BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković i Troicki eliminisani u Monte Karlu
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković i Troicki eliminisani u Monte Karlu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:39 - Rednap: Ne želim platu ako ispadnemo iz ligeTrener fudbalera Birmingema Hari Rednap rekao je danas da ne želi novac od tog kluba ako ispadne sa ekipom iz druge engleske lige, Čempionšipa.Rednap je juče imenovan za trenera Birmingema, dan pošto je Dajnfranko Zola podneo ostavku posle loših rezultata. Rednap će u tri poslednje utakmice u sezoni predvoditi Birmingem i cilj je da klub ostane u ligi. Birmingem je 20. na tabeli Čempionšipa sa 47 bodova i ima tri boda više od Blekburna koji je prvi u zoni ispadanja."Neće me platiti, a to mi ipak ne smeta. Imam bonus, nije veliki, ali sam im rekao: 'Ako ne ostanemo u ligi, ne želim platu'", rekao je Rednap za radio Bi-Bi-Si (BBC).Bivši trener Vest Hema, Totenhema i Portsmuta rekao je da je isti dogovor imao i sa Derbi kauntijem, gde je radio kao savetnik u završnici prošle sezone.Rednap je bez kluba još otkako je u februaru 2015. godine napustio Kvins Park Rendžers. On je prošle godine predvodio reprezentaciju Jordana na samo dve utakmice."Kada ekipa pobedi dva puta u poslednje 24 utakmice, to vam govori da neće biti lako. Ali, moraš da veruješ u sebe i moraš da veruješ u tim. Bio sam i pre u ovakvim situacijama, uvek su teške, ali spreman sam", naveo je 70-godišnji trener.On će na klupi Birmingema debitovati u nedelju protiv Aston Vile, u pretposlednjem kolu Birmingem će igrati kao domaćin protiv Hadersfilda, a u poslednjem na gostovanju protiv Bristol sitija."Ako uspemo da ostanemo u ligi, imamo potencijal da napravimo tim za narednu godinu i da jurimo plej-of. Nije toliko teško oformiti dobar tim u Čempionšipu, ako znate šta radite. Možete da izaberete igrače, ne morate da potrošite bogatstvo. Sada smo blizu dna. Vigan i Blekburn i dalje imaju velike šanse, pa su nam potrebni bodovi, ako može već u nedelju", rekao je Rednap.

19:21 - Lion i Bešiktaš uslovno suspendovani na po dve godineFudbalski klubovi Lion i Bešiktaš suspendovani su danas na po dve godine uslovno zbog nereda njihovih navijača u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige Evropa, saopštila je Evropska fudbalska unija (Uefa).Francuski i turski klub kažnjeni su i sa po 100.000 evra, preneli su britanski mediji.Navijači dva tima sukobili su se pre utakmice 13. aprila u Lionu, zbog čega je meč kasnio 45 minuta. Navijači Bešiktaša su pre početka meča gadjali domaće pirotehničkim sredstvima i raznim predmetima, zbog čega su navijači Liona uleteli na teren.Lion je pobedio sa 2:1 a revanš utakmica igra se u četvrtak od 21.05 u Istanbulu. Taj duel sudiće srpski sudija Milorad Mažić.Uefa je navela da je Lion kažnjen zbog nereda navijača, paljenja pirotehničkih sredstava, blokiranog stepeništa na tribinama, loše organizacije i ulaska navijača na teren posle drugog gola. Bešiktaš je kažnjen zbog nereda navijača, paljenja pirotehničkih sredstava i bacanja raznih predmeta.

