BLOG UŽIVO VIDEO: Amerikanci smenili Klinsmana sa mesta selektora
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO: Amerikanci smenili Klinsmana sa mesta selektora

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - VBA deklasirao BarnliFudbaleri Vest Bromvič Albiona pobedili su Barnli sa 4:0 u poslednjoj utakmici 12. kola Premijer lige. Vest Brom je pitanje pobednika na meču rešio posle prvih 45 minuta, pošto je stigao do prednosti od 3:0. Met Filis je pogodio mrežu Barnlija u četvrtom minutu, Džejms Morison je bio strelac 16, a Daren Flečer u 37. minutu. Jedini pogodak u drugom poluvremenu postigao je Hose Rondon u 64. minutu. Vest Brom je, posle 12 odigranih utakmica, na devetom mestu na tabeli sa 16 bodova, dok je Barnli na 12. poziciji sa dva boda manje. U narednom kolu Vest Brom gostuje Halu, a Barnli dočekuje Mančester siti.

23:13 - Leganes pobedio OsasunuFudbaleri Leganesa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Osasune sa 2:0 u poslednjoj utakmici 12. kola španske Primere. Oba gola za pobedničku ekipu postigao je Robert Ibanjes u šestom i 57. minutu. Leganesu je to bio četvrti trijumf od početka sezone i sada je na 15. mestu na tabeli sa 13 bodova. Osasuna, kojoj je ovo četvrti meč bez pobede u španskom šampionatu, nalazi se na pretposlednjem, 19. mestu sa sedam osvojenih bodova. Fudbaleri Leganesa u narednom kolu gostuju Viljarealu, dok Osasuna dočekuje Atletiko Madrid.

22:50 - Džastin Biber iznenadio fudbalere Barselone

22:20 - Čilić: Želim trofej Dejvis kupa za kraj godineHrvatski teniser Marin Čilić rekao je da bi osvajanje titule u Dejvis kupu bio perfektan kraj godine. "Zadovoljan sam formom u poslednje vreme, zapravo poslednjih nekoliko meseci. Osvojio sam dva velika turnira, imao u poslednje vreme nekoliko pobeda protiv visoko rangiranih tenisera i to uz dosta dobru igru, pa mogu biti zadovoljan", rekao je Čilić. Finale Dejvis kupa izmedju Hrvatske i Argentine igra se od 25. do 27. novembra. Najbolji hrvatski teniser danas je prvi put trenirao u Zagrebačkoj areni po povratku sa završnog mastersa u Londonu. Današnji trening pratila je i publika, a nakon što je podelio autograme i fotografisao se sa navijačima Čilić nije mogao da izbegne pitanje o publici. "Očekujemo da će nam biti velika pomoć. Bilo bi sjajno da osvojimo trofej kod kuće, uz domaću publiku. Bio bi to perfektan kraj godine", naglasio je Čilić. Žreb za finale Dejvis kupa održaće se u četvrtak u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". Prvi meč je na programu u petak od 14.00.21:55 - Amerikanci smenili Klinsmana sa mesta selektoraFudbalski savez SAD otpustio je danas selektora Jirgena Klinsmana nakon dva uzastopna poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Klinsman, koji je preuzeo selekciju SAD 2011. godine zamenivši na klupi Boba Bredlija, imao je ugovor do 2018. Bivši trener Bajerna iz Minhena i selektor Nemačke smenjen je nakon poraza od Meksika od 1:2, 11. novembra, i od Kostarike sa 0:4 četiri dana kasnije. Nemac je svoj mandat na klupi SAD završio sa 55 pobeda, 27 poraza i 16 remija. Reprezentacija SAD je poslednja, šesta na tabeli CONCACAF grupe, prve tri ekipe plasiraće se na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a četvrtoplasirani tim će igrati u baražu protiv petoplasiranog iz azijskih kvalifikacija.

21:40 - Spaleti: I naš ekonom je bolji od PjanićaTrener Rome Lučano Spaleti kritikovao je formu veziste Juventusa Miralema Pjanića, koji je letos napustio "vučicu". Pjanić je u Juve stigao za 37 miliona evra zahvaljujući otkupnoj klauzuli, ali već mesecima igra loše u crno-belom dresu. "Moj tim je bolji od Pjanića, svi, uključujući i ekonoma. Nisam ljut na njega, ali ja sam trener Rome, a oni koji igraju za Romu su bolji od njega. Pjanić je u drugom timu, a moji su najbolji na svetu", rekao je Spaleti. Roma zaostaje za Juventusom sedam bodova posle 13 kola u Seriji A.

