BLOG UŽIVO, VIDEO: Bogdanović vodio Fener do pobede protiv Olimpijakosa
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Bogdanović vodio Fener do pobede protiv Olimpijakosa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Barselona slavila protiv ArmanijaKošarkaši Barselone pobedili su večeras u gostima ekipu Armanija sa 83:78 (22:22, 19:23, 24:10, 18:23) u 23. kolu Evrolige.Barselona je stigla devete pobede u Evroligi i sada je na 11. mestu na tabeli, dok je Armani na 15. poziciji sa skorom od sedam pobeda i 16 poraza.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ante Tomić sa 19 poena, Peteri Koponen je dodao 16, a Aleksandr Vazenkov 13 poena.U redovima Armanija najbolji je bio Avudu Abas sa 14 poena, dok je Andera Ćićarini postigao 11. Srpski košrakaš Milan Mačvan ubacio je 10 poena, dok je Miroslav Raduljica meč završio sa četiri poena.

22:08 - Lens Armstrong na sudu u novembru po tužbi američke vladeRočište o 100 miliona dolara koliko u sudskoj tužbi traži američka vlada od bicikliste Lensa Armstronga zakazano je za novembar. ; Sudija američkog okružnog suda Kristofer Kuper je danas zakazao sudjenje za 6. novembar u Vašingtonu. ; Armstrongov pravni tim tražio je da se sudjenje odloži za 2018. godinu zbog potencijalnog poklapanja sa drugim obavezama.Američka vlada traži od Armstronga da vrati 32 miliona dolara koliko je državna kompanija Ju Es Postal Servis (US Postal Service) dala da spoznoriše njegov tim, plus odštetu. ; Armstrongov bivši kolega iz ekipe US Postal Flojd Landis (Floyd) optužio je maja 2010. Armstronga da je prekršio sponzorski ugovor uzimajući nedozvoljena sredstva i podstičući ostale iz tima da to čine.Američka vlada pridružila se tužbi 2013. pošto je Armstrong priznao da je varao i pošto mu je oduzeto sedam titula Tur de Fransa. ; Landis, ;kome je 2006. oduzeto prvo mesto na Tur de Fransu zbog pozitivnog testa na doping, ;mogao bi da dobije 25 odsto od naknadjene štete koju sud bude dodelio. ; Armstrong je doživotno suspendovan oktobra 2012. i oduzeto mu je sedam titula na Tur de Fransu pošto je te godine priznao da je koristio doping. On je pre toga u raznim parnicama i sudskim procesima godinu dana negirao da je uzimao zabranjene supstance.

21:33 - Roma, Ajaks, Bešiktaš i Anderleht u osmini finala LEFudbaleri Rome, Ajaksa, Bešiktaša, APOEL-a i Anderlehta plasirali su se u osminu finala Lige Evropa.Roma je na svom terenu izgubila od Viljareala sa 0:1 u revanš meču šesnaestine finala Lige Evropa, ali su prošli dalje zbog ubedljive pobede u prvom meču. Roma je u prvom meču slavila sa 4:0.Jedini gol na večerašnjem meču u Rimu postigao je Rafael Bore u 16. minutu. Fudbaleri Ajaksa pobedili su na svom terenu Legiju sa 1:0 i taj jedan gol im je bio dovoljan za plasman u osminu finala. U prvom meču je bilo 0:0. Strelac pobedničkog gola na današnjem meču bio je Nik Firgever u 49. minutu.Ruski Zenit je večeras slavio sa 3:1 protiv Anderlehta, ali mu taj trijumf nije bio dovoljan za prolaz dalje. Anderleht je u prvom meču pobedio sa 2:0. Zenit je bio blizu plasmana u osminu finala pošto je vodio sa 3:0 sve do 90. minuta, ali je tada Isak Telin pogodio i odveo Anderleht dalje. U osminu finala plasirao se i Bešiktaš koji je u Istanbulu pobedio Hapoel Biršebu sa 2:1. Turska ekipa je slavila i u prvom meču, rezultat je bio 3:1. APOEL je sa 2:0 pobedio Atletik Bilbao, pa se posle poraza od 3:2 u prvom meču plasirao medju 16 najboljih ekipa u Ligi Evropa.

