BLOG UŽIVO, VIDEO: Radoja pozvan u reprezentaciju umesto povređenog Maksimovića
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Radoja pozvan u reprezentaciju umesto povređenog Maksimovića

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:01 - Cibona posle drame pobedila MornarZagrebačka Cibona savladala je Mornar iz Bara u drugom kolu regionalne ABA lige posle velike drame koja se nikako nije mogla naslutiti nakon prvog poluvremena - 91:89 (28:16, 20:21, 23:28, 20:24). Domaćin je dugo održavao dvocifrenu prednost, ali je u poslednjoj deonici Mornar serijom 7:0 stigao do prvog vođstva. Usledila je drama koja je kulminirala u poslednjih deset sekundi, a presudio je Ante Žižić skokom u napadu i pogođenim slobodnim bacanjima. Najefikasniji u ekipi Cibone bio je Željko Šakić sa 27 poena, a 19 je postigao Ante Žižić.U ekipi Mornara istakao se Kol Dikerson sa 33 poena, četiri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte, dok je Lamont Džons postigao 15 uz 13 asistencija.Cibona posle dve uvodne pobede u petak gostuje Partizanu, dok je debitant u ligi ponovo izgubio meč sa jednim poenom razlike, kao i u prvom kolu od crno-belih.

21:44 - Klipa: Velika pobeda u emotivnoj utakmiciTrener košarkaša FMP-a Slobodan Klipa ocenio je da je njegov tim trijumfom nad Mega Leksom ostvario "veliku pobedu" u utakmici koja je bila emotivno teška."Čestitam momcima na velikoj pobedi. Ovo je bila emotivno veoma teška utakmica za nas posle poraza u Zadru gde smo sami sebe pobedili. Kontrolisali smo utakmicu sve vreme i ja sam teško kontrolisao emocije i preterivao, jer sam se plašio da se ne ponovi situacija iz Zadra. Tim je možda stariji od Mege, ali je bez iskustva. Samo Nikola Žižić i Filip Čović su igrali viši nivo, ali ostali nisu preko KLS-a", rekao je Klipa novinarima posle meča.FMP je večeras sigurno pobedio Megu 98:84, u meču koji je kontrolisao sve vreme."Mi smo u seriji za treće mesto KLS protiv Mege prošle sezone stekli iskustvo i znali smo kako da se adaptiramo i suprotstavimo Megi. Nisam očekivao ovakvu razliku u skoku. Imali smo mnogo asistencija kroz nesebičnu igru, a bilo je i predivnih akcija. Odigrali smo dobru utakmicu. Ovaj tim može da se suprotstavi ekipama iz ABA i mislim da će da napreduje iz utkamice u utakmicu", rekao je Klipa.On je istakao i da tim nije uigran i da se nije pripremao u kompletnom sastavu, kao i da će "mnogo napredovati".Trener Mege Dejan Milojević rekao je da je protivnik bio bolji u svim segmentima igre."Čestitam FMP-u na zasluženoj pobedi. Večeras je bio bolji od nas u svim parametrima. Kad vaš protivnik ima više nego duplo skokova i više nego duplo asistencija, to dovoljno govori ko je više želeo pobedu. Mi svojom večerašnjom igrom ne bismo pobedili ni mnogo slabije ekipe od FMP-a. Moramo da se vratimo našoj odbrani, jer nam je ona večeras bila glavni problem. Primili smo 98 poena, što je stvarno neozbiljno. Probaćemo da popravimo šta možemo, da to u četvrtak izgleda mnogo bolje", rekao je Milojević.

