BLOG UŽIVO VIDEO: Napoli razbio Lacio usred Rima
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO: Napoli razbio Lacio usred Rima

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:05 - Las Palmas ubedljiv protiv BetisaFudbaleri Las Palmasa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Betisa sa 4:1 u utakmici 31. kola španske Primere.Las Palmas je upisao desetu pobedu od početka šampionata, 13. je na tabeli sa 38 bodova, dok je Betis na 15. mestu sa devet bodova manje.Golove za pobednički tim postigli su Visente Gomes u 44, Kevin-Prins Boateng u 49, Honatan Vijera u 62. i Hese u 83. minutu iz jedanaesterca. Poraz je ublažio Rafael Navaro pogotkom dva minuta pre kraja meča.Las Palmas u narednom kolu gostuje Atletik Bilbau, dok Betis dočekuje Eibar.

23:04 - Napoli razbio Lacio usred RimaFudbaleri Napolija pobedili su večeras u Rimu ekipu Lacija sa 3:0 u poslednjoj utakmici 31. kola Serije A.Napoli je treći na tabeli italijanskog šampionata sa 67 bodova, dok je Lacio četvrti sa sedam bodova manje.Hose Kaljehon je doveo Napoli u vodjstvo u 25. minutu posle asistencije Mareka Hamšika, a na 2:0 je povisio Lorenco Insinje u 51. minutu posle sjajnog proigravanja Alana. Konačan rezultat postavio je isti igrač u 92. minutu udarcem sa 12-13 metara.Napoli u narednom kolu dočekuje Udineze, dok Lacio gostuje Đenovi.

22:55 - Skopski Vardar treći put šampion SEHA ligeRukometaši skopskog Vardara osvojili su večeras titulu u regionalnoj SEHA ligi, nakon što su u finalu završnog turnira u beloruskom Brestu pobedili madjarski Vesprem sa 26:21 (11:11).U tvrdoj utakmici Vardar je tokom većeg dela meča održavao minimalnu prednost od jednog gola, a igrači u crveno-crnim dresovima su utakmicu prelomili polovinom drugog poluvremena. Ključni period je bio od 43. do 55. minuta kada je Vardar napravio seriju od 7:1 i pobegao na nedostižnih 24:18.Najefikasniji na finalnoj utakmici u timu makedonskog šampiona bili su najkorisniji igrač finalnog turnira Žoan Kanjelas i Timur Dibirov sa po pet golova, dok je Mijajlo Marsenić postigao četiri gola iz četiri pokušaja. Veliku zaslugu za titulu u regionalnoj ligi ima i golman Arpad Šterbik koji je imao 12 odbrana.U madjarskom timu, koji je bio branilac titule, najefikasniji je bio Momir Ilić sa pet golova, dok je hrvatski golman Mirko Alilović zabeležio 13 odbrana.Današnjim pobedom Vardar je postao prvi tim koji je u istoriji SEHA lige stigao do tri titule, koje su osvojene u pet finala. Vardar je prethodni trofej u regionalnoj ligi osvojio 2014, a makedonski mediji večerašnju pobedu proglašavaju osvetom Vespremu za prošlogodišnje finale.Rukometaši Meškova iz Bresta su ranije danas u utakmici za treće mesto pobedili Zagreb sa 23:19.

22:41 - Amela Terzić i Elzan Bibić najbrži u SarajevuAtletičari Novog Pazara Amela Terzić i Elzan Bibić ostvarili su danas pobede na Vivićita uličnoj trci u Sarajevu.Terzić je slavila na deonici od 12 kilometara, ispred Novopazarke Teodore Simović i trećeplasirane Užičanke Tamare Mićević.Kod muškaraca, na stazi iste dužine, Bibić je kao prvi prošao kroz cilj, dok su drugo i treće mesto pripali Stefanu Ćukoviću iz Istočnog Sarajeva i članu sarajevske Bosne Kosti Šumaru.Vivićita ulična trka održana je 23. put.

22:35 - Toronto osigurao treće mesto na IstokuKošarkaši Toronta pobedili su večeras u gostima ekipu Njujorka sa 110:97 i tako osigrali treće mesto u Istočnoj konferenciju pred početak plej-ofa NBA.Toronto na kraju regularnog dela sezone može biti i drugi na Istoku ako pobedi Klivlend u poslednjem meču pred doigravanje, a Boston izgubi u svoja poslednja dva meča.Najefikasniji u pobedničkom timu večeras je bio Demar Derozan sa 35 poena, dok je Kajl Lauri dodao 17 poena i 11 asistencija.Vili Ernangomes je izjednačio svoj rekord karijere od 24 poena i bio je najbolji u redovima Niksa.

22:23 - Petković: Hladnom glavom do pobedeFudbaler Crvene zvezde Marko Petković rekao je da je njegovoj ekipi na današnjem meču protiv Rada sve bilo lakše posle prvog gola i dodao da su crveno-beli bili pametni da ne prokockaju prednost već da su je uvećali."Dobro smo otvorili ovaj meč, za razliku od nekoliko prethodnih puta kada nismo ušli u utakmicu na pravi način. Nismo imali sreće da iz prve šanse u trećem minutu postignemo gol, ali, srećom, Plavšić je vrlo lepom solo-akcijom, kada je bilo najvažnije, postigao gol. Posle tog pogotka sve je bilo mnogo lakše i bez većih problema smo trijumfovali na kraju", rekao je Patković.Fudbaleri Zvezde pobedili su danas na Banjici ekipu Rada sa ubedljivih 4:0 u utakmici 29. kola Super lige Srbije.Do plej-ofa Zvezdi je ostao susret sa Borcem."Za nas je generalno gostovanje na Banjici nezgodno, ali to danas nije bio slučaj. Bili smo dovoljno pametni da ne prokockamo prednost, već da je do kraja samo uvećamo. Znači nam što smo ovom pobedom obezbedili prvo mesto pred plej-of i podelu bodova", rekao je Petković."Ipak, naravno da nam je jako važno da pobedimo i u narednoj utakmici kako bi ostala ista bodovna razlika", dodao je on.Svoj drugi gol u crveno-belom dresu, a četvrti na današnjoj utakmici postigao je Petković."U poslednje vreme se nalazim u dobroj formi, raduje me što nagrada stiže u vidu pogotka. Za razliku od prošle utakmice, ovog puta je Kanga meni asistirao. Dobro sam iskoristio njegov šut, reagovao glavom i postavio konačan rezultat", rekao je Petković.

