BLOG UŽIVO, VIDEO: Bibić u Poljskoj srušio dva državna rekorda i postao najbolji u Evropi
Foto: OKS

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Bibić u Poljskoj srušio dva državna rekorda i postao najbolji u Evropi

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:33 - Vanić: Trebalo je ubedljivije da pobedimoTrener fudbalera Metalca Nenad Vanić rekao je danas da žali što današnja pobeda nad Borcem nije ubedljivija, ali da je zadovoljan zbog trijumfa."Trebalo je u prvom poluvremenu da bude najmanje tri razlike, ali nije zbog nedostatka sreće i koncentracije. Shvatam igrače, hteli su najbolje. Žao mi je što nije bila veća razlika, ali je najbitnije je da smo pobedili", rekao je Vanić za Arenu posle utakmice.Metalac je pobedom u Gornjem Milanovcu nad Borcem sa 1:0 počeo sezonu u Super ligi Srbije.Vanić je naveo da su se njegovi igrači nesvesno povukli posle datog gola, ali da bi svaki rezultat osim pobede Metalca bio nezaslužen, iako je Borac imao inicijativu.Metalac će u sledećem kolu gostovati Crvenoj zvezdi."Mnogo je lakše posle pobede na domaćem terenu. Ovo će nam dati dodatno samopouzdanje pred Zvezdu. To će biti utakmica za igrače, biće na televiziji, u lepom ambijentu na stadionu 'Rajko Mitić'. Nadam se da se moji igrači neće uplašiti i povoljnom rezultatu", kazao je Vanić Trener Borca Ljubiša Dmitrović rekao je da su loš početak utakmice, kao i prinudne izmene uticale na rezultat."Slabo smo počeli utakmicu, tu je Metalac dominirao i poveo. Dve prinudne izmene su uticale na igru, koja nije bila loša u drugom poluvremenu. Ovaj naš igrački kadar tako nešto ne može da izdrži", rekao je Dmitrović.On je zbog povrede zgloba morao da zameni Igora Savića, a Marija Maslaća zbog problema sa ramenom."Deluje da su ozbiljnije povrede i to je veliki hendikep za Borac. Moraćemo do kraja prelaznog roka da radimo na jačanju tima", dodao je Dmitrović.Metalac će u sledećem kolu gostovati Crvenoj zvezdi, dok će Borac u Čačku dočekati Mladost iz Lučana.

22:02 - Bibić u Poljskoj srušio dva državna rekorda i postao najbolji u EvropiReprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić (17) danas je postavio nove državne rekorde za mlađe i starije juniore, a ostvario je i najbolje ovogodišnje vreme u Evropi u uzrastu do 20 godina u disciplini 5.000 metara na Svetskom prvenstvu za starije juniore u Bidgošću, u Poljskoj.Bibić je osvojio osmo mesto u finalu discipline 5.000 metara pošto je pretrčao stazu za 13 minuta, 51 sekundu i 40 stotinki.Taj rezultat je novi državni rekord za mladje i starije juniore, kao i najbolje vreme u Evropi ove godine u uzrastu do 20 godina."Bila je to moja prva zvanična trka na 5.000 metara i prezadovoljan sam. Sa selektorom Edinom Zukovićem i trenerom Rifatom Zilkićem uradio sam dobru pripremu, a osnovni cilj bio je rezultat ispod 14 minuta", rekao je Bibić.On je srušio 43 godine star državni rekord za juniore (13:57,8 minuta) Dušana Janićijevića, kao i rekord Srbije za mladje juniore (14:45,35), koji je od 2003. godine držao Dušan Markešević.Istovremeno, potisnuo je sa prvog mesta na ovogodišnjoj evropskoj rang listi Britanca Aleksandra Jia koji je 5.000 metara istrčao za 13:55,29 minuta.U finalu je nastupilo 25 atletičara, a bolji od mladog Novopazarca bili su samo dugoprugaši iz Afrike.Pobedio je Etiopljanin Salemon Barega sa 13:21,21 minuta, drugi je bio Džamal Direh iz Džubutija sa 13:21,50, a treći Kenijac Vesli Ledama u vremenu 13:23,34 minuta.