21:11 - FMP pobedio Megu u ŽeleznikuKošarkaši FMP-a pobedili su večeras u Železniku Mega Leks sa 98:84 (24:19, 24:24, 27:20, 23:21) u drugom kolu Jadranske lige.FMP je do prve pobede predvodio Nikola Žižić 24 poena i pet skokova, Dejan Davidovac dodao je 12, a Filip Čović ;imao je "dabl-dabl" učinak od 11 poena i 10 asistencija.U ekipi Mega Leksa najefikasniji bio je Ognjen Jaramaz sa 17 poena, Kostja Mušidi dodao je 15, a po 11 su postigli Radovan Djoković i Miloš Milisavljević.Derbi srpskih klubova u Jadranskoj ligi nije ličio previše na derbi, pošto je FMP nadigrao rivala u svim bitnijim elementima igre: imao je bolji šut, skoro duplo više skokova i više nego duplo asistencija.Djordje Simeunović je postigao jedno slobodno bacanje i to je bilo jedino vodjstvo Mege na utakmici. FMP je odgovorio serijom 6:0, što je navelo trenera gostiju Dejana Milojevića da zatraži tajm-aut.To nije mnogo promenilo odnos snaga na terenu, pošto je FMP čuvao vodjstvo i pogadjao, koristeći propuste u odbrani Mege, ali i dobar šut. Gosti su početkom druge četvrtine prišle na tri poena zaostatka, ali su domaćini odgovorili serijom 15:2 i stekli najveću prednost, 39:23, sredinom druge četvrtine.Mega se posle toga konačno trgla. Kostja Mušidi postigao je dve vezane trojke, a onda je kapiten gostiju Rade Zagorac postigao svoje prve poene. Ekipa je posle toga pojača odbranu i do kraja poluvremena je prišla na 48:43.Mega je još agresivnije počela drugo poluvreme. Posle dva minuta bez ijednog poena na obe strane, Ognjen Jaramaz je dao dva penala i priveo goste na 48:45. FMP je odgovorio poenima Žižića i Kaplanovića i vratio razliku na oko šest poena, koliko je iznosila sve do finiša treće četvrtine.Tada je domaći tim napravio seriju 15:4 i ponovo stekao 15 poena prednosti u poslednjem minutu deonice. ; FMP nije spuštao tempo ni u poslednjoj četvrtini, u kojoj je takodje nadigrao protivnika i sačuvao prednost i pobedu.

17:32 - Radoja pozvan u reprezentaciju umesto povređenog MaksimovićaFudbaler Selte Nemanja Radoja naknadno je danas pozvan u reprezentaciju Srbije, umesto povredjenog veznog igrača Astane Nemanje Maksimovića."Pozvao sam Radoju umesto Maksimovića, koji je povredio članak i na njega neću da računam na utakmici sa Moldavijom", rekao je selektor Slavoljub Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.Radoja je bio član svih mladjih selekcija Srbije, a sada će imati priliku da debituje za seniorsku reprezentaciju.On će se tako naći sutra u avionu za Kišinjev, gde će Srbija u četvrtak igrati protiv Moldavije u drugom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.Srbija će se tri dana posle duela sa Moldavijom sastati sa Austrijom u Beogradu.

17:00 - Runi: Šteta što je Alardajs ostao tako kratkoKapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je danas da je šteta što je mandat Sema Alardajsa na mestu selektora Engleske trajao samo jednu utakmicu.Alardajs je otpušten posle samo 67 dana posle medijskih navoda koji su ga povezali sa korupcijom u fudbalu. Sledeće četiri utakmice će nadgledati Garet Sautgejt, a prva u nizu biće protiv Malte u sredu.Runi će u tom meču ponovo biti kapiten."Šteta, svi su mogli da vide koliko je Sem uzbudjen zbog posla. Pokazao nam je entuzijazam. Šteta je što se sve ovo desilo i siguran sam da on duboko žali zbog toga. Mi kao igrači moramo da ostanemo zajedno i koncentrišemo se a fudbal. Siguran sam da Fudbalskom savezu nije bilo lako, dok smo mi igrači bili u klubovima", rekao je Runi novinarima u Engleskoj.Engleska je u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pobedila Slovačku 1:0."Moramo sada da nadogradimo ta tri boda koja smo osvojili u prvoj utakmici, a druga strana onoga što se dešava nije naš problem i ne treba da se opterećujemo time", rekao je Runi.Novinari su ponovo pitali napadača gde će igrati, pošto je i u svom Mančester junajtedu menjao pozicije."Muka mi je više da odgovaram na pitanja na kojoj poziciji ću igrati. Igraću na onoj na kojoj stalno igram: tamo gde mi trener kaže", rekao je Runi.

16:30 - FIFA kaznila 11 saveza zbog izgreda navijačaSvetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da je reprezentaciji Čilea zabranjeno da utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. igra na svom nacionalnom stadionu u Santjagu zbog nesportskog ponašanja navijača.FIFA je navela da zabrana važi za duel protiv Venecuele koji je na programu 28. marta sledeće godine.Fudbalski savez Čilea je, takodje, kažnjen sa 65.000 švajcarskih franaka.FIFA je saopštila da su zbog nereda na tribinama kažnjeni i Honduras (65.000 švajcarskih franaka), Albanija (50.000), Salvador (45.000), Italija (30.000), Meksiko (30.000), Peru (30.000), Paragvaj (25.000), Argentina (25.000), Kanada (20.000) i Brazil (20.000).