21:12 - Bogdanović vodio Fener do pobede protiv OlimpijakosaKošarkaši Fenerbahčea pobedili su na svom terenu ekipu Olimpijakosa sa 67:64 u 23. kolu Evrolige.Turska ekipa sada ima skor od 15 pobeda i osam poraza i četvrta je na tabeli, dok je Olimpijakos upisao sedmi poraz i treći je na tabeli Evrolige. Ekipu Željka Obradovića je do pobede vodio srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović koji je postigao 27 poena. Bogdanovića je najbolje pratio Luidji Datome sa 17 poena, dok su svi ostali igrači imali jednocifren učinak. Srpski košarkaš Nikola Kalinić je meč završio sa četiri poena. U redovima Olimpijakosa najbolji je bio Erik Grin sa 17 poena. Sprski centar Nikola Milutinov postigao je samo dva poena.

21:46 - Vizura u četvrfinalu kupa CEVOdbojkašice Vizure plasirale su se danas u četvrtfinale Kupa CEV, pošto su u osmini finala eliminisale ukrajainski Himik iz Južnjeg.Vizura je večeras, u dvorani Magnet u Brčkom, savladala Himik sa 3:2 (25:14, 23:25, 23:25, 25:20, 15:8) posle 117 minuta igre.Prva utakmica nije odigrana pošto odbojkašice Vizure zbog vremenskih neprilika nisu uspele da doputuju u Ukrajinu, pa je CEV odlučio da se igra samo jedan meč.Vizura će u četvrtfinalu (8. i 15. marta) igrati protiv ruskog Dinama iz Kazanja. Prvi meč će se odigrati u Kazanju, a revanš u Beogradu.

21:15 - CSKA siguran protiv MakabijaKošarkaši CSKA pobedili su danas u Moskvi ekipu Makabija sa 93:81 u utakmici 23. kola Evrolige. Ruski klub je ovom pobedom stigao do 17. trijumfa u Evroligi i tako nastavio borbu s Real Madridom za prvo mesto na tabeli. Makabi sada ima skor osam pobeda i 15 poraza i nalazi se na 13. poziciji na tabeli.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nando de Kolo sa 29 poena, Kajl Hajns je ubacio 14, a sprski košarkaš Miloš Teodisić je meč završio sa 11 poena, četiri skoka i osam asistencija. U ekipi Makabija istakao se Silven Landesberg sa 19 poena, Viktor Rud je dodao 14, a Kolton Ajverson dva poena manje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

20:20 - Kerber i Svitolina u polufinalu DubaijaNemačka teniserka Andjelik Kerber plasirala se danas u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je u četvrfinalu pobedila Hrvaticu Anu Konjuh sa 6:3, 6:2.Kerber će u polufinalu igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline koja je pobedila Amerikanku Loren Dejvis 6:0, 6:4.U drugom polufinalu će se sastati Anastasija Sevastova iz Letonije i Dankinja Karolina Voznjacki.Sevastova je u četvrfinalu pobedila Kineskinju Van Can sa 6:4, 7:5, dok je danska teniserka bila bolja od Amerikanke Ketrin Belis sa 6:3, 6:2.

20:01 - Olimpijakos u osmini finala LEFudbaleri Olimpijakosa plasirali su se u osminu finala Lige Evropa, pošto su u revanš utakmici šesnaestine finala pobedili u gostima pobedili Osmanilspor sa 3:0. Prvi meč, koji je odigran pre nedelju dana u Grčkoj, završen je bez golova. U prvom poluvremenu današnjeg meča u Ankari nije bilo golova, ali je u nastavku Olimpijakos uspeo da stigne do trijumfa. Olimpijakos je poveo u 47. minutu golom Karima Ansarifarda, na 2:0 je u 70. minutu povisio Tarik Elnonusi u 70, da bi Ansarifard potvrdio pobedu grčkog tima četiri minuta pre kraja meča.

19:44 - Brazil igra prijateljski meč protiv Australije u MelburnuFudbalske reprezentacije Brazila i Australije odigraće u junu prijateljsku utakmicu u Melburnu. Taj meč je na programu 13. juna, samo četiri dana pre nego što će Brazil, takodje u Melburnu, odigrati prijateljski meč protiv Argentine. Brazil je prvi u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i već u martu može da osigura plasman u Rusiju. Australija je trenutno treća u svojoj grupi azijskih kvalifikacija za SP 2018. godine.

