BLOG UŽIVO, VIDEO Sergej Milinković-Savić: Samopouzdanje mi je poraslo od kada sam starter u Laciju
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Sergej Milinković-Savić: Samopouzdanje mi je poraslo od kada sam starter u Laciju

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:15 - Roma pobedila InterFudbaleri Rome pobedili su danas na svom terenu Inter sa 2:1 u poslednjoj nedeljnoj utakmici sedmog kola italijanske Serije A. Golove za Romu postigli su Edin Džeko u petom i Konstatinos Manolas u 76. Jedini gol za Inter postigao je Ever Banega u 72. minutu na asistenciju Maura Ikardija .Roma posle sedam utakmica zauzima treće mesto sa 13 bodova, dok je Inter deveti s 11.

22:55 - Petrić: Moramo da preležimo dečije bolestiTrener Čukaričkog Gordan Petrić rekao je da je u nerešenom meču s borcem iz Čačka bilo primetno da njegovi fudbaleri nemaju samopouzdanja i dodao da njegova ekipa mora da "preleži dečije bolesti" ako želi da beleži pobede u Super ligi Srbije. "Obe ekipe su imale samopouzdanja u nekim trenucima, ali tokom većeg dela je bilo primetno da moja ekipa nema samopouzdanja. Poveli smo iz uvežbanog kornera i trebalo je da zatvorimo utakmicu na pravi način kao prava ekipa, ali to nismo uradili", rekao je Petrić. Čukarički i Borac iz Čačka odigrali su danas nerešeno 1:1 u derbiju začelja Super lige Srbije. "U nekim trenucima nismo odreagovali kako je trebalo, pogotovo u onim jedan na jedan sa strane gde se lagano centriralo kod tog gola i pokrivanje druge stative. Ukoliko mislimo da napredujemo moramo da izbacimo to. Pričao sam da neke dečije bolesti treba da se preleže, ali još nije došlo do toga", rekao je Petrić.

22:35 - Selta pobedila BarselonuFudbaleri Selte pobedili su danas na svom terenu šampiona Španije, Barselonu, sa 4:3 u poslednjoj utakmici sedmog kola Primere. Selta je do trijumfa nad šampionom Španije došla najviše zahvaljujući greškama odbrane Katalanoca, ali i dobrom i organizovanom igrom u prvom poluvremenu. Domaćin je u 22. minutu stigao do prednosti golom ;Pionea Sista, koji je posle odlične asistencije Jaga Aspasa savladao Marka-Andrea ter Štegena. Aspas je u 31. minutu posle odličnog prodora povisio na 2:0, da bi samo dva minuta kasnije autogolom Žeremija Matjea koji je nespretno reagovao, Selta vodila s 3:0. Trener Barselone Luis Enrike je na poluvremenu u igru uveo Andresa Inijestu, pa su Katalonci posle manje od 20 minuta igre prišli na gol zaostatka. ;Djerar Pike je u 58. minutu nadskočio odbranu Selte i smanjio zaostatak, da bi potom Nejmar u 64. smanjio na 2:3. Nastavila je Barselona ofanzivnu igru, ali je posle lošeg ispucavanja Ter Štegena u 77. minutu Selta povela sa 4:2. Golman Barselone je u želji da doda loptu na bok jednom saigraču na petercu pogodio Pabla Ernandesa od kog se lopta odbila u mrežu. Barselona je u 87. minutu preko Pikea postavila konačnih 3:4.

22:15 - Vanja Milinković-Savić: Zadovoljan sam nastupomFudbaler Lehije iz Gdanjska Vanja Milinković-Savić rekao je da je izuzetno zadovoljan svojim nastupom na utakmici protiv Legije, iako je njegova ekipa poražena s 0:3. "Veoma sam zadovoljan. Jedna od mojih najboljih utakmica u karijeri, odbranio sam nekoliko stopostotnih šansi. Dobio sam brojne pohvale i to svakako prija i daje dodatni podstrek", rekao je Milinković-Savić. Lehija posle 11 utakmica u prvenstvu Poljske zauzima treće mesto sa 22 boda. "Ambicije Lehije su da se kvalifikujemo u plej-of domaćeg šampionata, što mislim da je realan cilj jer smo do prošlog kola bili vodeći na tabeli. Velika želja nam je i da izborimo plasman u evrokupove. Što se mene lično tiče, želim trofej za najboljeg golmana Poljske", rekao je on. Mladi reprezentativni golman Srbije je zimus došao u Lehiju kao slobodan igrač. On je rekao da mu je saigrač Miloš Krasić mnogo pomogao da se navikne na Poljsku. "Prezadovoljan sam u Poljskoj, u kratkom roku sam se osamostalio. Bilo je malo poteškoća u startu, ali sada sve u najboljem redu. Moram da istaknem da mi je Miloš Krasić mnogo pomogao. Ne znam kako to da opišem, za njega imam samo reči hvale. Svaki dan smo zajedno, uvek mi je izašo u susret i on mi je velika pomoć i podrška", kazao je Milinković-Savić.

