BLOG UŽIVO, VIDEO:  Enrike: Suarez  je najbolji centarfor na svetu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Enrike: Suarez je najbolji centarfor na svetu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Fenerbahče pobedio Barselonu, rekord NavaraKošarkaši Fenerbahčea pobedili su posle produžetka na svom terenu u Istanbulu Barselonu sa 68:65 (11:15, 19:16, 14:15,14:12, 10:7), u utakmici poslednjeg 30. kola Evrolige. Najbolji u ekipi Fenerhčea bio je Bogdan Bogdanović sa 15 poena, pet skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte. Nikola Kalinić postigao je 13 poena, Kostas Slukas 10, a Ekpe Judo devet poena i 15 skokova.U ekipi Barselone najefikasniji je bio Tajris Ris sa 19 poena, a Viktor Klaver postigao je 15. Huan Karlos Navaro utakmicu je završio sa četiri poena, što mu je bilodovoljno da udje u istoriju Evrolige, pošto je postigao više od 4.000 poena u tom takmičenju. Bogdanović je postigao poslednjih pet poena za Fenerbahče u regularnom delu, a priliku za pobedu španskog tima propustio je Rajs, kada je u poslednjem napadu promašio "dvojku", pa je meč odlučen posle produžetka. Produžetak je počeo "trojkama" Peterija Koponena i Bogdanovića, a srpski košarkaš je produžetku postigao pet poena. Pobedu ekipi Željka Obradovića doneo je Slukas pošto je ubacio tri od četiri slobodna bacanja.Fenerbahče je trenutno peti na tabeli sa 18 pobeda i 12 poraza, ali posle završetka svih utakmica 30. kola, takmičenje bi mogao da završi i na sedmom mestu. Barselona je 11. sa 12 pobeda i 18 poraza. U utakmici bez većeg takmičarkog značaja Galatasaraj je u Nemačkoj pobedio domaći Bamberg sa 84:79 (20:23, 23:22, 15:18, 26:16). Sinan Guler predvodio je Galatasaraj sa 17 poena, dok je sa druge strane Nikolo Meli takođe postigao 17 poena. Galatasaraj je takmičenje završio skorom od 11 pobeda i 19 poraza, a Bamberg sa 10 pobeda i 20 poraza.

22:20 - Eibar pobedio Las PalmasFudbaleri Eibara pobedili su na domaćem terenu Las Palmas sa 3:1, u utakmici 30. kola španskog prvenstva i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Eibar je poveo u 14. minutu golom Bebea, a vodjstvo je duplirao Ajtami, autogolom u 24. minutu. Jedini gol za goste postigao je Maurisio Lemos u 62. minutu, a pobedu Eibaru obezbedio je Adrijan, golom iz jedanaesterca u 66. minutu. Eibar je ostvario 13. prvenstvenu pobedu, a poslednje četiri utakmice je bez poraza i zauzima osmo mesto na tabeli sa 47 bodova. Las Palmas je pretrpeo drugi uzastopni poraz i 12. je na tabeli sa 35 bodova.