22:09 - Kasatkina osvojila titulu u ČarlstonuRuska teniserka Darija Kasatkina osvojila je titulu na turniru u Čarlstonu, pošto je danas u finalu pobedila Jalenu Ostapenko iz Letonije sa 6:3, 6:1.Meč Kasatkine i Ostapenko, 42. i 66. teniserke na svetu, trajao je 66 minuta.Ruskinji ovo je prvi WTA trofej u karijeri.Kasatkina je u prvom setu čak tri puta oduzela servis protivnici, da bi 19-godišnja Ruskinja u drugom od rezultata 1:1 vezala pet gemova i lako stigla do velike pobede.

21:56 - Humels propušta meč protiv RealaFudbaler Bajerna iz Minhena Mats Humels propustiće predstojeći meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida zbog povrede zgloba.Bajern je naveo da je Humels napustio današnji trening zbog povrede desnog zgloba."Vrlo je tužno što ću biti van terena najmanje jednu nedelju", napisao je kasnije Humels na svom tviter nalogu.Meč u Minhenu propustiće i igrač madridskog kluba Pepe koji je u meču protiv Atletika polomio dva rebra.Prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona izmedju Bajerna i Reala igra se u sredu od 20.45 u Minhenu.

21:44 - Veselinović: Vojvodina je zaslužila mnogo višeTrener fudbalera Vojvodine Aleksandar Veselinović rekao je da nije zadovoljan današnjim remijem protiv Radničkog iz Niša i dodao da je njegova ekipa zaslužila pobedu."Nismo zadovoljni rezultatom i mislim da su dešavanja na terenu pokazala da je Vojvodina zaslužila mnogo više". rekao je Veselinović.Vojvodina i Radnički odigrali su danas nerešeno 1:1, u 29. kolu Super lige Srbije."Igrali smo protiv jedne veoma kvalitetne i organizovane ekipe... U prvom poluvremenu, na sredini terena smo dobro odgovorili na te kvalitete i u potpunosti sproveli u delo ideju koju smo imali, pa smo stvorili nekoliko vrlo opasnih situacija za gol. Poremetio nas je dosudjeni jedanaesterac, ali uspeli smo da se vratimo do kraja poluvremena", rekao je Veselinović.On je naveo da je današnji meč bio treći njegove ekipe za osam dana i da se pokazalo da je to ostavilo traga."Vidljivo je bilo da smo u drugom poluvremenu izgubili na oštrini, iako su nam moral i volja bili na visokom nivou do samog kraja utakmice. U srpskom fudbalu sam ponovo posle 10 godina i ne bih hteo da komentarišem neke stvari koje su iznad nas. Čestitam mojim igračima, a Radničkom i kolegi Rastavcu želim sve najbolje", rekao je Veselinović.Na ovom meču Veselinović je odlučio da na klupi ostavi vezistu Dejana Melega, koji je do sada bio standardni član prve postave."To nije iznenadjenje, zato što je u poslednje vreme bilo mnogo utakmica, a u pripremi za ovaj meč, procenili smo da je najhomogenija i najopasnija ekipa ova koju smo izveli na teren. Mislim da je prvo poluvreme u potpunosti opravdalo to opredeljenje i da smo bili kompaktni i agresivni i po desnoj i po levoj strani, odnosno da smo kroz centralni deo dobro napadali prostor sa i bez lopte. Nismo realizovali tri-četiri veoma opasne situacije, a da jesmo, mislim da bi meč išao u sasvim drugom smer", rekao je.Meč protiv Radničkog bio je prvi ove sezone u kojem se u startnoj postavi našao Filip Knežević."On je veoma kvalitetan igrač i mislim da je odigrao veoma dobro. Objektivno, ima problem zbog toga što duži period nije igrao u kontinuitetu i on sam se ne oseća sposobnim da 90 minuta odigra u istom ritmu. Ipak, veoma sam zadovoljan njegovim angažmanom, motivacijom i kvalitetom igre. U prvom poluvremenu smo stvorili dosta dobrih prilika baš u situacijama u kojima je i on neposredno učestvovao i ukoliko ovako nastavi, naša ekipa sa njim će mnogo dobiti na kvalitetu", rekao je Veselinović.U narednom kolu fudbaleri Vojvodine gostuju ekipi Radnika u Surdulici.

