BLOG UŽIVO, VIDEO Gece se vraća fudbalu početkom sledeće sezone
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Gece se vraća fudbalu početkom sledeće sezone

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:30 - Oldridž se vraća na teren protiv svog bivšeg timaKošarkaš San Antonio Sparsa Lamarkus Oldridž vratiće se na teren posle kraće pauze zbog problema sa srčanom aritmijom. San Antonio je saopštio da su detaljni pregledi utvrdili da kod Oldridža ne postoji ozbiljan problem sa srcem i biće u sastavu za duel protiv svog bivšeg tima Portlanda. "Lamarkus Oldridž od od srede ponovo može igra košarku. Nakon što je imao određenih srčanih problema posle utakmice sa Oklahomom 9. marta, naš medicinski tim je napravio sve potrebne analize da utvrdi tačan uzrok smetnji, a konsultovani su i najbolji specijalisti. Na kraju je utvrđeno da nema razloga za brigu, pa tako Oldridž može da se vrati na teren", navodi se u saopštenju kluba. Oldridž je ove sezone postizao 17,3 poena i imao je 7,4 skoka za Spurse, koji su skorom od 50 pobeda i 14 poraza drugi najbolji tim u NBA ligi.22:10 - Beker čestitao ĐokovićuBivši trener Novaka Đokovića Boris Beker čestitao je srpskom teniseru plasman u osminu finala Indijan Velsa.

21:33 - Besplatni pregledi dece u cilju bavljenja sportom 21:01 - Lajović eliminisan u Indijan Velsu

20:31 - Repeša: Zvezda želi pobedu, ali želimo je i miTrener Armanija Jasmin Repeša pred duel sa Crvenom zvezdom smatra da njegova ekipa mora da pobedi crveno-bele zbog obaveze prema navijačima kluba."Igramo sa timom koji ima veliki motiv pošto je u sred trke za plej-of i svaka pobeda im je veoma bitna. Nisam zadovoljan kako smo odigrali prethodnih nekoliko mečeva, tako da želim da odigramo dobar meč, da pokažemo ponos i da se odužimo navijačima koji nas nikada ne napuštaju", rekao je Repeša. Košarkaš italijanskog tima Andrea Ćinćarini kaže da će crveno-beli imati ogromnu podršku u Milanu. "Znamo da Zvezda dolazi sa velikim brojem navijača i žele da nas pobede. Imamo obavezu da igramo najbolje moguće svih 40 minuta jer je ovo takmičenje toliko sjajno i prelepo da morate do kraja da igrate maksimalno i skupite najviše pobeda što možete", rekao je Ćinćarini.20:00 - Švedski klub kažnjava svoje igrače zbog simuliranjaŠvedski klub Osters odlučio je da bude primer klubovima širom sveta tako što će kažnjavati svoje igrače u slučaju da simuliraju tokom mečeva. "To se pre svega odnosi na one jasne situacije kada neko traži penal, a kontakta uopšte nije bilo", objašnjavaju u upravi ovog kluba. "Ali moramo biti pažljivi kako ne bismo za varalice proglasili igrače koji to uošte nisu. Sa druge strane, ako u naš klub dođu Pepe ili Luis Suarez, nećemo imati problem da reagujemo u skladu sa situacijom. Postupaćemo drugačije od velikih klubova, kao na primer u meču Barselona - PSŽ. Reagovaćemo, nećemo to tiho prihvatati", uveravaju u ovom klubu.

19:23 - Murinjo brani PogbuTrener Mančester junajteda Žoze Murinjo žestoko je branio Pola Pogbu od ocena da nije vredan svoje cene, ocenivši da francuskog fudbalera nije briga za kritike. Junajted je platio 105 miliona evra Juventusu da bi vratio Pogbu na Old Traford, ali su igračevi nastupi ove sezone podelili mišljenja, dok su neki stručnjaci procenjivali mu još nije pronadjena pozicija na kojoj bi mogao da iskoristi svoje "fantastične atribute". Nakon poslednjih kritika, za utakmicu protiv Čelsija u FA Kupu, Murinjo se oglasio i ocenio da je su kritike izazvane ljubomorom. "Osećam da svet gubi svoje vrednosti i da svi to znamo. Zavist dolazi na nivoe kojih se plašim. Nije Pol kritv što dobija 10 puta više novca nego što su dobijali drugi igrači u prošlosti. Nije on kriv što su neki stručni konsultanti u pravim problemima u svojim životima i što im treba svaki novčić da bi preživeli, dok je Pol multimilioner. Nije on kriv", rekao je Murinjo u Mančesteru. Junajted se sprema za sutrašnji revanš osmine finala Lige Evropa protiv Rostova, ali je portugalski trener dobar deo razgovora sa novinarima proveo pričajući o Pogbi.