20:25 - Mihajlović nije srećan što će sezonu početi protiv MilanaTrener fudbalera Torina Siniša Mihajlović rekao je danas da njegov klub ima težak raspored u Seriji A i da mu nije prijatno što će sezonu početi u gostima."Uvek je teško da se u julu komentariše raspored utakmica. Moraćemo da počnemo jako jer nas već od petog kola čeka niz teških mečeva", rekao je Mihajlović italijanskim medijima.Mihajlovićeva ekipa će sezonu početi u gostima protiv Milana, kluba koji je Mihajlović vodio pre nego što je preuzeo Torino."Nadao sam se da ćemo prvu utakmicu igrati na svom stadionu, pošto sam video da je Torino prošlu sezonu počeo u gostima. Iznenadjen sam, samim tim što je Milan jak tim", kazao je srpski trener.Utakmice prvog kola italijanskog prvenstva igraće se 20. i 21. avgusta.Mihajlović je dobio otkaz u Milanu u aprilu. Tada ga je zamenio Kristijan Broki, koji je u medjuvremenu zamenjen Vinčencom Montelom.

18:42 - Ljajić: Pristao sam na prvi poziv TorinaSrpski fudbaler Adem Ljajić rekao je danas da se nije dvoumio oko prelaska u Torino i da je pristao na transfer na prvi poziv tog kluba."Na prvi poziv Torina sam odmah odgovorio da želim da dodjem. Razgovarao sam o tome sa svojom porodicom i odluka je postala konačna", rekao je Ljajić za klupski sajt.Ljajić je nedavno prešao u Torino iz Rome, iako su mediji navodili da srpski reprezentativac ne želi u taj klub i da odugovlači. Čak je i njegov saigrač iz reprezentacije Nenad Tomović kazao da je Ljajićeva želja bila da mu se pridruži u Fiorentini. Ipak, Ljajić je potpisao ugovor sa Torinom, klubom u kom će ga trenirati Siniša Mihajlović, koji ga je izbacio iz reprezentacije dok je bio selektor jer igrač nije želeo da peva himnu Srbije."Veoma dobro poznajem Mihajlovića, sa kojim sam saradjivao u Fiorentini i reprezentaciji Srbije, tako da imamo dobar odnos. On je osoba koja u lice govori ono što misli, a ja sam isti kao on", naveo je Ljajić na predstavljanju u Torinu.Ljajić je zahvalio predsedniku kluba Urbanu Kairu koji je, kako je naveo fudbaler, snažno želeo da ga dovede."Znam da mogu mnogo da pružim ovom timu ako budem bio u dobroj formi. Svidjaju mi se klubovi gde postoji veliki pritisak i ljudi očekuju važne rezultate. Ne plašim se", rekao je Ljajić.Nekadašnjem fudbaleru Partizana će Torino biti četvrti klub u Italiji, posle Fiorentine, Rome i Intera, u kome je proveo prošlu sezonu.

17:51 - Isagiru pretposlednja etapa, Frum nadomak trijumfa na Tur de FransuŠpanski biciklista Jon Isagir pobedio je danas na 20. etapi Trke kroz Francusku, dok je Kristofer Frum zadržao vodjstvo u generalnom plasmanu pred poslednji dan.Isagir je stazu dugu 146 i po kilometara od Meževa do Morzina prešao za četiri sata, šest minuta i 45 sekundi, a iza njega su završili Harlinson Pantano, Vinčenco Nibali, Žulijan Alafilip i Rui Košta.To je bila prva etapna pobeda nekog španskog bicikliste na ovogodišnjem Tur de Fransu.Britanac Frum je pretposlednju etapu završio tako što je ušao u cilj sa četvoricom timskih kolega iz ekipe Skaj.Frum pred poslednju etapu u generalnom plasmanu ima više od četiri minuta prednosti u od najbližih pratioca Romena Bardea, Naira Kintane i Sajmona Jejtsa.Trka kroz Francusku završiće se sutra na Jelisejskim poljima u Parizu, a poslednja etapa počeće u Šantiliju i duga je 113 kilometara.

