BLOG UŽIVO, VIDEO Lalatović: Imamo šanse za prolaz
Foto: Dado Đilas

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Lalatović: Imamo šanse za prolaz

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - Hapoel se odbranio u Atini, bez golova sa OlimpijakosomFudbaleri Olimpijakosa i Hapoela iz Biršebe odigrali su danas u Atini 0:0 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.Šestostruki uzastopni šampion Grčke imao je više šansi i šuteva u okvir gola, ali je utakmica bila prilično izjednačena, pošto je i šampion Izraela imao svoje prilike.Revanš meč igra se za sedam dana.

23:00 - Pobede Fenerbahčea i LegijeFudbaleri Fenerbahčea pobedili su danas na svom terenu Monako sa 2:1, dok je Legija u gostima savladala Trenčin sa 1:0, u prvim utakmicama trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.Dvostruki strelac za Fener bio je Emanuel Emenike, u 39. i 61. minutu, dok je gol za Monako postigao Radamel Falkao u 43. minutu.Trijumf Legiji doneo je madjarski reprezentativac rodjen u Srbiji Nemanja Nikolić u 69. minutu.Revanš utakmice igraju se za sedam dana.

22:34 - Troje ruskih stonotenisera mogu u Rio de ŽaneiroMedjunarodna stonoteniska federacija (ITTF) dozvolila je danas da troje takmičara iz Rusije učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žanejru, pošto je procenila da ispunjavaju propisane uslove.ITTF je naveo da je istraga pokazala da su se njih troje testirali van ruskog antidoping sistema, kao i da je Svetska antidoping agencija (WADA) potvrdila da niko od njih nije optužen u Meklarenovom izveštaju.Takmičari su Aleksandar Šibajev, Polina Mihailova i Marija Dolgih.

21:32 - Astra i Kopenhagen odigrali 1:1Fudbaleri Astre iz Djurdjua odigrali su danas na svom terenu 1:1 sa Kopenhagenom u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.Rumunska ekipa povela je već u sedmom minutu golom Felipea Tešeire, a danski tim izjednačio je u 64. pogotkom Tomasa Dilejnija.Revanš se igra za sedam dana.Ranije danas Astana i Seltik odigrali su 1:1, dok je Rozenborg pobedio APOEL sa 2:1.U toku su još tri utakmice.

21:21 - Rozenborg pobedio APOEL 2:1Fudbaleri Rozenborga pobedili su danas u Trondhajmu APOEL iz Nikozije sa 2:1, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.Norveški tim je u prvom poluvremenu poveo golovima Kristijana Gitkjera u 23. i Jergena Skjelvika u 45. minutu.Prednost Rozenborga smanjio je Jorgos Efrem u 67. minutu.Revanš se igra za sedam dana.Ranije danas, Astana i Seltik odigrali su 1:1, a u toku je još četiri meča trećeg kola.

20:24 - Još 11 dizača tegova pozitivno na novom testiranjuMedjunarodna federacija za dizanje tegova (IWF) saopštila je danas da je na novom testiranju uzoraka sa Olimpijskih igara 2012. na doping bilo pozitivno 11 dizača tegova, medju kojima su i osvajači šest srebrnih i bronzanih medalja.Svih 11 je privremeno suspendovano i tako će ostati dok se njihovi slučajevi ne završe. Do sada je ukupno 31 dizač tegova bio pozitivan na ponovnom testiranju uzoraka sa Igara u Pekingu 2008. i Londonu 2012.Svi su bili pozitivni na anaboličke supstance, a četvoro od 11 dolazi iz Rusije.Pozitivni su bili: Intigam Zairov (Azerbejdžan), Natalija Zabolotnaja (Rusija), Rauli Tsirekidze, Almas Utešov (Kazahstan), Svetlana Carukaeva (Rusija), Sibel Simsek (Turska), Irina Kuleša (Belorusija), Hripsime Huršudijan (Jermenija), Aleksandr Ivanov (Rusija), Kristina Jovu (Moldavija) i Andrej Demanov (Rusija).

19:34 - OI 2020: Prekoračena predviđena cifra za organizacijuOrganizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine objavili su danas da su prekoračili cifru koju su planirali da potroše za to takmičenje.Organizatori Olimpijskih igara u Riju imaju rok da do 5. avgusta završe sve pripreme, dok njihove kolege iz Tokija imaju velike troškove za dogadjaj koji je za četiri godine.Predsednik organizacionog komiteta za Igre u Tokiju 2020. godine Joširo Mori rekao je na sastanku Izvršnog odbora ove nedelje da su troškovi za izgradnju za sedam privremenih borilišta porasli na 2,6 milijardi dolara u odnosu na početnu procenu koja je iznosila 690 miliona dolara.Mori je rekao da su te brojke rezultat površnog proračuna i za to je okrivio Gradsku upravu Tokija i Olimpijski komitet Japana.Organizacioni komitet nije objavio zvaničnu procenu ukupnih troškova, ali je saopštio da će troškovi biti veći od 3,5 milijarde dolara koliko je planirano.Organizatori Igara u Japanu su se do sada suočavali sa nizom skandala vezanih za nacionalni stadion, zvanični logo i navode o korupciji.Rad na novom stadionu je u zastoju, zato što je Vlada odustala od originalnog dizajna zbog povećanih troškova.Ukupni troškovi za Olimpijske igre u Tokiju dele Organizacioni komitet, vlast Tokija i Vlada Japana.Organizatori Olimpijskih igara naveli su i da su sačuvali više od dve milijarde dolara saradjujući sa Vladom na smanjenju troškova.

