BLOG UŽIVO, VIDEO: Iguain: Zbog De Laurentisa sam otišao iz Napolija
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Iguain: Zbog De Laurentisa sam otišao iz Napolija

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Fudbaleri Vojvodine razočarani, ali vide šansu u revanšuFudbaler Vojvodine Siniša Babić rekao je da je razočaran večerašnjim rezultatom, ali da njegova ekipa ima šanse da prodje Dinamo Minsk."Razočaran sam jer smo imali mnogo šansi. Vidi se da je Dinamo dobra ekipa jer su nam dali gol iz prvog šuta na utakmici. Taj gol nas je sputao jer smo bili bliži da postignemo drugi i prelomimo utakmicu", rekao je Babić novinarima posle utakmice.Vojvodina je propustila priliku da ostvari bolji rezultat protiv Dinamo Minska. Novosadski klub je kao domaćin igrao 1:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa."Mislim da imamo veće šanse da prodjemo u revanšu jer smo pokazali da smo bolji i verujem da u Belorusiji možemo do gola. Brži smo i agresivniji. Ništa nije izgubljeno", kazao je Babić.On je dodao da je Dinamo imao sreće jer je "ni iz čega dao gol"."Očekujem da će u revanšu igrati slično kao u Novom Sadu. Da je ostalo 1:0, morali bi da nas napadnu. Ovako imaju dobar rezultat i sigurno se neće zaletati", rekao je Babić.Njegov saigrač Nikola Trujić rekao je da Vojvodina još ima dobre šanse za prolaz.“Dobro smo počeli, prvo poluvreme igrali zaista dobro, stvarali šanse i mislim da smo pokazali kako treba da igra Vojvodina. Ne znam šta se desilo u nastavku, prvih 10 minuta kao da smo bili pogubljeni, izgubili smo ritam. Primili smo gol praktično iz jedne šanse, ali ništa nije gotovo", rekao je Trujić.On je istakao da još ništa nije izgubljeno."Ima još jedna utakmica. Ako budemo igrali kao ovde u prvom poluvremenu, mislim da možemo da obezbedimo prolaz u narednu fazu”, kazao je Trujić.Revanš će se igrati u četvrtak u Belorusiji.

22:58 - Lalatović: Možemo protiv Dinama, imamo šanse u revanšuTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je njegova ekipa zaslužila večeras pobedu protiv Dinama, ali i da posle 1:1 ima šanse za da se plasira u narednu rundu."Zaslužili smo da pobedimo sa 1:0, ali nismo uspeli. Videli smo da možemo sa njima i nadamo se da ćemo u revanšu imati više sreće u završnici. Ko bude bio bolji u revanšu, neka prodje dalje", rekao je Lalatović novinarima posle utakmice u Novom Sadu.Vojvodina je igrala nerešeno 1:1 sa Dinamo Minskom u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.Lalatović je naveo da je zadovoljan igrom, posebno u prvom poluvremenu, a da je ljut zbog grešaka."Jako mi je žao što smo na takav način primili gol pred kraj utakmice. Sami smo krivi jer kada igrate protiv ovakve ekipe morate da imate koncentraciju svih 90 minuta i primili smo gol kako smo ga primili. Oni imaju bolji rezultat od nas, ali imamo aktivan rezultat za dalje", kazao je Lalatović.On je istakao da mu smeta to što igrači koriste samo jednu nogu."Primili smo gol iz svoje greške. Ako neko treba da centrira levom nogom, nek centrira levom, a ne desnom spoljnom. A, kod svog gola izbiješ levom, a ne desnom spoljnom. Iz takve greške smo primili gol", rekao je trener novosadskog kluba.Prema njegovim rečima, igrači Vojvodine su bili svesni da će imati problem "ako stanu u drugom poluvremenu" jer Dinamo ima "fenomenalne igrače, odlične individualce"."Publika nas je nosila u prvom poluvremenu, igrali smo na njihovim krilima. U drugom smo svi stali. Da smo nastavili u istom ritmu, možda to i ne bi bilo tako. Ali, teško je igrati visok presing 90 minuta. Žao mi je što svi zajedno na stadionu nismo bili još agresivniji", rekao je Lalatović.Trener Dinama Sergej Borovskij rekao je da je rezultat dobar za njegov tim, ali da neće biti lako u revanšu."Utakmica je bila veoma teška, posebno u prvom poluvremenu. Protivnik je bio vrlo jak. Napravili smo samo jednu grešku, kada smo primili gol. Ovaj rezultat je za nas pozitivan, ali smo videli da je Vojvodina veoma jaka i neće nam biti lako u revanšu", rekao je Borovskij.Revanš će se igrati za sedam dana u beloruskom gradu Brest.

