BLOG UŽIVO, VIDEO: Grin se nagodio, plaća 560 dolara kazne
Foto: Fonet AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Grin se nagodio, plaća 560 dolara kazne

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:42 - Rozberg produžio ugovor sa MercedesomVozač Formule 1 Nemac Niko Rozberg produžio je ugovor sa timom Mercedesa do 2018. godine, prenose strani mediji. Rozberg, koji je u Mercedesu od 2009. godine, nastaviće da sarađuje sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom, uprkos nesuglasicama njih dvojice. To znači da će Niko i Hamilton biti zajedno u Mercedesu najmanje još dve godine, pošto i Britanac ima ugovor do 2018. Rozberg trenutno vodi u ovogodišnjem šampionata sa 171 bodom, četiri više od timskog kolege i dvostrukog uzastopnog šampiona.

22:33 - Grin se nagodio, plaća 560 dolara kazneKošarkaš Golden Stejta i reprezentacije SAD, Drejmond Grin zvanično se nagodio sa tužilaštvom zbog prekršajne prijave da je 10. jula učestvovao u tuči. Američki elektronski mediji preneli su da će Grin platiti kaznu od 560 dolara, kao i da neće imati kontakta sa žrtvom u narednih godinu dana, jer bi onda kazna mogla da postane civilni prekršaj. Grin je uhapšen u rano jutro 10. jula posle koškanja sa igračem koledž američkog fudbala Džermejnom Edmonsonom, a onda ga i ošamario. Policija je incident opisala sledećim rečima: "U suštini, to je bila svađa dva momka. Nije bilo povreda". Grin je jedan od 12 igrača koji će predstavljati SAD na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. On se svojim saigračima tokom priprema izvinio zbog incidenta.

21:38 - Frum pao, ali zadržao vođstvo u generalnom plasmanu Tur de FransaBritanski biciklista Kris Frum zadržao je žutu majicu na Tur de Fransu iako je imao udes tokom 19. etape, koju je dobio Francuz Romen Barde. Dvostruki šampion je pao dok se spuštao putem klizavim od kiše, a trku je nastavio biciklom koji je pozajmio od svog timskog druga Gerenta Tomasa. Vođa tima Skaj sada ima četiri minuta i 11 sekundi prednosti u generalnom plasmanu, u kome se na drugom mestu nalazi današnji pobednik Barde. Treći je Kolumbijac Nairo Kintana, dok je Britanac Adam Jejts četvrti. Do kraja trke ostale su još dve etape, među kojima je i finalna u Parizu u nedelju. Ovo je Bardeu prva pobeda ove godine. Frum je danas popravio vođstvo za 19 sekundi. On je jedan od nekolicine vozača koji su pali pred kraj prevrtljive etape dugačke 146 kilometara, tokom koje je kiša napravila put izuzetno klizavim. Najgore je prošao Holanđanin Bauke Molema, koji je pre početka etape bio drugi u generalnom plasmanu, ali je zbog pada završio sa više od četiri minuta zaostatka za Bardeom. U generalnom plasmanu sada zaostaje sedam minuta i 42 sekunde za Frumom.

20:40 - FIBA odložila omladinski turnir u TurskojSvetska košarkaška federacija (FIBA) saopštila je da je Evropsko prvenstvo igrača do 18 godina koje je trebalo da se održi u Turskoj odloženo do daljnjeg. Košarkaški savez Srbije odlučio je ranije ove nedelje da neće učestvovati na tuniru zbog nestabilne političke situacije u Turskoj nakon pokušaja državnog udara. "Uzimajući u obzir pisma sedam evropskih saveza i izraženu brigu roditelja za bezbednost svoje dece, FIBA je odlučila da odloži Evropsko prvenstvo U18 do daljnjeg. Turnir je trebalo da se održi u turskom gradu Samsunu. Sada se razmatra mogućnost da se turnir organizuje krajem ove i početkom sledeće godine", navodi se u saopštenju FIBA upućenom nacionalnim savezima.