21:50 - Sergej Milinković-Savić: Samopouzdanje mi je poraslo od kada sam starter u LacijuFudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić rekao je da mu je poraslo samopouzdanje od kada je u startnoj postavi rimske ekipe i dodao da ga raduje što su u upravi zadovoljni njegovim igrama. "Veoma sam zadovoljan kako se sve odvija. Poslednje četiri utakmice sam počeo u startnoj postavi Lacija i to mi daje dodatno samopouzdanje. Ono što mi je najbitnije je da su mojim igrama veoma zadovoljni ljudi u klubu", rekao je Milinković-Savić. Lacio posle sedam utakmica u Seriji A zauzima treće mesto sa 13 bodova, pet manje od prvoplasiranog Juventusa, a juče su na gostovanju pobedio Udineze s 3:0. Milinković-Savić ove sezone igra u tandemu sa Ćirom Imobilijem, a srpski fudbaler kaže da veoma dobro funkcionišu. "Jako dobro se razumemo na terenu, gol koji je postigao protiv Udineza je drugi koji sam mu namestio ove sezone. Sve u svemu mislim da veoma dobro funkcionišemo, uostalom kao i cela ekipa. Igramo svi dobro, pozitivna atmosfera je u celom klubu. Trener (Simeone) Inzagi je tako postavio stvari da sve bude pozitivno", rekao je Milinković-Savić.

21:30 - Budućnost pobedila ZadarKošarkaši Budućnosti pobedili su večeras na svom terenu Zadar sa 105:89 (25:25, 32:21, 25:22, 23:21) u prvoj utakmici drugog kola regionale Jadranske lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Sead Šehović sa 26 poena, ali je Boris Savović bio najzapaženiji sa 18 poena, 14 skokova, dve ukradene lopte i jednom asistencijom. U ekipi Zadra istakao se Boris Barać sa 23 poena, dok su po 18 postigli Mislav Brzoja i Ivan Marinković. Budućnost posle dve utakmice ima maksimalan učinak, dok je Zadar upisao prvi poraz posle trijumfa nad FMP-om u prvom kolu. Podgoričani će u narednom kolu gostovati Mega Leksu, dok će Zadar dočekati Crvenu zvezdu.

21:00 - Vojvodina pobedila, Radnički izgubioFudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Mladost sa 3:1 u utakmici 11. kola Super lige Srbije, dok je Vojvodina sa 1:0 pobedila Metalac iz Gornjeg Milanovca. Golove za trijumf Partizan postigli su Leonardo u 45, Uroš Djurdjević u 60. i Valeri Božinov u 67. minutu, dok je jedini pogodak za Mladost postigao Milan Bojović u 57. minutu iz jedanaesterca. Crno-beli su treći na tabeli sa 22 boda. Vojvodina je večerašnjom pobedom na stadionu "Karadjordje" zadržala priključak za liderom šampionata Crvenom zvezdom koja je ranije danas sa 4:2 trijumfovala protiv Javora u Ivanjici. Jedini gol za vojvodinu postigao je Dejan Meleg u 13. minutu. Novosadjani posle kompletnog 11. kola zauzima drugo mesto sa 26 bodova, dva manje od Zvezde. Čukarički je na svom stadionu odigrao nerešeno 1:1 s čačanskim Borcem. Čukarički je do prednosti stigao u 36. minutu golom Marka Docića, da bi izjednačenje i bod Borcu pogotkom u 57. doneo Lazar Jovanović. Novi Pazar je sa 1:0 pobedio Radnički iz Kragujevca, a strelac jedinog gola bio je Nikola Dimitrijević u 32. minutu, dok je Napredak na gostovanju u Surdulici istim rezultatom pobedio Radnik. Kruševljani su golom Bratislava Punosevca u 87. minutu došli do pobede protiv Radnika.