16:09 - Rozbergu pol pozicija u Budimpešti, slede Hamilton i RikardoVozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa pol pozicije na sutrašnjoj trci za Veliku nagradu Madjarske.Rozbergu je poslednji krug u kvalifikacijama bio i najbrži. On je stazu dugu 4.381 metar završio za minut i 19,965 sekundi.Drugi je bio njegov klupski kolega Luis Hamilton, potom slede vozači Red Bula Danijel Rikardo i Maks Ferstapen, a onda Sebastijan Fetel, Karlos Sains, Fernando Alonso i ostali.Trka za Veliku nagradu Madjarske počeće sutra u 14.00 na stazi Hungaroring.

15:01 - Đuričić: Sampdorija pravi potez, želim da igramFudbalski reprezentativac Srbije Filip Đuričić izjavio je danas da je prelaskom u Sampdoriju napravio pravi potez jer je Serija A jedna od najjačih liga na svetu.Đuričić će narednih godinu dana igrati za tim iz Đenove kao pozajmljeni fudbaler Benfike, a italijanski klub imaće pravo otkupa na kraju sezone."Srećan sam što sam napokon u Sampdoriji. Mislim da sam napravio odličnu odluku dolaskom u klub velike tradicije koji igra u jednoj od najjačih liga na svetu. Ne volim da pričam o sebi, neka o tome sude navijači. Uvek sa voleo kreativne igrače, omiljeni su mi bili Kaka i Zidan", rekao je Đuričić za klupsku televiziju.Bivši vezista Sautemptona i Anderlehta, koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, ističe da mu je cilj da odigra što više utakmica u Sampdoriji i pomogne klubu da ostvari ciljeve."Rezultati tima su uvek na prvom mestu, ali želim što više golova i asistencija. Uvek sam davao maksimum na terenu, nadam se da ću imati mnogo lepih trenutaka u Đenovi", zaključio je 24-godišnji fudbaler.Đuričić je za nacionalni tim odigrao 24 utakmice i dao četiti gola.

14:21 - Petar Aranitović napustio Partizan i potpisao za ManresuSrpski košarkaš Petar Aranitović napustio je Partizan i prešao u špansku Manresu, saopštio je danas njegov menadžer Miodrag Ražnatović.Ovaj 21-godišnji bek je u Partizanu bio od 2013. On se u Manresi pridružio sunarodniku Nemanji Jaramazu, takodje bivšem košarkašu Partizana.Aranitović je poslednji u nizu igrača koji su napustili Partizan ovog leta, posle Boža Djumića, Kevina Džonsa, Darela Vilijamsa, Čedomira Vitkovca, Andreje Milutinovića, Džamara Vilsona i Andreja Mangdevskog.Klub su do sada pojačali Djordje Majstorović iz Metalca i Stefan Birčević iz Estudijantesa.