16:15 - Troicki izgubio od Fonjinija u prvom kolu PekingaSrpski teniser Viktor Troicki eliminisan je u prvom kolu turnira u Pekingu, pošto je danas u tri seta izgubio od Italijana Fabija Fonjinija, 2:6, 6:2, 7:5.Troicki je 32. igrač sveta i dobro je počeo meč protiv 43. tenisera na ATP listi. U prvom setu je igrao sigurno, napravio je dva brejka i dobio taj deo igre 6:2.U drugom setu vidjena je sasvim drugačija slika, pošto je Fonjini kontrolisao igru i uspeo je da napravi dva brejka za 6:2.U trećem setu vidjena je velika borba. Troicki je napravio brejk u trećem gemu, ali mu je Fonjini uzvratio u osmom i izjednačio na 4:4, da bi onda posle svog servisa poveo 5:4.Obojica igrača bila su sigurna na svom setu, ali je Fonjini u 12 gemu napravio još jedan brejk i dobio treći set sa 7:5. Njegov protivnik u drugom kolu biće peti nosilac David Ferer.

15:00 - Alkaras: Teška sezona čeka GranaduNovi trener fudbalskog kluba Granada Lukas Alkaras rekao je da je pred tim klubom teška sezona, ali je naveo da će učiniti sve da ostane u Primeri. "Biće ovo teška godina za nas, nema sumnje, ali rešeni smo da uspemo i ostvarimo svoje ciljeve", rekao je 50-godišnji Alkaras, koji je potpisao ugovor do kraja sezone. On je na klupi Granade zamenio Paka Hemesa koji je prošle nedelje sporazumno prekinuo saradnju sa klubom iz Andaluzije.Alkaras je tako počeo svoj treći mandat u Granadi, pošto je taj klub vodio od 1995. do 1998. godine i u sezoni 2013/14. Španski trener će debitovati u utakmici protiv Atletiko Madrida nakon reprezentativne pauze. Granada je poslednja na tabeli Primere sa samo dva osvojena boda iz sedam utakmica.

Lukas Alkaras, foto: Profimedia
Lukas Alkaras, foto: Profimedia

14:54 - FSS proširio sponzorski pulFudbalski savez Srbije dobio je danas dva nova sponzora, a saradnja je ozvaničena sa kompanijama "Moj kiosk grupa" i "Vujić voda". "Ovo su dva veoma važna sponzorska ugovora. Velika nam je čast što su u našim redovima renomirane kompanije, kao poštovaoci sporta i fudbala", rekao je generalni sekretar FSS-a Nebojša Ivković na potpisivanju ugovora. Ivković je izrazio nadu da će saradnja "biti izuzetna". FSS će kroz objekte "Moj kiosk", koji se nalaze u oko 130 opština u Srbiji, distribuirati svoje materijale. Ivković je direktoru kompanije "Moj kiosk" Saši Bajčetiću i direktora "Vujić vode" Vidoju Vujiću uručio dresove reprezentacije Srbije sa logom tih kompanija.

14:32 - Tipsarević bolji od Japanca Danijela, sledi KarlovićSrpski teniser Janko Tipsarević uspešno je startovao na turniru u Tokiju, pošto je danas savladao Japanca Tara Danijela 6:2, 6:4. Meč je trajao 82 minuta, a Tipsarević će posle nove pobede dodatno napredovati na ATP listi. Njegov naredni rival biće Hrvat Ivo Karlović, koji je u prvom kolu savladao Argentinca Federika Delbonisa 7:6 (8:6), 6:7 (6:8), 7:6 (7:5). Do sada su se sastali samo dva puta i skor je 1:1. Turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od 1.386.605 dolara.

