BLOG UŽIVO, VIDEO: Fudbaleri Argentine ispali sa OI
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Fudbaleri Argentine ispali sa OI

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

00:14 - Japanci dominirali u džudouDžudisti Japana obeležili su peti dan Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su osvojili zlatne medalje u dve kategorije tog sporta."Moramo da nastupamo graciozno i hrabro jer je Japan dom džudoa. Džudo je jedan od najvažnijih sportova u Japanu i narod očekuje zlatne medalje", rekla je džudistkinja Haruka Tačimoto u Riju.Tačimoto je trijumfovala u kategoriji do 70 kilograma, pošto je u finalu bila bolja od svetske šampionke Juri Alvear, koja je nosila zastavu Kolumbije na otvaranju Igara.Zlatnu medalju od japanskih džudista osvojio je Mašu Bejker, koji je na putu do trijumfa u kategoriji do 90 kilograma eliminisao Aleksandra Kukolja iz Srbije."Sanjao sam kao mali da postanem olimpijski šampion, tako da sam baš srećan", rekao je Bejker.On je prvo pobedio Marka Odentala, a zatim Kukolja u poslednjem duelu preliminarne faze, da bi potom bio bolji Sunžao Čenga i u finalu od Varlama Lipartelijanija iz Gruzije.Zahvaljujući trijumfima Tačimoto i Bejkera, Japan se popeo na treće mesto po broju zlatnih medalja u Riju, sa šest najsjajnijih odličja, iza SAD i Kine.

23:05 - Lešnjak zadovoljan pobedomTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je večeras da je pobedu njegovoj ekipi protiv Bačke u Super ligi doneo individualni kvalitet igrača i dodao da je u teškim uslovima za igru bilo najbitnije da se niko od igrača ne povredi. "Jedna jako dobra takmičarska utakmica, obe ekipe bile su izuzetno disciplinovane pa je vidjena borba na svakom delu terena. Znali smo šta nas očekuje, pa je najbitnije bilo da pružimo maksimum. Do gola smo došli individualnim kvalitetom (Nemanje) Radonjića koji je jako dobro odreagovao i uspeo da savlada kvalitetnog mladog golmana (Filipa Manojlovića)", rekao je Lešnjak novinarima posle utakmice. Fudbaleri Čukaričkog pobedili su večeras na svom terenu Bačku s 1:0 u četvrtom kolu Super lige Srbije. "Dok su uslovi dozvoljavali bilo je šansi na obe strane. Imali smo sreće u prvom poluvremenu što smo igrali niz vetar, pa nam je bilo lakše. Pokušavali smo kroz posed da dodjemo do završnice, ali nismo uspeli. U drugom poluvremenu Bačka je imala jednu dobru šansu, ali je naš golman (Nikola) Petrić je dobro odreagovao", rekao je Lešnjak.

22:36 - Fudbaleri Argentine ispali sa OIFudbalska olimpijska reprezentacija Argentine završila je takmičenje u Rio de Žaneiru već posle grupne faze. Gaučosi su u meču odluke morali da pobede Honduras, ali su odigrali smoa 1:1 i nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale. Oba tima nisu iskoristila po penal. Honduras je poveo u 75. minutu golom Lozana, a Argentinci su izjednačili u poslednjim trenucima preko Martineza. U drugom meču Grupe D Portugalija i Alžir su igrali 1:1. Portugalci su prvi sa sedam, Honduras i Argentina imaju po četiri boda, sa tim da Honduras ima bolju gol razliku, dok je Alžiru ovo prvi bod na turniru.

22:15 - Prva pobeda Rada u novoj sezoniFudbaleri Čukaričkog i Rada upisali su večeras prve pobede u novoj sezoni Super lige Srbije, pošto su u četvrtom kolu pobedili Bačku, odnosno Radnik. Prvu pobedu Čukaričkom, posle dva poraza i remija, doneo je Nemanja Radonjić golom u 48. minutu. Ekipa s Banovog brda sada ima četiri boda, a Bačka je ostala na jednom osvojenom bodu. Minimalnim rezultatom slavio je i Rad, koji je, posle tri poraza, na svom terenu pobedio Radnik iz Surdulice. Jedini gol, vredan tri boda, postigao je Bogdan Mladenović u sedmom minutu. Metalac je u Gornjem Milanovcu pobedio Mladost sa 2:0, golom Ersana Rovčanina i autogolom Nemanje Krznarića. Golova nije bilo na utakmicama izmedju Napretka i Vojvodine, odnosno Borca i Radničkog iz Niša. Fudbaleri Partizana su ranije danas pobedili Javor sa 2:0, a Novi Pazar Spartak iz Subotice sa 5:2.

