BLOG UŽIVO, VIDEO: Savez Albanije osudio ponašanje navijača u Italiji
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Savez Albanije osudio ponašanje navijača u Italiji

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:35 - Džikić: Najvažnije je da smo pobediliTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je posle večerašnje utakmice da je najvažnije da je tim pobedio Cedevitu i da će se igrati "majstorica" u polufinalu plej-ofa Jadranske lige."Čestitam pre svega Cedeviti na vrlo dobroj utakmici i mojim igračima na pobedi. Atmosfera je bila takva kakva jeste. Cedevita je vrlo iskusna i kvalitetna. Oni su u ovakvoj atmosferi uspeli da odigraju prilično precizno šuterski. Šutirali su preko 50 odsto celu utakmici. Možda smo mogli da odigramo bolje završnicu, ali generalno pobedili smo i to je najvažnije", rekao je Džikić novinarima posle meča.Partizan je večeras pobedio 74:73 košem Vilijema Hečera dve sekunde pre kraja. Džikić je kazao da ne zna kako će psihološki ova utakmica uticati na njegove i protivničke igrače."Odluka lige je da se polufinale igra na sedam dana. Tako da ima vremena da se svi krajem marta odmorimo i da se psihički čovek vrati u normalnu, a da li će imati poseban efekat, zaista ne znam. Pravo da vam kažem, pojma nemam", rekao je Džikić.Trener je rekao da njegovom timu u ovom trenutku prija da se igra na mesec dana, zbog fizičkog zdravlja njegovog tima."Naša sezona se deli na pre i posle Niša (finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, kada je deo tima imao trovanje hranom). Ja nisam zadovoljan kako i koliko treniramo, ali prinudjeni smo na neke stvari i tu nema kompromisa. Sad konkretno nam odgovara zbog tako nekog stanja. Tako da to je to", rekao je trener Partizana.Bek crno-belih Vanja Marinković ocenio je da je završnica mogla da bude mirnija, ali da je tim dobro igrao."Jako bitna pobeda za nas, pogotovo zbog poraza u Zagrebu i lošeg prvog poluvremena. Mislim da smo odigrali dobro i da je završnica mogla da bude mirnija. Bitno je da vraćamo seriju u Zagreb. Hvala punoj hali, bili su nam i šesti i sedmi igrač", rekao je Marinković.Trener Cedevite Veljko Mršić ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio, ali i da je njegov tim imao šansu."Čestitam Partizanu na pobedi. Odigrali su čvrstu i agresivnu utakmicu, na ivici faula. Nismo se adaptirali tokom većeg dela utakmice. Branili smo se i u odbranii u napadu od agresivnog Partizana i na kraju smo došli u priliku da pobedimo. To samo košarka može da priredi. Videli smo izuzetne koševe sa obe strane i na kraju je Hečer pogodio. Zaslužena pobeda Partizana", rekao je Mršić.

21:18 - Milić: Dobra provera, gol posvećujem sinuFudbaler Crvene zvezde Nemanja Milić rekao je da mu mnogo znači prvi gol koji je postigao na stadionu "Rajko Mitić" i dodao da su crveno-beli odigrali dobar meč protiv Spartaka iz Moskve."Prelepa utakmica pred velikim brojem ljudi, hvala im što su došli u ovolikom broju da uveličaju događaj. Utisci su mi zaista sjajni, dao sam gol, to je moj prvi gol na Marakani i mnogo mi znači. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu, a gol posvećujem sinu", rekao je Milić posle utakmice.Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu moskovski Spartak sa 2:1 u prijateljskoj utakmici.Spartak je poveo u 25. minutu, strelac je bio Lorenco Melgareho, da bi Gelor Kanga izjednačio u 44. minutu. Pobedu crveno-belima doneo je Nemanja Milić u 65. minutu, što je njegov prvi gol na stadionu "Rajko Mitić"."Nije mi bilo teško nakon Boaćijeve asistencije, hvala mu. Važno je da je ušla. Imao sam dve šanse, jednu sam iskoristio, ali važno je da ulazim u prilike", rekao je Milić.Atmosfera na stadionu je, prema Milićevim rečima, bila lepa za igranje."Bila je lepa, bratska atmosfera. Miroljubivo. Lepo je igrati u ovakvoj atmosferi, ali mi smo igrali ozbiljno. Ovo je dobra provera za nas da vidimo gde smo i da li možemo da se nosimo sa njima. Mislim da smo dobro odigrali i uvideli da imamo kvalitet", rekao je Milić.

