BLOG UŽIVO, VIDEO Del Boske: Igrači su glavni glumci, sami biraju ko će da šutira penal
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO, VIDEO Del Boske: Igrači su glavni glumci, sami biraju ko će da šutira penal

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Više od 1.500 trkača učestvuje na Noćnom maratonu u Novom SaduViše od 1.500 trkača iz Srbije, regiona i inostranstva učestvovaće na sedmom Noćnom maratonu u Novom Sadu, saopštili su danas organizatori.Učecnici na sedmom Noćnom maratonu, koji će se održati u subotu 25. juna, odmeriće snage na jednoj od tri trke. Učešće je potvrdila većina pobednika prošlogodišnjeg Noćnog maratona medju kojima su Nora Trklja, Samanta Gilice, Tijana Odobašić, Katarina Pohlod, Mirko Erdelji, Mladen Stevanović, kao i Mihal Šulja i Goran Vendlener, osvajači medalja na nedavno održanom prvenstvu Srbije u ultramaratonu.; Program počinje u 19.45, a odmah posle otvaranja manifestacije u 20 časova sa stadiona fudbalskog kluba Indeks počeće Mini maraton, trka za sve generacije na sedam kilometara. Maratonci i polumaratonci startovaće u 21.45.Posle počasnog kruga na stadionu, sa kojeg će ih ispratiti bubnjari Sambanse, svi trkači će pratiti trasu koja ih ulicom Dr Zorana Djindjića i delom trotoara Bulevara cara Lazara vodi prema keju. Na obali Dunava se kejom trči do kraja šetališta kod mornarice gde je okret, a staza istim putem vraća trkače ponovo na stadion.Maratonci moraju da savladaju šest krugova, a polumaratonci tri.; Priroda staze omogućava publici da navija za svoje favorite bodreći trkače duž čitavog Sunčanog keja, a na tribinama na stadionu na Djačkom igralištu ima mesta za one koji žele da prate vreme prolaza i ulazak trkača u cilj.Osim ulice Dr Zorana Djindjića, zatvaranja saobraćaja neće biti, saopštili su organizatori.

22:17 - Grbić: Dobri servisi su ključ pobedeSelektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da ključ pobede njegove ekipe nad Brazilom bila "jako dobar servis" njegovih odbojkaša i dodao da je današnja igra put kojim bi trebalo da ide njegov tim."Napali smo ih od drugog seta dobrim servisima, odvojili smo ih od mreže i to je bio ključ pobede. Kada igrate protiv ekipe koja ima strašan napad, a pritom kontroliše prijem, onda je gotovo nemoguće da pobedite ukoliko ne odgovorite istim takvim napadom. Odradili smo jako dobar posao na servisu... Ova pobeda je put kojim treba da idemo", rekao je Grbić novinarima posle utakmice.Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Beogradu Brazil sa 3:1 (19:25, 25:15, 25:21, 25:22) u prvom kolu Grupe F prve divizije drugog vikenda Svetske lige."Njima je sve polazilo za rukom u prvom setu, ali smo mi bili strpljivi, izdržali smo sve napade i dobru igru... Uspeli smo da preokrenemo, a kao što rekoh to je bilo zbog dobrog servisa", rekao je Grbić i dodao: "Sada je pred nama težak zadatak, jer moramo ovu pobedu što pre da arhiviramo i okrenemo se Bugarima. Isto tako smo i prošle nedelje u Rusiji prvog dana igrali sjajno, pa smo se drugog dana protiv Bugarske mučili. Nadam se da ovaj put neće biti tako", dodao je on Uslovi za igru u dvorani "Aleksandar Nikolić" su bili izuzetno teški, pošto u dvorani nije radila ventilacija, pa su igrači često pravili kratke pauze izmedju poena kako bi se osvežili."Postoji milion razloga koji služe kao izgovor, ali to kod vrhunskih igrača ne sme da postoji. Bez obzira da li ti odgovaraju svetla u dvorani, da li je vruće, hladno...", rekao je Grbić.Brazil je u završnici četvrtog seta zaigrao bolje, posle dobrih servisa Rikarda Lukarelija uspeo da je preokrene (22:19), iako je Srbija imala u jednom trenutku prednost od sedam poena. Ipak, Srbija je servisima Srećka Lisinca i dobrom odbranom uspela da se vrati i na kraju trijumfuje sa 25:22."Drago mi je da sam to bio ja... Naravno, nisam samo ja zaslužan za to, publika, saigrači, svi smo to zajedno uradili. Publika može da bude zadovoljna, jer smo delovali moćno i zato što smo napokon pobedili neku jaku ekipu u Beogradu. ;Nismo odustajali posle prvog seta, od drugog je sve krenulo na našu stranu. Drago mi je da smo u dobroj formi... Možda neke elemente treba da popravimo, ali nadam se da narednih dana neće biti problema", rekao je Lisinac.Odbojkaše Srbije sutra od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" očekuje utakmica protiv Bugarske.

