BLOG UŽIVO, VIDEO: Raonić preko Tima do polufinala Mastersa u Londonu
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Raonić preko Tima do polufinala Mastersa u Londonu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:10 - Raonić preko Tima do polufinala Mastersa u Londonu Kanadski teniser Miloš Raodnić plasirao se u polufinale završnog turnira u Londonu iz grupe ’Ivan Lendl’.nom duelu za polufinale pobedio Dominika Tima sa 7:6(5), 6:3, pa će sa druge pozicije iz grupe proći dalje.Prvi je Novak Đoković, ali se još ne znaju parovi polufinala pošto u drugoj grupi šansu imaju Mari, Nišikori i Vavrinka. Raonić je odigrao izuzetno dobar meč čemu svedoči i podatak da Tim nije imao nijednu brejk šansu. Austrijanac je svoju priliku propustio u taj-brejku kada je vodio 4-2, a u nastavku je Raonić rutinski slavio sa dva brejka u drugom setu.

22:45 - Baskonija slavila protiv Bamberga Košarkaši Baskonije pobedili su nemački Bamberg na svom parketu rezultatom 81:74 . Duel u Vitoriji bio je veoma zanimljiv, a nemački šampion je ispustio pobedu u samom finišu pošto je prethodno vodio 38 minuta. Ekipa Andree Trinkijerija sjajno je počela posle teškog poraza od Crvene zvezde i izgledalo je da će uspeti da napravi brejk. Na poluvremenu je bilo 47:32, a Baskonija je povratak u meč počela u trećoj deonici. Pred poslednjih deset minuta bilo je 63:55 za goste, ali dva minuta pre kraja Larkin je doneo prednost Baskoniji – 75:74. U samom finišu gosti iz Nemačke napravili su nekoliko jeftinifh grešaka i na kraju su pretrpeli šesti poraz. Sa druge strane, španski tim sada ima skor 5-3. Vojtman je završio sa 20 poena i 9 skokova, 20 poena ubacio je i Boboa, a Larkin je dodao 15 uz 7 skokova i 6 asistencija. Na drugoj strani, 16 poena ubacio je Miler, 15 Lo, a 12 Meli

21:56 - Partizan i Vojvodina igraju u četvrtfinalu odbojkaškog Kupa SrbijeOdbojkaši Partizana i Vojvodine igraće u derbiju četvrtfinala Kupa Srbije, dok će Mladi radnik iz Požarevca igrati s braniocem trofeja Crvenom zvezdom, odlučeno je večeras žrebom u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.U preostala dva četvrtfinala igraće Spartak iz Ljiga i Novi Pazar, odnosno kragujevački Radnički i Kosovska Mitrovica.U ovoj fazi takmičenja igraće se dve utakmice, termini su 22. i 27. decembar, a domaćini u prvim utakmicama biće Partizan, Mladi radnik, Radnički i Spartak.Žreb za četvrtfinale Kupa Srbije održan je izmedju prvog i drugog seta poslednjeg meča osmine finala Kupa Srbije, u kojem je Partizan u Zrenjaninu pobedio Klek sa 3:1 u setovima (28:26, 16:25, 25:17, 25:23).

21:34 - Fenerbahče prekinuo niz od tri poraza pobedom protiv EfesaKošarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras na svom terenu u istanbulskom derbiju Efes sa 88:80 (17:25, 26:17, 21:19, 24:19), u utakmici osmog kola Evrolige i prekinuli niz od tri poraza.Ekipu Željka Obradovića su do pobede predvodili Kostas Slukas sa 21 poenom i Jan Veseli sa 20 poena i šest skokova. Luidji Datome dodao je 11 poena uz sedam skokova, a srpski reprezentativac Nikola Kalinić osam poena i pet skokova.U timu Efesa Džejson Grejndžer bio je najefikasniji sa 19 poena, uz pet skokova i tri asistencije, Brajant Danston postigao je 11, a Brajs Koton 10 poena. Derik Braun dodao je osam poena, 10 skokova i sedam asistencija.Fenerbahče sada ima skor od pet pobeda i tri poraza, a ekipa Velimira Perasovića tri pobede i pet poraza.U narednom kolu Fenerbahče će 24. novembra igrati u Milanu protiv Armanija, a Efes u Istanbulu protiv Crvene zvezde.