20:43 - Ubedljive pobede Švedske i BiHFudbaleri Švedske pobedili su danas na svom terenu selekciju Belorusije sa 4:0 u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.Golove za Švedsku postigli su Emil Forsberg u 19. minutu iz jedanaesterca i 49. minutu, Markus Berg u 57. i Isak Kise Telin u 78. minutu.Preostala dva duela Grupe A u kojima se sastaju Luksemburg i Francuska, odnosno Bugarska i Holandija igraju se kasnije večeras.Selekcija Švedske je trenutno prva na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i Francuska, Holandija ima sedam, a Bugarska bod manje. Belorusija je na pretposlednjem mestu sa dva boda, dok Luksemburg ima samo bod.Ubedljivu pobedu ostvarila je i Bosna i Hercegovina koja je u Zenici pobedila Gibraltar sa 5:0.Dva gola za Bosnu postigao je Vedad Ibišević, a u strelce su se upisali i Avdija Vrsajević, Edin Višća i Ermin Bičakčić.Fudbaleri Kipra i Estopnije su i istoj grupi odigrali bez golova, a kasnije večeras svoj meč igraju i Belgija i Grčka.Belgija je prva na tebeli sa 12 bodova, Bosna i Grčka imaju dva boda manje, dok su Kipar i Estonija do sada sakupili po četiri. Gibraltar je bez bodova.Fudbaleri Švajcarske su na svom terenu slavili protiv Letonije sa 1:0 u petom kolu Grupe B.Jedini gol na meču postigao je Josip Drmić u 66. minutu.U meču Andore i Farskih ostrva nije bilo pogodaka, a duel Portugala i Madjarske na programu je od 20.45.Selekcija Švajcarske je prva na tabeli Grupe B sa maksimalnim učinkom i 15 bodova, Portugal za sada ima devet, a Madjarska sedam bodova. Farska ostrva su na četvrtom mestu sa pet osvojenih bodova, Letonija ima tri, a Andora bod.

20:05 - Savez Albanije osudio ponašanje navijača u ItalijiFudbalski savez Albanije oštro je danas osudio ponašanje jednog dela navijača te zemlje na utakmici protiv Italije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018.Sinoćna utakmica Italije i Albanije u Palermu bila je prekinuta na desetak minuta pošto je grupa navijača "Ilirska elita" ubacivala baklje na teren.Fudbalski savez Albanije je naveo da ekstremno ponašanje te navijačke grupe nema nikakve veze sa ostalim albanskim navijačima.Selektor Albanije, Italijan Djani de Bjazi takodje je bio uznemiren zbog baklji."Video sam nešto što se nikada ranije nije dogodilo", rekao je De Bjazi koji je pet godina na klupi Albanije.Italija je u tom meču slavila sa 2:0.

19:10 - Lev: Želimo u Rusiju bez izgubljenog bodaSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev postavio je danas pred svoju ekipu veliki izazov - da u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine ne izgubi niti jedan bod."Cilj je jasan - želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo bez izgubljenog boda", rekao je Lev za nemačke medije.Nemačka je trenutno prva na tabeli Grupe C sa maksimalnih 12 bodova posle četiri kola.Svetski prvak sutra sutra gostuje Azerbejdžanu, koji je na trećem mestu sa sedam bodova."Svi igrači su spremi. Jedino je pod znakom pitanja Mesut Ozil, ali sačekaćemo poslednji trening pre nego što donesemo konačnu odliku o njemu", rekao je Lev.Utakmica se igra sutra od 18.00 u Bakuu.