20:00 - Prvo pojačanje MZT-a holandski plejmejkerHolandski košarkaš Šarlon Klof prvo je pojačanje MZT Skoplja, koji će naredne sezone igrati u Jadranskoj ligi i Evrokupu. Ovaj 26-godišnji plejmejker prošle sezone igrao je za Oksilijum iz Torina koji se takmiči u prvoj italijanskoj ligi. Klof je prošle sezone odigrao 15 utakmica u prvenstvu Italije, sa prosekom od 3,7 poena, 1,5 skokova i 1,1 asistenciju po meču. Holandski košarkaš nastupao je u američkoj koledž ligi za univerzitete Gilford tehnikal i Sent Bonaventur, a kao profesionalac i za Istanbul DSI, Torino i Retimno sa Krita. Makedonski košarkaški šampion MZT će u sezoni 2016/17. drugi put igrati u Evrokupu. Nalazi se u Grupi C sa Unikahom, Bajernom iz Minhena, Budućnosti, Zenitom i Mursijom.

19:46 - Đuričić na jednogodišnjoj pozajmici u SampdorijiSrpski fudbaler Filip Đuričić igraće naredne sezone u Sampdoriji, kao pozajmljeni igrač Benfike. Nekada veliki talenat prethodnu sezonu proveo je na pozajmicinu Anderlehtu, a pre toga, takođe kao pozajmljen igrač, bio je u Majncu i Sautempton. Sampdorija će na kraju sezone imati mogućnost da otkupi Đuričićev ugovor. On je za Srbiju odigrao 24 utakmice i postigao četiri gola.

19:23 - Olerdajs novi selektor EngleskeIskusni fudbalski stručnjak Sem Olerdajs novi je selektor reprezentacije Engleske. Nekadašnji menadžer Boltona, Njukasla, Blekburna i Vest Hema potpisao je dvogodišnji ugovor i postao 14. selektor u istoriji Engleske. On je nasledio Roja Hodžsona, koji je napustio selekciju nakon eliminacije od Islanda u osmini finala šampionata Evrope u Francuskoj.

19:10 - Čeferin, Van Prag i Viljar kandifati za predsednika UEFAPredsednik Fudbalskog saveza Slovenije Aleksandar Čeferin, prvi čovek holandskog saveza Mihael Van Prag i dugogodišnji predsednik španskog saveza Anhel Marija Viljar zvanično su kandidati za novog predsednika UEFA. Kako se navodi u saopštenju Evropske fudbalske unije izbori za novog predsednika održaće se na Kongresu 14. septembra u Atini. UEFA bira novog prvog čoveka nakon suspenzije iz fudbala Mišela Platinija zbog afere sa isplatom dva miliona švajcarskih franaka za savetodavne poslove na osnovu "usmenog dogovora" sa takođe suspendovanim bivšim predsednikom FIFA Sepom Blaterom.

18:41 - Živković: Cilj je da se ponovo plasiramo u plej-ofTrener fudbalera Voždovca Bratislav Živković rekao je da je cilj njegove ekipe da u novoj sezoni Super lige Srbije ponovo izbori plasman u plej-of. "U novoj sezoni nam je cilj da ponovimo uspeh iz prošle, odnosno da se plasiramo u plej-of. Biće nam teže nego prošle sezone, jer je poznato da je održati kontinuitet i najteže. Pored toga, imamo i dosta podmlađen tim, tako da će sigurno biti mnogo teže", rekao je Živković. Fudbaleri Voždovca sutra počinju novu sezonu u Super ligi Srbije kada će na svom terenu dočekati Spartak. "Sutra nas očekuje veoma neizvesna utakmica. Prvo je kolo, zato je i neizvesno, a pored toga moramo da budemo još obazriviji jer smo u poslednjem meču izgubili od Spartaka upravo na krovu", rekao je Živković. Utakmica prvog kola Super lige Srbije izmedju Voždovca i Spartaka igra se sutra od 20.00.