14:00 - Novopazarci očekuju medalje na Evropskom prvenstvu u kik-boksuTrener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak rekao je danas da od svojih takmičara očekuje medalje na Evropskom prvenstvu u kik-boksu, koje će se od 23. do 30. oktobra održati u Mariboru."U Sloveniji će se boriti Saida i Sedad Bukvić. Mislim da je Saida bez premca i da će osvojiti zlato, dok Sedad mora da reši problem viška kilograma. Ako na tom planu sve bude u redu, verujem da i on u jakoj konkurenciji može do medalje", rekao je Dupljak. Reprezentativci Srbije okupiće se večeras u Beogradu, a od srede će biti na završnim pripremama na Tari. Svetska šampionka Saida Bukvić, koja će nastupiti u lou-kiku do 52 kilograma, navela je da joj mnogo znači iskustvo sa dva prethodna seniorska takmičenja. "Pokušaću da svetskoj tituli iz Beograda pridodam i evropsku. U Bilbau sam pre dve godine bila treća. Dobro sam trenirala tokom cele godine, jer će za mesto na pobedničkom postolju verovatno biti potrebne dve pobede", kazala je Bukvić. Sedad Bukvić će se u Mariboru takmičiti u lou-kiku do 60 kilograma. "Drago mi je da ću raditi disciplinu lou-kik, pošto sam prošle godine na šampionatu sveta nastupio u K1. Daću sve od sebe da donesem medalju, a najveći konkurenti biće mi borci iz Rusije i ostalih zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza", ocenio je Bukvić.

13:41 - Marej bolji od Sepija na početku PekingaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u drugo kolo turnira u Pekingu, pošto je pobedio Italijana Andreasa Sepija iz Italije sa 6:2, 7:5. Meč Mareja i Sepija, drugog i 94. tenisera sveta, trajao je sat i 27 minuta.Marej će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju ruski teniseri Konstantin Kravčuk i Andrej Kuznjecov. U drugo kolo turnira u Pekingu ranije danas plasirao se i Španac Rafael Nadal.

Endi Marej, foto: Profimedia
Endi Marej, foto: Profimedia

13:13 - Stojković: Da pobedimo, kako god znamoGolman Vladimir Stojković rekao je da fudbalska reprezentacija Srbije mora da pobedi Moldaviju "kako god zna", iako misli da u Kišinjevu neće biti lako jer je naredni protivnik dobra ekipa. "Dobra su reprezentacija, ali je na nama pobedimo, kako god znamo i umemo. Potrebno nam je šest bodova iz ove dve utakmice", rekao je Stojković. Srbija je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počela nerešenim rezultatom sa Irskom, a u oktobru joj predstoje utakmice sa Moldavijom i Austrijom. "U novom smo ciklusu, krenuli smo sa samopouzdanjem, da gazimo i naravno da idemo da pobedimo Moldaviju. Neće biti lako jer smo bolji na papiru, a na terenu... I da pobedimo 3:0, videće se da je to dobra reprezentacija", kazao je Stojković. On je naveo da su razlike u timovima sve manje. "Male su razlike, nijanse u kvalitetu reprezentacija. Ako pobledamo Evropsko prvenstvo, ne znam da li je neko pobedio sa tri-četiri gola razlike. Kvalitet je ujednačen", dodao je golman engleskog Notingem Foresta. Prema njegovim rečima, Srbija mora da promeni tačku gledišta i da se zadovoljava pobedama koje su ostvarene bez lepe igre, u utakmicama bez šansi. "Iz jednog šuta treba da pobedimo. Tako se osvajaju titule i u prvenstvu, iz prekida, gde nisi dobro igrao", rekao je Stojković i osvrnuo se na prethodne kvalifikacije."Imali smo 10-12 utakmica prošle godine u kojima smo igrali dobro, stvarali šanse, nigde nas protivnik nije nešto nadigrao. Da smo pobedili Portugal u Lisabonu ili Beogradu, ne bi bilo nezasluženo. Portugal je pobedio Albaniju i Jermeniju sa po 1:0, u poslednjih pet minuta. Mi kada bismo pobedili u Srbiji 1:0, stvorio bi se neki utisak da je bolje da ne pobedimo 1:0, da je bolje da izgubimo protiv takve reprezentacije. Treba da presečemo u glavama", kazao je on. Stojković je istakao da je važna samo pobeda, kako protiv Moldavije, tako i tri dana posle toga protiv Austrije. "Tri boda su tri boda, automatski se podiže samopouzdanje, noge su lakše za sledeću utakmicu i sve nekako ide kako treba. Ovako smo stalno pod nekakvim pritiskom, da li ćemo ovo, da li ćemo ono, a ovo su najteže utakmice, puno se očekuje od njih, može samo da se izgubi, ne može da se dobije. Svi očekuju pobedu, a neće biti lako", rekao je Stojković. Kada je reč o Austriji, golman "orlova" je kazao da je to reprezentacija za svako poštovanje. "Austrija je reprezentacija za svako poštovanje. Igramo kod kuće, imamo dobre igrače, kao i oni. Nisu oni ništa bolji nego što su bili pre šest godina. Iskusni su, dobri, ali i mi smo. To je utakmica u kojoj je sve moguće, ali ćemo ići na pobedu", kazao je on. Stojković se osvrnuo i na remi sa Irskom na početku kvalifikacija. "Realno gledajući stvari, kada u petom minutu gubiš 1:0, bod je odličan, iako smo posle imali prednost i priliku da pobedimo", rekao je Stojković. Utakmica protiv Moldavije igraće se u četvrtak, 6. oktobra u Kišinjevu, a susret sa Austrijom zakazan je tri dana kasnije u Beogradu.

