BLOG UŽIVO, VIDEO: Trostruki pobednik Vimbldona konsultant Raoniću
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Trostruki pobednik Vimbldona konsultant Raoniću

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:32 - Otkazana kik boks revija u BeograduKik boks revija u Beogradu, u okviru koje je sutra uveče trebalo da se održi šest profesionalnih borbi u disciplini K1, odložena je zbog tehničkih problema"Promoter nije ispunio uslove propisane za organizaciju. Tražili su da se ceo dogadjaj pomeri za dve do tri nedelje, ali u ovom trenutku neizvesno je da li će se i kada revija održati", rečeno je danas u Kik boks savezu Srbije.Prethodno je najavljeno pet profi duela izmedju zajedničke reprezentacije Srbije i Rusije i ostatka sveta po K1 pravilima, a program je zakazan za subotu od 19.00 u hali 1 Beogradskog sajma. U glavnom meču za titulu profesionalnog prvaka planete u istoj disciplini trebalo je da se sastanu reprezentativac Srbije Saša Polugić i Hamza Kendirdžiolu iz Turske.

23:03 - Trostruki pobednik Vimbldona konsultant RaonićuBivši američki teniser Džon Mekinro rekao je da će na trećem grend slemu u sezoni - Vimbldonu, biti konsultant Milošu Raoniću iz Kanade, devetom igraču na ATP listi.On je ovu vest objavio u svojoj emisiji “Komesar” na Eurosportu, koja se emituje tokom Rolan Garosa. Mekinro je u karijeri triput pobeđivao na terenima “Ol Ingland klaba” početkom 1980-ih godina.Raonić je na Vimbldonu 2014. godine bio učesnik polufinala kada je poražen od Švajcarca Rodžera Federera. Kanađanin je na ovogodišnjem Rolan Garosu postavljen za osmog nosioca, a u trećem kolu sa 7:6, 6:2 i 6:3 pobedio Slovaka Andreja Martina.U stručnom štabu Miloša Raonića tokom Rolan Garosa su bivši sampion Španac Karlos Moja i Italijan Rikardo Pjati.

22:12 - Perić objavio širi spisak za baražSelektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić objavio je širi spisak od 28 igrača za predstojeći baraž za Svetsko prvenstvo.Srbija će u baražu igrati protiv Madjarske. Prva utakmica igraće se 10. juna u Kraljevu, a revanš pet dana kasnije u Vespremu.Na spisku su golmani: Dragan Marjanac, Tibor Ivanišević, Darko Arsić i Vladimir Čupara. Krila: Nemanja Ilić, Filip Marjanović, Vanja Ilić, Mladen Sotić, Darko Djukić, Strahinja Stanković i Novak Bošković. Bekovi: Momir Rnić, Momir Ilić, Ilija Abutović, Petar Nenadić, Stevan Sretenović, Žarko Šešum, Nemanja Mladenović, Uroš Elezović, Luka Mitrović, Nemanja Zelenović, Miloš Orbović, Ivan Stanković i Predrag Vejin. Pivoti: Mijajlo Marsenić, Bojan Beljanski, Zoran Nikolić i Živan Pešić. Svetsko prvenstvo održaće se 2017. godine u Francuskoj.