22:00 - Čukarički po jakoj kiši pobedio BačkuFudbaleri Čukaričkog pobedili su večeras u Beogradu Bačku s 1:0 u četvrtom kolu Super lige, što je prvi trijumf ekipe s Banovog brda u novoj sezoni prvenstva Srbije.Poslednjih petnaestak minuta utakmice odigrano je u gotovo neregularnim uslovima, pošto je teren bio u potpunosti natopljen vodom zbog pljuska.Jedini gol na utakmici postigao je Nemanja Radonjić u 48. minutu posle dobrog proigravanja Ismaela Fofane.Prvo poluvreme utakmice na Banovom brdu nije donelo mnogo uzbudjenja. Domaćin je svih 45 minuta ima inicijativu, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Filipa Manojlovića.Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Djordje Djurić u 15. minutu posle kornera s desne strane koji je izveo kapiten Igor Matić. Defanzivac Čukaričkog je na prvoj stativi bio najviši u skoku, ali je pogodio stativu.Bačka je svoje prilike tražila iz kontranapada koji nisu doneli rezultata. Jedina akcija gostiju vredna pomena u prvom delu igre bio je pokušaj kapitena Veseljka Trivunovića u 11. minutu, ali je njegov udarac sa oko 16 metara završio je pored gola.Drugo poluvreme fudbaleri Čukaričkog počeli su znatno angožovanije, pa su već posle prve akcije u 48. minutu došli do prednosti. Radonjić je povukao napad po levom krilu, te je utrčao u sredinu, Beko Fofana je na trenutak uzeo loptu i odmah petom vratio do pozajmljenog igrača Rome koji je ostao sam ispred Manojlovića i lako ga savladao.Uslovi za igru na Banovom brdu postajali su sve teži kako se utakmica bližila kraju, pošto je počela da pada jaka kiša, pa je malo šta od fudbala vidjeno do kraja susreta.Bačka je u 67. minutu posle jednog dobrog napada umalo došla do izjednačenja, ali je golman Čukaričkog Nikola Petrić u situaciji jedan na jedan zaustavio udarac Mladena Galića.Čukarički posle četvrtog kola ima četiri boda i zauzima 12. mesto, dok je Bačka 15. s jednim bodom.

21:30 - Kuvajćanin osvojio medalju na OI kao nezavisni sportistaKuvajćanin Fehaid Al Dehani, koji se na Olimpijskim igrama takmiči kao nezavisni sportista, osvojio je zlatnu medalju u gadjanju glinenih golubova, disciplina dabl trap. Medjunarodni olimpijski komitet suspendovao je Kuvajt, pa se Al Dehani sa još sedam sportista, u Rio de Žaneiru takmiči pod olimpijskom zastavom. Al Dehani je u finalu pobedio Italijana Marka Inosentija, dok je bronzana medalja otišla u ruke Britancu Skotu Stivenu. Fehaid Al Dehani, oficir u kuvajtskoj vojsci, medalje je osvajao i na Igrama u Londonu, odnosno u Sidneju.

20:48 - Pazarci razbili SpartakFudbaleri Partizana zabeležili su prvu pobedu ove sezone, pošto su večeras i Ivanjici pobedili Javor sa 2:0, dok je Novi Pazar u gostima savladao Spartak sa 4:2 i tako ostvario drugi uzastopni trijumf, u četvrtom kolu Super lige.Crno-beli su posle remija i dva poraza u Super ligi slavili golom Miroslava Radovića u 13. minutu i Nemanje Mihajlovića iz penala u 71.Pazar je u subotici igrao sigurno i brzo je poveo sa 3:0, posle golova Anida Travančića u 8. i 13. minutu, kao i Nikole Dimitrijevića u 22. minutu.Spartak je smanjio golovima Branimira Jocića u 26. i Milivoja Krmara u 57. minutu, ali je 15 minuta posle toga ostao sa igračem manje, pošto je Nemanja Milić u 72. minutu dobio drugi žuti karton. Pazar je to brzo iskoristio pošto je Petar Kunić je dva minuta posle postigao gol za 4:2.Enver Alivodić je u drugom minutu nadoknade postigao peti gol za Pazar i postavio konačan rezultat.Kasnije ove večeri biće odigrano još šest utakmica četvrtog kola Super lige.

20:30 - Grgić: Vetar mi je pravio problemeReprezentativac Srbije u streljaštvu Dimitrije Grgić je da mu vetar pravio probleme u današnjem takmičenju malokalibarskim pištoljem, ali je dodao da nije nezadovoljan svojim nastupom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Bio je jako težak dan za pucanje. Vetar je mnogo duvao. Borio sam se s njim ceo meč. U jednom periodu u četvrtoj seriji malo mi je pala koncentracija i vetar mi je izbacio par pogodaka daleko od centra. Na kraju, toliko mi je nedostajalo za finale. Ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam sve od sebe, ali na kraju to ipak nije bilo dovoljno za plasman medju osam najboljih", rekao je Grgić. Grgić je danas u kvalifikacijama u disciplini 50 metara malokalibarski pištolj zauzelo 16. mesto. Pored Grgića, danas je u kvalifikacijama nastupao i Damir Mikec, koji je osvojio 18. mesto. Opširnije OVDE

20:19 - Novi rekord Kejt KembelAustralijska plivačica Kejt Kembel postavila je danas novi olimpijski rekord u trci na 100 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Kembel, vlasnica svetskog rekorda, novi olimpijski rekord je postavila u kvalifikacijama, pošto je stazu preplivala za 52 sekunde i 78 stotinki. Amerikanka Simon Manuel imala je drugo vreme u kvalifikacijama, a treće Švedjanka Sara Sjostrom. Polufinalne trke na 100 metara slobodno na programu su u noći izmedju srede i četvrtka.