Vladimir Stojković, foto: Saša Pavlić
Vladimir Stojković, foto: Saša Pavlić

12: 36 - JSD Partizan danas proslavlja 71. rođendanJugoslovensko sportsko društvo Partizan i njegovi klubovi danas slave 71 godinu postojanja. JSD Partizan osnovano je 4. oktobra 1945. godine u Beogradu pod nazivom Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije Partizan, pet godina kasnije se reorganizovalo i postalo otvoreno sportsko društvo, a sekcije su izrasle u klubove, dok se na godišnjoj skupštini 1960. dopunjuje naziv društva u JSD Partizan. Među prvim sekcijama su fudbalska, atletska, košarkaška, biciklisticka i teniska, a sada broji ukupno 27 klubova. JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društava u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom proteklih sedam decenija, verovatno je i jedno od najuspešnijih. Vatepolisti crno-belih su sedam puta bili prvaci Evrope, košarkaši jednom, dok su fudbaleri igrali finale Kupa šampione i poraženi od Real Madrida.

12:18 - Del Neri novi trener UdinezeaPoznati italijanski trener Luiđi Del Neri novi je trener fudbalera Udinezea, saopšteno je na sajtu kluba.Del Neri je nasledio Djuzepea Jakinija, koji je dobio otkaz usled loših rezultata, i potpisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom da se produži za još jednu sezonu. On je bio bez posla nakon što je krajem prošle sezone ispao iz Serije A sa Veronom, a sada će voditi klub čiji je bio član kao fudbaler dve godine. Del Neri će debitovati 15. oktobra protiv Juventusa u Torinu, njegovog nekadašnjeg kluba. Ovaj 66-godišnji stručnjak tokom trenerske karijere vodio je brojne timove, poput Rome, Kjeva, Porta, Palerma, Sampdorije, Đenove... Fudbaleri Udinezea nalaze se na 16. mestu na tabeli Serije A sa sedam bodova.

11:36 - WADA i Interpol zajedno protiv zabranjenih supstanci u sportuSvetska antidoping agencija (WADA) i Međunarodna kriminalistička policija (Interpol) udružile su snage protiv krijumčarenja zabranjenih doping supstanci u sportu. Cilj "Projekta Energija" je utvrđivanje veza organizovanog kriminala i krijumčarenja zabranjenih supstanci uključujući anabolike, hormone rasta, peptide i eritropoetine u sportu. Interpol je saopštio da će ova inicijativa zahvaljujući ciljanim analizama doprineti borbi protiv krijumčarenja droge. Projekat finansira WADA.

