BLOG UŽIVO, VIDEO: De Hea stiže u Real za 50 miliona evra?
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: De Hea stiže u Real za 50 miliona evra?

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Voznijacki se povukla sa Rolan Garosa zbog povredeDanska teniserka Karolina Voznijacki povukla se sa predstojećeg Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa, zbog povrede skočnog zgloba, saopštili su danas organizatori turnira.Bivša prva teniserka sveta se povukla sa drugog grend slem turnira u sezoni zbog učestalih problema sa desnim skočnim zglobom.Voznijacki je druga teniserka koja se danas povukla sa Rolan Garosa, pošto je zbog problema sa leđima od takmičenja u Parizu odustala i Belinda Benčić iz Švajcarske.Voznijacki je kao 34. teniserka sveta trebalo da bude 31. nosilac na Rolan Garosu. Ona nije igrala od marta i poraza od Ukrajinke Eline Svitoline u Majamiju.Prošle godine Voznijacki je izgubila u drugom kolu Rolan Garosa, a ove godine je u prvom kolu završila takmičenje na Australijan openu.Pojedini švajcarski mediji su ranije danas preneli da se Rodžer Federer povukao sa Rolan Garosa zbog povrede leđa, ali osvajač 17 grend slem turnira to nije potvrdio. Federer je 2009. godine osvojio Rolan Garos.Takmičenje na Rolan Garosu održaće se od 22. maja do 5. juna. Titulu u ženskoj konkurenciji braniće Amerikanka Serena Vilijams, a u muškoj Švajcarac Sten Vavrinka.

20:55 - Doviciozo ostaje u Dukatiju još dve sezone, Janone napušta ekipuItalijan Andrea Doviciozo voziće za Dukati još dve sezone u Moto GP šampionatu, ali će njegov sunarodnik Andrea Janone napustiti italijansku ekipu.U današnjem saopštenju navodi se da će Doviciozo voziti za Dukati zajedno sa aktuelnim svetskim prvakom, Špancem Horheom Lorencom, koji će na kraju sezone napustiti Jamahu.Janone će otići iz Dukatija na kraju sezone.Doviciozo je došao u Dukati 2013. godine, a za tu ekipu će voziti u sezonama 2017 i 2018. On je do sada osam puta bio na podijumu sa Dukatijem."Veoma sam zadovoljan što sam postigao dogovor s Dukatijem i što mogu da nastavim avanturu koja je počela 2013. godine. Naporno smo radili tokom godina i uspeli da dovedemo ekipu na visok takmičarski nivo i uveren sam da ćemo uskoro svi dobiti zaslužene nagrade", rekao je Doviciozo, navodi se u saopštenju Dukatija.Posle pet trka u ovogodišnjem Moto GP šampionatu Doviciozo je 11. sa 23 boda, a dva više ima njegov klupski kolega Janone na 10. mestu.Prvi je Lorenco sa 90 bodova, drugi je njegov sunarodnik Mark Markes iz Honde sa pet manje, a treći je sedmostruki svetski prvak Moto GP šampionata Italijan Valentino Rosi sa 78 bodova.

20:31 - Mega pobedila Konstantin u NišuKošarkaši Mega Leksa pobedili su danas u Nišu domaći Konstantin sa 104:75 (24:13, 24:18, 29:21, 27:23), u utakmici četvrtog kola Grupe B u Super lige i ostvarili treću pobedu.Najefikasniji u ekipi Mege bio je Timote Luvavu sa 21 poenom, a imao je i četiri skoka i četiri asistencije, Aleksandar Rašić postigao je 16 poena, a Đorđe Simeunović 13 poena uz šest skokova.U ekipi Konstantina Danilo Tasić bio je najefikasniji sa 13 poena, uz pet skokova, Mladen Vitković dodao je 12, a Milan Milovanović 10 poena.Mega sada ima tri pobede i poraz, a Konstantin pobedu i tri poraza.U narednom kolu u subotu Mega će od 21 čas igrati u Beogradu protiv Partizana, a Konstantin će od 19 časova igrati u Čačku protiv Borca.