21:47 - Čukarički pobedio Austriju na pripremamaFudbaleri Čukaričkog pobedili su danas u Sebodenu Austriju iz Beča sa 3:1, u poslednjoj utakmici na pripremama.Golove za Čukarički postigli su Alen Mašović u 33, Staniša Mandić u 53. i Filip Kneževć u 59. minutu. Jedini pogodak za Austriju postigao je Lukaš Pjasentin, koji je u 44. minutu zatresao sopstvenu mrežu.To je bila poslednja utakmica Čukaričkog na pripremama u Austriji i prva pobeda. "Brdjani" su prethodno izgubili od MTK (0:3), Admire (1:2) i Laska iz Linca (0:1)."Kvalitetna utakmica u kojoj je rezultat bio primaran jer je ovo bila generalna provera pred kvalifikacije u Ligi Evropa. Zadovoljan sam kako su odigrali gotovo svi momci, zadovoljan sam njihovim angažovanjem. Planirali smo da veći broj igrača odigra 90 minuta, ali smo zbog prilično teških priprema odlučili da to promenimo i da ih ne opterećujemo previše. Vrlo blizu je prva utakmica u sezoni i bilo je važno da svi igrači koji su danas dobili šansu budu maksimalni na terenu", rekao je trener Čukaričkog Milan Lešnjak, navodi se na klupskom sajtu.Takmičarsku sezonu Čukarički će početi 30. juna utakmicom protiv kazahstanskog Ordabasija u Beogradu, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

21:24 - Del Boske: Igrači su glavni glumci, sami biraju ko će da šutira penalSelektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da je "umereni optimista" uoči utakmice sa Italijom u osmini finala Evropskog prvenstva.Branilac titule Španije igraće 27. juna u Sen Deniju protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Španija je dobila težeg protivnika pošto je zauzela drugo mesto u Grupi D posle poraza od Hrvatske od 1:2 u poslednjem, trećem kolu u utorak."Ja sam umereni optimista, kao i uvek. Nismo razmišljali unapred i nismo se opustili, što je ekipa i pokazala protiv Hrvatske", rekao je Del Boske za AS.Duel Španije i Italije je repriza finala Evropskog prvenstva iz 2012. godine, kada je "crvena furija" pobedila sa 4:0."Tada smo igrali bez napadača, sa više veznih igrača. Stvari su se promenile za četiri godine, došli su neki ljudi, ali ne morate ponovo izmišljati ceo život. David Silva je odličan igrač, Sesk Fabregas je odličan igrač i sa nama je mnogo godina. Ako su u dobroj formi, zašto igrati bez njih?", rekao je selektor Španije.Del Boske je naveo da Italija, uprkos opštem mišljenju, ne igra defanzivno."Oni su dobri u odbrani, ali imaju i dobar napad. Imaju dobre spoljne igrače i dvojicu napadača, ali i kvartet defanzivaca, sa trojicom centralnih bekova i Danijeleom De Rosijem. Promenili su sredinu terena i možda su direktniji nego 2012. godine. Ne mislim da su defanzivni, iako ih takvima smatraju. Centrali bekovi su veoma dobri, dobro se poznaju", dodao je on.Tokom utakmice sa Hrvatskom Serhio Ramos je promašio jedanaesterac."Ja puštam igrače da odluče ko će šutirati penal. To je znak snage. Oni su glavni glumci na terenu. Penale ne možete da vežbate. Ja mogu sada da izvedem penal i budem siguran jer me niko nije gledao. Drugačije je kada postoji tenzija, to ne možete da uvežbate", rekao je Del Boske.