22:10 - Vojvodina ispustila pobedu u finišu meča sa DinamomFudbaleri Vojvodine odigrali su u četvrtak uveče u Novom Sadu 1:1 sa Dinamom iz Minska, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.Vojvodina je povela golom Siniše Babića u 29. minutu, a Dinamo je izjednačio u 82, pogotkom Artjoma Bikova.Revanš meč igra se za sedam dana.

21:23 - Kiša omela memorijal Miroslav Kovačević GezaKiša i nevreme praćeni grmljavinom i vetrom omeli su večeras 385 plivača iz 22 kluba iz Srbije i po jednog iz Bugarske i Rumunije, da se na olimpijskom bazenu Akva parka u Jagodini takmiče u okviru 11. Memorijalnog mitinga "Miroslav Kovačević Geza".Pet minuta posle intoniranja državne himne i svečanog otvaranja, koje je kraj Olimpijskog bazena obavio proslavljeni srpski plivač i prvak Evrope Milorad Čavić, u 18 sati počelo je nevreme."Čekali smo do 20 sati, a onda odgodili takmičenje", izjavio je večeras Tanjugu predsednik Organizaconog odbora Vladimir Milanović."Najviše su na plivanju insistirali plivači iz Plovdiva (Bugarska), hteli su da plivaju po svaku cenu, ali nismo smeli dozvoliti, jer kiša i dalje pada i grmi, a i temperatura se spsutila za oko deset stepeni", rekao je Milanović.Na plivanje su bili došli plivači klubova iz Novog Pazara, Valjeva, Paraćina, Jagodine, Lazarevca, Beograda, Leskovca, Kragujevca, Bora, Lučana, Niša, Kraljeva, Temišvara (Rumunija) i Plovdiva. Memorijalni kup u plivanju "Miroslav Kovačević - Geza", održava se od 2006. godine u Jagodini, u znak sećanja na plivača, vaterpolistu, sportskog radnika i publicistu iz Jagodine Miroslava Kovačevića - Gezu (1941.-2005.).Najbolji na ovom mitingu dobijaju pehare, diplome, medalje sa likom pokojnog Geze i novčane nagrade, poklon organizatora i porodice Kovačevića.U okviru mitinga trebalo je biti održano i 19. otvoreno prvenstvo Jagodine.Plivački klub "Jagodina" osnovan je pre 70 godina.