21:00 - Malkin želi da igra na ZOI, nada se da će ga Pitsburg pustitiHokejaš Pitsburga Jevgenij Malkin rekao je da želi da igra za Rusiju na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu i da se nada da će mu to dozvoliti njegov klub. Malkin je rekao ruskim medijima da je bio iznenadjen odlukom Nacionalne hokejaške lige (NHL) da ne prekine sezonu zbog igrača koji će sa svojim reprezentacijama učestvovati na Igrama u Južnoj Koreji 2018. godine."Nema ništa dobro u vezi svega toga. Svi ćemo razmisliti, obaviti nekoliko poziva, saslušati savete i razgovarati sa ostalim igračima. Medjutim, koliko god izjava da sam pročitao, nijedan igrač ne shvata tu odluku. Kako nas NHL ne pušta tamo... Do poslednjeg trenutka sam verovao da će zdrav razum pobediti. Nisam želeo da trošim reči. Mislio sam da će (igrači) NHL biti na Olimpijskim igrama", rekao je Malkin. Ako Pitsburg dozvoli Malkinu da ode na Igre, on bi mogao da se priključi ruskim hokejašima Aleksu Ovečkinu, Jevgeniju Kuznjecovu i Dmitriju Orlovu iz Vašington Kapitalsa, koji su već rekli da žele da igraju u Južnoj Koreji. Čelnici NHL lige nisu sopštili kako će rešiti pitanje igrača koji žele da igraju na Zimskim olimpijskim igrama naredne godine. NHL je na poslednjih pet Zimskih olimpijskih igara dozvoljavala igračima da učestvuju, ali je u ponedeljak saopštila da ne želi da zaustavi sezonu zbog tog takmičenja. NHL je navela da pregovori sa Medjunarodnom hokejaškom federacijom, unijom sindikata igrača i Medjunarodnim olimpijskim komitetom nisu bili uspešni.Malkin je upitao zbog čega pregovori nisu duže trajali i podsetio da konačna odluka o učešću igrača na Igrama u Sočiju 2014. godine nije doneta pre jula 2013. "Oni i sada govore iste stvari, da će vremenska zona poremetiti sve, da bi zvezde NHL lige mogle da se povrede, da NHL ništa ne zaradjuje od Igara. Na kraju su postigli dogovor i igrali smo u Sočiju. A sada su sve to zaustavili već početkom aprila. Ja želim da idem na Olimpijske igre", rekao je Malkin. ; Malkin je jedan od najboljih hokejaša sveta, a sa Pitsburgom je dva puta osvajao Stenli kup, 2009. i 2016. godine.

20:08 - Lingard ostaje u Junajtedu do 2021. godineFudbaler Mančester junajteda Džes Lingard produžio je ugovor sa tim klubom do 2021. godine i mogao bi da zaradjuje 100.000 funti nedeljno. Engleski reprezentativac će ostati na Old Trafordu do 2021. godine, uz mogućnost da posle toga produži ugovor na još godinu dana. Lingard je kao sedmogodišnjak prešao u Junajted, za koji je do sada odigrao 70 utakmica. "Mančester junajted je oduvek bio veliki deo mog života. Osećam veliki ponos svaki put kada obučem dres", rekao je Lingard. ; Lingard je jedan od retkih fudbalera Junajteda koji su u tri uzastopne utakmice postizali golove na Vembliju. Postigao je pobedonosni gol prošle sezone u finalu FA kupa, a ove sezone postigao je gol protiv Lestera u Komjuniti Šildu i protiv Sautemptona u pobedi u finalu Liga kupa u februaru. "To što sam postigao golove u dva finala kupa za klub iz mog detinjstva, mene i moju porodicu čini veoma ponosnim. Kao ekipa, već smo osvojili jedan trofej ove sezone i nadam se da ću pomoći ekipi da osvoji više sa našim sjajnim trenerom", rekao je on. Trener Junajteda Žoze Morinjo rekao je da je Lingard popularni član ekipe i da mu je drago što je produžio ugovor. Lingard je igrao na pozajmicama u Lesteru, Birmingemu, Brajtonu i Derbiju, pre nego što je debitovao za prvi tim Mančester junajteda kod trenera Luja van Gala, protiv Svonsija, u sezoni 2014-2015. On je ove sezone odigrao 29 utakmica i postigao pet golova.

19:47 - Hamilton: Mercedes mora da se popravi ako želi da pobedi Ferari u KiniVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da njegova ekipa mora da se popravi ako misli da pobedi Ferari u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine u Šangaju. Trostruki svetski šampion Hamilton je pre dve nedelje u prvoj trci u šampionatu za Veliku nagradu Australije zauzeo drugo mesto, iza vozača Ferarija Sebastijana Fetela, dok je treći bio vozač Mercedesa Valteri Botas."Išli smo na pobedu, ali oni su bolje obavili posao i pobedili. Naravno, uvek možete da analizirate razna scenarija, da li ste mogli nešto drugačije da uradite... Moramo da budemo bolji", rekao je Hamilton. Fetelova pobeda u Melburnu je njegova prva, ali i prva za Ferari od septembra 2015. godine u trci za Veliku nagradu Singapura. Italijanski tim pokazao je da može da bude konkurentan Mercedesu, koji je u poslednje tri godine osvajao titule u šampionatima vozača i konstruktora.Trka za Veliku nagradu Kine vozi se u nedelju od 8 časova u Šangaju, a Mercedes je na toj stazi pobedjivao četiri puta u poslednjih pet godina. Od akutelnih vozača najuspešniji u Kini je Hamilton sa četiri pobede.

