BLOG UŽIVO VIDEO Enrike: Inijesta spreman za El Klasiko
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO Enrike: Inijesta spreman za El Klasiko

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:16 - Barselona dovela Renfroa iz BajernaDosadašnji košarkaš Bajerna iz Minhena Aleks Renfro potpisao je danas ugovor s Barselonom.Amerikanac s bosanskim pasošem je sa Barselonom potpisao ugovor do kraja sezone, objavljeno je na sajtu kluba."Renfro je profil igrača koji tražimo. On razume igru, inteligentan je igrač i stiže u dobroj formi", rekao je sportski direktor Barselone Rodrigo de la Fuente.Renfro (30) je već igrao u Španiji pošto je nastupao za Valjadolid i Baskoniju. On je u karijeri, izmedju ostalog, igrao za Rigu, Albu i Bamberg.

20:40 - Klop: Kutinjo najmanje pet nedelja van terenaFudbaler Liverpula Filipe Kutinjo pauziraće najmanje pet nedelja zbog povrede skočnog zgloba, potvrdio je danas trener engleskog kluba Jirgen Klop.Kutinjo se povredio u subotu tokom utakmice sa Sanderlendom (2:0), posle sudara s protivničkim igračem Didijeom Ndongom.Očekuje se da će Kutinjo propustiti najmanje pet utakmica, uključujući i derbi protiv Evertona 19. decembra, ali i dalje postoji mogućnost da će biti spreman za meč protiv Mančester sitija 31. decembra.Kutinjo je ove sezone postigao pet golova i upisao pet asistencija za Liverpul.

20:02 - Černova ostala bez zlata iz Daegua i bronze iz LondonaRuskoj atletičarki Tatjani Černovoj oduzeta je danas zlatna medalja sa Svetskog prvenstva, kao i bronza sa Olimpijskih igara u Londonu zbog dopinga.Sud za sportsku arbitražu (CAS) je saopštio i da je ruska sedmobojka suspendovana na tri godine i osam meseci zbog povrede doping pravila.CAS je naveo da su svi rezultati Černove izmedju 15. avgusta 2011. i 22. jula 2013. godine poništeni. To znači da će ona ostati bez zlatne medalje sa Svetskog prvenstva u Daeguu, kao i bronze sa Igara u Londonu 2012.Zlatna medalja sa šampionata sveta sada je pripala Britanki Džesiki Enis-Hil, koja je u oktobru okončala karijeru.

19:21 - Bivši fudbalski trener optužen za zlostavljanje dečakaBivši britanski fudbalski trener Beri Benel optužen je danas za seksualno zlostavljanje dečaka mladjih od 14 godina.Tužilaštvo je navelo da je od policije okruga Češir dobila dosijee sa iskazima o seksualnom zlostavljanju dece što je dovelo do toga da se Benel tereti za osam krivičnih dela.Benel je optužen za napad s namerom da počini blud, u pet tačaka za bludne radnje i u dve tačke da je primorao dečake da počine nepristojni čin.Beri Benel, koji je svojevremeno u nekoliko klubova radio kao trener omladinskih ekipa i osudjen u tri odvojena slučaja za zlostavljanje maloletnika, primljen je u bolnicu u petak.On je 1995, 1998. i 2015. godine osudjen za zlostavljanje. U poslednje dve nedelje nekolicina bivših fudbalera dali su izjave u policiji i javno optužili Benela da ih je zlostavljao.

19:02 - Protivnici OI 2024. u Budimpešti odustali od gradskog referendumaProtivnici održavanja Olimpijskih igara 2024. godine u Budimpešti saopštili su danas da su odustali od namere da se na nivou grada održi referendum o kandidaturi za domaćina OI.Novinarka Karalin Erdelji je navela da su gradske vlasti ostavile malo vremena protivnicima održavanja Igara da prikupe 140.000 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma.Ona je dodala da će, medjutim, sudska odluka o njihovom zahtevu za održavanje nacionalnog referenduma biti doneta sredinom januara.Protivnici održavanja Olimpijskih igara u Budimpešti navode da su one preskupe, kao i da postoji veliki rizik od korupcije. Troškovi organizacije Igara procenjeni su na 3,6 milijardi dolara.Pored Budimpešte, kandidati za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine su i Los Andjeles i Pariz. Medjunarodni olimpijski komitet će odluku o domaćinu doneti septembra 2017.

