BLOG UŽIVO, VIDEO: Fudbaleri Brazila osvojili prvo olimpijsko zlato posle penala protiv Nemaca
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Fudbaleri Brazila osvojili prvo olimpijsko zlato posle penala protiv Nemaca

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

04:11 - Štafete SAD dominantno do zlataMuška i ženska reprezentacija SAD osvojile su danas zlatne medalje u štafeti 4x400 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Arman Hal, Toni Mekkvej, Gil Roberts i Lašon Merit su stigli do zlata s rezultatom dva minuta, 57 sekundi i 30 stotinki.Srebro je osvojila štafeta Jamajke (2:58,16), a bronzu štafeta Bahama (2:58,49).Amerikanke, u sastavu Kortni Okolo, Nataša Hejstings, Filis Fransis i Alison Feliks, trku su završile za tri minuta, 19 sekundi i šest stotinki i okitile se zlatom.Srebro je i u ženskoj, kao i u muškoj konkurenciji, pripalo štafeti Jamajke (3:20,34), dok su bronzu osvojile atletičarke Velike Britanije (3:25,88).

03:51 - Roleru zlato u bacanju koplja, Jego srebrniNemački atletičar Tomas Roler osvojio je danas zlatnu medalju u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Roler je do zlata stigao rezultatom od 90,30 metara. Njemu je ovo prva velika titula u karijeri.Srebrnu medalju osvojio je svetski šampion, Kenijac Džulijus Jego s rezultatom 88,24 centimetra. On je taj rezultat zabeležio u prvoj seriji, nakon toga je dva puta prestupio, a u poslednje dve serije nije ni bacao zbog povrede.Atletičaru sa Trinidada Kešornu Volkotu pripala je bronza - 85,38 metara.

03:35 - Betija najbolja u skoku u visŠpanska atletičarka Rut Betija osvojila je danas zlatnu medalju u skoku u vis na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru s preskočenih metar i 97 centimetra.Srebrnu medalju osvojila je Bugarka Mirela Demireva, a bronzu hrvatska atletičarka Blanka Vlašić.I njih dve su, kao i nova olimpijska šampionka, preskočile metar i 97 centimetra, ali je Betija imala najbolju seriju skokova.Sve tri atletičarke su pokušale da preskoče i dva metra, ali im to nije pošlo za rukom.

03:07 - Mo Farah odbranio zlato i na 5.000 metaraBritanski atletičar Mo Farah odbranio je danas olimpijsko zlato u trci na 5.000 metara, pošto je trku u Rio de Žaneiru završio za 13 minuta, tri sekunde i 30 stotinki.Farah je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio i zlato na duplo dužoj deonici, pa je tako odbranio zlatne medalje u obe discipline osvojene pre četiri godine u Londonu.Poslenji atletičar koji je uspeo da dva puta uzastopno pobedi u obe discipline na Olimpijskim igrama bio je Finac Las Viren na Igrama u Minhenu 1972. i Montrealu 1976. godine.Srebrnu medalju osvojio je Hagos Gebrihivet iz Etiopije (13:04,35), dok je bronza pripala još jednom Amerikancu Bernardu Lagatu (13:06,78).

02:51 - Amerikancu zlato na 1.500, Semenja najbolja na 800 metaraAmerički atletičar Metju Sentrovic osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.On je do zlata stigao rezultatom od tri minuta i 50 sekundi.Poslednji atletičar SAD koji je osvojio zlato na 1.500 metara na Olimpijskim igrama bio je Mel Šepard davne 1908. godine u Londonu.Srebrnu medalju osvojio je Alžirac Taofik Maklufi s vremenom tri minuta i 50,11 sekundi, dok je bronza pripala Nikolasu Vilisu sa Novog Zelanda (3:50,24).Jedan od favorita za najsjajnije odličje, Kenijac Asbel Kiprop pao je na pola trke i nije uspeo da se uključi u borbu za medalju. Finale je završio na šestom mestu.Atletičarka iz Južne Afrike Kaster Semenja osvojila je zlato u trci na 800 metara, pošto je stazu pretrčala za minut, 55 sekundi i 28 stotinki.Do srebrne medalje stigla je Fransina Nijonsaba iz Burundija (1:56,49), a bronzu je osvojila Kenijka Margaret Vambui (1:56,89).