13:52 - Misija OKS prva putuje u Rio kao servis za srpske sportisteŠef misije olimpijskog tima Srbije Damir Štajner otputovaće danas sa saradnicima u Rio De Žaneiro, gde će u narednih mesec dana imati zadatak da dočeka i obezbedi uslove sportistima "Zadatak je da budemo dobar i kvalitetan servis svim našim sportistima, što smo se trudili da budemo i u prethodne četiri godine. To uvek može bolje, ali mislim da sportisti mogu da budu zadovoljni, a potrudićemo se da tako ostane i u narednih mesec dana, kada treba da dodje kruna svega što smo radili u prethodne četiri godine", rekao je Štajner novinarima pred put.Štajner će sa svojim zamenikom, kao i delom lekarskog osoblja otputovati letom preko Dubaija za Rio, gde će po dolasku u nedelju uveče imati seriju tehničkih sastanaka sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih sportista, trasport, treninge, kao i ostalih logističkih stvari.Šef misije je ocenio da je atmosfera u timu izuzetno dobra."To će doprineti da tim Srbije živi kao jedan organizam narednih mesec dana u Olimpijskom selu. Želim svima puno sreće i radujem se što ću moći sve da sačekam i da se družimo", kazao je Štajner i dodao da bez podrške i bliske saradnje sa svim sportskim savezima ne bi bilo moguće pripremiti "logistički zahtevan poduhvat".Prvu ekspediciju za Rio ispratili su potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar Djordje Višacki, koji su ocenili da se mnogo i dobro radilo tokom četvorogodišnje pripreme za Igre u Riju.Paspalj je istakao da je siguran da je srpski tim spreman za najveće takmičenje koje postoji."Ostvarivanje norme je veliki uspeh za svakoga ko je to uspeo. Čestitam svima ponaosob, kako i ionima koji su pomagali. Svima želim puno zdravlja, a siguran sam da će svako od sportista uraditi sve što može da pruži najbolje i kada bude trebalo bude i najbolji", rekao je Paspalj.Višacki je naveo da je ponosan što je deo olimpijskog procesa "Ponosan sam što sam deo ovog procesa i što smo kao mala zemlja došli u poziciju da imamo kvalitetan i respektabilan tim za Olimpijske igre. Sam plasman Srbije je sjajna stvar i svi treba da budemo ponosni na to. Očekivanja su najviša. Niko od nas ko je učestvovao u procesu, niti bilo ko iz naroda, može da ima više očekivanja od samih sportista koji su se za to spremali. Mi treba da ih podržimo", kazao je on.Višacki je poželeo sreću Štajneru i saradnicima koji će voditi tim Srbije tokom sledećih mesec dana i zahvalio im je na uloženoj energiji kako bi se sportisti osećali dobro i imali sve što je potrebno kada stignu u Rio.Generalni sekretar OKS-a je dodao da će to biti izazov jer se Olimpijske igre prvi put održavaju u Južnoj Americi, ali da će sportisti imati sve što je potrebno i da neće biti problema, s obzirom na iskustvo i energiju ljudi koji čine misiju.Olimpijske igre će se održati od 5. do 21. avgusta, a Srbiju će predstavljati 103 takmičara u 14 sportova.

13:20 - Skaj: Iguain u Juventusu za 94 miliona evraArgentinski golgeter i fudbaler Napolija Gonzalo Iguain potpisaće četvorogodišnji ugovor sa Juventusu u transferu vrednom 94 miliona evra, tvrdi italijanski Skaj.Juventus je aktivirao otkupnu klauzulu za Iguaina i napravio najveći transfer u istoriji italijanskog fudbala, a drugi ikada.Ujedno, Iguain će postati najplaćeniji igrač na Apeninima sa godišnjom platom od 7,5 miliona evra.Dolazak 28-godišnjeg napadača u Juventus znači i da je Pol Pogba praktično pred vratima Mančester Junajteda.Šampion Italije je na taj način napravio još jedan veliki posao, pošto je prethodno doveo Mehdija Benatiju (Bajern Minhen), Danija Alvesa (Barselona), Miralema Pjanića (Roma) i Marka Pjacu (Dinamo Zagreb).

12:44 - Dejvid Mojs zamenio Olerdajsa na mestu trenera SanderlendaPremijerligaš Sanderlend angažovao je danas Dejvida Mojsa za novog trenera, dan pošto je Sem Olerdajs napustio taj fudbalski klub i preuzeo reprezentaciju Engleske."Mojs je u svakom slučaju bio naša prva opcija i drago mi je što smo uspeli da ga dovedemo. Imaćemo fantastičnu priliku da ove sezone konačno uradimo nešto više", rekao je predsednik kluba Elis Šort britanskim medijima.Mojs je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Sanderlendom, klubom koji je prošle sezone uspeo da izbori opstanak u engleskom prvenstvu.On je sa uspehom vodio Everton čak 11 sezona, a 2013. godine je napustio ekipu u preuzeo Mančester junajted, kada je Aleks Ferguson otišao u penziju. Ipak, nije se dugo zadržao u novom klubu posle serije razočaravajućih rezultata.Trener iz Škotske je potom preuzeo Real Sosijedad u Španiji, ali je dobio otkaz novembra prošle godine posle lošeg početka sezone.