21:08 - Blan otišao iz Pari Sen ŽermenaFrancuski trener Loran Blan otišao je iz tog fudbalskog kluba, uprkos tome što je prošle sezone osvojio sva tri trofeja u Francuskoj, preneo je danas list Ekip.Ekip je preneo da je Blan juče napustio klub, iako je u februaru produžio ugovor na još dve godine.Kako se navodi, pariski klub je platio otpremninu od 22 miliona evra.Pari Sen Žeremen je prošle sezone osvojio prvenstvo, Kup i Liga kup, ali je eliminisan u četvrtfinalu Lige šampiona.Francuski mediji spekulisali su o Blanovom odlasku otkako je predsednik kluba Naser el Kelaifi prošlu sezonu ocenio neuspešnom.

20:36 - Fetel: Šampionat još nije odlučenVozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da šampionat Formule 1 nije odlučen i da njegova ekipa još ima šanse za titulu, uprkos tome što ove godine nije ostvarila nijednu pobedu. Fetel je treći u konkurenciji vozača sa 96 bodova i ima 45 manje od vodećeg Nika Rozberga iz Mercedesa, dok je njegov klupski kolega Kimi Raikonen četvrti sa 81 bodom. Ferari je u šampionatu konstruktora drugi sa 81 bodom zaostatka za Mercedesom. Na prošlonedeljnoj trci u Bakuu za Veliku nagradu Evrope Fetel je zauzeo drugo mesto, što je bio njegov peti podijum u sezoni. Osim Mercedesa jedino je još Red Bul ove godine pobedio u šampionatu Formule 1. "Nismo čak ni na polovini sezone, ima još mnogo trka. Imali smo težak start, ne idealan, ali ipak smo se našli u dobroj poziciji. Znamo da je ovogodišnji bolid bolji. Ima još mnogo trka, verujem da ova ekipa može da ostvari mnogo dobrih stvari. Išli smo korak po korak u rešavanju stvari, nisu nas previše omela očekivanja ljudi izvan ekipe", rekao je Fetel."Najvažnije je samo jednom godišnje pogledati tabelu, a to je na kraju sezone", dodao je četvorogodišnji svetski prvak. Fetel je naveo da prati Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj. "Nadao sam se da će Italija i Nemačka igrati u finalu, ali to nije moguće zbog žreba. Ali, navijaću za onu ekipu koja ode najdalje", rekao je Fetel. Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se 3. jula za Veliku nagradu Austrije.

20:06 - Meksiko bez profesionalnih boksera na Igrama u RijuBokserski savez Meksika neće poslati nijednog profesionalnog boksera Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, preneli su danas tamošnji mediji.Predsednik Bokserskog saveza Meksika Rikardo Kontreras otvorio je 9. juna konkurs za učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ali su stigle samo dve prijave, od čega je jedna bila ispravna.Bokser Marko "Dorado" Rejes jedini je ispunio uslove, ali je na kraju povukao zahtev i odlučio da ne učestvuje. Drugi bokser nije ispunio uslove."Dva boksera su tražila da idu, jedan je ispunio uslove, a drugi je novi, mladi takmičar. Marko Rejes me je obavestio da ne želi da rizikuje dvogodišnju suspenziju Svetskog bokserskog saveta (WBC), pa kada je došlo vreme da pošaljemo zateve, nismo imali nijedan potpisan zahtev profesionalnih boksera", rekao je Kontreras.Uprkos podršci inicijativi da se profesionalni bokseri takmiče na Olimpijskim igrama, Kontreras je rekao da je cela stvar obavljena u žurbi i da je važno da bokseri donesu odluke."Nisam iznenadjen, objava je došla suviše rano i siguran sam da je to bilo ključno u odluci boksera koji su razmatrali mogućnost učešća", rekao je on.Kontreras je rekao da čeka odluku selektora o tome koji bokseri će učestvovati u kvalifikacijama u Bakuu u julu.Svet profesionalnog boksa skoro jednoglasno je osudio odluku da se profesionalcima dozvoli učešće na Igrama, a razne organizacije najavile su suspenzije i oduzimanje šampionskih titula onim borcima koji budu nastupali u Riju.

19:27 - Milojević i dva člana stručnog štaba Mege na Letnjoj ligiTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević biće deo stručnog štaba Atlante tokom Letnje lige NBA u Las Vegasu od 8. do 18. jula, a još dva člana stručnog štaba srpskog kluba boraviće tokom leta u SAD. Mega je saopštila da će asistent trenera Veselin Petrović biti u stručnom štabu Los Andjeles Klipersa tokom trajanja Letnje lige u Orlandu, dok će kondicioni trener Marko Ćosić iskoristiti vreme u SAD da se upozna sa stručnim radom u San Antoniju, pre i tokom Letnje lige koja će biti održana u Juti. Krilni centar Mega Leksa Danilo Nikolić će od 2. do 8. jula igrati NBA Letnju ligu za Orlando Medžik. U noći između četvrtka i petka će u Barkli centru u Bruklinu biti održan NBA draft, za koji su se prijavila trojica igrača Mega Leksa: Rade Zagorac, Timote Luvavu-Kabaro i Ivica Zubac. Mega je prošle godine takođe imala trojicu igrača na draftu i sva trojica su izabrana. To su Nikola Jokić (41. pik), Vasilije Micić (52. pik) i Nemanja Dangubić (54. pik).

