BLOG UŽIVO, VIDEO: Aleksandra Krunić u glavnom žrebu US opena
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Aleksandra Krunić u glavnom žrebu US opena

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:31 - Ataman: Nikad nisam imao budžet kao ObradovićTurski trener Ergin Ataman izjavio je da je Željko Obradović najbolji evropski trener, ali da je tome doprinelo da klubovi koje je Srbin vodio imaju veliki budžet. "Obradović je najuspešniji evropski trener. Ponosan sam što me porede s njim. Ne sa Dušanom Ivkovićem ili nekim drugim trenerom, nego uvek sa Obradovićem. Međutim, ja nikad nisam imao tim ili budžet kao on. Izgleda kao da Obradović dominira takmičenjem, ali mislim da je on na 60 odsto, a ja na 40 odsto. To me motiviše", rekao je Ataman, koji je trener Galatasaraja. Obradović vodi Fenerbahče. "Ove sezone treneri će biti konkurentni kao i igrači. Naravno, u centru pažnje su Galatasaraj i Fenerbahče, pa će se nastaviti i moj duel sa Obradovićem. Najvažnije je da sve prođe u fer pravilima", zaključio je Ataman.23:05 - Suspendovan beloruski dizač tegovaBeloruski dizač tegova, koji se iznenađujuće povukao sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, suspendovan je jer je zamenio urin u doping uzorku. Međunarodna federacija dizanja tegova (IVF) saopštila je da je Belorus Stanislav Čadovič privremeno suspendovan dok čeka odluku posle istrage o navodima da je zamenio urin u uzorku kako bi prevario na doping testu. On bi mogao da bude suspendovan na četiri godine, pošto se sportisti koji zamenjuju uzorke uglavnom kažnjavaju kao da su pozitivni na doping testu. Čadovič je svojevremeno osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 62 kilograma, a pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru važio je za favorita za medalju. On je, međutim, sklonjen iz beloruskog olimpijskog tima bez objašnjenja uoči početka takmičenja u Riju.

22:40 - Ubedljiva pobeda BajernaFudbaleri Bajern Minhena ubedljivom pobedom nad Verderom iz Bremena počeli su danas odbranu titule u Bundeslige. Bajern je večeras na stadionu Alijanc arena pobedio Verder sa 6:0 u prvoj utakmici prvog kola prvenstva Nemačke. Bavarci su do prednosti došli u devetom minutu, a strelac je bio Ćabi Alonso. Četiri minuta kasnije Robert Levandovski je na asistenciju Franka Riberija povisio na 2:0. Tim rezultatom okončano je prvo poluvreme, da bi samo posle 40 sekundi igre u drugom delu Levandovski drugim pogotkom povisio na 3:0. Kapiten Bajern Minhena Filip Lam u 66. minutu povisio je prednost svog tima na 4:0, da bi Frank Riberi u 73. doveo Bavarce do pet golova prednosti. Levandovski je u 76. minutu iz jedanaesterca postavio konačan rezultat. Ostale utakmice prvog kola Bundeslige igraće se za vikend.

22:00 - Metalac pobedio RadnikFudbaleri Melataca iz Gornjeg Milanovca pobedili su večeras u gostima Radnik sa 1:0 u sedmom kolu Super lige Srbije. Jedini gol na utakmici postigao je Valberto Kajisedo u 83. minutu. Metalac je večerašnjom pobedom, makar do sutra, "izbio" na treće mesto na tabeli Super lige Srbije sa 13 bodova, dok je Radnik 12. sa šest.

21:26 - Peđa Krstin bez US openaSrpski teniser Peđa Krstin nije uspeo da se plasira u glavni žreb poslednjeg gren slem turnira sezone, US opena. Krstin je u poslednjem kolu kvalifikacija poražen od Indijca Saketa Minenija 2:0, po setovima 6:3, 6:0. U glavnom žrebu od srpskih tenisera biće Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović i Janko Tipsarević.21:00 - Zvezda prodaje Kataija Atalanti?Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Katai na korak je od prelaska u italijanskog prvoligaša Atalantu, rečeno je Tanjugu u klubu. Prvak Srbije od člana Serije A traži tri miliona evra za obeštećenje, Italijani bi malo da spuste cenu, ali dogovor dve strane je veoma blizu. Klub iz Bergama obnovio je interesovanje za Zvezdinu "desetku" sa početka leta i transfer je u završnoj fazi. Katai je prošle sezone bio prvi strelac Superlige Srbije sa 21 golom, a i na početku ove je pružao odlične partije u Evropi i na domaćoj sceni. Njemu je ugovor sa Crvenom zvezdom isticao leta 2017. godine, pa je klub bio prinuđen da ga sada proda i zaradi na njegovom transferu.