19:00 - Lukaku želi nazad u ČelsiNajbolji fudbalera Evertona Romelu Lukaku, pošto je odbio da produži ugovor, izrazio je želju da se vrati u Čelsi. Engleski mediji navode da je Belgijanac odbio ponudu Evertona da produži ugovor po kojem bi nedeljno zarađivao 140.000 funti. On je navodno poručio čelnicima Evertona da želi da igra Ligu šampiona i istakao da ima nedovršen posao na Stamford bridžu. Čelsi je pre pola godine nudio Evertonu 65 miliona evra za Lukakua. Belgijanac je 2014. došao u Everton iz Čelsija za 32 miliona evra. Engleski mediji tvrde da Everton neće pristati da pusti Lukakua za manje od 86 miliona evra, posebno jer ga žele još Pari Sen Žermen, Mančester junajted, Real Madrid i Juventus.

18:10 - Dženkins: Poštujemo Armani, ali idemo na pobeduKošarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins ocenio je da je ekipa Armanija mnogo bolja nego što pokazuju rezultati. On je istakao da njegov tim želi da odigra dobro u predstojećoj utakmici u Milanu pošto je svaki meč važan za plasman u četvrtinu finala Evrolige. "Ekipa Armanija je mnogo bolja nego što to rezultat govori, mnoge utakmice su izgubili u tesnim završnicama, a kod kuće igraju odlično u poslednje vreme. Pobedili su mnoge dobre timove u Milanu, pobedili su Olimpijakos, ne tako davno Darušafaku. Imaju mnogo individualnog talenta i kvaliteta, poštujemo ih, ali želimo da odigramo dobru utakmicu jer smo u fazi takmičenja kada je svaki meč važan", rekao je Dženkins. Zvezda je trenutno na sedmom mestu na tabeli skorom od 14 pobeda i 11 poraza, dok je Armani poslednji sa sedam pobeda i 18 poraza.17:30 - Petković: Lep fudbal za naše navijače u nedeljuDesni bek Crvene zvezde Marko Petković rekao je da očekuje uzbudljivu utakmicu u nedelju protiv Čukaričkog. "Čukarički je dobra ekipa koja se nalazi na sredini tabele, nemaju poraz u prolećnom delu prvenstva, bore se za plej-of što je jasan pokazatelj da će biti silno motivisani da naprave iznenađenje protiv nas. Ipak, gledamo samo sebe i fokusirani smo na svoju igru. Pokazali smo do sada da smo u odličnoj formi, postižemo dosta golova i siguran sam da ćemo svim navijačima i ove nedelje prikazati lep fudbal", rekao je Petković. Zvezdin desni bek je u odličnoj formi od početka prolećnog dela šampionata. "Naravno da mi znači to što se sve bolje i bolje osećam na terenu, odlično se razumem sa Plavšićem po desnoj strani i mislim da se to vidi na terenu. Primarno mi je da sačuvam našu mrežu, fokusiran sam na odbranu, ali koristim svaku priliku da se priključim napadu i pomognem ekipi koliko god mogu. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama", rekao je Petković. Duel između Čukaričkog i Crvene zvezde zakazan je za nedelju, 19. mart od 15 časova.