19:17 - Skijaš iz Venecuele priča dana na Svetskom prvenstvuSkijaš iz Venecuele Adrijan Solano postao je glavna vest sa Svetskog prvenstva u Lahtiju, a danas je otkrio kroz šta je sve morao da prodje da bi uopšte stigao do Finske. Optužili su ga za terorizam, potom da je ekonomski migrant, bio je u zatvoru nakon čega je deportovan. Medjutim, usprkos silnim problemima Solano je stigao do Lahtija kako bi nastupio na Svetskom prvenstvu u skijaškom trčanju gde je osvojio poslednje mesto u kvalifikacijama sprinta na 1,6 kilometara, dok na 10 kilometara nije izdržao do kraja trke, piše Hina. Skijaški stručnjaci su njegove nastupe označili kao najgore u istoriji tog sporta, ali je 22-godišnji Solano pobrao simpatije navijača širom sveta. Tokom svojih nastupa Solano se borio i sa snegom i sa skijama. Padao je, svako malo se odmarao i na kraju nekako stigao do cilja kvalifikacija trke na 1,6 kilometara sa više od 10 minuta zaostatka. Kroz cilj je prošao sa osmehom na licu, a njegov nastup odmah je postao hit na društvenim mrežama. "Srećan sam jer sam došao do cilja, premda u Lahtiju uopšte nisam imao prilike da treniram", rekao je on nakon trke.Mediji su ubrzo otkrili kakav je dramatičan put morao da prodje kako bi uopšte došao do Finske. Kada je sredinom januara krenuo iz Venecuele na pripreme u Švedsku, na presedanju u Parizu zaustavila ga je francuska policija. Prvo su ga sumnjičili da je terorista, a potom da je ekonomski emigrant. "Nisu mi verovali da sam skijaš trkač iz Venecuele. Diskriminisali su me samo zbog mog odevanja, boje kože i izgleda", rekao je Solano. "Policija mu se smejala, svi su tvrdili kako u Venecueli nema snega", kazao je njegov trener Sesar Baena i dodao da je Adrijan naporno trenirao na skijama na točkovima.Na kraju su ga deportovali u domovinu, a pošto potom nije imao dovoljno novca za novo putovanje bio je korak do odustajanja. Za njegovu priču čuli su u Finskoj i preko društvenih mreža su prikupili novac za kartu i put. "U drugom pokušaju sam izbegao Francusku i stigao do Finske", rekao je Solano.U Lahti je stigao samo nekoliko sati pre kvalifikacija na 10 kilometara. Nastupio je, ali je na polovini staze odustao. Nakon prvih 3,5 kilometara je imao više od pola sata zaostatka za vodećim.U današnjim kvalifikacijama sprinta na 1,6 kilometara ipak je stigao do cilja. "Mogao sam da budem bolji da nisam izgubio mesec dana treninga", rekao je on.

18:13 - Krunić i Stojanović u polufinalu BudimpešteSrpske teniserke Aleksandra Krunić i Nina Stojanović plasirale su se danas u polufinale turnira u Budimpešti u konkurenciji dublova.Krunić i Stojanović su u četvrfinalu pobedile Ruskinju Irinu Hromačevu i Marina Zanevska iz Belgije sa 6:0, 6:2 za samo 54 minuta igre.Srpske teniserke će se za plasman u finale boriti protiv Se Šuvei s Tajvana i Oksane Kalašnikove iz Gruzije.

17:29 - Skijašici Lari Gut operisano kolenoAktuelna šampionka Svetskog kupa u skijanju Lara Gut operisano je levo koleno, koje je nedavno povredila na Svetskom prvenstvu u Sen Moricu. Ta 25-godišnja skijašica iz Švajcarke je napisala da je uspešno protekla operacija prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena, obavljena početkom ove nedelje.Gut se povredila pre dve nedelje na treningu pred trku u slalomu u alpskoj kombinaciji na Svetskom prvenstvu u Sen Moricu. Ona je zbog povrede ranije okončala učešće na Svetskom prvenstvu i u Svetskom kupu u kojem zauzima drugo mesto sa 1.023 boda, 180 manje od vodeće Amerikanke Mikaele Šifrin. Šifrin uoči vikenda u Kran Montani ima više od 400 bodova prednosti od naredne takmičarke, Italijanke Sofije Gođe.