19:50 - Malačovski prodaje srebrnu medalju sa OIPoljski atletičar Pjotr Malačovski objavio je da prodaje srebrnu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kako bi pomogao u lečenju trogodišnjeg dečaka. Malačovski je na Igrama u Riju zauzeo drugo mesto u bacanju diska, a odličje koje je osvojio odlučio je da proda kako bi trogodišnjem Oleku Šimankomu pomogao u borbi protiv rentinoblastoma, vrste raka oka. On je napisao da su njegovi rodjaci Dominika i Sebastijan Kulčik, jedni od najbogatijih Poljaka, pokazali nameru da kupe srebrnu medalju koju je stavio na aukciju kako bi se obezbedio novac za lečenje Oleka. Malačovski nije objavio za koliko će medalja biti prodata, ali je naveo da je suma od 130.000 dolara ispunjena. "Moja srebrna medalja danas vredi mnogo više nego pre nedelju dana kada sam je osvojio", napisao je Malačovski na fejsbuku.

19:22 - Aleksandra Krunić u glavnom žrebu US openaSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u glavni žreb Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija pobedila Bugarku Elicu Kostovu u dva seta. Krunić je do pobede od 6:1 i 7:6 (2) protiv Kostove došla posle sat i 39 minuta igre. Srpska teniserka je u prvom setu triput oduzela servis rivalki, dok u drugom nije bilo brejka, pa je taj period odlučen posle taj-brejka. Krunić je u odlučujućem gemu drugog seta napravila tri mini-brejka, dok je Bugarki to pošlo za rukom samo jednom.

19:09 - Sirigu na pozajmici u SeviljiGolman Pari Sen Žermena Salvatore Sirigu otišao je na jednosezonsku pozajmicu u Sevilju, objavio je danas španski klub.PSŽ je saopštio da Sevilja ima opciju da na kraju sezone otkupi ugovor Sirigua.Italijanski čuvar mreže izgubio je mesto u ekipi PSŽ-a dolaskom nemačkog golmana Kevina Trapa, a Parižani su vratili i ;Alfonsa Areolu sa pozajmice iz Viljareala.Sirigu je u PSŽ stigao 2011. godine iz Palerma, a za Parižane je odigrao 179 utakmica. Za reprezentaciju Italije nastupio je 17 puta.18:43 - Luti: Federer će igrati još dve, tri godineZeverin Luti, jedan od trenera Rodžera Federera, kaže da će čuveni Švajcarac igrati još dve, tri godine na ATP turu. "Rodžer sigurno neće igrati tenis do kraja godine, ali, s druge strane, želi da igra na profesionalnom nivou još dve, tri godine", rekao je Luti.

18:15 - Hamilton i Alonso startuju sa začelja u BelgijiVozač Mercedesa Luis Hamilton mogao bi da startuje sa poslednjeg mesta na trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije zbog kazne koju mu je izrekla Svetska automobilska federacija (FIA). Hamilton, aktuelni svetski šampion i lider u generalnom plasmanu, kažnjen je sa ukupno 30 mesta lošijom startnom pozicijom na trci za VN Belgije od one koju ostvari u kvalifikacijama, jer je na motoru njegovog bolida izvršeno previše izmena. FIA je takodje kaznila i vozača Meklarena Španca Fernanda Alonsa. On je kažnjen sa 35 mesta lošijom startnom pozicijom od one koju zauzme u kvalifikacijama zbog promene motora posle prvog treninga. Kvalifikacije za VN Belgije održaće se sutra, a na njima će biti odlučeno da li će Hamilton ili Alonso startovati s poslednjeg mesta na trci. Trka za Veliku nagradu Belgije voziće se u nedelju od 14.00.

18:00 - Mačković i Pivač prvaci sveta za mlađe senioreSrpski veslači Martin Mačković i Viktor Pivač osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Holandiji za mlađe seniore u disciplini dvojac bez kormilara. Mačković i Pivač završili su trku u vremenu 6:58.010, ispred drugoplasiranih Francuza i bronzanih Amerikanaca. Disciplina u kojoj su trijumfovali srpski veslači momci ne spada u grupu olimpijskih.