16:55 - Zuković: Nema mesta euforiji, sledi plej-ofOdbojkaš Novog Pazara Elvir Zuković rekao je da veruje da će se njegova ekipa oporaviti od teških utakmica u završnici Kupa Srbije i da će uspeti da pobedi Niš u prvoj utakmici četvrtfinala superligaškog plej-ofa. "Niš je nezgodan rival, sa dosta iskusnih igrača. Ove godine smo ih prvi put pobedili u elitnom takmičenju. Nema mesta euforiji zbog trijumfa u Kupu Srbije, tek nas očekuje naporan rad. Predstoji težak posao, ali nadam se da ćemo se oporaviti i da ćemo uz pomoć publike sutra stići do pobede", rekao je Zuković. Pazarci su pre tri dana osvojili prvi trofej u klupskoj istoriji, pobedivši u finalu Kupa Srbije na domaćem terenu ekipu Vojvodine sa 3:0. Prethodno su u polufinalu savladali Crvenu zvezdu rezultatom 3:2. Novi Pazar je u regularnom delu takmičenja u Super ligi Srbije zauzeo drugo mesto, dok je Niš bio sedmi, a četvrtfinalna serija plej-ofa igraće se na dve pobede. "Želimo da se već posle dve utakmice plasiramo u polufinale doigravanja za prvaka države. Cilj je odigrati što manje setova, da bi u završnici plej-ofa bili maksimalno spremni. Sve do sada bila je uvertira za plej-of", naveo je Zuković.16:28 - Bulije: Moramo da obezbedimo Alonsu konkurentan bolidDirektor Meklarena Erik Bulije rekao je danas da je važno da ekipa omogući Fernandu Alonsu bolid kojim će biti zadovoljan, pošto bi u suprotnom španski vozač mogao da nastupa za neki drugi tim u šampionatu Formule 1. Meklaren nije imao mnogo uspeha tokom predsezonskih testiranja u Barseloni, pošto s Hondin motor nije pokazao kao pouzdan. Posle dve teške sezone u Meklarenu i trenutne situacije, pojačale su se spekulacije da bi Alonso mogao da napusti ekipu ako mu sve to postane previše.Alonso je prošle godine kritikovao bolid i motor Meklarena, u nekoliko navrata i tokom samih trka. Njegov ugovor ističe na kraju godine, a dvostruki svetski šampion nedavno je rekao da želi da ostane u Formuli 1 i naredne godine.Bulije je rekao da je važno da ekipa omogući Alonsu bolid kojim će biti zadovoljan. Upitan o navodima da će Alonso otići iz Meklarena ako rezultati ne budu dobri, Bulije je rekao da se "uvek mnogo priča o tome". "Fernando je iskren prema nama, isto kao što smo mi prema njemu. Prvo je želeo da vidi kakva su nova vozila za ovu sezonu i kakva su nova pravila. Mislim da mu se sviđa nova formula. On želi da bude konkurentan i svetu i sebi pokaže da je talentovan", rekao je Bulije.

16:11 - Zrenjanin predložen za domaćina duela Srbije i Australije u Fed kupuTeniski savez Srbije predložio je Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) da se duel plej-ofa za popunu Svetske grupe B Fed kupa izmedju teniserki Srbije i Australije odigra u Zrenjaninu. Kako se navodi u današnjem saopštenju Teniskog saveza, duel Srbije i Australije bio bi odigran 22. i 23. aprila u "Kristalnoj dvorani" na tvrdoj podlozi. Konačna odluka ITF biće doneta posle posete njegove delegacije Zrenjaninu, što je planirano u najskorije vreme. Fed kup tim Srbije je ovu sezonu počeo takmičenjem u Talinu, u prvoj grupi Evro-afričke zone, gde je ostvario sve pobede i obezbedio plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B.

16:00- Brazilska fudbalerka Marta dobila švedsko državljanstvoJedna od najboljih fudbalerki svih vremena Marta saopštila je danas da je dobila švedsko državljanstvo, ali da će i dalje igrati za reprezentaciju Brazila. Marta (31) je provela 10 godina u Švedskoj, tečno govori jezik i planira tamo da živi kada završi karijeru. "Osećam se Švedjankom i veoma sam srećna što je ovo završeno. Želela sam mogućnost da živim u Švedskoj na duži period i sada to mogu", navela je Marta. Marta je petostruka osvajačica nagrade za najbolju fudbalerku godine i najbolji je strelac svetskih prvenstava sa 15 golova. Ona je tokom karijere igrala za Vasko de Gamu, Santa Kruz, Santos, Los Andjeles Sol, Gold prajd, Njujork fleš i švedske klubove Umeo, Tireso i Rusengord. Za reprezentaciju Brazila do sada je odigrala 101 utakmicu i postigla 105 golova, a nastupala je na četiri Mundijala i tri olimpijska turnira.