18:45 - Nadal u osmini finala mastersa u Monte KarluŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u osminu finala mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio 45. igrača sveta Britanca Kajla Edmunda posle tri seta, 6:0, 5:7, 6:3.Nadal koji je sedmi teniser sveta, pobedio je za dva sata i 19 minuta. Prvi set osvojio je bez izgubljenog gema, dok je u drugom setu tri puta izgubio svoj servis i napravio dva brejka.On je treći set osvojio tako što je četiri puta oduzeo servis Edmundu, koji je napravio jedan brejk i to kada je izjednačio na 3:3.To je bio 400. meč Nadala na šljaci, na kojoj ima najbolji procenat pobeda u Open eri - 366 pobeda i 34 poraza.Nadal će u osmini finala igrati protiv 14. nosioca Aleksandra Zvereva iz Nemačke koji je za sat vremena pobedio Španca Felisijana Lopesa, 6:0, 6:4. To će biti njihov treći meč, a Nadal je do sada ostvario obe pobede.Nadal ove sezone ima skor od 20 pobeda i pet poraza, od kojih su dva od Rodžera Federera, u finalima Australijan opena i mastersa u Majamiju. Osim na tim turnirima Nadal je ove godine igrao i u finalu Akapulka, gde je izgubio od Sema Kverija.Nadal je osvojio devet titula u Monte Karlu, od kojih osam uzastopnih, od 2005. do 2012. godine.

18:04 - Serena Vilijams objavila da je trudnaAmerička teniserka Serena Vilijams saopštila je danas da je trudna, preneli su američki mediji.Vilijams (35) je na društvenim mrežama postavila svoju fotografiju u žutom jednodelnom kupaćem kostimu, na kojoj se vidi trudnički stomak, uz poruku: "20 nedelja".Ona se u decembru verila sa suosnivačem društvene mreže Redit Aleksisom Ohanijanom.

17:47 - Marej u 3. kolu u Monte KarluPrvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se danas u osminu finala mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio 28. igrača sveta Žila Milera iz Luksemburga u dva seta, 7:5, 7:5.Marej je pobedio za nepuna dva sata, četiri puta je oduzeo servis Mileru koji je napravio dva brejka.Britanac se u Monte Karlu vratio na teren posle povrede lakta, zbog koje je propustio turnir u Majamiju i četvrtfinale Dejvis kupa protiv Francuske.On će u osmini finala igrati protiv 15. nosioca Španca Alberta Ramosa Vinjolasa, koji je danas pobedio Argentinca Karlosa Berloka sa 6:2, 6:2.Švajcarac Sten Vavrinka plasirao se u osminu finala pošto je pobedio Čeha Jiržija Veselija sa 6:2, 4:6, 6:2. Vavrinka, osvajač mastersa u Monte Karlu iz 2014. godine, će igrati protiv Urugvajca Pabla Kuevasa koji je posle dva seta pobedio Portugalca Žoaa Sousu. Peti nosilac Marin Čilić iz Hrvatske plasirao se u osminu finala pošto je pobedio Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 6:0. On će igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je posle tri seta pobedio Tomija Hasa iz Nemačke, 3:6, 6:1, 6:4.

15:20 - Đoković i Troicki eliminisani u Monte KarluSrpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki eliminisani su u osmini finala Mastersu u Monte Karlu, u dublu, pošto su danas poraženi od prvih nosioca Henrija Kontinena iz Finske i Džona Pirsa iz Australije 6:3, 6:4. Đoković nastavlja takmičenju u singlu gde ga sutra čeka mec protiv Španca Pabla Karenja Buste. Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 4,273.775 evra.