18:28 - Filip Taleski potpisao za Rajn Nekar LevenRukometaš Metalurga i reprezentativac Makedonije Filip Taleski od 2018. godine će nositi dres nemačkog Rajn Nekar Levena, preneli su danas makedonski mediji.Rajn Nekar Leven je potvrdio da je Taleski potpisao trogodišnji ugovor i da će na leto 2018. preseliti u tim šampiona Nemačke.Taleski ima dogovor sa skopskim Metalurgom do juna 2018, nakon čega će preći u Rajn Nekar Leven sa kojim je potpisao ugovor do 30. juna 2021. godine."Svaki mlad rukometaš sanja da igra u Bundesligi, a ja, ne samo što sam ispunio svoj san, nego ću i igrati u jednom od najboljih klubova u Evropi", rekao je Taleski, kojeg smatraju za budućnost makedonskog rukometa.Izvršni dirketor Rajn Nekara je naveo da se sa Metalurgom pregovara o mogućnosi da Taleski u nemački klub dodje i pre nego što mu istekne ugovor sa skopskim timom."Filip je budućnost bez razlike da li će nam se priključiti pre početka leta 2018, kada mu ističe ugovor. To zavisi od razgovora s njegovim klubom", rekao je Dženifer Keteman.Filip Taleski igra na poziciji levog beka, a u Rajn Nekar Levenu će nositi broj 28.

17:43 - Neven Plantak novi trener ZadraKošarkaški klub Zadar će do kraja sezone sa klupe predvoditi Neven Plantak, saopštio je danas taj hrvatski klub."Drago mi je da sam dobio priliku da vodim Zadar. Situacija nije laka, ali ćemo nastojati da podignemo formu i da beležimo bolje rezultate", rekao je Plantak.Plantak je zamenio Ante Mutalovića, koji je nakon loših rezultata Zadra podneo ostavku."Tačno stanje ekipe moći ću da utvrdim tek kada vidim reakciju igrača na treninzima. Nema puno vremena za analize, jer nas već u petak očekuje neugodan meč sa ekipom Karpoš Sokoli. Oni su u poslednja tri kola ABA lige igrali s tri najbolja tima u ligi, pobedili su Budućnost i Cedevitu, a izgubili samo od Crvene Zvezde. Biće teško, ali na nama je da pružimo svoj maksimum i pokušamo da pobedimo", rekao je Plantak.Novi trener Zadra je do pre nekoliko nedelja vodio Trepču iz Mitrovice, a pre toga je bio na klupi zadarskih klubova Borik-Puntamike i Jazina, hrvatskog prvoligaša Slavonskog Broda, bosansko-hercegovačkih prvoligaša Posušja i Širokog, kao slovačkih klubova Komarna i Handlove.Zadar posle 11 odigranih utakmica u regionalnom takmičenju ima skor od četiri pobede i sedam poraza.

17:11 - Enrike: Inijesta spreman za El KlasikoTrener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je danas da je kapiten Andres Inijesta u potpunosti spreman za duel s Real Madridom u subotu.Inijesta zbog povrede kolena nije bio na terenu od oktobra, a Enrike je naveo da bi bio u timu već za sutrašnji meč protiv Herkulesa u Kupu Kralja da nije suspendovan."On je potpuno spreman. Sada svi jedino čekamo da klupski lekari daju zeleno svetlo", rekao je Enrike.Barselona je druga na tabeli Primere sa 27 bodova, odnosno ima šest bodova manje od prvoplasiranog Real Madrida."El klasiko" se igra u subotu od 16.15 na Nou Kampu.

16:04 - ABA: Kuzmić MVP 11. kolaCentar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić najkorisniji je igrač 11. kola Jadranske lige, objavljeno je na sajtu regionalnog takmičenja.Kuzmić je u pobedi Zvezde od 85:67 na gostovanju protiv Olimpije u Ljubljani postigao 20 poena, uz devet skokova i po jednu asistenciju i blok za ukupni indeks korisnosti 30, koliko je imao i Zoran Vrkić iz Karpoš Sokola.Centar crveno-belih proveo je 24 minuta na parketu, devet manje od Vrkića pa je zato proglašen za najkorisnijeg igrača 11. kola Jadranske lige. Najefikasniji igrač kola bio je Rajan Boatrajt iz Cedevite sa 23 poena, najbolji skakač košarkaš Mornara Oktavijus Elis sa 12 uhvaćenih lopti, dok je plej Budućnosti Markus Vilijams zabeležio najviše asistencija – osam, a igrač Cibone Majkl Rejnolds je s upisao pet ukradenih lopti na meču protiv Zadra.