20:05 - Karvaljo je slobodan igračPotpredsenik Monaka Vadim Vasiljev rekao je danas da Rikardu Karvalju neće biti produžen ugovor i da je portugalski fudbaler slobodan igrač. "Razgovarali smo i odlučili da ne obnovimo ugovor... Iskoristio bih ovu priliku da mu se zahvalim na svemu što je učinio za Monako. Doneo je mnogo. Bio nam je neophodan u odbrani, ali došlo je vreme za promenu", rekao je Vasiljev. Karvaljo je u Monako došao 2013. godine iz Real Madrida. Portugalac je u karijeri, osim za Monako i Real, igrao i za Porto i Čelsi.

19:50 - Kančelari novo olimpijsko zlato na hronometarŠvajcarski biciklista Fabijan Kančelara osvojio je danas svoju drugu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je pobedio u vožnji na hronometar u kišnom Rio de Žaneiru.Kančelara je još prošle godine najavio da će mu ovo biti poslednja takmičarska sezona. On je bio najbrži sa vremenom od jednog sata, 12 minuta i 15,42 sekunde, pobedivši favorite Toma Dumulena i Krisa Fruma. Prvi put je slavio u Pekingu 2008. godine.Holandjanin Dumulin bio je sporiji 47 sekundi, iako je tokom Tur de Fransa pao i slomio ruku. Britanac Frum je osvojio bronzu i nije ispunio svoje ambicije da posle Tura osvoji i olimpijsko zlato, što je pošlo za rukom njegovom zemljaku Bredliju Viginsu 2012.Poslednji je vozio Frum i čim je prošao kroz cilj, Kančelara je počeo da plače.Posle trke su svi vozači prišli 35-godišnjem Švajcarcu da mu čestitaju.Kančelari čiji je nadimak "Spartak", ovo je treća olimpijska medalja, pošto je u Pekingu osvojio srebro u drumskoj trci.

19:40 - Kristin Armstrong ponovo odbranila zlato na hronometarAmerikanka Kristin Armstrong osvojila je danas svoje treće uzastopno olimpijsko zlato, pošto je pobedila u biciklističkoj vožnji na hronometar.Ona je deonicu vozila po kiši i vetru, a završila je za 44 minuta i 26,42 sekunde, i tako za 5,5 sekundi bila brža od Ruskinje Olge Zabelinskaje, koja je na prethodnim Igrama osvojila bronzu.Holandjanka Ana van der Bregen osvojila je bronzanu medalju, što joj je drugo odličje u Riju, jer je u drumskoj trci osvojila zlato. Njena zemljakinja Ana van der Bregen izletela je sa staze, što je koštalo medalje. Na kraju je bila četvrta.Armstrongova je najstarija na biciklističkom takmičenju u Riju, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ona sutra puni 43 godine. Kada je prošla kroz cilj i saznala da je pobedila, pala je na zemlju i rasplakala se.Ovo je deseto zlato za SAD u Riju."Nemam reči da opišem kako se osećam. Kada ste dva puta bili na vrhu svog sporta, zašto biste se vraćali po zlatnu medalju? Najbolji odgovor koji mogu da dam jeste - zato što mogu. Poklopile su se zvezde danas. Znala sam da će trka biti neizvesna. Trener mi je rekao da sama odlučim koju medalju želim. Posegla sam duboko u sebe. Slušanje himne na pobedničkom postolju mi je omiljeni deo Olimpijskih igara", rekla je Armstrongova.

19:25 - Djongo osvojio novi zlato na OIJužnokorejski strelac Djin Djongo osvojio je danas zlatnu medalju u disciplini 50 metara malokalibarski pištolj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Djongo je zlato iz Londona odbrani sa "upucanih" 193,7 krugova. Južnokorejanac je u ovoj disciplini najsjajnije odličje osvojio i na Igrama u Pekingu, dok je u Atini 2004. godine bio srebrni. Srebrnu medalju osvojio je Vijetnamac Vin Suan Hoang sa 191,3 kruga, dok je bronza pripala Guk Song Kimu iz Severne Koreje.

19:01 - Mediji: Ćorluka stiže u FiorentinuHrvatski fudbaler Vedran Ćorluka karijeru će nastaviti u Fiorentini, preneli su danas italijanski mediji.Moskovska Lokomotiva i Fiorentina su, prema navodima medija, postigli dogovor i Ćorluka će u Italiju stići na pozajmicu, s tim da će italijanski klub na kraju sezonu imati mogućnost da otkupi ugovor hrvatskog defanzivca.Ćorluka je u Lokomotivi od 2012. godine, a ugovor sa moskovskim klubom mu ističe juna 2018. godine.On je u karijeri igrao još za zagrebački Dinamo, Inter Zaprešić, Mančester siti, Totenhem i Bajer Leverkuzen.

18:30 - Vilijams potpisao za EvertonKapiten fudbalske reprezentacije Velsa i dosadašnji igrač Svonsija Ešli Vilijams potpisao je danas ugovor sa Evertonom. Vilijams je, posle osam godina provedenih u Svonsiju, sa Evertonom potpisao trogodišnji ugovor. Klub iz Liverpula je tako vrlo brzo našao zamenu za Džona Stounsa koji je prešao u Mančester siti. Vilijams je rekao da se raduje što će saradjivati sa trenerom Ronaldom Kumanom, navodeći da je Holandjanin "legenda svetskog fudbala". Everton nije saopštio detalje ugovora, a mediji spekulišu da je za Vilijamsa izdvojeno oko 12 miliona funti.