19:44 - Ekonomac osmi put uzastopno šampion SrbijeUbedljivom pobedom u poslednjem kolu prvenstva države protiv Smedereva od 12:1 futsaleri Ekonomca iz Kragujevca osmi put uzastopno osvojili su titulu prvaka Srbije. Ekonomac je na briljantan način ponovo poneo pobednički pehar, pa će i naredne godine predstavljati Srbiju u Ligi prvaka Evrope u malom fudbalu.Pobednički pehar i medalje kapitenu Milošu Simiću i igračima Ekonomca predao je predstavnik Fudbalskog saveza Srbije Igor Janković.Iz Super lige Srbije ispali su Fleš Bečej (Valjevo), Mašinac (Kragujevac), Niš 92 i Vranje. U najelitniji rang takmičenja dogodine će igrati: Euro Motus (Beograd), Metalac Kolorado (Gornji Milanovac), Jastrebac (Blace) i Letaći Holanđanin (Vrbas). Te četiri ekipe bile su najuspešnije u drugoligaškoj konkurenciji.

18:52 - Ulaznice za Srbija - Kipra od petka u prodajiOd petka, 20. maja, počinje prodaja ulaznica za utakmicu Srbija – Kipar, koja se igra 25. maja na Gradskom stadionu u Užicu od 17,00. Ulaznice po cenama sever i jug 200, istok 300, zapad 400 dinara, mogu da se kupe na blagajnama stadiona u Užicu svakog dana, uključujući i nedelju, od 10,00 do 18,00. Od petka ulaznice mogu da se kupe i na prodajnom mestu Tiketlajna u Domu sindikata, u Beogradu. Duel sa reprezentacijom Kipra biće prva od tri provere "orlova" (Izrael, 31. maj u Novom Sadu, Rusija 5. juna u Monte Karlu) pred septembarski start u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. i premijerni duel sa Republikom Irskom na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

18:29 - Lino Červar novi selektor MakedonijeHrvatski trener Lino Červar novi je selektor rukometne reprezentacije Makedonije, objavilli su danas makedonski elektronski mediji. Červara je za novog selektora izabrala Stručna komisija Rukometne federacije Makedonije (RFM), koja je procenila da je trofejni hrvatski trener najbolji kandidat na konkursu za šefa stručnog štaba nacionalne selekcije. Pored hrvatskog stručnjaka za mesto makedonskog selektora konkurisali su i Šveđanin Robert Hedin, srpski trener Aleksandar Brković, Španac Đordi Lueljes, kao i Vladimir Gligorov, koji je odustao zbog angažmana u Libanu. Kako je navela Televizija Telma, ostaje da odluku o izboru Lina Červara formalno potvrdi Upravni odbor RFM i da ga imenuje za novog selektora. Nakon što su u trećem pokušaju RFM i Červar postigli dogovor, prvi izazov za hrvatskog stručnjaka je da obezbedi plasman muške rukomentne selecije na Svetsko prvenstvo u Francuskoj, kroz dvomeč baraža sa Češkom u junu. Prethodno, trener skopskog Metalurga imao je dva neuspešna pokušaja pregovora sa RFM za njegovo angažovanje na mestu selektora, pa je umesto njega prvo bio postavljen Zvonko Šundovski, a zatim Ivica Obrvan. Obrvan je mesto selektora napustio u aprilu, posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

18:02 - Šest klubova iz Srbije u evropskim kupovima 2017. U evropskim kupovima CEV 2170. nastupiće šest klubova iz Srbije, dva u ženskoj (Vizura i Jedinstvo iz Stare Pazove) i četiri u muškoj konkurenciji (Crvena zvezda, Vojvodina NS Seme iz Novog Sada, Novi Pazar i Niš). U konkurenciji odbojkašica, Vizura je prijavljena za Deniz bank Ligu šampiona 2017, a Jedinstvo iz Stare Pazove za Kup CEV 2017. U konkurenciji odbojkaša, Crvena zvezda je prijavljena za Deniz bank Ligu šampiona 2017, Vojvodina NS Seme iz Novog Sada za Kup CEV 2017, a Novi Pazar i Niš za Kup Izazivača 2017. Žreb za Ligu šampiona 2017, odnosno tradicionalno “Gala veče CEV”, održaće se 9. juna U Rimu.