18:43 - Otvorena još jedna rvačka sekcija PartizanaOsnovna škola "Dositej Obradović" u Omoljici je druga škola u kojoj će početi sa radom rvačka sekcija Rvačkog kluba Partizan. U školi se okupio veliki broj dece koja su prisustvovala prezentaciji rvačkog sporta. Prvi tim i mlađe kategorije Rvačkog kluba ,,Partizan“ su pokazali najatraktivnije zahvate koji su oduševili sve prisutne mališane. Takođe su deca škole imala priliku da vide kratak film koji prikazuje uspehe Rvačkog kluba Partizan. Velizar Vuković će biti prvi trener deci koja se opredele da treniraju ovaj sport.On je istakao da će uložiti sav napor i trud, da znanje prenese na mališane.Mislim da imam dovoljno staža da mališanima pokažem sve tehnike rvanja koje znam. Nadam se da će zavoleti ovaj sport i jednog dana postići vrhunske rezultate. – bio je jasan Vuković.Prva sekcija rvanja Rvačkog kluba Partizan otvorena je pre dve nedelje u osvovnoj školi ,,Stevica Jovanović“ u Pančevu.

Rvanje, Foto: Rvački klub Partizan
Rvanje, Foto: Rvački klub Partizan

18:04 - Barselona odaje počast Krojfu, nazvaće stadion po njemuFudbalski klub Barselona saopštio je danas da će novi stadion u svom trening centru nazvati po legendarnom fudbaleru i treneru Johanu Krojfu, koji je premio pre godinu dana.Pored toga će, kako se navodi, biti i izgradjena njegova statua na Kamp Nou, a klub je od grada zatražio i da jedna ulice ponese njegovo ime.Johan Krojf preminuo je 24. marta prošle godine od raka pluća u 69. godini.Holandjanina mnogi smatraju tvorcem moderne Barselone. Krojf je kao igrač stigao u Barselonu 1973. godine i vodio je tim do prve titule posle više od jedne decenije. Kasnije se na Kamp Nou vratio kao trener, a s njim na klupi katalonski klub je osvojio četiri uzastopne titule u Primeri kao i Kup šampiona 1992. godine.

17:24 - Marsijal: Ostao bih u Junajtedu zbog navijačaFudbaler Mančester junajteda Antoni Marsijal rekao je danas da želi da ostane u tom klubu zbog strasti koje ispoljavaju navijači.Mediji su u januaru nagadjali da će francuski reprezentativac ići na pozajmicu u Sevilju, pošto u prvom delu sezone nije dobijao mnogo šansi kod trenera Žozea Morinja. Napadač je, medjutim, počeo da dobija više prostora u poslednje vreme, u borbi u prvenstvu i Evropi."Ono što je meni ovde zaista posebno su navijači. Oni su stvarno sa mnom bili izuzetni. Mislim da je to ono što mi mnogo znači da se ovde osećam kod kuće i lagodno i zbog toga želim da ostanem u klubu", rekao je 21-godišnji Marsijal za list Insajd junajted, a preneli su engleski mediji.Marsijal je ove sezone postigao sedam golova, a navijače je pohvalio zbog strpljenja."U Francuskoj nekada zvižde i negoduju i protiv najboljih igrača ako ne postignu gol na dve utakmice, ali ovde je upravo suprotno. Ovde će vas bodriti tako da biste mogli da postižete golove, tako da tu stičete samopouzdanje. Mislim da je u pitanju drugačiji mentalitet, zato mi se navijači ovde tako svidjaju", rekao je Marsijal.On je kazao da se trudi da što češće odgovara na poruke navijača, ali da nije preveliki ljubitelj društvenih mreža."A na ulici se uvek nadje nego da mi dobaci 'samo napred' i 'nadam se da ćeš dati gol' ili tako neke lepe poruke ohrabrenja. To je uvek lepo čuti", rekao je Marsijal.Mančester junajted nastavlja takmičenje u Premijer ligi 1. aprila protiv Vest Bromviča.

16:45 - Navijači Zvezde i Spartaka prošetali Beogradom ka stadionuNavijači Crvene zvezde i moskovskog CSKA zajedno su prošetali ulicama Beograda ka stadionu Rajko Mitić na prijateljsku utakmicu dva tima.Nekoliko stotina navijača je od Slavije, preko Autokomande, do stadiona došlo u korteu, uz veliki broj srpskih i ruskih zastava sa natpisima "Iste boje, ista vera".Neizostavan dekor bila je pirotehnika i skandiranje Crvenoj zvezdi i Spartaku.Utakmica između Zvezde i Spartaka igra se danas od 18 sati.