15:30 - Treneru Zadra meč suspenzijeVršilac dužnosti trenera Zadra Franko Sterle suspednovan je na jednu utakmicu zbog nepristojnog ponašanja prema sudijama na meču protiv Cibone.Sterle neće moći da predvodi ekipu na meču 12. kola Jadranske lige protiv Karpoš Sokola.Jadranska liga navodi da je Sterle tokom utakmice 11. kola protiv Cibone ušao u sukob s arbitrima, pa je sportski direktor regionalnog takmičenja odlučio da ga suspenduje na jednu utakmicu u skladu sa članom 73.4 pravilnika takmičenja. Cibona je u nedelju u Zagrebu sa 82:73 pobedila Zadar kog u petak očekuje duel 12. kola Jadranske lige protiv Karpoša.

14:55 - Odluka o prodaji Milana – 13. decembraItalijanski Milan saopštio je da će 13. decembra na sastanku akcionara doneti odluku o prodaji kluba.Kompanija "Fininvest" na čelu sa Silviom Berluskonijem, koja je vlasnik Milana, zakazala je sastanak u trenutku kada se spekuliše da bi kineski konzorcijum mogao da odustane od kupovine.Kineska Sino grupa već je uplatila depozit od 100 miliona evra, ali u januaru mora da uplati ostatak novca kako bi preuzela većinski paket, u šta postoji sumnja.Prvi čovek 'rosonera' Berluskoni izrazio je spremnost da nastavi da bude na čelu kluba i u slučaju da Kinezi odustanu.

14:10 - Infantino: Veoma, veoma tužan dan za fudbalPredsednik Svetske fudbalske federacije Đani Infantino rekao je da žali zbog avionske nesreće u kojoj su poginuli gotovo svi fudbaleri brazilskog Šapekoensea."Danas je veoma, veoma tužan dan za fudbal. Žao nam je zbog avionske nesreće u Kolumbiji, to je šokantna i tragična vest. U ovo teško vreme naše misli su sa nastradalima, njihovim porodicama i prijateljima", rekao je Infantino.Avion sa 72 putnika i devet članova posade srušio se u utorak ujutro na putu iz Bolivije ka aerodromu u Medeljinu, u Kolumbiji. Pet osoba, od čega tri fudbalera, preživelo je pad aviona bolivijske kompanije Lamija. Ekipa Šapekensea putovala je na finale Kopa Sudamerikane u Kolumbiju protiv Altetiko Nasionala. Finale Kopa Sudamerikana, drugom po snazi takmičenju u Južnoj Americi, otkazano je zbog avionske nesreće.

13:25 - Tri dan žalosti u Brazilu posle pada avionaBrazil je proglasio danas trodnevnu žalost posle pogibije 74 osobe u padu brazilskog aviona u Kolumbiji, medju kojima i fudbaleri brazilskog fudbalskog tima Šapakoense. "Predsednik Mišel Temer proglasio je trodnevnu žalost", saopštilo je brazilsko predsedništvo. Avion sa 72 putnika i devet članova posade srušio se u utorak ujutro na putu iz Bolivije ka aerodromu u Medeljinu, u Kolumbiji. Fudbalski tim Šapakoense putovao je u Kolumbiju za finale Kopa Sudamerikana sa Atletiko Nasionalom. Prvobitno je javljeno da je pad aviona bolivijske kompanije Lamija preživelo pet osoba, od čega tri fudbalera. Kasnije su stigle vesti da je još jedan fudbaler pronadjen živ i da nije isključeno da će se naći još preživelih. Avion se srušio u planinskom, teško dostupnom predelu blizu Medeljina. Predsednik Temer je rekao da se vlasti mobilizuju da pomognu timu i porodicama žrtva te avionske nesreče. Rekao je da će vlada učiniti sve u svojoj moći da smanji bol članova porodica igrača i novinara koji su poginuli u nesreći, prenosi agencija AP. U nizu Tviter poruka Mišel Temer rekao je da su pozvani da pomognu zvaničnici ministarstva spoljnih poslova i vazduhoplovnih vlasti. Prva utakmica finala Kopa Sudamerikana trebalo je da se igra sutra u Medeljinu, dok je revanš bio zakazan za naredni utorak u Šapeku. Avion sa brazilskim fudbalerima srušio se na putu za medjunarodni aerodrom u Medeljinu. Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) saopštila je da je finale kupa otkazan kao i sve aktivnosti oko njega.