21:28 - Mađarski plivači traže promene u nacionalnom savezuTrostruka olimpijska šampionka Katinka Hosu i još nekoliko plivača ponovo su danas zatražili promene u rukovodstvu Plivačkog saveza Madjarske. Dva trenera i sedam plivača, medju kojima su i olimpijski šampion Danijel Djurta i bronzana sa Olimpijskih igara Bolgarka Kapaš, pridružili su se danas Hosu i podržali peticiju u kojoj se poziva na hitne promene u savezu. U peticiji se navodi da "nedemokratski sistem u savezu ni na koji način ne služi interesima madjarskog plivanja". Plivači navode i da su neophodne hitne promene pred Svetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Budimpešti. Plivački savez Madjarske je saopštio da su tvrdnje plivača neosnovane i optužio Katinku Hosu i njenog supruga i trenera Šejna Tusupa da stoje iza te peticije.

21:10 - Radonjić zadovoljan pobedomTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je "prirodno" da koncentracija njegovih igrača ne bude na najvišem nivou zbog napornog ritma utakmica. "Izašli smo iz ciklusa koji je bio toliko naporan, sasvim je prirodno da koncentracija ne bude na nivou. Bitno mi je da budemo dobri za četiri-per meseci a broj pobeda je potpuno nebitan. Biće i poraza, to su normalne stvari", rekao je Radonjić posle utakmice. Zvezda je i dalje neporažena u regionalnom takmičenju, pošto je večeras u Beogradu pobedila Karpoš Sokoli sa 91:70. Iako je utakmica završena sa 21 poenom razlike crveno-beli su se mučili veći deo utakmica protiv ekipe koja je poslednja na tabeli Jadranske lige. Utakmicu je obeležila povreda kapitena Luke Mitrovića, a Radonjić je kazao da se nada da nije ništa ozbiljno. "Nadam se da Mitrović nije ozbiljnije povredjen. Povredio je mišić, otići će na preglede i vrlo brzo ćemo znati koji je stepen povrede i kakva je situacija. Nadam se da neće biti duže van stroja", kazao je Radonjić. Zvezda će narednu utakmicu igrati protiv Efesa u Evroligi u četvrtak. Radonjić je kazao da ga ne zanima to što je njegov klub pobedio turski prošle sezone, jer, kako je naveo, predstojeći rival sada ima drugačiji tim.

20:40 - ITF: Miomir Kecmanović najbolji junior svetaMeđunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da je 17. godišnji srpski teniser Miomir Kecmanovic od danas najbolji junior sveta. Kecmanović je prvo mesto na svetskoj juniorskoj listi ITF preuzeo trijumfom na turniru u Meksiko Sitiju, gde je pobedio Duartea Valea iz Portorika sa 6:3, 6:0. Kecmanovic je sada prvi junior sveta sa 1.400,63 boda, a slede ga Grk Stefanos Cicipas sa 1.327,50 bodova i Feliks Auger-Aliasime iz Kanade sa 1.196,25.20:25 - Suso: Mihajlović mi dao samo jednu prilikuFudbaler Intera Španac Suso postigao je dva gola za svoj tim na derbi meču sa Interom (2:2). Bivši napadač Liverpula istakao je da je tako dokazao da zaslužuje dres "rosonera", što mu je "osporavao" bivši trener Siniša Mihajlović. "Tražio sam šansu, a Mihajlović mi je dao samo jednom, i prošlo je loše. Otišao sam u Đenovu i svima pokazao da sam dostojan Milana", rekao je Suso. Milan se izjednačio sa Romom na deobi druge pozicije sa po 26 bodova. Inter je tek deveti sa 18, dok lider Juventus ima 33.20:01 - Pogledajte 5. najboljih poteza 7. kola KLS

19:40 - Kapiten Valensije: Dotakli smo dnoKapiten fudbalera Valensije Enco Peres rekao je danas da je taj klub dotakao dno nakon remija s Granadom i zvižduka navijača upućenih vlasniku Peteru Limu. "Ne igramo kako to činimo na treningu i zato nam je teško. Dotakli smo dno u svakom smislu. Osvojeni bod je slaba uteha jer morate da pobedjujete ako želite da se penjete na tabeli", rekao je Peres. Valensija je u poslednjem kolu španske Primere odigrala 1:1 s Granadom na svom terenu, a nezadovoljne pristalice tog kluba uzvikivale su vlasniku Limu: "Odlazi odmah". Posle 15 odigranih kola Valensija je na 15. mestu na tabeli sa 11 bodova. "Teško je osvajati bodove načinom na koji igramo. Poklanjamo golove protivnicima, golove koji ne smeju da primaju ekipe u Primeri. Treba nam hladna glava kako bismo pokušali da učimo iz grešaka koje smo pravili. Ako neko treba da izvuče klub iz ove situacije onda su to igrači", rekao je kapiten Valensije.

