberg želi pobedu protiv DarušafakeTrener košarkaša Bamberga Andrea Trinkjeri rekao je da očekuje dobru i tešku utakmicu protiv Darušafake u Evroligi. "Darušafaki treba pobeda kako bi ostala u igri za plej-of, tako da očekujem dobru utakmicu. Moramo da zaštitimo svoj koš i borimo se za svaku loptu", rekao je Trinkjeri uoči utakmice. Darušafaka mora da pobedi Bamberg u Nemačkoj dva kola pre kraja regularnog dela Evrolige ako želi da ostane u igri za plej-of. Ako izgubi od Bamberga, a Crvena zvezda pobedi Uniks, srpski klub će se kolo pre kraja plasirati u četvrtfinale. Poslednje kolo i utakmica izmedju Darušafake i Zvezde u Istanbulu će direktno odlučivati o poslednjem četvrtfinalisti, ako turski klub bude bolji od Bamberga. Košarkaš Bamberga Nikolo Meli kazao je da će utakmica sigurno biti teška. "Darušafaka i dalje ima šanse za plej-of, ali mi želimo da igramo i budemo ozbiljni. Igramo na svom terenu tako da ćemo naravno da pokušamo da pobedimo jer želimo dobro da završimo učešće u Evroligi", kazao je Meli.Utakmica između Bamberga i Darušafake igraće se u četvrtak u 20.45.

13:05 - Lijanko Vojnović prešao u TorinoBivši omladinski reprezentativac Srbije Lijanko Vojnović potpisao je ugovor sa Torinom, za koji će igrati od sledeće sezone, saopštio je danas italijanski klub. "Veoma sam srećan što sam ovde, uzbudjen sam i uveren da mogu mnogo da uradim. Italija je san svakog mladog brazilskog fudbalera i ponosan sam što me je Torino izabrao", rekao je Lijanko Vojnović. Vojnović ima 20 godina i igra za Sao Paulo. Bio je omladinski reprezentativac Srbije, a u medjuvremenu je počeo da igra za mladu selekciju Brazila. On je zahvalio predsedniku kluba Urbanu Kairu. "On me je želeo po svaku cenu, iako znam da je mnogo klubova bilo zainteresovano", kazao je ovaj 20-godišnji odbrambeni fudbaler.Kairo je rekao da je klub odredjeno vreme pratio Lijanka i da je srećan što je ostvaren transfer za sledeću sezonu. "Iako je tek mart, planiramo budućnost, a to dokazuje i što smo doveli mladog golmana Vanju Milinković-Savića", rekao je Kairo. Torino ove sezone posle 29 kola zauzima 10. mesto na tabeli italijanske Serije A sa 40 bodova.

12:31 - Ranko Stojić više nije sportski direktor OlimpijeSlovenačka Olimpija saopštila je da Ranko Stojić više nije nije spotski direktor tog fudbalskog kluba. "Ne mogu više da radim u tako negativnoj atmosferi. Olimpiji želim sve najbolje u budućnosti, uvek može da računa na moju pomoć", rekao je Stojić. Stojić je sporazumno raskinuo ugovor, a klub iz Ljubljane je napustio drugi put u šest meseci. Predsednik Olimpije Milan Mandarić zahvalio je Stojiću na trudu koji je uložio u klub. "Olimpija svu energiju usmerava u tim i momke koji nose zeleni dres. Sada nam najviše treba mir. Nećemo tražiti novog direktora jer klub ima dovoljno kompetentnih ljudi", kazao je Mandarić. Olimpija posle 25 kola zauzima drugo mesto slovenačkog šampionata sa devet bodova manje od vodećeg Maribora.

12:13 - Barselona: FIFA nepravedno suspendovala MesijaŠpanska Barselona oštro je danas kritikovala Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) nakon suspenzije Lionelu Mesiju zbog kritika sudije. "Barselona izražava iznenadjenje i ogorčenje zbog akcije FIFA. Četiri utakmice kazne su potpuno nepravedne i nesrazmerne. Pružamo punu podršku Mesiju, koji je igrač za primer, na i van terena", navodi se u saopštenju Barselone. Mesi je suspendovan na četiri utakmice zbog toga što je dok je nastupao za reprezentaciju Argentine, kako je objavila FIFA, vredjao pomoćnog sudiju na utakmici protiv Čilea. Jedan od najboljih fudbalera sveta je zbog suspenzije propustio kvalifikacionu utakmicu u kojoj je Argentina u noći izmedju utorka i srede poražena sa 2:0 od Bolivije, čime je ugrozila plasman na Svetsko prvenstvo.

11:52 - Mbape: Real je za one na vrhuncu karijere, ja to još nisamNajnovija fudbalska senzacija, francuski napadač Kilijan Mbape rekao je da još ne razmišlja o odlasku iz Monaka i prelasku u Real Madrid. "Trenutno sam u Monaku i idemo zajedno, korak po korak. Real Madrid je klub za igrače koji su na vrhuncu karijere, a ja još nisam tamo", rekao je Mbape. On je izbio u prvi plan evropskog fudbala sa 19 golova na 32 utakmice u Ligi jedan ove sezone. Ovaj 18-godišnji napadač je debitovao i za reprezentaciju Francuske. "Odrastao sam i imam ljude oko sebe koji mi pomažu da noge čvrsto držim na zemlji. Ono što želim jeste da igram fudbal, dajem golove, pobedjujem i osvajam trofeje. Svaki igrač ima svoju karijeru", kazao je Mbape. Mediji širom Evrope, a posebno u Engleskoj i Španiji, prenose da su za Mbapea zainteresovani velikani poput Real Madrida i Mančester junajteda.