21:32 - FIBA: Definitivno bez suspenzija reprezentacijaFIBA Evropa objavila je da nijedan nacionalni savez neće biti suspendovan posle pretnji zbog mogućeg igranja u Evrokupu, umesto Lige šampiona.FIBA je zadovoljna kako su košarkaški savezi regovali posle najave pojedinih klubova da igraju u Evrokupu, medju kojima se našao i Košarkaški savez Srbije.FIBA je u martu zapretila da će izbaciti sve reprezentacije sa predstojećih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i Evropskog prvensva naredne godine, ukoliko savezi ne suspenduju klubove koji se odluče za učešće u Evrokupu. Srbiji je jedno vreme bilo ugroženo i domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Rio, ali je kasnije rešeno to pitanje.20:45 - Srpski kajakaši uspešni na Svetskom kupuSrpski kajakaši izborili su danas plasman u osam finala na Svetskom kupu u Češkoj, a u dve discipline predstavnici Srbije takmičiće se jedni protiv drugih. U muškom jednosedu na 1.000 metara za medalje će se boriti Dejan Pajić i Marko Tomićević.Pajić je u svojoj polufinalnoj trci zauzeo drugo mesto, pošto je stazu prešao za tri minuta i 35,319 sekundi, dok je Tomićević vremenom od tri minuta 31,932 sekunde u svom polufinalu bio prvi. U ženskom dvosedu na 500 metara u finalu će snage odmeriti dve srpske posade - Olivera i Nikolina Moldovan u jednoj i Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek u drugoj. Sestre Moldovan pobedile su u svom polufinalu u vremenu od minut i 41,082 sekunde, dok su Starovićeva i Ružičić-Benedek mesto u finalu izborile u vremenu 1:43,364 sekunde zauzevši drugo mesto. Nebojša Grujić i Marko Novaković učestvovaće u finalu muškog dvoseda na 200 metara. ;Oni su u svojoj polufinalnoj grupi ubedljivo trijumfovali u vremenu od 32,322 sekunde. Milenko Zorić i Simo Boltić izborili su plasman u finale dvoseda na 1.000 metara. Zorić i Boltić su u finale prošli kao trećeplasirani u svojoj polufinalnoj trci u vremenu tri minuta i 14,821 sekundi. U "A" finale plasirala se i Nikolina Mijušković u kanuu jednokleku na 200 metara, dok je njena partnerka iz dvokleka, Nikolina Milić takmičenje završila u kvalifikacijama. Mijuškovićeva je u kvalifikacijama bila druga, završivši trku u vremenu od 51,746 sekundi, dok je Milićeva u svoju kvalifikacionu trku završila na poslednjem mestu u vremenu 56,501 sekund.

19:55 - Spartak: Zbog nesposobnosti Grada moramo van SuboticeDirektor FK Spartak iz Subotice Dragan Đorđević optužio je lokalnu samoupravu da je glavni krivac što će klub naredne sezone u Superligi, kao domaćin, igrati van svog grada."Preko tri godine traje borba našeg kluba da se na Gradski stadion postave reflektori i ništa se nije desilo. Reflektore su postavile mnogo manje sredine od Subotice, pa se pitamo šta je sa našim gradom? Da li drugi gradovi imaju malo više dobre volje prema fudbalu i sportu uopšte ili je po sredi nešto drugo?", izjavio je Đorđević za sajt kluba.Đorđević je dodao da još uvek nije siguran kada će zasijati reflektori na Gradskom stadionu u Subotici."Pitamo se ko će biti kriv kada Spartak ispadne iz lige jer sve utakmice igra kao gostujuca ekipa. Da li je moguće da Subotica nema sluha za sport i za Spartak kao najveci klub u gradu. Znamo samo da je Spartak do daljnjeg u tami lokalne samouprave".On je dodao da je su u Suboticu dolazili projektanti iz Užica, Novog Pazara i Ivanjice kako bi se smanjili troškovi postavljanja reflektora, ali ni tada gradske vlasti nisu imale sluha."Kada se ušlo u završnu fazu projektovanja reflektora saznali smo da je predračunska vrednost oko 54 miliona dinara, što je svakako puno novca. Pokazali smo dobru volju prema gradu i doveli projektante jer imaju iskustva, da pomognu u realizaciji i da se smanje troškovi. Kakav je bio otpor pojedinih gradskih struktura na njihove predloge bolje da ne govorim. Grad je raspisao novi tender za projektovanje, izabrao najjeftinijeg ponudača i kasnije se ispostavilo da projekat nije dobar jer temelji reflektora ne bi mogli da drže ni stonu lampu".Prema njegovim rečima trenutno je u toku proces raskidanja ugovora sa starim izvođačem radova i pripreme za raspisivanje novog tendera."Dok se u gradskim javnim preduzecima raspavljaju ko je kriv i ko je pogrešio mi zapocinjemo novu sezonu u kojoj ćemo sasvim sigurno kao domaćini igrati van Subotice".Đorđević je kazao da je Fudbalski savez Srbije nekoliko puta odlagao odluku oko reflektora, ali da je sada stav jasan."Napominjemo i blagonaklon stav FS Srbije koji je primenu ove odluke odlagao nekoliko puta. Da li je moguće da je Subotica najnesposobniji grad u Srbiji da ispuni uslove za odigravanje superligaških utakmica?", upitao je Đorđević.