21:23 - Lalatović: Zaslužujemo plasman u plej-ofTrener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da rekao je da njegova ekipa po svemu prikazanom u prolećnom delu šampionata zaslužuje da se plasira u plej-of Super lige Srbije.Fudbaleri Čukaričkog odigrali su danas na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Mladosti iz Lučana.Ekipa sa Banovog brda je kolo pre kraja regularnog dela šampiona na desetom mestu sa 37 bodova, ima bod manje od Spartaka, a dva manje od Javora koji je osmom mestu."I danas smo napadali, stvarali šanse, a oni su se branili organizovano i dobro. Možda možemo biti i zadovoljni kad vidimo sve druge rezultate. Ova utakmica, nerešeno i protiv Rada, a oba puta smo bili bolji. To je fudbal. Čestitam svojim igračima i okrećemo se sledećoj utakmici protiv Voždovca, koji je dobar, kvalitetan tim. Daćemo sve od sebe da pobedimo. Čukarički je po kvalitetu igre iz ove polusezone apsolutno zaslužio plej-of", rekao je Lalatović.Lalatović je naveo da je u današnjem meču očekivao lepši meč."Očekivao sam lepu, otvorenu utakmicu, ali dobro, fudbal se igra za bodove. Njihovi igrači su danas izginuli u svojih šesnaest metara, stavljali glavu gde neko neće kopačku za taj jedan bod, očigledno im je jako bio potreban i ja im čestitam na tome. Nadam se da će ovakav pristup imati i protiv Spartaka, čestitam im svakako plasman u plej-of", rekao je Lalatović."Što se tiče nas, nismo smeli da dozvolimo da u drugom minutu primimo gol na način na koji smo primili. Izgubimo dva duela po boku, a njihov Jovanović je najopasniju u prostoru, brz je, utrčao je na tu prvu stativu, postigao gol i presekao nas", rekao je Lalatović.Pomoćni trener Mladosti iz Lučana Goran Stanić rekao je da se videlo da je Čukarički igrao pod velikim pritiskom, jer mu su tri boda mnogo značila u borbi za plej-of."Mi smo poveli na vreme, imali još dve-tri dobre situacije, kao i Čuka svoje šanse... Pored boda dobili i mladog golmana Rosića, koji je bio na visini zadatka danas", rekao je Stanić.Čukarički u narednom kolu gostuje Voždovcu, a Mladost dočekuje Spartak.

20:53 - Pobede Osasune i EibaraFudbaleri Osasune pobedili su večeras na svom terenu Leganes sa 2:1 u utakmici 31. kola španske Primere.Osasuni je ovo tek treća pobeda od početka šampionata i dalje je na poslednjem mestu sa samo 17 osvojenih bodova. Leganes je na 17. poziciji sa 27 bodova, odnosno ima pet više os Sportinga koji je u zoni ispadanja.Oba gola za Osasunu postigao je Serhio Leon, u 36. i 71. minutu iz jedanaesterca. Strelac pogotka za Leganes bio je Dimitris Siovas u 16. minutut.Fudbaleri Eibra su ranije danas slavili u gostima protiv Selte sa 2:0.Kike je u 13. minutu doneo prednost Eibaru, a pobedu je potvrdio Pedro Leon u 51. minutu.Eibar je šesti na tabeli Primere sa 50 bodova, dok je Selta deseta sa devet bodova manje.

20:25 - Rašović: Upornost se isplatilaTrener Napretka Vuk Rašović rekao je da se njegovim fudbalerima isplatila upornost na današnjem meču protiv čačanskog Borca."Težak teren je sigurno onemogućio bolju igru. Bili smo uporni i to nam se isplatilo u samom finišu. Utakmica je bila ravnopravna i borbena", rekao je Rašović posle meča.Fudbaleri Napretka pobedili su danas u Čačku ekipu Borca sa 1:0 u utakmici 29. kola Super lige Srbije.Jedini gol na meču postigao je Filip Kasalica u 89. minutu."Već poljuljan tim je doživeo nokaut u finišu. Ne mogu igračima zameriti na borbenosti, ali šta reći posle sedmog uzastopnog poraza. Znali smo da nam eventualna pobeda u podeli bodova donosi dva velika boda, ali nismo uspeli. Došlo je do promene trenera i nadam se da će konačno krenuti na bolje", rekao je Vladimir Stanisavljević koji je danas sa klupe predvodio Borac. ; Napredak je četvrti na tabeli sa 49 bodova, dok je Borac poslednji sa samo 18 osvojenih bodova.U poslednjem kolu regularnog dela prvenstva Napredak dočekuje Bačku, dok Borac ide u goste Crvenoj zvezdi.

20:06 - Mani Pakjao se 2. jula vraća u ring Jedan od najuzbuljivijih i najcenjenijih boksera današnjice, Mani Pakjao vraća se u ring 2. jula u Brizbejnu.Filipincu će se suprotstaviti domaći borac, Džef Horn a na "stolu" će biti titula velter kategorije u organizaciji WBO. Meč će biti organizovan na tamošnjem stadionu, a organizatori veruju da će biti prodato svih 55.000 ulaznica.Pakjao, kome je već 38 godina, zabeležio je 59 pobeda, šest poraza i dva meča bez pobednika u profi karijeri, dok Australijanac, lokalni heroj u Brizbejnu ima 14 pobeda iz 15 mečeva, uz jedan nerešen meč.

19:36 - Ingolštat bolji od Darmštata u derbiju začeljaFudbaleri Ingolštata pobedili su danas na svom terenu ekipu Darmštata sa 3:2 u utakmici 28. kola nemačke Bundeslige.Ingolštat je upisao osmu pobedu od početka sezone i nalazi se na 17, pretposlenjem mestu na tabeli sa 28 bodova, dok je Darmštat poslednji sa samo 15 osvojenih bodova.Paskal Gros je doveo domaću ekipu u vodjstvo u 19. minutu, ali je Darmštat do kraja prvog poluvremena preokrenuo rezultat golovima Marija Vrančića u 33. i 39. minutu iz jedanaesterca.Pobedu Ingolštatu doneli su Almog Cohen i Markus Sutner golovima u 68. i 72. minutu.Ingolštat u narednom kolu gostuje Volfsburgu, dok Darmštat dočekuje Šalke.