18:22 - Noa ne očekuje lak meč protiv Britanaca u Dejvis kupuSelektor teniske reprezentacije Francuske Janik Noa rekao je da ne očekuje lak meč protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa, samo zato što u tom duelu neće igrati prvi teniser sveta Endi Marej. Marej će propustiti predstojeći meč sa Francuskom jer se oporavlja od povrede lakta. Umesto njega, od 7. do 9. aprila Ruanu igraće u singlu Danijel Evans i Kajl Edmund. U dublu će nastupiti Džejmi Marej i Dominik Inglot. "Sve što čujem u poslednje vreme je da smo mi favoriti i to samo zbog toga što Endi Marej ne igra, i da ćemo pobediti. Pokušavam da objasnim ljudima da će biti veoma teško. Evans i Edmund su dobri igrači, gledali smo mnogo snimaka njihovih mečeva. Ne mogu da vam kažem mnogo o njihovoj snazi i slabostima, ali biće tesno", rekao je Noa. U ekipi Francuske neće biti Žoa Vilfreda Conge i Gaela Monfisa, a nastupiće Luka Puj, Žeremi Šardi, Žilijen Beneto i Nikola Mau. "Puj je motivisan i mislim da ne oseća preveliki pritisak", rekao je Noa, poslednji Francuz koji je osvojio grend slem trofej, na Rolan Garosu 1983. godine. U prvom meču u petak igraće Puj i Edmund, a zatim će na teren Šardi i Evans. U subotu u dublu igraće Beneto i Mau protiv Inglota i Mareja, dok su u nedelju na programu uzvratni mečevi u singlu. Mečevi će se igrati na šljaci. Britanci su osvojili Dejvis kup 2105. godine, dok je Francuska, koja je u finalu 2014. godine izgubila od Švajcarske, a četiri godine ranije od Srbije, poslednji put to takmičenje osvojila 2001.

18:01 - Alonso negirao da će napustiti MeklarenDvostruki svetski šampion Formule 1 Fernando Alonso negirao je da će napustiti ekipu Meklarena tokom ove sezone. Novi Hondin motor je manje moćan i manje pouzdan od prošlogodišnjeg, a Meklaren će tako ući i u predstojeću trku u Kini. "Više volim da budem ovde nego u supermarketu u rodnom gradu", rekao je Alonso. On je naveo da tvrdnje njegovog prijatelja i bivšeg vozača Marka Vebera da bi mogao da napusti Meklaren tokom sezone, 'definitivno nisu istinite'. "Ako jednog od bivšeg vozača intervjuišete, uvek će jedno od pitanja biti o Alonsu, o situaciji, koliko je teška. Svi se ponašaju kao da su mi bliski, i kao da sam u depresiji, ali to nije tako. U Formuli 1 dajem sve od sebe, spremniji sam nego ikad", dodao je 35-godišnji Španac. "Naša ekipa trenutno nije kompetitivna, ne možemo mnogo da uradimo iz dana u dan. Ali, u isto vreme, ekipa od mene očekuje dobre rezultate", dodao je on. Alonso je rekao i da mu je "pomalo teško da razume" kako je motor 'ove godine mogao da bude lošiji od prošlogodišnjeg'.