17:00 - Bilić: Simone Zaza dolazi u Vest HemTrener Vest Hema Slaven Bilić potvrdio je da će u londonski klub doći italijanski fudbaler i dosadašnji igrač Juventusa Simone Zaza. "Kada je reč o situaciji sa Zazom, klubovi su postigli dogovor. Uslovi s igračem su takođe dogovoreni i on danas dolazi u London... Već duže vreme smo pokušavali da dovedemo vrhunskog napadača i on se uvek pominjao u toj priči", rekao je Bilić. Prema navodima medija, Vest Hem će za njegov dolazak platiti 24 miliona funti.Simone Zaza je, osim za Juventus, u karijeri još igrao za Sasuolo, Sampdoriju i Atalantu.

16:35 - Barselona želi da dovede AlkaseraDirektor Barselone Robert Fernandes rekao je danas da ekipa s Nou Kampa želi da u svoje redove dovede fudbalera Valensije Paka Alkasera.Fernandes je rekao da šampion Primere želi da pojača svoj napad, koji je i onako jak jer ga čine Lionel Mesi, Nejmar i Luis Suares."Biće Pako ili niko", rekao je Fernandes.Prelazni rok se završava u sredu.Mediji u Španiji već danima pišu da je prelazak 22-godišnjeg u Barselonu gotova stvar.Alkaser je za tri sezone u Valensiji postigao 30 golova.

16:10 - Žoao Mario i Barbosa pojačali InterJedan od najtalentovanijih napadača sveta Gabrijel Barbosa i portugalski vezista Žoao Mario karijeru će nastaviti u Interu, saopštili su "neroazuri". Inter je potvrdio da su dvojica fudbalera doputovala u Milano na potpis ugovora sa trostrukim šampionom Evrope.Novi vlasnici Intera, kineska grupa Suning, platiće za sjajni dvojac oko 70 miliona evra, 25 miliona brazilskom Santosu za "Gabigola", kao i 45 miliona lisabonskom Sportingu. Kompanija Suning je najavila da ima nameru da vrati Inter u vrh italijanskog fudbala, a ranije je došao i Antonio Kandreva iz Lacija. Ipak, Inter ne bi smeo više da dovodi skupa pojačanja, pošto bi mogao da dobije kaznu UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

15:50 - Lev u reprezentaciju pozvao osvajače srebra iz RijaSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev pozvao je u nacionalni tim trojicu osvajača srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Na spisku Leva našao se defenzivac Hofenhajma Niklas Šule, koji tek treba da debituje za A reprezentaciju, kao i igrač Bajer Leverkuzena Julijan Brant i vezista Šalkea Maks Majer. Njih trojica bili su deo olimpijske reprezentacije Nemačke, koja je u Riju osvojila srebro nakon poraza od Brazila u finalu. Nemačka u sredu igra prijateljsku utakmicu protiv Finske u Menhengladbahu, a 4. septembra, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, igra protiv Norveške u gostima. Meč protiv Finske biće ujedno i oproštajna utakmica Bastijana Švajnštajgera od nacionalnog dresa. Od reprezentacije treba da se oprosti i Lukaš Podolski, ali je povredjen, pa će svoju oproštajnu utakmicu odigrati nekom drugom prilikom.

15:21 - Arsenal dovodi Mustafija i Pereza za 60 miliona evraNemački odbrambeni fudbaler Škodran Mustafi i španski napadač Lukas Perez obaviće danas medicinske preglede i potpisaće ugovor sa Arsenalom. Kako prenosi BBC, Mustafi i Perez pojedinačno će se obavezati na petogodišnju saradnju sa "tobdžijama". Arsenal je za dvojicu fudbalera iz Primere platio ukupno 60 miliona evra, od kojih 40 na reprezentativca Nemačke, dok je za preostalu svotu novca aktivirao otkupnu klauzulu dosadašnjeg napadača Deportiva Pereza. Mustafi (24) u Arsenal dolazi iz Valensije, gde se odličnim igrama u potpunosti dokazao i zavredio veliki transfer. Perez (27) je prošle sezone postigao 17 golova u španskom šampionatu.