19:00 - MOK pozdravio suspenziju za dizače tegova iz Rusije, Belorusije i KazahstanaMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) pozdravio je odluku Međunarodne federacije dizanja tegova (IWF) koja je suspendovala Rusiju, Belorusiju i Kazahstan sa predstojećih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. IWF je juče na godinu dana suspendovala Rusiju, Belorusiju i Kazahstan, pošto je u svakoj od tih zemalja otkriveno najmanje po tri doping prekršaja u ponovljenim testiranjima uzoraka sportista sa Igara u Pekingu 2008. i Londonu četiri godine kasnije. MOK je naveo da će prihvatiti tu odluku i da će ta mera biti potvrdjena kada stignu rezultati ponovljenih testiranja diskvalifikovanih sportista. "MOK pozdravlja jak signal koji je poslala IWF. Na olimpijskom samitu početkom nedelje istakli smo odgovornost medjunarodnih federacija u uspostavljanju kriterijuma za sportiste. MOK trenutno radi kako bi se osiguralo da svi disciplinski postupci budu okončani pre početka Igara u Riju, kako bi federacije mogle da nametnu kazne pre tog takmičenja", navodi se u saopštenju. Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko kritikovao je odluku IWF. "Kako možete da kaznite ekipu koja će učestvovati na Igrama 2016. godine zbog prekršaja iz 2008. i 2012. godine?", rekao je Mutko. IWF je saopštila da je trenutno 20 sportista privremeno suspendovano zbog pozitivnih doping rezultata u ponovljenim testiranjima sa Igara u Pekingu i Londonu. Među pozitivnim testovima iz Londona je sedam osvajača medalja, uključujući i dvostrukog olimpijskog šampiona Ilju Iljina iz Kazahstana.

18:41 - Rusi mogu na Igre ako nisu testirani u domaćem doping sistemuAtletičarima koji dokažu da nisu "korumpirani ruskim doping sistemom" biće dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali ne pod ruskom zastavom već pod "neutralnim bojama", saopštila je Međunarodna atletska federacija (IAAF). IAAF je u petak potvrdila suspenziju ruskim atletičarima, koji tako neće učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju. Međunarodni olimpijski komitet je podržao tu odluku, ali je naveo da ruski atletičari za koje se proceni da su čisti i koji nisu uhvaćeni u dopingu, mogu se takmiče na Igrama. IAAF je navela da ruski atletičari "koji su bili van zemlje" i koji pokažu da su ih na doping testirali "neki drugi sistemi" mogu da učestvuju na Olimpijskim igrama.

18:10 - Ovusu iz Radnika u GenčlerbirligiFudbaler iz Gane Samuel Ovusu prešao je iz Radnika iz Surdulice u turski Genčlerbirligi. Odličnog vezistu iz Gane hteo je i Partizan, međutim, Ovusu se odlučio za Tursku."Prvi ozbiljan transfer u istoriji Radnika. Bivšem članu Samuelu Ovusuu želimo uspešnu karijeru u Genčlerbirligiju. Ugovor je potpisan na tri godine", rekao je sportski direktor Surduličana Darko Gašić.

17:33 - Odbačena žalba Galatasaraja na suspenziju iz evropskih takmičenjaSud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbio je danas žalbu fudbalskog kuba Galatasaraj na jednogodišnju suspenziju iz evropskih takmičenja kojom je kažnjen zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.Galatasaraj se plasirao u Ligu Evropa pošto je osvojio Kup Turske, ali ga je pre toga suspendovala Evropska fudbalska unija (Uefa) i naredila mu da kontroliše plate zaposlenih.CAS je odbacio žalbu navodeći da su pravila Uefa pravilno primenjena.