17:33 - Gregori Van der Vil napušta PSŽFudbaler Pari Sen Žermena Gregori Van der Vil napustiće klub nakon finala Kupa koje je na programu u subotu, potvrđeno je na zvaničnom sajtu šampiona Francuske. Holandski fudbaler prošao je mlađe kategorije Ajaksa, iz kojeg je upravo stigao u Pariz u septembru 2012. godine. Za četiri sezone u glavnom gradu Francuske, upisao je 132 nastupa, postigao pet golova i osvojio četiri titule prvaka, Kup, tri Liga Kupa i tri Superkupa Francuske. Poslednjih nedelja, veliko interesovanje za usluge 28-godišnjeg defanzivca, pokazali su italijanski klubovi Inter i Milan, kao i šampion Serije A Juventus.

17:00 - Runi: Prvi put osećam da možemo sa svimaKapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi veoma je optimističan pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj i ističe da njegov tim može da parira svakome.Engleska još uvek nije osvojila titulu šampiona Evrope, a najbliži osvajanju bili su 1996. godine, kada su kao domaćini turnira, nakon izvodjenja penala poraženi u polufinalu od kasnijeg šampiona Nemačke."Mislim da imamo veoma dobar tim. Ovo je verovatno prvi put da osećam da je tim sposoban da u svakoj utakmici parira protivniku. Medjutim, jedna je stvar imati dobar tim, a druga biti konstantan tokom čitavog turnira. Dobro smo igrali u kvalifikacijama, ali ne smemo da popustimo, već moramo da igramo još bolje i iskoristimo svaku šansu", rekao je 30-godišnji napadač za Skaj Sport. Prvenstvo Evrope u Francuskoj na programu je od 10. juna do 10. jula, a Engleska reprezentacije smeštena je u grupu B, zajedno sa Rusijom, Slovačkom i Velsom.

16:20 - Brazilac namučio LajovićaSrpski teniser Dušan Lajović ove sedmice učestvuje na čelendžeru u Mestreu u Italiji, gde je danas uspešno startovao. Dušan Lajović je na ovom turniru postavljen za drugog nosioca i u prvom kolu je bio apsolutni favorit u duelu sa Brazilcem Hoseom Pereirom, 325. na ATP listi.Meč je trajao dva sata i 15 minuta, a Srbin je na kraju slavio sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6 (7:2) i 6:2.U drugom kolu, Lajović se sastaje sa Hoseom Ernandezom iz Dominikanske Republike, 309. teniserom sveta, koji je na startu bio ubedljiv protiv Brazilca Zampijerija (2:0, po setovima 6:4, 6:1).