17:00 - Obeležen Međunardoni dan sportaMinistarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta obeležili su Međunarodni dan sporta na Košutnjaku, gde su studenti, koji su članovi sportskog udruženja SOFA i učenici u okviru projekta "Sport u škole" imali sportski javni čas."I ove godine nastavićemo sa ovakvim akcijama, kojima želimo da pošaljemo roditeljima, deci, studentima i mladima poruku da je neophodno da se bave sportom i rekereacijom", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On je naglasio da će se Vlada Srbije truditi da školski i univerzitetski sport dobije još više na značaju, a da treba negovati i predškolski sport. SOFA udruženje, osim u Beogradu, realizuje svoje aktivnosti i u Subotici, Nišu, Kragujevcu gde omogućava omladini da se potpuno besplatno bavi sportom. Ovim projektom promoviše se i volonterizam i aktivizam, zdrav način života, sportski duh, timski rad, a neki od sportova koje SOFA omogućava studentima su odbojka, trčanje, košarka, plivanje, odbojka, joga, teretana, salsa itd. Obeležavanju Medjunarodnog dana sporta učestvovala su i deca uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koja su deo projekta "Sport u škole", koji finansira Ministarstvo omladine i sporta. Cilj projekta je da se u sistem školskog sporta uključi što veći broj dece i da im se omogući bavljenje fizičkom aktivnošću i sportom potpuno besplatno. U saradnji sa Republičkim zavodom za sport i medicinu sporta, u okviru projekta sprovodi se testiranje polaznika, na početku i na kraju školske godine kako bi se omogućilo praćenje napretka dece uključene u ovaj program. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 23. avgusta 2013. godine usvojila rezoluciju kojom je 6. april proglašen za Medjunarodni dan sporta. Ovaj datum je sećan je na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine.

16:30 - Pančev postaje sportski direktor VardaraNekadašnji fudbaler Crvene zvezde i osvajača "zlatne kopačke" Darko Pančev postaće sportstki direktor Vardara, preneo je makedonski portal Ekipa.Pančev će u petak biti promovisan, a kako prenose makedonski mediji, to je treći povratak Pančeva kao funcionera u klub u kojem je započeo profesionalnu fudbalsku karijeru.Pančev je u vreme kad je igrao fudbal bio je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih fudbalera bivše Jugoslavije, a zbog načina kretanja i reakcija na terenu je nosio nadimak "Kobra sa Vardara".On je poslednjih godina predvodio takozvanu fudbalsku opziciju u Makedoniji, koja je nezadovoljna radom rukovostva Fudbalskog saveza Makedonije.

15:40 - Mundijal u Kataru na samo osam stadionaKatar je smanjio budžet za organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine za 40 do 50 odsto, obrazloživši to "finansijskom odgovornošću".Katarski funkcioner zadužen za organizaciju turnira Hasan Al Tavadi rekao je zašto je to učinjeno.- Želeli smo da se pobrinemo da postoji finansijska odgovornost u odnosu na infrastrukturu za Svetsko prvenstvo. Zato smo i tako rano doneli početni budžet i obavezali se da ćemo ga smanjiti kada tržište postane jasnije, odnosno kada se bude definisao opseg - rekao je Al Tavadi.Sada se očekuje da će infrastruktura za turnir iznositi između 7,5 i 9,3 milijardi evra, a većina tog novca namenjena je stadionima i terenima za trening. Katar je u kandidaturi naveo da je planirao izgradnju 12 stadiona, a sada predlaže osam, što je minimum koji zahteva Svetska fudbalska federacija.- FIFA se još nije složila oko konačnog broja. U pregovorima smo sa njima da bismo završili dogovor oko konačnog broja stadiona koji će se uklopiti u operacioni model Katara 2022. Mi počinjemo sa osam stadiona, a moguće je da će se razviti još jedan u slučaju potrebe - rekao je Al Tavadi.