18:04 - Olimpija i Karpoš Sokoli naredne sezone u Jadranskoj ligiKošarkaški klub Olimpija iz Ljubljane i skopski Karpoš Sokoli takmičiće se predstojeće sezone u regionalnoj Jadranskoj ligi, saopšteno je danas. Uzimajući u obzir nacionalni koeficijent u prethodnoj sezoni, ali i rezultate u domaćem prvenstvu, Olimpija je dobila pravo da učestvuje u regionalnom takmičenju. S druge strane, Karpoš Sokoli su kao drugoplasirana ekipa prvenstva Makedonije dobili "vajld kard" koji su prihvatili, a pritom su uspeli i da ispune finansijske obaveze za učešće u Jadranskoj ligi. Nova sezona Jadranske lige počeće 1. oktobra, a regularan deo šampionata biće okončan 11. marta 2017. godine. Nedelju dana kasnije počeće plej-ofa koji se završava 15. aprila 2017. godine.Titulu u Jadranskoj ligi brani Crvena zvezda.17:40 - Došljak: U Hokenhajmu napadam evropski rekordČlan Auto moto kluba Novi Pazar Esad Došljak rekao je da će na takmičenju u Hokenhejmu pokušati da sruši evropski rekord u brzinskoj vožnji (drag) na stazi od 402 metra. "Nemac Boba Ketler sa 8,293 sekundi drži evropski rekord u mojoj klasi, a prete ga Dario Konopek iz Hrvatske ostvarenjem od 8,497 i Austrijanac Jirgen Diter sa 8,502. Spreman sam za rezultat ispod 8,5 sekundi i verujem da mogu ozbiljno ugroziti Ketlera", rekao je Došljak. On je od ove godine rekorder Srbije u brzinskoj vožnji vremenom od 9,065 sekundi, koje je zabeležio krajem maja u Osijeku. "U Hokenhajmu će biti idealni uslovi, staza je gumirana i pruža perfektne uslove za drag. Na najznačajnijoj trci u dosadašnjoj karijeri biću predstavnik nacionalnog tim Srbije i daću svoj maksimum. Verujem da ću ostvariti rezultat kojim će se svi ponositi", naveo je Došljak. Ovaj drag vozač je istakao da je najbitnije da u Hokenhajmu bude plasiran do 20. mesta, jer će na taj način steći pravo nastupa na šampionatu sveta naredne godine u Santa Podu, u Engleskoj.

17:10 - Kukolj poražen u osmini finala OISrpski reprezentativac u džudou Aleksandar Kukolj poražen je danas od Japanca Mašu Bakera u osmini finala Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Baker je savladao Kukolja posle nešto više od dva minuta borbe. Japanac je srpskog džudistu prvi put na parter bacio posle minut i 45 sekundi, što je sudija presudio kao vaza-ari, a nekoliko sekundi kasnije iz kontre je načinio isti potez. Baker će svog protivnika u četvrtfinalu Olimpijskih igara saznati nešto kasnije tokom dana, dok Kukolj još uvek ima šansu da se nadje u repasažu.

16:55 - Remi vaterpolista Mađarske i GrčkeVaterpolisti Madjarske i Grčke odigrali su danas nerešeno 8:8 (2:1, 1:1, 2:4, 3:2) u trećem kolu Grupe A Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Madjarima je ovo treći remi na Igrama u Riju, posle 13:13 u prvom kolu protiv Srbije i 9:9 u drugom kolu s Australijom. S druge strane, vaterpolistima Grčke je ovo drugi uzastopni remi nakon 9:9 sa Srbijom u drugom kolu. Selekciju Madjarske predvodio je Balaš Harai s tri gola, dok se u reprezentaciji Grčke istakao Angelos Vlahopulos takodje s tri pogotka. Madjarska je u poslednji minut utakmice ušla s golom prednosti (8:7), ali je pet sekundi pre kraja susreta Vlahopulos snažnim udarcem s oko osam metara doneo svojoj selekciji izjednačenje. Ranije danas Australija je u prvoj utakmici trećeg kola Grupe A pobedila Japan sa 8:6, dok se večeras od 0.30 u poslednjem meču sastaju Brazil i Srbija.

16:33 - Marez traži da ode u ArsenalNajbolji fudbaler Lestera Rijad Marez zatražio je od kluba da mu dozvoli transfer u Arsenal. Marez se već nekoliko meseci dovodi u vezu sa prelaskom u londonski tim, koji i dalje pokušava da ga dovede, ali je Lester odbio svaku ponudu. Uprkos tome što je menadžer Lestera Klaudio Ranijeri mnogo puta ponovio da ne želi da se odrekne Mareza, Alžirac insistira na tome da obuče dres Arsenala. On je prošle godine proglašen za najboljeg igrača u izboru fudbalera Premijer lige, u kojoj je sa 17 golova i 11 asistencija predvodio "lisice" do titule šampiona Engleske. Marezu ugovor ističe 2019. godine i sve je u rukama čelnika kluba.16:10 - Kukolj startovao pobedomSrpski džudista Aleksandar Kukolj pobedio je u 1/16 finala Slovenca Mihaela Žganka u kategoriji do 90 kilograma na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Kukolj je do trijumfa stigao iponom. Srbin će se u osmini finala boriti protiv Japanca Maše Bakera, koji je bio bolji od Nemca Marka Odentala.