19:02 - Čukaričkom izmiče plej-ofFudbaleri Čukaričkog remizirali su sa Mladošću 1:1 u pretposlednjem kolu regularnog dela sezone Superlige Srbije. Tim trenera Nenada Lalatovića je golom Ognjena Ožegovića iz penala u 60. minutu izbegao poraz na Banovom Brdu.Ovim kiksom Čukarički je šanse da se nađe u plej-ofu i bori za Evropu sveo na minimum, jer je ostao na dva boda od Javora, koji je na osmoj poziciji.Lalatovićev tim nije uspeo da iskoriti poraz Ivanjičana od Voždovca na svom terenu, pred poslednje kolo regularnog dela sezone koje je na programu u četvrtak. Bez pobede u nedelju je ostala i Vojvodina, koja je remizirala takođe sa 1:1 protiv Radničkog iz Niša. Minimalne trijumfe slavili su Bačka, Voždovac i Napredak. Bačka je savladala Novi Pazar pogotkom Apije 39. minutu, Dražić je pogodio već u desetom za trijumf Voždovca u Ivanjici, dok je Kasalica minut pre kraja obradovao Kruševljane u Čačku. Čukarički u poslednjem kolu gostuje na Voždovcu, dok Javor ide u Niš. U igri za plej-of je i Spartak, koji ima bod više o Brđana, pred duel gostovanje u Lučanima.

18:35 - Lukaku okončao Lesterovu seriju pobeda!Fudbaleri Evertona pobedili su danas na svom terenu ekipu Lestera sa 4:2 u utakmici 32. kola Premijer lige.Everton je, posle 15. pobede od početka šampionata, sedmi na tabeli sa 54 boda, koliko ima i Arsenal, ali "tobdžije" imaju čak tri utakmice manje.Lester je, na drugoj strani, doživeo prvi poraz posle pet kola i na 11. je mestu sa 36 bodova.U meču punom golova, preokreta i uzbudjenja pogotke za Everton postigli su Tom Dejvis već u prvom minutu, Romelu Lukaku u 23. i 57. minutu i Fil Jagelka u 41. Strelci za Lester bili su Islam Slimani i Mark Albriton, u četvrtom i desetom minutu.

18:05 - Novosel: Zvezda i Cedevita zasluženo u finaluDirektor Jadranske lige Krešimir Novosel rekao je danas da su Crvena zvezda i Cedevita sasvim zasluženo plasirale u finale regionalnog takmičenja."Došli smo do kraja sezone, u finalu su sastaju dve ekipe koje su najviše pokazale tokom cele sezone - Zvezda sa jednim porazom, Cedevita na drugom mestu. Očekuje nas prava poslastica. Možemo biti zadovoljni sa sezonom, a očekuje nas zanimljivo i kvalitetno finale", rekao je Novosel u beogradskom hotelu Kraun Plaza.Finalna serija Jadranske lige počinje sutra utakmicom u Beogradu od 19.00. Druga je na programu u utorak, a potom se serija seli u Zagreb. Šampion će postati ekipa koja prva stigne do tri pobede."Želim puno sreće i Zvezdi i Cedeviti, što bolju igru i neka bolji pobedi", rekao je Novosel.

17:35 - Herta sigurna protiv AugsburgaFudbaleri Herte pobedili su danas na svom terenu Augsburg sa 2:0, i tako prekinuli seriju od tri poraza u Bundesligi.Tim iz Berlina poveo je u 12. minutu golom Džona Bruksa, na asistenciju Valentina Štokera, koji se u 37. minutu upisao i u strelce. Herta je do kraja meča imala još nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije menjao.Herta je sada peta na tabeli sa 41 bodom, dva manje od Borusije Dortmund, koja je u subotu izgubila od Bajerna 4:1. Četvrto mesto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a peto vodi direktno u grupnu fazu Lige Evropa.Augsburg je već pet mečeva bez pobede, a u tom periodu ima četiri poraza i remi. Sada je 16. na tabeli, sa četiri boda više od pretposlednjeg Ingolštata.Kasnije danas Ingolštat dočekuje poslednjeplasirani Darmštat.

17:02 - Kosanović ponovo na klupi čačanskog BorcaFudbalski klub Borac iz Čačka smenio je trenera Mladena Dodića i na njegovo mesto postavio Milorada Kosanovića, prenosi GZS. Kosanoviću je ovo treći put u poslednjih godinu i po dana da preuzima Borac, a sada će pokušati da izbori opstanak u Superligi.Borac je trenutno poslednji na tabeli sa 18 bodova.

16:59 - Evrogol Ljajića, Inter opet razočaraoFudbaleri Milana, Rome i Udinezea bili su ubedljivi, slavio je i Torino, samo je Inter razočarao od favorita u nedeljnim mečevima 31. kola Serije A.Inter je šokirao u Krotoneu gde je davljenik savladao "nerazure" sa 2:1, pogocima Falćinelija sredinim prvog poluvremena. Dok je domaćin drugom pobedom u nizu nakon dugog posta stigao na tri boda od sigurne zone, Inter je drugi porazom zaredom, a trećim mečom bez trijumfa napravio ogroman korak unazad u borbi za plasman u Evropu.To je iskoristio gradski rival Milan koji je sa 4:0 razbio Palermo i stigao na dva boda od petoplasirane Atalante. "Rosoneris" su slavili treći put u poslednjih pet kola pogocima Susa, Pašalića i Bake u prvom poluvremenu, te Delofea u drugom. Roma je lako slavila u Bolonji sa 3:0, pogocima Facija i Salaha u prvih 45 minuta, te Edina Džeka 15 minuta pre kraja. "Vučica" se četvrtom uzastopnom pobedom učvrstila na drugom mestu koje vodi direktno u Ligu šampiona. Ima sedam bodova više od Napolija koji kasnije gostiju Laciiju upravo u Rimu.Torino je slavio posle tri kola bez pobede, "bikovi" su nadigrali Kaljari 3:2 na gostovanju, a tim Siniše Mihajlovića je slavio posle preokreta na Sardiniji. Domaćin je poveo preko Borijela, iz penala u 19. minutu, ali već u 33. izjednačenje donosi Adem Ljajić. Posle dodavanja Andree Belotija, srpski fudbaler šalje "projektil" sa skoro 30 metara pod prečku domaćin. Samo šest minuta kasnije rezultat preokreće Beloti, da bi pobedu gostiju "overio" Akva u osmom minutu drugog dela susreta. U petom minutu nadoknade vremena južnokorejac Han postavio konačan rezultat. Torino je i dalje daleko od Evrope, 15 je bodova od pete pozicije, ali je daleko i od zone ispadanja. Serjia A, 31. kolo: Milan – Palermo 4:0, Bolonja – Roma 0:3, Kaljari – Torino 2:3, Krotone – Inter 2:1, Udineze – Đenova 3:0, Sampdorija – Fiorentina 2:2, Empoli – Peskara 1:1, Atalanta – Sasuolo 1:1, Juventus – Kjevo 2:0, Lacio – Napoli 20:45.

