BLOG UŽIVO, VIDEO Vesnina osvojila titulu u Indijan Velsu

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Vesnina osvojila titulu u Indijan Velsu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:51 - Vesnina osvojila titulu u Indijan VelsuRuska teniserka Elena Vesnina osvojila je titulu u Indijan Velsu, pošto je večeras u finalu pobedila zemljakinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:7, 7:5, 6:4.Vesnina je posle velike borbe koja je trajala tri sata osvojila svoju treću, ali daleko najznačajniju titulu u karijeri. Ona je prethodno osvajala titule u Hobartu i Istbornu 2013. godine.Ruskinja je pre samo godinu dana eliminisana u prvom kolu kvalifikacija za turnir u Indijan Velsu, a danas je uspela da se vrati i da dobije meč posle 1:0 u setovima i 4:1 u drugom setu za Kuznjecovu.Kuznjecovoj je ovo bilo treće finale u Indijan Velsu i treći poraz.

21:38 - Ivanović: Ovako se ne nosi dres VojvodineTrener fudbalera Vojvodine Dragan Ivanović rekao je da su pojedinci u redovima njegove ekipe imali nedopustivo slab odnos prema igri u današnjem porazu od Mladosti u Novom Sadu.Vojvodina je danas poražena od Mladosti sa 0:1 u 27. kolu Super lige Srbije."Kao što sam rekao u najavi utakmice, Mladost se pokazala kao nezgodan protivnik, koji zna da se takmiči. Nekolicina naših igrača je lako ušla u utakmicu, teren je bio dosta klizav i nismo uspeli da uspostavimo pas igru, a u prvom poluvremenu nismo napravili nijednu ozbiljnu šansu", rekao je Ivanović posle meča, objavljeno je na sajtu kluba.Pobednički gol postigao je Emanuel Obiora Odita u devetom minutu meča. Vojvodina je od 31. minuta igrala sa desetoricom, pošto je Mario Maslać dobio crveni karton."Maslać je napravio nesmotren start i to bez ikakve potrebe, jer protivnički igrač nije bio blizu našeg gola, iako je možda sprečen kontranapad. Na poluvremenu, u igru sam uveo svežije fudbalere, jer se tokom prvih 45 minuta videlo da pojedini igrači deluju inferiorno na terenu. Bez obzira na to što smo imali igrača manje, drugi deo meča smo odigrali daleko bolje, dali sve od sebe i stvorili dve-tri izgledne prilike, ali nismo uspeli da postignemo gol", rekao je Ivanović."Žao mi je igrača, navijača i svih nas. Ekipi Mladosti nemam šta da zamerim i mislim da je zasluženo pobedila. Videćemo šta će se desiti dalje, moramo porazgovarati. Nije tragedija, jer i dalje imamo 14 bodova razlike u odnosu na četvrtoplasiranog. Medjutim, pojedinci se moraju trgnuti, jer ovako ne može da se nosi dres Vojvodine. Naravno, ne mislim na ceo tim, ali na pojedince da", dodao je on.Ivanović je na poluvremenu izvršio dvostruku izmenu, kada su iz igre izašli kapiten Dejan Meleg i Nikola Trujić."Razlog je isključivo slaba igra i odnos prema igri", kratko je rekao Ivanović.Umesto Melega i Trujića, šansu su dobili Spremo i Siniša Babić, ali je i Spremo kasnije zamenjen, kada je u igru ušao Stamenić."Spremo je dobio priliku da malo živnemo i evidentno je da ga je to preseklo. Videlo se da greši u odredjenim momentima, ali to nije nikakav problem. On je mlad igrač i ja mu ništa ne zameram. Ne znam da li je u pitanju bio pritisak, ali i sam je svestan da je slabije ušao u utakmicu, za razliku od prošle nedelje u Milanovcu, gde je odigrao jako dobro i to skoro čitav meč. Umesto njega, šansu je dobio Stamenić, koji je za tih petnaestak minuta odigrao sasvim korektno. Nije problem u Spremu, već u igračima koji treba da nose teret tima", rekao je Ivanović.On nije želeo da kaže o kome se radi."Mislim da ste svesni čime nisam zadovoljan i kakav je bio odnos prema borbenosti. Vojvodina ne može olako da shvati ovaj tim i da istrpi malu količinu trčanja od strane nekih igrača, kao i lako gubljenje lopti, pogotovo na domaćem terenu", rekao je Ivanović.Takmičenje u Super ligi Srbije se nastavlja za dve nedelje, kada će Vojvodina gostovati Voždovcu.