20:10 - Živković konačno debitovao za BenfikuSrpski reprezentativac Andrija Živković konačno je debitovao u dresu Benfike. Bivši fudbaler Partizana, koji se na neslavan način rastao od svog matičnog kluba, zaigrao je za lisabonski tim u pobedi nad Feirenseom. Živković je kročio na teren u 84. minutu, kada je zamenio Gonsala Guedeša, a navijači Benfike su burno pozdravili debi jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta. Benfika je pobedila Firense sa 4:0.

19:45 - Arsenal pobedio BarnliFudbaleri Arsenala pobedili su danas u gostima Barnli sa 1:0 u poslednjoj utakmici sedmog kola englekse Premijer lige. Junak trijumfa bio je Loran Košćelni koji je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena na sporan način postigao gol i doneo svojoj ekipi bitna tri boda u borbi za šampionsku titulu. Francuski fudbaler je gol postigao po isteku dva minuta sudijske nadoknade vremena pošto ga je Aleks Okslejd-Čemberlen nakon kornera s desne strane napucao u ruku. Arbitar Kreg Povson nije video sporan detalj, pa je na kraju priznao gol, iako su se fudbaleri Barnlija protestvovali. Arsenal je tokom većeg dela meča bio bolji rival, imao je inicijativu i nekoliko dobrih pokušaja, ali sve do sudijske nadoknade vremena nije uspeo da postigne gol. Barnli je, s druge strane, imao nekoliko ozbiljnih pokušaja, ali je golman Petr Čeh ostao nesavladan. Arsenal posle sedam utakmica zauzima treće mesto sa 16 bodova, dva manje od Mančester sitija, dok je Barnli 14. sa sedam.

19:20 - Šalke pregazio BorusijuFudbaleri Šalkea pobedili su danas na svom terenu Borusiju Menhengladbah sa 4:0 u poslednjoj utakmici šestog kola nemačke Bundeslige. Šalke je u drugom poluvremenu u potpunosti nadigrao Borusiju i došao do prve pobede u sezoni u prvenstvu Nemačke posle pet uzastopnih poraza. Golove za Šalke postigli su Maksim Čupo-Moting u 52. minutu iz jedanaesterca, Bril Embolo u 56 i 83. i Leon Gorecka u 58. Šalke posle šest utakmica zauzima 16. mesto s tri boda, dok je Borusija Menhengladbah deveta s 10.

18:50 - Cibona pobedom počela sezonuKošarkaši Cibone pobedili su danas u gostima Igokeu sa 71:61 (28:15, 16:18, 11:16, 16:12) u poslednjoj utakmici prvog kola regionalne Jadranske lige. Cibonu je do pobede predvodio Željko Čakić sa 18 poena, jedan manje zabeležio je Ante Toni Žižić, a uz to je imao i osam skokova, dok je 14 postigao Nebojša Joksimović. U ekipi Igokee istakao se Draško Albijanić sa 14 poena, dok je Miroslav Pašajlić postigao 10. Cibona će u drugom kolu dočekati crnogorski Mornar, dok će Igokea gostovati Karpoš Sokolima iz Makedonije.

18:30 - Ranijeri: Sautempton je bio boljiTrener fudbalera Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da je Sautempton bio bolji od njegove ekipe u današnjem meču i dodao da je srećan što je utakmica završena remijem. "Veoma sam srećan, jer je Sautempton zaslužio da pobedi. Priznajem, igrali su bolje. Srećom, utakmica je završena remijem", rekao je Ranijeri posle utakmice. Fudbaleri Lestera i Sautemptona odigrali su danas 0:0 u utakmici sedmog kola Premijer lige. Šampion Premijer lige je 12. na tabeli sa osam bodova, dok je Sautempton na desetom mestu sa bodom više.

18:10 - Gvardiola: Totenhem je bio boljiTrener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola ocenio je da je Totenhem u današnjoj utakmici bio bolji rival i da je zasluženo pobedio njegovu ekipu. "Bili su bolji. Ovo nije bilo naše najbolje izdanje. Prvi gol koji smo primili bio je veoma sličan onom koji smo primili u Glazgovu od Seltika. Uvek je teško oporaviti se. Igrali smo znatno bolje u poslednjih 15, 20 minuta. Znali smo da će nas pritiskati visoko, to smo i želeli, ali jednostavno bili su bolji", rekao je Gvardiola. Totenhem je danas pobedio Mančeester siti sa 2:0 u sedmom kolu Premijer lige i tako ekipi Pepa Gvardiola naneo prvi poraz u sezoni. "Porazi su sastavni deo sporta. Nikada nisam razmišljao o tome da nećemo izgubiti utakmicu, to je prosto nemoguće. Sve je ovo normalno i ponekada pomogne da ekipa napreduje", rekao je Gvardiola. Totenhem je na Vajt Hart Lejnu poveo autogolom Aleksandra Kolarova u devetom, dok je drugi pogodak postigao Dele Ali u 37. minutu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

