BLOG UŽIVO, VIDEO: Kokeza kandidat za predsednika FS Srbije
Foto: Dado Đilas

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Kokeza kandidat za predsednika FS Srbije

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:25 - Posle prijema Kosova i Krim želi u UEFAFudbalska unija Krima želi da postane članica UEFA, pozivajući se na primer Kosova koji je u utorak postalo članica te organizacije. To je za rusku agenciju TAS rekao prvi čovek Unije Juri Vetokha. Kosovo je primljeno u UEFA prostom većinom od tačno 28 glasova i postalo je 55. članica evropske kuće fudbala iako pre toga nije promenjen statut organizacije. "Mnogi delegati u UEFA smatraju da ako je napravljen izuzetak sa Kosovom, onda to može biti slučajk i sa Krimom. Ne vidim mnogo razloga, i Kosovo je nepriznata republika. I mi bismo mogli po istom principu da konkurišemo za članstvo, iako verujem da ne bismo skoro bili primljeni", rekao je Vetohka.23:00 - Liverpul i Sevilja u finalu Lige EvropeFudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige Evropa pošto su na svom terenu u revanš utakmici pobedili Viljareal sa 3:0. Liverpul je na svom Enfildu poveo u sedmom minutu autogolom kapitena Viljareala Bruna Sorijana, vodjstvo je duplirao Danijel Staridž u 63. minutu, a konačan rezultat postavio je Adam Lalana u 81. minutu. U prvoj utakmici prošlog četvrtka u Španiji Viljareal je pobedio sa 1:0. Ekipa Jirgena Klopa će u finalu igrati protiv Sevilje, koja je večeras u Španiji pobedila Šahtjor sa 3:1 i ukupnim rezultatom 5:3 izbacila ga iz takmičenja. Finale Lige Evropa na programu je 18. maja u Bazelu. OPŠIRNIJE OVDE

21:44 - Simeone: Real i Atletiko imaju podjednake šanse za osvajanje LŠTrener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone ocenio je da njegova ekipa i gradski rival Real imaju podjednake šanse da osvoje Ligu šampiona. Atletiko će u finalu Lige šampiona 28. maja u Milanu igrati protiv desetostrukog evropskog prvaka Real Madrida. To će biti repriza finala iz 2014. godine kada je Real u Lisabonu pobedio posle produžetaka sa 4:1. Real je tada u sudijskoj nadoknadi vremena izjednačio golom Serhija Ramosa, pa je u proužecima lako došao do pobede. Od tog finala Atletiko je u poslednjih 10 takmičarskih utakmica samo jednom izgubio od Reala i to prošlog aprila u revanšu polufinala Lige šampiona. Atletiko je pobedio Real i na Santjago Bernabeu u februaru, ali Simeone je rekao da ta pobeda neće ništa značiti u finalu Lige šampiona. Atletiko je u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisao Barselonu, a u polufinalu Bajern iz Minhena. 21:15 - Nadal u četvrtfinalu Mastersa u MadriduŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu pobedom nad Semom Kverijem 6:4, 6:2. On će u narednom kolu igrati sa Žoaom Sousom koji je posle tri seta savladao Džeka Soka, 6:1, 6:7, 6:2. Nadal je u prvom setu gubio 4:1, ali je uspeo da napravi veliki preokret i da ovaj deo meča dobije 6:2. Nadal je briljirao u drugom setu, koji je dobio 6:2..