21:09 - I Gvardiola i Klop zadovoljni remijemTrener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je veoma zadovoljan igrom svoje ekipe i današnjim remijem s Liverpulom.Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula odigrali su danas 1:1 u 29. kolu Premijer lige.Na pitanje novinara posle meča da li je zadovoljan nastupom svoje ekipe, Gvardiola je rekao: "Ne možete ni da zamislite. Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mojoj karijeri. Veoma sam ponosan".Gvardiola je za Skaj sport rekao da su igrači nakon eliminacije ekipe iz Lige šampiona bili veoma tužni i da nisu mnogo pričali. "Raspoloženje, način na koji smo igrali... Pokazali smo duh koji nismo uspeli da pokažemo u prvom poluvremenu protiv Monaka. Jedan od najsrećnijih dana u trenerskoj karijeri", dodao je Gvardiola.Zadovoljan je bio i trener Liverpula Jirgen Klop."Osvojanje boda protiv ekipe kakva je Mančester siti mislim da bi za bilo koji tim na svetu bilo apsolutno u redu. Mogli smo da pobedimo, jer smo naterali njihovog golmana na izvanredne odbrane u nekoliko navrata... Ali, i Siti je zaslužio gol. Danas su igrale dve vrlo motivisane ekipe koje su želele pobedu do poslednje sekunde", rekao je Klop.

20:26 - Pobede Selte i SportingaFudbaleri Selte pobedili su večeras u gostima ekipu Deportiva sa 1:0 u utakmici 28. kola španske Primere.Jedini gol na utakmici, vredan tri boda, postigao je Jago Aspas u 74. minutu.Selta je upisala prvu pobedu posle četiri kola i sada je na 11. mestu na tabeli sa 38 bodova. Deportivo je na 16. poziciji sa 27 bodova.Fudbaleri Sportinga slavili su na svom terenu protiv Granade sa 3:1 u derbiju začelja.Sporting je pitanje pobednika rešio za samo sedam minuta, iako je Granada povela u 51. minutu golom Sverira Ingasona.Ekipa iz Hihona je potom preokrenula rezultat golovima Lasine Traorea u 60. minutu, Žan-Silvena Babena četiri minuta kasnije i Karlosa Karmone u 67. minutu. Sporting je mogao da slavi i ubedljivije, ali Traore nije iskoristio jedanaesterac osam minuta pre kraja meča.Ekipa Sportinga je zabeležila petu pobedu od početka šampionata, ali je i dalje u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 21 bodom. Granada je na jednoj poziciji ispod sa dva boda manje.

19:54 - Nikola Vasiljević osvojio zlato na BalkanijadiSmederevac Nikola Vasiljević osvojio je zlato na otvorenom prvenstvu Balkana u kjokušinu, koje je održano juče u Bukureštu, u Rumuniji. On je u prvom meču porazio bugarskog takmičara, a u polufinalu je savladao trenera turske reprezentacije. U finalu je bio nadmoćniji od reprezentativca Turske, koji je i najbolji tehničar Balkana.Nikola se ovim rezultatom izborio za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u Francuskoj 22.maja.Za ovaj sjajan rezultat su zaslužni i trener kluba Sd Kompat Milan Perić i predsednik Kyokushinkai saveza Žarka Petkovića Irca.

19:31 - Boldenu uručena nagrada za najboljeg mladog igračaKošarkašu FMP-a iz Železnika Džonu Boldenu uručena je večeras nagrada za najboljeg mladog igrača Jadranske lige u izboru trenera i navijača.Ovom 21-godišnjem krilnom igraču nagrada je uručena pre početka prve utakmice polufinale Jadranske lige izmedju Crvene zvezde i Budućnosti u dvorani "Aleksandar Nikolić". Nagradu mu je uručio sportski direktor lige Žarko Čabarkapa.Bolden je ove sezone u Jadranskoj ligi prosečno beležio 12,9 poena, 9,2 skoka i 1,8 asistencija.