19:14 - Ektor Beljerin ostaje u ArsenaluŠpanski fudbaler Ektor Beljerin potpisao je danas novi, višegodišnji ugovor s Arsenalom, saopštio je taj premijerligaš. Arsenal nije otkrio dužinu novog ugovora, a britanski mediji navode da je reč o šestogodišnjem ugovoru. Beljerin je u Arsenal došao 2011. godine iz Barselone, a mediji su spekulisali da će se vratiti u klub iz svog rodnog grada. On je, međutim, potpisom na novi ugovor odbacio tu mogućnosti. "Mnogo toga se promenilo od kako sam došao u Arsenal. Ovo je moj dom. Ovo je klub koji mi je dao priliku, klub u kojem ću biti još mnogo godina", rekao je 21-godišnji Beljerin. Beljerin će biti oko mesec dana van terena nakon što se prošle nedelje povredio na utakmici protiv Totenhema. Već je propustio meč protiv Mančester junajteda, a očekuje se da će propustiti sedam utakmicama u svim takmičenjima.

18:47 - Petev: Najvažnije je da odigramo dobru utakmicu protiv LionaTrener fudbalera Dinama iz Zagreba Ivajlo Petev rekao je da je njegovoj ekipi najvažnije da odigra dobru utakmicu protiv Liona u Ligi šampiona. "Očekuje nas utakmica u koju ulazimo s drugačijom psihologijom, moramo biti disciplinovani, moramo da ispunimo sve zadatke u igri i, što je najvažnije, na terenu moramo da izgledamo kao tim. Želimo da odigramo dobru utakmicu, to nam je sada najbitnije", rekao je trener Dinama. Fudbaleri Dinama dočekuju sutra Lion u petom kolu Grupe H Lige šampiona. Na startu ovosezonske Lige šampiona Dinamo je u gostima izgubio od Liona sa 0:3, a u petak je na Maksimiru odigrao samo 1:1 protiv Istre u hrvatskom prvenstvu. "Nisam bio zadovoljan utakmicom protiv Istre i to sam rekao igračima. Ali, svi koji zaigraju protiv Liona moraće da ginu za Dinamo", dodao je Petev. Vodeća Sevilja ima 10 bodova, sledi Juventus sa osam, Lion ima četiri, a Dinamo je bez bodova i sa gol razlikom 0:12.

18:30 - Nazor najavio naporan rad igrača i bolje igre MZT SkopljeNovi trener MZT Skoplje Ante Nazor ocenio je da njegov tim ima izuzetne košarkaše i za početak najavio borbu za sredinu tabele Jadranske lige (ABA). "S obzirom na to da je posao u Evrokupu već završen posle niza poraza, za početak moramo stvoriti sve da krenemo ka sredini tabele ABA lige. Ali, ako se desi napredak koji očekujem, tada ekipu gledam mnogo visoko na svim drugim frontovima, rekao je on za klupski sajt. Nazor je istakao da su mu prava dva treninga potvrdila da na raspolaganju ima izuzetne pojedince, kojima ipak nedostaje hemija, ali i određena doza požrtvovanosti i discipline. "Te stvari sam odmah ukazao igračima i napomenuo im da ćemo u sledećem periodu raditi naporno na njihovm popravljanju sa ciljem što brže sve ovo pretočimo u timski kvalitet", rekao je novi trener skopskog MTZ.