20:39 - Terzić i Cvetković potpisali profesionale ugovore sa ZvezdomOmladinski fudbaleri Crvene zvezde Aleksa Terzić i Stefan Cvetković potpisali su danas profesionale ugovore s tim klubom.Kako se navodi u saopštenju na sajtu Zvezde, levi bek Aleksa Terzić i krilni igrač Stefan Cvetković potpisali su trogodišnje ugovore.U ime kluba, ugovore s mladim igračima potpisao je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

20:10 - Engleski savez zabranio noćne izlaske reprezentativcimaFudbalski savez Engleske (FA) zabranio je danas reprezentativcima noćne izlaske dok su na dužnosti u državnom timu, preneli su britanski mediji.FA istražuje navode da je nekolicina reprezentativaca do jutarnjih sati ostala u provodu posle subotnje utakmice protiv Škotske (3:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, manje od tri dana pred prijateljskog meča sa Španijom (2:2).Kapiten Vejn Runi se izvinio nakon što su se u medijima pojavile njegove slike u pijanom stanju na jednoj svadbi.List San preneo je da su desetorica reprezentativaca pili i provodili se u noćnom klubu do 4.30 ujutro u nedelju. Oni su se u tog dana pojavili na treningu u 11 časova, kako im je i naloženo, kao i na popodnevnom treningu.FA je naveo da ne želi nikoga da disciplinuje."Nemojte praviti dramu od toga. Pokrenuli smo istragu da proverimo šta se dogodilo. To je razočaravajuće. Prikladno je što se Runi izvinio, ali to (ponašanje) ne priliči kapitenu Engleske. Medjutim, ne želim ni da se to previše dramatizuje", rekao je izvršni direktor FA Martin Glen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).On je dodao da Savez razgovara s ljudima koji su prisustvovali svadbi i dešavanjima u noćnom klubu, kako bi otkrio da li je umešan i neko od članova stručnog štaba."Zašto bi neko to radio kada zna da postoji dogovor o konzumiranju alkohola u trening kampu. Striktna disciplina kod Fabija Kapela, u kojoj su igrači bili zatvoreni, nije donela mnogo uspeha. Roj Hodžson je uveo liberalniji pristup. On je bio u pravu, hajde da igrače tretiramo kao odrasle. Najbolji dogovor je kada igrači ustanove svoja pravila i onda rade po njima. Mislim da smo na pravom putu, moramo da uvedemo stepen poverenja i da se pobrinemo da se, kada se nešto dogovorimo kao grupa, toga i držimo", naveo je Glen.Glen je dodao da nije ni imao nameru da razgovara s Runijevim trenerom u Mančester junajtedu Žozeom Morinjom, koji je rekao da nije zadovoljan situacijom u kojoj se našao njegov kapiten.Engleski reprezentativci će i dalje imati slobodno vreme dok su na dužnosti u državnom timu, ali ne i tokom noći.

19:44 - Makabi pobedio UniksKošarkaši Makabija pobedili su danas u Kazanju ruski Uniks sa 74:73 (25:17, 16:21, 20:16, 13:19), u utakmici osmog kola Evrolige i ostvarili četvrtu pobedu.Najefikasniji u izraelskom timu bio je Devin Smit sa 16 poena, a imao je šest skokova, Kolton Ajverson postigao je 12 poena, uz takodje šest skokova, a Di Džej Sili dodao je 11 poena, četiri skoka i šest asistencija.Kit Lengford bio je najbolji u Uniksu sa 22 poena, Pavel Antipov postigao je 12, a Marko Banić 10 poena.Posle osam kola, Makabi ima četiri pobede i četiri poraza, a Uniks dve pobede i šest poraza.U narednom kolu, 24. novembra, Makabi će igrati u Atini protiv Panatinaikosa, a Uniks u Madridu protiv Reala.