16:20 - Andrea Arsović osvojila zlato na turniru u UAEReprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je zlatnu medalju vazdušnom puškom na turniru "Trofej šeike Fatime Bint Mubarak" u Al Ainu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kako je saopštio Streljački savez Srbije, Arsović je u finalu ostvarila rezultat od 248,6 krugova i za deseti deo kruga bila je bolja od Švajcarkinje Nine Kristen, koja je prošlog leta na Olimpijskim igrama osvojila šesto mesto u trostavu. Treća je bila dvostruka prvakinja Afrike Šima Hašad iz Egipta sa 226,4 kruga. Turnir na kome učestvuju strelkinje iz 11 zemalja sa tri kontinenta, Evrope, Azije i Afrike, održava se pod pokroviteljstvom šeike Fatime Bint Mubarak, treće žene Zajeda bin Sultana Al Nanjaha, prvog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je na toj funkciji bio od osnivanja države 1971. do smrti 2004. godine. Fatima Bint Mubarak je u svetu poznata kao borac za ženska prava, a osnivač je Ženske sportske akademije, koja nosi njeno ime. Andrea Arsović će na turniru gadjati i malokalibarskom puškom iz trostava, u sredu, poslednjeg dana takmičenja.

15:50 - Sampdorija i Fiorentina igrali bez pobednikaFudbaleri Sampdorije i Fiorentine odigrali su 2:2 u Đenovi, u prvoj današnjoj utakmici 31. kola italijanske Serije A.Sampdorija je dva puta vodila, a Fiorentina je dva puta stizala prednost. Domaćin je poveo već u petom minutu preko Bruna Fernandesa, a gosti su izjednačili u 60. preko Gonsala Rodrigesa.Sampdorija je ponovo povela u 71. minutu golom Rikarda Alvaresa, a tim iz Firence izjednačio je u 89. golom Kume Babakara.Situacija na tabeli nije se promenila posle ovog meča, Fiorentina je osma sa 52 boda, dok je Sampdorija deveta sa 45.

15:15 - Simone Zaza vodio Valensiju do treće uzastopne pobedeFudbaleri Valensije pobedili su u gostima Granadu sa 3:1, u 31. kolu Španske Primere i tako ostvarili treći uzastopni trijumf u takmičenju. Valensija je na poluvremenu vodila 2:0 posle golova Simonea Zaze u 19. i 21. minutu, da bi u 55. povisila na 3:0 posle pogotka Santija Minea. Počasni pogodak za Granadu postigao je Esekjel Ponse u 65. minutu meča. Valensija je sada 13. na tabeli, sa 39 bodova, jednim manje od 12. Alavesa. Granada je ostala pretposlednja sa 20 bodova, dva manje od Sportinga, koji ima i meč manje.

14:30 - Hamilton se izjednačio sa Prostom po broju plasmana na podijumuVozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine u Šangaju i ostvario 106. plasman na podijum, čime se izjednačio sa Alanom Prostom na drugom mestu večne liste.Hamilton je krenuo sa pol-pozicije i bez problema je sačuvao prvo mesto, pa je ostvario 54. pobedu u karijeri, a petu u Šangaju. On se 106 puta popeo na podijum i izjednačio se na drugom mestu sa Prostom. Ispred njih je legendarni Mihael Šumaher sa 155 plasmana na podijum. Vozač Meklarena Fernando Alonso je četvrti sa 97, peti je četvorostruki svetski prvak iz Ferarija Sebastijan Fetel sa 88, a iza je njegov klupski kolega Kimi Raikonen sa 84 plasmana na podijum. Posle dve trke u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 Hamilton i Fetel na prvom mestu na tabeli imaju po 43 boda.

14:09 - Inijesta: Nema svrhe kriviti sudijeKapiten fudbalera Barselone Andres Inijesta rekao je da nema svrhe kriviti sudije za poraz od Malage u prvenstvu i da njegova ekipa mora da se okrene predstojećoj utakmici protiv Juventusa u četvrtfinalu Lige šampiona. Barselona je sinoć izgubila od Malage sa 0:2 i nije uspela da iskoristi remi prvoplasiranog Real Madrida i primakne mu se na tabeli. Real je u gradskom derbiju sa Atletikom odigrao nerešeno 1:1, ali je ostao prvi sa tri boda više od Barselone. Real ima i utakmicu manje.U 65. minutu utakmice Barselona je ostala sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Nejmar, posle oštrog prekršaja nad Dijegom Ljorenteom. Trener Barselone Luis Enrike bio je ljut i pošto je sudija dosudio slobodan udarac a ne penal, kada je u šesnaestercu oboren Serhi Roberto. Inijesta je rekao da ne treba kriviti sudiju. "Ovo je šteta, propustili smo dobru priliku da se popnemo na tabeli. Nadam se da više nećemo imati ovakve kikseve, ali sada je prvenstvo mnogo teže. To tabela pokazuje. Dobro smo odigrali, i ponekad stvari ne idu kako želite. Malaga je iskoristila šanse", rekao je Inijesta. "Ja sam jedan od onih koji misli da priča o sudijama nikuda ne vodi. Nije lako donositi odluke na terenu", dodao je on. Barselona će u utorak 11. aprila od 20.45 igrati u Torinu protiv Juventusa, prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. "Moramo da se okrenemo narednoj utakmici i da mislimo samo na Juventus", rekao je Inijesta.