01:55 - Fudbaleri Brazila osvojili prvo olimpijsko zlato posle penala protiv NemacaFudbalska reprezentacija Brazila osvojila je večeras prvi put u istoriji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.Brazil je u finalu Igara u Rio de Žaneiru pobedio Nemaču posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.Posle regularnih 90 minuta igre rezultat je bio 1:1. Brazil je poveo golom Najemara u 26. minutu, a izjednačenje Nemačkoj doneo je Maksimilijan Majer u 59. minutu.Do kraja meča, kao ni u produžecima nije bilo golova, pa su pobednika rešili penali. Brazil je bio bolji, pet puta je pogadjao mrežu protivnika, a Nemačka četiri. Odlučujući penal pogodio je Nejmar.Reprezentacija Nigerije osvojila je bronzanu medalju, pošto je u meču za treće mesto pobedila Honduras sa 3:2.

00:18 - Tucak: Izgubili smo od bolje ekipeSelektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak rekao je da je njegova ekipa u večerašnjem finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru izgubila od kvalitetnijeg tima."Izgubili smo od bolje ekipe i tu nema neke velike filozofije", rekao je Tucak, prenosi Hina.Vaterpolo reprezentacija Hrvatske izgubila je večeras od Srbije u finalu Igara u Riju sa 7:11 i tako nije uspela da odbrani zlato iz Londona."Srbi su jednostavno pokazali da su kvalitetnija ekipa, igrali su na način na koji su poosvajali sve ovih godina. Kod nas se nije radilo o psihološkoj blokadi, ne vidim neke razlike izmedju finala i polufinala, koje smo odigrali sjajno. Više su nas ubili ti njihovi šutevi iz prekrašaja u trećoj ili petoj sekundi napada. Jedini način na koji smo mogli da ih dobijemo jeste da ih limitiramo na pet do sedam golova", rekao je Tucak.Hrvatski selektor je naglasio da je njegova ekipa primila previše golova i da je odigrala loše u napadu. Komentirisao je i sudjenje."Da smo imali sigurnost u obrani u prve dve četvrtine, puno bolje bismo odigrali i u napadu. Nije opravdanje, ali oni su daleko fizički jača ekipa od nas, a ovaj katastrofalni kriterijum sudjenja, koji im je dopuštao hvatanje za glavu, išao im je na ruku", dodao je Tucak."Sada sam još vruć od utakmice i razočaran zbog poraza. Verovatno ću za dva ili tri sata biti puno veseliji kad shvatim da smo osvojili srebro u koje niko, osim nas, nije verovao. Ali opet, izgubili smo finale, a ja i dalje verujem, da igramo i sutra protiv njih, da možemo da ih dobijemo", dodao je on.

23:42 - Juventus pobedio Fiorentinu, ubedljiva pobeda RomeFudbaleri Juventusa počeli su odbranu šampionske titule večerašnjom pobedom protiv Fiorentine od 2:1, u prvom kolu Serije A.Crno-beli su na svom terenu u Torinu poveli u 37. minutu golom Samija Kedire, a izjednačio je Nikola Kalinić u 70. minutu. Pobedu šampionu Italije doneo je Gonzalo Iguain u 75. minutu.U drugoj utakmici prvog kola Roma je kao domaćin pobedila Udineze sa 4:0.Dvostruki strelac u rimskom timu bio je Dijego Peroti, koji je oba gola postigao iz penala, prvi u 65. minutu, a drugi u 75. Golove su još postigli Edin Džeko u 82. i Muhamed Salah u 84. minutu.Ostale utakmice prvog kola igraju se u nedelju.

23:24 - Košarkašice SAD osvojile šesto uzastopno olimpijsko zlatoŽenska košarkaška reprezentacija SAD osvojila je večeras u Rio de Žaneiru šestu uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju pošto je u finalu pobedila Španiju sa 101:72 (21:17, 28:15, 32:17, 20:23).Selekciju SAD su do pobede predvodile Lindzi Vejlen i Dajana Taurasi sa po 17 poena, a 14 je postigla Maja Mur.U ekipi Španije najefikasnija je bila Alba Torens sa 18 poena.Amerikanke su tako nanizale 49 pobeda na olimpijskim turnirima, a u samo jednoj utakmici u tom nizu pobedile su jednocifrenom razlikom.Španija je osvojila prvu olimpijsku medalju u ženskoj košarci.