12:12 - Posle Đokovića umetnica srpskog porekla naslikala i RaonićaTeniser Miloš Raonić pokloniće na humanitarnoj akciji za izgradnju rehabilitacionog centra dece sa posebnim potrebama svoja dva velika portreta sa potpisima, koja je naslikala kanadska slikarka srpskog porekla Marina Gavanski Zisis (Zissis).Umetnica Marina Gavanski Zisis dve godine je radila portrete tenisera, a kako je rekla za ageciju Beta, Raonić je bio veoma zadovoljan motivima i izgledom slika."Na većoj slici ovekovečila sam Raonićev ubitačni servis, trenutak kada loptica napušta reket. Za drugu su me motivisali potez i pogled tenisera. Inspiriše me sportsko nadmetanje", rekla je Gavanski.Gavanski je postala poznata pre pet godina, kada je naslikala portret Novaka Djokovića sa stilizovanom srpskom zastavom preko lica i tela.Ova umetnica doselila se u kanadu kao devojčica, a likovnu akademiju završila je u Beogradu.Na likovnoj scen Montreala veoma je aktivna, gde ima svoj studio.Izlagala je na više od 50 samostalnih i grupnih izložbi.

11:34 - Lešnjak: Prva i osnovna ambicija je izlazak u EvropuTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je danas da je plasman u Evropu i ove sezone primaran cilj tog kluba, iako je ocenio da će biti teško naći se u vrhu Super lige."Klub raste iz godine u godinu, kako organizaciono tako i što se tiče rezultata. Naravno da nam je i ove sezone u planu izlazak u Evropu. Jako je teško ući u sam vrh, biti prvi, drugi... Naravno, uradićemo da što bolje odigramo sezonu. Prva i osnovna ambicija je izlazak u Evropu", rekao je Lešnjak na konferenciji za novinare u Beogradu.Čukaručki će utakmicom protiv Radničkog iz Niša početi sezonu u Super ligi. Klub sa Banovog brda prethodno je igrao kvalifikacije za Ligu Evropa, u kojima je eliminisan od madjarskog Videotona.Lešnjak je naveo da će ova sezona biti specifična jer je promenjen tim."Pored toga što smo već odigrali utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope, prodali smo neke igrače, zatvorili smo budžet. Svi znamo da smo ostali bez Nenada Mirosavljevića koji je prestao da igra, Andrije Pavlovića, Bojana Ostojića i Filipa Stojkovića. Poslednja trojica su bila u timu prvenstva. Nadam se da smo sa igračima koje smo doveli nadomestili njihove odsustvo", kazao Milan Lešnjak.Trener Čukaričkog je kazao da očekuje tešku utakmicu u Nišu, pošto je Radnički kvalitetan tim."Početak je prvenstva, Radnički je donekle nepoznanica za nas, ali očekujem da budu izuzetno disciplinovani i biće zaista teško. Obično su utakmice na samom otvaranju sezone dosta nepredvidive. Potrudićemo se da pružmo maksimum i ostvarimo dobar rezultat", kazao je on.Lešnjak je rekao da su njegovi fudbaleri profesionalci i da ne bi trebalo da bude problem to što su u četvrtak imali tešku utakmicu protiv Videotona."Biće najverovatnije promena u sastavu, kako bi sveži igrači mogli da budu na terenu. Ali, svi smo profesionalci i ko nije spreman da se prilagodi tome da odigra tri utakmice u nedelju dana, on i ne može da bude profesionalac", rekao je Lešnjak.Fudbaler Čukaričkog Milan Tomić, koji je ovog leta došao iz Radničkog u kom je igrao dve sezone, rekao je da će predstojeći susret biti težak, ali i zanimljiv."Moramo da budemo od početka meča koncentrisani na najvišem nivou kako bismo sproveli sve zadatke koje nam trener bude postavio. Onda verujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat za nas. Radnički ima dobar tim koji krasi borba, disciplina, organizacija i uz sve to dolaze dobri rezultati", rekao je Tomić.Utakmica izmedju Radničkog i Čukaričkog igraće se sutra od 20.00 na stadionu Čair u Nišu.