20:31 - Djordjević: Turnir u Kordobi pravi način da se udje u ritam utakmicaSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da je turnir u Kordobi pravi način da njegova ekipa udje u ritam utakmica pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. ; "Posle dugog putovanja polako se navikavamo na vremensku razliku i ovdašnje vremenske uslove. Dosta je hladno i u dvorani gde treniramo, tako da ne mogu da kažem da su uslovi idealni, ali isto je i ostalim reprezentacijama. Posle priprema na Kopaoniku, trebaće nam vremena da udjemo u ritam utakmica, ali ovaj turnir će biti pravi način da to uradimo", rekao je Djordjević u Kordobi.Srbija će u Argentini igrati na turniru protiv selekcije domaćina, zatim Francuske i Hrvatske."Igraćemo protiv tri veoma jaka protivnika koji će konkurisati za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama. U interesu nam je da igramo što jače pripremne utakmice, jer znamo šta nas čeka u Riju, gde ćemo učestvovati na veoma ujednačenom Olimpijskom turniru", kazao je selektor.Djordjević je rekao da ga raduje što je ekipa kompletna i što će na turniru nastupiti u punom sastavu, bez problema sa povredama."Svi igrači su zdravi i nemamo problema sa povredama, što je jako pozitivno. Dobro je i što smo došli u Južnu Ameriku sedam-osam dana pre polaska u Rio, jer je to period tokom koga možemo da se adaptiramo i spremimo za iskušenja koja nas očekuju na Olimpijskim igrama", rekao je selektor Srbije.

19:43 - Organizatori Igara sumnjaju u pojedinačnu sabotažu selaOrganizatori Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru rekli su da bi curenje vode i gasa, blokirani toaleti i nestanci struje u olimpijskom selu mogli biti izolovani slučajevi sabotaže. "Nismo videli dovoljno da bismo rekli da je ovo organizovana sabotaža, ali nekoliko nezadovoljnih radnika su mogli da izazovu probleme. Većina su najverovatnije organizacioni problemi", rekao je portarol Igara Mario Andrada. Ukupno 31 zgrada za 18.000 sportista i trenera treba da bude završena do večeras u ponoć, nešto više od sedam dana pre početka Igara. Andrada je rekao da 400 soba ima probleme od ukupno 3.600 u kompleksu. Australija u nedelju nije želela da se registruje u selu posle svečanog otvaranja, posle čega je više od 10 timova iznelo svoje žalbe.

18:39 - Iguain: Zbog De Laurentisa sam otišao iz NapolijaNovi fudbaler Juventusa Gonsalo Iguain rekao je da je napustio Napoli zbog predsednika tog kluba Aurelija de Laurentisa, odnosno da ga je on praktično gurnuo u redove šampiona Italije. "Moj odnos sa De Laurentisom nikada nije bio dobar jer se njegov način razmišljanja nikada nije poklapao sa mojim. Na moj izbor da pređem u Juventus je on uticao, praktično me je gurnuo da se odlučim za tako nešto", rekao je Iguain italijanskim medijima. "Problem je bio odnos sa njim. Nisam hteo da provedem još jedan minut sa njim", dodao je Iguain. Iguain je napustio Napoli posle tri godine i prešao u Juventus. Šampion Serije A aktivirao otkupnu klauzulu i Napoliju je za Argentinca platio 94 miliona evra. "Zahvalan sam navijačima i saigračima na svemu. Nisam zahvalan De Laurentisu. Sada sam srećan i zahvalan Juveu na velikom trudu koji su uložili da bi me angažovali", rekao je Iguain. Argentinac je naveo da se za prelazak u Juventus odličio iz vrlo prostog razloga."Juventus je važan klub u celom svetu. Jedan od razloga što sam se odlučio za Juve jeste pobednički mentalitet tima. U životu uvek gledate da donosite najbolje odluke za sebe. To sam ja uradio prelaskom u Juventus. Sada moram da pokažem koliko vredim. Nadam se da ću imati odličnu sezonu", rekao je Iguain.

18:03 - Romeo Trevis novi reprezentativac MakedonijeAmerički krilni centar Romeo Trevis novi je košarkaš makedonske reprezentacije, odlučili su selektor Dragan Raca i Košarkaški savez Makedonije. Kako prenose lokalni mediji, selektor Dragan Raca, koji je imao više opcija za stranog košarkaša, odlučio se za Trevisa, nakon što je iz reprezentacije izbačen Bojan Trajkovski zbog nediscipline. Romeo Trevis trebalo bi da do kraja sedmice dođe u Makedoniju i da se u ponedeljak priključi igračima na treninzima nacionalne selekcije. Tamnoputi košarkaš Le Mana ima 31 godinu, a pre francuske ekipe igrao je za nemački Ulm, Hapoel Gilboa iz Izraela, hrvatski Zadar, ukrajinski Himik i francuski Strazbur.