22:58 - Rukometašice Rusije olimpijske prvakinjeŽenska rukometna reprezentacija Rusije osvojila je večeras zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u finalu pobedila selekciju Francuske sa 22:19.Ruskinjama je ovo prvo olimpijsko zlato od raspada Sovjetskog saveza, a poslednje odličje, srebro, osvojile su na Igrama u Pekingu 2008.Reprezentaciji Francuske je ovo prva olimpijska medalja u ženskom rukometu.Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Ana Vjahireva sa pet golova, a Polina Kuznjecova i Darija Dimitrijeva su dodale po četiri. U redovima Francuske najbolje su bile Allison Pino i Siraba Dembele sa po pet golova.Bronzanu medalju osvojile su rukometašice Norveške, koje su ranije danas u meču za treće mesto pobedile Holandiju sa 36:26.Reprezentativka Sara Krnjić rekla je da jedva čeka da izadje na balkog gradske skupštine Beograda i proslavi sa narodom, "pošto ovo nijedna od nas nije očekivala, ovo je čudo".

22:19 - Pobede Rada i BorcaFudbaleri Rada pobedili su večeras na svom terenu Bačku sa 2:1, u utakmici šestog kola Super lige Srbije i ostvarili treću uzastopnu pobedu.Rad je poveo u drugom minutu golom Borka Veselinovića, a pobedu je obezbedio Djordje Denić u 54. minutu.Beogradski tim je tako vezao treću uzastopnu pobedu, posle tri vezana poraza u prva tri kola, i popeo se na šesto mesto sa devet bodova.Bačka je i dalje bez pobede, zauzima poslednje 16. mesto sa jednim bodom.Fudbaleri Borca ostvarili su prvu pobedu u šampionatu, pošto su u Čačku bili bolji od Novog Pazara sa 2:1.Borac je sada 13. na tabeli sa pet bodova a Novi Pazar, koji je pretrpeo drugi uzastopni poraz, zauzima deveto mesto sa sedam bodova.Voždovac je u Lučanima pobedio Mladost sa 1:0, Napredak je pobedio Javor sa 3:1, dok je u Novom Sadu Spartak pobedio Partizan sa 1:0.

21:50 - Nigerija osvojila bronzu na OIFudbalska reprezentacija Nigerije osvojila je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto je pobedila Honduras sa 3:2. Dvostruki strelac u pobedničkom timu bio je Sadik Umar, u 34. i 56. minutu, a gol za Nigeriju postigao je i Aminu Umar u 49. minutu. Golove za Honduras postigli su Entoni Lozano u 71. minutu i Marselo Pereira u 86. minutu. To je treća olimpijska medalja za Nigeriju na olimpijskom turniru. Nigerija je 1996. godine u Atlanti osvojila zlato, a 2008. u Pekingu srebrnu medalju. U finalu olimpijskog turnira večeras od 22.30 na Marakani igraju Brazil i Nemačka.

21:05 - Lester i Arsenal odigrali bez golovaFudbaleri Lestera odigrali su večeras kao domaćini bez golova sa Arsenalom, u utakmici drugog kola engleskog prvenstva. Šampion Premijer lige Lester još nema nijedan bod u prvenstvu, pošto je u prvom kolu izgubio od Hala sa 1:2. Dobre šanse za Lester propustili su Džejmi Vardi i Rijad Mahrez, ali nisu uspeli da savladaju golmana Petra Čeha. "Tobdžije" večeras nisu napravile nijednu ozbiljnu priliku da ugroze golmana Kaspera Šmajhela. Arsenal ima bod posle dva kola, pošto je u prvoj utakmici izgubio od Liverpula sa 3:4.20:45 - Roma pobedila UdinezeFudbaleri Rome pobedili su večeras Udineze 4:0 (0:0) na otvaranju nove sezone italijanske Serije A.Rimljani su tek u drugom poluvremenu slomili otpor gostiju iz Udina i golovima Dijega Perotija iz dva penala u 65. i 75, kao i Edina Džeka u 82. i Mohameda Salaha u 84. minutu napravili odličnu najavu nove sezone.Ekipa Lućana Spaletija ima nameru da skine Juventus sa trona italijanskog fudbala, na kojem je pet godina, zbog čega je i dobila ulogu drugog favorita.Ako ovako bude igrala očekuje nas neizvesna sezona u italijanskom šampionatu...