14:11 - Ječmenica-Jevtić: Spremni smo za iznenađenje protiv AustralijeSelektor ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić ocenila je da je Australija favorit u predstojećem meču plej-ofa za plasman u Svetsku grupu 'B' FED kupa, ali je dodala da je njena ekipa spremna da priredi iznenađenje. "Oni jesu favoriti po plasmanu, međutim, igramo pred domaćom publikom i to može biti olakšavajuća okolnost. Oni igraju svako za sebe, kao da su na individualnim turnir, ali mi imao timsku atmosferu i poseban je osećaj kada si deo tima. Mi smo spremni za iznenađenja, što smo ove godine već pokazali u februaru, kao i pre dve godine u Budimpešti. Ove devojke nisu još dale maksimum. Verujemo u njih da će dati maksimum u narednim godinama", rekla je Ječmenica-Jevtić na konferenciji za novinare pre žreba u Zrenjaninu. Mečevi plej-ofa za popunu Svetske grupe 'B' između Srbije i Australije igraće se 22. i 23. aprila u Zrenjaninu.13:50 - Petković: Teško je, jer nismo ovako planiraliFudbaler Crvene zvezde Marko Petković rekao je danas da ekipa ne sme da klone duhom posle poraza u "večitom" derbiju od Partizana, kao i da ne želi da se osvrće na izjave iz suparničkog tabora. "Nije lako, teško je, jer nije onako kako smo mi isplanirali, ali to je fudbal. Razočarani smo, a posebno jer je to poraz u derbiju. Moramo da dignemo glavu što pre, ima još dosta bitnih utakmica. Pričali smo i pre ove utakmice da su u plej-ofu sve utakmice teške i da je svaka utakmcia derbi, kao što je sledeća utakmica protiv Napretka u Kruševcu. Moramo da uzdignemo glavu i da nastavimo da pobeđujemo", rekao je Petković. Crvena zvezda poražena je juče na stadionu "Rajko Mitić" sa 1:3 od Partizana u 154. prvenstvenom "večitom" derbiju. Crno-beli do prednosti su stigli sredinom prvog dela igre, da bi Zvezda do izjednačenja stigla na početku drugog, a potom i preuzela inicijativu, ali je Partizan nalete crveno-belih prekinuo drugim golom u 68. minutu. Petković je kazao da je drugi gol "večitog" rivala "skresao krila" njegovom timu. "Nije to ništa novo u fudbalu. Izuzetno dobro smo ušli u drugo poluvreme i nismo iskoristili prilike koje smo imali pre njihovog drugog gol. Baš u periodu naše dominacije i kontrole mi primamo gol iz prekida koji nas je izbacio iz ritma. Trebalo je bolje da odregujemo, ali nismo", rekao je Petković.

13:28 - Više od 6.000 evra sakupljeno u humanitarnoj akciji u UžicuViše od 6.000 evra prikupljeno je tokom humanitarne utakmice u Užicu u akciji "Asovi za decu" sa ciljem da se pomogne kupovini najmodernijeg ultrazvučnog aparata za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju koji će biti otvoren pri Opštoj bolnici u Užicu. Pomenuti iznos prikupljen je zahvaljujući velikoj humanosti ljudi koji su sa tribina stadiona Slobode po kiši bodrili fudbalske asove, kao i onima koji su slali SMS poruke i uz pomoć sponzora. "Asovi za decu dobili su prvo poluvreme u borbi za nove živote, a za pravu pobedu potrebno je još 9.000 evra, pa pozivamo sve ljude velikog srca da zajedno pobedimo i u ovoj važnoj utakmici, a umesto golova na terenu dovoljno je poslati SMS na 3331 i tako donirati 100 dinara", ističu humanitarni aktivisti u saopštenju. Publika je u subotu na stadionu u Užicu mogla da vidi Ljubinka Drulovića, Zorana Njeguša, Damira Čakara, trenere Milovana Rajevca i Radovana Ćurčića, glumca Nenada Okanovića i mnoge druge. Utakmica je završena rezultatom 6:6, a najvažnije je da je nastavljena akcija "Asovi za decu", nakon što je prošle godine na humanitarnom meču u Humskoj sakupljeno 120.000 evra za decu obolelu od raka.

13:00 - Karenjo Busta naredni Đokovićev rival u Monte KarluŠpanski teniser Pablo Karenjo Busta biće rival Novaku Đokoviću u osmini finala Mastersa u Monte Karlu, nakon što je danas u drugom kolu savladao Rusa Karena Kačanova 6:4, 6:4. Đoković je juce bio bolji od Francuza Žila Simona 6:3, 3:6, 7:5. Srpski i španski teniser trebalo je da se sastanu pre desetak dana u četvrtfinalu Dejvis kupa, ali nije došlo do duela jer je Srbija uoči poslednjeg dana obezbedila nedostižnih 3:0. Do sada su odigrali samo jedan meč, pre tri godine takođe u Monte Karlu, kada je Đoković bio ubedljiv 6:0, 6:1. Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 4.273.775 evra.