12:34 - Odluka o konačnoj prodaji Milana 13. decembraItalijanski Milan saopštio je da će 13. decembra na sastanku akcionara doneti odluku o prodaji fudbalskog kluba. Kompanija "Fininvest" na čelu sa Silviom Berluskonijem, koja je vlasnik Milana, zakazala je sastanak u trenutku kada se spekuliše da bi kineski konzorcijum mogao da odustane od kupovine. Kineska Sino grupa već je uplatila depozit od 100 miliona evra, ali u januaru mora da uplati ostatak novca kako bi preuzela većinski paket, u šta postoji sumnja. Prvi čovek "rosonera" Berluskoni izrazio je spremnost da nastavi da bude na čelu kluba i u slučaju da Kinezi odustanu.

11:44 - Partizan gostuje Vojvodini, Zvezda dočekuje MladostUtakmicama 18. kola sutra se nastavlja takmičenje u Superligi Srbije, a derbi utakmica igraće se u Novom Sadu, gde fudbaleri Vojvodine dočekuje Partizan, dok će lider Crvena zvezda u četvrtak dočekati Mladost iz Lučana. Vojvodina je ove sezone zabeležila svih osam pobeda u Novom Sadu uz gol-razliku 21:2, ali je Partizan u seriji od 10 trijumfa na poslednjih 11 utakmica. Oba kluba imaju po 38 bodova, nalaze se na deobi drugog mesta sa šest bodova manje od vodeće Crvene zvezde. To će biti drugi medjusobni duel Vojvodine i Partizana u sezoni, a Novosadjani su u avgustu u Beogradu slavili s 3:1. Utakmica na stadionu Karadjordje igraće se sutra od 18.00. Lider šampionata Crvena zvezda će u četvrtak od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Mladost iz Lučana u poslednjoj utakmici 18. kola Super lige Srbije. Crveno-beli od "večitog" derbija u septembru ne znaju za poraz, pa će protiv Mladosti, koja je ostvarila dve uzastopne pobede, pokušati da nastave seriju dobrih rezultata i zadrže vodjstvo na tabeli. Ekipa iz Lučana zauzima peto mesto u šampionatu Srbije sa 31 bodom. Fudbaleri Čukaričkog nalaze se u usponu forme, a sutra će na Banovom brdu od 13.00 dočekati Novi Pazar koji na poslednjih šest utakmica upisao pet poraza i jedan remi, dok će u istom terminu Borac u Čačku dočekati Voždovac i pokušati da okonča seriju od pet uzastopnih poraza. Kruševački Napredak će posle dva vezana poraza sutra na svom terenu od 13.00 dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca, a Rad će u istom terminu na Banjici protiv Radničkog pokušati da okonča seriju od četiri utakmice bez trijumfa, a ujedno i Nišlijama nanesu četvrti uzastopni poraz. Spartak će u Subotici takodje od 13.00 ugostiti Radnik iz Surdulice, dok će Javor od 15.300 u Ivanjici dočekati Bačku.

10:50 - Klajvert koristi zastoj oko ugovora, Mesi prelazi u PSŽ?Sportski direktor Pari Sen Žermena Patrik Klajvert kontaktirao je oca Lionela Mesija, Horhea, sa željom da iskoristi zastoj u pregovorima oko novog ugovora sa Barselonom i dovede ga u Francusku. Klajvert, inače nekada veoma uspešni napadač Katalonaca, preneo je Horheu Mesiju da PSŽ neće žaliti novca da dovede jednog od najboljeg fudbalera današnjice, prenose francuski mediji. Priča o Mesiju i Pari Sen Žermenu dolazi samo nekoliko dana posle spekulacija da je jedan neimenovani klub spreman da Argentincu ponudi 100 miliona evra samo za potpis. Mesi još od letos pregovara sa Barselonom oko novog ugovora, a mediji su pisali da bi mogao da napusti klub jer je nezadovoljan tretmanom španskog tužilaštva zbog slučaja sa porezom. Mesija u svojim redovima želi i Mančester Siti, menadžera Pepa Gvardiole, a u slučaju da odluči da ode iz Katalonije to bi skoro sigurno značilo rekordan transfer.

