BLOG UŽIVO VIDEO: Serija A: Lacio pobedio, Inter se obrukao
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO: Serija A: Lacio pobedio, Inter se obrukao

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:34 - Toti postigao 250. gol u Seriji AKapiten Rome Frančesko Toti postao je danas tek drugi igrač u istoriji koji je postigao 250 golova u Seriji A, ali taj njegov rekord ostaće u senci poraza od Torina.Toti je do ovog rekorda došao dva dana pre svog 40. rodjendana, kada je iskoristio penal u utakmici u gostima s Torinom, koju je njegov tim izgubio sa 1:3. On je ušao u igru u drugom poluvremenu, i tada su ga burno pozdravili navijači obe ekipe.Kada je 10 minuta kasnije dosudjen penal, "princ Rima" je mirno prišao i zakucao loptu iza ledja Džoa Harta. To nije mnogo promenilo situaciju, pošto je Torino već tada vodio sa 2:0, a onda je posle postigao još jedan gol.Najbolji strelac italijanskog prvenstva i dalje je Silvio Piola, koji je u periodu od 1929. do 1954. godine postigao 274 gola. Toti ga verovatno neće stići, jer je najavio završetak igračke karijere na kraju ove sezone.Neki navijači sanjaju da će Toti, koji je celu karijeru proveo u Romi, ove godine izjednačiti rekord, pošto je u poslednjih 11 prvenstvenih utakmica dao šest golova.

20:07 - Juventus šest nedelja bez Ruganija i AsamoeFudbaleri Juventusa Danijele Rugani i Kvadvo Asamoa pauziraće po šest nedelja zbog povreda, saopštio je danas italijanski klub.Oni su se povredili na utakmici protiv Palerma u subotu, a obojici je stradalo koleno.Asamoa će morati na operaciju jer je pocepao hrskavicu, dok je Rugani istegao ligamente.To je veliki udarac za šampiona Italije, koji je ranije zbog povreda ostao bez Klaudija Markizija i Mehdija Benatije.

19:45 - Keln i Lajpcig ostali neporaženi i posle petog kola BundesligeFudbaleri Kelna i Lajpciga ostali su neporaženi ove sezone u Bundesligi, pošto su danas odigrali 1:1 u petom kolu prvenstva Nemačke.Ove dve ekipe, šampion Bajern Minhen i Hofenhajm jedine su ekipe bez poraza ove sezone u Bundesligi.Debitant u najvišem rangu takmičenja Lajpcig poveo je danas već u petom minutu golom Olivera Burka, a Keln je izjednačio 20 minuta kasnije pogotkom Juje Osakoa.Keln je posle prvih pet kola treći na tabeli sa 11 bodova, jednim manje od Borusije Dortmund i četiri manje od Bajerna. Lajpcig je sedmi sa devet bodova.Ranije danas, Hofenhajm je posle četiri remija zabeležio prvu pobedu, pošto je savladao Šalke 2:1. "Rudari" su tako ostali na dnu tabele, kao jedini tim sa svih pet poraza.

19:21 - Nica se ne zaustavlja, pobedila Nansi i vratila se na vrh tabeleFudbaleri Nice pobedili su danas u gostima Nansi sa 1:0, i tako zadržali prvo mesto tabele francuske Lige 1 posle sedam kola.Nica je jedini neporaženi tim u prvenstvu Francuske ove sezone. Samo četiri dana pošto su ubedljivo pobedili dotadašnjeg lidera Monako 4:0, trener Lisijen Favr izveo je kombinovani sastav u Nansiju, koji je rutinski pobedio domaći tim.Pobednički gol postigao je Alesandre Plea u 60. minutu meča.Nica ima 17 bodova, jedan više od Monaka i tri više od Tuluza, koji je u petak pobedio šampiona Pari Sen Žermen, trenutno četvrti tim tabele.

18:52 - Zverev pobedio Vavrinku za prvi ATP trofejNemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas prvi ATP trofej, pošto je u finalu turnira u Sankt Peterburgu pobedio Stanislasa Vavrinku.Zverev je pobedio sa 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 7:5), za dva sata i 25 minuta igre.Zverev ima 19 godina, a do sada je dva puta osvojio čelendžere. On je 27. na ATP listi, ali se očekuje napredak na narednoj, koja će biti objavljena u ponedeljak.