Lara Gut, foto: Profimedia
Lara Gut, foto: Profimedia

16:43 - Džikić: Ko god da bude u timu moraće da radi i za drugeTrener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da se situacija u ekipi nije promenila i da će košarkaši koji budu igrali morati da obave posao i za one odsutne. "Poznati su učesnici plej-ofa, ali borba oko pozicija traje do poslednjeg kola. Naša situacija je svima poznata. I neće se promeniti za meč protiv Zadra... Ko god da bude u timu sutra, moraće da radi posao i za one koji ne mogu da igraju", rekao je Džikić. Košarkaši Partizana igraju u petak od 18 časova u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Zadra, utakmicu 23. kola Jadranske lige. Crno-beli u poslednjih desetak dana imaju problema sa sastavom zbog bolesti igrača, ali i trenera Džikića. Utakmice su propustili Vil Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica, Džikić nije vodio ekipu, a probleme imaju i nekolicina drugih igrača. Krilo Partizana Mihajlo Andrić je u timu uprkos zdravstvenim problemima koji ga muče još od četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća. "Još četiri utakmice su pred nama do početka polufinala i svaka od njih može biti odlučujuća kada je u pitanju pozicija sa koje ćemo u plej-of. Borićemo se jedni za druge, za klub i za što bolji plasman na tabeli", rekao je Andrić. Partizan se bori za drugo mesto u Jadranskoj ligi. Crno-beli trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa 16 pobeda i šest poraza, Budućnost na trećem mestu ima 16 pobeda i sedam poraza uz utakmicu više, dok drugoplasirana Cedevita ima pobedu više. Zadar je poslednji na tabeli skorom od sedam pobeda i 15 poraza i bori se za opstanak u regionalnoj ligi.Ulaz na tribine na sutrašnju utakmicu je besplatan, dok karta za parter košta 500 dinara.15:54 - Mercedes predstavio bolid W08Ekipa Mercedesa predstavila je danas novi bolid W08, a prve krugove na stazi Silverston vozio je Luis Hamilton, koji će ove godine pokušati da osvoji četvrtu titulu svetskog šampiona u Formuli 1. Upitan za prve utiske o novom bolidu, Hamilton je rekao da je osećaj "neverovatan" i "sjajan", preneo je Bi-Bi-Si. Ekipe su pravile vozila na osnovu novih pravila u Formuli 1, pa će ove godine bolidi biti brži, uz dramatičniji izgled, ali će vozači morati da budu mnogo spremniji. Dizajn Mercedesovog bolida je elegantan, uz uži zadnji deo. "Juče sam prvi put video završen bolid. To je najdetaljniji deo mašinerije koji sam ikada video u Formuli 1. Ovo nije bio pravi test, samo sam odvezao nekoliko krugova da se uverimo da bolid može da ide, ali sam uspeo da idem brže u poslednjih par krugova. Osećaj je gotovo isti u odnosu na prošlogodišnji u pogledu ergonomije, ali sada oko sebe imaš veću i još snažniju zver", rekao je Hamilton. Popodne će bolid isprobati i Valteri Botas, koji je zamenio Nika Rozberga u Mercedesu. Rozberg je prošle godine, pet dana po osvajanju šampionske titule, završio karijeru.15:05 - Alba: Isko ima veliki kvalitet, dobrodošao je u Barselonu Fudbaler Barselone Đordi Alba pozvao je vezistu Reala Iska Alarkona da napravi senzacionalan potez i dođe na Nou Kamp. Isko, koji je svojevremeno bio saigrač Albe u Valensiji, skoro sigurno napušta Madrid na kraju sezone nezadovoljan minutažom i ulogom u timu, jer trener Zinedin Zidan više poverenja ima u Luku Modrića, Kazemira i Tonija Krosa, ali i u rezervistu Džejmsa Rodrigeza. "Svaki dobar igrač je dobrodošao u Barselonu. Imam veliko poštovanje prema Isku, zajedno smo igrali u Valensiji i znam da ima veliki kvalitet. Vreme će reći da o nečemu više (transferu u Barselonu prim. aut)", rekao je Alba za španske medije. Ukoliko se ostvari transfer, Isko će napraviti potez sličnan onom iz 1996. godine kada je sadašnji trener Barselone Luis Enrike prešao iz Reala u Kataloniju. Izvesno je da 24-godišnji španski fudbaler odlazi iz Reala, a moguće nove sredine su još Čelsi, Arsenal, Mančester Siti i Juventus.14:38 - Džikić: Protiv Zadra se ništa ne menjaTrener Partizana Aleksandar Džikić poručio je da će košarkaši koji budu igrali protiv Zadra morati da rade posao i za sebe i za odsutne. Partizan će u petak dočekati Zadar u 23. kolu ABA lige, a nije poznato da li će Džikić zbog bolesti voditi crno-bele. "Poznati su učesnici plej-ofa, ali borba oko pozicija traje do poslednjeg kola. Naša situacija je svima poznata i neće se promeniti za meč protiv Zadra. Ko god da bude u timu moraće da radi posao i za one koji ne mogu da igraju", izjavio je Džikić. Krilo crno-belih Mihajlo Andrić, takođe je "rovit", ali će ponovo na teren. "Još četiri utakmice su pred nama do početka polufinala i svaka od njih može da bude odlučujuća kada je u pitanju pozicija sa koje ćemo u plej-of. Borićemo se jedni za druge, za klub, i za što bolji plasman na tabeli", rekao je Andrić.14:28 - Folksvagen zvanično vozilo Evropskog dvoranskog prvenstva u BeograduAtletski savez Srbije (ASS) potpisao je ugovor sa kompanijom Porše SCG, pa će zvanično vozilo predstojećeg Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu biti Folksvagen. "Vrednost ovih vozila je više od milion evra što dovoljno govori o značaju ugovora", rekao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović. Kako se navodi u saopštenju, kompanija Porše SCG uručila je na korišćenje 38 vozila marke Folksvagen atletičarima i organizatorima Evropskog dvoranskog prvenstva, koje će se od 3. do 5. marta održati u Beogradskoj areni. "Ovo je najveći ugovor koji je Atletski savez Srbije ikada potpisao. Nadam se da će se saradnja sa Folksvagenom nastaviti i u budućnosti i da će ostati uz nas i nakon šampionata Evrope", naveo je generalni sekretar ASS Slobodan Branković. Na Evropskom prvenstvu u Areni učetvovaće više od 1.000 sportista, trenera, zvaničnika i sudija, a Beogradska arena je prilagođena standardima koje propisuje Evropska atletska federacija i moći će da primi 10.000 ljudi.