17:46 - Mandžukić bira između Arsenala i Vest HemaHrvatski fudbalski reprezentativac Mario Mandžukić mogao bi da bude "žrtva" dolaska Gonzala Iguaina u Juventus i karijeru nastavi u Premijer ligi. Kako se navodi, za nekadašnjeg napadača Dinama, Volfzburga, Bajerna i madridskog Atletika, zainteresovani su londonski klubovi Arsenal i Vest Hem. Arsenal je u prednosti, pre svega zbog Lige šampiona, dok je adut Vest Hema menadžer Slaven Bilić. Mandžukić je sa Juventusom prošle sezone osvojio duplu krunu. Za Hrvatsku je odigrao 68 utakmica i postigao 24 gola.

17:00 - Danilo Barbosa pozajmljen BenficiBrazilski fudbaler Danilo Barbosa igraće sledeće sezone u Benfici kao pozajmljeni igrač Brage, saopštio je klub iz Lisabona. Danilo je prošlu sezonu proveo u španskoj Primeri, na pozajmici u Valensiji. Brazilski vezni fudbaler je u Portugal, odnosnu u Bragu stigao 2014. godine iz Vaska de Game.

16:31 - Tetjuhin nosi zastavu Rusije na otvaranju OIDvostruka olimpijska šampionka Jelena Isinbajeva rekla je da će zastavu Rusije na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Žanejru nositi kapiten odbojkaške reprezentacije Sergej Tetjuhin. "Dragi prijatelji, moram da razjasnim jednu veoma važnu stvar. Ko će nositi zastavu na svečanom otvaranju Igara u Riju već je utvrđeno - to je veliki sportista i olimpijski šampion Sergej Tetjuhin", napisala je Isinbajeva na svom instagram profilu. Šef olimpijske delegacije Rusije Igor Kazikov je ranije rekao da će barjaktar biti izabran 3. avgusta, nakon ceremonija podizanja zastave u Olimpijskom selu. Igre u Riju za 40-godišnjeg Tetjuhina šeste su u karijeri. Na OI u Londonu 2012. godine osvojio je zlatnu medalju, 2000. se okitio srebrom, a uz to ima i dve bronzane medalje sa Igara 2004. i 2008.

15:23 - Pavić: Uveren sam da će se Hrvatska vratiti sa medaljama iz RijaGolman vaterpolo reprezentacije Hrvatske Josip Pavić rekao je da se nada da će hrvatski olimpijci ostvariti svoje ciljeve i da će se sa Olimpijskih igara u Rio de Žanejru vratiti sa medaljama. "U ime svih sportista obećavam da ćemo na svakom treningu i u svakoj utakmici dostojno predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Ne želim previše da obećavam, ali mogu da garantujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se boriti. Nadam se da ćemo ostvariti svoje ciljeve i uveren sam da ćemo se vratiti sa medaljama iz Rija", rekao je Pavić, koji će nositi zastavu Hrvatske na svečanom otvaranju Igara. U zagrebačkom hotelu Panorama je upriličen svečani ispraćaj hrvatske olimpijske delegacije koja će se takmičiti na Olimpijskim igrama. Predsednik Hrvatskog olimpijskog komiteta Zlatko Mateša poželeo je sportistima da, pre svega, ostanu zdravi. "Želim vam da ostanete zdravi i održite sportsku formu kako biste postigli uspehe i rezultate koje priželjkujete, a kojima se svi mi nadamo. Od početka Olimpijskih igara cela Hrvatska će biti uz vas, bodrićemo vas svaki dan i na svakom takmičenju", rekao je on. Hrvatske sportiste ispratila je i najtrofejnija skijašica sa olimpijskih igara, a sada pomoćnica ministra za sport Janica Kostelić. "Znam da svi želite medalje i uspehe, ali ja ću vam, kao nekadašnji sportista, poželeti samo da ostanete zdravi. Zdravlje bi trebalo biti merilo sreće, ono je preduslov za sve uspehe, rekorda i medalja. Srećan put i vratite se sa što više medalja", rekla je Kostelić, dok su sportiste pozdravili i ministar nauke, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ministar finansija Zdravko Marić.Većina od ukupno 87 sportista, koliko će predstavljati Hrvatsku u Riju, ispraćeno je na olimpijski turnir sa željama da nadmaše rekordnih šest hrvatskih medalja sa prošlih Igara u Londonu pre četiri godine. Olimpijske igre u Rio de Žanejru počinju 5. avgusta i trajaće do 21. avgusta.