12:30 - Partizan časti navijačeFudbalski klub Partizan saopštio je danas da je ulaz na predstojeću utakmicu 32. kola Super lige Srbije protiv Vojvodine besplatan. "Nakon jučerašnje, dominantne pobede nad večitim rivalom, načinjen je jedan veliki korak u borbi za titulu, ali kao što i sam trener kaže 'još ništa nije osvojeno'", navodi se u saopštenju. "U želji da se pomogne ekipi, da se nagrade za trud i rezultate koje su postigli u prethodnih devet meseci, ali i da se podrže u nastavku takmičenja, uprava Partizana je odlučila da otvori kapije 'Hrama fudbala' i da omogući besplatan ulaz na tribinama partizanovog stadiona u sledećem kolu", dodaje se u saopštenju crno-belih. Partizan je juče na stadionu "Rajko Mitić" pobedio Crvenu zvezdu sa 3:1 u prvom kolu plej-ofa i tako se izjednačio sa crveno-belima na vrhu tabele. Utakmica 32. kola, odnosno drugog kola plej-ofa izmedju Partizana i Vojvodine igraće se u subotu od 17.00 na stadionu u Humskoj.

12:00 - Alegri pred Barselonu: Verujem u sudijeTrener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da će ekipa protiv Barselone u sredu igrati kao da u Torinu nisu pobedili sa 3:0. Barselona dočekuje Juventus u drugoj rundi četvrtfinala Lige šampiona. Juve je na svom terenu odigrao izuzetnu utakmicu i dao Barsi tri gola. Trener torinskih crno-belih Masimilijano Alegri kaže da će njegova ekipa igrati kao da u sredu mora da pobedi. "Moramo da igramo bez razmišljanja o prvoj utakmici. Igraćemo kao da moramo da pobedimo, utakmica traje 95 minuta i moramo da čitamo igru" najavljuje trener Juvea. Alegri veruje da sudije neće biti centralne figure na utakmici protiv Barselone. "Sudija sudi na međunarodnom nivou i imam poverenja da će biti na visini zadatka. Nadam se samo da Luis Enrike nije vidovit i da ćemo mi odigrati dobru utakmicu", rekao je Alegri. Trener Juventusa ističe da je u ovoj fazi malo utakmica bez mnogo prilike za popravke, a da bi osvajanje Lige šampiona bilo izvanredno dostignuće. "Savršen meč bi bio svaki ako prođemo dalje i s tim u vezi, moramo da odigramo veoma brzu i profesionalnu utakmicu. U njoj će biti situacija kada ćemo se braniti, ali i drugih u kojima ćemo moći da napadnemo i postižemo golove", kazao je Alegri.

11:29 - Manuel Nojer zbog povrede završio sezonuGolman Bajern Minhena Manuel Nojer odsustvovaće najmanje osam nedelja s terena, pošto je na sinoćnoj utakmici Lige šampiona protiv Real Madrida polomio stopalo, rekao je danas predsednik Bavaraca Karl-Hajnc Rumenige. Bajern je sinoć u Madridu posle produžetka poražen od Reala sa 2:4, a Nojer je tokom svih 120 minuta igre bio na terenu. Usled povrede stopala upitan je i Nojerov nastup za fudbalsku reprezentaciju Nemačke na Kupu konfederacija od 17. do 2. jula u Rusiji.

11:16 - Zagorac ostaje na treninzima u AmericiKapiten košarkaša Mega Leksa Rade Zagorac najverovatnije neće igrati u Superligi Srbije jer je produžio boravak u SAD kako bi se spremio za novu sezonu NBA lige u ekipi Memfisa. Zagorac je prijavljen za nastup u Superligi, ali će samo u slučaju povreda igrača ili neplaniranih dogadaja priključiti saigračima iz Mege. "Kako je Mega Leks tim u kome je razvoj igrača u prvom planu, stručni štab, Zagorac i uprava kluba su se saglasili da nastavi da radi na individualnom napretku i fizičkoj spremi u SAD, kako bi što spremniji dočekao izazove koji ga očekuju u najjačoj ligi sveta", navodi se na sajtu kluba. Mega je za takmičenje u Superligi prijavila Kostju Mušidija, Nikolu Rebića, Savu Lešića, Ognjena Čarapića, Ognjena Jaramaza, Radosava Spasojevića, Novaka Musića, Alfu Kabu, Vlatka Čančara, Djorđa Simeunovića, Marka Tejića, Jovana Novaka, Nemanju Kapetanovića i Predraga Samardžiskog. Košarkaši Mega Leksa sezonu u Superligi otvaranju gostovanjem u Železniku ekipi FMP-a u nedelju od 19 sati.