16:01 - Vigins: Mnogi će se šokirati kad počnem da pričam o dopinguBritanski biciklista Bredli Vigins rekao je da će "šokirati mnoge" kada bude počeo da priča o dopingu.Član tima Skaj rekao je da su nedavne optužbe da se dopingovao zbog korišćenja supstanci sa dozvolom za terapeutsko izuzeće (TUE) "najgora stvar" za koju može biti optužen.Vigins i Skaj nisu izneli dokaze i dokumenta da bi razjasnili kada i kako su koristili TUE, što je dozvola lekarske komisije da se koriste neke supstance sa liste zabranjenih ako služe za lečenje.Njegov bivši timski kolega Kris Frum se nedavno izvinio u ime tima, a istraga Antidoping agencije Velike Britanije i dalje traje."Najgora stvar za koju može da bude optužen čovek mog integriteta, kada se uzme u obzir šta sam sve uradio da bih došao tu gde jesam danas. Nažalost, istraga je u toku i ne mogu da komentarišem ništa što bi uticalo na nju", rekao je Vigins, a preneo Eurosport."Na kraju ću reći šta imam, a imam mnogo toga da kažem. To će šokirati mnoge", dodao je on.

15:22 - Rastić pobedio u Banskom i potvrdio olimpijsku normu, Maida Drndić trećaReprezentativac Srbije u skijaškom trčanju Damir Rastić pobedio je danas u trci na 10 kilometara na Balkan kupu u Banskom, a vremenom od 25 minuta, 57 sekundi i tri desetinke, što mu je donelo 39,77 FIS bodova i tako potvrdio normu za Zimske olipmijske igre 2018. godine u južnokorejskom Pjongčangu."Okončao sam sezonu izvanrednim, možda i neočekivanim rezultatom. Nisam prestao sa planskim treningom posle Svetskog prvenstva u finskom Lahtiju i takav pristup urodio je plodom. Prilično ću napredovati na svetskoj rang listi, a sa prosekom ispod 50 FIS bodova biću konstantno medju 300 najboljih na planeti u narednih 12 meseci", rekao je Rastić.U konkurenciji 32 nordijca, drugo mesto u bugarskom zimskom centru pripalo je domaćem takmičaru Vladimiru Ilijevu sa 3,8 sekundi zaostatka (41,72 FIS bodova), a treće Hrvatu Ediju Dadiću, koji je od Rastića bio sporiji za 4,6 sekundi (42,13 FIS bodova)."Drago mi je što sam završio kao drugi u generalnom plasmanu Balkan kupa, ostvarivši napredak za jednu poziciju u odnosu na prošlu sezonu", naveo je Rastić.Od ostalih reprezentativaca Srbije, Rejhan Šmrković bio je 14. sa zaostatkom od 3:55,5 minuta (160,75 FIS bodova), a Dževad Hadžifejzović 27. uz zaostatak od 8:16,6 minuta (294,88 FIS bodova).Žene su u Banskom danas nastupile na stazi od pet kilometara, gde je treće mesto zauzela reprezentativka Srbije Maida Drndić sa 16:51,2 minuta (145,94 FIS bodova).Pobedila je Stefani Popova iz Bugarske sa 16:32 minuta (130,46 FIS bodova), dok je druga bila Grkinja Marija Cakiri sa 16:48,3 minuta (143,61 FIS bodova).Druga članica državnog tima Srbije, Inesa Zekić nije završila trku u kojoj je učestvovalo 20 takmičarki.