14:48 - Žreb za polufinale Kupa Srbije narednog utorkaŽreb za polufinale Kupa Srbije održaće se narednog utorka, 11. aprila, u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama.Plasman u polufinale, u kojem će se igrati dve utakmice, obezbedili su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Čukarički.Prvi mečevi na programu su 26. aprila, revanš dueli 10. maja, a finale je zakazano za 27. maj na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.13:58 - Enrike: Suarez je najbolja "devetka" na svetuTrener Barselone Luis Enrike hvalio je imenjaka Suarez a nakon ubedljive pobede Barselone nad Seviljom (3:0), u sredu na Nou Kampu.Meč koji je trebalo da bude derbi kola rešen je u roku od desetak minuta sredinom prvog poluvremena, a u centru pažnje bio je upravo Urugvajac.Surez je doneo vođstvo Barseloni u 25. minutu, sjajnim makazicama nakon što je jedan defanzivac Sevilje presekao pas Lionesa Mesija sa desne strane. Nekoliko minuta kasnije asistirao je Argentincu za njegov 499. gol u dresu Barse, a za 2:0 na meču. "Nisam u toj situaciji imao baš mnogo mesta, ali dobar napadač uvek zna gde se nalazi gol. Lopta je bila u vazduhu, imao sam čuvara na leđima i "makazice" su bile jedino rešenje. Jednostavno, nisam imao drugu opciju", rekao je Suarez. Suarez je osmi put ove sezone postigao prvi gol na utakmici, po čemu je ubedljivo prvi u LaLigi. "Luis Suarez ima neverojatan osećaj za gol i to je opet pokazao. Jasno je da je njegova velika prednost u odnosu na suigrače fizička superiornost, ali ne samo to. Njegovi udarci, postavljanje na loptu i opšti kvalitet ga čine najboljom "devetkom" sveta", rekao je Enrike. Barselona je druga u prvenstvu sa dva boda iza Real Madrida uz meč više. Dva tima očekuje međusobni susret 23. aprila na Santjago Bernabeuu.

13:12 - Đoković i Ramos Vinolas otvaraju duel Srbije i ŠpanijeNajbolji srpski teniser Novak Djoković i Albert Ramos Vinolas otvoriće duel Srbije i Španije u četvrtfinalu Dejvis kupa u Beogradu, odlučeno je danas žrebom.Djoković i Ramos Vinolas igraju sutra od 15 sati u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić, a odmah posle njih na teren izlaze Viktor Troicki i Pablo Karenjo Busta.Meč dublova Nenad Zimonjić/Viktor Troicki - Mark Lopez/Haume Munar na programu je u subotu od 16 sati, dok se u nedelju od 14 sati sastaju Djoković - Karenjo Busta, a potom Troicki - Ramos Vinolas.

12:23 - Ivanović i saigrači odali počast žrtvama u Sankt PeterburguFudbaleri Zenita, među kojima je bio i kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, odali su počast žrtvama bombaškog napada u Sankt Peterburgu.Kompletan tim i stručni štab Zenita posetili su metro stanicu, mesto terorističkog napada u kojem je život izgubilo 14 osoba i oko 50 povređeno, i položili cveće.Oni su se sa obeležjima Zenita simbolično vozili metroom kako bi građanima Sankt Peterburga pokazali da ne postoji strah.

12:01 - Sefološi četiri miliona dolara od njujorške policijeKošarkaš Atlante Tabo Sefološa dobiće četiri miliona dolara jer su ga, zajedno sa Perom Antićem, pripadnici policije Njujorka priveli bez razloga i upotrebili prekomernu silu.Sefološa je tužio policiju Njujorka i petoricu njenih pripadnika jer mu je prilikom hapšenja slomljena fibula i oštećeni ligamenti kolena."Sefološa nije dobio ustupak, upotrebljena je prekomerna sila. S obzirom na težinu povrede i potencijalni uticaj na karijeru profesionalnog sportiste u incidentu, kazna mora da se prihvati", navodi se u saopštenju policije Njujorka.Sefološa je tužbu podneo prošle godine, sa zahtevom da mu se isplati čak 50 miliona dolara.On je uhapšen sa Antićem 8. aprila 2015. godine rano ujutro ispred jednog noćnog kluba u Njujorku, kada je košarkaš Indijane Kris Kupland uboden nožem u odvojenom incidentu.Sefološa je zbog povreda propustio ostatak sezone, uključujući i Atlantin prolaz u finale konferencije NBA lige.Sudu se žalio i Antić, sadašnji košarkaš Fenerbahčea, zbog čega i on očekuje pozitivan epilog.