17:02 - Janjić: Očekuje nas zahtevna, ali zanimljiva utakmica protiv MladostiTrener fudbalera Rada Aleksandar Janjić rekao je da tim sa Banjice protiv Mladosti očekuje zahtevna utakmica, ali je istakao da su njegovi igrači spremni za početak nove sezone u Super ligi Srbije. "Očekuje nas prilično zahtevna, ali i zanimljiva utakmica. Nekih velikih iznenađenja ne verujem da će biti, iz prostog razloga jer se poznajemo vrlo dobro. Mislim da Mladost igra dobro i kvalitetno, ono što znam iz priprema. To je klub koji se zaista pojačao u ovom prelaznom roku, možda i najviše pored naših najvećih klubova. Očekuje nas veliki izazov", rekao je Janjić. Fudbaleri Rada novu sezonu u Super ligi Srbije počinju sutra utakmicom protiv Mladosti. "Mi smo zaista dobro radili, igrači su spremni. Vidim da su raspoloženi i spremni za utakmicu. Znam sigurno da imamo samopouzdanja, pokušaćemo da realizujemo svoje planove, da odigramo dobro i da iz te dobre igre dođe i dobar rezultat", rekao je Janjić. Utakmica prvog kola Super lige Srbije između Rada i Mladosti igra se sutra od 20.00 u Lučanima.

16:51 - Putin: Formirati nezavisnu komisiju o dopinguPredsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da u sportu nema mesta dopingu i pozvao na formiranje nezavisne komisije, uz ucešće domaćih i stranih eksperata, za rešavanje problema nastalih nakon suspenzije ruskih atleticara. Nastup ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Riju doveden je u pitanje nakon odluke Suda za arbitražu u Lozani da potvrdi suspenziju atleticara zbog navodnog sistemskog dopinga, uz znanje države. "Zvanična pozicija ruskih vlasti i Vlade i predsednika i svih nas je da u ovom sportu nema i ne može biti mesta nikakvom dopingu. Sport treba da bude čist, a zdravlje sportista treba da bude dobro zaštićeno", rekao je Putin. Prema njegovim rečima, za to je potrebna tesna saradnja sa Disciplinskom komisijom Međunarodnog olimpijskom komiteta, Svetskom antidoping agencijom, kao i Međunarodnim sportskim federacijama za olimpijske i neolimpijske sporta.

16:33 - Hrvatski rukometaš Domagoj Pavlović propušta RioHrvatski rukometaš Domagoj Pavlović propustiće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru zbog povrede ramena. Ovaj dvadesettrogodišnji srednji bek ponovo je povredio šutersko rame, koje je već operisao prošle godine, a magnetnom rezonancom utvrđeno je da je reč o oštećenju hrskavice."Do odlaska u Brazil imamo još dve pripremne utakmice protiv Slovenije. Bitno je da iz tih utakmica izvučemo ono najbolje, odigramo kao to smo i trenirali. Imamo još neke stvari u našoj igri koje treba da popravimo. Nakon toga ostaje nam samo pripremna utakmica protiv Nemačke u Riju u kojoj ćemo, u dogovoru s njima, odigrati baš ono što nam treba. To će biti pravo zagrevanje za prve utakmice na Olimpijskim igrama", rekao je selektor Hrvatske Željko Babić. Babić je naglasio da ne sumnja u sebe niti u svoje igrače, uveren je da će svi na Olimpijskim igrama pružiti svoj maksimum. "Ovo je završni deo priprema nakon kojeg nas čeka veliki sportski izazov. Ne sumnjam ni u sebe ni u igrače jer znam da ćemo dati svoj maksimum u Riju. Svi želimo dati sve od sebe za Hrvatsku. Svesni smo da je sport nepredvidljiv i ne pobeđuje uvek najbolja ekipa. Za dobar rezultat potrebno je znanje, veština i volja. Verujem da će Hrvatska dobro pokazati", rekao je Babić. Kapiten reprezentacije Zlatko Horvat rekao je kako u reprezentaciji vlada odlična atmosfera. "Uživamo na priprema, vlada sjajna atmosfera i jedva čekamo odlazak u Rio. Nestrpljivo čekamo prve utakmice kako bismo pokazali sve ono što smo radili i vežbali tokom priprema", rekao je Horvat. Za Hrvatsku na Olimpijskim igrama neće igrati Marino Marić i Luka Šebetić, a probleme sa povredama imaju Zlatko Horvat i Krešimir Kozina. Hrvatska će u Riju igati u Grupi A sa selekcijama Francuske, Danske, Tunisa, Katara i Argentine.