20:40 - Tijago se vraća na terenFudbaler Atletiko Madrida Tijago Mendes dobio je dozvolu lekara da se vrati na teren posle petomesečne pauze zbog povrede desne noge. Tijago je krajem novembra tokom utakmice protiv Espanjola (1:0) slomio cevanicu i podvrgnut je operaciji. Kako je naveo Atletiko, Tijagov oporavak je preotekao dobro i na raspolaganju je treneru Dijegu Simeoneu. "Portugalac Tijago Mendes dobio je dozvolu lekara da se vrati u tim posle više od pet meseci pauze. Posle napornog rada na oporavku, Tijago, koji se već priključio saigračima na treningu, je potpuno spreman i trener Digo Simeone može da računa na njega za predstojeće utakmice", navodi se u saopštenju Atletika. Dva kola pre kraja španskog prvenstva Atletiko je drugi na tabeli sa 85 bodova, koliko ima i prvoplasirana Barselona. Atletiko će 28. maja igrati u finalu Lige šampiona protiv gradskog rivala Reala, u reprizi finala iz 2014. godine.20:05 - Agent: Polovične šanse da Marez ostane u LesteruAgent jednog od najboljih fudbalera Lestera Rijada Mareza rekao je da su polovične šanse da njegov klijent na leto napusti klub. Marez je početkom meseca proglašen za najboljeg igrača godine, a sa Lesterom je u ponedeljak osvojio šampionsku titulu. Vlasnici kluba najavili su da će zadržati tim na okupu, kako bi Lester bio konkurentan u Ligi šampiona, ali brojni bogati evropski klubovi su zainteresovani za nekolicinu igrača novog engleskog šampiona. "Naravno da postoji mogućnost da Marez ode. Kada igrate onako kako je Rijad igrao ove sezone, sigurno ćete privući veliku pažnju. On je srećan u Lesteru, ovo je bila fantastična sezona. Ekipa će igrati u Ligi šampiona naredne sezone i biće mu drago da ostane. Ali, u njegovim godinama, ako se pojavi prilika da igra za neki veliki klub, o tome bi trebalo razmisliti", rekao je fudbalski agent Kamel Bengogam.

19:30 - Kaka ne igra na Kopa AmerikaSelektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga izostavio je iz tima za predstojeći Kup Amerike fudbalera Orlando sitija Kaku i nekolicinu igrača koji nastupaju za evropske klubove. Fudbaler Barselone Nejmar neće igrati na Kupu Amerike, pošto će nastupati na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru, a u ekipi od 23 igrača nema ni Oskara, Lukasa Moure i Aleksa Sandra. Iz ekipe je izostavljen i Kaka, koji je postigao dva gola u tri utakmice za Orlando siti u američkoj Mejdžor ligi, a na spisku nema ni trojice igrača iz Premijer lige, Roberta Firmina, Gabrijela i Fernandinja. Turnir će propustiti i Aleks Sandro iz Juventusa i igrač Lacija Felipe Anderson. Dunga je pozvao, izmedju ostalih, Danijela Alveša, Filipea Luisa, Markinjosa, Vilijana, Daglasa Kostu, Filipea Kutinja i Hulka. Brazil će igrati u Grupi B sa Ekvadorom, Haitijem i Peruom. Kup Amerike će se održati od 3. do 26. juna u SAD. To je prvi put da se taj turnir održava van južne Amerike i specijalno je izdanje, posle dogovora Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL) i konfederacije Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF). Pošto je turnir ceremonijalan pobednik neće dobiti mogućnost da igra na Kupu konfederacija 2017. godine, pošto je to pravo već izborio Čile, pobedom na "pravom" Kupu Amerike prošle godine.