19:26 - Fifa pokrenula disciplinski postupak protiv Engleske i ŠkotskeMedjunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Engleske i Škotske, pošto su njihovi reprezentativci tokom utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nosili na dresovima cvet maka - popi.Engleska je prošlog petka na Vembliju pobedila Škotsku sa 3:0, u utakmici Grupe F u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine, a fudbaleri su na crnom floru nosili popi, u znak počasti stradalim vojnicima u Prvom svetskom ratu."Pokrenuli smo disciplinske postupke zbog toga. Ne možemo ništa više da komentarišemo niti da spekulišemo o ishodu", navodi se u saopštenju Fife.Fudbaleri Velsa tokom utakmice sa Srbijom prošle subote nisu nosili popi već samo crni flor.Prema pravilima, Fifa zabranjuje na svojim utakmicama svaku oznaku koja bi mogla da se protumači kao politička ili verska poruka.

19:01 - MOK oduzeo medalje sportistima sa OI iz PekingaMedjunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je danas medalje grupi sportista koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, pošto su u njihovim doping uzorcima na ponovljenim testiranjima pronadjene zabranjene supstance.MOK je saopštio da je svih desetoro sportista, od kojih je devetoro iz bivših sovjetskih republika, bilo pozitivno na razne vrste steroida. Medju njima nema osvajača zlatnih medalja. Pozitivno je troje sportista koji su osvojili srebrne medalje u dizanju tegova i rvanju. Pozitivna je bila i grčka troskokašica Hrisopija Deveci i ukrajinski skakač s motkom Denis Jurčenko, kojima su oduzete bronzane medalje.

17:00 - Hendikep za CSKA, povređen De KoloCSKA ne samo da je juče izgubio od Darušafake u Evroligi već je izgubio i Nanda de Koloa na nekoliko utakmica. To su "armejci" potvrdili i najavili da će biti bez Francuza u narednom periodu. On je zadobio povredu upravo na utakmici u Turskoj. De Kolo je pored Miloša Teodosića najbolji košarkaš CSKA.

16:38 - Stefanović: Postali smo lovina u odbojkaškoj SuperligiTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je da od svojih igrača očekuje da na gostovanju ekipi Niša pruže još jednu dobru partiju i dodao da veruje da će krajnji rezultat ispratiti takav pristup utakmici. "Sigurno je da sledi teška utakmica, a mi smo kao lideri prvenstva verovatno postali i lovina. Odlazimo tamo u dobrom raspoloženju, iako smo imali nekih sitnijih povreda. Nadam se, ipak da ćemo biti kompletni. Tražim da prikažemo dobru igru i da zadovoljni napustimo salu, što bi trebalo da bude ispraćeno i rezultatom", rekao je Stefanović. Novi Pazar je vodeći tim u Superligi sa 13 bodova, dok je Niš na šestoj poziciji i ima pet bodova manje. Trener Pazaraca je do kraja prošle sezone predvodio Nišlije, s kojima se najpre plasirao u elitno takmičenje, a zatim osvojio četvrto mesto u Superligi. "Stabilizovali su priču. Počeli su sezonu porazima od Crvene zvezde i Vojvodine, a onda su vezali tri pobede (Jedinstvo, Spartak Ljig, Klek Srbijašume). Posle ispadanja iz Kupa Srbije od Kosovske Mitrovice, dodatno će se mobilizovati. Poznati su mi karakter i borbenost tih igrača, ponosim se onim što smo zajedno uradili tokom dve godine", naveo je Stefanović. Odbojkaška utakmica Niš – Novi Pazar igraće se u subotu od 17.00 u Sportskom centru Čair.

15:37 - Huanfran: Grizman spreman za RealFudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman spreman za gradski derbi protiv Reala, rekao je njegov saigrač Huanfran za španske medije. Francuski napadač povredio je stopalo na utakmici protiv Švedske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prošlog petka i potom je propustio prijateljski meč protiv Obale Slonovače. "Pitao sam jutros Grizmana da li će igrati u derbiju i rekao mi je da hoće", rekao je Huanfran. Utakmica 12. ola Primere izmedju Atletika i Reala igra se u subotu na Visente Kalderonu od 20.45.