19:10 - Petrović skratio spisak za kvalifikacioni turnirSelektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović objavio je danas spisak igrača za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.Petrović je pre nešto više od mesec dana objavio spisak od 26 imena na kome nije bilo centra Barselone Anta Tomića, koji je izostavljen na lični zahtev. U medjuvremenu je otkazao i igrač Minesote Damjan Rudež.Kako prenosi Hina, Petrović je odlučio da pruži priliku centru Valensije Džastinu Hamiltonu u konkurenciji naturalizovanih igrača, od kojih su na prvom spisku bili Dontej Drejper i Oliver Lafajet, koji su ranije igrali za Hrvatsku.U seniorskom timu bi mogao da debituje i centar Bamberga Leon Radošević, koji je ranije otkazivao nastupe zbog povreda.Sa šireg spiska otpao je nekad standardni Luka Žorić, kao i Damjan Rudež, Darko Planinić i Josip Sobin, Duje Dukan i Luka Božić, a u konkurenciji više nisu ni mladi talenti Dragan Bender i Ivica Zubac.Okupljanje reprezentacije zakazano je za 8. jun. Hrvatska će učestvovati na kvalifikacionom turniru u Torinu, koji se održava od 4. do 10. jula, i na kome će učestvovati Tunis, Italija, Grčka, Meksiko i Iran.Ekipe su podeljene u dve grupe, a na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru plasiraće se samo pobednik turnira.Spisak Aleksandra Petrovića: Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Roko Leni Ukić, Krunoslav Simon,Rok Stipčević, Fran Pilepić , Ante Delaš , Filip Krušlin, Luka Babić, Dario Šarić, Marko Arapović, Željko Šakić, Miro Bilan, Leon Radošević, Džastin Hamilton i Ante Žižić.

18:20 - Kvitova ispala od 108. na svetuAmerička teniserka Šelbi Rodžers, 108. na WTA listi, napravila je danas veliko iznenadjenje, pošto je u trećem kolu Rolan Garosa eliminisala 10. nositeljku i dvostruku pobednicu Vimbldona Petru Kvitovu, pobedivši je u tri seta, 6:0, 6:7, 6:0.Ovo je 23-godišnjoj Amerikanki prvi plasman u polufinale nekog grend slema. Ona je danas igrala mnogo bolje od Kvitove, pošto je imala upola manje neiznudjenih grešaka (18 prema 36) i pošto je samo jednom izgubila servis od češke teniserke."Prilično je nadrealno ovo. Jasno je da sam ostala bez teksta, ali je ovo jako uzbudljivo", rekla je Rodžersova posle meča.

17:50 - Nadal se zbog povrede povukao sa Rolan GarosaŠpanski teniser Rafael Nadal objavio je danas da se zbog povrede ručnog zgloba povlači sa Rolan Garosa. "Već nekoliko nedelja imam problem sa zglobom šake i zato ne mogu da igram", rekao je Nadal, devetostruki osvajač Rolan Garosa. On je u "projektovanom" polufinalu trebalo da se sastane sa Novakom Djokovićem i sada je srpskom teniseru olakšan put do jedinog gren slem trofeja koji mu nedostaje.

17:00 - Bič volej: Srpske šampionke u četvrtfinalu!Milena Matić i Marija Milošević plasirale su se u četvrtfinale CEV “Satelita” u Ankari. Matićeva i Miloševićeva su danas u 2. kolu savladale Gruščinsku i Strag iz Poljske sa 2:1, po setovima 12:21, 21:14 i 15:9, posle 37 minuta igre.Milena Matić i Marija Milošević će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Ajhocler/Žerson (SUI) – Šicenhefer/Pleziučnig (AUT). Četvrtfinale je na programu sutra (subota, 28. maj), a tačna satnica će naknadno biti saopštena.