11:00 - Ramos: Ne znam zašto se govori o sudijamaKapiten Real Madrida Serhio Ramos istakao je da ne razume bes i ljutnju fudbalera Bajerna odluke sudija posle utakmice u Madridu u četvrtfinalu Lige šampiona. Iz Bajerna nisu štedeli kritike na račun sudija i glavnim među njima Viktora Kašaija, izjavama da su "opljačkani" posle dva gola Kristijana Ronalda iz ofsajda i isključenja Artura Vidala. "Poštujem svačije mišljenje, ali ne znam o čemu se ovde govori. Sudije ti nekada daju, a nedak oduzmu", rekao je Ramos novinarima posle utakmice. Ramos nije mogao da ne prokomentariše "tvit" Đerara Pikea u toku utakmice Reala i Bajerna, iako je stavio samo tri tačke. "Ništa novo, nisam iznenađen. Moram da ga podsetim da još jednom pogleda utakmicu protiv Pari Sen Žermena i vidi da li ima isto mišljenje o sudijama", poručio je Ramos saigraču i štoperskom partneru iz reprezentacije Španije.10:40 - Teodosić treći na večnoj listi strelaca Evrolige Kapiten reprezentacije Srbije i plejmejker moskovskog CSKA Miloš Teodosić postao je treći najefikasniji košarkaš u istoriji Evrolige. Teodosić je sa 22 poena bio najzaslužniji za trijumf prvaka Evrope protiv Baskonije (98:90) u prvom meču plej-ofa Evrolige i za šest koševa prestigao Markusa Brauna - 2.748. Ispred Teodosića su samo Olimpijakosov vođa Vasilis Spanulis sa 3.292 i Huan Karlos Navaro iz Barselone sa 4.000 poena.10:15 - Kreg Šekspir: Svi u klubu bi trebalo da su ponosni na rezultat u LŠTrener fudbalera Lestera Kreg Šekspir rekao je posle eliminacije iz Lige šampiona da je njegov tim pružio veliki otpor i dodao da bi svi u klubu trebalo da budu ponosni na ono što su postigli ove sezone. "Mislim da svi u klubu, navijači, vlasnici i igrači mogu da budu izuzetno ponosni na onome što su postigli. Zalaganje i posvećenost su bili izvanredni", rekao je Šekspir. Lester je sinoć igrao nerešeno 1:1 sa Atletikom iz Madrida u revanšu četvrtfinala, ali je zbog poraza od 1:0 iz prvog meča pre nedelju dana u Španiji eliminisan iz Lige šampiona. "U prvom poluvremenu smo igrali jako dobro, ali nam je primljeni gol poremetio koncepciju. Znali smo posle toga da moramo da postignemo tri gola i zato sam se odlučio na neke promene. Posle ovog rezultata protiv tima ovog kalibra ne možete nas diskreditovati", rekao je Šekspir. On je dodao da je momentum bio na strani njegove ekipe posle izjednačujućeg pogotka Džejmija Vardija, ali da "jednostavno ekipi nije bilo suđeno da prođe dalje".10:05 - Vidal i Roben: Opljačkani smo, sudija nas izbacio iz LŠFudbaleri minhenskog Bajerna Arturo Vidal i Arjen Roben poručili je da su odlukama sudija "opljačkani" u Madridu u porazu od Reala u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. Real je prošao među četiri najbolja tima Evrope pobedom na Santijago Bernabeuu posle produžetaka 4:2, ali uz dva gola Kristijana Ronalda iz ofsajda i neopravdan crveni karton Vidalu od strane mađarskog sudije Viktora Kasaija. "Ovakva pljačka ne sme da se dešava u Ligi šampiona, zapitali smo se da li je moguće da su nam tako nešto uradili. Želeli smo polufinale, ali sada osećamo bes jer je sudija odlučio meč. Napravio je mnogo grešaka, osramotio nas i izbacio iz Lige šampiona", rekao je Vidal posle meča. Ništa manje kritika na račun sudija nije imao ni Arjen Roben, nekadašnji fudbaler Real Madrida. "Opljačkani smo i to moram da kažem jer je sudija upropastio odličan meč. Retko kada pričam o sudijama, bili smo sjajni na terenu, kao i Real, ali je sudija grešio, ne mi... Čovek je pištaljkom napravio je sebi reklamu, umesto da bude reklama za fudbal", rekao je Roben.09:56 - Simeone: Ponosan sam na novo polufinaleTrener Atletika Dijego Simeone rekao je posle plasmana u polufinale Lige šampiona da je ponosan na svoj tim i što mu je takav plasman pošao za rukom treći put u poslednje četiri godine. "Emotivan sam, ponosan i entuzijastičan nakon plasmana u treće polufinale za četiri godine. To smo ostvarili protiv tima koji je veoma čvrst, koji nije odustao", rekao je Simeone posle utakmice.Atletiko Madrid sinoć se plasirao u polufinale Lige šampiona, pošto je u četvrtfinalu ukupnim rezultatom 2:1 pobedio Lester. "Kada se vratim na sam početak, moj jedini san je bio da stvorim konkurentan Atletiko, tim koji će frustrirati ostale timove na svim frontovima. Mislim da sam taj san i ostvario", rekao je Simeone. "Sjajni timovi su Bajern, Barselona, Real Madrid, pogotovo u finansijskom pogledu. Mi smo više tim koji je konkurentan u sportskom smislu", dodao je on. Simeone je dodao da mu je postalo teško da hvali nastupe svog tima, jer su "oni prosto sjajni u svakom smislu". Na pitanje da li će napustiti Atletiko ukoliko ove sezone osvoji Ligu šampiona, Simone je rekao da tim misli samo na Espanjol, narednog protivnika u španskoj Primeri. "Imamo samo jedan put a to je da ne odustajemo od naših ciljeva. Insistiramo, insistiramo i samo insistiramo", zaključio je on.