19:00 - Kasiljas: Ne prelazim u MajamiGolman fudbalskog kluba Porto Iker Kasiljas negirao je da će napustiti Portugal i preći u jedan od američkih klubova. Kasiljas je na kraju sezone 2014-2015 otišao iz Reala i prešao u Porto, a španski mediji preneli su da bi 34-godišnji golman tokom leta mogao da potpiše za Majami. Španski golman rekao je da je srećan u Portu, iako ne igra u Kupu Portugala. "Ne idem u Majami. Ovde sam veoma srećan, svi su me lepo dočekali, dobrodošao sam u Portu. Voleo bih da igram u svim takmičenjima, ali rotacija u timu je važna. Promenili smo nekoliko igrača", rekao je Kasiljas za AS. Posle 32 kola u portuglaskom prvenstu Porto je treći na tabeli sa 67 bodova i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona sledeće sezone. Za titulu se bore Benfika, koja ima 82 boda i Sporting sa dva boda manje. "Želeli smo da uradimo prave stvari ove sezone, ali u narednoj ćemo dati sve od sebe, ujedinićemo se i nećemo samo obećavati, već ćemo osvajati trofeje", rekao je Kasiljas. Kasiljas je prošao sve selekcije Reala sa kojim je osvojio pet šampionskih titula, dva Kupa kralja, tri Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, svetsko klupsko prvenstvo i interkontinentalni kup. Sa reprezentacijom Španije Kasiljas je osvojio dva Evropska prvenstva i Svetsko prvenstvo.18:30 - Ranijeri: Neću kupovati velike fudbalske zvezdeTrener engleskog šampiona Lestera Klaudio Ranijeri rekao je danas da tokom letnjeg prelaznog roka neće dovoditi fudbalske zvezde, uprkos tome što će njegova ekipa igrati u Ligi šampiona. Lester je u ponedeljak osvojio prvu šampionsku titulu u 132-godišnjoj klupskoj istoriji, pošto je njegov konkurent Totenhem odigrao 2:2 sa Čelsijem, pa dva kola pre kraja prvenstva zaostaje sedam bodova. Ranijeri je rekao da ne želi da dovede velike zvezde u tim, pošto bi to poremetilo harmoniju i srušilo atmosferu u svlačionici. "Ne želim velika imena, ne želim da 'srušim' svlačionicu, moji igrači su posebni. Želimo da kupimo dobre fudbalere ali oni koji dodju moraju da budu istog duha kao moji igrači", rekao je Ranijeri. Lesteru će šampionski pehar biti uručen u subotu posle duela sa Evertonom, a u poslednjem kolu prvak Engleske igraće sa Čelsijem na Stamford Bridžu, gde je Ranijeri radio od 2000. do 2004. godine.

18:00 - Stolica: Naša snaga - uživanje u igriKadetska fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 12 časova startuje na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu. U prvom kolu izuzetno jake D grupe naša selekcija do 17 godina igraće protiv reprezentacije Italije. "Uslovi su zaista fenomenalni i uživamo veliko gostoprimstvo. Domaćini su se potrudili da sve protekne u najboljem redu. U trening centru Nefčija, gde se mi nalazimo, napravljeno je čak sedam novih terena na kojima pre nas niko nije trenirao. Dve utakmice u grupi igraćemo na veoma modernom stadionu kapaciteta 65.000 mesta na kojem igra trenutno najbolji tim Azerbejdžana, Karabag. Tu će se takođe igrati i utakmice seniorskog Evropskog prvenstva 2020, pa im ovaj turnir predstavlja neku vrstu pripreme za to takmičenje. Ono što je za nas najvažnije, to je da je atmosfera u ekipi odlična i da su momci pre svega zdravi, orni i spremni za početak šampionata. Svi ovde zaista jedva čekamo prvu utakmicu", istakao je selektor Srbije Ilija Stolica.

17:30 - Felaini i Hut suspendovani na po tri utakmiceFudbaler Mančester junajteda Maruan Felaini i defanzivac Lestera Robert Hut suspendovani su na po tri utakmice zbog sukoba na meču 36. kola engleske Premijer lige, saopštio je danas Fudbalski savez Engleske (FA). Felaini je u nedeljnoj utakmici na stadionu Old traford u jednom duelu laktom u vrat udario Huta, koji ga je potom povukao za kosu. Njih dvojica su tako dva kola pre kraja Premijer lige završili sezonu. Utakmica izmedju Mančester junajteda i Lestera završena je nerešeno 1:1, ali je Lester dan kasnije osvojio titulu prvaka Engleske, pošto je Čelsi na svom terenu remizirao 2:2 s drugoplasiranim Totenhemom, koji dva kola pre kraja ima sedam bodova manje.

