(VIDEO) ZLATNA LEVICA: Simić golom u poslednjoj sekundi odveo Srbiju u polufinale EP
Foto: Dado Đilas

Orlovi šokirali Ukrajince

(VIDEO) ZLATNA LEVICA: Simić golom u poslednjoj sekundi odveo Srbiju u polufinale EP

Fudbal -
Reprezentacija Srbije pobedila je Ukrajinu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u futsalu 2:1 (1:0).
1 / 8 Foto: FSS

"Orlovi" su do najvećeg uspeha u istoriji stigli golom Miloša Simića u poslednjoj sekundi utakmice!

Kapiten Marko Perić je centrirao, a Simić je levicom uhvatio volej za eksploziju oduševljenja u beogradskoj "Areni".

Srbija će u svom prvom polufinalu velikog takmičenja igrati protiv boljeg iz duela Rusija - Azerbejdžan.

Izabranici selektora Ace Kovačevića došli su u vođstvo preko Mladena Kocića već u drugom minutu posle čega su Ukrajinci postali agresivniji i imali inicijativu. Međutim, disciplinovana igra "orlova" onemogućavala je goste i šansu da stvore, a kamoli da dođu do izjednačenja.

Ipak, u uvodu drugog poluvremena popustila je koncentracija srpskih igrača, pa je Mikola Gricina izjednačio.

U nastavku se igralo tvrdo, prilika nije bilo mnogo, ali je bilo očigledno da domaćin više želi pobedu. To su "orlovi" naplatili u bukvalno poslednjoj sekundi utakmice.

U ostalim četvrtfinalima sastaju se: Španija - Portugal (večeras, 21.00), Rusija - Azerbejdžan (sutra, 18.30) i Italija - Kazahstan (sutra, 21:00).

Foto: FSS
Foto: FSS

TOK MEČA:

Kraj - 2:1!

40. minut - 2:1 - GOOOLLLL! SIMIĆ!

35. minut - Velika šansa za Rajčevića! Imao je otvoren šut iz dobre pozicije, ali se odlučio za asistenciju. Lopta mu se zatim vratila, onda je tukao, ali pravo u golmana Ivanjaka.

33. minut - Sada se i publika razbudila, sa tribina se čuje: "Svi u napad, ajmo, ajde"...

32. minut - Žute kartone dobili su Aksentijević i Žurba zbog koškanja.

19:54 - Novi rekord!Utakmicu zvanično gleda 11.161 gledalac što je najviše ikada u četvrtfinalima evropskih prvenstava.

28. minut - Nekoliko uzastopnih šuteva "orlova", koji nisu rezultirali novim vođstvom.

27. minut - Pucao je Rajčević, Ivanjak je odbranio.

26. minut - U prilici je bio Simić, ali nije bio precizan.

25. minut - Ukrajinci su u naletu. Šansu je imao Ovsjanikov, ali je njegov šut zaustavio golman Aksentijević.

24. minut - GOOOLLL - 1:1 - MIKOLA GRICINA! Koval je izveo aut, a Gricina iz blizine neometan poslao loštu u mrežu.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme...

19:22 - "Orlovi" poraniliReprezentativci Srbije su se na teren vratili šest minuta pre nastavka meča.

Kraj prvog poluvremena - 1:0 - Srbija je brzo povela, golom Kocića već u 2. minutu. Ukrajinci su tada preuzeli inicijativu, koja je trajala do polovine ovog dela igre. U nastavku su se snage na terenu "iznivelisale". Igralo se tvrdo, bez mnogo šansi.

18. minut - Lukav pokušaj Kocića iz daljine, ali za malo neprecizan.

15. minut - Snažno je iz trke tukao Rajčević, ali pravo u golmana Ivanjaka.

11. minut - Ukrajinci imaju inicijativu. Vrše presing na srpske reprezentativce.

10. minut - Odličan lažnjak Lazića i šut. Ivanjak je odbranio, a u nastavku su "orlovi" napravili prvi prekršaj na meču.

9. minut - Nijedan faul nije načinjen.

5. minut - Šansa za Ukrajinu! Valenko je pucao, Aksentijević odbranio, a Mikola Gricina iz blizine nije uspeo da savlada sjajnog srpskog golmana. Ukrajinci su krenuli agresivnije posle primljenog gola.