14:42 - Hofenhajm doveo Firmina preko igrice "Fudbal menadžer"Brazilski fudbalski reprezentativac Roberto Firmino, trenutno član Liverpula, evropsku karijeru zapoceo je u nemackom Hofenhajmu zahvaljujući igrici "Fudbal menadžer", otkrio je skaut Luc Fanenštil. On je priznao da je Firmina otkrio igrajući popularnu igricu u vreme dok je nastupao za brazilskog drugoligaša Figuirense. "Kolega i ja smo ga otktili na igrici, sasvim slucajno, bio je ubojit, pa smo odučili da ga skautiramo uživo. Bio je odlican i mnogi su bili izenanđeni što smo za njega platili četiri miliona evra", izjavio je Fanenštil. Firmino je tokom cetir sezone u Hofenhajmu ostavio odličan utisak, postigao je 49 golova na 153 utakmice i za više od 30 miliona evra prodat je Liverpulu, gde pruža odlicne partije. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 12 utakmica i postigao pet golova.

13:57 - Umro nekadašnji reprezentativac Rumunije Daniel ProdanNekadašnji rumunski reprezentativac Daniel Prodan, član tima koji je napravio senzaciju eliminacijom Argentine na Svetskom fudbalskom prvenstvu 1994, umro je u 45. godini, saopštio je Fudbalski savez Rumunije. On je umro juče od posledica infarkta u svojoj kući u Voluntariju blizu Bukurešta, navodi se u saopštenju. Prodan je sa Steauom iz Bukurešta osvojio pet uzastopnih titula šampiona Rumunije od 1993. do 1997. On je do 2001. godine bio stub rumunske reprezentacije za koju je odigrao 54 utakmice. Reprezentacija u kojoj je bio zajedno sa Georgijem Hadžijem i Georgijem Popeskuom ostvarila je najbolji rezultat Rumunije na nekom velikom prvenstvu do sada kada je dostigla do četvrtfinala Mundijala 1994. posle iznenađenja i eliminacije Argentine u osmini finala (3:2). Igrao je u Atletiku iz Madrida 1997. do 1998, a poslednjih nekoliko godina bio je tehnički direktor Fudbalskog saveza Rumunije.

13:19 - Dejan Radonjić trener kola u EvroligiTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić najbolji je trener sedmog kola Evrolige, odlučio je specijalizovani portal "Eurohups", medijski partner tog takmičenja. Radonjić je to priznanje dobio zbog jedine pobede gostujućeg tima u prethodnoj rundi. "Pogodite koji je tim jedini pobedio na gostovanju u ovom kolu? U pravu ste, to je Crvena zvezda. Uspeli su da pobede Bamberg, a trener Radonjić o kojem se piše ne zbog reči, nego zbog dela je ponovo uspeo. Ova pobeda srpski tim drži na pravom putu, i sada, sa ovog gledišta jasno je da će da se bore za plej-of. A, ako nastave sa ovakvim igrama, na kraju, ko zna", piše Eurohups. Crveno-beli su u sedmom kolu Evrolige pobedila Bamberg sa 79:78, a beogradski tim večeras dočekuje Armani u osmom kolu tog takmičenja.

12:38 - Poketino: Murinju je potrebno vremeTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je da je Žozeu Murinju potrebno vreme kako bi počeo da niže uspehe s Mančester junajtedom. "Jasno je da kada si u velikom klubu, kao ja u Totenhemu, da je pritisak uvek veći, da se uvek traže pobede. I naravno da uvek ima kritika ako rezultati nisu onakvi kakvi se očekuju. Potrebno je vreme kad god se započinje neki novi projekat", rekao je Poketino za engleske medije. Junajted je šesti na tabeli Premijer lige sa osam bodova manje od prvoplasiranog Liverpula. "Iako je Žoze jedan od najboljih trenera na svetu i njemu je potrebno vreme kako bi svoje ideje sproveo u delo i kako bi tim počeo da funkcioniše kako on želi. Suviše je rano donositi bilo kakav sud", rekao je Poketino.