17:40 - Prvi poraz Napolija, pobede Đenove i KaljarijaFudbaleri Atalante pobedili su danas na svom terenu Napoli sa 1:0 u utakmici sedmog kola italijanske Serije A.Jedini gol na utakmici, vredan tri boda, postigao je Andrea Petanja u devetom minutu. Atalanta je upisala treću pobedu i nalazu se na 12. mestu na tabeli sa devet bodova, dok je Napoli, koji je pretrpeo prvi poraz od početka sezone, drugi sa 14 bodova. Fudbaleri Palerma i Sampdorije odigrali su nerešeno 1:1. Palermo je poveo golom Ilije Nestorovskog u 60. minutu, a izjednačio je Bruno Fernandes u 95. minutu. Palermo je na 18. mestu na tabeli sa šest bodova, a Sampdorija na 15. poziciji bodom više. Minimalnu pobedu ostvarila je Đenova, koja je u gostima slavila protiv Bolonje. Jedini pogadak na meču postigao je Đovani Simeone u 77. minutu. Fudbaleri Kaljarija pobedili su sa 2:1 Krotone, koji je i dalje bez pobede i sa samo jednim osvojenim bodom.

17:21 - Pobede Rada i BačkeFudbaleri Rada pobedili su danas u Subotici ekipu Spartka sa 1:0, dok je Bačka slavila protiv Voždovca sa 2:1 u prvim u utakmicima 11. kola Super lige Srbije. Rad je do pobede nad Spartakom stigao golom Aleksandra Lutovca u 43. minutu. Fudbaleri Bačke su poveli pogotkom Nemanje Ilića u 64, izjednačenje Voždovcu doneo je Marko Gajić u 87. minutu, dok je konačan rezultat postavio Ilić tri minuta kasnije. Rad je osmi na tabeli sa 15 bodova, Spartak je sedmi sa bodom više, Bačka je na 11. poziciji sa 10, dok je Voždovac deseti sa 14 osvojenih bodova.

17:10 - Lazić: Protiv Cedevite biće teže nego što se misliKošarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da Cedevita u Beograd dolazi sa dodatnim motivom, posle poraza od Budućnosti na startu ABA lige, zbog čega očekuje dosta težak i neizvestan duel. "Biće teže nego što se misli jer je Cedevita u prvom kolu neočekivano izgubila od Budućnosti. U Beograd dolaze maksimalno motivisani kako bi ispravili kiks, ali daćemo sve od sebe da zabeležimo drugu pobedu", rekao je Lazić. Zamenik kapitena crveno-belih istakao je da Crvena zvezda želi da iskoristi povoljan raspored na početku regionalnog takmičenja, jer će u prva četiri kola odigrati tri duela na svom terenu, posle MZT-a biće domaćini Cedeviti i Mega Leksu, i gostovati u Zadru. "Želimo da da iskoristimo raspored i pobedama na najbolji način dočekamo nastup u Evroligi, iako trenutno ne razmišljamo o njoj. Kao i uvek, idemo korak po korak".17:00 - Birčević: Bitno je da pobeđujemo i kada igramo lošeKošarkaš Partizana Stefan Birčević izjavio je da njegov tim nije blistao protiv Mornara (58:57) na startu ABA lige, ali i da je dobro što je na taj način došao do pobede na teškom gostovanju. "Očekivali smo bolju igru, Mornar nas je uveo u svoj ritam, ali smo ipak došli do jako bitne pobede. Retko ko će iz Bara odneti dva boda, koja nam donose veliki podstrek. Nismo bili sjajni, ali bitno je da trijumfujemo i kada igramo loše, a ne samo kada je dobro", rekao je Birčević. Reprezentativac Srbije rekao je da se u Baru osećao kao da igra na domaćem terenu zbog podrške navijača, ali i zahvalio se Mornaru na toploj dobrodošlici. "Pre početka utakmice dočekani smo sa našom himnom i na tome smo Mornaru zahvalni. Pokazali su kakvi su domaćini, da umeju sve da organizuju, uprkos tome što su prvi put u ABA ligi. Imali smo veliku podršku navijača, kao da smo igrali na domaćem terenu".16:40 - Modriću operisano kolenoFudbalski klub Real Madrid saopštio je da je igrač tog kluba Luka Modrić uspešno operisan. "Luki Modriću je uspešno artroskopski operisano levo koleno i uklonjen mu deo hrskavice. Modrić će sutra početi svoj proces rehabilitacije", saopštio je Real. Madridski klub nije naveo koliko će kapiten reprezentacije Hrvatske odsustvovati sa terena, a španski mediji navode da će pauzirati najmanje mesec.Modrić će tako propustiti nekoliko utakmica u španskoj Primeri, kao u mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Kosova i Finske. Ovo je treća ozbiljnija povreda Modrića od kada je u 2012. stigao u Madrid iz londonskog Totenhema. I dok prve dve sezone nije imao fizičkih problema, 2015. godine je pauzirao nekoliko meseci zbog povreda.16:35 - Remi Junajteda i StoukaFudbaleri Mančester junajteda i Stouka odigrali su danas nerešeno 1:1 u utakmici sedmog kola Premijer lige. Junajted je poveo golom Antonija Marsijala u 69. minutu sjajnim udarcem s leve strane, a izjednačenje i bod Stouku doneo je Džo Alen pogotkom u 82. minutu pošto je natrčao na loptu koja se odbila od prečke i poslao je u mrežu. Ekipa Žozea Morinja bila je bolji rival tokom celog meča, napadala i stvarala šanse, ali nije uspela da dođe do trijumfa. Junajted je u 89. minutu mogao do sva tri boda, ali je Pol Pogba pogodio stativu. U narednom kolu, koje je na programu za dve nedelje, Junejtad gostuje Liverpulu na Enfildu, dok Stouk dočekuje Sanderlend.