18:10 - Krajan: Želim da Čilić igra prvi meč u finalu DKSelektor Dejvis kup reprezentacije Hrvatske Željko Krajan rekao je da ne bi bilo loše da Marin Čilić igra prvi meč u finalu tog takmičenja protiv Argentine. "Ne bi bilo loše da Marin zaigra prvi i da povedemo. To na kraju nije presudno, ali je bolje kad ulaziš u sledeći meč. Ivo Karlović bi mogao da bude opušteniji ako vodimo. S druge strane, Huan Martin del Potro je pod većim pritiskom. Napravio je već puno toga u karijeri, zna da se nosi i nosiće se s tim pritiskom, ali sigurno je teže kad loviš rezultat, nego kad si u prednosti. Zato mi je mala želja da Marin zaigra prvi", rekao je Krajan. Finale Dejvis kupa izmedju Hrvatske i Argentine igra se od 25. do 27. novembra u Zagrebačkoj Areni. "Atmosfera raste i taj naboj koji nas drži još od polufinala kad smo saznali da ćemo igrati kod kuće. Jedva čekamo da izadjemo na teren, da momci daju svoj maksimum, da imamo podršku sa tribina i da probamo da napravimo taj istorijski rezultat za Hrvatsku još jednom", rekao je Krajan. U reprezentaciju Hrvatske se za finale Dejvis kupa vratio Ivo Karlović.

17:40 - FIFA izabrala 10 najlepših golova godineSvetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je 10 kandidata za najlepši pogodak godine, među kojima golovi Hala Robson-Kanua, Lionela Mesija i Nejmara. Pored njih trojice, među kandidatima za najlepši gol su još Daniuska Rodriges, Mohd Faiz Subri, Simon Skrab, Saul Niges, Marlone, Hlomfo Kekana i Mario Gaspar. Glasanje je moguće preko internet stranice FIFA, na kojoj su i predstavljeni golovi, a 2. decembra će biti napravljen presek i spisak će biti sužen na tri. Pogodak godine biće proglašen 9. januara na svečanosti u Cirihu.

17:05 - Milojević: Videćemo da li će napredak u igri biti dovoljan protiv Ostendea

16:40 - Povreda okončala sezonu Frica DopferaNemački skijaš Fric Dopfer završio je sezonu, pošto je tokom treninga pao i slomio nogu.Skijaški savez Nemačke saopštio je da je dvadesetdevetogodišnji Dopfer juče podvrgnut operaciji, nekoliko sati pošto je slomio nogu.Dopfer, koji je prošle godine na Svetskom prvenstvu u Koloradu osvojio srebrnu medalju u slalomu, propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Sent Moricu u februaru. On je rekao da će se koncentrisati na oporavak, kako bi bio konkurentan u olimpijskoj sezoni. Dopfer nikada nije pobedio u slalomu i veleslalomu u Svetskom kupu i ima šest drugih mesta. Zauzeo je osmo mesto u prvoj ovosezonskoj slalomskoj trci u Leviju.16:18 - Kapelo: Ronaldo nije genije kao MesiItalijanski trener Fabio Kapelo rekao je da fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo nije genije kao Lionel Mesi iz Barselone, ali da je zaslužio Zlatnu loptu.Bivši trener Milana i Real Madrida rekao je da više voli da gleda Mesija, ali da je u poslednjih godinu dana Ronaldo bio bolji.Ronaldo je prošle sezone osvojio sa Realom 11. titulu prvaka Evrope, a sa reprezentacijom Portugala Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Prošle sezone postigao je 35 golova u španskom prvenstvu, a ove sezone osam golova u devet utakmica u Primeri. "On zaslužuje da osvoji Zlatnu loptu. On je najbolji fudbaler Real Madrida i Portugala, prošle sezone je osvojio sve. Postigao je mnogo golova i ima sjajnu ličnost. Ronaldo nije genije kao što je Mesi, ali je sjajan igrač. Više volim Mesija, ali Ronaldo zaslužuje Zlatnu loptu", rekao je Kapelo za Foks Sports Italija. Kapelo je rekao da se raduje novom "el-klasiku" i duelu Mesija i Ronalda, 3. decembra na Kamp Nou. "Biće važno videti kako će Zidan pripremiti utakmicu protiv Barselone", rekao je Kapelo.15:40 - Berluskoni hvali i kritikuje Montelinu taktiku Predsednik Milana Silvio Berluskoni ne slaže se sa trenerom te ekipe Vičencom Montelom oko taktike crveno-crnih.Berluskoni je pohvalio Montelu zbog toga što je Milan osvojio bod protiv gradskog rivala Intera (2:2), ali je rekao da se ne slaže sa njegovim izborom u napadu.„Derbi je završen poštenim rezultatom. Šteta što se to dogodilo u poslednjim trenucima jer smo se nadali da ćemo biti drugi na tabeli. Sada smo izjednačeni sa Romom. Nismo loše odigrali“, rekao je Berluskoni i dodao: „Pohvalio sam Montelu za drugo mesto, ali imamo različita mišljenja oko taktike. Ja sam ubeđen da nam je taktika sa dvojicom napadača i plejmejkerom iza njih donela da budemo najuspešniji tim na svetu tokom 30 godina. Želeo sam da Montela igra tako, a ne sa dva krila.“