16:15 - Van de Vart: Betis me ne želi, ali boriću se za svoje mestoFudbaler Betisa Rafael van de Vart izjavio je danas da ga taj klub ne želi, ali da će se on boriti za svoje mesto u timu.Van de Vart rekao je za Foks Sport da će biti u Sevilji do ponedeljka kada Betis kreće na predsezonski turnir u Nemačku."Kao što svi znaju Betis ne računa na mene, treniram pa ću videti šta će da bude. Ako odem u Nemačku, boriću se za svoje mesto u timu. Treniram sa ličnim trenerom svaki dan. Imam kontakte sa drugim klubovima koji su zainteresovani za mene, ali još ništa nisam ugovorio" rekao je Van de Vart.Holandski fudbaler je u Betisu od 2015. godine, a pre toga je igrao za Hamburg, Totenhem, Real Madrid i Ajaks.

16:03 - MOK: Dopingovano 23 osvajača medalja iz Pekinga i LondonaMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da je, nakon ponovnih testiranja najnovijim naučnim metodoama, utvrđeno da je još 45 sportista, od cega 23 osvajaca medalja, bilo pozitivno na antidoping testu na OLimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.Kako se navodi u saopstenju, sa ovih 45, broj dopingovanih se povećao na 98. Od ove brojke 30 njih "palo" je u Pekingu, a 15 u Londonu.MOK je do sada ponovo testirao ukupno 1.243 uzorka.

15:55 - Lajović zaustavljen u polufinalu KicbilaSrpski teniser Dušan Lajović zaustavljen je u polufinalu turnira u Kicbilu, pošto je danas, za samo 65 minuta, poražen od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija 6:3, 6:1.Gruzijac, 123. na ATP listi, tačno 40 mesta iza Lajovića, u finalu će se sastati sa pobednikom drugog polufinala između Austrijanaca Geralda Melcera i Italijana Paola Lorencija.Turnir u Kicbilu igra se za nagradni fond od 463.520 evra.

15:35 - Alaba: Gece će nedostajati BajernuFudbaler minhenskog Bajerna David Alaba rekao je da žali zbog odlaska Maria Gecea u Borusiju, koji je prema njegovim rečima bio veoma važan za igru šampiona Nemačke.Gece se zvanično juče, posle tri godine provedene u Bajernu vratio u Borusiju i potpisao ugovor do 2020. godine "Prethodnih godina imao je problema sa povredama, ali znam da je na terenu uvek davao svoj maksimum. Njegova statistika govori koliko je on zaista bio važan igrač za našu igru", rekao je Alaba a prenosi Skaj Sport.Gece je prošao mlađe kategorije Borusije, za koju je nastupao do 2013. godine, kada je prešao na Alijanc arenu i izazvao veliki gnev navijača "milionera".Tokom tri sezone igranja za Bajern, upisao je 114 nastupa, uz 36 golova i osvojene tri titule u Bundesligi, dva Kupa, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

15:04 - Maninger novi golman LiverpulaIskusni 39-godišnji austrijski golman Aleks Maninger potpisao je jednogodišnji ugovor sa Liverpulom, saopštio je danas klub sa Enfilda.Maninger u Liverpul dolazi iz nemačkog Augsburga, istim putem kojim je nedavno pošao i estonski štoper Ragnar Klavan.Austrijski veteran vratio se u Premijer ligu, gde je od 1997. do 2002. godine branio za Arsenal.Tokom karijere branio je za još 12 klubova, uključujući Juventus, Fiorentinu, Red Bul Salcburg, Udineze...Maninger je drugi golman koji je došao na Enfild ovog leta, posle Lorisa Karijusa, a ispred njih prednost na gol crti ima Simon Minjole.

14:52 - Emil Rajković preuzeo MZTNovi trener košarkaškog kluba MZT iz Skoplja Emil Rajković rekao je danas da je zadovoljan što preuzima kormilo makedonskog šampiona i da veruje u dobru sezonu."Cilj u predstojećoj sezoni su dve titule u Makedoniji, da u ABA ligi završimo u gornjem delu tabele i da odigramo dostojanstveno u Evrokupu. Ne plašim se jačih protivnika i želim da napravimo uspeh", rekao je Rajković na konferenciji za novinare.Prema rečima Rajkovića, za ostvarivanje postavljenog cilja makedonskom šampionu će biti potreban "konkurentan tim, za koji se nada da će imati do početka sezone".Za novog stratega MZT-a prioritet je makedonski reprezentativac Damjan Stojanovski, o čemu, kako je rekao, uprava kluba već pregovara."Damjan Stojanovski je moja najveća želja, a moj prioritet je njegovo ostajanje ovde. Iskreno se nadam da će da postane deo ovog tima. Ekipa se kreira od nule i sastavljaće se u saglasnosti sa budžetom. Videćemo koje igrače možemo da dovedemo, a koje da zadržimo", rekao je novi trener MZT-a.Makedonski košarkaški klub MZT će u sezoni 2016/17. po drugi put igrati u Evrokupu. Nalazi se u Grupi C zajedno sa Unikahom, Bajernom iz Minhena, Budućnosti, Zenitom i Mursijom.