16:25 - Berdih osvojio titulu posle skoro godinu danaČeški teniser Tomaš Berdih odbranio je titulu na turniru u Šenženu, pošto je u finalu pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 7:6, 6:7, 6:3.Titula u Šenženu prva je za Berdiha još od osvajanja trofeja u Stokholmu pre skoro godinu dana. Njemu je to 13. titula u karijeri.Čeh je izgubio svoj servis u prvom gemu prvog seta, ali je već u narednom napravio brejk i na kraju je taj deo igre dobio u taj-brejku (7:5).Gaske je u drugom setu odbranio dve meč lopte pre nego što je osvojio set u taj-brejku (7:2). Češki teniser se brzo oporavio posle gubitka seta, napravio je brejk u šestom gemu za vodjstvo od 4:2 i tu prednost nije ispustio do kraja meča.15:50 - Džerard razmišlja o povratku na OstrvoLegendarni fudbaler Liverpula Stiven Džerarda, prema pisanju engleskih medija, razmišlja da se vrati na Ostrvo.Bivšem kapitenu 'Redsa' ugovor sa LA Galaksijem ističe u novembru i sve će zavisiti od ponude kluba iz MLS lige.’Stivi Dži’ je od 1998. igrao na Mersisajdu, da bi 2015. odlučio da promeni sredinu i zaigra u Americi. Za klub iz Los Anđelesa postigao je ukupno pet golova, a u medijima su se odmah pokrenule spekulacija da li će se ikona kluba vratiti u rodni kraj. “Imam 36 godina, ali ja i dalje uživam da igram, da dolazim na treninge i da se takmičim. Želeo bih da igram još pola godine ili 12 meseci i tada ću odlučiti“, rekao je Džerard. Engleski reprezentativac ne krije da bi voleo, kasnije u bućnosti da se oproba i kao trener. “Završavam školu za trenera, ali i dalje volim da igram, pa ću sačekati januar i odlučiti“, dodao je bivši kapiten. Džerard je za tim sa Enfilda odigrao 710 utakmica, u svim takmičenjima, i postigao 186 golova.