16:10 - Simeone: Volim pritisakTrener fudbalera madridskog Atletika Dijego Simeone, uoči meča sa Realom u finalu Lige šampiona, izjavio je da će bitka na sredini terena odlučiti pobednika. Atleko sutra iz trećeg pokušaja juri svoju prvu titulu prvaka Starog kontinenta, dok će ispred sebe imati najuspešniji klub sa čak 10 trofeja. "Utakmica će biti puna tenzije, naročito na početku. Mislim da je Kazemiro ključan u sredini Reala, posebno u odbrani. Verujem da će na tom delu terena biti odlučen pobednik. Sviđa mi se što na leđima nosim teret star 113 godina bez trofeja Lige šampiona, volim pritisak", rekao je Simeone. Sutrašnji meč imaće poseban značaj za Fernanda Toresa, poniklog u Atletiku, koji mašta o trofeju protiv ljutog gradskog rivala. "Osvajao sam trofeje sa Čelsijem, reprezentacijom Španije, ali ovo je nešto drugačije. O ovome sam sanjao kao dečak, jedva čekam da počne utakmica. Moramo da budemo ujedinjeni, da "ginemo", jer samo tako možemo do uspeha", poručio je Tores. 15:23 - Srbija sa devet strelaca na SK u BakuuSrpsku streljačku reprezentaciju će na Svetskom kupu u Bakuu predstavljati desetoro strelaca, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS). Posle tog takmičenja, koje će se održati od 20. do 28. juna, biće poznata i lista učesnika finalnog turnira, koji je na programu u Bolonji početkom oktobra. Srbiju će u Bakuu predstavljati: puška - Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić, Ivana Maksimović, Andrea Arsović; pištolj - Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Zorana Arunović, Bobana Veličković i Jasna Šekarić. Kako se navodi u saopštenju SSS, za sada je četvoro srpskih strelaca obezbedilo mesto na finalu Svetskog kupa u Bolonji, a to su: Andrea Arsović, Bobana Veličković, Zorana Arunović i Milenko Sebič.14:55 - Huande Ramos preuzeo MalaguŠpanski fudbalski trener Huande Ramos vratio se na klupu Malage, saopšteno je na sajtu kluba. Ramos je sa klubom iz Andaluzije potpisao ugovor do 2019. godine i na mestu trenera nasledio Havija Garsiju. Ovaj 61-godišnji stručnjak je sa Malagom u sezoni 2003/2004 završio na 10. mestu, a ostaće upamćena njegova pobeda nad Barselonom 5:1. Tokom karijere vodio je Levante, Rajo Valjekano, Betis, Espanjol, Real Madrid, Totenhem, moskovski CSKA, dok je najveće uspehe beležio u Sevilji sa kojom je osvojio dve Lige Evrope, Superkup Evrope i Kup kralja. Koliko mu leži drugo po snazi evropsko takmičenje najbolje ilustruje da je prošle godine odveo Dnjepar do finala, gde je upravo poražen od Sevilje.

14:38 - Buskets ostaje u BarseloniFudbaler Barselone Serhio Buskets dogovorio je produžetak saradnje sa klubom do juna 2021. godine, saopšteno je na sajtu španskog kluba. Izlazna klauzula 27- godišnjeg fudbalera iznosiće 200 miliona evra, a u ugovor je ubačena i mogućnost da sporazum bude automatski produžen do kraja sezone 2022/23 u zavisnosti od broja utakmica. Za Barselonu je do sada odigrao 384 zvanične utakmice, postigao 12 golova i osvojio šest titula prvaka Španije, četiri Kupa Kralja, četiri Superkupa, tri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa i tri FIFA Svetska klupska prvenstva. Dres reprezentacije Španije oblačio je na 82 utakmice, postigao dva gola i osvojio Svetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo 2012. godine.14:19 - Aleksandra Krunić i Mirjana Lučić-Baroni u osmini finala Rolan GarosaSrpska teniserka Aleksandra Krunić i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni plasirale su se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u konkurenciji dublova. Krunić i Lučić-Baroni su u drugom kolu pobedile Amerikanke Rakel Atavo i Ebigejl Spirs u dva seta - 7:6, 6:3. Srpsko-hrvatski dubl će u osmini finala Rolan Garosa igrati protiv boljeg para iz duela Kineskinja Jifan Su i Saisai Dženg i Nemica Sabine Lisicki i Andree Petković.14:05 - Mugurusa i Haleo u osmini finala Rolan GarosaŠpanska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedila Belgijanku Janinu Vikmajer u dva seta - 6:3, 6:0. Mugurusa, koja je prethodne dve godine stizala do četvrfinala Rolan Garosa, u narednom kolu će igrati protiv bolje iz duela dve Ruskinje, Svetlane Kuznjecove i Anastasija Pavljučenkova. U osminu finala plasirale su se i Rumunke Simona Halep i Irina Begu. Halep je bila bolja od Japanke Naomi Osake posle tri seta (4:6, 6:2, 6:3), dok je Begu pobedila Nemicu Aniku Bek (6:4, 6:2, 6:1).13:50 - Zvezda i EU zajedno o značaju bavljenja sportom kod mladihSportsko društvo Crvena zvezda obeležilo je danas završetak projekta "Sport&Support - Put šampiona" koje ima za cilj podizanje svesti mladih o značaju bavljenja sportom. Evropsko udruženje multisport klubova pokrenulo je projekat "€žSport & Support" koji finansira Evropska unija u okviru Evropskog programa za obrazovanje, obuku, mlade i sport, a sa ciljem podizanja svesti mladih o znacaju o važnosti bavljenja sportom. "Sport je pravi ambasador Srbije u svetu. Značaj ovog projekta ogleda se kroz promovisanje volonterizma u sportu, uključivanje ugroženih socijalnih grupa u sport, promovisanje fizičke aktivnosti radi unapređenja zdravlja svih kategorija društva kroz sportske aktivnosti, kao i borbu protiv diskriminacije i nasilja u sportu"€œ, rekao je generalni sekretar SD Crvena Zvezda Igor Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić". Sportsko društvo Crvena Zvezda je član Evropskog udruženja multisport klubova (EMCA) koje je formirano u januaru 2013. godine na celu sa Sportskim društvom Lacio, i još 14 multisport klubova iz 13 evropskih zemalja.13:33 - Radomir Antić o finalu Lige šampiona