09:35 - Zidan: Nisam pričao sa Anćelotijem o suđenjuTrener fudbalera Real Madrida negirao je da se posle utakmice složio sa šefom stručnog štaba Bajern Minehna Karlom Anćelotijem da je sudjenje u revanšu četvrtfinala Lige šampiona bilo loše i dodao da su pričali "o drugim stvarima". "Pričao sam sa Ančelotijem, ali nikada ne ulazim u sudjenje. Svašta može da se dogodi. Pričali smo o drugim stvarima", rekao je Zinedin Zidan. Anćeloti je posle eliminacije njegovog tima u četvrtfinalu Lige šampiona od Real Madrida rekao da je vreme da se u to takmičenje uvede ;video ;tehnologija ponovljenih snimaka (VAR), nakon što je sudija Viktor Kašai prestrogo isključio Artura Vidala, uz dve greške linijskih sudija kada kod golova Kristijana Ronalda nisu svirali ofsajde. Real je ukupnom pobedom od 6:3 nad Bajernom izborio plasman polufinale Lige šampiona, a sinoć je u revanšu slavio sa 4:2 posle produžetaka. "Mučili smo se dosta, igrali smo protiv najboljeg tima u dosadašnjem toku sezone. Imali smo dosta prilika u prvom delu, ali nam je nedostajalo koncentracije i mira u završnici", rekao je Zidan. Nekoliko navijača Reala je u par navrata tokom prvog dela meča zviždalo Kristijanu Ronaldu, ali upravo on im je "het-trikom" doneo preokret i plasman u polufinale Lige šampiona.