14:00 - Stolica očekuje kvalitetnu utakmicu u NišuTrener fudbalera Voždovca Ilija Stolica rekao je danas da očekuje kvalitenu utakmicu protiv Radničkog u Nišu, u 23. kolu Super lige Srbije. "Još jedno gostovanje ekipi koja sa pravom pretenduje na Evropu. Očekuje nas kvalitetna utakmica. Otkako je ekipu preuzeo Milan Rastavac Radnički je pokazao kvalitetnu igru i rezultate i sa pravom ima visoke ambicije", rekao je Stolica, preneo je sajt kluba. Fudbaleri Voždovca u subotu od 14 časova igraju u Nišu protiv Radničkog, utakmicu 23. kola Super lige Srbije. Beogradski klub zauzima deveto mesto na tabeli sa 28 bodova, a Radnički je sedmi sa dva boda više. "Mi smo kroz prvo kolo pokazali kakve su naše ambicije i da želimo da dođemo do pozicije za plej-of. Očekuje nas duel dve dobro organizovane ekipe koje hoće da igraju fudbal i verujem da će publika u Nišu uživati", dodao je Stolica. Fudbaler Voždovca Aleksandar Filipović rekao je da je u Nišu uvek neugodno gostovanje. "Ekipa Radničkog je dobra ekipa, koja dobro igra na domaćem terenu. Ipak, mi isključivo gledamo nas i našu igru", naveo je Filipović.13:31 - Besplatno na Partizan – ZadarKošarkaški klub Partizan saopštio je da će ulaz na tribine na utakmicu sa Zadrom u 24. kolu ABA lige bude besplatan. Svi koji budu želeli da meč posmatraju iz partera dvorane "Aleksandar Nikolić" moraće da plate 500 dinara. Utakmica je na programu u petak u 18 časova. Partizan se bori za drugo mesto u Jadranskoj ligi. Crno-beli trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa 16 pobeda i šest poraza, Budućnost na trećem mestu ima 16 pobeda i sedam poraza uz utakmicu više, dok drugoplasirana Cedevita ima pobedu više.Zadar je poslednji na tabeli skorom od sedam pobeda i 15 poraza i bori se za opstanak u regionalnoj ligi.