11:05 - Isko: Sam sam kriv što nisam starterŠpanski fudbaler Isko rekao je da niko osim njega nije kriv zbog toga što nije deo startne postave Real Madrida. Isko je ove sezone prvi put počeo utakmicu prošlog vikenda protiv Eibara, ali nije uspeo da pomogne ekipi da izbegne i četvrti uzastopni remi u svim takmičenjima. Španac je u Real stigao 2013. godine iz Malage, ali nije uspeo da učvrsti svoje mesto u timu ni pod Rafaelom Benitesom, Karlom Ančelotijem niti Zinedinom Zidanom. Isko je podsetio da je od kako je stigao u Madrid odigrao mnogo utakmica, oko 150. "Odigrao sam dosta utakmica, više nego što ljudi misle. Govorimo o najboljim igračima na svetu, jaka je konkurencija... Moguće je da bih više igrao da sam u nekom drugom klubu", rekao je Isko za špansku Marku. "Sve ovo je deo fudbala. Ima uspona i padova, ali ja ću se boriti do kraja. Teško je znajući da dobro treniraš i da i dalje ne dobijaš šansu, ali je do mene. Nisam bio starter ni kod Benitesa, ni kod Ančelotija niti kod Zidana i bio bih budala kada bi problem tražio u drugima. Ja sam odgovoran i zato uvek tražim način da napredujem", dodao je Isko.Isku ugovor sa Realom ističe 2018. godine. "Razgovarao sam sa Zidanom, znao sam da će biti teško da budem prvi izbor, ali sam prihvatio izazov. Istina je da nisam razmišljao o obnovi ugovora. Ovde sam, fokusiran sam na sadašnjost", rekao je Isko.

Isko, foto: Reuters
Isko, foto: Reuters

10:25 - Nadal brzo do drugog kola u PekinguŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo turnira u Pekingu, pošto je pobedio Italijana Paola Lerencija sa 6:1, 6:1. Četvrtom teniseru sveta je za pobedu bilo potrebno nešto više od sat vremena. Nadal je u prvom setu dva puta oduzeo servis protivniku, a u drugom tri puta. Španac će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča u kom se sastaju Španac Albert Ramos-Vinjolas i Francuz Adrijan Manarino.

Rafael Nadal, foto: Profimedia
Rafael Nadal, foto: Profimedia

09:35 - Song izašao iz kome, ali je i dalje u teškom stanjuNekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Kameruna Rigober Song (40) izašao je iz kome, ali se i dalje nalazi u teškom stanju posle moždanog udara. Kako je saopštio direktor Centralne bolnice u Juandeu, Song više ne diše pomoću aparata, ali mora da se premesti u Francusku kako bi imao specijalizovanu medicinsku negu.Bivši defanzivac Liverpula, Galatasaraja, Lansa, Vest Hema i Kelna od 2015. godine radio je kao selektor selekcije Čada. On je za državni tim Kameruna odigrao rekordnih 137 utakmica i postigao pet golova.

08:10 - Radonjić: Bitna pobeda protiv velikog konkurentaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je večeras protiv Cedevite ostvarena bitna pobeda i zahvalio se navijačima na velikoj podršci."Rekao sam pre utakmice da moramo biti dobri i to smo i uradili. Dobro smo počeli, iako je došlo do malog pada u drugom delu druge četvrtine nastavili smo da budemo dobri u odbrani i pametni u napadu. Ostvarili smo bitnu pobedu protiv jednog od konkurenata za najviši plasman", rekao je Radonjić novinarima posle meča. Košarkaši Crvene zvezde lako su večeras u Beogradu pobedili Cedevitu sa 88:64 u derbiju drugog kola Jadranske lige. "Čestitke igračima na osvojenim bodovima, a hvala i navijačima na punoj dvorani i lepoj atmosferi. Znali smo da od Cedevite možemo očekivati raznoliko izdanje, a kao što sam rekao, bitno je bilo da budemo dobri", rekao je Radonjić. Trener Cedevite Veljko Mršić ocenio je da je Zvezda zasluženo trijumfovala. "Za derbi su potrebne dve ekipe, ali je večeras na terenu bila samo jedna prava. Mi smo tu očigledno bili zato što smo morali. Ono što smo prikazlai večeras je bilo jako loše. Nismo napadali, već smo čuvali loptu... Moraćemo to da popravimo. Zaslužena pobeda Zvezde", rekao je Mršić. Cedevita u prve dve utakmice Jadranske lige ne zna za pobedu, a novinare je zanimalo da li se Mršić pribojava otkaza. "Uvek se može to dogoditi, takav je trenerski posao. Klub nam je ovog leta izašao u susret... Dobili smo sve što smo tražili. Ukoliko postoji nezadovoljstvo Uprave i ukoliko vidim da ne mogu s ovom ekipim i ocenim da neko drgui treba da pokrene ekipu prihvatiću to. Želim sve najbolje Cedeviti, ona zaslužuje najbolje igrače i trenere", rekao je Mršić.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track