15:40 - Boateng se vratio treninzimaFudbaler Bajerna iz Minhena Džerom Boateng vratio se treninzima posle povrede koju je zadobio na Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrajući za reprezentaciju Nemačke, ali još ne može da trenira sa ekipom. Kako je saopštio šampion Nemačke Bajern, Boateng se oporavio od povrede butnog mišića i danas je počeo da trči, prvi put posle 7. jula kada se povredio. On je pokidao mišić u desnoj butini tokom polufinalne utakmice Evropskog prvenstva sa Francuskom, u kojoj je Nemačka izgubila sa 0:2. Kako se navodi, Boateng je trčao ali nije trenirao sa ekipom i nije poznato kada će se priključiti ekipi. On sigurno neće igrati u prvom kolu Bundeslige, 26. avgusta protiv Verdera iz Bremena.

15:10 - Uhapšeno 10 osoba zbog sumnjivog meča Ril - Port TalbotBritanska policija uhapsila je 10 osoba u sklopu istrage oko nameštanja utakmica u fudbalskom prvenstvu Velsa. Istraga je pokrenuta zbog velikog broja uplata na meč iz aprila kada je Ril, koji je tada već ispao iz lige i nije znao za trijumf 17 utakmica, savladao Port Talbot Taun sa 5:0. Lokalna policija potvrdila je da je lišila slobode sedmoro muškaraca i tri ženske osobe. Skaj Sport navodi da su obaveštajne jedinice za nelegalno klađenje dale policiji informacije oko uplata na pomenutu utakmicu.

14:50 - Otkazana sva veslačka takmičenja za danas na Olimpijskim igramaSva veslačka takmičenja koja su danas bila na programu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru otkazana su zbog loših vremenskih uslova. U današnjem saopštenju navodi se da će organizatori u narednim danima pokušati da uklope današnji program, pošto su sve trke otkazane zbog jakog vetra. Tokom dana trebalo je da se održe 22 trke, među kojima i finala u muškom i ženskom četvercu.

14:30 - Soldado pauzira 6 meseciFudbaler Viljareala Roberto Soldado odsustvovaće najmanje šest meseci van terena zbog povrede kolena na prijateljskoj utakmici sa Deportivom, saopštio je danas njegov klub. Španski napadač pokidao je pretnje ukrštene ligamente i bočni meniskus desnog kolena, zbog čega će morati na operaciju. Soldado je posle jednog duela nezgodno doskočio i već posle 13 minuta napustio teren. Izostanak prvog napadača Viljareala je težak udarac za ekipu pred utakmice sa Monakom u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

14:00 - Vojna policija pojačala patrole posle napada na autobus sa novinarima u RijuOrganizatori Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru saopštili su da će vojna policija pojačati bezbednost, pošto je "nepoznatim objektima" pogođen autobus koji je prevozio novinare. U saopštenju se navodi da su se pojačale patrole vojne policije posle incidenta i napada u kome su slomljena dva stakla na autobusu koji je prevozio novinare do Olimpijskog parka. Kako se navodi, vozač je rekao da je čuo buku oko autobusa, ali da je mislio da je ispala oprema fotoreportera. Kada je pogledao u retrovizor, vozač je video da su novinari legli na pod. On je zaustavio autobus kada je video policijsko vozilo. Britanski mediji preneli su izjave novinara iz autobusa, koji tvrde da je iz favele pucano na autobus. Američka novinarka Li Majklson, penzionisani kapetan američkog ratnog vazduhoplovstva, rekla je da je instinktivno legla na pod autobusa kada je čula pucanj.

13:45 - Bilić zadovoljan zbog ostanka Pajea u Vest HemuTrener Vest Hema Slaven Bilić rekao je da je njegova ekipa razvila pobednički mentalitet i da je klub pokazao ozbiljnost time što je zadržao jednog od najboljih fudbalera Dimitrija Pajea. "Zadržali smo Pajea i to pokazuje koliko je klub ozbiljan i da pokušava da ode na drugi nivo, time možda čak i više nego selidbom na novi stadion. Vest Hem je uvek važio za klub koji mora da prodaje svoje najbolje igrače, bilo da je to Frenk Lampard, Rio Ferdinand ili neko drugi. Ali, zadržali smo Dimija i svima smo pokazali da klub ozbiljno razmišlja", rekao je Bilić za Skaj Sports. Hrvatski trener rekao je da veruje da ekipa na svom novom stadionu može da postigne bolje rezultate od prošlogodišnjeg osvajanja sedmog mesta u Premijer ligi. Vest Hem od ove sezone, posle 112 godina neće igrati na Apton parku, već na Olimpijskom stadionu u Londonu kapaciteta 60.000 sedišta. "Biće opasno, u prvoj sezoni na novom stadionu. Moraćemo da se prilagodimo. Atmosfera ne može da se uporedi sa Apton parkom, ali je dobra. Bio sam malo zabrinut pošto sam igrao i trenirao ekipe na takvim stadionima, imate mnogo takvih širom Evrope i ponekad atmosfera nije idealna, ali igrali smo dve utakmice tamo i osetili smo publiku. Navijači sada neće biti toliko blizu, ali stadion će biti popunjen. Pokušaćemo da zadržimo navijače dobrim igrama. Očekujemo velike stvar", rekao je Bilić. Sezona u engleskoj Premijer ligi počinje za vikend, a Vest Hem će u ponedeljak igrati protiv Čelsija na Stamford Bridžu.