14:36 - FSS uvažio žalbu, Spartaku tri boda protiv VoždovcaFudbalerima subotičkog Spartaka naknadno je dodeljena pobeda protiv Voždovca službenim rezultatom 3:0 jer su gosti na teren izveli 15-godišnjeg Filipa Stuparevića. Subotičani su na svom Tviter profilu saopštili da je disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela odluku da Spartak osvoji tri boda u duelu koji je u 1. kolu Superlige završen bez golova. Spartak je uložio žalbu zbog igranja Stuparevića i pozvao se na propise FSS da igrač mlađi od 17 godina nema pravo da nastupa za prvi tim. Stuparević, koji je rođen 30. avgusta 2000. godine, ušao je u 88. minutu utakmice i postao najmlađi debitant u istoriji srpskog fudbala.

14:11 - Dmitrović: Očekujem da upišemo prve bodoveTrener fudbalera čačanskog Borca Ljubiša Dmitrović rekao je da očekuje da će njegova ekipa u predstojećem duelu protiv Mladosti upisati prve bodove u novoj sezoni u Super ligi Srbije. "Očekuje nas izuzetno teška i bitna utakmica. Mladost ima jedan od najiskusnijih i najkvalitetnijih timova u ligi, predvođen odličnim trenerom. Nećemo se mnogo baviti njima, jer mislim da na našem stadionu dosta toga zavisi od nas. Nijednoj ekipi nije lako da igra protiv Borca kraj Morave i ja sam uveren da ćemo to pokazati u subotu", rekao je Dmitrović na konferenciji za novinare. Posle poraza od Metalca na otvaranju nove sezone, pred fudbalerima Borca je utakmica protiv Mladosti u okviru drugog kola Super lige Srbije. "Poraženi smo na premijeri i svakako da predstojeći duel ima jaku rezultatsku važnost za nas. Zato očekujem da uz pomoć publike upišemo prve bodove u sezoni što bi bilo jako bitno", rekao je Dmitrović. Za razliku od prošle utakmice, u sastavu Borca zbog povrede sigurno neće biti Igora Savića, dok je i nastup kapitena Marija Maslaća pod znakom pitanja. "To su evidentni problemi sa kojima se suočavamo, ali ih moramo ostaviti po strani. Sve misli su usresredjene na sam meč i očekujem da igrači koji izadju na teren daju sve od sebe i nadomeste izostanak povredjenih igrača. Očekujem maksimalnu mobilizaciju, jer samo tako možemo očekivati povoljan rezultat protiv komšija iz Lučana koji zavređuju maksimalan respekt", rekao je trener Borca. Utakmica drugog kola Super lige Srbije između Borca i Mladosti igra se u subotu od 20.00 na Gradskom stadionu u Čačku.