14:51 - "Dan za odbojku": Što više dece da se bavi sportomManifestacija "Dan za odbojku", u organizaciji odbojkaškog kluba "Lucky Star", održana je danas u Sportskom centru Šumice sa ciljem da se deca na pravi i zdrav način razvijaju.Oko 300 mladih odbojkaša i odbojkašica igrala su na tri terena, ali i radila na poligonima spretnosti i takmičili se za nagrade pod pokroviteljstvom kluba "Lucky Star".Obavljeni su i javni trening škole odbojke, probni treninzi za sve zainteresovane, ali i revijalne utakmice dece i roditelja sa poznatim ličnostima i trenerima.Predsednik odbojkaškog kluba "Lucky Star" Dalibor Lalovac istakao je da je namera da se popularizuje sport što je više moguće."Želimo da, u ovom slučaju, na odbojku privučemo decu koja se ne bave nijednim sportom. Cilj je da deca koja prvi put imaju dodir sa odbojkom održe trening, vide utakmice, pokažu spretnosti i dobiju nagrade najuspešniji", rekao je Lalovac, dodavši da se prijavilo 75 početnika na "Danu za odbojku".Defektolog Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Fadilj Eminović poželeo je da što više bude ovakvih sportskih manifestacija za decu."Veliko mi je zadovoljstvo što se danas okupio veliki broj dece, veliki je uspeh da u velikom broju dovedemo omladinu u zatvoren prostor i zainteresujemo za sportske aktivnosti. U odnosu pre 10 i 20 godina došlo je do stagniranja razvoja motoričkih sposobnosti i zato moramo da radimo na tome", rekao je Eminović.OK "Lucky Star" jedini je iz Beograda, pored Crvene zvezde i Partizana, koji ima sve selekcije, od najmlađih do prvog tima.

14:16 - Titula šampiona Srbije pripala hokejašima BeogradaHokejaški klub Beograd postao je novi šampion Srbije u hokeju na ledu, pošto je u finalu plej-ofa savladao Crvenu zvezdu sa 2:0 u seriji. Beogradski klub je i u drugom meču finala plej-ofa Prvenstva Srbije bio bolji od Crvene zvezde salvadavši je sa 2:1 (1:0, 0:1, 1:0), što je sa pobedom od 7:2 u prvom susretu bilo dovoljno da osvoji prvi trofej šampiona države u klupskoj istoriji. Crveno-beli su ovaj meč kao domaćini odigrali u Novom Sadu, zbog zauzetosti ledene dvorane Pionir.13:55 - Čepurin: Crvena zvezda je simbol Kremlja i RusijeRuski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da se raduje što će dva naroda još jednom pokazati koliko su bliska na utakmici između Crvene zvezde i moskovskog Spartaka. "Spartak ima ime koje zvuči ponosno, kao i Crvena zvezda, a od skoro ima fantastičan stadion u Moskvi. Za Zvezdu zna većina ljudi u Rusiji, sam znak crvena zvezda je poznat, nalazi se na Kremlju. Na neki način, crvena zvezda je simbol Kremlja i simbol Rusije. Mislim da je meč jako važan i veoma zanimljiv, uživaćemo... Raduje me što je veliko interesovanje i što je u Beograd došlo mnogo navijača iz Rusije", rekao je Čepurin. On je poručio da je srpski i ruski narod oduvek bio blizak, a takva situacija je i sa navijačima Crvene zvezde i moskovskog Spartaka. "Naša dva naroda imaju zajedničku i prijateljsku istoriju. Puno stvari nas vezuje i zato verujem da će atmosfera biti na visokom nivou. Crvena zvezda je vezana za Rusiju zbog mnogo razloga koji su vam poznati, Gasprom je sponzor Zvezde, što je jako važno. I nije zato ni čudno, kada je predsednik Putin došao na meč omladinaca Zvezde i Zenita, da je u 51. minutu utakmica prekinuta, a ceo stadion skandirao "Putine, Srbine", poručio je on. Utakmica između Crvene zvezde i Spartaka igra se večeras od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.13:30 - Amandin Lejno produžila ugovor sa VardaromGolman ženske reprezentacije Francuske Amandin Lejno prudužila je ugovor sa skopskim Vardarom za još dve godine, do 2019, preneli su makedonski mediji. Sportski portal Ekipa.mk piše da je Lejno ostala verna crveno-crnima iako su interesovanje za njene usluge pokazali čelnici još nekoliko vrhunskih klubova u Evropi. Francuska reprezentativka je u Vardar došla 2013, a ove sezone je jedna od glavnih igračica skopskog kluba, s kojim je osvojila tri šampinska trofeja i tri kupa Makedonije, i tri puta učestvovala na finalnim turnirima Lige šampiona. Pre Amadin Lejno, ugovore s Vardarom su produžile rukometašice Andrea Lekić, Andrea Penezić, Barbara Lazović, Andrea Klikovac, Tatjana Hmirova i Aleksandra Lekraber.13:05 - U Kruševcu se sutra održava Drugi međunarodni polumaratonOrganizatori Drugog kruševačkog međunarodnog "Planet bike" polumaratona saopštili su danas da se za to takmičenje prijavilo oko 500 učesnika, od čega oko 70 trkača iz inostranstva. "Imamo priljavljene učesnike iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Italije, Hrvatske, Rumunije, Velike Britanije. Očekujemo da se od 500 prijavljenih na startu pojavi od 400 do 450 trkača, što je više nego prošle godine kada je startovalo 330 takmičara" rekao je predsednik ARK "Maratonac", Seniša Gašić. Osim polumaratona održava se i "Coopertires" trka zadovoljstva, duga nešto više od pet kilometara, a čitava manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Grada Kruševca. "Sport za sve" je, prema Gašićevim rečima, poruka manifestacije, a cilj je da se ljudi animiraju da izađu iz kuća, prošetaju, da se aktiviraju. Polumaraton će se trčati po ulicama šireg centra Kruševca. Trče se četiri kruga, na svakih kilometar i po će biti osveženje, a na istom rastojanju će biti i muzika različitih žanrova. Za sve učesnike je obezbeđen ručak, besplatan bazen, a duž staze će biti 30 fizioterapeuta.