09:11 - Vulićević: Verujem da možemo do tituleFudbaler Partizana Miroslav Vulićević rekao je da veruje da crno-beli mogu do titule prvaka Srbije i istakao da pobeda u derbiju protiv Crvene zvezde mora da se "overi" protiv Vojvodine u narednom kolu. "Apsolutno verujem (u titulu). Što da ne verujem? Još šest utakmica je ostalo i dosta je bodova u opticaju. Sve ekipe koje su u ušle u plej-of su iskusne i svaka ekipa 'juri' nešto... Ništa nam neće značiti ova tri boda ako ih 'ne overimo' protiv Vojvodine", rekao je Vulićević. Fudbaleri Partizana pobedili su sinoć kao gosti Crvenu zvezdu sa 3:1 u prvom kolu plej-ofa, i tako se izjednačili sa njima po broju bodova na vrhu tabele. Zvezda i Partizan sada imaju po 40 bodova. Zvezda je trenutno prva zahvaljujući boljoj gol-razlici, a ako oba tima na kraju plej-ofa budu imala isti učinak, crveno-beli će biti prvi jer su bili bolje plasirani tokom prvog dela šampionata. "Utisak posle derbija je sjajan, pogotovo posle saznanja da smo pobedili Zvezdu u njihovoj kući posle šest godina. Većim delom utakmice smo držali situaciju pod kontrolom, dogodio se taj pad na početku drugog poluvremena, što je protivnik iskoristio i postigao gol", rekao je Vulićević. I Bojan Ostojić smatra da Partizan i protiv Vojvodine mora da pruži svoj maksimim i pobedi. "Samo pobedama može da se dođe do vrha i do ciljeva koje smo zacrtali. Jednu prepreku smo prešli, idemo dalje. Imamo isti broj bodova, nema predaje. Okrećemo se narednoj utakmici protiv Vojvodine na našem terenu gde moramo da damo maksimum i da pobedimo", rekao je Ostojić. Partizan u narednom kolu dočekuje Vojvodinu, a Crvena zvezda gostuje Napretku.

Tuča ispred svlačionice posle derbija: Kanga udario Leonarda
08:45 - Anćeloti: Trebalo bi uvesti video tehnologiju što pre

08:25 - Čikago poveo 2:0 protiv BostonaKošarkaši Čikaga pobedili su u noći izmedju utorka i srede u gostima Boston sa 111:97 i tako stiglo do neočekivanih 2:0 u četvrtfinalu Istočne konferencije NBA lige, dok su Toronto i LA Klipersi stigli do izjednačenja u serijama. Toronto je na na svom terenu pobedio Milvoki sa 106:100, dok su LA Klipersi u Zapadnoj konferenciji sa 99:92 takodje na svom terenu pobedili Jutu. Čikago je drugi put u dva dana stigao do iznenadjujuće pobede na gostovanju protiv najbolje ekipe Istoka u regularnom toku sezone. Tim iz Ilinoisa je do trijumfa predvodio Džimi Batler sa 22 poena, uz po osam skokova i asistencija, dok je Dvjen Vejd takodje postigao 22, a Ražonu Rondu nedostajao je jedan skok da ostvari "tripl-dabl", pošto je imao 11 poena, devet uhvaćenih lopti i 14 asistencija. U ekipi Bostona Ajzea Tomas ponovo je bio najefikasniji s 20 poena, dok Džei Krauder ubacio 16. OPŠIRNIJE OVDE

08:00 - Ronaldo: Pošteno smo pobedili BajernFudbaler Reala Kristijano Ronaldo izjavio je da madridski klub zasluženo eliminisao Bajern u četvrtfinalu Lige šampiona. Real je posle 2:1 u Minhenu izgubio istim rezultatom u Madridu od Bajerna, ali je uz pomoć sudija u produžecima postigao tri gola i na kraju slavio sa 4:2. "Bili smo bolji, imali smo više šansi, nije lako dati šest golova Bajernu. Pošteno smo pobedili. Navikli smo da se mučimo, srećni smo. Bajern je pokazao da je sjajan tim, ali smo mi bili odlični", rekao je Ronaldo i dodao: "Tražim im da mi ne zvižde jer uvek dajem sve od sebe. Uvek igram najbolje što mogu, da pomognem Real Madridu. Držaću se dobrih stvari, tim je odličan, super smo igrali".

07:50 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track