18:56 - Mladost bolja od Vojvodine u Novom SaduFudbaleri Mladosti pobedili su danas u Novom Sadu Vojvodinu sa 1:0, u poslednjoj utakmici 27. kola Super lige Srbije.Pobednički gol postigao je Emanuel Obiora Odita u devetom minutu meča. Vojvodina je od 31. minuta igrala sa desetoricom, pošto je Mario Maslać dobio crveni karton.Vojvodini je ovo drugi poraz u poslednje tri utakmice, tako da sada zaostaje za drugoplasiranim Partizanom sedam bodova.Metalac je ovim trijumfom prekinuo crnu seriju od tri poraza, a ovim trijumfom izbio je na šesto mesto sa 41 bodom, dva manje od Radničkog i Napretka.

18:00 - Đoković zbog povrede propušta turnir u MajamijuSrpski teniser Novak Đoković potvrdio je danas da se povlači sa masters turnira u Majamiju zbog povrede lakta desne ruke."Na žalost, moram da podelim sa vama neke ne baš dobre vesti u vezi sa predstojećim turnirom u Majamiju. Povreda lakta koju vučem već mesecima se prošle nedelje pogoršala do te mere da me je doktor savetovao da napravim pauzu. Učiniću sve što je u mojoj moći da se što pre oporavim, ali na žalost, neću moći da se borim za odbranu titule u Majamiju", rekao je Đoković."Ovo je veliki šok i razočaranje za mene, a znam da ni vama nije svejedno. U Majamiju sam osvojio svoj prvi masters turnir i počeo pohod na vrh svetske rang liste i godinama unazad pravim sjajne rezultate tamo", dodao je drugi teniser sveta.Đoković je naveo da "ponekad najbolnije poraze u sportu zada telo, a ne protivnik"."Uvek sam se trudio da brinem o svom telu i kroz karijeru me stvarno nisu pratile velike povrede i problemi. Ali izgleda da sada moje telo pokazuje posledice svih ovih godina ludog tempa i fizičkih napora koje sam imao. Jako sam zahvalan za svu podršku koju dobijam od vas. Hvala što ste uz mene", rekao je Đoković.Đoković će tako propustiti turnir u Majamiju prvi put posle 11 uzastopnih učešća tokom kojih je osvojio šest titula.Masters turnir u Majamiju biće odigran od 22. marta do 2. aprila, a Đoković je trebalo da brani titulu osvojenu pre dvanaest meseci, kada je u finalu bio bolji od Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 6:3.Povreda lakta koju je zadobio prošle godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sprečila je Đokovića da učestvuje na turniru u Sinsinatiju, njegov nastup na Ju-es openu bio je neizvestan do poslednjeg trenutka, a takodje je morao da se povuče sa turnira u Pekingu.U saopštenju objavljenom na sajtu Djokovića navodi se da se on vratio u Evropu gde će nastaviti sa detaljnim ispitivanjima stepena ozbiljnosti povrede i da će od brzine oporavka zavisiti i njegov povratak na teren.

17:20 - Totenhem siguran protiv SautemptonaFudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu Sautempton sa 2:1, u 28. kolu Premijer lige i tako zadržali drugo mesto tabele.Totenhem je poveo u 14. minutu, kada je Kristijan Eriksen iz trka sa oko 18 metara sjajno šutnuo i savladao Frejzera Fostera. "Pevci" su povećali prednost u 33. minutu iz penala, koji je izveo Dele Ali.Sautempton je posle toga uspostavio ravnotežu, a smanjio je u 52. minutu golom Džejmsa Vord-Prausa.Totenhem trenutno ima 59 bodova, 10 manje od vodećeg Čelsija. Mančester siti ima 56 i kasnije igra sa Liverpulom, ali ima slabiju gol razliku od tima iz Londona.Sautempton je 10. na tabeli sa 33 boda.

16:55 - Juventus minimalno protiv Sampdorije, Lacio posustajeFudbaleri Juventusa pobedili su danas u gostima Sampdoriju sa 1:0, u 29. kolu Serije A, i tako zadržali prednost na vrhu tabele.Aktuelni šampion sada ima 73 boda, 10 više od drugoplasiranog Napolija, koji je ranije danas pobedio Empoli 3:2. Roma ima 62 boda i ona večeras igra protiv Sasuola.Lacio je odigrao 0:0 u gostima sa Kaljarijem i tako je izgubio korak sa vodećima, pošto je sada četvrti sa 57 bodova, dva više od Intera, koji je u subotu odigrao 2:2 sa Torinom.Atalanta je sigurnom pobedom nad "fenjerašem" Peskarom došla na šesto mesto, sa takodje 55 bodova.Bolonja je bila sigurna protiv Kjeva i pobedila je 4:1, dok je Fiorentina u gostima pobedila pretposlednji Krotone golom Nikole Kalinića u 90. minutu.Kasnije danas igraju još i Udineze i Palermo.