13:31 - Sančes iz Aston Vile prešao na pozajmicu u FiorentinuFudbaler Aston Vile Karlos Sančes igraće u predstojećoj sezoni na pozajmici u Fiorentini, saopštio je engleski drugoligaški klub. Sančes, koji je došao u Aston Vilu iz Elčea 2014. godine, odigrao je prošle sezone 20 prvenstvenih utakmica za klub iz Birmingema. Aston Vila je ispala u drugu englesku ligu, Čempionšip. Kolumbijski fudbaler je tokom karijere igrao za Valensijen i River Platu iz Montevidea. Za reprezentaciju je odigrao 67 utakmica. On će biti podvrgnut lekarskim pregledima u Italiji. Fiorentina ima mogućnost da otkupi ugovor tridesetogodišnjeg fudbalera.

13:11 - Inter nudi 50 miliona evra za Žoaa MarijaItalijanski fudbalski klub Inter poboljšao je ponudu na 50 miliona evra za vezistu lisabonskog Sportinga Žoaa Marija, navode Rekord i Gazeta delo Sport. Inter je spreman odmah da uplati 45 miliona, a dodatnih pet kroz bonuse, što bi trebalo da zadovoljni upravu Sportinga, iako je prethodno odbijala da se odrekne 23-godišnjeg fudbalera. Na transferu radi i igračev agent Kija Jorabčijan, koji drži deo ugovora Marija, i insistira na prelasku u Milano, kao i sam igrač. Žoao Mario je bio standardan u reprezentaciji Portugalije koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Francuskoj. On je prošao omladinske škole Porta i Sportinga, dok za prvi tim "lisabonskih lavova" nastupa četiri sezone.

12:59 - Kvinsi Miler pauzira šest do devet meseci zbog povrede kolenaIzraelski košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva saopštio je da će igrač Kvinsi Miler odsustvovati sa terena šest do devet meseci zbog povrede kolena i da će mu ugovor biti produžen na još godinu dana. Miler je zajedno sa Majkom Cirbesom ovog leta iz beogradske Crvene zvezde prešao u Makabi. Obojica su potpisali dvogodišnje ugovore. Amerikanac se povredio ovog leta u SAD i propustiće veći deo sezone. Miler je prošle sezone bio drugi po broju blokada u Evroligi, sedmi strelac i 16. po broju skokova i izabran je u drugi tim najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

12:45 - Mata najverovatnije ostaje u Mančester junajteduFudbaler Mančester junajteda Huan Mata najverovatnije će igrati za taj klub i u predstojećoj sezoni, preneo je danas Skaj Sports. Mančester junajted je prošle nedelje osvojio Komjuniti šild, pošto je pobedio aktuelnog šampiona Lester sa 2:1, a Mata je u tom meču zamenjen 27 minuta pošto je ušao na teren. Mata je 2014. godine iz Čelsija prešao u Mančester junajted, a tada ga je Morinjo prodao klubu sa Old Trafora za 37,1 milion funti. Britanski mediji su od Morinjovog dolaska u Junajted, krajem maja, spekulisali da će Mata morati da potraži novi klub. Međutim, izvor Skaj Sportsa navodi da bi španski fudbaler ipak mogao da ima mesta u Morinjovoj ekipi ove sezone. Takođe, navodi se i da su brojni engleski i nemački klubovi zainteresovani za Bastijana Švajnštajgera, na koga Morinjo ne računa. Britanski mediji preneli su da bivši nemački reprezentativac trenira s rezervnim timom, a upravu i trenera Mančester junajteda kritikovali su čelnici Bajerna i brojni legendarni nemački fudbaleri zbog odnosa prema Švajnštajgeru. Skaj je preneo i da bi Adnan Januzaj mogao da ode na pozajmicu. On nema mesta u prvom timu, a Morinjo želi da dvadesetjednogodišnji belgijski fudbaler u nekom drugom timu dobije što veću minutažu. Januzaj je prošle sezone odigrao samo sedam utakmica za Junajted u svim takmičenjima i proveo je četiri meseca na pozajmici u Borusiji iz Dortmunda.

12:22 - Manor otpustio Harjanta, novi vozač Esteban OkonEkipa Formule 1 Manor otpustila je vozača Rija Harjanta i zamenila ga mladim Francuzem Estebanom Okonom. U saopštenju se navodi da Harjanto, prvi Indonžanin koji je vozio u Formuli 1, "nije ispunio obaveze iz ugovora", vezano za prosledjivanje sredstava ekipi od njegovih sponzora. Direktor Manora Dejv Rajan rekao je da je ekipa bila strpljiva sa Harjantovim sponzorima, ali da je njihovo vreme isteklo. "Pre nekog vremena njegovi menadžeri su nam nagovestili da se suočavaju s teškoćama u poštovanju obaveza iz ugovora. Riov tim je neumorno radio pokušavajući da reši situaciju sa indonežanskim sponzorima i te napore smo podržavali, uključujući i to što je Rio nastupio u trci u Nemačkoj. Nažaost, došli smo do tačke gde smo, i u najboljem interesu ekipe bili prinudjeni da potražimo druge opcije za ostatak sezone", rekao je Rajan. U 12 trka u šampionatu Formule 1 Harjanto nije osvojio nijedan bod. Njega će u ekipi do kraja sezone zameniti Francuz Esteban Okon, a debitovaće u Belgiji 28. avgusta. Okon će sledećeg meseca napuniti 20 godina. Okon je 2014. godine osvojio titulu u evropskoj Formuli 3, a prošle godine titulu u GP3. On je ove godine učestvovao u razvojnom programu Mercedesa i bio je rezervni vozač ekipe Renoa u Formuli 1. "Uzbudjen sam što ću krajem meseca debitovati u Formuli 1 u Manoru. Od svih trka, to će biti u Spa Frankoršamu, što je druga najbolja stvar, pored trke u mojoj zemlji. Spreman sam za ovaj uzbudljivi korak napred", rekao je Okon.

