(VIDEO) ORLOVI MOĆNI PRED PUNOM ARENOM: Srbija razbila Sloveniju i došla nadomak četvrtfinala EP
Foto: Saša Pavlić

Pred 11.000 navijača

(VIDEO) ORLOVI MOĆNI PRED PUNOM ARENOM: Srbija razbila Sloveniju i došla nadomak četvrtfinala EP

Fudbal -
Reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Sloveniju 5:1 (1:1) u premijernom meču Evropskog prvenstva u futsalu u Beogradu.
1 / 8 Foto: FSS

Ples "orlova" u "Areni" sa tribina je gledalo 11.000 gledalaca.Srbija je takmičenje u Grupi A počela pobedom i sada je samo teorija deli od plasmana u četvrtfinale. Jer, favoriti grupe Portugalci i Slovenci se sastaju u četvrtak, a Srbija sa Portugalom igra u subotu, pa samo čudo može da spreči našu reprezentaciju da zauzme makar drugo mesto, koje garantuje plasman u nokaut fazu.

Duel između Srbije i Portugala u subotu trebalo bi da predstavlja borbu za prvo mesto u grupi i lakšeg rivala u četvrtfinalu, jer se očekuje da u Grupi B najbolja bude Španija, koja bi u tom slučaju išla na druoplasiranog iz Grupe A.

Foto: FSS
Foto: FSS

TOK MEČA:

34. minut - 5:1 - GOOOLLL - Pršić! Slovenci su krenuli na sve ili ništa, igrali su bez golmana, što je iskoristio Pršić i pogodio im mrežu sa svoje polovine.

30. minut - 4:1 - GOOOLLL - Kocić je postigao svoj drugi gol! Odlična kontra "orlova", sudije su pustile prednost uprkos očiglednom prekršaju, a Kocić je to iskoristio da "probuši" golmana Alana Mordeja, kome je ovo bio treći put danas da prima gol kroz noge.

27. minut - 3:1 - GOOOLLL - Strelac je Rajčević! Sjajan gol za ubedljivu prednost Srbije.

21. minut - 2:1 - GOOOLLL - Strelac Kocić! Tek što je počelo drugo poluvreme Srbija je povela. Kocić je snažno šutirao, lopta je zakačila jednog Slovenca i prevarila golmana Alana Mordeja.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme.

A video posted by Kombank Arena (@kombankarena) on Feb 2, 2016 at 10:27am PST

Poluvreme 1:1 - Slovenija je rano povela i kao da je taj gol trgao "orlove", koji su u nastavku bili znatno bolji rival, pritiskali su rivala, imali više loptu u posedu i mnogo više šuteva, a izjednačili su pogotkom Janjića iz kaznenog udarca.

18. minut - PREČKA! Perić je opalio kao iz topa, a njegov udarac zaustavila je prečka!

17. minut - Ponovo lepa akcija "orlova", ali šut Perića nije bio precizan.

17. minut - Šansa za Srbiju! Simić nije uspeo iz blizine da ugura loptu u mrežu.

14. minut - 1:1 - GOOOLLL - Izjednačio je Janjić iz penala. Slovenci su napravili šesti faul, pa su "orlovi" automatski dobili kazneni udarac. Janjić je "probušio" golmana Alana Mordeja strahovitim udarcem sa deset metara.

13. minut - U jeku napada Srbije šansu su stvorili Slovenci. Izveli su kontru, Hozjan je bio u idealnoj poziciji, ali je loše zahvatio loptu, pa je ostalo 0:1.

12. minut - Još jedan pokušaj naših reprezentativaca, ovaj put tukao je Lazić, ali ponovo je siguran bio golman Alan Mordej.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

7. minut - Još jedna šansa za domaćina. Međutim, udarac Pršića zaustavio je Alan Mordej.

7. minut - Evo i trećeg šuta "orlova" ka golu - ni Lazić nije bio precizan.

4. minut - Dve prilike za Srbiju u istom napadu - prvo je Rajčević dobro tukao iz slobodnjaka, a onda je posle kornera Janjić pokušao iz dobre pozicije, ali preko gola.