16:14 - Eklston: Ne mogu ništa da radim sadaNekadašnji prvi čovek Formule jedan Berni Eklston rekao je da "ne može ništa da uradi" od kada su ga novi vlasnici takmičenja sklonili u stranu. Novi vlasnik Formule jedan, Liberti medija, dodelio je Eklstonu titulu počasnog predsednika, dok je poziciju izvršnog direktora zauzeo Čejs Keri. Takav potez nominalno je zadržao Britanca u upravi, ali bez pravih ovlašćenja. "Ne mogu ništa da uradim. Čak je i osoblju rečeno da ne treba da pričaju sa mnom. Žele da se otarase ere Bernija. Uvek mi govore istu stvar i misle da me to čini srećnim, ali nije tako. 'Uradio je super posao, ali je vreme da se ide dalje'. Možda su i u pravu", rekao je Eklston. Eklston je kazao da je bio iznenadjen što je sklonjen u stranu, zato što mu je iz Libertija u početku rečeno da žele da on ostane izvršni direktor u prvoj fazi vladavine novih vlasnika. "Da li sam bio iznerviran kada su mi rekli da se sklonim? Nisam. Kako ja razumem stvari, ako neko želi da kupi automobil, onda želi i da ga vozi. Bio sam malo razočaran jer su me pre kupovine pitali da li želim da ostanem u naredne tri godine ako preuzmu F1, i ja sam rekao da hoću, ako budem spreman i kompetentan. Tako da sam bio pomalo iznenadjen kada su mi dan posle kupovine rekli da odem, jer Čejs želi da bude glavni. Čejs mi je to rekao u lice", kazao je Eklston. Nekadašnji prvi čovek F1 često je bio na meti kritika jer je delovalo da je zainteresovaniji da zaradi što više novca deoničarima umesto da razmišlja o dugoročnom interesu takmičenja. On je danas rekao da zavidi Čejsu što će moći drugačije da funkcioniše. "Vodio sam biznis tako da deoničari imaju što veći profit. Znao sam da prethodni vlasnici Si-Vi-Si (CVC) žele da prodaju kompaniju, tako da sam radio sve što sam mogao da ona dobro zaradjuje da bi mogli da je prodaju. Pustili su me da vodim posao onako kako mislim da treba. Užasno zavidim Čejsu jer je u lepo poziciji da može da uradi mnogo stvari koje sam ja hteo a nisam mogao", rekao je Eklston.

15:42 - Napoli bolji od Empolija u meču sa tri penalaFudbaleri Napolija pobedili su u gostima Empoli sa 3:2, u meču u kome su vodili 3:0 i u kome su ukupno dosuđena tri penala. Napoli je mogao da povede već u sedmom minutu, ali je Dris Mertens promašio penal. Gosti su do vođstva došli u 19. minutu pogotkom Lorenca Insinjea u 19. minutu, da bi Mertens pet mintua kasnije povisio na 2:0. U 38. minutu dosudjen je novi penal za Napoli, koji je ovog puta izveo Insinje i bio siguran. Empoli je u drugom poluvremenu postigao dva gola, oba posle prekida. Prvo se Omar El Kaduri iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca upisao u strelce, da bi u 82. minutu Masimo Makarone iz penala smanjio na 3:2. Empoli je u 89. minutu mogao do izjednačenja, ali je udarac Makaronea bio izblokiran. Napoli je trenutno drugi na tabeli, sa 63 boda, jednim više od Rome, koja igra protiv Sasuola. Empoli je na 17. mestu, odmah iznad opasne zone, sa sedam bodova više od Palerma, koji ima meč manje.

14:29 - Leganes i Malaga odigrali bez golovaFudbaleri Leganesa i Malage odigrali su 0:0 u prvoj utakmici 28. kola španske Primere. Meč je bio ujednačen, oba tima su stvarala šanse, ali nije bilo golova. Malaga je sada na 16. mestu sa 27 bodova, dok je Leganes odmah ispod nje sa 26. Granada je prvi tim u opasnoj zoni i ona ima 19 bodova i meč manje.