11:34 - Zvezda - Budućnost u Kombank areni ili ŽeleznikuKošarkaši Crvene zvezde u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige dočekaće podgoričku Budućnost u Areni ili u hali u Železniku. Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde je Zvezda kao domaćin odigrala skoro celu sezonu, nije moguć zbog duela tenisera Srbije i Španije u četvrtfinalu Dejvis kupa od 7. do 9. aprila. Crvena zvezda bi uskoro trebalo da objavi gde će 4. aprila održati treći meč polufinalne serije, nakon što je juče Budućnost u Podgorici pobedom 63:57 izjednačila na 1:1.

10:57 - Švajnštajger sa Ivanovićevom došao u Čikago i dobio ovacijeNekadašnji kapiten reprezentacije Nemačke Bastijan Švajnštajger doputovao je u Čikago, zajedno sa suprugom i bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, gde je na aerodromu dočekan ovacijama nekoliko stotina simpatizera.

(VIDEO) EUFORIJA U ČIKAGU: Švajnštajger dočekan kao kralj!

10:15 - Portland bolji od Denvera, Jokić blizu tripl-dablaKošarkaši Portlanda savladali su Denver 122:113 i u direktnom duelu preuzeli osmo mesto Zapadne konferencije NBA lige koje vodi u plej-of. Gostima nije pomogla ni dobra partija srpskog centra Nikole Jokića sa 17 poena i po osam skokova i asistencija, pre svega zbog ličnog rekorda doskorašnjeg centra Nagetsa Jusufa Nurkića koji je ubacio 33 koša i uhvatio čak 16 lopti. Efikasniji od Nurkića bio je samo Si-Džej Mekalum sa 39 poena, Demijan Lilard dodao je 19, dok je kod Nagetsa najbolji bio Džamir Nelson sa 23. Trejblejzersi osam kola pre kraja regularnog dela imaju pobedu više od Denvera, ali i bolji međusobni skor 3:1.

Ostali rezultati: Indijana - Minesota 114:115 Šarlot - Milvoki 108:118 Bruklin - Filadelfija 101:106 Detroit - Majami 96:97 Atlanta - Feniks 95:91 Hjuston - Golden Stejt 106:113 LA Lejkers - Vašington 108:119

09:41 - Argentina izgubila u Boliviji, Brazil već na SPFudbalska reprezentacija Bolivije napravila je veliko iznenađenje protiv Argentine, bez suspendovanog Lionela Mesija, pobedom 2:0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Argentinci su još jednom poraženi na visokoj nadmorskoj visini u Boliviji golovima Huana Arsea i Marsela Martina i tako ugrozili plasman na Mundijal u Rusiji. "Gaučosi" su sada na petoj poziciji koja vodi u baraž, dok je najveći rival Brazil već obezbedio mesto na planetarnom šampionatu, prvi računajući sve kvalifikacije. Brazil je na svom terenu lako savladao Paragvaj 3:0 osmim trijumfom iz isto toliko duela od dolaska na klupu novog selektora Titea. Petostruki šampion sveta slavio je golovima Felipea Kutinja, Nejmara i Marsela, pa mu sada do kraja kvalifikacija preostaje da igra za svoju dušu. Veliki korak za Rusiji ostvarila Kolumbija pobedom u Ekvadoru 2:0 protiv direktnog konkurenta, Čile je odradio posao protiv Venecuele 3:1, dok je Peru održao kakav-takav korak trijumfom nad Urugvajem 2:1.

Rezultati i strelci 14. kola: Bolivija - Argentina 2:0 (Arse 31, Moreno 52) Ekvador - Kolumbija 0:2 (Rodrigez 20, Kvadrado 34) Čile - Venecuela 3:1 (Sančez 5, Paredes 7, 22 - Rondon 63) Brazil - Paragvaj 3:0 (Kutinjo 34, Nejmar 64, Marselo 86) Peru - Urugvaj 2:1 (Gerero 34, Flores 62 - Sančez 30)

Tabela: Brazil 33, Kolumbija 24, Urugvaj 23, Čile 23, Argentina 22, Ekvador 20, Peru 18, Paragvaj 18, Bolivija 10, Venecuela 6.

08:01 - Predsednik UEFA Čeferin gost FSS i Slaviše KokezePredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Ceferin, na poziv predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviše Kokeze, posetiće u petak Beograd i Srbiju. Kako se navodi na sajtu FŠ, u društvu prvog coveka UEFA dolazi i direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković. Dolazak delegacije UEFA predviđen je u prepodnevnim satima, a tokom boravka u Srbiji, planirana je i poseta Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde će se Čeferin i Kokeza obratiti predstavnicima medija.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Novak Đoković šesti na listi najplaćenijih sportista sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track