17:10 - Brejdi nakon gola Italiji: Ne plašimo se ni Francuske, opet možemo da "kliknemo"Fudbalski reprezentativac Republike Irske Robi Brejdi, heroj pobede nad Italijom (1:0), izjavio je da se nikoga ne plaši i da je ekipa spremna da napravi nova iznenađenja u završnici Evropskog prvenstva u Francuskoj. Irci su slavili golom Brejdija u 85. minutu i sa četiri boda iz E grupe prvi put se plasirali u nokaut fazu kontinentalnog šampiona, iz trećeg učešća. "Postigli smo fantastične rezultate da bismo došli do ovog uspeha. To je dvogodišnji proces i nismo hteli da se zaustavimo učešćem u grupnoj fazi. Objektivno, bilo je teško protiv Italije, posebno jer ima jaku odbranu, ali smo uspeli da savladamo jednu od najboljih selekcija sveta. Ne plašimo se nikoga" - istakao je Brejdi. Rival Irskoj u osmini finala EP biće domaćin i jedan od najvećih favorita za osvajanje titule - Francuska. "Znamo da su vrhunska ekipa i da imaju sjajne individualce, ali ako budemo jedinstveni i ako "kliknemo" kao protiv Italije, možemo da pobedimo bilo koga. Možemo daleko da doguramo" - naglasio je Brejdi i dodao da se "pogubio u slavlju posle gola jer je taj trenutak često sanjao. Republika Irska i Francuska se sastaju u nedelju od 15 sati u Lionu.

16:55 - Navalka: Pogodiće Levandovski na narednom mečuSelektor fudbalske reprezentacije Poljske Adam Navalka rekao je da ga ne brine to što je Robert Levandovski i dalje bez postignutog gola na Evropskom prvenstvu. "To što Levandovski nije postigao gol uopšte nije problem. On mnogo radi na terenu i ima uticaj na to kako igramo. Ulazi u šanse i samo je pitanje vremena kada će pogoditi. Mislim da će pogoditi već u narednom meču" - rekao je Navalka. Poljska je predvođena napadačem Bajerna iz Minhena u kvalifikacijama za EURO postigla 33 gola na 10 utakmica. Međutim, na šampionatu u Francuskoj izabranici Adama Navalke nisu tako efikasni, pošto su na tri utakmice samo dva puta zatresli mrežu protivnika. Jedino su Ukrajina, Albanija, Švedska i Austrija postigle manje golova i te selekcije su eliminisane sa šampionata.Levandovski je u kvalifikacijama postigao 13 golova, a do sada nije uspeo da pronađe put do mreže protivnika na Evropskom prvenstvu. Novu šansu da probije led Levandovski će imati u subotu u Sent Etjenu kada će se sastati sa Švajcarskom u osmini finala Evropskog prvenstva.

16:36 - Petrov posle četiri godine ponovo igra za Aston ViluBugarski fudbaler Stilijan Petrov (36), koji se pre četiri godine povukao iz fudbala zbog dijagnostikovane leukemije, igraće naredne za Aston Vilu, potvrdio je engleski klub. "Aston Vila sa zadovoljstvom potvrđuje da će Petrov biti deo tima koji se priprema za narednu sezonu. Sten će se ekipi pridružiti naredne nedelje" - saopštio je klub iz Birmingema. Petrov je tokom karijere nastupao za CSKA Sofiju i Seltik iz kojeg je 2006. godine stigao u Aston Vilu, za koju je nastupao do 2013, kada je zbog bolesti bio primoran da prekine karijeru. Do sada je za Aston Vilu odigrao 218 utakmica i 12 puta se upisao u listu strelaca.

16:05 - Selektor Islanda najavljuje iznenađenje: Nikad nisam izgubio od EngleskeSelektor fudbalera Islanda Lars Lagerbek rekao je da je njegova reprezentacija napravila fantastičan uspeh i da je zadovoljan što će u osmini finala igrati protiv Engleske. "Ovo je apsolutno fantastično. Ekstremno sam srećan, posebno zbog igrača i stručnog štaba. Način na koji su radili ovih godina je fascinantan, njihov rad, odnos, karakter, učinak" - istakao je Lagerbek posle utakmice. Island je sa 2:1 pobedio Austriju i zauzeo drugo mesto u Grupi F na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a protivnik u osmini finala biće mu Engleska. "Svaki naredni rival je težak, naravno, ali je prilično dobro što ćemo igrati protiv Engleske. Dok sam vodio reprezentaciju Švedske, nikad nisam izgubio od njih, a igrali smo pet-šest puta. Nadam se da će se to nastaviti" - naglasio je selektor Islanđana. Utakmica između Engleske i Islanda igraće se u ponedeljak od 21 čas.

