BLOG UŽIVO, VIDEO: Čelsi vratio Davida Luiza
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Čelsi vratio Davida Luiza

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:48 - Voznjacki eliminisala KuznjecovuDanska teniserka Karolina Voznjacki plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstvo SAD, pošto je večeras pobedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu u dva seta - 6:4, 6:4.Kuznjecova je povela sa 4:0 na početku meča i jedan poen je delio od prednosti 5:0, ali je Voznjacki potom uspela da osvoji sedam gemova u nizu pre konačne pobede.Voznjacki će u trećem kolu igrati protiv protiv Rumunke Monike Nikulesku, koja je bila bolja od sunarodnice Ane Bogdan.Pobeda nad Kuznjecovom prva je pobeda Voznjacki nad nekom od najboljih deset teniserki posle gotovo godinu dana.Dankinja, koja se mučila s povredom zgloba, trenutno je 74. igračica sveta i nije medju nosiocima na Ju Es openu prvi put još od 2007. godine kada je debitovala na tom turniru.Plasman u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD je njen najbolji na grend slem turnirima od Vimbldona prošle godine.

21:11 - Poraz Jelene Janković u dubluSrpska teniserka Jelena Janković i Ksenija Kol iz Švajcarske nisu uspele da se plasiraju u drugo kolo poslednjeg Gren slem turnira sezone, US opena u konkurenciji dublova. Srpsko-švajcarska kombinacija je u prvom kolu poražena od Australijanke Samante Stosur i Kineskinje Šuai Žang 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:4. Stosur i Žang igraće u drugom kolu sa pobednicama meča Makarova/Vesnina (Rusija) - Bartel/Sigemund (Nemačka).21:00 - Pobeda Lajovića i Troickog u dubluSrpski teniseri Dušan Lajović i Viktor Troicki plasirali su se u drugo kolo poslednjeg gren slem turnira sezone, US opena u konkurenciji dublova. Srpski teniseri su u prvom kolu turnira u Njujorku pobedili Francuze Adrijana Manarina i Pola-Anrija Matjea 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:3. Naši teniseri igraće u drugom kolu sa pobednicima meča Dodig (Hrvatska)/Melo (Brazil) - Monro/Jang (SAD).

20:50 - Roberta Vinči u trećem kolu US openaItalijanska teniserka Roberta Vinči plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas pobedila Amerikanku Kristinu Mekhejl u dva seta 6:1, 6:3. Finalistkinji Ju Es opena iz 2015. godine je za prolazak u treću rundu bilo potrebno samo sat i pet minuta. U treće kolo plasirala se i Belinda Bečić iz Švajcarske, koja je sa 6:3, 6:2 pobedila Nemicu Anderu Petković. Češka teniserka Petra Kvitova je do trećeg kola Ju Es opena stigla posle pobede nad turskom teniserkom Čaglom Bjukočaj sa 7:6, 6:3. Kvitova će u narednom kolu igrati protiv Eline Svitoline iz Ukrajine. Slovakinja Danijela Cibulkova je u drugom kolu bila bolja od Ruskinje Egvenije Rodine u tri seta, a u narednom kolu će igrati protiv Ukrajinke Lezije Curenko, koja je savladala Kineskinju Jafan Vang.

20:30 - Aleksandra Krunić poražena i u dubluSrpska teniserka Aleksandra Krunić završila je učešće na ovogodišnjem US Openu, pošto je i u konkurenciji dublova, zajedno sa Rumunkom Andreom Mitu, poražena u prvom kolu od Marine Eraković i Aranče Para-Santonje sa 2:6, 6:2, 6:0. Eraković i Para-Santonja slavile su posle sat i po vremena igre i velikog preokreta, iako su Krunić i Mitu lako osvojile prvi set. Krunić je juče elimisana i u singlu, posle ubedljivog poraza od Britanke Nikol Gibs 6:1, 6:0.