20:20 - Odbojkašice SAD osvojile bronzu na OIŽenska odbojkaška reprezentacija SAD osvojila je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je pobedila Holandiju sa 3:1 u setovima (25:23, 25:27, 25:22, 25:19). SAD su do pobede predvodile Džordan Larson Barbah, Kimberli Hil i Foluke Akinradevo sa po 13 poena. U ekipi Holandije najefikasnija je bila Loneke Slotjes sa 13 poena, a 12 je postigla Ane Bujs. U finalu turnira za odbojkašice Srbija će ujutru u 3.15 po srednjoevropskom vremenu igrati protiv Kine.

19:45 - Amerikanci definitivno ostali bez bronze u štafeti 4x100 metaraSudije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru odbile su danas žalbu atletskog tima SAD, pa će Kanada zadržati bronzanu medalju u štafeti 4x100 metara. Američki sprinteri osvojili su jutros bronzanu medalju u štafeti, ali su diskvalifikovani zbog nepravilne izmene u prvoj zoni. Sudije su presudile da je Majk Rodžers predao palicu Džastinu Getlinu pre nego što je došao u dozvoljenu zonu od 20 metara. Ekipa SAD je uložila žalbu, ali je ona odbijena pa je Kanada osvojila bronzu. To je deveti put od 1995. godine da je muška štafeta SAD bila diskvalifikovana ili da nije uspela da završi trku na 100 metara na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

19:19 - Vaterpolisti Italije pobedili CG i osvojili bronzu na OIVaterpolo reprezentacija Italije osvojila je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u utakmici za treće mesto pobedila Crnu Goru sa 12:10 (2:1, 3:3, 4:3, 3:3). Italiju je do pobede predvodio Kristijan Prešuti sa četiri gola, jedan manje postigao je Valentino Galo, dok je Nikolas Prešuti zabeležio dva pogotka.U selekciji Crne Gore istakao se Mladjan Janović s tri gola, a Darko Brguljan i Aleksandar Ivović postigli su po dva.Italijanima je ovo četvrta medalja u vaterpolu na Olimpijskim igrama, a prvo bronzano odličje.U finalu Olimpijskim igara večeras će se od 22.50 sastati Srbija i Hrvatska.

18:53 - Devetoro australijskih sportista kažnjeno zbog izmene akreditacijaOlimpijski komitet Australije saopštio je da je devetoro sportista te države kažnjeno nakon što su bili privedeni jer su izmenili svoje akreditacije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Devetoro australijskih sportista bilo je zadržano u pritvoru u olimpijskom selu u Riju pošto su funkcioneri Igara posumnjali da su izmenili svoje akreditacije kako bi ušli na košarkašku utakmicu Australije i Srbije. Svako od njih je u ubrzanom postupku kažnjen sa po 10.000 reala (3,100 dolara). Komitet je saopštio da neće biti pokrenut krivični postupak protiv njih, kao i da će evidencija o ovom događaju biti izbrisana za dve godine. Kažnjeni su Ešli Ankudinof (biciklizam), Melisa Hokins (biciklizam), Ed Dženkins (ragbi), Alek Pots (streličarstvo), Rajan Tijak (streličarstvo), Olimpija Oldersej (veslanje), Fiona Albert (veslanje), Lusi Stefan (veslanje) i Sajmon Orčard (hokej). Vođa australijskog olimijskog tima Kiti Čiler rekla je da je "tradicionalna" praksa da ljudi na akreditaciju nalepe drugi pristupni kod za određeni događaj, ali da se taj prekršaj "očigledno" karakteriše ozbiljnije u Brazilu.