17:15 - FIFA naredne nedelje razmatra prijem KosovaPrijem Fudbalskog saveza Kosova (FSK) u Svetsku fudbalsku federaciju (Fifa) biće 15. tačka dnevnog reda 66. Kongresa te organizacije u Meksiko Sitiju, preneli su danas prištinski mediji. Evropska fudbalska unija (Uefa) je pre dva dana primila na Kongresu u Budimpešti Kosovo kao svoju 55. članicu. Prištinski mediji navode da prijem Kosova u Fifa ne bi bio na dnevnom redu da prethodno Uefa nije priznala tu samoproklamovanu državu. Kongres Fifa održaće se 12. i 13. maja u Meksiko Sitiju.16:50 - Petković: Dvostruki aršini UEFAGeneralni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) Rodoljub Petković izjavio je da UEFA prijemom Kosova prekršila statut i poručio da nemaju svi iste aršine. "Sve što se priča u vezi sa prijemom Kosova u UEFA još nije definitivno, jer je Fudbalski savez Srbije najavio žalbu sudu u Lozani. Kakav će biti rezultat, videćemo... UEFA je prijemom Kosova prekršila svoj statut, a FSRS je proteklih godina bio njen talac", rekao je Petković za Kurir. On je podsetio da reprezentacija Republike Srpske želi da igra prijateljske utakmice kao što to rade selekcije Baskije, Katalonije i Andaluzije. "Nisu nam dali jer nam se spočitavalo da nismo međunarodno priznati, što nije tačno. Kada sud u Lozani donese presudu, onda cemo moći da razgovaramo o implikacijama njihove odluke. Istrajaćemo na utakmici sa Srbijom i drugim "A" selekcijama, sigurno", poručio je Petković. Kosovski savez primljen je kao 55. član UEFA na Kongresu u Budimpešti, iako nije promenjen statut prema kojem to nije moguće ukoliko zemlja nije priznata od Ujedinjenih nacija. Kosovo 13. maja očekuje da bude primljeno i u FIFA, čime bi naknadno dobilo mesto u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

16:30 - Berdih u četvrtfinalu turnira u MadriduČeški teniseri Tomaš Berdih, Japanac Kei Nišikori i Britanac Endi Marej plasirali su se danas u četvrtfinala turnira masters serije u Madridu. Berdih je sa 7:6 (8) i 7:5 pobedio Španca Davida Ferera i izborio plasman u četvrtfinale u kom će se sastati sa braniocem trofeja Marejem, koji je u prvom meču dana savladao Francuza Žila Simona sa 6:4 i 6:2. Šesti teniser sveta, Nišikori, takodje je u dva seta izborio plasman u četvrtfinale Madrida, a u trećem kolu je pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 6:4 i 7:5. On će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela izmedju Urugvajca Pabla Kuevasa i Nika Kirijosa iz Australije.

15:52 - Zimonjić i Peja u četvrtfinalu turnira u MadriduSrpski teniser Nenad Zimonjić i Austrijanac Aleksander Peja plasirali su se u četvrtfinale turnira u Madridu u konkurenciji dublova, pošto su pobedili indijsko-francusku kombinaciju Maheš Bupati/Fabris Martin 6:3, 4:6, 10:6. Sedmi nosioci u narednom kolu igraće protiv Rumuna Orija Tekaua i Holađanina Žan-Žulijena Rožea. Turnir u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od 4.771.360 evra.

15:21 - Kokeza kandidat za predsednika FS SrbijePotpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza kandidovao se za prvog čoveka Saveza uoči predstojeće Izborne sednice Skupštine. Kako je objavljeno na sajtu FSS, podržana je kandidatura FS Vojvodine, FS Regiona zapadne Srbije, Udruženja fudbalskih klubova Prve lige Srbija, Stručno-strukovne organizacije sudija i FS Regiona istočne Srbije da aktuelni predsednik FS Beograda bude potencijalni predsednik u četvorogodišnjem mandatnom periodu. Skupština FSS, na kojem će se birati predsednik i rukovodstvo, zakazana je za 20. maj u u prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi.