13:28 - Premijer na otvaranju Atletskog stadiona u Novom PazaruPredsednik vlade Aleksandar Vučić doputovao je u Novi Pazar gde će prisustvovati svečanom otvaranju novoizgrađenog atletskog stadiona, u koji je uloženo 80 miliona dinara. Vučića su dočekali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić. Izgradnja stadiona počela je pre tri godine, a veći deo investicije od ukupno 80 miliona dinara, 60 odsto, finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta, a 40 odsto grad Novi Pazar, dok je izradu projekta platio Atletski savez Srbije. Stadion ima osam staza za trčanje. Ostalo je da se izvede još treća, i poslednja faza, koja predviđa prostor za zagrevanje, koji bi bio pokriven, kako bi pružio mogućnost za treniranje i po lošim vremenskim prilikama.

12:17 - Stefanović: Sa dve pobede do polufinala plej-ofaTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović izjavio je da Niš igra dobro kao domaćin, ali da će njegova ekipa pokušati da ostvari drugu pobedu i izbori plasman u polufinale plej-ofa za prvaka Srbije."Niš retko gubi u svojoj dvorani, ove sezone tamo su slavili samo Crvena zvezda i Vojvodina. Ipak, pokušaćemo da četvrtfinale rešimo u dva meča i izbegnemo 'majstoricu' na našem terenu", rekao je Stefanović. Novopazarci su dobili prvu utakmicu u četvrtfinalnoj seriji na dve pobede sa 3:1, a revanš je na programu sutra od 18.30 u niškom Čairu. U slučaju da Niš trijumfuje, treći odlučujući meč igrao bi se 23. marta u Novom Pazaru. Pobednik će se u polufinalu plej-ofa sastati sa boljim iz duela izmedju Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog, u kojem beogradski crveno-beli vode sa 1:0.

11:59 - Prodaja karata za Olimpijakos od ponedeljkaProdaja karata za utakmicu 27.kola Evrolige sa Olimpijakosom od ponedeljka u svim poslovnicama Eventima.Košarkaše Crvene zvezde mts u sredu očekuje još jedna velika evropska utakmica, meč 27.kola Evrolige protiv Olimpijakosa iz Pireja. Za ova duel vlada ogromno interesovanje, a posle 29.decembra i utakmice sa moskovskim CSKA, crveno-beli se vraćaju u najveću srpsku dvoranu "Beogradsku Arenu".

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da će se karte prodavati od ponedeljka 20.03.2017.godine od 12 časova u svim poslovnicama Eventima širom Srbije. Karte za meč sa Olimpijakosom prodavaće se po sledećim cenama:

TRIBINA A - (NIVO 200) 1200 dinaraTRIBINA B - (NIVO 200) 1200 dinaraTRIBINA C - (NIVO 200) 1200 dinaraTRIBINA D - (NIVO 200) 1200 dinaraTRIBINA - (NIVO 400) 600 dinaraPARTER B - (NIVO 200) 1100 dinaraPARTER 4 - (NIVO 200) 1100 dinaraLOŽA JUG (sezonske lože sve) - (NIVO 200) 1600dinaraLOŽA SEVER - (NIVO 200) 1600 dinaraPOČASNO MESTO - (NIVO 100) 10000 dinaraPOČASNO MESTO - BOČNO - 5000 (NIVO 100) SKYBOX - (NIVO 300) 5000 dinara (po osobi)

Kapije "Beogradske Arene" biće otvorene od 16.30 časova, a klub će se kao i uvek oglasiti posebnim saopštenjem oko bezbednosnih protokola, i načina ulaska u dvoranu. KK Crvena zvezda mts podseća da je na ime kazni zbog zatvorenih prolaza i bacanja predmeta u teren, već platio 70.500 eura samo u 2017.godini!

Klub poziva sve pristalice da ispune najveću srpsku dvoranu, kako bi naš tim imao ponovo snažan "vetar u leđa” sa tribina, i pokušao da zabeleži još jednu pobedu koja bi nas približila plasmanu u TOP 8 fazu Evrolige!