12:03 - Pakjao boksuje protiv Vargasa u novembru u Las VegasuFilipinski bokser Meni Pakjao potvrdio je da će 5. novembra u Las Vegasu boksovati protiv WBO šampiona u velter verziji Džesija Vargasa."Da, borba će se održati. Pristao sam na 5. novembar i meč sa aktuelnim svetskim prvakom u verziji WBO Džesijem Vargasom. Boks je moja strast. Nedostajalo mi je sve što sam radio u sali i ringu", rekao je Pakjao. Pakjao je naveo da će ceo trenig kamp premestiti u svoju zemlju, kako bi mogao da obavlja i posao senatora, kao što je obećao tokom predizborne kampanje. On će od 8. do 10. septembra boraviti u Los Anđelesu na promotivnoj turneji, a posle toga će se sa svojim timom vratiti Manilu. Pakjao je u aprilu posle pobede nad Amerikancem Timotijem Bredlijem saopštio da je završio karijeru, kako bi se posvetio političkoj karijeri. On je u senat izabran u maju. "Boks je moj glavni izvor prihoda. Ne mogu da se oslonim na platu javnog funkcionera. Pomažem porodicu i porodicu moje supruge. Mnogi ljudi mi traže pomoć i ne mogu da ih ignorišem", naveo je tridesetsedmogodišnji Pakjao. Pakjao je u karijeri ostvario 58 pobeda, od kojih 38 nokautom, pretrpeo je šest poraza i imao dva neršena meča. Vargas (27) je tokom karijere ostvario 27 pobeda, od kojih 10 nokautom i pretrpeo je jedan poraz.

11:19 - Ranijeri potpisao četvorogodišnji ugovor s LesteromTrener engleskog šampiona Lestera Klaudio Ranijeri potpisao je novi četvorogodišnji ugovor s tim fudbalskim klubom, preneli su britanski mediji. Ranijeri je prošle sezone predvodio Lester do šampionske titule, prve u klupskoj istoriji. Njegov stari ugovor, potpisan prošlog leta, istekao bi za dve godine. "Otkako sam razgovarao s vlasnicima kluba o njihovoj viziji Lestera, znao sam da želim da budem deo toga mnogo godina. Energija koja postoji u klubu, od vlasnika i zaposlenih, do igrača i navijača, nešto je veoma posebno. Srećan sam i ponosan što ću biti deo toga", rekao je Ranijeri, a preneo Bi-Bi-Si (BBC). Potpredsednik Lestera Ajavat Šrivadhanaprabha rekao je da se malo ko u klubu nadao Ranijerivim rezultatima u prvoj sezoni. "Pre 12 meseci doveli smo u Lester čoveka čije znanje i iskustvo je moglo da nas odvede do druge faze našeg dugoročnog plana. Ono što nam je pomogao da ostvarimo, u vremenu za koje smo to postigli, bilo je više nego što smo mogli da predvidimo. Klaudiovi kvaliteti, ljudski i profesionalni, jasni su nam otkako je došao, ti kvaliteti su pomogli Lesteru da napreduje na svakom nivou", rekao je potpredsednik Lestera.

11:01 - Lajović u osmini finala turnira u Los KabosuSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala turnira u meksičkom Los Kabosu, pošto je pobedio 101. igrača sveta, Brazilca Tijaga Monteira, u dva seta, 6:3 i 6:4. Lajović, 72. teniser sveta, pobedio je za sat i 20 minuta. On je tri puta oduzeo servis protivniku, koji nije napravio nijedan brejk. On će u drugom kolu igrati protiv 20. tenisera sveta, Australijanca Bernarda Tomića, koji je postavljen za drugog nosioca. To će biti njihov prvi duel.

10:32 - Karvahal: Real nikad ne odustajeFudbaler madridskog Reala Dani Karvahal, strelac pobedničkog gola u produžecima protiv Sevilje (3:2) u Superkupu Evrope, rekao je da njegov tim nikada ne predaje i da je verovao u trijumf. Real je posle velikog preokreta slavio u Trondhajmu, prvo je Serhio Ramos u poslednjim minutima regularnog toka obezbedio produžetke, da bi Karvahal u 118. postigao pogodak za pobedu. "Glavna parola u Realu je 'nikad ne odustaj'. Golovi posle isteka 90. minuta i u finišu napravili su nas šampionima. Ukrao sam loptu, video slobodan prostor i pogodio... Ipak, najvažnije je da smo osvojili trofej", rekao je Karvahal za televiziju Antena. Odlični desni bek ističe da prvak Evrope ima veoma jak i dug sastav, što potvrđuje činjenica da je protiv Sevilje bio bez petorice prvotimaca, uključujući Kristijana Ronalda i Gereta Bejla. "Naši igrači iz omladinske škole imaju veliku želju i entuzijazam. Svi oni jednog dana žele da igraju za prvi tim Reala, a protiv Sevilje su mnogi pokazali da imaju kvalitet", rekao je Karvahal, igrač koji je ponikao u Realovoj školi.