13:15 - Otkazana kik boks revija u Beogradu 12:45 - Muzičari na Rolan Garosu
12:23 - Joakim Lev: Navijaću za Real

12:00 - Ana Ivanović na treningu u Parizu

11:40 - Stojković, Rajković i Marković se priključili nacionalnom timuGolmani Vladimir Stojković i Predrag Rajković, kao i napadac Lazar Marković, priključili su se A reprezentaciji Srbije koja se priprema za mečeve protiv Izraela i Rusije. Stojković i Rajković propustili su meč protiv Kipra u Užicu zbog obaveza u finalu Kupa Izraela, a Marković je igrao za Fenerbahče u finalu Kupa Turske protiv Galatasaraja. Sa druge strane, po ranijem dogovoru sa selektorom Slavoljubom Muslinom reprezentaciju su napustili Nemanja Matić (rehabilitacija) i Nemanja Maksimović (obaveze u prvenstvu Kazahstana). Srbija dočekuje Izrael 31. maja u Novom Sadu, a potom 5. juna u Monte Karlu igra protiv Rusije.11:21 - Dešan tuži KantonuSelektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da će tužiti Erika Kantonu zbog tvrdnji legende Mančester junajteda da je rasista. Kantona je rekao da veruje da je Dešan izostavio Hatema Ben Arfu i Karima Benzemu sa spiska igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo zbog njihove etničke pripadnosti. Dešan nije želeo da komentariše izjavu Kantone, ali je danas Ekip objavio da neće sedeti skrštenih ruku. On je naložio svom advokatu da preduzme zakonske mere protiv Kantone. "Pokrenuću postupak pred građanskim i krivičnim sudom zbog komentara koji narušavaju integritet gospodina Deš¡ana", rekao je advokat Karlos Brusa.

11:11 - Ronaldo: Logično je da se Morata vrati u RealNekada najbolji fudbaler sveta Brazilac Ronaldo izjavio je da je logično očekivati povratak Alvara Morate u Real Madrid jer svako želi da igra u najvećem klubu na svetu. "To je lako pitanje, naravno da će se Alvaro vratiti u Real ako ga pozovu nazad. Svako želi da igra u najvećem klubu na svetu", izjavio je Ronaldo. Morata je prethodne dve sezone igrao na pozajmici u Juventusu, Madriđani imaju opciju da ga vrate u klub za 30 miliona, ali i da ga "preprodaju" jer je Arsenal spreman da plati svih 60 miliona evra.

10:51 - Kvalifikacije odbojkaša za Olimpijske igrePrvi turnir Svetskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. u konkurenciji odbojkaša počinje sutra (subota, 28. maj) u dvorani “Metropoliten” u Tokiju, a biće ujedno i turnir Azijskih kvalifikacija. Na turniru će igrati Japan, Kina, Iran, Australija, Francuska, Poljska, Venecuela i Kanada. Plasman na Olimpijske igre izboriće 3 prvoplasirane selekcije, kao i 1 selekcija iz Azije. Ukoliko je reprezentacija iz Azije među prve tri, plasman na OI izboriće druga najbolja selekcija iz Azije.Drugi turnir Svetskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 4. – 6. juna u Meksiko Sitiju. Na turniru će igrati Meksiko, Alžir, Čile i Tunis, a pobednik će izboriti učešće na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru.