15:32 - Gece se vraća fudbalu početkom sledeće sezoneFudbaler Borusije iz Dortmunda Mario Gece vratiće se na teren najverovatnije početkom naredne sezone, objavio je danas klub sa Vestfalena. Ovaj 24-godišnji vezista zbog problema sa mišićima privremeno je prekinuo karijeru, a sada je odradio prvu fazu oporavka i prema procenama lekara sve je prošlo uspešno. Gece nije igrao za "milionere" od 29. januara i utakmice protiv Majnca u Bundesligi, kada je ušao u igru poslednjih 25 minuta. Gece je ove sezone, posle povratka iz Bajerna, odigrao devet utakmica u Bundesligi zbog pomenutih problema. Ostaće upamćen kao fudbaler koji je Nemačkoj doneo titulu prvaka sveta golom u produžecima protiv Argentine (1:0) u finalu Svetskog prvenstva u Brazilu.

15:17 - Hajduk iz Splita kažnjen suspenzijom stadiona na dve utakmiceDisciplinski sudija Fudbalskog saveza Hrvatske kaznio je Hajduk iz Splita zatvaranjem stadiona na dve utakmice i 11.000 evra zbog loše organizacije i nereda navijača tokom utakmice sa Rijekom. Hajduk i Rijeka su u subotu u hrvatskom prvenstvu odigrali nerešeno 1:1, a utakmica je u dva navrata prekinuta zbog incidentata navijača i uvreda na rasnoj osnovi. Meč je prvi put prekinut u 56. minutu zbog bakljade navijača, a zatim i u 90. minutu pošto je jedan maskirani navijač Hajduka utrčao u teren i sa šipkom u ruci krenuo prema sudiji Mariju Zebecu.Hajduk će tako pred praznim tribinama Poljuda igrati utakmice protiv Belupa i Cibalije. Rijeka je kažnjena sa 2.000 evra zbog baklji i "neprikladnih" parola njenih navijača.

(VIDEO) HAOS U HRVATSKOJ: Navijači bacali rakete, jedna uletela u stan i izazvala požar!

(VIDEO) HRVATI NE MOGU DA NE POMINJU SRBE: Torcida vređala Riječane ĆIRILICOM!

(VIDEO) HAOS NA HRVATSKOM DERBIJU: Maskirani huligan sa štanglom jurio sudiju po terenu

14:40 - Zagorac trenira u SAD do početka SuperligeKošarkaš Mega Leksa Rade Zagorac otputovao je u SAD gde će individualno trenirati do početka Super lige Srbije, kako bi se što bolje pripremio za narednu sezonu u NBA ligi. Kako se navodi u saopštenju na sajtu Mege, Zagorac je jutros otputovao u SAD, a njegov povratak se očekuje u drugom delu aprila. Zagorca je na NBA draftu prošle sezone Boston izabrao kao 35. pika, ali je odmah prosledjen ekipi Memfisa. U dosadašnjem delu sezone Zagorac je u Jadranskoj ligi u proseku postizao 15 poena, 6,5 skokova i 2,5 asistencije po utakmici, dok je u Ligi šampiona imao 12,6 poena, 6,1 skok, 2,5 asistencija i 1,8 ukradenih lopti po meču.

14:14 - Tudor zove Subotića i Kramarića u GalatasarajTrener Galatasaraja Igor Tudor pokušaće da dovede srpskog fudbalera Nevena Subotića i Hrvata Andreja Kramarića, prenose turski mediji. Hrvatski trener u narednim danima otputovaće u Nemačku sa ciljem da nagovori Subotića i Kramarića da na leto prihvate ponudu bogatog kluba iz Istanbula. Tudor sadasnjeg štopera Kelna vidi kao komadanta odbrane, dok bi Kramarić došao kao zamena za Lukasa Podolskog, koji na kraju sezone odlazi u Japan. Turski mediji pišu da će Galatasaraj ponuditi atraktivne uslove pomenutim fudbalerima, a posebno Kramariću, strelcu 10 golova ove sezone za Hofenhajm.