11:26 - Junajted daje 60 miliona evra za PerišićaMančester Junajted spreman je da ponudi 60 miliona evra Interu za transfer hrvatskog fudbalera Ivana Perišića, piše Gazeta delo Sport.Menadžer Junajteda Žoze Murinjo odlučio je da na leto uloži veliki novac u pojačanja, a Perišić je na listi prioriteta.Junajted i Inter već nekoliko nedelja vode preliminarne pregovore, ali klub sa Old Traforda želi da ih konkretizuje i pobedi Čelsi u trci za odlično krilo "neroazura".Inter neće imati ništa protiv transfera za pomenuti iznos već pre početka prelaznog roka, posebno zbog pravila finansijskog fer-pleja sa kojim ima problema poslednjih godina.Dobijeni novac od Perišića Inter će uložiti u njegove zamene iz Federika Bernadeskog i Domenika Berardija.

10:52 - Mršić suspendovan, propušta dva meča protiv ZvezdeTrener košarkaša Cedevite Veljko Mršić suspendovan je sa dve utakmice zabrane vođenja ekipe protiv Crvene zvezde na startu finalne serije plej-ofa ABA lige.On je kažnjen, kako su obrazložili iz ABA lige, zbog neodgovornog komentarisanja sudija posle poraza od Partizana (74:73) u Beogradu u drugom meču polufinala.Mršić će na taj način propustiti prva dva meča u Beogradu protiv Crvene zvezde koja su na programu 10. i 11. aprila, a umesto njega Cedevitu će voditi pomoćnik Djanmarko Poceko.

10:23 - FIFA lista: Srbija napredovala na 49. mesto, Brazil prviFudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za tri mesta na najnovijoj FIFA rang-listi i sada je 49. na svetu.Izabranici Slavoljuba Muslina posle pobede u Gruziji (3:1) prošlog meseca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo imaju 42 boda više - 671, čime su prestigli Alžir, Dansku i Maroko.Odmah ispred Srbije su Obala Slonovače (672), Rumunija (676), Češka (679) i Gana (683).Selekcija Brazila posle sedam godina preuzela je prvo mesto FIFA liste, zahvaljući odličnim rezultatima u kvalifikacijama i već obezbeđenim mestom na SP u Rusiji, ispred Argentine koja je poražena u Boliviji i izgubila veliki broj poena, treća je Nemačka, četvrti Čile, Kolumbija je skočila na petu poziciju, a redom slede Francuska, Belgija, Portugalija, povratnik među Top10 Švajcarska i Španija.Kada je reč o rivalima Srbije iz kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal 2018. godine, Vels je pao za jedan korak na 13. mesto, Republika Irska za dva - 26, kao i Austrija - 36, dok su Gruzija i Moldavija napredovale za po četiri pozicije i sada su 122, odnosno 158. na svetu.Naredna FIFA lista biće objavljena 4. maja.

09:46 - Konte: Pobedili smo tim s najboljim trenerom na svetuTrener fudbalera Čelsija Antonio Konte rekao je posle sinoćnjeg trijumfa njegove ekipe nad Mančester sitijem u Premijer ligi da je umoran, jer se oseća kao da je bio na terenu i dodao da je pobedjen najboljim tim u ligi."Izgledam umorno, jer se osećam kao da sam igrao, proživljavao sam sve s njima. Moramo biti zadovoljni, jer smo pobedili jaku ekipu, najbolji tim u ligi. Mislim da imaju sjajnog trenera, najboljeg na svetu. Pobediti u ovakvoj utakmici u ovom delu sezone je zaista sjajno", rekao je Konte posle utakmice, a preneli su britanski mediji.Čelsi je sinoć na svom terenu pobedio Mančester siti sa 2:1 i tako zadržao sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Totenhem."Za vikend smo nezasluženo izgubili (od Kristal Palasa), ali današnja reakcija moje ekipe bila je dobra. Imamo još dosta do kraja, osam utakmica je pred nama i treba da razmišljamo da će sve biti rešeno tek na kraju", rekao je on.Mančester siti posle sinoćnjeg poraza ima čak 14 bodova manje od lidera Čelsija i trenutno zauzima četvrto mesto."Čast je imati igrače kakve ja imam. Došli smo na Stamford Bridž i odigrali utakmicu kakvu smo odigrali - ;s velikim karakterom. Ja sam srećan čovek što saradjujem s ovim igračima", rekao je trener Sitija Pep Gvardiola.