15:40 - Grujić: Siguran sam da će Zvezda igrati u EvropiFudbaler Liverpula Marko Grujić rekao je da je siguran da njegov sada već bivši klub, Crvena zvezda, ima kvalitet i da će uspeti da se plasira u neko evropsko takmičenje. "Kostur tima je sačuvan i siguran sam da će uspeti da urade ono što svi od njih očekuju - da se plasiraju u neko evropsko takmičenje jer kvalitet za to sigurno imaju. Verujem da ću od septembra uživati u prenosima evropskih utakmica sa Marakane" - rekao je Grujić. Crvena zvezda se svečanim koktelom oprostila od Marka Grujića. Pred put u Englesku, Grujića su pozdravili saigrači i čelnici kluba."Ponosan sam što sam bio deo ove ekipe i što sam sa saigračima ispisao istoriju u domaćem fudbalu. Veliku zahvalnost za uspehe dugujem upravo njima, kao i klubu jer su mnogo pomogli mom napretku u prethodnoj sezoni i učinili me ponosnim na sve što smo zajedno postigli. Bez Crvene zvezde ne bi bilo ni Marka Grujića". Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović uručio je Grujiću prigodne poklone - uramljenu fotografiju, uramljen dres sa brojem osam i olovku sa ugraviranom posvetom, uz želju da njom potpiše još značajnije ugovore u životu.

15:29 - Azarenka se povukla sa VimbldonaBeloruska teniserka Viktorija Azarenka povukla se danas sa trećeg grend slem turnira u sezoni, Vimbldona.Kako je objavljeno na sajtu tog takmičenja, Azarenka je bila primorana da se povuče zbog povrede kolena.Azarenka je bila postavljena za šestu nositeljku na Vimbldonu.Dvostruka grend slem šampionka dva puta je stizala do polufinala Vimbldona, 2011. i 2012, a prošle godine je ispala u četvrtfinalu pošto je izgubila od kasnije šampionke Serene Vilijams.

15:03 - Antoan Grizman do 2021. u AtletikuFudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman produžio je danas ugovor sa tim klubom do 2021. godine."Veoma sam srećan što ostajem u ovoj porodici... Želim da napredujem svake godine, a trener i saigrači mi pomažu da ostvarim taj cilj. Klub želi da ostane u vrhu i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bi nastavio da raste", rekao je Grizman za sajt kluba.Grizman je prošle sezone za Atletiko postigao 32 gola u svim takmičenjima."Na ličnom nivou, želeo bih da postignem još više golova, da odigram više utakmica i upišem više asistencija. Moj cilj je da svake sezone budem bolji od prethodne", dodao je Grizman.Francuski fudbaler je na Visente Kalderon došao 2014. godine iz Real Sosijedada.

14:55 - Aspilikueta menja Alvesa u Barseloni?Fudbaler Čelsija i španski reprezentativac Cezar Aspilikueta velika je želja Barselone, prenosi današnji AS.Španski list prenosi da uprava Katalonaca vidi Aspilikuetu kao idelalnu zamenu za Danija Alvesa, koji će sve izvesnije pojačati Juventus.Ipak, problem za Barselonu bi mogao da bude što se španski defanzivac nalazi na listi želja minhenskog Bajerna, Pari Sen Žarmena, ali i Atletik Bilbaa.Barselona je prvobitno pokazala veliku zainteresovanost za Hektora Beljerina iz Arsenala, ali su iz londonskog kluba istakli da on nije na prodaju, što je nateralo Katalonce da se okrene drugoj mogućnosti, a to je Aspilikueta za čije bi usluge izdvojili oko 18 miliona evra.AS takođe navodi da Unai Emeri, koji će najverovatnije preuzeti Pari Sen Žermen takođe želi Aspilikuetu, dok je novi trener Bajerna Karlo Anćeloti odranije upoznat sa kvalitetima 26-godišnjeg defanzivca.Tokom karijere Aspilikueta je nastupao za Osasunu i Marselj, pre nego što je u avgustu 2012. stigao u Čelši sa kojim ima osvojene titule u Premijer ligi, Liga Kupu i Evropa ligi.