12:05 - Boričić ceni obojicu kandidata, ali podržava GrbićaPredsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Aleksandar Boričić rekao je danas da podržava kandidaturu Vladimira Grbića za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).Nekadašnji prvi čovek OSS je ocenio da obojica kandidata za predsednika, i Vladimir Grbić i Zoran Gajić, zaslužuju poštovanje zbog svega što su uradili za razvoj te organizacije."Povodom Izborne skupštine OSS želim da obavestim odbojkašku javnost da obojica kandidata, i Vladimir Grbić i Zoran Gajić, zaslužuju poštovanje i ugled za doprinos koji su dali za razvoj naše organizacije i postizanje sjajnih rezultata", navodi se u saopštenju Boričića.Boričić je, ipak, objasnio je zašto ipak podržava Grbića za tu funkciju."Ipak, moram da istaknem da u ovom trenutku Vladimir Grbić ima moju punu podršku zbog toga što je osam godina proveo na mestu potpredsednika Saveza, upoznao je kako uspešan Savez funkcioniše i sam dao veliki doprinos u osvajanju velikih trofeja, a posebno u osvajanju prve evropske medalje u odbojci na pesku", naveo je Boričić."To iskustvo i osam godina provedenih u Savezu mu u ovom trenutku daje veliku prednost i nadam se, da će sa svojim saradnicima, ukoliko bude izabran, još više unaprediti rad OSS i omogućiti još bolje uslove svim igračima i igračicama", dodao je on.Izborna Skupština OSS održaće se u nedelju, 27. novembra.Prethodni predsednik Nenad Golijanin smenjen je posle samo šest meseci na toj funkciji zato što je na kongresu FIVB bio uzdržan prilikom glasanja o prijemu Kosova u članstvo te organizacije.

11:43 - Beljerin četiri nedelje van terenaTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger potvrdio je da će Ektor Beljerin zbog povrede biti četiri nedelje van terena. Španski fudbaler povredio se na utakmici protiv Totenhema, poslednjoj pre reprezentativne pauze."Ektor će biti van terena oko četiri nedelje. Povredio se u poslednjih 10 sekundi meča protiv Totenhema posle starta Denija Rouza", rekao je Venger, preneli su engleski mediji. Venger je naveo da će sutra znati da li će za meč protiv Mančester junajteda moći da računa na Aleksisa Sančesa. Trener Arsenala je naveo da nije želeo da Sančes igra za Čile u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo jer se tek oporavio od povrede zadnje lože. "Razumem da želi da igra za svoju zemlju... Ne znam koliko je loše njegova povreda, moramo da verujemo lekarima iz reprezentacije Čilea. Moramo da sačekamo i vidimo da li će moći da igra", rekao je Venger. Utakmica između Arsenala i Mančester junajteda igra se u subotu od 13.30.

11:15 - Zmajevi spremni za nadigravanje u SuboticiZmajevi u narednom kolu gostuju u Subotici, ekipi Spartaka. Ove jeseni je treći susret ove dve ekipe, a pred velikim brojem novinara na današnjnoj konferenciji za medije, svoja očekivanja su izneli šef stručnog štaba Ilija Stolica i kapiten Miloš Pavlović. "Pauza nam je dobro došla i dobro smo radili u periodu koji je iza nas.Verujem da ćemo pokazati na terenu koliko smo napredovali. Uradili smo analizu i dobro poznajemo rivala, ali verujem i da su oni nas dobro skenirali. Kup jeste drugo takmičenje, ali nama nedostaje i veći bodovni saldo. Spremni smo da se nadigravamo u subotu i spremno ulazimo u meč. Kada je kadrovska slika u pitanju, raduje da su svi na okupu, a ekipi su se priključili i reprezentativci Filipović i Blagojević" - istakao je šef stručnog štaba Voždovca, Ilija Stolica. "Pauzu smo dobro iskoristili da se što bolje pripremimo i upoznamo sa radom novog šefa. Kada je Spartak u pitanju, nema nepoznanica, ali očekujemo drugačiju utakmicu od one koja je bila u kupu" - reči su Miloša Pavlovića, kapitena Voždovca.

