(VIDEO) BRAVO ORLOVI: Reprezentacija Srbije šokirala Portugal i u četvrtfinalu ide na Ukrajinu
Foto: Saša Pavlić

Senzacija u Areni

(VIDEO) BRAVO ORLOVI: Reprezentacija Srbije šokirala Portugal i u četvrtfinalu ide na Ukrajinu

Fudbal -
Futsal reprezentacija Srbije pobedila je Portugal 3:1 (1:1) i zauzela prvo mesto u Grupi A Evropskog prvenstva u Beogradu.
1 / 5 Foto: Saša Pavlić

"Orlovi" će se u ponedeljak u 18.30 u četvrtfinalu sastati sa Ukrajinom, a od 21.00 igraće Španija i Portugal.

Izabranici selektora Ace Kovačevića odigrali su večeras u punoj "Areni", pred 11.000 navijača, fantastičan meč.

Našoj reprezentaciji bio je neophodan trijumf kako bi bila pobednik grupe i samim tim u prvoj rundi nokaut faze izbegla prvog favorita turnira Španiju. Portugalcima, predvođenim najboljim igračem sveta Rikardinjom, bio je dovoljan i remi.

Uspeli su "orlovi" da svedu moćne Portugalce na samo jedan postignuti gol! Magija Rikardinja iz 15. minuta dugo će se prepričavati. I zaista, tada nije bilo rešenja da se on zaustavi. Ali u svim ostalim situacijama briljirao je golman Aksentijević.

Nepravedno bi, međutim, bilo izdvajati pojedince iz Kovačevićevog tima. Jer, timski duh i disciplina su i doveli "orlove" do možda i najvećeg trijumfa u istoriji srpske futsal reprezentacije.

Srbija je povela u 8. minutu sjajnim golom Kocića, Rikardinjo je izjednačio u 15. i to je bio rezultat prvog poluvremena u kome su gosti dominirali. A onda su u nastavku "orlovi" zaigrali još bolje i čvršće i strpljivo čekali šansu. Dočekali su je u 37. minutu posle maestralnog poteza kapitena Perića i asistencije za Rajčevića, koji je šmekerski reagovao i prevario golmana Vitora Uga. Kada su Portugalci krenuli na sve ili ništa, sa "igračem-golmanom" u polju, Srbija je preko Simića u poslednjem minutu samo stavila tačku na pobedu.

Tako će se "orlovi" u borbi za ulazak u polufinale sastati za veoma dobrom, ali ne i nepobedivom selekcijom Ukranjine, koja je ranije danas poražena od Španije 1:4, pa je zauzela drugo mesto u Grupi B.

Duel Španaca i Portugalaca biće derbi osmine finala.

Foto: FSS
Foto: FSS

TOK MEČA:

Kraj - 3:1!

40. minut - 3:1 - SIMIĆ!

37. minut - 2:1 - RAJČEVIĆ! Sjajan roling kapitena Perića i asistencija za Rajčevića, koji je šmekerskim potezom savladao Vitora Uga.

32. minut - Još jedan magičan potez Rikardinja! Uhvatio je makazice! Šutirao je pored gola.

22:12 - Zvanično: 11.161 gledalac u "Areni"

25. minut - STATIVA! Perić je prošao po desnoj strani i pogodio na "drugoj stativi" Janjuševića, koji je loptu, umesto da je samo ćušne u praznu mrežu, izbacio iz gola.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme.

21:52 - Evo majstorije Rikardinja sa zagrevanja

Kraj prvog poluvremena - 1:1 - Portugalci su imali više loptu u nogama, više i šansi, ali je briljirao golman Aksentijević. Srbija je povela majstorskim golom Kocića, a izjednačio je Rikardinjo na neverovatan način.

15. minut - 1:1 - RIKARDINJO! Najbolji fudbaler sveta je uradio nemoguće i izjednačio.

8. minut - 1:0 - KOCIĆ!!! Fantastičan potez Kocića. Išao je uz desnu aut liniju, driblingom na unutra izabcio Paulinja iz igre i opalio levicom - jako i precizno!

8. minut - STATIVA! Brito je iz povolje pozicije pogodio okvir srpskog gola.

4. minut - NAJVEĆA ŠANSA do sada! Rajčević je imao dva pokušaja kada se našao sam pred golmanom Vitorom Ugom, ali nijednom nije bio precizan.

3. minut - Dve fantastične intervencije Aksentijevića - odbranio je "jedan na jedan" sa Rikardinjom i Sesilijom!

1. minut - Prvi šut - pucao je Kocić. Preko gola...

1. minut - Meč je počeo!

20:58 - Startna petorka SrbijeMeč počinju: Aksentijević, Perić, Janjić, Kocić i Rajčević.

20:54 - Na tribinama je ponovo, kao i na meču sa Slovenijom, više od 11.000 gledalaca.

20:49 - Evo zašto je Portugalac Rikardinjo najbolji igrač sveta

20:43 - "Orlovi": Hoćemo u polufinaleNije samo Kovačević optimista. I srpski igrači pucaju od samopouzdanja. Apetiti su im porasli. Sada ne kriju da žele u polufinale. Kako to misle da urade, saznajte OVDE.

20:38 - Kovačević: Ne plašimo se Portugalaca, hoćemo prvo mestoSrpski selektor Aca Kovačević je optimista pred večerašnji meč. Koje adute ima drži u rukavu pogledajte OVDE.

20:35 - Španci: Bolje Srbija nego PortugalReprezentativci Španije izrazili su želju da u četvrtfinalu igraju sa "orlovima". A zašto? Pročitajte OVDE.

20:27 - Oboren još jedan rekord u AreniNa utakmici između Španije i Ukrajine "pao" je još jedan rekord evropskih prvenstava u futsalu. Više o tome saznajte OVDE.

20:15 - Pantelić: Orlovi nisu pokazali maksimum"Poznajem momke iz naše reprezentacije i mislim da u prvom meču nisu pružili maksimum", poručio je Marko Pantelić.Bivši fudbalski reprezentativac je još mnogo toga rekao, a sve pročitajte OVDE.

20:10 - Aksentijević: Protivnik neće znati gde je došao"Naši aduti su euforija i verna publika. Ako gledaoci naprave šou na tribinama, protivnik neće znati gde je došao", tvrdi golman reprezentacije Srbije Aksentijević.Celu njegovu izjavu pročitajte OVDE.

20:04 - Furija furioznaReprezentacija Španije opravdala je ulogu favorita i sa 4:1 pobedila Ukrajinu. Time je zauzela prvo mesto u Grupi B. Ukrajinci su drugi, a Mađari su takmičenje završili bez ijednog boda. Strelci za "crvenu furiju" u današnjem meču bili su Aleks i Mario Riviljos. Obojica su dali po dva gola. Mikola Gricina je pogodio za Ukrajinu.

19:59 - Pogledajte majstorije najboljeg igrača sveta Rikardinja i pobedu Portugala nad Slovenijom - 6:2.

19:55 - Evo kako su "orlovi" pred više od 11.000 gledalaca deklasirali Sloveniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track