18:19 - Aleksić: Olimpijska medalja posle 32 godine veliki uspeh za srpski kajakSportski direktor Kajakaškog saveza Srbije Miroslav Aleksić rekao je da je dvojac na 1.000 metara napravio veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, prvu za srpski kajak posle 32 godine, ali da je očekivao i medalju od dvojca na 200 metara. "Prvi put posle 32 godine srpski kajak je osvojio olimpijsku medalju i svi smo presrećni zbog toga. Ostaje žal da se moglo doći do zlatne, malo je nedostajalo. Oni su zlatnu medalju izgubili na startu, malo slabije su startovali, Nemci su napravili preveliku prednost pa i pored sjajnog finiša nismo uspeli da ih stignemo. Medalja je veliki uspeh i ogromna radost za nas", rekao je Aleksić, saopštio je Kajakaški savez Srbije. Kajakaši Milenko Zorić i Marko Tomićević osvojili su srebrnu medalju u trci na 1.000 metara.Aleksić je trener tog dvojca, ali i četverca, koji je danas u finalu zauzeo osmo mesto. "Četverac kada udje u finale to je uspeh, ovo je najbolji rezultat ikada bilo kog četverca, računajući i vreme Jugoslavije. U Sidneju su bili deveti, pre toga ne pamtim da su naše posade bile u finalu i iz tog ugla gledano, rezultat je dobar. Očekivali smo više u današnjoj trci, ali nažalost nije ispala najbolja trka, završili smo na osmom mestu. Plasman u finale je velika stvar, u polufinalu smo izbacili mađarski čamac, Rusi su veslali u B fialu. Bila je jaka konkurencija, možda smo se nadali boljem rezultatu, ali ni ovo nije loše", rekao je on. Aleksić je naveo da se od muškog dvojca na 200 metara u sastavu Nebojša Grujić i Marko Novaković očekivala medalja. "Očekivali smo pre svega da muški dvosed na 200 metara uzme medalju, koja im je izmakla za dva stota dela sekunde. Novakoviću je u jednosedu finale izmaklo za tri hiljaditinke. Oni su do sada bili izuzetno uspešni u sprintu, navikli su nas na medalje. Najčešće su pobedjivali a u Riju, gde su najviše želeli da naprave rezultat, nije ispalo dobro. Jako mi je žao, sigurno vrede za medalju. Ta disciplina je zahtevna, kratko traje i mala greška vas može koštati plasmana. Ostaje velika tuga što je neko ko je bio vidjen na postolju, ostao bez medalje", rekao je on. Pre početka Igara promenjena je posada u ženskom dvojcu, pa su nastupile Nikolina Moldovan i Milica Starović. One su zauzele drugo mesto u B finalu. "Pokušali smo da napravimo novu kombinaciju. Posle dve godine imali smo konkurenciju sestara Moldovan, a sa druge strane Starović i Dalme Benedek Ružičić. Dvosed u prethodnim takmičenjima nije bio dobar da bismo mogli da kažemo da od njih možemo da očekujemo medalju. Pokušali smo da napravimo kombinacije od dve najbolje kajakašice, promenili smo partnere. To nam je do sada uspelo u dva navrata sa Novakovićem i Grujićem i Tomićevićem i Zorićem, kada smo napravili super dvosed i postali su prvaci sveta u Moskvi", rekao je on. "Posle dva uspešna eksperimenta ovog puta kockice se nisu složile. Veslale su ispod naših očekivanja. Sestre Molodvan su izborile da veslaju taj dvosed, ali nisu imale realne šanse za medalje. Mogle su da budu bolje od ovoga što su ostvarile Nikolina i Milica, ali naš cilj je bio medalja, da nam ženski dvojac na 500 metara bude udaran", dodao je on. Aleksić je naveo da u ženskom četvercu "jednostavno nije išlo", da je mnogo toga prooušteno jer nije dovoljno uveslavan i da će se analizirati postignuto kako se ne bi ponovile iste greške. "Ne treba biti nezadovoljan, medalja je svakako veliki podstrek da nastavimo da radimo. U Pekingu nismo imali nijednog kajakaša, u Londonu je ekipa bila mlada. Idemo dalje, pred ovom ekipom je budućnost i sa mnogo optimizma očekujemo takmičenja i Igre u Tokiju, gde očekujem više medalja", rekao je Aleksić.