11:02 - Sikimić: Vratiće nam se u Razgradu za promašajeJedan od naiskusnijih fudbalera Crvene zvezde Predrag Sikimić istakao je danas da žali što ekipa nije pobedila Napredak na premijeri Superlige zbog brojnih promašenih šansi i poručio da se nada da će se to vratiti protiv Ludogoreca.Crveno-beli su odbranu titule prvaka Srbije krenuli remijem protiv Napretka (2:2) na stadionu Rajko Mitić, nakon što su stigli dva gola zaostatka, upravo golom Sikimića u finišu."Bilo je šansi, moglo je da bude i drugačije. Šteta što nismo iskoristili još neku od šansi koje smo imali, ali ponestalo je i vremena. To valjanje po terenu me užasava. Ne volim to, i tim ekipama se tako i vraća. Dođi, igraj fudbal. Opet, ko zna zašto je ovo dobro. Možda će nam se sve vratiti u Bugarskoj, bilo bi jako dobro da tamo postignemo što više golova", rekao je Sikimić za klupski sajt.Izabranike Miodraga Božovića očekuje možda i najvažniji meč sezone, pošto putuju u Bugarsku na duel sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.Sikimić se prisetio prijateljske utakmice dva tima u Razgradu prošle godine, kada je Ludogorec slavio sa 3:1."Nismo izašli kako treba i brzo smo primili gol. Ali, i tada smo pokazali da i sa kombinovanim timom možemo da se nosimo sa njima. Imaju blagu prednost jer imaju više iskustva igranja u kvalifikacijama i jer ulažu mnogo para. Igrali su i grupe evropskih takmičenja, dugo su zajedno, ali verujem da ćemo nešto napraviti".On je poručio da je recept da se u meč uđe hladne glave i veoma borbeno."Voleo bih da napravimo dobar rezultat, a onda nas ovde čeka 50.000 ljudi. Trebaće nam i sreća, ona mora da se zasluži, ali mora i da se prizove. Stalno govorim saigračima da moramo biti pozitivni, znamo da igramo protiv ozbiljne ekipe, ali možemo da igramo sa njima", zaključio je Sikimić.

10:34 - Inter dovodi Teveza?Argentinski fudbaler Karlos Tevez mogao bi da se vrati u Seriju A jer ga je kontaktirao Inter, prenosi italijanski Tutosport.Kako se navodi, Inter bi doveo Teveza preko Suning grupe i novih vlasnika iz Kine, a na tom poslu rade i menadžeri Kija Jorabčijan i Pini Zahavi.Boka Juniors teško može da zadrži Teveza i plaća njegove visoke finansijske uslove, a ni on nema ništa protiv da napusti voljeni klub.Tevez se prošle godine vratio u Boku iz torinskog Juventusa, sa kojim je osvojio "triplu krunu" i igrao finale Lige šampiona.Dvadesettrogodišnji Tevez je tokom karijere igrao još za Korintijans, Vest Hem i klubove iz Mančestera Junajted i Siti.

10:03 - Đoković protiv Tursunova ili Milera u drugom koluPrvi teniser sveta Novak Djoković biće slobodan u prvom kolu Rodžers kupa, dok u drugom čeka pobednika duela Dmitri Tursunov (Rusija) - Žil Miler (Luksemburg), saopštili su danas organizatori.U istom kosturu sa srpskim teniserom su Tomaš Berdih, Miloš Raonić, Džon Izner, dok su u drugom Dominik Tim, Stan Vavrinka i Keji Nišikori.Srbija će u Torontu imati još jednog predstavnika, pošto se Viktor Troicki na startu sastaje sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike.Turnir u Kanadi igra se od 25. do 31. jula, a ukupan nagradni fond iznosi 4,6 miliona dolara.Prošle sezone titulu je osvojio Britanac Endi Marej pobedom u finalu nad Djokovićem, ali ove sezone ne učestvuje na turniru.