15:45 - Muslin pozvao Stojkovića i SedlaraSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin naknadno je pozvao desnog beka Čukaričkog Filipa Stojkovića i štopera Metalca Aleksandra Sedlara za prijateljske utakmice. "Na spisku se nalazi nekoliko igrača koji su dugo bili povređeni i za mečeve koji se nalaze pred nama nećemo moći da računamo na njihove usluge, a opet želim da budu sa reprezentacijom. Zbog toga sam pozvao Stojkovića i Sedlara, igrače koji su svojim partijama u šampionatu skrenuli pažnju", rekao je Muslin za sajt FSS. Srbija će 25. maja dočekati Kipar u Užicu, šest dana kasnije u Novom Sadu gostuje Izrael, dok je 5. juna u Monte Karlu na programu meč protiv Rusije.15:10 - Lev saopštio spisak igrača za EPSelektor Nemačke Joakim Lev saopštio je spisak od 27 fudbalera koji će konkurisati za učešće na Evropskom prvenstvu. Na spisku se nalaze: Golmani: Manuel Nojer, Mark-Andre ter Štegen, Bernd Leno, Odbrana: Džerom Boateng, Jonas Hektor, Mats Humels, Benedikt Hovedes, Škodran Mustafi, Emre Džan, Sebastijan Rudi i Antonio Rudiger. Vezisti/napadači: Sami Kedira, Toni Kros, Mesut Ozil, Marko Rojs, Julijan Draksler, Lukas Podolski, Tomas Miler, Karim Belarabi, Bastijan Švajnštajger, Julijan Brandt, Julijan Vajgl, Mario Gomes, Mario Gece, Leroj Sane, Andre Širle i Jošua Kimih.14:55 - Belinda ne igra ni na Rolan GarosuOsma teniserka sveta Belinda Benčič zbog povrede se povukla sa Rolan Garosa, saopštili su organizatori. Mlada Švajcarkinja ima problema sa leđima, a sada će morati da propusti i najvažniji turnir na šljaci. Belinda ima 19 godina, a u karijeri je osvojila dve titule. Nju će u glavnom žrebu u Parizu zameniti Amerikanka Loren Dejvis.14:30 - Trejsi Ostin: Mogu žene da igraju na tri dobijena setaNekadašnja prva teniserka sveta Trejsi Ostin kaže da bi žene mogle da igraju na tri dobijena seta. "Mislim da žene ne bi trebalo da imaju problem da igraju na tri dobijena seta, mada mislim da je nekada i kod muškaraca predugo na tri dobijena seta. Verujem da ne bi bio problem kada bi se tako igralo kao i kod žena, mislim da nije problem dužina meča", izjavila je Amerikanka. Od 1984. do 1998. godine finale zavrnog turnira kod žena igralo se na tri dobijena seta. "Kada odete na koncert, nije važno koliko dugo neko svira, već kako. Mislim da je slično i ovde - možda bi muškarci trebalo da igraju na dva dobijena i na Gren slemovima, možda bi tako bilo interesantnije, od starta bi morali da budu oprezni", dodala je 53-godišnja Trejsi Ostin.

14:05 - Sevilja za het-trik, Liverpul za početak nove ereSutrašnje finale Lige Evrope u Bazelu između Sevilje i Liverpula bez dileme biće istorijsko, s obzirom na to da španski klub, osvajač rekordna četiri trofeja, želi da osvoji peti i postane prvi koji je ostvario "het-trik", dok engleski gigant, trostruki osvajač, cilja prvu titulu u eri Jirgena Klopa. Naravno, dodatni motiv i jednima i drugima biće plasman u Ligu šampiona, što svakako daje posebnu draž. "Sevilja ima veliko iskustvo u ovakvim utakmicama, ali to ne znači da imaju prednost. Osvojili su titulu dva puta, ali kakve to ima veze? Zapravo nikakve, jer sutra nas očekuje skroz nova utakmica. Nisu igrali protiv nas u finalima prethodnih godina, to je naša prednost jer smo drugačiji od ostalih i pokušaćemo to da iskoristimo", izjavio je Klop za klupski sajt. Nemački stručnjak želi da protiv Sevilje otvori novu eru kluba, ali i da prekine svoju "crnu seriju" s obzirom da je u nizu od četiri uzastopna poraza u finalima - Liga šampiona i dva Kupa Nemačke sa Dortmundom, plus poraz u finalu Liga kupa sa Liverpulom. Trener Sevilje Unaj Emeri priznao je da se svi raduju finalu sa klubom tako slavne istorije kao što je Liverpul. "U trećem uzastopnom finalu smo, to pokazuje samo koliko smo gladni trofeja i uspeha. Veoma smo motivisani, čeka nas veliki rival, velika utakmica, kao i plasman u Ligu šampiona. Spremni smo", poručio je Emeri. Finale Lige Evrope između Sevilje i Liverpula igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Sent Jakob Park u Bazelu.13:50 - Dangubić: Tamiš dobra priprema za plej-of Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić rekao je da crveno-beli maksimalno ozbiljno prilaze utakmici četvrtog kola Superlige Srbije protiv Tamiša, bez obzira što pančevački klub ima skor 0-3. "Bez obzira na činjenicu da je Tamiš doživeo tri poraza u dosadašnjem toku takmičenja, prilazimo maksimalno ozbiljno. Idemo u Pančevo da odigramo dobru utakmicu, koja će nam predstavljati i dobru pripremu za naredne izazove i plej-of, koji će brzo", rekao je Dangubić za klupski sajt i istakao da mu je uvek drago kada igra u Pančevu, koji mu je rodni grad. Utakmica četvrog kola Superlige Srbije između Tamiša i Crvene zvezde igra se sutra od 19.30 sati u dvorani "Strelište" u Pančevu.13:21 - Hodžson objavio spisak za EPSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžon objavio je danas širi spisak igrača za pripreme za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a u timu se nalaze 18-godišnji debitant Markus Rašford, kao i povratnik Džek Vilšer. Ovi igrači biće provereni u prijateljskim mečevima protiv Turske i Australije, a spisak će biti skraćen na 23 imena 31. maja. Na Hodžsonovom spisku se nalaze: Golmani: Frejzer Forster, Džo Hart i Tom Hiton. Odbrana: Rajan Bertrand, Gari Kejlih, Natanijel Klajn, Dani Rouz, Kris Smoling, Džon Stons i Kalj Voker. Sredina terena: Dele Ali, Ros Barkli, Fabijan Delf, Erik Dajer, Dani Drinkvoter, Džordan Henderson, Adam Lalana, Džejms Milner, Rahim Sterling, Andros Taunzend i Džek Vilšer. Napad: Hari Kejn, Markus Rašford, Vejn Runi, Danijel Staridž i Džejmi Vardi.