15:08 - Dmitrović želi nastavak serije dobrih rezultata BorcaTrener fudbalera Borca iz Čačka Ljubiša Dmitrović rekao je da je njegova ekipa u usponu forme i da joj je cilj da u predstojećoj utakmici protiv Bačke nastavi niz bez poraza u Super ligi Srbije. "U usponu smo forme i to potvrđuju rezultati u poslednja tri kola. Osnovni cilj nam je da nastavimo seriju dobrih igara i rezultata i da se neporaženi vratimo u Čačak. Bačka ima manje bodova od nas, ali daleko od toga da u ovom trenutku možemo nekome da pretimo. Analizirajući njihove igre i rezultate, vidi se da su većinu mečeva izgubili minimalnom razlikom što potvrdjuje da su tvrd rival", rekao je Dmitrović. Fudbaleri Borca igraju sutra od 20 časova na gostujućem terenu protiv Bačke, utakmicu sedmog kola Super lige Srbije. "Oni su pod većim psihološkim pritiskom i tu vidim našu šansu. Očekujem da kao i u prethodnim utakmicama, svi igrači daju sve od sebe i uz maksimalnu disciplinu i borbenost stignemo do željenog rezultata i u pozitivnoj atmosferi dočekamo pauzu koja će nam značiti", rekao je Dmitrović. Dmitrović neće moći da računa na Stefana Draškovića zbog suspenzije, dok Lazar Sajčić ima problema sa povredom. "Mi na svakoj utakmici dobijemo jednog, ali ostanemo bez dva igrača. Pozitivna okolnost je da se u tim vraća kapiten Mario Maslać koji je jedan od najboljih štopera u ligi. Kadar koji imamo maksimalno trenira i svojim odnosom do sada je zaslužio poverenje. Radimo u dobroj atmosferi i očekujem da to pretočimo u dobru igru i rezultat na 'Karađorđu' ", naveo je Dmitrović. Posle šest kola Borac je 13. na tabeli sa pet bodova, koje je osvojio u prethodna tri kola, a Bačka je poslednja na tabeli sa jedim bodom i jedina je ekipa bez pobede.

14:12 - Junajted sa Fenerbahčeom i FejnordomŽrebom u Manaku su određene grupe u Ligi Evropa za sezonu 2016/17, a jedna od najzanimljivijih grupa biće Grupa A u kojoj će igrati Mančester junajted, Fenerbahče, Fejnord i ukrajinska Zorija. Polufinalista iz prošle sezone, španski Viljareal smešten je u Grupu L zajedno sa Steauom, Cirihom i turskim Osmanlisporom. Šahtjor iz Donjecka, takodje prošlosezonski polufinalista Lige Evropa, igraće u Grupi H sa Bragom, Gentom i Konjasporom. Trostruki uzastopni šampion Lige Evropa, španska Sevilja, ove sezone će igrati u Ligi šampiona. Grupna faza Lige Evropa počinje 15. septembra. Finale je na programu 24. maja 2017.Sastav grupa: Grupa A: Mančester junajted, Fenerbahče, Fejnord, Zorija ; Grupa B: Olimpijakos, APOEL, Jang Bojs, Astana Grupa C: Anderleht, Sent Etjen, Majnc, Gabala Grupa D: Zenit, AZ Alkmar, Makabi Tel Aviv, Dandalk Grupa E: Viktorija Plzen, Roma, Austrija, Astra Grupa F: Atletik Bilbao, Genk, Rapid, Sasuolo Grupa G: Ajaks, Standard Lijež, Selta, Panatinaikos Grupa H: Šahtjor, Braga, Gent, Konjaspor Grupa I: Šalke, Salcburg, Krasnodar, Nica Grupa J: Fiorentina, PAOK, Slovan Liberec, Karabag ; Grupa K: Inter, Sparta Prag, Sautempton, Hapoel Ber Ševa Grupa L: Viljareal, Steaua, Cirih, Osmanlispor

13:12 - Lešnjak: Psihološki teška utakmica protiv Javora, nadamo se bodovimaTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da će predstojeća utakmica protiv Javora biti psihološki teška za njegovu ekipu, ali je dodao da se nada bodovima. "Utakmica u Ivanjici je jako bitna za nas. Javor je ekipa sa par iskusnih igrača vodjena od trenera koji je prošle godine kao trener Radnika pokazao da je izuzetno dobar. Mislim da ćemo imati psihološki tešku utakmicu za nas obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazimo i broj bodova. Nadam se da će se ekipa maksimalno dati na terenu, svi do jednoga i da ćemo konačno upisati tri boda", rekao je Lešnjak. Čukarički sutra od 20.00 igra u Ivanjici proti Javora i pokušaće da prekine niz od dva poraza i popne se sa pretposlednjeg 15. mesta. Beogradski tim sakupio je četiri boda, a Javor, koji je pretrpeo tri uzastopna poraza, ima bod više na 14. mestu. Lešnjak je naveo da je najvažnije za igrače da veruju u sebe, jer će im samo u tom slučaju i drugi verovati. "Kad pogledam tabelu i vidim da smo u šest utakmica uzeli samo četiri boda... Jednostavno - krajnje je vreme za pobedu", rekao je trener Čukaričkog. Lešnjak je izrazio nadu da će Čukarički početi da pruža bolje igre. "Problem je realizacija i samim tim pada samopouzdanje. Na početku prvenstva imali smo utakmice u kojima smo bili bolji, ali nismo pobedjivali. Na poslednja dva meča imali smo manje šansi, ali mislim da će sve krenuti kako treba", rekao je on. Lešnjak je dodao da se nada da će Aleksandar Jevtić, Beko Fofana i "još neki igrači eksplodirati" i pokazati kvalitet koji "imaju ali ne pružaju trenutno".