18:02 - Poraz Liverpula, novi trijumf Čelsija, prva pobeda EvertonaFudbaleri Liverpula izgubili su danas 2:0 na gostovanju Barnliju, dok je Čelsi do pobede nad Votfordom u drugom kolu Premijer lige morao da dodje posle preokreta. Liverpul je danas imao više od 80 odsto poseda lopte, ali nije uspevao da postigne gol. Barnli je poveo već u drugom minutu lepim golom Sema Vouksa, a u 37. je iz kontre povisio na 2:0. "Crveni" su pokušavali, ali do kraja utakmice nisu napravili nijednu izglednu priliku. Čelsi je zabeležio i drugu pobedu u prvenstvu. Votford je danas poveo golom Etjena Kapuea, a onda su Miši Batsuaji i Dijego Kosta doneli "plavcima" trijumf. Everton je ostvario prvi trijumf u sezoni, i to posle preokreta u gostima nad Vest Bromvičom - 2:1. Totenhem je kod kuće napadao Kristal Palas, Hari Kejn i Dele Ali su promašivali, ali je trijumf timu doneo Viktor Vanjama u 80. minutu. Hal je u gostima pobedio Svonsi 2:0. U prvoj današnjoj utakmici, Mančester siti je u gostima pobedio Stouk 4:1. Kasnije danas igraju Lester i Arsenal.

17:31 - Čukarički takođe promenio termin utakmice zbog košarkašaUtakmica šestog kola Super lige Srbije izmedju fudbalera Čukaričkog i Vojvodine igraće se sutra od 19.00, a ne od 20.00 kako je ranije planirano, objavljeno je na sajtu klubu. Razlog promene termina utakmice je košarkaško finale između Srbije i SAD na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Utakmica šestog kola Super lige Srbije Čukarički - Vojvodina počeće sat vremena ranije odnosno u 19 časova umesto u najavljenih 20, kako bi po završetku meča svi bodrili srpske košarkaše u finalu Olimpijskih igara", navodi se u saopštenju kluba. Ranije danas promenjen je i termin odigravanja utakmice izmedju Crvene zvezde i Radnika. Ta utakmica igraće se od 18.00, umesto od 19.00. Finale Olimpijskih igara između košarkaša Srbije i SAD igraće se sutra od 20.45.

17:00 - Deset sportista Australije privedeno na utakmici sa SrbijomDeset australijskih sportista privedeno jer nisu imali validnu akreditacija za posmatranje košarkaškog meča između Australije i Srbije. Portparol Australijskog olimpiijskog komiteta potvrdio je da se među uhapšenim sportistima nalaze biciklisti, ragbisti i veslači koji su privedeni blizu Olimpijskog parka. Među uhapšenim sportistima su i kapiten ragbi tima Ed Jenkins, biciklista Metju Glecer, strelac Aleks Pot, kao i veslači Fiona Albert i Lusi Stiven.Šef obezbeđenja AOK Greg Nans došao je u pritvor oko 03.45 po lokalnom vremenu, kako bi nastavio pregovaranje o puštanju zarobljenih sportista, koji se u pritvoru nalaze više od sedam sati. Manipulacije oko akreditacija možda deluju bezopasno, ali kao dokument mogu poslužiti kao viza za Brazil. Ako MOK odluči da vrati akreditacije, to bi značilo da će sportisti biti deportovani.

15:50 - Muški četvorosed Srbije osmi na 1000 metara u RijuKajakaški četvorosed Srbije završio je danas trku na 1000 metara na osmom mestu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov završili su trku za tri minuta i 10,241 sekund, što im je bilo dovoljno za osmo mesto u A finalu.Zlatnu medalju osvojila je Nemačka, sa vremenom 3:02,143. Srebro je osvojila Slovačka sa 3:05,044, a bronzu Češka sa 3:06,731.

15:22 - Siti ubedljiv u Stouku, Aguero i Nolito po dva golaFudbaleri Mančester Sitija ostvarili su drugi trijumf iz isto toliko utakmica ove sezone u Premijer ligi, pošto su slavili na teškom gostovanju Stouku sa 4:1 (2:0).Siti je do nova tri boda "pogurao" Serhio Aguero sa dva gola u 27. iz penala i 36, a pobedu u finišu je potvrdio rezervista Nolito u 86. i 90+5 minutu.Sve što je domaći tim uspeo da uradi je pogodak iz penala Bojana Krkića u 49. minutu.Ekipa Pepa Gvardiole bila je znatno bolji rival tokom celog meča i posle druge pobede najavila šampionske ambicije.Za goste je ceo meč odigrao Aleksandar Kolarov, ali na svojoj poziciji levog beka, dok su štoperi bili Džon Stons i Nikolas Otamendi.