13:05 - Kasiljas: Bufon mi je rekao da je odlučio crveni karton

12:40 - De Bur želi da radi u Premijer ligiHolandski trener Frank de Bur rekao je da bi voleo da radi u Premijer ligi, posle neuspešnog boravka u fudbalskom klubu Inter. De Bur je bez mnogo uspeha predvodio Inter od avgusta do novembra prošle godine, ali je pre toga sa Ajaksom osvojio četiri šampionske titule. On je u prošlosti odbio ponude Liverpula, a mediji su spekulisali da su za njega bili zaniteresovani Totenhem, Njukasl, Svonsi i Hal. Bivši holandski reprezentativac rekao je da je spreman da se vrati trenerskom poslu. "Voleo bih da budem trener u Premijer ligi. Ali projekat mora da bude pravi. Bila mi je čast kada sam čuo da je Liverpul zainteresovan, ali to je bilo prerano, pošto sam bio u Ajaksu samo godinu dana. Želeo sam da postignem veći uspeh u Ajaksu i to sam učinio", rekao je De Bur. De Bur je jedan od najboljih fudbalera u istoriji Ajaksa, sa kojim je osvojio pet šampionskih titula, dva holandska Kupa, Ligu šampiona, Kup UEFA, Superkup Evrope i interkontinentalni kup. Tokom karijere igrao je i za Barselonu, sa kojom je osvojio Primeru, Galatasaraj, Rendžers, Al-Rajan i Al-Šamal, gde je 2006. godine završio karijeru.

12:16 - Lalana produžio ugovor sa LiverpulomFudbaler Liverpula Adam Lalana potpisao je novi ugovor sa tim klubom. Englez je produžio saradnju na tri plus jednu godinu, a nedeljno će zarađivati 110.000 funti. Lalana je u Liverpul stigao 2014. godine iz Sautemptona za 25 miliona funti i odigrao 117 utakmica u svim mečevima. "Trebalo mi je vremena da se prilagodim, ali se sada osećam kao kod kuće i mislim da se to oseća i na terenu. Najvažnije je da osećam da zaista mogu da budem još bolji u godinama koje slede. Mislim da trenutno igram najbolje u svojoj karijeri, svež sam i spreman da na tom nivou ostanem još dugo. Odluka o produžtku ugovora nije bila teška, ni sekund se nisam dvoumio", rekao je Lalana i dodao: "Imamo sve uslove da budemo uspešni. Znamo da će menadžer biti posvećen klubu u narednim godinama, tako da je sve na mestu. Imamo stabilnost i ambiciju, to je dobitna kombinacija. Verujem da možemo svakoga da pobedimo. Dobro je vreme biti u Liverpulu, a kao što je i Klop rekao nedavno, mi smo još u početku svog razvoja, tako da su bolja vremena pred nama".

11:50 - Nasri: Nije Venger krivNekadašnji fudbaler Arsenala Samir Nasri rekao je da nije menadžer "tobdžija" Arsen Venger kriv zbog slabijih partija londonskog kluba, već da je problem u igračima. Vengeru ističe ugovor na kraju sezone i tek treba da odluči o svojoj budućnosti u klubu, a Nasri je stao u njegovu odbranu. "Ne možete kritikovati čoveka poput njega. Arsenal je bio veliki klub, a on ga je učinio još većim u poslednjih 20 godina. Nije on kriv što klub nema uspeha u ligi. Igrači su ti koji ne prave rezultate", rekao je Nasri i dodao: "Teško mi je da kažem nešto loše o Vengeru. Mnogo mu dugujem. On me je doveo u Premijer ligu i postao sam bolji igrač. Svi igrači koje je trenirao, kada su napustili Arsenal postali su još bolji igrači. Tako da ne mislim da je do njega, već do igrača".11:25 - Baka odbio Kineze i 12 miliona evra po sezoniGolgeter Milana Kolumbijac Karlos Baka odbio je transfer u kineski Tjanđin koji bi italijanskom klubu doneo obeštećenje od 35 miliona evra, a njemu godišnju platu od 12 miliona, trostruko veću od sadašnje. Kako prenosi Gazeta delo sport, Baku, koji u poslednje vreme nije u ljubavi ni sa rukovodstvom kluba, ni sa navijačima, želeo je trener kineskog kluba Fabio Kanavaro, ali on nije hteo da stavi novac ispred fudbalskih razloga. Ukoliko bude odlazio uslov je jaka liga i kvalitetan klub, pošto želi da igra za Kolumbiju na Mundijalu u Rusiji.