12:48 - Baka pohvalio rad trenera MonteleFudbaler Milana Karlos Baka rekao je da uživa u stilu igre koji pokušava da nametne novi trener Vinćenco Montela, a na neki način kritikovao je metode rada bivšeg trenera "roso-nera" Siniše Mihajlovića. Uprava Mila otpustila je u aprilu, posle samo 10 meseci, srpskog trenera Sinišu Mihajlovića i na njegovo mesto dovela je Vinćenca Montelu. "Uživam radeći sa Montelom, igramo loptom, a ne moramo samo da trčimo... Inače bismo radije trenirali sa (sprinterom) Juseinom Boltom. Ovaj način rada će nam doneti ofanzivniju igru i imaćemo više prilika", rekao je Baka za Gazeta delo sport. On je primetio da je prošle godine imao malo šansi i da je u svlačionici medju igračima bilo manje entuzijazma, a kako je dodao, Montela je bio iskren prema njemu čak i kada ga je izostavio sa turneje po SAD i rekao mu da je bolje da ostane kod kuće i trenira. Za Baku je bio zainteresovan Vest Hem, ali je kolumbijski napadač odlučio da ostane na San Siru. On je u prošlom kolu postigao tri gola protiv Mihajlovićevog Torina u pobedi od 3:2. "Vest Hem smatram prvoklasnim klubom. Ali, odbio sam ponudu, pošto moram i da mislim na porodicu. Razgovarao sam sa (izvršnim direktorom Adrijanom) Galijanijem, pošto sam mislio da je pošteno da ga upoznam sa ponudom, jer sam čista osoba. Nameravao sam da ostanem. Rekao mi je da je uprava pristala na to da ostanem u klubu. Drago mi je što sam čuo da sam važan, pa mogu da kažem navijačima da ne brinu, da je prelazni rok za mene završen", rekao je Baka.

11:01 - Sirigu novi golman SeviljeItalijanski golman Salvatore Sirigu napustiće Pari Sen Žermen i preću u Sevilju ukoliko uspešno prođe lekarske preglede, objavio je španski klub. Sirigu će kada prođe formalnosti potpisati višegodišnji ugovor sa trostrukim uzastopnim osvajačem Lige Evrope, a ove sezone učesnikom Lige šampiona. Siriguov zahtev bio je da bude prvi golman Sevilje, što su čelnici kluba prihvatili u konkurenciji Serhija Rika i Davida Sorije. On je pet godina branio za Parižane, a prethodno je bio član Palerma, Kremonezea i Ankone. Za reprezentaciju Italije nastupio je 17 puta.