3. minut - Simić je bio u šansi, ali je iz neposredne blizine loptu poslao pored gola.

2. minut - GOOOLLL - 1:0 - KOCIĆ! Četvrti gol najboljeg srpskog strelca na šampionatu! Nije mu bilo teško da zatrese mrežu posle asistencije Janjića.

1. minut - Utakmica je počela...

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

18:28 - Poznate face na tribinamaUtakmicu u "Areni" iz lože gledaju ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, ukrajinski ambasador, predsednik KSS Dragan Đilas, generalni sekretar FSS Nebojša Ivković, zatim Ilija Petković...

18:27 - Intoniranje himni

18:23 - Igrači izlaze na teren

18:18 - Evo i Ukrajinskih navijača

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

18:16 - Evo zvaničnog štanda UEFA, pogledajte cene...

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

18:14 - Rajčević: Publika prevazišla sva očekivanja"Da budem iskren, pre početka prvenstva procenili smo da bi i poseta od pet hiljada ljudi bila uspeh, međutim ovo je prevazišlo sva naša očekivanja. Puna Arena i pravo je uživanje igrati u takvom ambijentu", oduševljen je napadač "orlova" Slobodan Rajčević.

18:06 - Kovačević: Možemo svakog da pobedimo"Mi smo u dosadašnjem delu prvenstva pokazali da ovaj tim vredi i da može svakog da pobedi, pogotovo pred našim navijačima. Najbolji pokazatelj je naš trijumf protiv Portugala, koja spada u sam vrh evropskog futsala. Sledeća prepreka je Ukrajina, koja igra dosta brz fudbal i u svojim redovima nemaju neku veliku zvezdu, kao što to imaju Španci, Portugalci ili Italijani, ali su jaki kao kolektiv. Ali naše ambicije se ne završavaju plasmanom u četvrtfinale, već želimo da doguramo još dalje, iako je ovo već sada uspeh. Pogledali smo dva meča Ukrajine na ovom prvenstvu i siguran sam da ta utakmica neće biti nimalo laka za naše momke", poručio je srpski selektor Aca Kovačević.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

17:59 - Kocić najefikasniji kod "orlova", a Perić najbolji asistentNa listi strelaca na EURO 2016 vode Portugalac Rikardinjo i Mađar Zoltan Drot sa po četiri gola. Po jedan manje dali su Italijan Aleks Merlim, Kazahstanac Serik Žamankulov i reprezentativac Srbije Mladen Kocić. Svi osim Drota imaju priliku da poprave golgeterski saldo u nokaut fazi.Kapiten "orlova" Marko Perić deli prvo mesto sa Špancem Bebeom po broju asistencija - tri.

17:53 - Rikardinjo: Srbi, večno sam vam zahvalan!Najbolji igrač sveta Rikardinjo rekao je da će Srbima biti večno zahvalan. Zašto? Saznajte OVDE. Podsetite se magičnog gola portugalskog reprezentativca na meču sa Srbijom.

17:49 - Biće opet puna Arena

17:42 - Srbija nikad u polufinalu, Ukrajinci dva puta u finaluNaša futsal reprezentacija nikada nije stigla dalje od četvrtfinala evropskih prvenstava. Na dosadašnja tri učešća jednom je takmičenje završila u grupi (1999), a dva puta u četvrtfinalu (2010. i 2012). Na SP je igrala samo 2012. i stigla je do osmine finala.Ukrajinci su dva puta bili finalisti EP. Poraženi su od Španije (2001) i Italije (2003).

17:35 - Sude Rumun i EnglezPrvi sudija današnjeg duela između Srbije i Ukrajine je Rumun Bogdan Soresku, a drugi Englez Mark Birket.

17:30 - Španci najtrofejnijiŠpanija je trijumfovala na šest od prethodnih devet evropskih prvenstava. Da je "crvena furija" bez premca na "starom kontinentu" svedoči i podatak da je jedina uspela da prekine dominaciju Brazila na planetarnim šampionatima. Španci su prvaci sveta bili dva puta, 2000. i 2004, dok su Brazilci pobedili na preostalih pet turnira.Osim "furije", najbolji u Evropi bili su Rusija 1999. i Italija 2003. i 2014.

17:23 - Pogledajte kako su Ukrajinci igrali u grupi.

17:20 - Evo detalja sa utakmica srpske reprezentacije sa Slovenijom i Portugalom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track