14:58 - Žesus: Spremio sam način da se zaustavi RonaldoTrener Sportinga Žorž Žesus izjavio je da je spremio plan da neutrališe najboljeg fudbalera Real Madrida Kristijana Ronalda u sutrašnjoj utakmici u Lisabonu u 5. kolu Lige šampiona. "Ronaldo je rođen da daje golove, po čemu nema premca, ali mislim da postoje načini da se zaustavi. Ključ je u tome da ceo moj tim mora da bude homogen. Naravno da mogu to da spremim, da mu smanjimo prostor, kao što je to bio slučaj u Madridu", rekao je Žesus. Iskusni portugalski stručnjak smatra da prvak Evrope ne može da iznenadi njegovu ekipu u postavci. "Neće ništa biti drugačije, Real ništa novo ne može da smisli. Poznajemo se jako dobro i znaju da nismo ekipa koja se može potceniti", poručio je Žesus. Utakmica između Sportinga i Reala igra se sutra od 20.45 na stadionu Žoao Alvelade.

14:14 - Maljković: Biće teško ali verujem u pobedu protiv UkrajineSelektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da njena ekipa mora da prevazidje sebe u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine, ali da veruje u pobedu. "Ovo će biti verovatno naša najvažnija utakmica i verujem da možemo da je pobedimo, ali biće mnogo teško. Treba da izvučemo ozbiljne pouke iz duela protiv Luksemburga. Da bi se pobedila Ukrajina, moraćemo da prevazidjemo sebe. Očekujem pun Čair, potrebna nam je velika podrška u Nišu. Želimo da završimo ove kvalifikacije na pravi način", rekla je Maljković za sajt Košarkaškog saveza Srbije. Košarkašice Srbije igraju u sredu od 18 časova u Nišu protiv Ukrajine, utakmicu poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine. Pre dva dana Srbija je u Kraljevu pobedila Luksemburg sa 73:51. Pobednici devet kvalifikacionih grupa plasiraće se direktno na Evropsko prvenstvo, a šest drugoplasiranih igraće u baražu. Srbija mora da pobedi Ukrajinu sa četiri i više poena razlike kako bi osvojila prvo mesto u grupi. "Čeka nas veoma teška utakmica protiv Ukrajine. Da bih vam bolje dočarala, utakmica sa Ukrajinom će za reprezentaciju Srbije biti teška bar kao utakmica sa Australijom na Olimpijskim igrama. Ukrajina nas je pobedila u prvoj utakmici, ali u odnosu na taj sastav oni su duplo ili čak troduplo bolji. Jedino mesto koje je kod njih bilo diskutabilno je bila pozicija plejmejkera, ali su sada i to pokrili sa naturalizovanom Amerikankom Dandrom Mos", rekla je selektorka evropskog prvaka. "Alina Jagupova je najdominantnija igračica u sastavu Ukrajine, ali i u Evroligi. Tada nas je sama dobila, postigla je 30 poena. Igra izvanredno celu sezonu. Imaju dve preiskusne košarkašice na pozicijama četiri i pet koje igraju u Turskoj i veoma su nezgodne. Ranije su igrale sa šest, sedam igračica, sada igraju sa deset. Nema nijedna od tih deset koja ne može da pogodi za tri poena", dodala je Maljković. U odnosu na prvu utakmicu sa Ukrajinom, za Srbiju će igrati Sonja Petrović. Ulaz u nišku halu Čair biće besplatan. Osim domaćina turnira Češke, na Evropsko prvenstvo do sada su se plasirale Španija, Slovenija, Francuska, Italija, Ukrajina i Turska.