14:53 - Ženski četverac završio na 14. poziciji na 500 metaraŽenski srpski četverac u kajaku zauzeo je 14. mesto na Olimpijskim igrama u Riju u disciplini K4 na 500 metara.Srpski četvorosed, koji su činile Olivera Moldovan, Nikolina Moldovan, Milica Starović i Dalma Benedek-Ružičić, imao je šesto vreme i završsio na poslednjoj poziciji u B finalu.Do zlata je došao četvertac Mađarske novim olimpijskim rekordom, ispred nemačkih i beloruskih kajakašica.

12:21 - Benteke novi napadač Kristal PalasaBelgijski fudbaler Kristijan Benteke napustio je Liverpul i prešao u Kristal Palas, objavio je danas njegov novi klub.Snažni napadač potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Palasom u transferu vrednom 27 miliona funti i još dodatnih pet miliona u slučaju bonusa.Upravo je 32 miliona funti platio Liverpul Aston Vili prošle godine za njega, ali nije opravdao ni delić očekivanja pošto je postigao samo 10 golova u svim takmičenjima.Menadžer Liverpula Jirgen Klop nije računao na njega za novu sezonu, pa je Benteke bio primoran da potraži novu sredinu.On je četvrto pojačanje tog kluba ovog leta, posle Androsa Tauzenda, Džejmsa Tomkinsa i Stiva Mandande.

11:45 - Divac: Naslednici, uradite ono što mi nismo i osvojite zlatoPredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac čestitao je košarkaškoj reprezentaciji Srbije plasman u finale Olimpijskog turnira u Riju i poželeo joj da uradi ono što njegova generacija nije uspela - savlada SAD i osvoji zlatnu medalju.Pre tačno 20 godina državni tim, u čijem sastavu je bio Divac i sadašnji selektor Aleksandar Djorđević, poražen od SAD u finalu Olimpijskih igara u Atlanti."Bravo naslednici. E sad i ono što mi nismo uspeli, zlato sa Olimpijskih igara", napisao je Divac na svom Tviter profilu posle pobede nad Australijom u polufinalu.Finale u Riju između Srbije i SAD igra se u nedelju od 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

11:02 - Zvezda promenila termin utakmice zbog košarkašaUtakmica šestog kola Super lige Srbije izmedju fudbalera Crvene zvezde i Radnika igraće se sutra od 18.00, a ne od 19.00 kako je ranije planirano, saopštili su danas crveno-beli.Razlog promene termina utakmice je, kako se navodi, košarkaško finale izmedju Srbije i SAD na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru."Pošto se veliko finale igra u 20.45 u nedelju, klub je odlučio da meč sa Radnikom pomeri sat vremena ranije u odnosu na prvobitno zakazan termin i da počne u 18.00 kako bi zvezdaši imali dovoljno vremena da budu i uz košarkaše naše zemlje", navodi se u saopštenju Zvezde.

10:34 - Verati: Matuidi idealan naslednik Pogbe u JuventusuFudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati smatra da je njegov saigrač Blez Matuidi idealan za Juventus, kao zamena za Pola Pogbu koji je u rekordnom transferu prešao u Mančester Junajted, prenose danas međi.Juventus u finišu prelaznog roka pokušava da privoli Matuidija da pređe u Torino i spreman je da šampionu Francuske ponudi 40 miliona evra."Smatram je da Blez pravi igrač za Juventus. On je vezista top klase, uvek ostavlja srce na terenu i veoma je fizički jak. Uz to je pametan i racionalan, a i često zna da se priključi napadu", rekao je Verati za Gazetu delo Sport.Reprezentativac Francuske nema ništa protiv selidbe u Juventus, ali tako ne misle čelnici PSŽ-a jer ne žele da se odreknu jednog od ključnih igrača ekipe.Zanimljivo da se Verati, koji je takođe vezista kao i Matuidi, spominjao kao jedan od mogućih Pogbinih naslednika, ali je odlučio da produži ugovor sa PSŽ-om.