14:19 - Borusija sve jača: Stigao i ŠirleDosadašnji fudbaler Volfsburga Andre Širle potpisao je danas petogodišnji ugovor sa Borusijom iz Dortmunda.Borusija je tako samo dan nakon angažovanja Marija Gecea dovela još jedno veliko pojačanje pred novu sezonu."Znam dobro iz ličnog iskustva šta je Dortmund. To je jedan od najvećih klubova u Evropi. U narednim godinama želim da postižem uspehe sa Borusijom i ubedim sve ljude da je ovo bio pravi potez kluba", rekao je Širle za sajt kluba.Širle je, pored Volfsburga, u karijeri još igrao za Majnc, Bajer Leverkuzen i Čelsi. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 55 utakmica i postigao 20 golova.

13:51 - Trener Bačke: Pokušaćemo da poremetimo PartizanTrener fudbalera Bačke iz Bačke Palanke Spasoje Jelačić rekao je da je Partizan favorit u utakmici Super lige Srbije, ali je dodao da će njegova ekipa dati sve od sebe da poremeti crno-bele."U prvom prvenstvenom kolu očekuje nas izuzetno teška utakmica. Medjutim, mi smo u predhodnih godinu dana pravili rezultat i davali svoj maksimum da bismo došli do ovakvih utakmica i ovakvog spektakla", rekao je Jelačić, objavljeno je na sajtu kluba.Utakmica prvog kola Super lige Srbije izmedju Bačke i Partizana igra se u nedelju u Novom Sadu."Pričati nešto o ekipi Partizana, jednom od najboljih klubova u državi, mislim da je suvišno. Naravno da je u ovom 1. kolu Partizan veliki favorit, ali mi ćemo učiniti sve da probamo da ih poremetimo i da svojim nekim maksimalnim zalaganjem i trudom probamo da prezentujemo sve ovo što smo do sada uradili", rekao je on."Da li će to biti dovoljno za neki pozitivan rezultat i rezultatsko iznenadjenje protiv Partizana videćemo posle 90 minuta. Ono što iskreno mogu da kažem je da će moja ekipa i kompletan pogon fudbalskog kluba Bačka dati svoj maksimum na utakmici protiv Partizana", dodao je Jelačić.On je pozvao navijače da dodju u što većem broju u Novi Sad."Ovom prilikom želim da pozovem sve ljubitelje našeg kluba i sve žitelje Bačke Palanke da dodju u što većem broju u Novi Sad da nas bodre i da nam daju maksimalnu podršku u našoj prvoj, istorijskoj utakmici u Super ligi Srbije", rekao je Jelačić.Utakmica Bačka-Partizan igra se u nedelju od 19.00 na stadionu Karadjordje.