09:48 - Gazeta: Ivanović prioritet Juventusa i rešenje za problemeFudbaler Čelzija Branislav Ivanović glavna je meta Juventusa u januarskom prelaznom roku zbog brojnih problema u odbrani, piše Gazeta delo Sport. Juventus je prvobitno želeo da sačeka naredno leto kada Ivanoviću ističe ugovor, ali su povrede Leonarda Bonućija i Danija Alvesa, zbog kojih će dugo odsustvovati, primorale čelnike kluba da odmah reaguju. Kada se tome doda da je van stroja iz istih razloga Andrea Barzalji, da probleme sa povredama često ima Djorđo Kjelini, kao i da će Mehdi Benatija biti na Afričkom kupu nacija, Juventus je kao primarni posao označio transfer Ivanovića. Pored kapitena reprezentacije Srbije, Juventus će pokušati da dovede štopera Benfike Viktora Lindelofa, koga traže još Mančester Junajted i Inter. Ivanović već dva meseca nije standardan u londonskom timu, u svojim redovima hoće ga i Barselona, pa se veruje da je njegov odlazak izvestan u januaru.

08:15 - Selektor Brazila: Dajte Nemačku, Španiju, ItalijuSelektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izazvao je na megdan najbolje evropske ekipe, uključujući i svetske šampione, selekciju Nemačke. Brazil je predvođen novim selektorom "rasturio" južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - Tite je bio na klupi na šest utakmica i svih šest je dobio. Ta selekcija je vrlo blizu plasmana na šampionat sveta, odnosno put u Rusiju može da overi već u naredne dve utakmice, protiv Urugvaja i Paragvaja, koje su na programu u martu sledeće godine. Brazil neće igrati na Kupu konfederacija 2017. godine, tako da će morati na nekom drugom mestu da se zagreva za Mundijal u Rusiji. A selektor Tite već ima plan. "S obzirom da nećemo igrati na Kupu konfederacija naći ćemo neki drugi način da osetimo vrelinu, adrenalin... Hajde da igramo protiv Italije u gostima, protiv Španije, Nemačke, Portugala u gostima", rekao je Tite u intervjuu za Asošiejted pres. On je, takođe, pomenuo i Englesku i igranje na Vembliju, koji je nazvao "hramom fudbala". Tite je, svakako, zainteresovan za meč protiv Nemačke, koja je ponizila Brazil na prošlom Svetskom prvenstvu pobedivši ga sa 7:1 u Belo Horizonteu. "Prvi korak je prijateljska utakmica protiv njih, gde god oni žele u Nemačkoj", rekao je Tite.Reprezentacija Brazila je od kad je preuzeo Tite postala manje zavisna od zvezde Barselone Nejmara. "Ako Brazil zavisi samo od Nejmara, onda će biti problema. Za Brazil, ne za Nejmara. Brazilu je potrebna individualna kreativnost Nejmara, Filipea Kutinja, Daglasa Koste... Ali, potreban mu je i timska kreativnost na šta ljudi ponekad ne obraćaju pažnju", rekao je Tite. Aktuelni predsednik i dvojica bivših predsednika Fudbalskog saveza Brazila su optuženi za korupciju, a Tite veruje da svi koji su odgovorni moraju i da plate za to. Odbio je da više govori na tu temu, ali AP podseća da je prošle godine potpisao peticiju kojom se tražila ostavka predsednika Saveza Marka Pola del Nera. Tite će u narednih nekoliko dana biti na putu. Prvo će gledati "el klasiko", duel Barselone i Real Madrida, a potom će takodje gledati brazilske fudbalere koji igraju za Pari Sen Žermen. Kako je rekao, njegova glavna inspiracija je trener Bajerna iz Minhena Karlo Ančeloti, koji mu je omogućio da posmatra njegov rad dok je bio na klupi Reala 2014. godine. "Ančelotijevi timovi su izbalansirani. Divim se njegovom radu", rekao je Tite. Selektor Brazila je na kraju rekao da ne razmišlja dalje od Svetskog prvenstva 2018. godine, ali je istakao da će narednih 19 meseci biti uzbudljivo. "Iskreno, meni se san ostvario. Sve što dodje posle Brazila, neće biti veće", rekao je Tite.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track