13:31 - Doelman produžio ugovor sa BarselonomKošarkaš Barselone Džastin Doelman potpisao je produžio je ugovor do 2019. godine, potvrdio je katalonski klub.Doelman je tokom karijere nastupao za Šole, Bešanon, Orlean, Alikante i Valensiju, pre nego što je u julu 2014. godine došao u Barselonu. Prošle sezone, 31-godišnji krilni košarkaš u Evroligi prosečno je beležio 9,6 poena, četiri skoka i 1,2 asistencije po meču, uz procenat šuta za tri od 42,9 posto. Doelman je vodio Valensiju do osvajanja Evrokupa 2014. godine kada je bio proglašen za MVP finalnog meča. Američki košarkaš je ovog leta prihvatio da nastupa za selekciju Kosova i igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

13:16 - Kasano: Iguain je čudovišteFudbaler Sampdorije Antonio Kasano rekao je da Gonzalo Iguain vredi 94 miliona evra koliko je za njega izdvojio Juventus. "Cena je dobra kada uzmete u obzir ludačke iznose koji se troše na 'normalne' igrače, ali ne mogu da se setim da je Juventus ikada pristao da aktivira takvu otkupnu klauzulu. Iguain jednom rečju? On je čudovište", rekao je Kasano za italijanske medije. Iguain je napustio Napoli posle tri godine i prešao u Juventus, a taj transfer je danima glavna tema medija u Italiji. Juventus je aktivirao otkupnu klauzulu i Napoliju je za Argentinca platio 94 miliona evra.

12:55 - I Belinda Benčić odustala od RijaŠvajcarska teniserka Belinda Benčić saopštila je da neće učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Benčić, trenutno 16. teniserka sveta, rekla je da nije potpuno spremna za olimpijski turnir, iako joj je povređeni levi zglob bolje. Povreda zgloba primorala je švajcarsku teniserku da preda meč drugog kola na Vimbldonu, a potom je propustila i Rolan Garos. Ranije ove nedelje se sa Igara u Riju povukao i Rodžer Federer, pa je odustajanje Belinde Benčić novi udarac na teniski tim Švajcarske. Odustajanje Benčić i Federera posebno će pogoditi jednu osobu - Martinu Hingis. Ona je na Olimpijskim igrama trebalo da igra u ženskom dublu sa Benčić, a u mešovitom dublu sa Federerom.

12:33 - Ruski olimpijci otputovali za RioOlimpijski tim Rusije otputovao je u Rio de Žaneiro nakon što su desetine sportista isključene sa Olimpijskih igara zbog navoda o dopingu. Članovi tima Rusije poleteli su čarter letom sa moskovskog aerodroma Šeremetjevo, dan nakon svečanog ispraćaja i susreta sa predsednikom Vladimirom Putinom. Više od 100 ruskih sportista, iz prvobitnog tima od njih 387, suspendovale su međunarodne sportske federacije, a većina njih smatra da su nepravedno isključeni sa Olimpijskih igara. "Siguran sam da ćemo biti pobednici", rekao je predsednik Olimpijskog tima Aleksandar Žukov, što su sportisti ispratili aplauzom. Rukometašica Ana Šen obećala je da će se u Riju boriti i za one sportiste koji su suspendovani. "Danas, kao nikada ranije, moramo da ostanemo ujedinjeni i da postanemo porodica", rekao je odbojkaš Sergej Tetjuhin pre poletanja za Brazil. Olimpijske igre održaće se od 5. do 21. avgusta.

12:10 - Spisak Španaca za Rio: Ernangomez među 12Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo objavio je konacan spisak igrača za Olimpijske igre u Riju, na kojem se našao i mladi centar Vili Ernangomez. Među 12 je i iskusni Felipe Rejes, kao posledica izostanka Marka Gasola, dok je otpao Fernando San Emeterio. Španiju će u Riju predstavljati: Pau Gasol, Rudi Fernandez, Serhio Rodrigez, Huan Karlos Navaro, Hoze Manuel Kalderon, Felipe Rejes, Viktor Klever, Vili Ernangomez, Aleks Abrines, Serhio Ljulj, Nikola Mirotić, Riki Rubio.