13:05 - Bufon se plaši teroristaGolman Juventusa i reprezentacije Italije Djanluđi Bufon priznao je da strahuje od terorista na Evropskom prvenstvu i da fudbaleri preuzimaju određenu dozu rizika igranjem u Francuskoj. "Svakako su pomenuta dešavanja strašna i moramo da budemo oprezni. Mi smo deo važnog socijalnog društva i dajemo ljudima snove, ali smo došli do momenta kada i rizikujemo. Ipak, srećan sam što na terenu ljudimo možemo da donesemo sreću", rekao je Bufon. Francuske vlasti preduzeće maksimalne mere i rekordni broj pripapadnika bezbednosti tokom šampionata, pošto postoji rizik posle terorističkih napada u Parizu prošle godine, od čcega je jedan bio u neposrednoj blizina stadiona u Sen Deniju za vreme utakmice Francuska - Nemačka. Samo nekoliko dana kasnije odložen je meč između Nemačke i Holandije u Hanoveru, nakon što je otkrivena bomba u blizini stadiona.12:54 - Del Boske prelomio: Bez Koste, Mate i Toresa na EPSelektor reprezentacije Španije Visente Del Boske saopštio je spisak od 25 igrača koji će na šampionatu Evrope u Francuskoj braniti titulu, na kojem očekivano nema povređenog Dijega Koste, ali veliko iznenađenje predstavlja izostanak poziva Huanu Mati. Takođe, uprkos nekim najavama, Fernandu Toresu odlična forma u dresu Atletika nije bila dovoljna da se vrati u nacionalni tim, a zbog loše forme "ispao" je napadač Valensije Pako Alkaser. Golmani: Iker Kasiljas (Porto), David De Hea (Mančester Junajted), Serhio Riko (Sevilja). Odbrana: Serhio Ramos, Dani Karvahal, (Real Madrid), Djerar Pike, Djordi Alba, Mark Bartra (Barselona), Cezar Azpilikueta (Čelsi), Mikel San Hose (Atletik Bilbao), Huanfran (Atletiko Madrid). Sredina terena: Bruno Sorijano (Viljareal), Serhio Buskets, Andres Inijesta (Barselona), Koke, Saul Njigez (Atletiko Madrid), Tijago Alkantara, Isko (Real Madrid), David Silva (Mančester Siti), Pedro Rodrigez, Sesk Fabregas (Čelsi). Napad: Aric Aduric (Atletik Bilbao), Nolito (Selta), Alvaro Morata (Juventus), Lukas Vaskez (Real Madrid). Španija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Češkom, Turskom i Hrvatskom.12:30 - Vejn Runi optimista uoči starta EPKapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi veoma je optimističan pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj i ističe da njegov tim može da parira svakome. Engleska još uvek nije osvojila titulu šampiona Evrope, a najbliži osvajanju bili su 1996. godine, kada su kao domaćini turnira, nakon izvođenja penala poraženi u polufinalu od kasnijeg šampiona Nemačke. "Mislim da imamo veoma dobar tim. Ovo je verovatno prvi put da osećam da je tim sposoban da u svakoj utakmici parira protivniku. Međutim, jedna je stvar imati dobar tim, a druga biti konstantan tokom čitavog turnira. Dobro smo igrali u kvalifikacijama, ali ne smemo da popustimo, već moramo da igramo još bolje i iskoristimo svaku šansu", rekao je 30-godišnji napadač za Skaj Sport. Prvenstvo Evrope u Francuskoj na programu je od 10. juna do 10. jula, a Engleska reprezentacije smeštena je u grupu B, zajedno sa Rusijom, Slovačkom i Velsom.12:00 - Crno-beli pozivaju na Noć muzejaFK Partizan poziva sve ljubitelje sporta i fudbala da 21. maja pored utakmice koju crno-beli igraju od 19.00h sa ekipom Vojvodine na stadionu Partizana, posete i trofejnu salu kluba od 22.00h.