10:01 - Rusiji oduzeta još jedna atletska medalja iz PekingaRusiji je oduzeta još jedna atletka olimpijska medalja sa Igara u Pekingu iz 2008. pošto je takmičarka na 100 metara Anastasija Kapačinskaja bila pozitivna na steroid.Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je Rusiji srebrnu medalju iz ženske štafete četiri puta 400 metara.Jamajka je tako umesto bronzane dobila srebrno odličje, dok je treće mesto pripalo Belorusiji.Kapačinskoj je, takodje, oduzeto peto mesto iz trke na 400 metara.To je druga atletska medalja koja je ove nedelje oduzeta Rusiji, pošto je prethodno oduzeto zlato sa štafete 4x100.

09:37 - Raduljica: Ogromna stvar za sve SrbeKošarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica rekao je da je osvajanje olimpijske medalje velika stvar i da njegovoj ekipi ne treba dodatni motiv od finala protiv SAD."Možda deluje da je bilo lako u polufinalu, ali mi smo napravili da tako izgleda. Australijanci su nam u prošloj utakmici pokazali kako treba da igramo, naučili su nas lekciju i mi smo to ovaj put primenili na njima. Igrali smo timsku odbranu", rekao je Raduljica novinarima posle utakmice u Rio de Žaneiru.Srbija se plasirala u finale Olimpijskih igara, pošto je sa 87:61 pobedila Australiju. Za zlatnu medalju boriće se sa selekcijom SAD.Raduljica je naveo da njegovoj ekipi ne treba dodatni motiv u finalu."Ne treba ti veći motiv od finala Olimpijskih igara. Amerika... Ne treba nam drugi motiv. Pogotovo jer smo pokazali da možemo da igramo sa njima i da možemo da ih pobedimo. To nam daje veliku nadu", kazao je Raduljica.Prema njegovim rečima, osvajanje medalje je velika stvar za Srbiju."Ovo je za nas ogromna stvar, za Srbiju, porodice, igrače, za sve koji se osećaju Srbima. Ježim se kad pomislim na to, a mogu da pomislim šta njima to znači", dodao je centar."Od nas može da se očekuje još medalja", istakao je Raduljica.Njegov saigrač Nikola Jokić rekao je da je Srbija pokazala nadmoć u polufinalu."Bili smo baš nadmoćni, moram da kažem, tačno tako je bilo, istukli smo ih baš dobro", rekao je Jokić.Finale će se igrati u nedelju od 20.45.

09:16 - Tijana Bošković: Još smo u šoku, želimo zlatnu medaljuSrpska odbojkašica Tijana Bošković rekla je danas da je medalja na Olimpijskim igrama veliki uspeh, ali da će njena reprezentacija učiniti sve da pobedi u finalu i osvoji zlato."Utisci se još nisu slegli, i dalje smo u šoku. Ovo je istorijski uspeh za srpsku žensku odbojku, imamo osiguranu medalju, ali ćemo pokušati da se ne zaustavimo na srebru i da idemo na zlatno, naravno, da uspeh bude još veći", rekla je Boškovićeva novinarima u Rio de Žaneiru.Srbija je u dramatičnoj utakmici pobedila SAD sa 3:2 u setovima u polufinalu Olimpijskih igara i sa Kinom će se boriti za zlatnu medalju.Tijana Bošković je kazala da njena ekipa nije mnogo slavila pobedu nad SAD i da mora maksimalno da se koncentriše na finale."Utakmica u polufinalu je bila za infarkt. Naredni protivnik je poznat, igrale smo s njima u grupi, neočekivano lako pobedile, ali sada sigurno neće biti tako lako. Kina igra sve bolje", kazala je ona.Prema njenim rečima, sve odbojkašice imaju snage za finale."Verujem u nas, daćemo maksimum i nadamo se najboljem. Posle pobede u polufinalu se cela Srbija digla na noge, svi nas bodre, prate. Hvala im na tome. Nadam se da ćemo obradovati narod još više", rekla je Tijana Bošković.Finale će početi u nedelju u 3.15.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track