14:00 - Kolarov dobija konkurenciju, Gvardiola dovodi Aleksa Sandra?Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola definitivno je rešio da pojača levi odbrambeni bok u januaru, pošto je na listu želja dospeo i fudbaler Juventusa Aleks Sandro. Sandro u svom ugovoru ima izlaznu klauzulu od 30 miliona evra, ali se čini da bi i manji iznos mogao da zadovolji čelnike šampiona Italije, prenosi Kalčomerkato. Gvardiola je poziciji levog beka trenutno ima Aleksandra Kolarova i Gaela Klišija, ali skoro sigurno će dovesti još jednog jer se, pored Brazilca iz Juventusa, kao potencijalne novajlije spominju iz Bajerna Huan Bernat i David Alaba. Srpski reprezentativac najverovatnije neće morati da brine za svoj status, standardan je i igrač čije igre hvali Pep Gvardiola, dok bi Kliši mogao da se nađe na izlaznim vratima.

13:13 - Srpska odbojkašica najbolji debitant sezone u američkoj konferencijiSrpska odbojkašica Katarina Marinković proglašena je za najboljeg debitanta sezone u Zapadnoj sportskoj konferenciji u SAD, kao i za člana druge postave u sezoni, dok je Bojana Mitrović izabrana u najbolju postavu sezone na poziciji korektora, saopštio je Odbojkaški savez Srbije. Katarina Marinković, nekadašnji primač Crvene zvezde i kadetske i juniorske reprezentacije Srbije, sada igra za Univerzitet u Sijetlu, a Bojana Mitrović, nekadašnji korektor Vojvodine i Spartaka iz Subotice, sada je član Unverziteta Teksas Rio Grande Veli. Marinković je bila druga na listi najboljih servera sezone (0,51 as), treća po broju poena osvojenih po setu (4,41) i četvrta na listi najboljih smečera (3,68). Ona je sa kadetskom reprezentacijom Srbije osvojila srebrne medalje na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) i Balkanskom prvenstvu 2013. godine, kao i četvrto mesto na EP 2013. godine i šesto na SP iste godine. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope 2014. godine, zlatne medalje na Balkanskim prvenstvima 2014. i 2015. godine, kao i peto mesto na SP 2015. godine. Za Univerzitet Teksas Rio Grande igraju još Dubravka Vukoja i Tina Sekulić, obe na poziciji tehničara.

12:42 - Tevez bi mogao da postane najplaćeniji fudbaler na svetuFudbaler Boke Juniors Karlos Tevez mogao bi da postane najplaćeniji fudbaler na svetu ako prihvati ponudu jednog kineskog kluba za transfer u zimskom prelaznom roku. Tevez se prošle godine vratio u Argentinu i od tada je odbio ponude pojedinih klubova kineske Super lige. Mediji su spekulisali da je Teves prošle godine odbio ponudu kluba Šangaj SIPG od 24 miliona evra po sezoni. Španski mediji danas su preneli da jedan klub iz Kine nudi tridesetdvogodišnjem napadaču 40 miliona evra po sezoni, čime bi Teves postao najplaćeniji fudbaler. Tevez je karijeru počeo u Boki 2001. godine, a tri godine kasnije prešao je u Korintijans. On je 2006. godine potpisao za Vest Hem, a zatim je igrao za Mančester junajted i Mančester siti sa kojima je osvojio šampionske titule u Engleskoj. On je 2013. godine prešao u Juventus, sa kojim je bio dvostruki prvak Italije i finalista Lige šampiona. Prošle godine vratio se u Argentinu i od tada je osvojio titulu i Kup sa Bokom.

12:02 - Klinsman: Ne plašim se otkazaSelektor fudbalske reprezentacije SAD Jirgen Klinsman rekao je da se ne plaši otkaza i dodao da se njegovi kritičari ne razumeju fudbal. Američki mediji spekulišu da bi Klinsman mogao da dobije otkaz posle loših rezultata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Selekcija SAD je prošle nedelje izgubila sa 0:4 od Kostarike i pretrpela drugi poraz u dve utakmice u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji u grupi Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF). To je najteži poraz SAD u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u poslednjih 36 godina. "Ne plašim se. Svi bi trebalo da se drže činjenica. Fudbal je emotivan sport i mnogi donose zaključke a da ne znaju šta se dešava u ekipi ili uopšte u fudbalu. Verujem da ćemo osvojiti dovoljno bodova da se plasiramo na Mundijal, a čak sam i uveren da ćemo osvojiti prvo mesto u grupi. Izgubili smo dve utakmice, a sada čujemo mnogo priča od ljudi koji ne razumeju fudbal", rekao je Klinsman. Reprezentacija SAD je poslednja šesta na tabeli CONCACAF grupe, prve tri ekipe plasiraće se na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a četvrtoplasirani tim će igrati u baražu protiv petoplasiranog iz azijskih kvalifikacija. "Moramo da uvedemo mlade igrače, još moramo da pronadjemo vodju tima. Pred nama je mnogo izazova normalnih za ovaj period. Sklopićemo kockice na putu ka Rusiji, u to sam apsolutno siguran", rekao je Klinsman.