14:46 - Zvezda ispratila Grujića u Liverpul: Nastavi i vrati nam seFudbalski klub Crvena zvezda priredio je danas svečani koktel u čast Marka Grujića, koji odlazi u Liverpul.Grujić se od matičnog kluba oprašta na najbolji mogući način, šampionskom titulom i karijeri nastavlja u klubu sa Enfilda, transferu sklopljenom još u januaru."Ovo je privremeni oproštaj i ispracahaj Marka Grujića. On je obeležio prošlu sezonu i nadam se da će tako nastaviti u Liverpulu. Zvezda mu se zahvaljuje na svemu i oduvek će mu biti druga kuća", rekao je predsednik Svetozar Mijailović.Prvi čovek crveno-belih uručio je Grujiću sliku sa njegim likom i uramljeni dres, uz olovku i poželeo mu da sa njom potpiše još bolji ugovor posle Liverpula.Grujić se zahvalio upravi kluba, saigračima i stručnom štabu na gestu i znaku pažnje."Veliku zahvalnost dugujem igračima i stručnom štabu koji su doprineli mom napretku. Ponosan sam što sam bio deo ekipe koja je ispisala istoriju. Očekujem da će ekipa nastaviti u istom ritmu i plasirati se u neko od evropskih takmičenja", poručio je Grujić.Grujić je ispraćen uz gromoglasne aplauze i ovacije, sada već, bivših saigrača.

14:21 - KSS prijavio Mega Leks i FMP za FIBA Ligu šampionaKošarkaški savez Srbije (KSS) prijavio je Mega Leks i FMP za FIBA ligu šampiona u sezoni 2016/2017, objavljeno je danas na sajtu KŠ.S obizorm na to da će Crvena zvezda naredne sezone učestovati u Evroligi, a da Partizan nije prihvatio učešće u FIBA Ligi šampiona, prijavljeni su Mega Leks (treće mesto u nacionalnom šampionatu, drugo mesto u regionalnoj ligi, osvajač Kupa Radivoja Koraća) i FMP kao četvrti u nacionalnom šampionatu.Konačnu odluku o učesnicima u FIBA Lige špampiona donece Bord ovog takmicenja 29. juna.

13:57 - Lionel Mesi je postigao više golova za Argentinu kao kapiten, nego Dijego Maradona tokom cele karijere

13:24 - Ništa od transfera u Arsenal, Vardi u Lesteru do 2020.Najbolji strelac Lestera Džejmi Vardi produžio je ugovor do 2020. godine, potvrdio je danas šampion Engleske.Vardi je na taj način prekinuo priče o mogućem transferu u Arsenal, a prema novoj saradnji sa "lisicama" zarađivaće 100.000 funti nedeljno.Engleski reprezentativac prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača Lestera u pohodu na senzacionalno osvajanje titule Premijer lige, pošto je postigao 24 gola.Vardi igra za Lester od 2012. godine, a prethodno je bio član niželigaša Flitvuda i Halifaksa.

12:58 - Lacio spremio 11 miliona evra za PeleaFudbaler Sautemptona Gracijano Pele na meti je Lacija, prenosi današnji Il Tempo.Lacio je u potrazi za napadačem nakon odlaska Miroslava Klosea, a uprava rimskog kluba vidi Pelea kao idealnog špica.Prema nekim procenama, Lacio bi za Pelea izdvojio 11 miliona evra, a angažovanje 30-godišnjeg fudbalera, podržao je i Marselo Bijelsa, koji će uskoro preuzeti mesto trenera.Kao alternativa za Pelea, spominje se i napadački dvojac Sevilje Fernando Ljorente i Ćiro Imobile.Pele je tokom karijere nastupao za Leće, Kataniju, Krotone, Ćezenu, AZ, Parmu, Sampdoriju i Fejnord, pre nego što je u julu 2014. stigao u Sautempton.Do sada je za "svece" upisao 81 nastup uz 30 postignutih golova.U dresu reprezentacije Italije odigrao je 15 mečeva i šest puta se upisao u listu strelaca.

12:22 - Najbolja postava prvog dela Evropskog prvenstva

11:51 - Kranjčar novi trener Dinama iz ZagrebaHrvatski fudbalski trener Zlatko Kranjčar po treći put vodiće zagrebački Dinamo, objavljeno je danas na sajtu kluba.Bivši fudbaler Dinama među "modre" vraća se posle 18 godina i naslediće Zorana Mamića, koji je otišao u Al Nasr iz Saudijske Arabije.Kranjčar je u prethodna dva mandata na Maksimiru osvojio po dve titule prvaka i Kupa Hrvatske.Ovaj 59-godišnji stručnjak u dugoj trenerskoj karijeri, između ostalih, vodio je austrijski Linc, Rijeku, Zagreb, Al Šabab iz UAE, iranski Persepolis i reprezentacije Hrvatske i Crne Gore.