13:52 - Kenijski bračni par pobedio na maratonu u ParizuKenijski bračni par Pol Lonjangata i Pjuriti Rionoripo pobedili su u muškoj i ženskoj konkurenciji na maratonu u Parizu. Lonjangata je pobedio za dva sata, šest minuta i 10 sekundi. To je njegova treća pobeda u maratonu, pošto je prethodno pobedio u Lisabonu 2013. i Šangaju 2015. godine.Njegovi sunarodnici osvojili su drugo i treće mesto. Favorit pre trke Stiven Čebogut zauzeo je drugo mesto rezultatom 2:06,56, dok je Solomon Jego trku završio sa 2:07,13 sata. U ženskoj konkurenciji pobedila je supruga pobednika maratona Pjuriti Rionoripo, rezultatom 2:20,50 sata. Ona je tako popravila sopstveni rekord Pariskog maratona za skoro četiri minuta. Kenijka Agnes Barsosio zauzela je drugo mesto sa 2:21,02, a treća je bila Flomena Čeječ iz Etiopije sa 2:21,23 sata.

13:17 - Hern: Kina će u narednoj deceniji biti snukeraška velesilaPredsednik Svetske snuker federacije Berni Hern ocenio je danas da će Kina u narednoj deceniji biti velesila u snukeru. "Mislim da će u narednih pet godina medju 32 najbolja igrača sveta, polovina biti Kineza. Ding Đunhui je jedan od glavnih razloga zbog kojeg je snuker postao velika stvar u Kini. On je u poslednjih 10-12 godina bio nosilac kineskog snukera. Inspirisao je stotine i hiljade snukeraša i doveo taj sport u domove čitave populacije", rekao je Hern. Procenjuje se da je 210 miliona ljudi gledalo televizijski prenos Svetskog prvenstva 2016. godine, na državnoj televiziji u Kini. Ding je stigao do finala, gde je izgubio od Engleza Marka Selbija sa 14:18, ali je postao prvi igrač iz Azije koji je igrao u finalu. Najveća zvezda snukera, petostruki svetski prvak Roni O'Saliven složio se sa Hernom. "Do 2025. godine najverovatnije će najviše trofeja osvajati kineski igrači. Tu će biti uobičajeni osvajači trofeja, (Mark) Selbi, (Šon) Marfi, (Džad) Tramp, Kajren Vilson, ali osim njih, Kinezi će dominirati", rekao je O'Saliven. Peti snukeraš sveta Šon Marfi rekao je da je Ding najpoznatiji sportista u Kini. "On je tamo veći nego što je Roni u Velikoj Britaniji, nego što je bio (Stiv) Dejvis, ili Stiven Hendri, Aleks Higins, on je tamo veći od svih njih. Navijači u Kini su fanatični zbog Dinga, kampuju u hotelima zbog njega, on je najpoznatija ličnost u Kini i mora tajno da izlazi na večere sa suprugom", naveo je on. Ding je kao 18-godišnjak osvojio prvu renking titulu 2005. godine, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Kine pobedio sedmostrukog svetskog prvaka Stivena Hendrija. On je te godine osvojio i Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, pošto je pobedio šestostrukog svetskog šampiona Stiva Dejvisa.Ding je do sada osvojio 12 titula koje se boduju za svetsku rang-listu. "I pre je bilo mnogo ljubitelja snukera u Kini, ali nije bilo igrača koji mogu da osvoje turnire, pa je iz godine u godinu snuker gubio popularnost. Posle 2005. godine, kada sam osvojio par trofeja, na televiziji se prikazivalo više snukera, a onda su ljudi počeli da se bave tim sportom", rekao je Ding. Svetsko prvenstvo u snukeru održaće se od 15. aprila do 1. maja u Šefildu, gde se taj turnir organizuje od 1977. godine. Taj grad je postigao dogovor da ostane domaćin najprestižnijeg turnira na svetu do 2027. godine.

Roni O'Saliven, foto: AP
Roni O'Saliven, foto: AP

12:56 - Više od 1.500 žena na Ženskoj trci u SkopljuViše od 1.500 žena različitog uzrasta učestvovalo je danas u Ženskoj trci u Skoplju. Među učesnicama trke bilo je rekreativnih i profesionalnih atletičarki, majki koje su trčale sa bebama u kolicima, žena s kućnim ljubimcima, devojčica i penzionerki. Pred start trke, duge dva kilometara, koja je održana u Gradskom parku, učesnice su se pola sata zagrevale uz aerobik i dobru muziku. Ženska trka je uvod u najmasovniji sportski događaj u Makedoniji, Skopski maraton (skopskimaraton.com.mk), koji će biti održan 7. maja. Cilj današnje trke je da se među ženama popularizuje redovna rekreacija i da im se predoči važnost redovnog vežbanja.

12:33 - Maraton u Jagodini sa više od 2.000 trkačaU Jagodini se održava prvi ulični maraton u Srbije, na kome učestvuje više od 2.000 trkača iz Srbije i inostranstva, među kojima je i najbolja srpska trkačica Olivera Jevtić. Po veoma lepom vremenu maraton prati oko 10.000 gledalaca a prisustvuju i brojni bivši istaknuti atletičari Srbije i bivše Jugoslavije. Maraton se održava pod motom "Svi smo mi pobednici", a uz takmičare iz Srbije u maratona i polumaratonu učestvuju takmičari iz Švajcarske, Poljske, Rusije, Rumunije, Bugarske, Kenije i zemalja bivše SFRJ: Bosne i Hercegvine, Makedonije i Hrvatske. Najviše prijavljenih je za maraton koji se trčati na 42,195 kilometara i za polumaraton na 21 kilometar, više od 600 takmičara. U isto vreme, kada i maraton krenula je i trka zadovoljstva, na pet kilometara. Osim maratona, polumaratona i trke zadovoljstava, održava se još 10 trka, trče deca vrtića, osnovnih i srednjih škola. Nagradni fond maratona je 3.100, 2.200 i 1.300 evra a plasman se određuje po neto vremenu učesnika, stoji na sajtu Jagodinskog maratona.