10:52 - Marej odustao od mastersa u MajamijuNajbolje rangirani teniser sveta Britanac Endi Marej odustao je od masters turnira u Majamiju zbog povrede desnog lakta.Prvi teniser sveta trebalo je da učestvuje na turniru u Majamiju, ali nije uspeo da se oporavi na vreme. On se u saopštenju izvinio navijačima što je odustao od turnira i naveo da mu je sav fokus sada usmeren na predstojeću sezonu na šljaci.Nastup najboljeg srpskog tenisera Novak Djoković na turniru u Majamiju takodje je neizvestan usled identične povrede.Masters turnir u Majamiju održaće se od 20. marta do 2. aprila.

Endi Marej, foto: AP
Endi Marej, foto: AP

09:50 - Jokić 16 poena, Harden jači za trijumf HjustonaKošarkaši Denvera, posle četiri trijumfa u nizu, poraženi su od Hjustona 109:105, uz novu dobru partiju Nikole Jokića. On je igrao samo 22 minuta zbog problema sa faulovima i za to vreme stigao da zabeležzi 16 poena, pet skokova i četiri asistencije. Najbolji pojedinac meča bio je košarkaš Rokitsa Džejms Harden sa svojim 19. tripl-dablom ove sezone - 40 poena i po 10 uhvaćenih lopti i asistencija. Njegov saigrač Klint Kapela dodao je 16 koševa, dok je kod Denvera samo Geri Heris sa 17 bio efikasniji od Jokića.

Ostali rezultati: Oklahoma - Sakramento 110:94, Šarlot - Vašington 98:93, LA Klipers - Klivlend 108:78, Čikago - Juta 95:86, Memfis - San Antonio 104:96, Golden Stejt - Milvoki 117:92.

09:24 - Milan pobedio ĐenovuFudbaleri Milana pobedili su na svom terenu Đenovu sa 1:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 29. kola italijanske Serije A. Jedini gol na utakmici postigao je Matijas Fernandes u 33. minutu na asistenciju Djanluke Lapadula.Milan je ovom pobedom prišao na samo dva boda zaostatka gradskim rivalom, petoplasiranom Interu koji je ranije igrao nerešeno 2:2 sa Torinom. Srpski fudbaler Darko Lazović nastupao je do 59. minuta za Đenovu, kada je u igru umesto njega ušao Edenilson. Milan je šesti sa 53 boda, Inter je peti sa 55, dok je Đenova 16. sa 29 bodova.

08:28 - Poraz Partizana u Zagrebu, Cedevita vodi 1:0Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevite u Zagrebu 83:76 (25:17, 29:18, 16:24, 13:17) u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige. Crno-beli su odigrali veoma loše prvo poluvreme, dobrim delom i zbog povrede Uroša Lukovića na samom startu meča, pa uprkos sjajnoj seriji od 14:0 na početku treće deonice nijednog trenutka nisu uspeli da ugroze trijumf hrvatskog tima. Najefikasnijin kod domaćina bili su Džon Šurna sa 15 i Miro Bilan sa 13 poena, a kod crno-belih Vilijam Hečer postigao je 18, a Novica Veličković 14 poena. Revanš meč igra se za sedam dana u Beogradu, a eventualna "majstorica" na programu je 1. aprila u Zagrebu.

Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE

08:01 - Real slavio na gostovanju protiv Atletik BilbaaFudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima Atletik Bilbao sa 2:1 u 28. kolu španske Primere i tako odmakli drugoplasiranoj Barseloni na pet bodova.Madridjani su u prvom poluvremenu bili bolji rival, pre vodećeg gola propustili su dve dobre prilike, da bi u 25. minutu Karim Benzema zatresao mrežu Atletik Bilbaa posle proigravanja Kristijana Ronalda s leve strane.Atletik je u završnici prvog dela utakmice uspostavio ravnotežu, a tako je nastavljeno i u drugom delu, da bi domaćin u 65. minutu pogotkom Arica Aduriza stigao do izjednačenja.Real je ipak posle samo tri minuta stigao do novog gola, a ovaj put Kasemiro je dobro reagovao na drugoj stativi posle kornera sa desne strane i tako svoj tim doveo ponovo u prednost, a kasnije se ispostavilo postavio konačan rezultat.Real je prvi na tabeli Primere sa 65 bodova, dok je Atletik sedmi sa 44.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track