11:50 - Siti ponudio 50 miliona funti za StonsaMančester Siti ponudio je 50 miliona funti za transfer odbrambenog fudbalera Evertona Džona Stonsa, prenosi BBC. Kako se navodi, pomenuta cifra zadovoljiće čelnike kluba iz Liverpula i preostalo je samo da 22-godišnji štoper dogovori lične uslove. Stonsa je želeo i Čelsi, ali je menadžer "građana" Pep Gvardiola bio brži i konkretniji. On je 2013. godine došao u Everton iz Barnslija, dok je za reprezentaciju Engleske odigrao 10 utakmica.

10:02 - Markus Vilijams pojačao Budućnost iz PodgoriceNekadašnji košarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams naredne sezone igraće za Budućnost, saopštio je klub iz Podgorice.Amerikanac je sa prvakom Crne Gore i učesnikom Evrokupa potpisao jednogodišnji ugovor.Vilijams je krajem prošle godine završio svoj drugi mandat u Crvenoj zvezdi, gde je ostavio veliki trag i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje "triple krune" u sezoni 2014/2015.U karijeri je nosio dresove Nju Džersija, Golden Stejta, Memfisa, Jeniseja, Uniksa, Unikahe, Lokomotive i kineskog Djangsua.

09:28 - Fudbaleri Zvezde pozivaju navijače da ih podrže i u srpskom prvenstvuFudbaleri Crvene zvezde pozvali su navijače da podrže ekipu sutra protiv Metalca u Super ligi, rekavši da im to takmičenje mnogo znači, jer kroz njega stiču pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona."Veoma nam je važan i meč sa Metalcem. Želim da pozovem navijače da dodju u velikom broju da nas podrže. Moramo da pobedjujemo u Superligi kako bismo igrali i evropske utakmice. Bitno nam je da što više zvezdaša bude uz nas i u petak", rekao je golman Damir Kahriman uoči utakmice.Zvezda će u petak dočekati Metalac u drugom kolu Super lige. Utakmica dolazi tri dana posle remija sa Ludogorecom u prvom duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šamipona.Crveno-beli su u prvom kolu prvenstva igrali nerešeno sa Napretkom i protiv Metalca žele da zabeleže prvu pobedu u tom takmičenju.Kahriman je istakao da je odbrana titule veoma važna, kako bi se klub i sledeće godine borio za plasman u Ligu šampiona."Imamo praktično dve ekipe kvalitetnih igrača. Klub je u ovom prelaznom roku uspeo da sačuva ekipu i dodatno je ojača, a nama je bitno da sačuvamo titulu. To je uvek teže i zato je svaki meč u ligi težak i važan. Tako će biti i u petak. Zato navijači, dodjite", kazao je Kahriman.Utakmica izmedju Zvezde i Metalca igraće se sutra od 20.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu. Ulaznice će za severnu tribinu koštati 300, za istočnu 400, a zapadnu 500 dinara.Zvezda će posle toga, u utorak dočekati Ludogorec, protiv koga posle 2:2 u prvom susretu u Bugarskoj ima lepu priliku da se plasira u baraž za Ligu šampiona.

08:54 - Slobodan Rajković novi član PalermaSrpski fudbalski reprezentativac Slobodan Rajković igraće naredne sezone za Palermo, potvrdio je u sredu italijanski klub na zvaničnom sajtu.Nekadašnji igrač Čelsija na Siciliju stiže iz Nemačke, gde je prošle sezone nosio dres Darmštada, a prethodno igrao za Hamburg.Rajković ima 27 godina, a kao taletovani štoper je iz OFK Beograda prešao u Čelsi, ali nikada nije dobio pravu šansu u Londonu i igrao je na pozajmicama u PSV-u, Tventeu i Viteseu.Za A reprezentaciju Srbije odigrao je 19 utakmica.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track