10:30 - Izabrana najbolja petorka NBA ligeKošarkaš Golden stejta Stef Kari, najkorisniji igrač regularnog dela sezone, predvodi najbolju petorku NBA lige. Kari, koji je predvodio Golden Stejt do rekordne 73. pobede u prvom delu sezone, jedini je igrač koji je dobio maksimalnih 129 glasova medija. Pored njega, u prvom timu su zvezda Klivlenda Lebron Džejms, Rasel Vestbruk iz Oklahome, košarkaš San Antonija Kavai Lenard i Deandre Džordan iz Los Anđeles Klipersa. Džejms se tako po 10. put u poslednjih 13 sezona našao u idealnom timu lige, Kari je u prvoj petorci drugu sezonu za redom, dok su Vestbruk, Lenard i Džordan prvi put medju najboljima. U drugom najboljem timu našli su se Kevin Durent (Oklahoma), Drejmond Grin (Golden stejt), Demarkus Kazins (Sakramento), Kris Pol (Los Anđeles klipers) i Dejmijan Lilard (Portland). Treću najbolju petorku NBA lige čine Pol Džordž (Indijana), Lamarkus Oldridž (San Antonio), Andre Dramond (Detroit), Klej Tompson (Golden stejt) i Kajl Lauri (Toronto).10:00 - UEFA izostavila Crvenu zvezdu sa liste šampiona EvropeEvropska fudbalska unija (UEFA) napravila je veliki gaf, pošto je na zvaničnom Tviteru nalogu objavila video sa svim osvajačima titule šampiona Evrope u kojem je izostavljena 1991. godine kada je prvak bila Crvena zvezda. U spornom snimku posle Milana 1990. pojavljuje se Barselona iz 1992, a uprkos brojnim primedbama, za sada, nema ispravke. Navijači Crvene zvezde prethodnih dana iskazivali su nezadovoljstvo odlukom UEFA da u članstvo primi kosovski savez. Opširnije OVDE

09:40 - Kaka igra na Kopa AmerikaFudbaler Bajerna Daglas Kosta zbog povrede mišića leve noge neće igrati za Brazil na Kopa Amerika, a zameniće ga nekada najbolji fudbaler sveta Kaka. Selektor Karlos Dunga odlučio je da naknadno pozove bivšeg asa Milana i Reala, koji trenutno igra za Orlando u MLS ligi. Kaka je u nacionalnom dresu do sada odigrao 91 utakmicu i postigao 29 golova. Brazil će na Kopa Amerika igrati u B grupi sa selekcijama Ekvadora, Haitija i Perua.09:11 - Kurtoa: Ostajem u ČelsijuGolman Čelsija Tibo Kurtoa rekao je da nema nameru da napušta klub, kao i da se nada da će novi menadžer Antonio Konte vratiti klub na staze uspeha. "Bila je ovo veoma teška sezona. Bio sam povređen, a kada sam se vratio na teren, nisam igrao na najvišem nivou. Veliko je razočarenje što smo završili na 10. mestu, ali imamo novog menadžera sa kojim ćemo naredne sezone napasti titulu u Premijer ligi. Imam ugovor još tri godine i ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, ostajem u klubu", rekao je Kurtoa. On je tokom karijere nastupao za Genk i Atletiko Madrid, u kojem je bio na pozajmici upravo iz Čelsija.08:45 - Kari doneo pobedu Golden Stejtuošarkaši Golden Stejta savladali su na svom terenu Oklahomu sa 120:111, i tako stigli do druge pobede (3:2) u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Domaćina je do pobede predvodio MVP lige Stefon Kari sa 31 poenom, pratio ga je Klej Tompson sa 27, dok je Andre Bogut ubacio 15 uz 14 skokova. Kod Oklahome, najefikasniji je bio Kevin Durent sa 40 poena, Rasel Vestbruk je ubacio 31, a Serž Ibaka 13 poena. Naredna, šesta utakmica finala Zapada na programu je u subotu, a priliku da završi seriju imaće Oklahoma na svom terenu.

08:20 - Ronaldo: U Barsi pričaju o meni i kad uzmu titulu OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track