13:26 - Gocić: Razumem navijace, ali mi najviše želimo zlatoKapiten vaterpolo selekcije Srbije Živko Gocić izjavio je danas da mu je san da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i tako kompletira sve trofeje u reprezentativnoj karijeri.Najiskusniji srpski vaterpolista sa nacionalnim timom ima ukupno 25 medalja, čak pet zlatnih sa Evropskih prvenstava i dve sa šampionata sveta, dok mu, kao i celoj sadašnjoj generaciji, nedostaje najsjajnije olimpijsko odličje, posle dve bronze u Pekingu i Londonu."Postoji dosta reprezentacija koje imaju slične ambicije kao mi. Normalno je da svi očekuju trofej od nas posle vrhunskih rezultata u poslednje dve godine. Razumem sve to, i ja da sam navijač vaterpolo reprezentacije Srbije isto bih razmišljao. Zlato je naš san, svi ga želimo i to bi bila kruna karijere, ali ne znam da li će tako biti", rekao je Gocić Tanjugu.Gocić ističe da će biti jako teško ostvariti zacrtan cilj jer mnogo reprezentacija u Rio putuju sa visokim ambicijama."Uopšte neće biti lako i ne zavisi samo od nas kakav će biti plasman, već od mnogo faktora. Mnogo je kvalitetnih selekcija u Riju", rekao je Gocić.Prema njegovim rečima pravi se atmosfera kao da javnost više želi uspeh od samih igrača, što mu smeta."Svi misle na zlato, napravila se atmosfera kao da javnost želi najsjajniju medalju više nego mi sami. To mi malo smeta, ali ne osećam pritisak jer me ne zanima preterano. Ljudi, treba da bude jasno da mi najviše želimo zlato i da ćemo dati sve od sebe da dođemo do njega".Srbije je napravila lepu uvertiru u generalnoj probi pred Olimpijske igre posle pobede nad Mađarskom 12:11 na otvorenom bazenu na Tašmajdanu."Drago mi je što je publika došla u zavidnom broju i mogla da uživa. Mislim da je duel sa Mađarima bio zanimljiv. Mađari su bolje počeli od nas, igrali presing dve četvrtine, nismo se najbolje snašli, ali smo kasnije dosta bolji bili i uspeli da preokrenemo i pobedimo", zaključio je Gocić.Srpske vaterpoliste očekuje finalizacija priprema u Ostiju, predgrađu Rima, gde će tri dana sparingovati sa Italijanima i Australijancima, a zatim sledi povratak u Beograd i put u Rio.Srbija će na OI igrati u A grupi sa selekcijama Grčke, Japana, Australije, Brazila i Mađarske, a prvi rivali su upravo Mađari, 6. avgusta.

12:52 - Fudbaleri Liverpula posetili AlkatrazFudbaleri Liverpula nalaze se na desetodnevnoj turneji u SAD, a boravak u San Francisku iskoristili su da posete bivši zatvor Alkatraz.Nakon što su "crveni" odradili jutarnji trening na terenima univerziteta Stanford, Jirgen Klop je ekipu odveo na izlet. Oni su posetili ostrvo Alkatraz pored San Franciska na kojem se nalazio zloglasni zatvor.Od sredine tridesetih godina 20. veka, pa sve do ukidanja zatvora 1963. godine, Alkatraz je glasio za najčuvaniji i najsigurniji zatvor u Americi. Danas je to ;omiljeno turističko odredište. Liverpul će na američkoj turneji odigrati tri utakmice - protiv Čelsija, Milana i Rome."Iza nas su teški treninzi i noge su teške, ali to je dobro za nas. Radujemo se boravku u SAD i utakmicama koje nas tamo očekuju. Igraćemo nekoliko zahtevnih susreta pa ćemo videti gde smo", rekao je hrvatski fudbaler Dejan Lovren. Liverpul će, do početka nove sezone u Premijer ligi, odmeriti snage i protiv Barselone na Vembliju, kao i protiv Majnca.U prvom kolu Premijer lige ekipa s Enfilda igra protiv Arsenala 14. avgusta."Do početka prvenstva ima nešto manje od mesec dana. Imamo dovoljno vremena za treninge. Mi smo spremni za to", rekao je Lovren.

12:13 - Šarlotu oduzet Ol-star zbog diskriminacije LGBT-aNaredni Ol-star vikend neće biti odigran u Šarlotu jer je u Severnoj Karolini usvojen zakon koji diskriminiše pripadnike LGBT populacije, saopštila je danas NBA liga.Prema spornom zakonu transrodne osobe ne mogu da koriste toalet pola kojem pripadaju, već samo onog u kojem su rođene, niti im se garantuje zaštitu u slučaju diskriminacije.Šarlotu je oduzeto domaćinstvo tradicionalnog spektakla, u kojem učestvuju najveće zvezde NBA lige i novi organizator biće odlučen u sledećih nekoliko nedelja.Kao najozbiljniji kandidati spominju se Nju Orleans i Orlando.