11:50 - Čukarički dobio novog direktora omladinske škole 11:30 - De Hea stiže u Real za 50 miliona evra? 11:11 - Ventura menja Kontea na klupi Italije?

10:50 - Pizaro ostaje u VerderuPeruanski fudbalski veteran Klaudio Pizaro potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa Verderom, objavio je nemački bundesligaš. Iako se pričalo da će Pizaro završiti karijeru, odlučio je da odloži penziju za godinu dana. Pizaro iza sebe ima sasvim solidnu sezonu pošto je postigao 14 golova i pomogao ekipi da izbori opstanak. Peruanski napadač, koji u oktobru puni 38 godina, peti je na listi najboljih golgetera u istoriji nemackog prvenstva sa 190 pogodaka, ali i najefikasniji stranac koji je ikada igrao u zemlji sadašnjeg prvaka sveta. Ostaće upamćena njegova izjava da su mu pica i čokolada puno pomogli tokom karijere, ali da je u poznim igračkim godinama korigovao ishranu. Tokom karijere igrao je za peruanski Deportivo, Alijancu iz Lime, minhenski Bajern i Čelsi, dok je dres Verdera nosio u tri mandata.

10:33 - Direktor firme za obezbeđenje preuzeo odgovornost za bombu na Old traforduDirektor firme za obezbeđenje Kris Rid priznao je da je ostavio bombu na Old trafordu posle vežbi i preuzeo punu odgovornost za incident uoči utakmice između Mančester Junajteda i Bornmuta u Premijer ligi. Firma "Security Searć Management & Solutions Ltd" je četiri dana pre utakmice odradila 14 vežbi protiv terorističkih napada, ali je šef Rid jednu bombu zaboravio u toaletu stadiona. "Bomba je potpuno uništena, ali preuzimam punu odgovornost jer sam ostavio bombu. Sličnu bombu imao sam u torbi i mislio sam da je poneo. Napravio sam veliku, baš veliku, grešku", rekao je Rid. Redarska služba otkrila je bombu uoči utakmice u nedelju dok su fudbaleri bili na zagrevanju, stadion kapaciteta više od 75.000 mesta momentalno je evakuisan, a utakmica odložena. Specijalne jedinice za demontiranje bombi izvele su kontrolisanu eksploziju i otklonile opasnost.