10:45 - Zvezda u Novom Pazaru, Partizan dočekuje RadUtakmicama sedmog kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, vodeća Crvena zvezda igraće u Novom Pazaru, dok će u gradskom derbiju Partizan biti domaćin Radu. Prva utakmica sedmog kola igra se večeras od 20 časova u Surdulici gde će Radnik dočekati Metalac. Fudbaleri Zvezde u nedelju od 17.00 časova igraju u Novom Pazaru i pokušaće da nastave niz pobeda i učvrste se na prvom mestu na tabeli. Crveno-beli u meč ulaze posle eliminacije iz baraža za Ligu Evropa i sinoćnjeg remija protiv italijanskog Sasuola (1:1). Zvezda je prva na tabeli sa 16 bodova, dok je Novi Pazar, koji je vezao dva poraza, 10. na tabeli sa sedam bodova.Partizan će u subotu od 19 časova igrati protiv Rada i pokušaće da pobedi kako bi popravio plasman na tabeli i u boljem raspoloženju dočekao pauzu u prvenstvu zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Crno-beli su u prošlom kolu izgubili od Spartaka (1:2) i prekinuli niz od dve pobede pa zauzimaju 11. mesto na tabeli sa sedam bodova. "Građevinari" su posle tri uzastopna poraza na početku prvenstva vezali tri pobede i nalaze se na sedmom mestu na tabeli sa devet bodova. Fudbaleri Vojvodine u nedelju od 20 časova na svom terenu igraju u vojvodjanskom derbiju protiv Spartaka i pokušaće da ostvare dobar rezultat kako bi zadržali drugo mesto na tabeli. Zvezda i Vojvodina do sada su jedine ekipe bez poraza u Super ligi. Ekipa Nenada Lalatovića u duel ulazi posle eliminacije iz baraža za Ligu Evropa i sinoćnjeg remija bez golova protiv AZ Alkmara u Holandiji. Novosađani na drugom mestu na tabeli imaju 13 bodova i utakmicu manje, a Spartak je treći sa 12 bodova. Čukarički u subotu od 20 časova igra u Ivanjici proti Javora i pokušaće da prekine niz od dva poraza i popne se sa pretposlednjeg 15. mesta. Beogradski tim sakupio je četiri boda, a Javor, koji je pretrpeo tri uzastopna poraza, ima bod više na 14. mestu. Fudbaleri Bačke u subotu od 20 časova na svom terenu igraju protiv Borca i pokušaće da ostvare prvu pobedu u prvenstvu, dok u isto vreme počinju utakmice Radnički-Mladost i Voždovac-Metalac.

Petak: Radnik - Metalac (20.00)

Subota: Partizan - Rad (19.00) Javor - Čukariči (20.00) Bačka - Borac (20.00) Radnički - Mladost (20.00) Voždovac - Napredak (20.00)

Nedelja: Novi Pazar - Crvena zvezda (17.00) Vojvodina - Spartak (20.00)

10:20 - Subotičanke na korak od Lige šampionaFudbalerke subotičkog Spartaka nalaze se na korak od plasmana u Ligu šampiona. "Golubice" su u drugom kolu kvalifikacionog turnira savladale domaćina Kardif 3:2 i napravile ogroman korak ka elitnom takmičenju. Od prvog minuta Spartak se razigrao, stvorio nekoliko prilika, ali lopta nije htela u gol. Ni domaći tim se nije puvlačio pred razigranim šampionom Srbije, šanse su se nizale, međutim ništa konkretno. Mogle su Subotičanke do vođstva u 18. minutu. Marenić je izvela korner, Čeng Šu poslala loptu pored gola. Usledila je kazna za propušteno. Kardif je poveo pogotkom Ejdž. Nije to poljuljalo samopouzdanje Spartaka koji je u 44. minutu poravnao rezultat. Marenić je dobro asistirala, a Kuincej plasirala loptu u mrežu protivnika. Ipak u sudijskoj nadoknadi vremena domaći tim je drugim golom Ejdž poveo sa 2:1. Drugo poluvreme pripalo je srpskim šampionkama. Razigrale su se Subotičanke i u 50. minutu ponovo izjednačile pogotkom iskusne Čeng Šu. Pokušavale su Velšanke da dođu do trećeg pogotka, ali odbrana Spartaka nije se dala iznenaditi. U 74. minutu Tijana Filipović uspela je da zatrese mrežu Kardifa, preokrene rezultat i Spartaku donese pobedu u drugoj kvalifikacionoj utakmici. Spartak će sa Sofijom igrati u nedelju od 15 časova, kada se sastaju još Kardif i Breidablik.

09:15 - Troicki u polufinalu Vinston-SejlemaViktor Troicki plasirao se u polufinale turnirau Vinstonu jer je posle dva sata igre bio bolji od Španca Fernanda Verdaska 6:4, 3:6, 6:4. Troicki će se za finale boriti sa drugim Špancem, Robertom Bautistom koji je bio bolji od Jen-hsun Lua u dva seta, sa 6:3, 6:2. Turnir u Vinston-Sejlemu igra se za nagradni fond od 639.255 dolara i poslednja je provera pred US Open koji počinje u noći između nedelje i ponedeljka.

08:03 - Remi Vojvodine u Alkmaru za oproštaj od EvropeFudbaleri Vojvodine završili su učešće na evro sceni, pošto su večeras u revanš meču plej-ofa za Ligu Evrope remizirali protiv AZ-a u Alkmaru 0:0. Holandski tim ide dalje pošto je u prvom meču u Novom Sadu ubedljivo slavio 3:0.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track