12:18 - Australija u polufinalu Dejvis kupa pobedom protiv SADTeniska reprezentacija Australije plasirala se u polufinale Dejvis kupa pošto je u Brizbejnu pobedila SAD sa 3:2. Treći poen Australiji doneo je danas Nik Kirjos koji je u četvrtom meču pobedio Sema Kverija sa 7:6, 6:3, 6:4. Posle toga, u petom meču bez većeg takmičarskog značaja, Amerikanac Džon Izner pobedio je Sema Grota sa 7:6, 6:3. Prvog dana takmičenja u petak, Australija je povela pobedama Džordana Hendersona protiv Džeka Soka u četiri seta i Nika Kirjosa protiv Džona Iznera u tri seta. Prvi poen selekciji SAD u subotu donela je pobeda u dublu, pošto su Stiv Džonson i Džek Sok pobedili Sema Grota i Džonatana Pirsa posle pet setova. Kirjos je rekao da je zadovoljan pobedama i da se trudi da napreduje. "Nisam se vraćao u hotel mrzeći tenis i gledajući kako da preguram svaki novi dan. Pokušavam da budem bolji iz dana u dan i vidi se ogromna razlika. Mislim da postajem profesionalniji", naveo je on. Australija će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Belgije i Italije. Australija je do sada 28 puta osvajala Dejvis kup, a vodeća je SAD sa 32 trofeja. SAD nije osvojila to takmičenje od 2007. godine, a Australija od 2003. godine.

11:50 - Oko 2.000 učesnika na maratonu u Pjongjangu, polovina stranciU Pjongjangu se održava godišnji maraton, na kojem učestvuje oko 2.000 trkača među kojima više od polovinu čine stranci - većinom Evropljana i drugih zapadnjaka, uprkos višestrukim sankcijama UN protiv Severne Koreje zbog njenog nuklearnog i balističkog raketnog programa i geopolitičkim tenzijama. Stadion "Kim Il-sung", koji može da primi 40.000 gledalaca, danas je prepun gledalaca koji aplaudiraju trkačima, okruženi portretima osnivača Severne Koreje Kim Il-sunga i njegovog pokojnog sina i naslednika Kim Džon-ila koji se osmehuju sa krova. Današnji maraton je deo komemoracija povodom obeležavanja rođendana Kim Il-sunga, koji je rođen 15. aprila pre 105 godina, a u VIP loži sedi i nekoliko zvaničnika u vojnim uniformama. Trkači su, odmah po početku trke, prošli pored obeliska na kojem piše: "Veliki lideri Kim Il-sung i Kim Džong-il uvek će biti sa vama", a potom su prošli pored gradskih znamenitosti uključujući ogromne bronzane statue dvojice bivših lidera iznad prestonice. Uprkos geopolitičkim tenzijama, s obzirom na to da je prošle nedelje Savet bezbednosti UN osudio najnovije raketno lansiranje Pjongjanga, veliki broj gledalaca okupio se duž rute bodreći trkače. Spontani susreti sa Severnokorejcima su, inače, retki prilikom poseta Severnoj Koreji, napominje francuska agencija. "Pomalo je nadrealno što smo ovde. Učestvujem u sportskom događaju u Severnoj Koreji - to ne može baš svako da kaže", zaključuje 35-godišnji Irac Riči Li, ljubitelj odmora koji su "više od avanture".

11:31 - Hamilton: Biće tesna borba ove sezoneVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da očekuje veliku i neizvesnu borbu za osvajanje šampionske titule ove sezone. ; "Danas je svim vozačima bilo veoma teško. Sjajan posao su obavili (Sebastijan) Fetel i ovaj mladi momak Maks (Verstapen). Veoma sam ponosan na moju ekipu, kao i na ljude u fabrici, naporno smo radili da ostvarimo ovakav rezultat", rekao je Hamilton posle trke. Hamilton je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Kine, ostvario je 54. pobedu u karijeri, a petu u Šangaju. Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija, a treći je bio Maks Verstapen iz Red Bula, koji je startovao sa 16. mesta."Ova trka je bila prava i uzbudljiva, Fetel i ja smo imali skoro iste rezultate i da nije bilo 'sejfti kara', bilo bi veoma tesno. Mislim da će ova sezona i borba za titulu biti tesna i jedna od najneizvesnijih u kojima sam učestvovao. Ferari je obavio odličan posao", naveo je trostruki svetski šampion. Fetel je rekao da mu je bio cilj da stigne Hamiltona, ali da ga je omela gužva na stazi."Zaglavio sam se iza 'voza' na stazi, ali sam pokušao da stignem Luisa. Bila je dobra borba, bilo je zabavno. Hteo sam da uhvatim Luisa, bio sam besan zbog gužve pošto sam mislio da u ovakvim uslovima mogu da budem brži, pa sam video da mogu da probam da prvo prestignem Danijela Rikarda. Na izlazu je bilo nezgodno, stvarno me je pritisnuo, ali bilo je zabavno", naveo je četvorostruki svetski šampion. Verstapen je krenuo sa 16. mesta, ali je posle odlične vožnje stigao do podijuma."Trka je bila zahtevna, ali sam zaista uživao. Mislim da sam u prvom krugu obišao devet vozila, ovo je bila dobra trka za mene. Ovog vikenda nisam mnogo proveo na stazi, pošto nisam uradio mnogo u kvalifikacijama i nisam očekivao da ću biti na podijumu pošto sam startovao kao 16", rekao je on.Verstapen se u samoj završnici borio s klupskim kolegom Danijelom Rikardom za treće mesto. "Na kraju sam bio iznerviran jer sam želeo 'čist vazduh', da pokušam da budem brži, ali na kraju sam ipak završio na podijumu i zadovoljan sam", dodao je Verstapen. Vozač Mercedesa Valteri Botas zauzeo je šesto mesto, pošto se u jednom trenutku okrenuo na stazi i pao na 11. mesto. "Svi smo imali nezgodan start vezano za odluke o gumama, a tu je i pitanje odlaska u boks, ali nije bilo velike drame. Iza 'sejfti kara' sam pokušao da zagrejem gume, ali sam pogrešio i okrenuo se. Posle te glupe greške, nisam uspeo da nadoknadim zaostatak. Drago mi je što se naredna trka vozi već naredne nedelje", rekao je Botas. Naredna treća trka u šampionatu vozi se 16. aprila od 17 časova za Veliku nagradu Bahreina.