3. minut - 0:1 - GOOOLLL - strelac Osredkar. Dobra kombinacija Slovenaca posle slobodnog udarca, Vrhovec je asistirao, a Osredkar se iskrao "orlovima", pa mu nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrse mrežu domaćina.

1. minut - Meč je počeo! Početni udarac izveo je Dejan Stanković.

Foto: fss.rs
Foto: fss.rs

18:24 - Intoniraju se himne...

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

18:23 - Dupli programDanas će, osim Srbije i Slovenije, igrati i Španija - Mađarska. To je meč Grupe B (21:00).

18:22 - Svečana ceremonija otvaranja

18:21 - Sastav SlovenijeSlovenci će utakmicu početi u sastavu: A. Mordej, R. Mordej, Osredkar, Čujec, Vrhovec.

18:21 - Sastav "orlova"Selektor Srbije Aca Kovačević opredelio se da ovaj tim počne meč: Aksentijević, Perić, Janjić, Kocić i Rajčević.

18:20 - Tu su i šampioniNa tribinama su igrači kragujevačkog Ekonomca, prvaci Srbije.

18:18 - Bliži se početak...

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

18:16 - Na visokom nivou

Tu su Dejan Stanković, ambasador ovog Evropskog prvenstva, bivši fudbalski reprezentativac Marko Pantelić, dugogodišnji generalni sekretar FSS, a sada čelnik u UEFA, Zoran Laković, predsednik FSS Tomislav Karadžić, potpredsednici Savo Milošević i Ivan Ćurković...

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

18:15 - Navijači su spremni

18:13 - Senzacija Slovenije protiv ItalijeSlovenci su takođe četiri puta bili na kontinentalnim smotrama malog fudbala. U prva tri učešća doživeli su poraze u svih sedam utakmica, a pre dve godine u Belgiji su stigli do četvrtfinala. Tada su u grupi načinili senzaciju savladavši Italiju 3:2, pa ih ni neuspeh protiv Azerbejdžana (6:7) nije ukočio na putu ka drugoj, nokaut fazi takmičenja. U četvrtfinalu su glatko poraženi od Španije (0:4).

18:10 - Maksimalni domet naše reprezentacije peto mestoNaša reprezentacija je na Evropskim prvenstvima učestvovala četiri puta i na 12 utakmica zabeležila četiri pobede, dva remija i šest poraza, uz gol-razliku 30:38. Na šampionatima 2007. u Portugalu i 2010. u Mađarskoj zauzela je peto mesto, 2012. u Hrvatskoj šesto, a 1999. u Španiji pretposlednje, sedmo (zaključno sa 2007. učestvovalo osam ekipa, a posle toga 12).

18:08 - Lepe volonterke na zadatkuOvo su Ana i Bojana,volonterke koje su zadužene da šminkaju sve one koji požele u boje srpske zastave.Šminkanje je besplatno,a ovome se najviše raduju klinci.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

18:04 - Na premijeri "biti ili ne biti"Selektor Srbije Aca Kovačević, kapiten Marko Perić, ali i ostali "orlovi" svesni su da je premijerni meč sa Slovenijom od presudnog značaja za prolaz dalje. Kakva su očekivanja u taboru reprezentacije Srbije pročitajte OVDE.

17:59 - Arena se polako puni...

17:57 - Ekipe se zagrevaju

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

17:53 - I gradonačelnik Mali igra futsalFutsal tim Grada Beograda, predvođen gradonačelnikom Sinišom Malim i predsednikom Skupštine Nikolom Nikodijevićem, odigrao je revijalni meč protiv čelnika Fudbalskog saveza Srbije u "Areni", dan uoči početka Evropskog prvenstva u futsalu. Više o tome saznajte OVDE.

17:51 - Kocić: S pravom se nadamo trijumfu"Verujem da možemo pobediti Sloveniju. Radi se o dve izjednačene selekcije, a atmosfera u našem timu mi daje za pravo da se nadam trijumfu", rekao je srpski reprezentativac Mladen Kocić.Kompletnu izjavu Kocića za Kurir možete pročitati OVDE.