11:30 - Srna definitivno završio reprezentativnu karijeruDugogodišnji kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske i član Šahtjora Darijo Srna definitivno se oprostio od nacionalnog tima.Srna je ranije najavio da će završiti karijeru posle Evropskog prvenstva u Francuskoj, ali je selektor Ante Čačić pokušao da odgovori, na kraju neupešno."Bio je to težak period, ali idemo dalje. Završiću svoju reprezentativnu karijeru, a za 10 dana poslaću i pismo. Želim da se usresredim na svoje igre u Šahtjoru", rekao je Srna za sajt ukrajinskog kluba.Ovaj 34-godišnji desni bek je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 134 utakmice, od čega 68 sa kapitenskom trakom i pritom upisao 22 gola.Tokom karijere nastupao je za Hajduk iz Splita, dok je od 2003. član Šahtjora.

10:53 - Šubenkov: Nikoga nije briga što je moja karijera uništinaSvetski šampion na 110 metara s preponama Sergej Šubenkov rekao je danas da je, posle odluke o suspenziji ruskih atletičara sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, njegova karijera uništena."Oni koji su se dopingovali treba da budu kažnjeni, nemam tolerancije za njih, ali ja sam 'čist' i kažnjen sam. Nikoga nije briga što je moja karijera uništena", rekao je Šubenkov, prenosi BBC.Sud za sportsku arbitražu odbio je juče žalbu Olimpijskog komiteta Rusije i 68 atletičara koji su tražili da učestvuju na Olimpijskim igrama. CAS je tako potvrdio odluku Medjunarodne atletske federacije da zbog navodnog sistematskog dopinga zabrani učešće atletičarima Rusije u Riju.Šubenkov je otkrio i da je podneo zahtev da se u Riju takmiči kao neutralni sportista, ali da je njegov zahtev odbijen.Ovaj 25-godišnji atletičar aktuelni je šampion sveta u trci na 110 metara s preponama. Pored zlata u Pekingu 2015, Šubenkov je dve godine ranije osvojio bronzu na šampionatu sveta u Moskvi.Šubenkov je i aktuelni evropski prvak u toj disciplini.

10:24 - Rozberg produžio ugovor sa MercedesomVozač Formule 1 Nemac Niko Rozberg produžio je ugovor sa timom Mercedesa do 2018. godine, prenosi Bi Bi Si.Rozberg, koji je u Mercedesu od 2009. godine, nastaviće da sarađuje sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom, uprkos nesuglasicama njih dvojice.To znači da će Rozberg i Hamilton biti zajedno u Mercedesu najmanje još dve godine, pošto i Britanac ima ugovor do 2018.Rozberg trenutno vodi u ovogodišnjem šampionata sa 171 bodom, četiri više od timskog kolege i dvostrukog uzastopnog šampiona.

09:50 - Andre Gomeš pet godina u BarseloniDosadašnji fudbaler Valensije Andre Gomeš od sledeće sezone nosiće dres Barselone, saopštio je katalonski klub.Portugalski fudbaler će sa ekipom sa Nou Kampa potpisati petogodišnji ugovor.Barselona nije otkrila finansijske detalje ugovora, a španski mediji prenose danas da je za angažovanje Portugalca izdvojila 50 miliona evra.Za Gomeša su navodno, pored Barselone, bili zainteresovani i Real Madrid, Mančester junajted i Pari Sen Žermen.Gomeš je prethodne sezone bio jedan od najboljih igrača Valensije, a pažnju na sebe je privukao i dobrim partijama na nedavno završenom Evropskom prvenstvu kada je sa Portugalom stigao do titule šampiona Evrope.Portugalac je, osim u Valensiji, igrao i za Benfiku.