12:40 - FIFA uklonila ploču s imenom Sepa BlateraSvetska fudbalska federacija (FIFA) uklonila je metalnu ploču s imenom bivšeg predsednika Jozefa Sepa Blatera iz svog sedišta u Cirihu. Metalna ploča sa imenima članova Izvršnog komiteta FIFA, među kojima je prvo bilo Blaterovo, bila je izložena u ulazu zgrade od otvaranja 2007. godine. Posetioci su, pored imena članova komiteta, mogli da pročitaju i inaguracionu poruku na francuskom jeziku. Većinu tadašnjih zvaničnika, čija su imena izložena na ulazu, kaznio je Etički komitet FIFA, protiv njih je američko ministarstvo odbrane podnelo optužnice ili se nalaze pod istragom švajcarskih tužilaca. FIFA je suspendovala Blatera na šest godina zbog umešanosti u korupciju i kršenja etičkog kodeksa.12:10 - Kokeza: Verovao sam u preokretPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je pobeda nad Gruzijom veoma važna, ali da je ostalo mnogo posla do plasmana na Svetsko prvenstvo. "Ovo je bila veoma važna pobeda, možda i najvažnija u dosadašnjem toku kvalifikacija. Naravno, lakše se diše, situacija je lakša, ali ima još mnogo, mnogo posla da se uradi da bismo uspeli da odemo na to toliko željeno prvenstvo", rekao je Kokeza. Srbija je savladala Gruziju sa 3:1 i tako izbila na prvo mesto Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji sa 11 bodova, koliko ima i Irska, a četiri više od Velsa i Austrije. "Nismo ni bliže ni dalje nego na početku kvalifikacija jer ima još pet velikih i teških utakmica. Sve je neizvesno, a jedini cilj je da budemo u Rusiji 2018. godine", kazao je Kokeza. Prvi čovek Saveza je naveo da reprezentativci nisu potcenili Gruziju, koja je već u šestom minutu povela, ali je Srbija preokretom zabeležila pobedu. "Nismo potcenili Gruziju. Selektor je na to posebno ukazivao pažnju. Na početku se desio peh da nesrećno primimo gol, ali kako je meč odmicao, sve je došlo na svoje i zasluženo smo pobedili", rekao je on.