20:01 - De Jong potpisao za GalatasarajHolandski fudbaler Hajdžel de Jong potpisao je dvogodišnji ugovor sa turskim Galatasarajem. De Jong je prešao u LA Galaksi u februaru, ali se posle samo šest meseci provedenih u američkoj MLS ligi vraća u Evropu. Galatasaraj je saopštio da će De Jong zaraditi najmanje pet miliona evra, ali i da bi mogao da dobije bonus od 250.000 evra ukoliko odigra 25 utakmica. Takođe, Holanđanin će za svaki postignuti gol zaraditi 5.000 evra. Najdžel de Jong je u karijeri, osim za LA Galaksi, igrao i za Ajaks, Hamburg, Mančester siti i Milan.

19:45 - Kvardado prešao u JuventusKolumbijski fudbaler i dosadašnji igrač Čelsija Huan Kvardado karijeru će nastaviti u Juventusu, saopštio je taj italijanski klub. Kvardado je u Juventus stigao na trogodišnju pozajmicu. On je u redove šampiona Italije došao za pet miliona evra, ali će Juventus biti u obavezi da otkupi njegov ugovor za 20 miliona evra ukoliko Kvardado ne odigra odredjeni broj utakmica. Vrednost tog transfera mogla bi da poraste za još četiri miliona evra u zavisnosti od premija. Kvardado je prošlu sezonu, takodje, proveo na pozajmici u Juventusu, tako da pre potpisivanja ugovora nije ni prošao obavezne lekarske preglede.

19:20 - Čelsi vratio Davida LuizaBrazilski fudbaler David Luiz vratio se u Čelsi, pošto je potpisao ugovor sa tim premijerligašem. Luiz se u Čelsi vraća posle dve godine i odlaska sa Stamford Bridža u Pari Sen Žermen. Na sajtu "plavaca" jedino piše da su Čelsi i PSŽ postigli dogovor oko prelaska Luiza u London, ali nisu objavljeni detalji tog ugovora. Prema navodima nekoliko medija, Luiz u Čelsi stiže za 40 miliona evra, što je za 10 miliona manje nego što je PSŽ pre dve godine platio za njegov dolazak u Pariz. Luiz je pre dve godine otišao sa Stamford Bridža za rekordan transfer kada su u pitanju defanzivci.

19:05 - Radnički doveo dvojicu igračaFudbalski klub Radnički iz Niša saopštio je da je u svoje redove doveo štopera Aleksandra Ignjatovića i ruskog napadača Ramazana Šamiloviča Isajeva. Ignjatović je potpisao jednogodišnji ugovor, a Isajev trogodišnji. Aleksandar Ignjatović se tako vraća u Niš, pošto je prošao je kompletnu fudbalsku školu Radničkog. U periodu od 2006. do 2008. godine upisao je 57 nastupa za taj klub. Nakon Radničkog karijeru je nastavio u čačanskom Borcu gde je proveo četiri godine, s tim da je 2009. godine bio na pozajmici u holandskom Fejenordu. Iz Borca je karijeru nastavio u madjarskom Honvedu čiji je bio član do dolaska u Radnički. Ramazan Šamilovič Isaev, osmanaestogodišnji napada, debitovao je kao omladinac Torpeda iz Armavira za koji zabeležio sedam nastupa. Nakon toga je igrao za beloruski Dinamo iz Bresta.

18:45 - Alonso potpisao ugovor sa ČelsijemDosadašnji fudbaler Fiorentine Markos Alonso potpisao je ugovor sa Čelsijem, saopštio je engleski klub. Španski fudbaler je sa klubom iz Londona potpisao petogodišnji ugovor. "Veoma sam srećan. Ovo je korak napred u mojoj karijeri, ovo je idealno mesto da nastavim da napredujem. Vreme je da osvojim neke titule", rekao je Alonso za sajt kluba. Alonso je karijeru počeo u Real Madridu, a osim za Fiorentinu, igrao je još i za Bolton i Sanderlend. "Bilo je lako doneti odluku kada sam čuo koji je klub zainteresovan. Moja porodica i bliski prijatelji znaju da je Čelsi klub o kojem sam sanjao... Zato sam veoma uzbudjen zbog novog izazova", rekao je Alonso.