09:29 - Rodrigez: Ostajem u Realu za se izborim za bolji statusFudbaler Reala Džejms Rodrigez nema nameru da napusti Madrid jer ima veliku želju da se izbori za startnu postavu i opravda veliko ulaganje novca u njega.Kolumbijac je zapao u drugi plan u svojoj drugoj sezonu u Realu, pošto ga trener Zinedin Zidan ne vidi među 11 najboljih u formaciji 4-3-3 jer prednost u veznom redu imaju Kazemiro, Toni Kros i Luka Modrić."Boriću se da izborim bolju poziciju i to mi je san. Ostaću u Realu i biću uspešan. Ne znam da li su u klub stigle ponude za mene, ali ne želim da idem", rekao je Rodrigez za špansku Marku.Zidan je saopštio 25-godišnjem fudbaleru da na početku sezone neće promeniti njegov status i da razmisli o odlasku, posle interesovanja Pari Sen Žermena i Mančester Junajteda.Rodrigez je u Real došao posle sjajnih igara na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, kada je klub platio čak 80 miliona evra Monaku.

08:58 - ŠŠtajner: Nema straha među srpskim sportistimaMeđu srpskim sportistima nema straha od Zika virusa i terorističkih napada na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, kaže član Olimpikskog komiteta Srbije Damir Štajner.On kaže da je to najveći uspeh OKS, a takva atmosfera u timu stvorena je zahvaljujući blagovremenom obaveštavanju sportiste i nacionalnih sportskih saveza.Kako kaže izdate su preporuke za takmičare kako da se ponašaju tokom Olimpijskih igara."Nesporno je da Rio ima problem sa kriminale i preporuka je da sportisti ne izlaze iz sistema olimpikjskih igara. U slučaju kada to moraju da urade da sa sobom ne nose kopiju pasoša, akreditaciju, ni malo ni mnogo novca", naglasio je Štajner.Prvi članovi Olimpijskog komiteta Srbije danas putuju u Rio, kako bi se obavile finalne pripreme za najveći sportski događaj Olimpijske igre.

08:30 - Remi Zvezde i Napretka na startu SuperligeFudbaleri Crvene zvezde i Napretka remizirali su 2:2 (0:1) na premijeri nove sezone Superlige Srbije.Napredak je na stadionu Rajko Mitić imao dva gola prednosti preko Marka Gobeljića u 42. i Alekse Vukanovića u 47, ali je branilac titule stigao do remija pogocima Srđana Plavšića u 60. i Predraga Sikimića u 81. minutu.Damijen Le Talek i Ugo Vijeira imali dva velike šanse u finišu za potpuni preokret, ali su zamalo bili neprecizni. Na drugoj strani Kruševljani su u sledećem napadu propustili da kazne i odnesu tri velika boda.Izabranici Miodraga Božovića još jednu nisu briljirali na početku sezone i sa velikom strepnjom očekuju prvi duel sa Ludogorecom u Razgradu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

08:00 - Mačvan ide u Rio, otpali Dangubić i GudurićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djorđević odlučio je da na spisak od 12 putnika u Rio na Olimpijske igre uvrsti Milana Mačvana, umesto Nemanje Dangubića, koji je bio deo tima na kvalifikacionom turniru u Beogradu.Kako prenosi Sportska centrala sa šireg spiska ponovo je otpao Marko Gudurić, nakon povređenog Nemanje Bjelice i Radeta Zagorca, koji je otišao u SAD.Srbiju će na OI predstavljati: Stefan Jović, Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić, Nikola Jokić, Vladimir Štimac i Stefan Birčević.Srbija u ponedeljak putuje na pripremni turnir u Argentini, a potom u Rio gde će igrati u Grupi A, sa Francuskom, SAD, Venecuelom, Kinom i Australijom.Prvu utakmicu Srbija igra 6. avgusta, protiv Venecuele.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track