18:31 - Grizman za novu pobedu AtletikaFudbaleri madridskog Atletika savladali su danas Deportivo 1:0 (0:0) u utakmici šestog kola španske Primere.Jedini pogodak, njegov već peti u prvnstvu, postigao je Antoan Grizman u 70. minutu. Na taj način tim Dijega Simeonea krunisao je brojčanu prednost, pošto je u 45. minutu isključen Fajsal Fajr.Ranije danas Valensija je kao gost slavila protiv Leganesa 2:1, a kasnije se sastaju: Viljareal - Osasuna i Espanjol - Selta.

18:29 - Voždovac pobedio posle tri utakmice, novi poraz PazaraFudbaleri Voždovca pobedili su danas na svom stadionu Novi Pazar sa 1:0, u 10. kolu Super lige Srbije.Strelac je bio Jovan Stojanović u 83. i 90. minutu.Voždovac je pobedio posle tri utakmice i sada je osmi na tabeli sa 14 bodova. Pazar je nastavio loš niz i posle 10 kola zauzima 12. mesto sa osam bodova.

18:01 - Hamburg smenio trenera Bruna LabadijuNemački fudbalski klub Hamburg smenio je danas trenera Bruna Labadiju zbog lošeg početka sezone.Hamburg je osvojio samo bod u prvih pet kola Bundeslige.Labadija je smenjen uprkos dobroj igri tim u subotnjem porazu sa 1:0 od šampiona Bajern Minhena, koji je pobedio golom u finišu susreta.Direktor kluba Ditmar Bejersdorfer rekao je da je smena bila neophodna i da je početak sezone razočaravajuć.Hamburg će novog trenera dobiti u narednih nekoliko dana.Labadija je Hamburg preuzeo pre godinu i po dana i prošle godine je klub spasio ispadanja.To je druga trenerska smena u Bundesligi ove sezone, pošto je prethodno Verder otpustio Viktora Skripnika posle tri utakmice.

17:36 - Šalke nastavio da posrće, izgubio i od HofenhajmaFudbaleri Šalkea nastavili su sa lošim rezultatima na početku sezone, pošto su danas kao gosti izgubili od Hofenhajma i tako zabeležili i peti poraz u Bundesligi.Šalke je posle pet kola poslednji na tabeli bez boda.Hofenhajm je pobedio posle četiri vezana nerešena rezultata i deveti je na tabeli Bundeslige sa sedam bodova.Šalke je dobro počeo utakmicu i poveo već u četvrtom minutu golom Maksima Čupo-Motinga. Ipak, Hofenhajm je preokrenuo do poluvremena, a strelci su bili Andrej Kramarić u 17 i Lukas Rup u 41.Srpski reprezentativac Matija Nastasić igrao je celu utakmicu za Šalke.

17:17 - Serija A: Lacio pobedio, Inter se obrukaoFudbaleri Lacija pobedili su danas na svom stadionu Empoli sa 2:0, u šestom kolu italijanske Serije A.Strelci su bili Balde Keita i Senad Lulić. Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić igrao je celu utakmicu za Lacio, dok je Filip Đorđević bio na klupi. Dušan Basta je povređen.Lacio je peti na tabeli sa 10 bodova, koliko imaju i Roma, Kjevo i Bolonja.Bolonja je igrala 1:1 sa Interom u Milanu. Gosti su vodili golom Matije Destra, a bod domaćinu doneo je Ivan Perišić.Đenova je imala prednost od 1:0 protiv Peskare na svom terenu, ali je potom ostala sa dva igrača manje, zbog crvenih kartona Ednilsona i Gorana Pandeva, pa su gosti u finišu utakmice izjednačili preko Reja Manaja.Sasuolo je golom Gregorija Defrela pobedio Udineze sa 1:0.

17:10 - Zidan opušten posle dva vezana remijaTrener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da je opušten uprkos blagoj krizi, a prema medijima veći problem predstavlja nezadovoljstva Kristijana Ronalda."Opušteni smo. Naporno radimo i koncentrisani smo na to što radimo. Moraćemo da shvatimo da ne može uvek da se pobeđuje, ali smo na pravom putu", rekao je Zidan.Real je dobro započeo sezonu, sa četiri vezane pobede, ali je na dve poslednje utakmice igrao nerešeno. Jedan od problema Reala, osim blage rezultatske krize, jeste Kristijano Ronaldo,koji je bio ljut pošto je zamenjen protiv Las Palmasa. Portugalski napadač je podržavao Zidana od kako je on postao trener Reala prošle sezone, tako što je uvek hvalio njegov način rada. Do sada nije bilo znakova nezadovoljstva.