11:45 - Kolman će danas biti operisanIrski fudbaler Šejmus Kolman danas će u Dablinu biti podvrgnut operaciji desne noge. Na sinoćnoj utakmici Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izmedju Irske i Velska, levi bek Velsa Nil Tejlor oštro je startovao nad Kolmanom i tom prilikom mu na dva mesta mu polomio nogu. Start je bio toliko ozbiljan, da je režiser prenosa odlučio da ne pusti usporeni snimak trenutka kada je Tejlor startovao nad desnim bekom reprezentacije Irske i fudbalerom Evertona - Kolmanom. S obzirom na težinu i ozbiljnost povrede Kolman će nekoliko meseci odsustvovati s terena. Utakmica petog kola Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji izmedju Irske i Velsa završena je nerešeno bez golova, iako je Vels upravo zbog starta Tejlora od 69. minuta imao igrača manje na terenu.

11:30 - Kokeza: Samo sam stvari nazvao pravim imenomPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da su stvari prilikom promene pravila da u klubu Super lige može da igra šest stranaca umesto četiri plus dva iz bivše Jugoslavije samo "nazvane pravim imenom" i istakao je da je limit od četiri stranca najbolje rešenje. "Kada sam postao predsednik Fudbalskog saveza Srbije, u domaćem šampionatu su mogla da igraju četiri igrača iz sveta i dva iz zemalja bivše Jugoslavije. Šta je igrač iz Hrvatske ili Makedonije u Srbiji? Isto što smo i mi kod njih u zemljama - stranac", rekao je Kokeza. Kokeza je kazao da su stvari prilikom donošenja te odluke samo nazvane pravim imenom. "Lepše je za nekoga zvučalo da to tako predstavi. Meni je zamereno što sam to nazvao pravim imenom. To je šest stranaca, ništa nismo povećali, već nazvali pravim imenom", kazao je prvi čovek FSS-a. Nova pravila Fudbalskog saveza Srbije podrazumevaju da svaki klub može da koristi najviše četiri stranca. "Razmišljali smo da li da smanjimo na tri ili četiri, ali smo se složili oko toga", rekao je Kokeza.

11:00 - Matić: Pokazali smo zube, bodove smo osvojili srcemFudbaler Srbije Nemanja Matić rekao je da je njegova reprezentacija "pokazala zube" u Tbilisiju i srcem pobedila Moldaviju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. "Pokazali smo zube. Na ovakvom terenu se ne uzimaju bodovi kroz igru, već samo srcem. Veoma smo zadovoljni sa tri boda. Spremni čekamo sledeću utakmicu, možda i najvažniju u ovim kvalifikacijama", rekao je Matić novinarima u Tbilisiju. Srbija je ostvarila treći trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je u petak posle preokreta pobedila Gruziju sa 3:1 i tako izbila na prvo mesto Grupe D. Matić je naveo da je njegova ekipa igrala slabo i neorganizovano u prvom poluvremenu, ali da je u nastavku sve došlo na svoje. "Prvo poluvreme smo igrali veoma slabo, malo neorganizovano. Slabije smo se branili, a oni su iskoristili našu grešku. Imali smo sreće da ne primimo još jedan. Bili su bolji u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Imao sam osećaj da možemo da se vratimo, samo je bilo potrebno da spustimo loptu. Ona nije slušala, tehnički nismo bili na nivou", kazao je vezni fudbaler Čelsija. On je istakao da mu nije žao što naredna utakmica protiv Velsa nije uskoro, već tek u junu i pozvao je publiku da pruži podršku reprezentaciji na tom susretu, koji će biti igran u Beogradu.10:11 - Poraz Zimonjića i Tima u MajamijuSrpski teniser Nenad Zimonjić i Austrijanac Dominik Tim nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo Mastersa u Majamiju u konkurenciji dublova. Zimonjić i Tim poraženi su u prvom kolu od Nemaca Aleksandra i Miše Zvereva 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Braća Zvere će u drugom kolu igrati protiv Nemca Filipa Pečnera i Austrijanca Aleksandra Peje.

09:53 - Garet Bejl ne igra protiv Srbije u Beogradu!Reprezentacija Velsa biće lišena pomoći svog najboljeg igrača Gareta Bejla protiv Srbije u Beogradu 11. juna. Jedan od najboljih igrača sveta zaradio je 'parni' žuti karton u remiju bez golova sa Republikom Irskom u Dablinu, zbog starta na Džonu O'Šeju u 68. minutu. Takođe, Kris Kolman neće moći da računa ni na Nila Tejlora, pošto je zaradio direktan crveni karton.