13:23 - Suspendovan teren Rostova posle Murinjovih kritikaRuskom fudbalskom prvoligašu Rostovu zabranjeno je da igra utakmice u tamošnjem šampionatu na svom stadionu zbog katastrofalnog stanja terena. Čelnici Premijer lige Rusije doneli su ovakvu odluku posle kritika menadžera Mančester Junajteda Žozea Murinja posle duela dva tima u Ligi Evrope 1:1. Portugalac je prošle nedelje imao primedbe na površinu terena u Rostovu, nazvavši ga poljanom. Rostov neće moći da igra na svom stadionnu sve dok ne oporavi travnatu površinu, a do tada će morati da pronađe alternativno rešenje. Fudbaleri Rostova trenutno se nalaze na osmom mestu na tabeli ruskog prvenstva.

12:52 - Košarkaši Partizana najgledaniji u Jadranskoj ligi ove sezoneUtakmice košarkaškog kluba Partizan najgledanije su ove sezone u regularnom delu Jadranske lige, navodi se u današnjem saopštenju crno-belih. Kako se navodi, prema podacima Jadranske lige, Partizan je najgledaniji kao domaćin i ukupno. Na 13 utakmica koliko je Partizan igrao kao domaćin ove sezone, prosečno je bilo 4.492 gledalaca, dok je crno-bele ukupno na domaćem terenu i gostovanjima u proseku gledalo 3.883 navijača. "Košarkaški klub Partizan srdačno zahvaljuje svojim navijačima na vernosti koju dokazuju iz godine u godinu i poziva ih da budu uz tim i u mečevima koji slede", navodi se u saopštenju.

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

12:39 - Kejn ponovo povredio ligamente skočnog zglobaFudbaler Totenhema Hari Kejn ponovo je povredi ligamente desnog skočnog zgloba, ali povreda nije ozbiljna kakva je bila na početku sezone. Kejn nije završio utakmicu protiv Milvola (6:0) u nedelju u FA kupu, pošto se povredio u duelu sa Džejkom Kuperom. Engleski reprezentativac povredio je isti skočni zglob kao u septembru u duelu sa Sanderlendom, posle čega je pauzirao 10 utakmica. "Kejn je povredio ligamente desnog skočnog zgloba. Povreda je slična kao ona u septembru prošle godine, ali ne mislimo da je toliko ozbiljna. On će biti podvrgnut pregledima dok traje rehabilitacija u klupskom trening centru", navodi se u saopštenju Totenhema, preneo je danas Skaj.Kejn je na društvenim mrežama zahvalio navijačima na podršci. "Uvek sam se posle povreda vraćao jači, radiću naporno sa lekarskim timom da bih to ponovo uradio. Hvala svima na porukama", naveo je Kejn. Uprkos odsustvu zbog povrede na početku sezone, Kejn je postigao 19 golova u Premijer ligi i deli prvo mesto liste strelaca sa Romeluom Lukakuom iz Evertona.

12:15 - Bolden najbolji mladi košarkaš ABA ligeKošarkaš FMP Železnika Džona Bolden proglašen je za najboljeg mladog igrača ABA lige ove sezone. Bolden je dobio čak 39 odsto glasova u izboru trenera, navijača i komisije ABA lige, pobedivši ispred šutera Partizana Vanje Marinkovića (19,4 odsto) i centra Mega Leksa Alfa Kabe (9,32). Australijanac je ove sezone prosečno beležilo 12,9 poena, 7,2 skokova i 1,8 asistencija po meču. Pre Boldena, ABA liga je izabrala i najbolju petorku u kojoj su trojica iz Crvene zvezde Stefan Jović, Čarls Dženkins i Marko Simonović, Partizanov kapiten Novica Veličković i centar Cedevite Miro Bilan.