15:00 - Nuri predvodi Verder do kraja sezoneFudbalski klub Verder iz Bremena saopštio je danas da će Aleksander Nuri do kraja sezone voditi ekipu. Nuri je bio privremeni trener Verdera, otkako je otpušten Viktor Skripnik 18. septembra. On je prethodno vodio mladi tim kluba iz Bremena.Kako se navodi u saopštenju, Nuri je danas obavešten o odluci uprave da će predvoditi ekipu do kraja sezone. Verder je sa Skripnikom pretrpeo četiri uzastopna poraza u prvenstvu i izgubio je u prvom kolu Kupa od trećeligaša. Skripnik je otpušten posle 20 godina u klubu, u koji je došao kao igrač 1996. godine. Nuri je prošlog ponedeljka predvodio klub iz Bremena do prve pobede u prvenstvu, protiv Volfsburga (2:1), a juče je Verder osvojio bod protiv Darmštata (2:2) pa posle šest kola ima četiri boda i izašao je iz zone ispadanja. "Odlučili smo da Nuriju treba pružiti šansu da nastavi započeto", rekao je sportski direktor Verdera Frenk Bauman.

14:08 - Ekipa Mercedesa održala sastanakDirektor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je danas da je cela ekipa, uključujući i vozača Luisa Hamiltona održala kratak sastanak o dešavanjima u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije, tokom koje je Britanac morao da odustane zbog kvara motora. "Svi smo zajedno u ovome, mehaničari i inženjeri. Ova ekipa je uvek mogla dobro da se oporavi, u ekipi je sjajan duh i moramo da nastavimo da se borimo, da ne izneverimo Luisa i Nika", rekao je Volf. Hamilton je odustao u 41. krugu današnje trke na stazi Sepang pošto mu je eksplodirao motor. On je posle trke rekao da će tražiti odgovore od Mercedesa zbog čestih kvarova na njegovim motorima."Moraćete sa njim da razgovarate. Imali smo kratak sastanak i jasno je zbog čega traži objašnjenje. Nema reči kojima bismo mogli da objasnimo. Stalno se dešavaju kvarovi, ovo je mehanički sport. Naravno da je frustriran dešavanjima. Nema racionalnog objašnjenja, pa vam svakakve stvari padaju na pamet. Ono što je rekao na sastanku za ekipu je zaista sjajno. Shvatam njegovu prvu reakciju posle incidenta", rekao je Volf. Hamiltonov klupski kolega Niko Rozberg osvojio je treće mesto, iza vozača Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Verstapena, pa je stekao 23 boda prednosti u generalnom plasmanu. Čelnik Mercedesa legendarni Niki Lauda rekao je da je ekipa izneverila Luisa Hamiltona. "Uznemiren sam zbog sebe i moje ekipe pošto nismo smeli da ga izneverimo kvarom na motoru. To je bio novi motor, nije bio stari. Ne znam šta je pošlo naopako, radićemo da to popravimo. Voziću ga u Japan mojom avionom. Nadam se da ću moći da ga ohrabrim. Šampionat je gotov kada se završi poslednja trka, 23 boda zaostatka jeste mnogo, ali nikad se ne zna. Ništa nismo uradili protiv njega. Imamo ljude koji rade za njega, ponosni smo na Luisa", rekao je Lauda. Naredna trka u šampionatu voziće se u nedelju od 7 časova za Veliku nagradu Japana.

foto: Reuters
foto: Reuters

13:50 - Janković izgubila u prvom kolu turnira u PekinguSrpska teniserka Jelena Janković nije danas uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Pekingu, pošto je izgubila od 54. teniserke sveta Francuskinje Kristine Mladenović u tri seta, 3:6, 7:5, 6:7. Meč je trajao dva sata i 45 minuta. Janković, 39. teniserka sveta je osam puta izgubila svoj servis, a Mladenović sedam puta. Francuskinja je u trećem setu vodila sa 5:4, ali je Janković uspela da izjednači na 6:6 i izbori taj-brejk. Mladenović je dobila taj-brejk sa 7:4. Mladenović će u drugom kolu igrati protiv osmog nosioca Amerikanke Medison Kiz.

13:18 - Husanović kralj bodibildinga u JagodiniTakmičar iz Sarajeva Mirnes Husanović, pobednik je šestog internecionanog takmičenja u bodibildingu "Jagodina open 2016".Leo Vladimir iz Poreča, Hrvatska pobednik je u kategoriji bodibilding klasik preko 180 centimetara, a Sunčica Savić "Olimpija" Kragujevac u kategoriji "bikini fitnes". Takmičenje je održano noćas i juče u Sportskoj hali Jagodinskog sportskog saveza pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine a pratilo ga je oko hiljadu gledalaca. Učestovalo je 88 takmičara, u 17 kategorija iz Srbije, Češke, Slovenije, BiH, Hrvatske i Crne Gore, a takmičenje su ocenjivali internacionalne i republičke sudije: Zoran Ilić, Aleksandar Stojić, Djorđe Kolundžija, Predrag Milenović i Marko Rakić. "Reč je o jednom od najznačajnijih takmičara u svetskom kalendaru, a najatraktivnija kategorija je apsolutna kategorija u kojoj je pobedio Husanović", izjavio je direktor Bodibilding kluba "Everest" iz Jagodine Predrag Peđa Milošević, organizator takmičenja. Takmičenje su pratili i predsednik Blakanske asocijace bodibildinga Nenad Vučković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Predrag Bičević, savezni selektor Zoran Stojić.