16:30 - Vaterpolisti Zvezde treći u SarajevuU Sarajevu je u nedeljzu završen pripremni turnir „Sarajevo Champions Challenge 2016“.Crvena zvezda ja zauzela treću poziciju, pošto je posle dva poraza savladala reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa ubedljivih 22:5.Prvo mesto osvojili su vaterpolisti Jadrana iz Splita, koji su u trećem kolu pobedili Primorac 10:5.Za najboljeg igrača i strelca turnira proglašen je Maroje Gluhaić iz Jadrana, dok je najbolji golman Aleksandro Kralj iz Crvene zvezde.

15:45 - Markes pobedio u AragonuVozač Honde Mark Markes osvojio je Veliku nagradu u Aragonu na 14. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata. Španac je tako upisao četvrtu pobedu ove sezone, a 54. u karijeri, i napravio veliki korak ka osvajanju titule.On je zauzeo prvo mesto pošto je završio trku sa vremenom od 41.57:678, a odmah iza njega našli su se vozači iz Jamahe, Horhe Lorenco na drugom i Valentino Rosi na trećoj poziciji.Maverik Vinjales koji je na subotnjoj trci osvojio drugu poziciju, završio je trku na četvrtom mestu, a u prvih deset našli su se Kal Kračlo i Dani Pedrosa iz Honde, Aleksis Espargaro vozač Suzukija, Pol Espargaro iz Jamahe, Alvaro Bautista i Stefan Bradl, vozači Aprilija. Pred poslednje četiri trke u šampionatu, Markes ima 52 boda više od Rosija u generalnom plasmanu. Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Japana na stazi „Tvin Ring Motegi“ 16. oktobra.

15:00 - Valensija preokretom do druge pobede u sezoniFudbaleri Valensije pobedili su posle preokreta Leganjes sa 2:1 kao gosti, u šestom kolu španske Primere.Leganjes je vodio golom Aleksandera Šimanovskog od 21. minuta, a vodjstvo gostima doneli su Nani u 34. i Mario Suares u 52. Šimanovski je u 62. minutu imao priliku da izjednači, ali je promašio penal.Valensija je tako zabeležila drugu vezanu pobedu, posle tri poraza na početku sezone. Leganjes je ostao sa sedam bodova na 11. mestu.

14:35 - Dragan Milosavljević je novi kapiten AlbePovremeni srpski reprezentativac Dragan Milosavljević dobio je potvrdu za veliki rad i trud koji je uložio tokom dosadašnjeg boravka u Berlinu, a kao jedino logično rešenje nametnuo se pobedničkim duhom, stavom snažnog vođe, ali i igrama na obe polovine parketa, čime je postao vitalni deo Albatrosa. Nekadašnji kapiten Partizana uspeo je već i da upiše debitantski nastup kao zvanični vođa kluba i to u pobedi nad Bonom rezultatom 96:89. Milosavljević bio je najbolji pojedinac na parketu, a meč je završio sa 20 ubačenih poena, dok je Alba u nekoliko navrata imala i komotnih 17 poena prednosti. "Dragan Milosavljević bio je rešenje koje smo toliko dugo tražili za naše probleme. Jako je iskusan, a već je bio kapiten i u Partizanu", rekao je trener Albe Ahmet Čaki.

Dragan Milosavljević, foto: Dado Đilas
Dragan Milosavljević, foto: Dado Đilas

13:05 - Nikolić sutra sa paraolimpijcimaPredsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastaće se sutra sa sportistima koji su predstavljali Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Sastanak je zakazan u 15.50 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavila je pres sluzba predsednika.

12:00 - Doček paraolimpijaca sutra ispred Skupštine BeogradaDoček srpskih paraolimpijaca biće organizovan sutra u 19.00 časova ispred Skupštine Beograda.Muzički program na platou ispred Starog dvora počinje u 18.00 časova, a kako je najavljeno, nastupiće Dejan Petrović Big Bend i grupa THCF. Srpski paraolipmijci su na Igrama u Rio de Žaneiru osvojili devet medalja, tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane. Doček organizuju Paraolimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijlana pitanja i Skupština grada.