10:00 - Zidan zadovoljan osvajanjem Superkupa EvropeTrener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da je zadovoljan saradnjom i igrom iskusnih i starijih fudbalera u svojoj ekipi u utakmici Superkupa Evrope, u kojoj je "kraljevski" klub pobedio Sevilju posle produžetaka. Real je u Trondhajmu osvojio Superkup Evrope, pošto je posle produžetaka pobedio Sevilju sa 3:2. Aktuelni šampion Evrope poveo je u 21. minutu golom Marka Asensija, a izjednačio je Franko Vaskes u 41. minutu. Vođstvo Sevilji doneo je Jevgen Konopljanka u 72. minutu iz jedanaesterca, a Real je izborio produžetak golom Serhija Ramosa u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. Pobedu "kraljevskom" klubu doneo je Karvahal u 119. minutu. Zidan je iz ekipe izostavio nekolicinu standardnih igrača, među kojima Kristijana Ronalda, Gareta Bejla i Tonija Krosa i priliku je priužio mlađim fudbalerima. "Imamo veoma dobar tim, imamo iskusne igrače i mlade igrače, a upravo to želim u svom timu. U ekipi nije bilo četvorice ili petorice standardnih, ali ovo je dobar tim. Na kraju se sve svodi na ekipu, grupa je važna", rekao je Zidan. On je ipak izdvojio kapitena Ramosa. "Serhio Ramos je naš kapiten, važan igrač i uvek je tu da nam zaradi trofej. Nisam mu davao posebne instrukcije, a sa takvim igračem se uvek vidi razlika na terenu. On je sazreo kao igrač, a u ovom finalu bio je upravo tamo gde je trebalo da bude", naveo je nekadašnji fudbaler Reala i francuske reprezentacije Zidan.

09:22 - Nova zlata za Hosu i LedeckiMađarska plivačica Katinka Hosu osvojila je u zlatnu medalju u trci na 200 metara meštovitim stilom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Hosu je tako stigla do trećeg zlata u Riju, pošto je prethodno trijumfovala na 400 metara mešovito i 100 metara leđno. Do trećeg zlata stigla je rezultatom dva minuta, 6,58 sekundi, što je novi olimpijski rekord. "Ovo je neverovatno. Iskreno, ne mogu da verujem da imam tri zlata", rekla je Hosu posle trke. Druga je bila Britanka Ševon-Mari O'Konor (2:06,88), a treća Amerikanka Madlin Dirado (2:08,79).Američka plivačica Kejti Ledecki trijumfovala je u trci na 200 metara slobodno. I njoj je to treća medalja u Riju. Pre trke na 200 metara slobodno, pobedila je u trci na 400 slobodno, dok je u štafeti četiri puta 100 metara slobodno osvojila srebro. Ona je noćašnje finale završila za minut, 53 sekunde i 73 stotinki. Srebrna medalja otišla je u ruke Šveđanki Sari Sjostrom (1:54,08), dok je bronzu osvojila Australijanka Ema MekKon (1:54,92).

09:08 - Amerikankama ekipno zlato u gimnasticiEkipa ženske reprezentacije SAD u gimnastici osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Selekcija SAD je do zlata stigla rezultatom od 184.897 bodova. Najzaslužnija za odbranu olimpijskog zlata iz Londona bila je Simon Bajls koja je dobila najveće ocene na preskoku, gredi i parteru. Uz nju su u reprezentaciji SAD bile i Gabrijel Daglas, Lorin Ernandes, Medison Kosian i Ali Rajsman. Srebrnu medalju osvojile su Ruskinje sa 176.688 bodova, dok je bronza pripala Kini sa 176.003 osvojenih bodova.

08:01 - Serena Vilijams eliminisana u trećem kolu u RijuNajbolja teniserka sveta Serena Vilijams eliminisana je sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru pošto je u noći između utorka i srede u trećem kolu turnira izgubila od Ukrajinke Elene Svitoline sa 4:6 i 3:6. Meč olimpijske šampionke iz Londona, i Svitoline, kojoj je ovo prvi nastup na Olimpijskim igrama, trajao je sat i 13 minuta. Amerikanka je odigrala vrlo loš meč, napravila je 37 neiznuđenih grešaka, uključujući i osam duplih servis grešaka, čak pet u samo jednom gemu. Ona je u ovaj meč ušla sa skorom od 4:0 u duelima sa Svitolinom. Amerikanka je tako ostala bez šanse da osvoji medalju u Riju, pošto je eliminisana i u prvom kolu dubla sa sestrom Venus Vilijams. Eliminacijom Serene Vilijams nastavljena je serija iznenađenja u Riju, pošto je u prvom kolu muškog singla takmičenje završio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track