09:11 - Hamilton osvojio pol poziciju u AustralijiVozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton osvojio je danas "pol" poziciju pred Veliku nagradu Australije, prvu trku u novoj sezoni Formule jedan. Trostruki svetski šampion Formule 1 je šesti put uzastopno u karijeri obezbedio najbolju startnu poziciju na stazi Albert park, pošto je najbrži krug izvezdao za minut, 22 sekunde i 188 stotinke. Društvo Hamiltonu u prvom startnom redu praviće vozač Ferarija Nemac Sebastijan Fetel koji je imao drugo najbrže vreme, dok je Finac Valteri Botas, klupski kolega Britanca zauzeo treće mesto. Sa četvrte pozicije startovaće vozač Ferarija Finac Kimi Raikonen, dok je peto mesto zauzeo Holandjanin Maks Ferštapen iz Red Bula, a vozač Hasa Francuz Roman Grožan našao se na šestoj poziciji. Prvu desetoricu na današnjem treningu kompletirali su Brazilac Felipe Masa iz Vilijamsa, Španac Karlos Sainc mladji iz Toro Rosa, njegov klupski kolega Danil Kvjat i Danijel Rikardo iz Red Bula. Prva trka u novoj sezoni Formule jedan startovaće u 7.00 po srednjeevropskom vremenu.

08:35 - Srbi blistali u NBA: Jokić 30, Marjanović 15 poenaSrpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa sjajnim partijama u NBA ligi i sa 30 poena predvodio Denver do pobede nad Indijanom 125:117. Jokić je za 34 minuta dodao 17 skokova i pet asistencija, čime je došao do čak 33. dabl-dabla ove sezone, već u prvom poluvremenu. Veliku podršku imao je u Vilsonu Čendleru sa 24 koša i Danilu Galinariju sa 21, dok je kod Pejsersa Pol Džordž ubacio 27. Denver se učvrstio na osmom mestu Zapadne konferencije sa skorom 35-37, dve pobede više od prvog pratioca Portlanda. Prethodne noći zapažen je bio i drugi srpski košarkaš Boban Marjanović, nakon što je za samo 12 minuta dao 15 poena na gostovanju Orlandu 87:115. Visoki centar je imao samo jedan promašaj (5/6 za dva, 5/5 penali), uz četiri skoka, i tako nagovestio da bi mogao da ima daleko veću minutažu u nastavku sezone. Veče u NBA ligi obeležio je košarkaš Finiksa Devin Buker sa neverovatnih 70 pogodaka u porazu u Bostonu 130:120, a domaćina je do trijumfa predvodio Ajzea Tomas sa 34. Buker je postao je tek šesti igrač u istoriji NBA lige sa više od 70 poena na jednom meču, posle Vilta Čembrlena, Dejvida Tompsona, Dejvida Robinsona, Eldžina Bejlora i Kobija Brajanta. Ostali rezultati: Šarlot - Klivlend 105:117, Vašington - Bruklin 129:108, Čikago - Filadelfija 107:117, Hjuston - Nju Orleans 117:107, Milvoki - Atlanta 100:97, Golden Stejt - Sakramento 114:100 i LA Lejkers - Minesota 130:119.08:15 - Radonjić posle poraza od Barse: Ubio nas je šut za tri poenaTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je Barselona zasluženo pobedila crveno-bele u meču 28. kola Evrolige. "Čestitke Barseloni na pobedi, bili su bolji od nas. Otvorili smo meč čvrstom igrom u odbrani, ali smo istovremeno imali i veliki probleme u napadu. Oni su takođe igrali veoma dobro u fazi defanzive, dok je nama, tokom celog meča, veliki problem pravio loš šut za tri poena. Oni su, s druge strane, pogodili 43 odsto svojih šuteva za tri, naspram svega 17 naših. Iako su u velikim problemima s povredama i dalje imaju izuzetno kvalitetne igrače. Sve u svemu, čestitam im još jednom na trijumfu", rekao je Radonjić.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track