12:35 - Rikardo srećan zbog pobede u MalezijiVozač Red Bula Danijel Rikardo rekao je da je presrećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije, prvoj pobedi posle dve godine. "Ova trka je bila puna izazova, Luis je vodio, ali je imao problema. Prošlo je dve godine otkako sam poslednji put pobedio i veoma sam emotivan. Do sada smo (Red Bul) bili blizu, ali i pre dve nedelje sam rekao da ćemo osve sezone pobediti u jednoj trci i to smo uradili", rekao je Rikardo posle pobede. Rikardo je pobedio na stazi Sepang i ostvario četvrtu pobedu u karijeri i izjednačio se sa Denom Garnijem, Edijem Irvajnom i Brusom Meklarenom. On je po dodeli pehara ponovo pio šampanjac iz patike. Ponudio je i ostalima na podijumu, a vozač Mercedesa Rozberg, koji je zauzeo treće mesto, uz grimasu je popio šampanjac i rekao: "Nadam se da ove godine više neće pobeđivati". Drugo mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula. "Borili smo se tokom cele trke. Oduševljen sam", rekao je holandski vozač. Rozberg je osvajanjem trećeg mesta i posle odustajanja klupskog kolege Luisa Hamiltona, stekao 23 boda prednosti u generalnom plasmanu. Na početku trke Rozberga je udario vozač Ferarija Sebastijan Fetel, pa je Mercedesov vozač pao na 21. mesto. "U prvoj krivini sam mislio da je trka završena i srećan sam što sam uspeo da se izborim za podijum. Nadao sam se boljem rezultatu, ali ponekad se ovakve stvari dogode", rekao je on. Upitan kako se oseća, povodom vođstva u generalnom plasmanu, Rozberg je rekao da je umoran. "Umoran sam, ali ovo je dobra stvar i radujem se narednoj trci. Naravno, napašću svom snagom", naveo je nemački vozač.

VELIKA NAGRADA MALEZIJE: Rikardo trijumfovao ispred Verstapena i Rozberga, Hamilton odustao

(FOTO PRIČA) NAJBRŽI CIRKUS U MALEZIJI: Hamiltonu eksplodirao motor tokom trke!

12:10 - Svonsi će otpustiti trenera GvidolinaFudbalski klub Svonsi otpustiće trenera Frančeska Gvidolina zbog loših rezultata, ali i njegovog zdravstvenog stanja, preneli su britanski mediji. Uprava kluba nezadovoljna je rezultatima, pošto je Svonsi 17. na tabeli sa četiri boda, koliko ima i Vest Hem u zoni ispadanja. Svonsi je juče vodio sa 1:0 protiv Liverpula, ali je izgubio sa 1:2 i vezao treći poraz. Gvidolin će uskoro napuniti 61 godinu, a u januaru je preuzeo Svonsi. "Ne znam šta će se dogoditi, da li će biti sastanka, ali zadovoljan sam igračima, borili su se 95 minuta, što je veoma važno. Da smo ovako igrali na poletku sezone, imali bismo dobre rezultate. Nisam zabrinut zbog moje pozicije, već zbog pozicije na tabeli", rekao je Gvidolin britanskim medijima. List San preneo je da osim rezultata, uprava kluba namerava da otpusti italijanskog trenera i zbog njegovog zdravstvenog stanja. Gvidolin je imao infekciju pluća u martu i propustio je pobedu nad Arsenalom 2:1 pošto je bio u bolnici. On je u prošlosti, dok je vodio Udineze patio od bolesti izazvanih stresom, zbog čega je išao na jogu. Gvidolin se povukao iz trenerskog posla 2014. godine i godinu dana je radio kao koordinator u Votfordu, Udinezeu i Granadi. Kako je naveo San, moguće je da je stres zbog velikih obaveza i pritiska u Premijer ligi pogoršao zdravstvene problema italijanskog trenera, što zabrinjava upravu Svonsija dovoljno da ga otpusti.