14:50 - Đilas: Očekujemo plasman na OI, a onda i medaljuPredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Djilas rekao je danas da očekuje da će se reprezentacija plasirati na Olimpijske igre i u Riju osvojiti medalju. "Olimpijski kvalifikacioni turnir biće najveće takmičenje koje ćemo organizovati u poslednjih 10 godina, tačnije posle Evropskog prvenstva, ali i u narednih 10. Kada se pogleda situacija u zemlji ne verujem da ćemo u bliskoj budućnosti dobiti domaćinstvo velikog takmičenja. Iz tih razloga očekujemo da se plasiramo na OI i osvojimo medalju", rekao je Djilas na konferenciji za medije u Kući košarke. Djilas je dodao da će problem oko suspenzije FIBA uskoro biti rešen kako bi KSS na miru organizovao kvalifikacioni turnir. "Očekujemo punu Arenu i da će Beograd pokazati koliko voli košarku", porucio je predsednik KSS. Reprezentativac Srbije Marko Simonović ističe da ekipa sa velikim nestrpljenjem očekuje kvalifikacioni turnir. "U ime igrača mogu da kažem da vlada velika želja i motivacija kod svih nas. Želimo svi da napravimo odličan rezultat i kvalifikujemo se na OI", zaključio je Simonović. Kvalifikacioni turnir u Beogradu igra se od 4. do 9. jula u KOMBANK areni. Košarkaši Srbije nalaze se u A grupi sa Portorikom i Angolom, dok su u drugoj Češka, Japan i Letonija. Samo pobednik turnira obezbediće vizu za Rio.

14:11 - Trujić: Protiv Zvezde da igramo našu igruFudbaler Vojvodine Nikola Trujić rekao je da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Crvene zvezde treba da igra svoju igru i da u tom slučaju može da se nada povoljnom rezultatu u Beogradu. "Oni su već osvojili titulu, pa ne znamo u kakvom sastavu će zaigrati, ali Zvezda je uvek Zvezda, jedan od najboljih klubova u Srbiji. Čak i ukoliko ne izadju na teren u najjačem sastavu, ne mislim da će to biti olakšavajuća okolnost za nas, već više mač sa dve oštrice, pošto će ti momci koji dobiju šansu sigurno želeti da se dokažu", rekao je Trujić za sajt kluba. "Mi ne treba da im pretimo, ali treba da pokušamo da igramo našu igru i ukoliko uspemo u tome, siguran sam da ćemo ostvariti povoljan rezultat. U ovakvoj situaciji, to bi podrazumevalo i osvajanje jednog boda", rekao je Trujić.

13:39 - Srbija pala na 56. mesto FIFA rang listeFudbalska reprezentacija Srbije na najnovijoj rang listi FIFA pala je za jedno mesto i sada je 56. na svetu. Srbija se sa 581 bodom nalazi ispred Japana, Gvineje i Konga, a iza Jamajke, Trinidada i Tobaga i Južne Koreje. Među prvih 50 selekcija nije bilo promena, prva je Argentina sa 1.532 poena, a potom redom slede Belgija (1.364), Čile (1.353), Kolumbija (1.337), Nemačka (1.309), Španija (1.277), Brazil (1.261), Portugalija (1.184). Od rivala Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo niko nije promenio pozicije, Austrija je 11, Vels 24, Republika Irska 31, Gruzija 123, a Moldavija 156. Naredna rang lista FIFA biće objavljena 2. juna.

13:07 - Abrinesu nagrada "Zvezda u usponu", Gudurić petiKošarkaš Barselone Aleks Abrines dobio je nagradu "Zvezda u usponu" koja se dodeljuje najboljem mladom igraču Evrolige. Bek katalonskog tima pobedio je ispred tandema Efesa Dario Šaric - Čedi Osman, potom Luke Dončića iz Reala, dok je peto mesto zauzeo košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić. Abrines je nagradu Evrolige nasledio od Bogdana Bogdanovića, koji je to priznanje dobijao prethodne dve godine. Španski reprezentativac ove sezone u Evroligi prosečno beleži 9,3 poena, 2,2 skoka i 0,8 asistencija.

12:33 - Terzić: Priča se o Ligi šampiona, a mi se borimo za opstanak klubaGeneralni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je klub ove sezone ispunio sve ciljeve, pre svih osvajanje šampionske titule, ali i upozorio da nisu u potpunosti realne priče o plasmanu u Ligu šampiona. "Nijednog trenutka nisam sumnjao u ovakav ishod prvenstva, Prioritete smo zacrtali pred početak sezone - osvajanje titule, stabilizacija kluba i na kraju razvoj omladinske škole. Počeli smo da sklapamo kockice u mozaik i da pravimo ozbiljan tim. Jedino što sam tada tražio bilo je strpljenje i vreme. U startu to nije izgledalo kako treba, ali prvenstvo je dugo i pokazalo se da smo bili u pravu što sam tražili strpljenje", rekao je Terzić za klupski sajt.