11:06 - Pakjao i Kan pregovoraju o meču za tituluBokseri Meni Pakjao i Amir Kan potvrdili su danas da njihovi predstavnici pregovaraju o meču za titulu svetskog prvaka u velter kategoriji u verziji WBO. Pakjao je nedavno pozvao pratioce na Tviteru da izaberu njegovog narednog protivnika, a najviše glasova dobio je Britanac Amir Kan. Kan je dobio 48 odsto glasova, ispred sunarodnika Kela Bruka, Australijanca Džefa Horna i Amerikanca Terensa Kroforda. "Trenutno pregovaramo sa Menijem. Uskoro. Pratite ovu stranicu", naveo je 30-godišnji Kan na svom Tviter profilu. Filipinski bokser potvrdio je pregovore i naveo da se uskoro očekuju vesti o meču. "Moj tim pregovara sa Amirom Kanom o našoj predstojećoj borbi", naveo je Pakjao, svetski šampion u šest težinskih kategorija. Pakjao (38) je nedavno rekao da će borba biti održana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On će u tom meču braniti šampionski pojas osvojen u novembru pobedom protiv Džesija Vargasa. On je karijeru završio prošlog aprila, ali se vratio iz penzije za meč protiv Vargasa.

10:55 - Runijev menadžer pregovara sa kineskim klubovimaAgent fudbalera Mančester junajteda Vejna Runija nalazi se u Kini gde pokušava da obezbedi ugovor najboljem strelcu u istoriji Junajteda. Agent Pol Stretford nalazi se u Kini, ali nema garancija da će postići dogovor o transferu pre nego što se završi prelazni rok u toj zemlji, 28. februara. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), činjenica da je Stretford u Kini, jasno pokazuje da trener Junajteda Žoze Murinjo pušta Runija da ode sa Old Traforda. Ako 31-godišnji Runi ne napusti klub ovog meseca, gotovo sigurno će otići na leto. Kapiten Engleske je izgubio mesto u prvom timu otkako je Murinjo preuzeo Junajted. On je od 17. decembra bio starter u samo tri utakmice, a nedavno je rekao da osim Junajteda i Evertona neće igrati ni za jedan drugi klub u Engleskoj. Runi je upoznat sa interesovanjem pojedinih kineskih klubova, ali ne zna sa kojima pregovara njegov agent. Mediji su naveli da se radi o Peking Guanu, ali izvor BBC naveo je da taj klub nije zainteresovan za Runija. Zbog ograničenog broja stranaca u ekipi, verovatnije opcije za Runija su Djangsu Suning i Tjencin.

10:40 - OKS slavi 107. rođendan

10:20 - Santi Kazorla završio sezonu

09:56 - Jovetić: Bili smo bolji od LesteraFudbaler Sevilje Stevan Jovetić rekao je da je njegova ekipa bila mnogo bolja od Lestera u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, ali da će morati mnogo bolje da se pripremi za revanš u Engleskoj. Fudbaleri Sevilje pobedili su sinoć na svom terenu Lester sa 2:1. Domaći tim poveo je golovima Pabla Sarabije u 25. i Hoakina Koree u 62. minutu, a gol za engleskog šampiona postigao je Džejmi Vardi u 73. minutu. Španski tim mogao je da postigne još jedan gol, ali je Korea promašio jedanaesterac u 14. minutu. "Utakmica je bila nezgodna, Lester je dobra ekipa i igra dobro u Ligi šampiona. Mi smo igrali mnogo bolje od njih, imali smo šanse i trebalo je da ih iskoristimo", rekao je Jovetić. Jovetić, koji je došao u Sevilju na pozajmicu iz Intera, rekao je da je Lester, posle gol Vardija, ostao u igri za četvrtfinale. "Njima je taj gol važan. Mi smo znali da ni kod 2:0 duel nije gotov, moramo da se pripremimo mnogo bolje za revanš i da pobedimo", naveo je bivši fudbaler Partizana. Revanš utakmica Lestera i Sevilje na programu je 14. marta u Engleskoj.