Luis Hamilton, VN Kine, foto: Reuters
Luis Hamilton, VN Kine, foto: Reuters

10:42 - Hamilton najbrži na VN Kine u ŠangajuBritanac Luis Hamilton, član Mercedesa, pobedio je na Velikoj nagradi Kine u Formuli 1 koja je vožena na stazi u Šangaju. Hamilton je do petog trijumfa u Kini, ukupno 54. u karijeri, stigao odličnom vožnjom čime je na najbolji način iskoristio pol poziciju, ostavivši iza sebe Nemca Sebastijana Fetela iz Ferarija više od šest sekundi. Posle dve trke Hamilton i Fetel, koji je pobedio na startu u Australiji, vode u generalnom plasmanu sa po 43 boda. Treće mesto osvojio je Holanđanin Maks Verstapen iz Red Bula, četvrto njegov klupski kolega Australijanac Danijel Rikardo, a peto iskusni Finac iz Ferarija Kimi Raikonen. Bodove su još osvojili Valteri Botas iz Mercedesa, Karlos Sainc iz ekipe Toro Roso, Kevin Magnusen iz Hasa i dvojica vozača Fors Indije Serhio Peres i Esteban Okon. Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se za sedam dana u Bahreinu.

09:21 - Pakjao boksuje protiv Horna 2. jula u BrizbejnuFilipinski bokser Meni Pakjao braniće titulu u velter kategoriji u verziji WBO protiv Australijanca Džefa Horna 2. jula u Brizbejnu, saopštili su organizatori. Promoteri bivšeg 29-godišnjeg nastavnika Horna su od januara pokušavali da ugovore meč sa 38-godišnjim Pakjaom, prvim svetskim šampionom u osam različitih težinskih kategorija. Borba će se održati na stadionu Sankorp u Brizbejnu, kapacteta 52.500 mesta. Pakjao i njegov tim su pokušavali da ugovore skuplji meč s nekim poznatijim bokserom, ali posle višmesečnih pregovora nisu uspeli da se dogovore s Britancem Amirom Kanom. Pakjao je senator na Filipinima, a do sada ima skor od 59 pobeda, šest poraza i dve nerešene borbe. Horn ima 17 pobeda i nerešenu borbu. Organizatori su meč najavili kao "najveću australijsku borbu u istoriji", a očekuje se da će početi rano popodne, u subotu 2. jula, kako bi u dobrom terminu meč mogla da gleda i publika u SAD. "Pakjao i njegov tim zvuče kao da imaju mnogo samopouzdanja. Zvuče kao da kažu: 'U redu, doći ćemo u Brizbejn, nokautirati Džefa Horna, zaraditi milione i onda se spremamo za meč sa Kanom. Nadam se da će nastaviti tako da misle", rekao je Horn, koji se 2012. godine takmičio na Olimpijskim igrama u Londonu. Horn je rekao i da zna da nije mnogo poznat, ali da će mu predstojeći meč protiv Pakjaa omogućiti da se probije. "Amir Kan je veliko boksersko ime, iako je bio nokautiran mnogo puta. Ali, ovo je moja šansa da se pokažem. Nisam mislio da će Pakjao i dalje biti tu kada budem dobio priliku da boksujem za svetsku titulu. On je stariji, a ja sam još mlad. Spreman sam da iskoristim priliku, i to protiv njega, naveo je Horn.

Meni Pakjao, foto: AP
Meni Pakjao, foto: AP

08:01 - Rusija optužila FIFA da traži previše novca za TV pravaOrganizatori Mundijala u Rusiji optužili su danas Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) da prevelikom naplatom televizijskih prava pokušava da pokrije finansijske probleme."Rusiji su stavljeni posebni uslovi jer je dolar vredeo 30 rubalja kada su prodavana prava za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Sada je nešto manje od 60 rubalja. Prava kupujete u stranoj valuti, ali ih prodajete u rubljama, tako da će televizije po tome ostvariti gubitak", rekao je zamenik premijera Rusije Vitalij Mutko, a prenela je agencija Tass.Mutko je naveo da je FIFA tražila 120 miliona dolara od ruskih TV kanala, što je čak 32 miliona više nego što je plaćeno za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.Televizije koje kontroliše država, a koje konkurišu za kupovinu prava mogle bi da ostvare velike gubitke, a FIFA navodno vrši pritisak na vlasti u Rusiji da doprinesu plaćanju.Mutko, koji je i predsednik Fudbalskog saveza Rusije, je kazao da to "nije baš u redu".FIFA je prošle godine ostvarila gubitak od 369 miliona dolara.Mutko je rekao da ta organizacija "cedi" Rusiju."Ako pogledate njihove finansije, videćete da postoje problemi posle silnih skandala koji su potresli FIFA", rekao je Mutko.FIFA još nije odgovorila na optužbe iz Rusije.Svetsko prvenstvo će se održati od 14. juna do 15. jula 2018. godine u 11 gradova Rusije.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track