11:57 - Rajola: Ibrahimović bi mogao da se vrati u ItalijuAgent fudbalera Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića rekao je danas da bi švedski reprezentativac mogao da se vrati u Milan. "Ibrahimović bi mogao da se vrati u Italiju, u Milan", rekao je agent Mino Rajola u intervjuu za magazin GQ. O odlasku Ibrahimovića iz PSŽ-a mediji spekulišu dugo, a ova rečenica Rajole uzburkala je fudbalski svet. Ceo intervju s Rajolom magazin GQ će objaviti sutra. Ukoliko bi Ibrahimović pojačao Milan, moglo bi da se dogodi da zaigra u tandemu sa Marijom Balotelijem. "Da Baloteli ima Ibrahimovićevu glavu, Lionel Mesi ne bi imao sve Zlatne lopte koje je osvojio", rekao je Rajola.

11:31 - Bešiktaš želi da dovede DžekaFudbalski klub Bešiktaš želi da u svoje redove dovede igrača Rome Edina Džeka, preneli su danas turski mediji. Bosanskohercegovački reprezentativac je ove sezone postigao 10 golova za Romu u svim takmičenjima, a turski klub ga vidi kao zamenu za Marija Gomesa, ukoliko nemački fudbaler napusti klub. Italijanski list Gazeta delo Sport je nedavno pisao da će Džeko najverovatnije napustiti Romu na kraju sezone. Pored Džeka, na listi želja Bešiktaša su još neki napadači, poput Marija Mandžukića, Samjuela Etoa i Uga Rodaljega.

10:58 - Jovetić želi da ostane u InteruCrnogorski fudbaler Stevan Jovetić rekao je danas da ne želi da napusti Inter na leto. "Došao sam ovde da ostanem najmanje nekoliko godina. Na kraju sezone ću razgovarati s predstavnicima kluba, ali ne želim da odem. Mogu još mnogo da dam timu, još nisam pokazao koliko vredim", rekao je Jovetić za Korijere delo Sport. Jovetić je na početku sezone stigao u Inter kao pozajmljen igrač Mančester sitija. On je prvoj sezoni u Interu postigao samo šest golova. Kako je rekao, nadao se boljoj sezoni. "Od jedan do 10 sebi bi dao ocenu pet. Nadao sam se da ću postići više golova", naveo je Jovetić. Inter je, dva kola pre kraja, četvrti na tabeli Serije A sa 64 boda. "Kako je sezona počela... Mogli smo i trebalo je da budemo treći na kraju. Ali, u januaru nismo pobedili na mnogo utakmica, pre svega kod kuće. Nažalost, došlo je do pada i na kraju smo platili zbog toga. Trebalo je makar da budemo konkurentni u borbi za Ligu šampiona i žao mi je što nismo uspeli u tome", rekao je Jovetić. Inter u poslednja dva kola u sezoni igra protiv Empolija i Sasuola.

10:22 - Pelegrini: Nismo zaslužili da izgubimoTrener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi u polufinalu Lige šampiona od Real Madrida. "Nismo zaslužili da izgubimo. Real je imao mnogo sreće kod pobedničkog gola. Fer rezultat bi bio remi... Real je imao sreće", rekao je Pelegrini nakon utakmice. Fudbaleri Real Madrida plasirali su se sinoć u finale Lige šampiona, pošto su na svom terenu u revanš utakmici polufinala pobedili Mančester siti sa 1:0. U prvoj utakmici igranoj u Engleskoj nije bilo golova, pa je odluka o plasmanu u finale "pala" u Madridu na prepunom stadionu Santjago Bernabeu. Real je do trijumfa došao autogolom Fernanda u 20. minutu, koji je zakačio šut Gereta Bejla s desne strane iskosa i prevario svog golmana Džoa Harta. "Nisam srećan jer nismo stvarali šanse, ali nismo zaslužili da izgubimo jer su oba tima bila ista. Nijedan tim nije zaslužio pobedu. Igrali smo protiv jakog tima, ali nisu bolji od nas. Trebalo nam je malo sreće, ali je nismo dobili", rekao je Pelegrini. Real Madrid će u finalu Lige šampiona 28. maja na stadionu San Siro u Milanu igrati protiv Atletika, koji je u polufinalu eliminisao Bajern Minhen. "Nema favorita u finalu. Atletiko je veoma jak, a Real ima mnogo igrača koji mogu da naprave razliku", dodao je Pelegrini.