09:09 - NBA: Jokić blizu tripl-dabla, Hjuston pobedio DenverSrpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je imao zapažen učinak protekle noći u NBA ligi, samo jedna asistencija nedostajala mu je da ostvari tripl-dabl, ali ni to nije pomoglo Denveru da izbegne poraz u Hjustonu 110:104.Jokić je upisao 12 poena (6/17 iz igre), čak 19 skokova, devet asistencija i pet ukradenih lopti.Denver nije imao rešenje za najboljeg igrača Hjustona Džejmsa Hardena, koji je završio meč sa 31 poenom, od čega je skoro polovinu ubacio u finišu.Njegov saigrač Nene Ilario dodao je 16 koševa, jedan manje imali su Trevor Ariza i Klint Kapela, dok je kod Nagetsa najefikasniji bio Danilo Galinari sa 23.Rokitsi su trećim trijumfom nad istim rivalom u nešto manje od tri nedelje osigurali treće mesto na Zapadu pred plej-of, dok je Denver ostao na pobedu manje od Portlanda koji je osmi i u zoni za doigravanje.

Srpski centar Boban Marjanović ponovo nije dobio šansu odlukom trenera u porazu Detroita na svom terenu od Toronta 105:102.Košarkaši Golden Stejta treću godinu u nizu završili su na prvom mestu regularnog toka sezone, nakon što su slavili u Finiksu 120:111, najviše zahvaljujući Stefonu Kariju koji je dao 42 poena.Na Istoku je čelnu poziciju konferencije preuzeo aktuelni šampion Klivlend u direktnom sudaru u Bostonu 114:91 na krilima Lebrona Džejmsa sa 36 poena, 10 uhvaćenih lopti i šest asistencija.Ostali rezultati: Šarlot - Majami 99:112 Memfis - Oklahoma 100:103 San Antonio - LA Lejkers 95:102 Los Anđeles Klipers - Dalas 112:101

08:50 - Real siguran protiv Leganesa, čuva prvo mesto tabeleFudbaleri Real Madrida vratili su se na prvo mesto tabele Primere, pošto su večeras u gostima pobedili Leganes sa 4:2.Real je do trijumfa predvodio Alvaro Morata, koji je postigao klasični het-trik. Gosti su poveli pogotkom Hamesa Rodrigesa u 15. minutu, da bi španski napadač pogocima u 18. i 23. minutu povisio na 3:0.Leganes je do poluvremena smanjio na 3:2 golovima Gabrijela i Lusijana, da bi Morata svojim trećim golom u 49. minutu postavio konačni rezultat.Real sada ima dva boda više od Barselone, koja je ranije danas bez problema pobedila Sevilju sa 3:0. Madridjani imaju i meč manje.Leganes ima 27 bodova i nalazi se na 17. mestu, sa pet bodova više od timova iz opasne zone.U ostalim današnjim mečevima, "fenjeraš" Osasuna je pobedila Alaves sa 1:0 i tako došla do tek druge pobede u sezoni. Pobednički pogodak postigao je Alehandro Berenger u 88. minutu, na asistenciju srpskog internacionalca Gorana Čaušića.Malaga je u gostima pobedila Sporting Hihon 1:0 i tako goste ostavila u opasnoj zoni, odnosno na 17. mestu, sa 22 boda. Deportivo je kod kuće odigrao 0:0 sa pretposlednjom Granadom.Tim iz Korunje je 16. na tabeli sa 28 bodova, jednim više od Leganesa, dok je Granada pretposlednja sa 20 bodova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

10 najčudnijih rituala svetskih sportista, među njima je čak troje Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track