11:41 - Lukaku hoće u Čelsi, Everton traži 86 miliona evraNajbolji fudbaler Evertona Romelu Lukaku, nakon što je odbio da produži ugovor, izrazio je želju da se vrati u Čelsi posle tri godine. Kako se navodi, Belgijanac je odbio ponudu "karamela" od 140.000 funti nedeljno jer želi da igra Ligu šampiona, poručivši da ima nedovršen posao na Stamford bridžu. Čelsi je i letos hteo Lukakua, ponudio 65 miliona evra, što je za 33 miliona više nego što je Everton izdvojio za rekordni transfer na Gudison parku. Sada je cena čak i veća, pre svega zbog sjajne sezone snažnog napadača, a Everton neće pristati da pusti Lukakua za manje od 86 miliona evra, posebno jer ga žele još Pari Sen Žermen, Mančester Junajted, Real Madrid i Juventus. Lukaku je od 2011. do 2014. godine bio član "plavaca", odigrao je samo 15 utakmica, a dve sezone je proveo na pozajmicama u Vest Bromvič Albionu i upravo Evertonu.

11:05 - Morgan: Lester je ponovo postigao nemogućeKapiten fudbalera Lestera Ves Morgan rekao je da je njegova ekipa "ponovo postigla nemoguće", plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona. Šampion Engleske Lester plasirao se sinoć u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je na svom terenu pobedio Sevilju sa 2:0, u revanš utakmici osmine finala. U prvoj utakmici Sevilja je u Španiji pobedila sa 2:1. Lester ove sezone loše igra u Premijer ligi, ali u Ligi šampiona postiže dobre rezultate i biće u žrebu za četvrtfinale, u petak u Nionu. "Nisam siguran da li će se ponovo dogoditi, ali uspeli smo. Dokazali smo da mnogi ljude greše i iz sebe ponovo izvukli nemoguće", rekao je Morgan. Golove za Lester postigli su Morgan u 27. i Mark Olbrajton u 54. minutu. Mogući protivnici Lesteru su Barselona, Bajern Minhen, Real Madrid i Juventus. "Nije važno, igraćemo. Moramo da se koncentrišemo na domaće prvenstvo, ali uživaćemo u ovom uspehu", naveo je Morgan. Uprava Lestera je 23. februara otpustila trenera Klaudija Ranijerija, pa ekipu predvodi njegov pomoćnik Kreg Šekspir, koji je naveo da je pobeda protiv Sevilje jedna od najvažnijih u istoriji kluba. "Ona je tu u samom vrhu, uz sve ostale uspehe, zbog kvaliteta i jačine protivnika. Znamo da će u žrebu biti sjajne ekipe, kao i u prethodnoj rundi. Mi smo tamo jer smo zaslužili, niko u to ne treba da sumnja. To će biti za pamćenje, možda možemo da iznenadimo", rekao je Šekspir. On je dodao da je i Ranijeri zaslužan za uspeh u Ligi šampiona.

10:18 - Bufon: Neću Lester!Golman i kapiten fudbalera Juventusa Đanluiđi Bufon poželeo je da izbegne Lester, a njegovi saigrači Dani Alves i Paulo Dibala ekipu Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona. Juventus je rutinski odradio posao u Torinu protiv Porta 1:0, posle 2:0 na Dragau, i našao se među osam najboljih na Starom kontinentu. "Jedini tim koji želim da zaobiđem je Lester. Dobili su entuzijazam, znaju kako da povrede velike timove. Protiv njih bismo mogli sve da izgubimo", rekao je Bufon italijanskim medijima posle utakmice. Južnoamerikanci Alves, koji je baš iz Barselone stigao u Juventus, i Dibala ne bi voleli Katalonce pre finala, posebno zbog velikog preokreta protiv Pari Sen Žermena (0:4, 6:1). "Ne bih želeo Barselonu, imao bih čudan osećaj. Ako baš moram da igram protiv njih, neka to bude finale", nada se Alves, a isto razmišlja i Argentinac Dibala. "Gledajući šta se desilo pre dve godine (finale Lige šampiona i pobeda Barselone 3:1 prim. aut), iako nisam bio u klubu, voleo bih Barselonu tek u finalu", jasan je bio Dibala. Pored Juventusa plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja obezbedili su Real Madrid, Barselona, Lester, Borusija iz Dortmunda, minhenski Bajern, dok se čekaju revanši Monako - Mančester Siti (3:5) i Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (4:2).