18:20 - Marej: Đoković je igrao dobroDrugi teniser sveta Endi Marej izjavio je da je normalno što Novak Đoković nije igrao na najvišem nivou u meču sa Ježijem Janovičem u prvom kolu US opena. "Gledao sam početak meča, tada je Novak servirao prilično dobro i delovalo je da dobro udara loptu sa osnovne linije. Posle nije toliko dobro servirao, ali to je normalno - obično ovde dolazi sa više mečeva u nogama, obično bi dobro igrao u Sinsinatiju, iako tamo još nije uzeo titulu", rekao je Marej i dodao: "S obzirom na to da je rano ispao i na Olimpijskim igrama, nije igrao mnogo mečeva u prethodne tri nedelje, ali delovao mi je u redu - kretao se dobro, udarao je loptu kako treba s osnovne linije i siguran sam da će biti bolji kako turnir odmiče".17:45 - Sava Petrov potpisao ugovor sa PartizanomMladi fudbaler Partizan Sava Petrov (1998) potpisao je profesionalni ugovor sa crno-belima na 5 godina. Sava igra u napadu po boku, mada je igrao i u špicu po potrebi, poseduje izuzetnu brzinu i tehniku koja je prilagođena brzinskim svojstvima, a debitovao je i za prvi tim Partizana na prijateljskom meču protv ekipe Beroe u Staroj Zagori, maja ove godine. Potpisivanju ugovora prisustvovali su njegova majka Jasmina, otac Nebojša i agent fudbalera Igor Gluščević.

Foto: Partizan.rs
Foto: Partizan.rs

17:35 - Štimac prešao u BešiktašDosadašnji košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac prešao je u Bešiktaš

17:15 - Mažić sudi meč Slovačka - Engleska

16:45 - Sikimić suspendovan na tri mesecaFudbaler Crvene zvezde Predrag Sikimić dobio je tri meseca suspenzije zbog crvenog kartona protiv Novog Pazara, dok će trener Partizana Marko Nikolić morati da plati 200.000 dinara zbog isključenja na meču sa Radom u 7. kolu Superlige. Sikimić je dobio oštru kaznu jer je nehotice nogom udario u lice golmana Mladena Živkovića, koji je zadobio teške povrede jagodične kosti. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije otvorila je postupak posle događaja na meču u Novom Pazaru, kada su domaći navijači izazvali prekid od skoro 20 minuta posle ubacivanja stolica i "topovskih udara" prema klupi Crvene zvezde. Zbog komentara na račun sudija kažnjeni su generalni sekretar Novog Pazara Senad Hadžifejzović sa 30.000 i vezista Rada Milan Ćulum sa 25.000 dinara.

16:10 - Bačka i Spartak ponovo igraju na svojim terenimaFudbaleri Bačke i subotičkog Spartaka u nastavku Superlige ipak će igrati na svojim terenima, a ne u Novom Sadu kao što je na početku sezone bio slučaj, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora FSS u Skupštini Grada. Kako se navodi na sajtu FSS, čelni ljudi Saveza doneli su jednoglasnu odluku u interesu srpskog fudbala, na inicijativu i molbu Spartaka i Bačke, iako nemaju neophodne reflektore na svojim stadionima. Predstavnici klubova objasnili su da zbog velikog opterećenja, koje trpi travnata podloga na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, odnosno visokih troškova domaćinstva (prevoz, karantin), ali i veoma malog broja navijačca dva kluba na tribinama, žele da igraju u svom gradu. Članovi IO FSS konstatovali su da radovi na postavljanju osvetljenja dobro napreduju i doneli odluku da Spartak i Bačka budu domaćini u Subotici, odnosno Bačkoj Palanci.