09:40 - Nemanja Bjelica nastavlja karijeru u Njujork Niksima?Košarkaš Minesote i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica mogao bi da nastavi karijeru u Njujork Niksima. Minesota i Njujork planiraju trejd u koji bi trebalo, između ostalih, trebalo da budu uključeni Derik Rouu i Nemanja Bjelica. Međutim, postoji mogućnost da Bjelica završi u nekom drugom klubu. Srpski košarkaš je tokom sezone prosečno beležio 5,5 poena po utakmici, uz 3,3 skoka. Rok za trejd u NBA ligi ističe večeras.09:10 - Del Potro: Federerov povratak? Zato je najbolji u istorijiArgentinski teniser Huan Martin del Potro izjavio je da je Rodžer Federer najbolji igrač svih vremena. Del Potro je istakao da je oduševljem povratkom Švajcarca posle šestomesečne pauze. "Mislim da je fantastično za naš igrače, ali i navijače. Probudio sam se u 5 ujutru da bih gledao finale, a da su igrali neki drugi teniseri, mislim da to ne bih uradio", rekao je Del Potro. On je istakao da je Federer primer svim teniserima. "Od njih možete učiti svakoga dana, možete ih pobediti jer su normalni. Kada posedujete prirodni talenat poput Federera, jedino što je važno da fizički budete na dobrom nivou. Ako sam ja uspeo da se vratim i odradim dobru predsezonu posle duge pauze zbog porede, zamislite njega. Zato je najbolji igrač svih vremena", naveo je Argentinac. Del Potro tvrdi da bi Federer, uprkos tome što je u 36. godini života, mogao da se uključi u borbu za vrh svetskog tenisa. "Nadam se da će ostati zdrav – bilo bi lepo kada bi se borio sa Đokovićem i Marijem za prvu poziciju na ATP listi", zaključio je Del Potro.

08:35 - Platini prvi put na stadionu od suspenzijeBivši predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini vratio se na stadion prvi put od kako je prošle godine suspendovan. On je u sredu sa tribina gledao klub u kom je nekada igrao Sent Etjen, koji je eliminisan od Mančester junajteda u šesnaestini finala Lige Evrope. Platini je suspendovan iz svih fudbalskih aktivnosti zbog sukoba interesa, pošto je kao savetnik dobio dva miliona dolara od Svetske fudbalske federacije (FIFA) 2011. godine. Legenda francuskog fudbala nije gledala nijedan meč na letošnjem Evropskom prvenstvu koje je organizovano u njegovoj zemlji, iako je Etički odbor FIFA odobrio da prisustvuje utakmicama.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

08:20 - Svetska liga pred 35.000 gledalacaZavršni turnir Svetske lige održaće se u brazilskoj Koritiba od 4. do 8. jula, saopštila je Svetska odbojkaška federacija (FIVB). Utakmice će se igrati na Baišada areni, stadionu fudbalskog kluba Atletiko Parana, koja može da primi 35.000 gledalaca. Pored domaćina Brazila, učestvovaće još pet najuspešnijih reprezentacija. Srbija, koja je aktuelni osvajač Svetske lige, biće domaćin turnira B grupe prvog vikenda, od 2. do 4. juna u Novom Sadu. Protivnici će biti SAD, Belgija i Kanada. Reprezentacija Srbije će drugog vikenda igrati u Teheranu sa Argentinom, Iranom i Belgijom, a trećeg u Kordobi sa Argentinom, Bugarskom i Brazilom. Finalni turnir Gran prija za odbojkašice igraće se od 2. do 6. avgusta u kineskom gradu Nandjing. Srbija će prethodno prvog vikenda preliminarne faze igrati u Ankari od 7. do 9. jula protiv Turske, Brazila i Belgije, drugog od 14. do 16. u Sendaiju sa Brazilom, Japanom i Tajlandom, a trećeg od 21. do 23. u Hongkongu s Rusijom, Japanom i Kinom. FIVB je saopštio da u Gran priju 2017. godine neće biti tehničkih tajm-auta.08:00 - Tim pobedio i LajovićaSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Rio de Žaneiru. Lajović je u osmini finala poražen od Austrijanca Dominika Tima 2:0, po setovima 6:2, 7:5. Austrijanac je u prvom kolu pobedio i Janka Tipsarevića. Tim u će u četvrtfinalu igrati protiv Švarcmana.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track