11:15 - Boganović ostaje u FenerbahčeuSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović odlučio je da odbije Feniks i najmanje još godinu dana igra za Fenerbahče, saopštio je njegov menadžer Aleksandar Rašković.Bogdanović, kojeg su Sansi 2014. godine izabrali kao 27. pika, imao je na stolu četvorogodišnji ugovor vredan pet miliona evra, ali ga je odbacio jer namerava da odradi još jednu sezonu u Fenerbahčeu.Klub iz Arizone ima opciju da bivšeg košarkaša Partizana dovede i narednog leta, ali pod znatno višim finansijskim uslovima.Bogdanović je prošle sezone za vicešampiona Evrope u Evroligi prosečno beležio 11,7 poena, tri asistencije i 3,3 skoka.

10:40 - Mendi iz Marseja prešao u MonakoDosadašnji fudbaler Marseja Bendžamen Mendi potpisao je petogodišnji ugovor sa Monakom."Nikad neću zaboraviti Marsej... Nadam se da će se vratiti na mesto koje mu pripada, medju najbolje francuske klubove", napisao je Mendi na svom tviter nalogu.Mendi je za tri sezone provedene u Marseju odigrao 81 utakmicu u šampionatu Francuske i postigao dva gola. On je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Marseja, koji je sezonu završio tek na 13. mestu na tabeli Lige 1.

09:50 - Lebron ne ide iz Klivlenda Košarkaš Lebron Džejms odlučio je da prekine špekulacije o prelasku u Los Anđeles Lejkerse i saopštio da neće napuštati rodni grad.- Lepo mi je ovde, nemam nameru da idem. Ostali su samo tehnički detalji, a to ostavljam agentu - rekao je Džejms.

09:10 - Novi Sad domaćin turnira u rukometu na pesku Jubilarni 10. Međunarodni turnir u rukometu na pesku "Novi Sad 2016" održaće se od 23. do 26. juna na novosadskoj plaži Štrand. Na turniru će nastupiti najbolji evropski rukometaši i rukometašice na pesku.Na turniru će učestvovati takmičari iz Španije, Italije, Rusije, Rumunije, Hrvatske i Srbije. Promoteri ovogodišnjeg turnira su Jelena Erić Rakonjac i bivši kapiten srpske reprezentacije Momir Ilić. Treneri će imati priliku da saznaju nešto više o trenažnom procesu u rukometu na pesku na predavanjima koja će održati selektor ženske italijanske reprezentacije Tamaš Neukum i direktor italijanskog nacionalnog tima Marko Trespidi, koji je ujedno i prvi čovek EHF-a za velika takmičenja u rukometu na pesku. Prvi put u ustoriji biće održan i turnir na pesku za mladje kategorije, na kome će se takmičiti 20 ekipa. Upravo će najmlađi 23. juna otvoriti turnir, a zatvoriće ga seniorske ekipe 26, za kada su predvidjene finalne utakmice i dodela priznanja.

08:40 - Ronaldo ceni Hrvate: Ne dobija se Španija svaki dan, imamo podjednake šanseNajbolji fudbaler Portugala Kristijano Ronaldo rekao je da poštuje selekciju Hrvatske, ali je istakao da će se on i njegovi saigrači boriti za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva."Šanse u osmini finala su 50:50. Videli smo najvažnije detalje iz njihove utakmice sa Španijom. Ne događa se svaki dan da pobediš Španiju. Poštujemo Hrvatsku, ali znamo našu snagu, nećemo spustiti glavu, borićemo se za prolaz dalje", rekao je Ronaldo.Fudbalske reprezentacije Portugala i Mađarske igrale su nerešeno 3:3, u poslednjem kolu grupe F na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Portugal se u osminu finala provukao sa trećeg mesta u grupi."Želeli smo da pobedimo Mađarsku, nismo uspeli, ali najvažnije je da smo se plasirali u osminu finala. Uspeli smo. Bila je ovo luda utakmica, sa puno napada, golova... Tri puta smo mislili da smo eliminisani, ali uspeli smo da se vratimo", rekao je Ronaldo koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice, jer je bio dvostruki strelac i imao je asistenciju.Kristijano je postao i prvi fudbaler u istoriji koji je dao gol na četiri različita evropska prvenstva.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track