15:50 - Čelsi još pregovara sa Pari Sen Žermenom oko LuizaFudbalski klub Čelsi još pregovara sa Pari Sen Žermenom oko transfera Davida Luiza, pošto uprave ne mogu da se slože oko cene. Čelsi je ponudio 30 miliona funti za Luiza, ali Pari Sen Žermen, koji je pre dve godine kupio Brazilca upravo od Čelsija za 50 miliona, ne želi da izgubi 20 miliona na transfer. Luiz je pre dve godine otišao sa Stamford Bridža za rekordan transfer kada su u pitanju defanzivci. Novi trener Čelsija Antonio Konte želi da dovede dvadesetdevetogodišnjeg Brazilca, pošto su gotovo sigurno propali dolasci Alesija Romanjolija iz Milana i Kalidua Kulibalija iz Napolija. Skaj Italija preneo je prošle nedelje da je Milan odbio ponudu Čelsija od 30 miliona funti za Romanjolija, a da Kulibali "90 odsto" neće preći u Čelsi.15:30 - Usvojen novi Statut Fudbalskog saveza SrbijeFudbalski savez Srbije (FSS) usvojio je novi Statut usaglašen sa odredbama zakona o sportu. Na Skupštini FSS, održanoj u Skupštini Beograda, delegati su jednoglasno usvojili Statut, a predsednik Komisije za pravna pitanja FSS Dejan Šuput rekao je da je Statut napravljen poštujući zakon i dosadašnji Statut saveza. "Glavni razlog donošenja novog Statuta je usklađivanje sa odredbama zakona o sportu. Mi ćemo sve to završiti i pre roka. Doneli smo potpuno nov Statut pošto se ispostavilo da je toliko novina nametnuto da bismo morali da menjamo trećinu postojećeg. Najveći deo je promena je formalno tehničke prirode", rekao je Šuput. On je od promena izdvojio to da će generalnog sekretara FSS ubuduće birati Izvršni odbor FSS, a ne kao do sada Skupština, kao i uvođenje sportskog direktora, kao staturanog organa FSS koji će snositi najneposredniju odgovornost za rezultate i sveukupni rad sportskog sektora FSS. Definisan je i pojam fudbalskih klubova, kao i broj članova Skupštine koji dolaze iz klubova. Takođe, Šuput je rekao da će izbor i razrešenja predsednika, potpredsednika i svih komisija FSS biti u nadležnosti Izvršnog odbora.

15:15 - Bokserska asocijacija traži disciplinski postupak protiv sudija izbačenih sa OIMeđunarodna bokserska asocijacija (AIBA) zatražila je disciplinski postupak protiv sudija koji su poslati kući sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto nisu pravilno sudili borbe. "Pojedinci i federacije su prosledjeni disciplinskoj komisiji za dalju istragu i slede odgovarajući postupci", navodi se u saopštenju AIBA. Nekolicina sudija poslati su kući sa Igara, pošto je AIBA utvrdila da ne ispunjavaju standarde. Komisije AIBA sastale su se ove nedelje u Lozani da razmotre dešavanja na olimpijskom bokserskom turniru, na kome je mali broj diskutabilnih odluka doveo do opšte osude suđenja. AIBA je navela da njene sudije moraju biti u skladu sa kodeksima "poštovanja, poštenja, integriteta i transparentnosti".

15:00 - Boni prešao na pozajmicu u StoukFudbaler Mančester sitija Vilfred Boni prešao je na pozajmicu u Stouk do kraja sezone. Boni je u januaru prošle godine iz Svonsija prešao u Siti i od tada je u prvom timu bio samo 15 puta, a novi trener Pep Gvardiola ga ove sezone nijednom nije uvrstio u tim. "Nismo mnogo razmišljali o dovodjenju Vilfreda. On je snažan i brz", rekao je trener Stouka Mark Hjuz. Stouk je doveo Bonija, pošto su propali pokušaji za transfer napadača Vest Bromviča Saida Berahina. Bonijev ugovor sa Mančester sitijem ističe za tri godine.