11:47 - Kejn: Produžiću ugovor sa TotenhemomFudbaler Totenhema Hari Kejn rekao je da ne sumnja da će produžiti ugovor sa tim klubom. Kejn ima ugovor sa Totenhemom do 2020. godine i zaradjuje 50.000 funti nedeljno, a uprava kluba počela je pregovore sa dvadesettrogodišnjim napadačem jer želi da mu poveća platu i zadrži ga na Vajt Hart Lejnu. Uprkos tome što je odsustvovao sedam nedelja zbog povrede, Kejn je postigao pet golova ove sezone, od kojih dva u preokretu i pobedi protiv Vest Hema od 3:2 u subotu. "Srećan sam u klubu i želim da ostanem još dugo, dugo. Razgovaramo i siguran sam da ćemo se dogovoriti. Ne paničim i ne tražim ništa od onoga što je objavljeno u novinama. Pregovori su u toku i ne sumnjam da ćemo postići dogovor", rekao je Kejn. Kejn je u sezoni 2014-2015 postigao 21 gol u Premijer ligi, a prošle sezone bio je najbolji strelac lige sa 25 golova. Posle utakmice sa Vest Hemom, trener Totenhema Maurisio Poketino rekao je da je Kejn jedan od najboljih napadača na svetu.

10:15 - Erikson ostaje u ZauberuEkipa Zauber saopštila je danas da je produžila ugovor sa Markusom Eriksonom, pa će švedski vozač nastupati za tu ekipu i naredne godine u šampionatu Formule 1. Erikson ove sezone nije osvojio nijedan bod, a poslednja trka vozi se u nedelju u Abu Dabiju. On je prošle godine, u debitantskoj sezoni, osvojio devet bodova za Zauber. Nije poznato da li će Felipe Nasr ostati u Zauberu, a ekipa je saopštia da će odluku o drugom vozaču doneti u dogledno vreme. Nasr je osvojio jedina dva boda za Zauber ove sezone, pošto je zauzeo deveto mesto u trci za Veliku nagradu Brazila 13. novembra.

09:34 - Marej zvanično prvi, Đoković zaostaje 905 bodovaBritanski teniser Endi Marej 2016. godinu završio je na prvom mestu ATP liste sa 905 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Novaka Đokovića. U direktnom duelu za titulu na Završnom turniru u Londonu, Marej je savladao srpskog tenisera 6:3, 6:4 i prvi put u karijeri godinu završio na čelu liste, u svojoj trećoj uzastopnoj nedelji na vrhu. Iza vodećeg tandema sada je Miloš Raonić, pošto je nasledio Stana Vavrinku, peti je Keji Nišikori, a šesti Marin Čilić jer je prestigao Gaela Monfisa. Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki nije promenio plasman i godinu je završio kao 29, Dušan Lajović je 95, Janko Tipsarević 146, Laslo Đere 188, Marko Tepavac 192, a Miljan Zekić 198.

08:02 - Sikimić igrač meseca oktobra u Superligi SrbijeNapadač fudbalskog kluba Crvena zvezda Predrag Sikimić izabran je za najboljeg igrača Superlige Srbije u oktobru. Sikimić je iskoristio poverenje trenera Miodraga Božovića, istisnuo iz postave Uga Vijeiru i bio najzaslužniji što su crveno-beli zadržali prednost u odnosu na pratioce. On je oktobar počeo pogotkom i asistencijom protiv Javora, nastavio je u duelu sa Čukaričkim, dok je Radu dao dva gola. Sikimić je dobio 79 bodova u anketi koju organizuju SOS kanal i sindikat Nezavisnost, a prvi pratilac mu je fudbaler Napretka, najvećeg iznenadjenja ove sezone u srpskom prvenstvu, Aleksa Vukanović, koji je imao 19 bodova manje. Treći je bio napadač Partizana Uroš Djurdjević sa 57 bodova, dok su po 22 dobili Ibrahim N'daje iz Napretka i dobitnik nagrade za prethodni mesec Leonardo Sousa.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track