10:44 - Karlos: Poraz u derbiju kao poraz u finalu SPBivši fudbaler Real Madrida Roberto Karlos rekao je danas da je poraz od Atletika u gradskom derbiju jednak porazu u finalu Svetskog prvenstva.Gradski rivali, Real i Atletiko sastaće se u subotu na Visente Kalderonu u meču 12. kola španskog šampionatu.Real je prvi na tabeli sa 27 bodova, dok je Atletiko na četvrtom mestu sa šest bodova manje."Priprema za gradski derbi ili 'klasiko' ne razlikuje se mnogo od pripreme za bilo koju drugu utakmicu, ali ima drugih stvari koje treba da se urade zbog svega što prolazi igračima kroz glavu. Oni će se pitaće šta će dešavati u nedelji posle derbija, kako će reagovati navijači...", rekao je Karlos za španski AS."Zbog toga je poraz u derbiju ili u 'klasiku' kao poraz u finalu Svetskog prvenstva", dodao je Karlos, koji je u Realu proveo 11 sezona.Utakmica izmedju Reala i Atletika na programu je u subotu od 20.45.

10:20 - Torino priprema novi ugovor za BelotijaFudbalski klub Torino priprema novi ugovor za Andreu Belotija kako bi osujetio pokušaj Mančester junajteda da angažuje tog igrača, preneli su danas italijanski mediji.Italijanski napadač je ove sezone postigao osam golova i upisao tri asistencije u dresu Torina.Gazeta delo Sport piše da je Torino spreman da Belotiju ponudi novi ugovor u kojem bi mu povećala zaradu po sezoni sa sadašnjih 900.000 na milion i po evra.Novi ugovor će, prema navodima tog medija, sadržati i otkupnu klauzulu od 50 miliona evra.Takav potez Torina usledio je nakon što su veliki klubovi pokazali veliko interesovanje za Belotija.Torino je, navodno, poslednjih dana letnjeg prelaznog roka odbio ponudu Arsenala od 35 miliona evra.Za Belotija je, pored Arsenala, zainteresovan i Mančester junajted, a taj premijerligaš je već slao svoje ljude da gleda napadača u akciji, piše Gazeta delo Sport.

09:58 - Domović-Bulut najspektakularniji basketaš svetaKapiten reprezentacije Srbije u basketu 3x3 Dušan Domović-Bulut proglašen je za najspektakularnijeg igrača planete u izboru FIBA.Najbolji basketaš sveta i član ekipe Novi Sad Al Vahda pobedio je na finalnom nadmetanju sezone, pošto je njegova kompilacija najboljih poteza ubedljivo bila ispred konkurencije.On je dobio više od 20.000 glasova zahvaljujuci pregledima na "Youtube", daleko iza njega su bili Željko Palavra iz BiH i Poljak Mihael Hiks.Domović-Bulut ima godinu za pamćenje, osvojio je titule i MVP priznanja u Tokiju, Debrecinu i Pekingu, uz svetsko zlato i evropsko srebro sa selekcijom Srbije.

09:31 - Barselona hoće Ivanovića, njemu se ostaje u ČelsijuFudbaler Čelsija Branislav Ivanović nema nameru da napusti londonski tim i pored interesovanja Barselone da ga angažuje u januaru.Ivanović, uprkos maloj minutaži u poslednje vreme, želi da produži ugovor sa "plavcima" koji mu ističe na kraju sezone, piše britanski San.Barselona je u potrazi za iskusnim desnim bekom, a interesantno je da se, za sada, jedino spominju Ivanović i hrvatski fudbaler Darijo Srna.Kapiten reprezentacije Srbije na meti je i londonskih timova Vest Hema, Kristal Palasa i Votforda, ali bi raduje da ostane na Stamford Bridžu.Ivanović je kod menadžera Antonija Kontea u poslednja dva meseca izgubio mesto u najboljih 11 u novoj formaciji 3-4-3, što se poklopilo sa odličnim rezultatima Čelsija.On je član londonskog tima od 2008. godine kada je došao iz moskovske Lokomotive za 9,8 miliona funti.