14:33 - Džo Hart prešao u TorinoGolman Mančester sitija Džo Hart prešao je na pozajmicu u Torino, saopštio je italijanski klub. Trener Sitija Pep Gvardiola obavestio je Harta da može da potraži novi klub, pošto je izgubio mesto u startnoj postavi, pa je dvadesetdevetogodišnji engleski reprezentativac prešao u Torino, gde će braniti do kraja sezone. U Mančester siti došao je dosadašnji golman Barselone Klaudio Bravo, koji će najverovatnije biti prvi golman. Hart je juče obavio lekarske preglede, a Torino je danas saopštio da je završen posao oko transfera. Hart će u Torinu sarađivati sa srpskim trenerom Sinišom Mihajlovićem. "Odjednom se dogodila promena u mojoj karijeri, to vidim kao znak sudbine, da sam morao nešto da uradim. Prelazak u Torino došao je u pravo vreme i na pravi način. Srećan sam što ću moći da igram u lepoj i teškoj ligi kakva je Serija A. Italijanski golmani su veoma priznati u svetu i uveren sam da ću ovde mnogo naučiti. Zbog toga sam odmah i sa mnogo entuzijazma prihvatio predlog predsednika kluba (Urbana) Kaira", rekao je Hart za sajt Torina. Hart bi mogao da debituje za Torino 11. septembra protiv Atalante.

13:42 - Premijerligaški klubovi potrošili više od milijardu funti na transfereFudbalski klubovi engleske Premijer lige potrošili su više od milijardu funti na transfere igrača tokom letnjeg prelaznog roka koji se večeras završava. Kako je prenela konsultantska kompanija Dilojt premijerligaški klubovi potrošili su 1,005 milijardi funti, što je rekordna suma za prelazni rok. Prethodni rekord, prošlogodišnji, od 870 miliona funti, premašen je prošlog četvrtka, šest dana pre završetka aktuelnog prelaznog roka. Arsenalovi transferi od utorka, kada su dovedeni Lukas Peres i Škodran Mustafi za ukupno 52 miliona funti, promogli su da se probije granica od milijardu funti. Premijerligaški klubovi imaju veću kupovnu moć zahvaljujući novom ugovoru vrednom 5,1 milijardi funti za televizijska prava. Ukupno 12 klubova je ovog leta oborilo svoje transfer rekorde. Početkom meseca Mančester junajted je postavio novi britanski rekord, pošto je za 89 miliona funti doveo Pola Pogbu iz Juventusa. Pojedini treneri su se požalili da britanskim klubovima drugi klubovi traže previše novca za kupovinu igrača, na osnovu unosnog ugovora o televizijskim pravima. Trener Čelsija Antonio Konte rekao je prošle nedelje da je tržište "ludo" i da je od kluba traženo da "plati 50 miliona funti za osrednje igrače". Prelazni rok u Engleskoj završava se večeras u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

12:02 - Sisoko napustio pripreme kako bi završio transferFudbalski savez Francuske dozvolio je veznom igraču Musi Sisokou da napusti pripreme reprezentacije kako bi završio posao oko transfera, najverovatnije u Totenhem, preneli su britanski mediji. Na Tviter profilu francuske reprezentacije potvrđeno je da je Sisoko dobio dozvolu da otputuje, kako bi na vreme, pre završetka prelaznog roka, napustio Njukasl i potpisao za Totenhem. Otkako je u maju Njukasl ispao u drugu ligu, britanski mediji spekulišu o odlasku Sisokoa sa Sent Džejms Parka. I Totenhemov gradski rival Arsenal zainteresovan je za dvadesetsedmogodišnjeg francuskog fudbalera. Sisoko je igrao za reprezentaciju Francuske na Evropskom prvenstvu, a sa ekipom se priprema za sutrašnju prijateljsku utakmicu sa Italijom, kao i za duel protiv Belorusije u utorak, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Sisoko je 2013. godine iz Tuluza došao u Njukasl, a za crno-bele odigrao je 133 utakmice i postigao 12 golova. Otkako je ispao iz Premijer lige, Njukasl su napustili Žoržinjo Vijnaldum, Andros Taunzend, Deril Janmat i Papis Sise.