11:13 - Argentina prvak sveta u futsaluFutsaleri Argentine osvojili su titulu prvaka sveta na šampionatu u Kolumbiji, pošto su u finalu savladali Rusiju 5:4. Strelci za "gaučose" bili su Vaporaki u 16. i 39. minutu, Kuziloni u 20. i Brandi u 22, dok je tri gola za Ruse postigao Eder Lima u 16, 22, 40, a jedan Liskov u 39. minutu. Argentinci su u Kolumbiji došli do prvog trofeja na Mundijalu i postali tek treća reprezentacija kojoj je to pošlo za rukom. U borbi za treće mesto, selekcija Irana bila je bolja od Portugalije posle penala 4:3.

10:03 - Murinjo: Runi ostaje kapiten Mančester junajtedaTrener Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da će fudbaler Vejn Runi ostati kapiten, uprkos tome što je izgubio mesto u prvom timu. Runi je ostao na klupi za prošlonedeljnu utakmicu protiv Lestera, a nije bio u prvom timu ni u utakmici protiv Zorje, u četvrtak u Ligi Evropa. "Vejn je kapiten, bez obzira na sve. Nije važno da li je na terenu ili na klupi. On je moj kapiten, kapiten kluba, kapiten igrača. To je teško, biti svačiji kapiten, ali on ima poštovanje i svu podršku. On je čovek Mančester junajteda, veliki je profesionalac i želi da pobeđuje, a najsrećniji je kada postiže golove", rekao je Morinjo, preneli su danas britanski mediji. Portugalski trener dodao je da Runi ima odličan odnos sa saigračima. "On razgovara sa saigračima i motiviše ih. Runi u svlačionici radi isto ono što je radio pre nekoliko dana kada je bio prvotimac. On je naš čovek. Postizaće golove za nas, naporno će raditi za nas i u to nimalo ne sumnjam", naveo je Murinjo.

Vejn Runi i Žoze Murinjo, foto: Reuters
Vejn Runi i Žoze Murinjo, foto: Reuters

09:35 - Prandeli novi trener ValensijeItalijanski trener Ćezare Prandeli doputovao je u Španiju, gde će sa Valensijom potpisati dvogodišnji ugovor. Prandelija je na aerodromu u Valensiji sačekao veliki broj novinara, ali i navijača lokalnog kluba. Bivši selektor reprezentacije Italije nije krio želju da preuzme Valensiju, na čijoj će klupi zameniti Paka Ajestarana, koji je dobio otkaz posle četiri uzastopna poraza. Ekipu će u nedelju protiv Atletiko Madrida, u sedmom kolu Primere voditi Voro Gonzales, koji je privremeno rešenje, dok će dan kasnije Prandeli voditi prvi trening. Valensija je veoma loše počela sezonu, pošto je u španskom prvenstvu vezala četiri poraza. Ipak, taj klub je u poslednje dve utakmice pobedio i više nije u zoni ispadanja.

08:20 - Rabotnički proslavio 70 godina postojanjaSkopski košarkaški klub Rabotnički proslavio je 70 godina postojanja revijalnom utakmicom s vicešampionom Evrope, turskim Fenerbahčeom.Utakmica u dvorani "Boris Tajkovski" prisustvovalo je oko 7.000 gledalaca, a prema makedonskim medijima, puna dvorana na nekoj košarkaškoj utakmici u Makedoniji nije vidjena još od kvalifikacija reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Zagrebu.Na početku meča grupa navijača turskog tima je transparentom čestitala 70. rodjendan najtrofejnijem makedonskom klubu. Fenerbahče predvodjen trenerom Željkom Obradovićem dominirao je i pobedio s ubedljivih 92:60, ali bez obzira na poraz domaćeg tima navijači Rabotničkog su uživali u košarci i potezima Bogdana Bogdanovića, Pere Antića, Luidjija Datomea, Jana Veseleg i drugih košarkaša. Na utakmici s Fenerbahčeom od profesionalnog bavljenja košarkom se oprostio jedan od najboljih makedonskih košarkaša Todor Gečevski koji je protiv turskog šampiona postigao poslednji zvanični koš. Gečevski je u igru ušao na kratko pred kraj drugog poluvremena, postigao koš, a publika ga je ispratila ovacijama.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track