09:47 - Zidan: Čeka težak meč 28. majaTrener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da su njegovi igrači uradili sjajan posao u polufinalu Lige šampiona protiv Mančester sitija, ali je i istakao da "kraljevski" klub još ništa nije osvojio. "Znali smo da će biti teško, ali smo na kraju uspeli, u finalu smo. Navijači su bili uz igrače od prvog minuta, to je dosta pomoglo... Finale će biti savršeno, ali sada moramo da uživamo u ovom trenutku. Ovo je važan dan", rekao je Zidan posle utakmice. Madridjani će se u finalu Lige šampiona 28. maja na stadionu San Siro u Milanu sastati s gradskim rivalom Atletikom, koji je u polufinalu eliminisao Bajern Minhen. "Veoma sam srećan, ne samo zbog sebe. Srećan sam zbog igrača jer su uradili odličan posao. Moramo da uživamo u ovom trenutku, ali još ništa nismo osvojili. Znamo da nas čeka težak meč 28. maja", rekao je Zidan.

09:12 - Klivlend trojkama srušio Atlantu za 2:0 u serijiKošarkaši Klivlenda pobedili su u noći izmedju srede i četvrtka Atlantu sa 123:98 i tako poveli sa 2:0 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige. Klivlend je pobedu obezbedio još u prvom poluvremenu kada su igrači tog kluba pogodili 18 šuteva za tri poena. Posle pauze su ubacili još sedam i stigli od brojke od 25 postignutih trojki na jednoj utakmici, što je novi NBA rekord. Rekordnih 25 trojki košarkaši Klivlenda su postigli iz 45 šuteva, a čak desetorica igrača su ubacila makar jednu trojku. Kavsi su tako prestigli Orlando (2009. godina) i Hjuston (2013), koji su držali prethodni NBA rekord od 23 trojki na jednom meču. Lebron Džejms je predvodio Klivlend sa 27 poena, postigao je četiri trojke, Džej Ar Smit je dodao 23, uz sedam preciznih šuteva za tri poena, dok je Kajri Irving utakmicu završio sa 19 poena (četiri trojke). "Ovo je bilo posebno veče za sve nas koji smo igrali. Ova liga je videla mnogo sjajnih timova, igrača i šutera, pa je postaviti rekord svih vremena zaista posebna stvar", rekao je Džejms posle meča. U poraženom timu najbolji je bio Pol Milsap sa 16 poena, a Džef Tig je ubacio 14. "Iskreno, nisam siguran da iko može da ih pobedi kada ih ovako krene šut... Nadali smo se da će u jednom trenutku početi da promašuju", rekao je igrač Atlante Kajl Korver, koji je utakmicu završio sa sedam postignutih poena. Treća utakmica ove serije na programu je u noći izmedju petka i subote u Atlanti.

08:36 - Real Madrid preko Mančester sitija do finala Lige šampiona

/-/ by ak-productions

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su na svom terenu u revanš utakmici polufinala pobedili Mančester siti sa 1:0. U prvoj utakmici pre osam dana igranoj u Engleskoj nije bilo golova, pa je odluka o plasmanu u finale "pala" u Madridu na prepunom stadionu Santjago Bernabeu. Real je do trijumfa došao autogolom Fernanda u 20. minutu, koji je zakačio šut Gereta Bejla s desne strane iskosa i prevario svog golmana Džoa Harta. Madridjani će se u finalu Lige šampiona 28. maja na stadionu San Siro u Milanu sastati s gradskim rivalom Atletikom koji je u polufinalu eliminisao Bajern Minhen. OPŠIRNIJE OVDE

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track