11:27 - Tipsarević i Del Potro ostvarili prve pobede na Ju Es openu od 2013.Srpski teniser Janko Tipsarević i Argentinac Huan Martin del Potro ostvarili su prve pobede na Ju Es openu još od 2013. godine. Tipsarević je sinoć pobedio domaćeg igrača Sema Kverija sa 7:6, 6:7, 6:3, 6:3 i ostvario prvu pobedu na nekom grend slem turniru od 2013. godine. Del Potro je pobedio sunarodnika Dijega Švarcmana sa 6:4, 6:4, 7:6. Tipsarević i Del Potro su zajedno trenirali na Vimbldonu, a više vremena proveli su pričajući o teškoćama s povredama koje su prevazišli, nego što su udarali lopticu, navodi AP. Oni su razmenili priče o operacijama koje su imali, pitajući se da li će njihove povrede ikada biti izlečene. "Mi smo praktično prekidali jedan drugoga svojim utiscima, o trenucima depresije i tuge, jer nikako nismo mogli da vidimo svetlo na kraju tunela", rekao je Tipsarević. Srpski teniser je imao dve operacije na stopalu, dok je Del Potro imao tri operacije ručnog zgloba i razmišljao je da se povuče. "Prvih šest ili sedam meseci pauze nisu bili loši. Nisam očekivao toliku pauzu, mislio sam da ću propustiti samo Australijan open i da ću se vratiti", rekao je srpski reprezentativac. Igrači kada su povredjeni mogu da rade odredjene vežbe, ali Tipsarević je četiri meseca morao da miruje. "Čak sam igrao tenis sedeći na stolici jer nisam mogao da stojim. Ne želim sada da se žalim i plačem, sada samo pričam kako je bilo", rekao je Tipsarević i dodao da je u vreme pauze mrzeo tenis i ostale sportove, pošto je bio ljubomoran na sportiste. "Oni su mogli da trče i rade šta žele, a ja sam samo sedeo u kući i gledao televizijski program", dodao je Tipsarević. Tipsarević se 2015. godine vratio na teren, ali je vezao sedam poraza na turnirima. Sada je 250. na ATP listi, a učestvuje na turniru pošto je imao zaštićeni renking. Del Potro, osvajač Ju Es opena iz 2009. godine, nije igrao dve i po godine na nekom grend slem turniru, sve do ovogodišnjeg Vimbldona, gde je izbacio jednog od favorita Švajcarca Stena Vavrinku. Argentinac je i posle Londona nastavio sa dobrim igrama, osvojio je srebrnu medalju na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru, a na putu do finala pobedio je Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. "Još osećam umor. Najgori deo mog života je prošao. Dobro živim u sadašnjosti i radujem se dobroj budućnosti", rekao je Del Potro. Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv Španca Pabla Karena Buste, a Del Potro protiv domaćeg takmičara Stiva Džonsona.

10:50 - Magnusen: Biću spreman za MoncuVozač Renoa Kevin Magnusen rekao je da se oseća bolje posle udesa u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije i da očekuje da će nastupiti u predstojećoj trci u Monci. "Osećam se mnogo bolje, što je voema dobra vest. Obavio sam nekoliko pregleda koji su pokazali da sam spreman za Moncu i siguran sam da ću biti u vozilu u nedelju. Motivisan sam, želimo da budemo među prvih 10 vozača koji će osvojiti bodove", rekao je Magnusen za sajt Formule 1. Magnusen je u nedelju tokom trke u Belgiji izgubio kontrolu i pri velikoj brzini udario u zaštitni zid i potpuno uništio bolid. On je nepovređen izašao iz vozila, odmah je odveden u bolnicu gde je utvrđeno da je povredio i rasekao levi skočni zglob. Magnusen je od tada pregledan i u Danskoj, gde su lekari ustanovili da bi mogao da nastupi u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, u nedelju. Konačnu odluku o tome doneće Međunarodna automobilska federacija (FIA), čiji će lekari u četvrtak pregledati dvadesettrogodišnjeg vozača. U šampionatu Formule 1 Magnusen zauzima 16. mesto sa šest bodova.