09:00 - Deset poena Jokića u pobedi DenveraKošarkaši Denvera pobedili su prošle noći Finiks sa 120:104 u američkoj NBA ligi, a srpski reprezentativac Nikola Jokić je u pobedničkom timu postigao 10 poena.Denver je do pobede vodio Vilson Čendler koji je postigao 28 poena, Kenet Farid je dodao 20 poena i 15 skokova, dok je Danilo Galinari utakmicu završio sa 18 postignutih poena.Jokić je meč počeo na klupi, a na parketu je proveo 19 minita. On je za to vreme ubacio 10 poena i zabeležio po dva skoka i dve asistencije.Denveru je ovo bila prva pobeda na domaćem terenu od početka sezone.U redovima Sansa najbolji je bio Brendon Najt sa 32 poena.Denver je vodio tokom celog meča, i sa 20 poena, Sansi su u poslednjoj četvrtini uspeli da smanje tu prednost i stignu do samo sedam poena zaostatka, ali nisu imali snage za potpuni preokret.Košarkaši Indijane slavili su protiv Klivlenda sa 103:93 i tako šampionu NBA lige naneli drugi poraz od početka sezone.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pol Džordž sa 21 poenom, Džef Tig je postigao poen manje, a Tadeuš Jang 16.Klivlend je prvi put ove sezone igrao bez Lebrona Džejmsa koji je odmarao odlukom trenera, a u njegovom odsustvu najbolji u redovima Kavalirsa bio je Kevin Lav sa 27 poena i 16 skokova.Memfis je pobedio Los Andjeles kliperse sa 111:107, a odlučujući poen na meču, trojku, postigao je Mark Gasol 14 sekundi pre kraja.Gasol je utakmicu završio sa 26 poena, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Majk Konli sa 30. U redovima Klipersa, koji su upisali prvi poraz posle sedam utakmica, najbolji je bio Džej Džej Redik sa 29 poena.Boston je pobedio Dalas sa 90:83, a najzaslužniji za taj trijumf bio je Ajzea Tomas koji je u poslednjoj četvrtini postigao 22 od svojih 30 poena.Košarkaši Oklahome slavili su protiv Hjustona sa 105:103.Ključne poene na meču postigao je Rasel Vestbruk koji je 5,5 sekundi pre kraja zakucao preko Klinta Kapela. On je meč završio sa 30 poena, devet asistencija i sedam skokova, dok je Viktor Oladipo postigao 29. U poraženom timu najefikasniji je bio Rajan Anderson sa 14 poena.Golden stejt je bio bolji od Toronta sa 127:121, što je peta uzastopna pobeda Voriorsa.Najefikasniji u redovima Voriorsa bio je Stef Kari sa 35 poena, a najbolje ga je pratio Kevin Durent sa 30. Na drugoj strani, Torontu nije pomogla ni sjajna partija Demara Derozana koji je postigao 34 poena.Njujork je slavio protiv Detroita sa 105:102, a srpski košarkaš Boban Marjanović ponovo nije bio u timu Pistonsa. Filadelfija je upisala svoj drugi trijumf od početka sezone pošto je prošle noći savladala Vašington sa 109:102.Rezultati: Indijana - Klivlend 103:93 Orlando - Nju Orleans 89:82 Filadelfija - Vašington 109:102 Atlanta - Milvoki 107:100 Boston - Dalas 90:83 Njujork - Detroit 105:102 Oklahoma - Hjuston 105:103 Toronto - Golden stejt 121:127 Denver - Finiks 120:104 LA Klipers - Memfis 107:111 Sakramento - San Antonio 105:110

08:21 - Real pobedio Panatinaikos u MadriduKošarkaši Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu Panatinaikos sa 87:84, u sedmom kolu Evrolige.Real ima skor 5/2 i drugi je na tabeli, iza ekipe CSKA, dok je PAO sa četiri pobede i tri poraza na četvrtom mestu.Najzaslužniji za pobedu Reala bio je Serhio Ljulj sa 30 poena, dok je PAO predvodio Džejms Feldin sa 19.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track