17:49 - Portugalce predvodi najbolji igrač sveta - RikardinjoPortugalce predvodi zvanično najbolji svetski igrač futsala u prethodne dve godine, Rikardinjo. Uprkos tome što u sastavu ima takvog znalca, selektor Horhe Braz insistira na kolektivnoj igri."Sjajno je imati najboljeg igrača sveta. Niko nije ni blizu njegovog nivoa. Rikardinjo je referentna tačka i na terenu i van njega", rekao je stručnjak, koji je na funkciji selektora Portugala već pet i po godina.Brazova selekcija je na prošlom kontinentalnom šampionatu, 2014. u Belgiji, zaustavljena u polufinalu od kasnijeg šampiona Italije (3:4), a u borbi za bronzu izgubila je od Španije (4:8). "Naš cilj je i sada isti kao što je bio kada sam preuzeo reprezentaciju, a to je da se dokazujemo. Naravno, želimo da postignemo i bolji rezultat nego pre dve godine kada smo stigli do polufinala".O rivalima u grupi, Srbiji i Sloveniji, Horhe Braz je rekao:"Obe ekipe su i individualno i fizički jake. Ipak, fokusiramo se na sebe i svoju igru, a ne na protivnike. Jedno je sigurno, naš prvi cilj na ovom prvenstvu je da dobijemo obe utakmice u grupi".

17:47 - Španija najtrofejnijaPremijerno futsal Evropsko prvenstvo održano 1996. godine i od tada je imalo devet izdanja. Samo tri reprezentacije osvajale su titulu prvaka „starog kontinenta“ i to: Španija šest puta (1996, 2001, 2005, 2007, 2010. i 2012), aktuelni šampion Italija dva puta (2003. i 2014) i Rusija jednom (1999).Dodajmo i to da je na dosadašnjih sedam svetskih prvenstava samo Španija dva puta (2000. i 2004) prekidala dominaciju Brazilaca, koji imaju pet titula.

17:46 - Samo "Arena"Zbog strogih propisa organizatora Evropskog prvenstva UEFA vezanih za marketinška prava, najveća dvorana na Balkanu će se od 2. do 13. febrauara zvani samo "Arena".

17:44 - Teško ukrštanje za "orlove"Španija je glavni favorit za osvajanje zlata, a velike ambicije imaju i ostali polufinalisti s prošlog Evropskog prvenstva, vicešampion Rusija, aktuelni šampion Italija i Portugal. Plasman bilo koje druge selekcije među četiri najbolje u Beogradu predstavljao bi senzaciju. Učesnici Grupe A, u kojoj je Srbija, u četvrtfinalu se ukrštaju sa Grupom B. Očekuje se da će u Grupi B prva biti Španija, a druga Ukrajina.

17:40 - Bitka za četvrtfinaleNa EP u Beogradu učestvuje 12 reprezentacija podeljenih u četiri grupe od po tri. Po dve najbolje iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale. U Grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u Grupi C - Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u Grupi D - Italija, Češka i Azerbejdžan.

17:35 - Sve što niste znali o futsalu- lopta je teška između 400 i 440 grama. Bačena s visine od dva metra ne sme skočiti manje od 50 i više od 65 cm- svaka ekipa može da ima pet igrača, četiri u polju i jednog golmana, na klupi mogu sedeti još sedmorica, broj izmena je neograničen- gol je širok tri, a visok dva metra, igra se dva puta po 20 minuta- pravdu na terenu dele dvojica sudija- za grubu igru dobija se isključenje od dva minuta- vredi pravilo „akumulirani prekršaj“, u svakom poluvremenu posle pet faulova izvodi se kazneni udarac sa 10 metara- posle šest prekršaja ekipa ne sme postavljati „živi zid“- klizeći startovi su najstrože zabranjeni u futsalu- utakmice će biti igrane na terenu 20 metara širine i 40 metara dužine na crnom laminatu- nogom se izvode prekidi, aut i korner, ne postoji ofsajd

17:30 - Pada rekordUtakmica između Srbije i Slovenije oboriće rekord po posećenosti meča grupne faze evropskog prvenstva, jer je prodato više od 11.000 ulaznica, a dosadašnji rekord iznosio je 8.000 gledalaca. Više o tome pročitajte OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track