11:51 - Baloteli se posle dve godine vraća u reprezentacijuKontroverzni italijanski golgeter Mario Baloteli posle dve godine vratiće se u reprezentaciju za mečeve sa Španijom i Makedonijom u kvalifikacijama za prvenstvo sveta. Kako se navodi, selektor Azura Djanpjero Ventura poslao je poziv na adresu Nice, gde Baloteli pokušava da "oživi" karijeru nakon loše epizode u Liverpulu. Nekadašnji napadač Intera, Sitija i Milana odlično je počeo u Nici, već postigao četiri gola i što je možda još važnije nije napravio nijedan incident. On je za Italiju odigrao 33 utakmice i postigao 13 golova, a nije bio u timu od Mundijala u Brazilu.

Mario Baloteli, foto: Prodimedia
Mario Baloteli, foto: Prodimedia

10:44 - Arsenal za 40 minuta savladao Čelzi

Fudbaleri Arsenala su ubedljivo savladali Čelzi sa 3:0 (3:0) u londonskom derbiju u okviru 6. kola Premijer lige. Arsenal je već posle uvodnih 15 minuta imao dva gola prednosti posle golova Aleksisa Sančeza i Tea Volkota, da bi u finišu prvog dela igre Mesut Ozil postavio konačan rezultat. Izabranici Arsena Vengera iskoristili su svaki kiks odbrane Čelsija, posebno štoperskog tandema Gari Kejhil - David Luiz, i otišli na deobu drugog mesta sa Liverpulom. Za "plavce" su ceo meč odigrali srpski fudbaleri Branislav Ivanović, koji je bio kapiten, i Nemanja Matić.

Rezultati i strelci 6. kola: Arsenal - Čelsi 3:0 (Sančez 11, Volkot 14, Ozil 40) Ranije danas: Bornmut - Everton 1:0 (Stanislas 23) Liverpul - Hal 5:1 (Lalana 17, Milner 30 penal, 70. penal, Mane 36, Kutinjo 52. - Mejler 52) Mildzbro - Totenhem 1:2 (Gibson 65. - Son 7, 23) Stouk - VBA 1:1 (Alen 73. - Rondon 90+1) Sanderlend - Kristal Palas 2:3 (Defo 39, 60. - Ledli 61, Mekartur 76, Benteke 90+5) Svonsi - Mančester Siti 1:3 (Ljorente 13. - Aguero 9, 65. penal, Sterling 77) Mančester Junajted - Lester 4:1 (Smoling 22, Mata 37, Rašford 40, Pogba 42. - Grej 59) Danas: Vest Hem - Sautempton (17) Ponedeljak: Barnli - Votford (21) Tabela: Mančester Siti 18 bodova, Totenhem 14, Liverpul i Arsenal po 13, Everton 12, Mančester Junajted 12, Čelsi i Kristal Palas po 10...

09:01 - Napoli pobedio KjevoFudbaleri Napolija pobedili su na svom terenu Kjevo sa 2:0, u utakmici šestog kola italijanskog prvenstva i prišli na bod zaostatka za prvoplasiranim Juventusom. Napoli je poveo u 24. minutu golom Manola Gabjadinija, a pobedu je obezbedio Marek Hamšik u 39. minutu. Napoli je jedina neporažena ekipa u prvenstvu, a sa četiri pobede i dva remija zauzima drugo mesto na tabeli sa 14 bodova, dok prvoplasirani Juventus ima 15. Crno-beli iz Torina su ranije danas pobedili Palermo sa 1:0. Kjevo je pretrpeo drugi poraz u prvenstvu, prekinuo je niz od dve pobede, odnosno tri utakmice bez poraza i zauzima peto mesto na tabeli sa 10 bodova.

08:05 - Real odigrao nerešeno sa Las PalmasomFudbaleri Real Madrida odigrali su na gostujućem terenu nerešeno protiv Las Palmasa 2:2, u utakmici šestog kola španskog prvenstva i vratili se na prvo mesto na tabeli.Real je u dva navrata vodio, ali nije uspeo da ostvari pobedu kojom bi se odlepio od pratioca.Ekipa Zinedina Zidana povela je u 33. minutu golom Marka Asensija, a pet minuta kasnije izjednačio je Domignes Tanausu. Novo vodjstvo Realu doneo je Karim Benzema u 67. minutu, samo tri minuta pošto je ušao na teren, a konačan rezultat postavio je Serhio Arauho u 85. minutu.Real je tako i drugu uzastopnu utakmicu u prvenstvu odigrao nerešeno i prvi je na tabeli sa 14 bodova, bodom više od drugoplasirane Barselone, koja je ranije danas pobedila Sporting iz Hihona sa 5:0.Las Palmas je peti na tabeli sa 10 bodova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track