09:13 - Maksimović konačno u Napoliju za srpski rekordDefanzivac Nikola Maksimović postao je najskuplji srpski fudbaler svih vremena, pošto je konačno sklopljen transfer u Napoli za ukupno 29 miliona evra, prenose sinoć brojni italijanski mediji. Skaj Italija navodi da je dogovor Torina i Napolija dogovoren sinoć, u koji je obuhvaćen vezista Napolitanaca Marko Valdifijori, procenjen na 3,5 miliona evra, dok će preostali iznos biti isplaćen za Maksimovića. Maksimović je na taj način srušio rekorde Save Miloševića, Nemanje Matića Lazara Markovića, čiji su transferi koštali 25 miliona evra. Bivši fudbaler Crvene zvezde potpisaće petogodišnji ugovor vredan ukupno šest miliona evra. On prethodne dve nedelje nije želeo da trenira sa timom jer je Torino odbio ponudu Napolija, ali je na kraju popustio predsednik Urgano Kairo.

08:30 - Krunić osvojila samo gem protiv GibsSrpska teniserka Aleksandra Krunić ispala je u prvom kolu US Opena, pošto je poražena od Britanke Nikol Gibs 6:1, 6:0. Krunić, koja je do glavnog žreba došla preko kvalifikacija, uspela je da osvoji samo jedan gem protiv Gibs. Gibs se u narednom kolu sastaje sa boljom iz duela Zigmund - Rid.

08:15 - Janković ubedljiva na startu US OpenaSrpska teniserka Jelena Janković savladala je Marijanu Duke Marimo sa 6:4, 6:1 i plasirala se u drugo kolo US Opena. Janković je bez većih problema slavila posle nešto više od sat vremena igre. Ona se u sledećoj rundi sastaje sa Karlom Suarez iz Španije, koja je deklasirala Brazilku Pereiru sa 6:0, 6:0.

08:01 - Serena Vilijams i Endi Marej ubedljivi u prvom koluPrva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je jutros pobedila 29. teniserku sveta Ruskinju Ekaterinu Makarovu u dva seta, 6:3, 6:3. Vilijamsova, koja pokušava da osvoji svoj sedmi trofej u Njujorku, pobedila je za sat i tri minuta. Ona je napravila tri brejka i nijednom nije izgubila svoj servis. Imala je 12 as servisa i jednu dvostruku servis grešku. Amerikanka u Njujorku pokušava da osvoji svoju 23. grend slem titulu, čime bi pretekla legendarnu Štefi Graf po broju osvojenih grend slem titula u Open eri. Ona će u drugom kolu igrati protiv sunarodnice, 90. teniserke sveta Vanje King. Drugi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio 81. igrača sveta Lukaša Rosola iz Češke sa 6:3, 6:2, 6:2. Mari pokušava da postane četvrti teniser u Open eri koji je igrao u sva četiri grend slem finala u jednoj sezoni. To je do sada pošlo za rukom samo prvom teniseru sveta Novaku Djokoviću (prošle sezone), Švajcarcu Rodžeru Federeru (204, 2006 i 2007) i Australijancu Rodu Lejveru (1969).Britanac je ove sezone u finalima Australijan opena i Rolan Garosa izgubio od Novaka Djokovića, a osvojio je svoj drugi Vimbldon. Marej je pobedio u 23 od poslednja 24 meča, a u drugom kolu poslednjeg grend slem turnira u sezoni igraće protiv Španca Marsela Granoljersa Pujola.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track