09:12 - Zvezda i Napredak otvaraju novu sezonu u Super ligiFudbaleri Crvene zvezde danas počinju odbranu titule u Super ligi Srbije, a protivnik na početku nove sezone će im biti Napredak.Utakmica izmedju Zvezde i Napretka igra se večeras od 20.00 na stadionu "Rajko Mitić".Crveno-beli su prethodne sezone na ubedljiv način stigli do titule šampiona Srbije i svakako će želeti da novu sezonu započnu isto tako. Izabranici Miodraga Božovića će u meč protiv Kruševljana ući dobro raspoloženi posle plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i trijumfa u dvomeču sa Valetom.Na drugoj strani, Napredak je povratnik u najviši rang takmičenja i pokušaće da iznenadi Zvezdu, da iskoristi to što crveno-beli razmišljaju o Ligi šampiona i da popravi statistiku kada je reč o duelima sa klubom iz Ljutice Bogdana.Naime, u prethodnih 17 okršaja u domaćim takmičenjima Crvena zvezda je ostvarila 12 pobeda i samo jedan poraz, dok su četiri utakmice završene remijem.Za razliku od Crvene zvezde, fudbaleri Partizana u novu sezonu ulaze u potpuno drugačijem raspoloženju, posle rane i neočekivane eliminacije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.Crno-beli su sinoć, posle izvodjena jedanaesteraca, izgubili od poljskog Zaglebja i tako završili svoj put u evropskim takmičenjima već na startu kvalifikacija.Priliku da poprave utisak izabranici Ivana Tomića imaće u nedelju, kada od 19.00 gostuju Bačkoj u Novom Sadu.I fudbaleri Čukaričkog u novu sezonu ulaze u sličnom raspoloženju, odnosno posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evropa i poraza u dvomeču sa madjarskim Videotonom.Ekipa s Banovog brda u prvom kolu gostuje u Nišu ekipi Radničkog, a taj duel je na programu u nedelju od 20.00.Osim utakmica u Novom Sadu i Nišu, svi ostali mečevi igraju se sutra od 20.00, a sastaju se: Metalac i Borac, Mladost i Rad, Radnik i Javor, odnosno Voždovac i Spartak.Meč izmedju Novog Pazara i Vojvodine je odložen zbog obaveza novosadskog kluba u kvalifikacijama za Ligu Evropa.Parovi prvog kola Super lige Srbije: Petak: Crvena zvezda - Napredak (20.00) Subota: Metalac - Borac (20.00) Mladost - Rad (20.00) Radnik - Javor (20.00) Voždovac - Spartak (20.00) Nedelja: Bačka - Partizan (19.00) Radnički Niš - Čukarički (20.00)

08:41 - Tomić: Koštali su nas promašaji u BeograduTrener fudbalera Parizana Ivan Tomić rekao je da je njegova ekipa dvomeč sa Zaglebjem u kvalifikacijama za Ligu Evropa izgubila u Beogradu i dodao da svu odgovornost za eliminaciju preuzima na sebe."Bila je ovo jako teška i jako zahtevna utakmica, dosta drugačija od one u Beogradu. Očekivali smo da će Zaglebje, koje ima kvalitet, igrati drugačije. Igrali su dugim loptama i pravili nam dosta problema. Dosta dobro su odigrali prvih 20 minita, ali je nakon toga utakmica bila ravnopravna", rekao je Tomić novinarima u Lubinu. ; Fudbaleri Partizana eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su sinoć u Lubinu posle penala poraženi od Zaglebja.Posle dve utakmice i produžetaka nije bilo golova, a Zaglebje je na penale pobedilo sa 4:3."Ovo je jako težak trenutak za mene, jako težak trenutak za ekipu. Na kraju su odlučili penali. Koliko je to pravedno, o tome neću da pričam... Ispostavilo se da je trebalo da dobijemo utakmicu u Beogradu i da su nas promašaji iz tog meča koštali eliminacije", rekao je Tomić."Zaglebje ide dalje, a nama ostaje žal za šansama koje nismo iskoristili u Beogradu", dodao je trener Partizana.Tomić je istakao da su njegovi igrači dali sve od sebe."Svu odgovornost što se tiče eliminacije prihvatam na sebe, momci su učinili sve što su mogli", naveo je Tomić.Poljske novinare je zanimalo da li se Tomić posle eliminacije već na startu kvalifikacija za Ligu Evropa plaši otkaza."Od kad sam počeo da se bavim trenerskim poslom ništa me ne plaši. Potpuno mi je jasno šta nosi trenerski posao i potpuno mi je jasno šta znači raditi u Partizanu. U Partizanu sam proveo 11 godina što kao igrač, što kao direktor i dobro znam šta znači raditi u Partizanu", rekao je Tomić.Protivnik Zaglebju u narednoj rundi kvalifikacija biće danska ekipa Sendejiske, a crno-beli se sada okreću početku Super lige Srbije i utakmici prvog kola domaćeg šampionata protiv Bačke.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track