10:00 - Ranijeri najbolji menadžer Premijer lige u izboru kolegaMenadžer Lestera Klaudio Ranijeri proglašen je za najboljeg stručnjaka u Premijer ligi u izboru kolega. Ranijeriju je ovo već druga nagrada za najboljer menadžera otkako je njegov tim došao do prve titule prvaka Engleske. Priznanje za Italijana je logičan izbor, pošto je predvodio Lester do prve titule prvaka Engleske u klupskoj istoriji. Ranijeri je na taj način spojio dve nagrade za najboljeg menadžera, jer je ranije dobio priznanje i u izboru FA. Fudbaleri Lestera impresivno su osvojili trofej, zabeležili su samo tri poraza, i završili šampionat sa čak 10 bodova više u odnosu na drugoplasirani Arsenal.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

09:28 - Barsa želi štopera Las PalmasaPrvak Španije Barselona želi 20-godišnjeg štopera Las Palmasa Maurisija Lemosa. Katalonci su navodno ponudili 4 miliona evra za Urugvajca, ali bi transfer preko bonusa mogao da "poraste" do 12 miliona. Međutim, predsednik Las Palmasa Mihel Anhel Ramires odbio ponudu jer traži 30 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula. Lemos je u Las Palmas stigao pre samo četiri meseca na pozajmicu iz ruskog Rubina, ali je na devet mečeva uspeo da impresionira trenera Kikea Setijena, pa je španski klub aktivirao klauzulu o otkupu za dva miliona evra. Urugvajac je ponikao u lokalnom Defensor Sportingu za koji je debitovao kao 17-godišnjak, a u Rubin je prešao prošlog leta i odigrao tek četiri meča u ruskoj Premijer ligi.

09:01 - Bornmut besplatno vozi navijače u MančesterBornmut je obezbedio besplatan autobuski prevoz do Old traforda navijačima koji su kupili kartu za utakmicu sa Mančester junajtedom u nedelju. Taj meč je otkazan zbog sumnjivog paketa koji je pronađen na tribini uoči početka, a za koji se sumnjalo da je bomba, pa će biti odigran u utorak od 21 čas. Bornmut je u saopštenju naveo da svojim navijačima, popularnim "trešnjama", želi da izađe u susret kako oni ne bi snosili dodatne troškove puta. Junajted je zbog remija gradskog rivala Sitija u Svonsiju izgubio šansu da izbori plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Bornmut je izborio opstanak u svom debitantskom nastupu u elitnom engleskom takmičenju.

08:46 - Nejt Mekmilan novi trener PejsersaDosadašnji pomoćnik Frenka Vogela, Nejt Mekmilan, imenovan je za novog glavnog trenera Indijana Pejsersa. Mekmilan je tri godine bio asistent Vogelu, a u tom periodu Pejsersi su jednom propustili plej-of, jedini put tokom petoipogodišnjeg mandata sada već bivšeg trenera. "Verujem da je Nejt pravi trener za nas u pravo vreme. Uveren sam da će nas odvesti tamo gde želimo. Ima veliko igračko i trenersko iskustvo u NBA", rekao je predsednik košarkaških operacija Pejsersa Leri Bird. Novi trener Pejsersa ima dosta iskustva kao šef stručnog štaba u NBA, prvih pet godina svoje trenerske karijere vodio je Sijetl Supersonikse, a potom je sedam sezona bio trener Portland Trejl-Blejzersa.08:25 - Totenhem i Čelsi kažnjeni sa 600.000 funtiLondonski klubovi Totenhem i Čelsi kažnjeni su sa 600.000 funti zbog incidenata na meču 36. kola Premijer lige. Utakmica je završena 2:2, a Totenhem je posle ovog remija i definitivno izgubio sve šanse za osvajanje titule, koja je na kraju pripala Lesteru. To je izazvalo veliku nervozu među igračima Totenhema, pa su se zamalo nekoliko puta potukli sa fudbalerima Čelsija. Ceo meč je obilovao grubom igrom, pa je glavni sudija pokazao čak 12 žutih kartona. FA je saopštila da je Čelsi kažnjen sa 375.000, a Totenhem sa 225.000 funti. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track