Đanluiđii Bufon, foto: Profimedia
Đanluiđii Bufon, foto: Profimedia

09:55 - Pobede Golden Stejta i Klivlenda, novi tripl-dabl VestbrukaKošarkaši Golden Stejta pobedili su noćas Filadelfiju sa 106:104 i prekinuli niz od tri poraza u NBA ligi.Voriorse je na svoj 29. rodjendan do pobede predvodio Stefen Kari sa 29 poena, šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Dobru partiju prikazao je i Klej Tompson sa 28 poena, dok je Drejmond Grin dodao 20 poena, osam skokova, šest blokada i osam asistencija. U ekipi Filadelfije najefikasniji je bio Dario Šarić sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija. On je 2,6 sekunde pre kraja namerno promašio slobodno bacanje kako bi obezbedio Siksersima šut za pobedu, ali je Kari uhvatio loptu i sačuvao prednost. Košarkaši Klivlenda pobedili su Detroit sa 128:96 i ostvarili 44. pobedu u ligi. Lebron Džejms ostvario je 52. "tripl-dabl" u karijeri, pošto je utakmicu završio sa 16 poena, 11 skokova i 12 asistencija. On je igrao samo 28 minuta, a to je bio njegov 10. "tripl-dabl" u sezoni, a treći u poslednje četiri utakmice. Najefikasniji u ekipi šampiona NBA lige bio je Kajri Irving sa 26 poena i šest asistencija, dok je Iman Šupert postigao 18. U ekipi iz Detroita najefikasniji je bio Tobajas Haris sa 17 poena. Srpski košarkaš Boban Marjanović postigao je četiri poena i imao je jedan skok. Oklahoma je pobedila Bruklin sa 122:104 uz novi "tripl-dabl" Rasela Vestbruka. Vestbruk je utakmicu završio sa 25 poena, 19 asistencija i 12 skokova, što je bio njegov 33. "tripl-dabl" u sezoni, a 70. u karijeri. Viktor Oladipo učestvovao je u trećoj uzastopnoj pobedi sa 21 poenom, a Enes Kanter i Taj Gibson dodali su po 17. U ekipi Bruklina Bruk Lopes i Džeremi Lin bili su najefikasniji sa 25, odnosno 24 poena. Njujork je pobedio Indijanu sa 87:81 i prekinuo niz od tri poraza. Karmelo Entoni predvodio je Nikse do pobede sa 22 poena, od kojih je 15 postigao u četvrtoj četvrtini, a imao je i 13 skokova. Derik Rouz dodao je 16 poena, a "ruki" Vili Ernangomes 13 poena i 16 skokova. Indijana je propustila priliku da se učvrsti na šestom mestu na Istoku pred plej-of, a najefikasniji u ekipi bio je Pol Džordž sa 22 poena. Nju Orleans je pobedio Portland sa 100:77. Pelikanse je predvodio Demarkus Kazins sa 22 poena, devet skokova i tri asistencije, a Entoni Dejvis dodao je 15 poena i 15 skokova. U ekipi Portlanda, koja je drugi put poražena u poslednjih sedam utakmica, najefikasniji je bio Demjan Lilard sa 29 poena.

08:54 - Đoković u osmini finala Indijan VelsaSrpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala mastersa u Indijan Velsu pošto je noćas pobedio 35. tenisera sveta Argentinca Huana Martina Del Potra posle tri seta, 7:5, 4:6, 6:1.

08:05 - Rafa Nadal siguran protiv VerdaskaŠpanski teniser Rafael Nadal izborio je plasman u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu. Nadal je trećem kolu nadigrao zemljaka Fernanda Verdaska 6:3, 7:5. Rafa će u osmini finala igrati sa pobednikom duela između Rodžera Federera i Stivija Džonsona.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track