18:52 - Duje Čop na pozajmici u SportinguHrvatski fudbler Duje Čop će naredne sezone igrati u Sportingu kao pozajmljen igrač italijanskog Kaljarija.Španski klub će na kraju sezone imati pravo da otkupi njegov ugovor, prenela je agencija Hina.Čop je prošle sezone bio na jednogodišnjoj pozajmici u Malagi koja ovog leta nije otkupila njegov ugovor za oko 3,5 miliona evra. Sporting je u poslednjem kolu prošle sezone izborio opstanak u Primeri.

18:22 - Astana i Seltik igrali 1:1 u KazahstanuFudbaleri Astane i Seltika odigrali su danas u Kazahstanu 1:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.Domaći tim poveo je u 19. minutu, kada je Jurij Logvinenko posle kornera glavom postigao gol. Seltik je izjednačio u 78. minutu, kada je Li Grifits savladao srpskog golmana Nenada Erića.Revanš se igra za sedam dana u Glazgovu.Kasnije danas igra se još pet mečeva trećeg kola.

18:00 - Maskerano ostaje u BarseloniArgentinski fudbaler Havijer Maskerano nosiće dres Barselone do juna 2019. godine, rekao je danas direktor kluba Albert Soler.Maskeranov prethodni ugovor je isticao za dve godine, što znači da će biti produžen na još godinu dana."Postigli smo dogovor i on će nositi dres Barselone još tri sezone", rekao je Soler.Soler je ovu vest saopštio tokom današnjeg predstavljanja Andrea Gomeša.Maskerana su mediji poslednjih dana selili sa Nou Kampa u Juventus, ali je danas stavljena tačka na sve spekulacije.Naredna sezona će biti sedma sezona Maskerana na Nou Kampu. On je u Berselonu stigao 2010. godine iz Liverpula i od tada je odigrao 282 utakmice i osvojio 16 titula.On je u karijeri, pored Liverpula, igrao i za River Plejt, Korintijans i Vest Hem.

17:31 - Arnautović produžio ugovor sa StoukomFudbaler Stouka Marko Arnautović potpisao je novi, četvrogodišnji ugovor sa klubom, potvrdio je danas engleski premijerligaš.Austrijski reprezentativac, srpskog porekla, tokom karijere nastupao je za Tvente, Inter i Verder iz Bremena, pre nego što je u septembru 2013. godine došao u Stouk.Tokom tri sezone u Stouku upisao je 110 nastupa i 19 puta se upisao u listu strelaca.Za reprezentaciju Austrije nastupao je u 55 mečeva i postigao je 11 golova, a igrao je i na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.Prethodnih nedelja pojavila se infromacija da bi Arnautović mogao da pojača Everton, ali se priča na tome zaustavila posle današnjeg potpisa.

17:02 - Lalatović: Imamo šanse za prolazTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da je njegova ekipa spremna za dvomeč sa Dinamom iz Minska i da veruje da ima šanse za prolaz u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evropa."Očekuje nas težak i neizvestan dvomeč sa Dinamom iz Minska. To je tim koji ima kvalitet, što dokazuje poslednjih nekoliko godina konstantnim učešćima u kvalifikacijama i igranjem u grupnoj fazi Lige Evrope", rekao je Lalatović.Fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju Dinamo iz Minska u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Utakmica se igra na stadionu Karadjordje od 20.00."O protivniku smo dobili dovoljno podataka, tako da ćemo spremiti odgovarajuću taktiku za sutrašnji meč. To je dobro uigran tim, sa nekoliko sjanih pojedinaca. Posebno im je dobra kontra i polukontra. Mi se nećemo zaletati. Bićemo strpljivi. Pobednik dvomeča verovatno neće biti odlučen sutra", rekao je Lalatović.Trener Vojvodine naveo je njegova ekipa "nije bez šansi" u okršaju sa Dinamom."Mislim da nismo bez šansi u ovom okršaju. Moja ekipa je spremna. Nemamo kažnjenih igrača. Očekujemo veliki broj naših navijača, koji će nam svakako biti važni u ovom duelu", rekao je Lalatović.

16:16 - Biševac: Srbija ponosna na novopazarske atletičareGradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da su uspesi atletičara Amele Terzić i Elzana Bibića posledica kvalitetnog rada u klubu i da je na njih ponosna cela Srbija."Amela je trčala u finalu seniorskog šampionata Evrope, dok je Elzan kontinentalni prvak kod mladjih juniora i najbolji evropski junior. Čestitam im, njihovim rezultatima ponose se naš grad i država", rekao je Biševac na prijemu koji je priredio za članove Atletskog kluba Novi Pazar. ; ; ; ; ; ; ; Posle nastupa na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, Terzić će narednog meseca na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nastupiti u trkama na 800 i 1.500 metara."Mnogo nam je bitno da imamo podršku u matičnoj sredini, kao i činjenica da je u toku izgradnja atletskog stadiona. Nadam se da ćemo i dalje beležiti kvalitetne rezultate", kazala je Terzić.Bibić je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu za mladje juniore u Tbilisiju na 3.000 metara i postavio je rekord Srbije u tom uzrastu na 800 metara, dok je na Svetskom juniorskom prvenstvu u Bidgošću srušio državni rekord na 5.000 metara iz 1973. godine."Trka na 3.000 metara u Tbilisiju bila je pun pogodak, pao je i rekord šampionata. Iako nije bilo vremena za predah, u Bidgošću sam bio finalista na 1.500 metara i osmi na 5.000 metara, uz mnoštvo rekorda i najbolji juniorski rezultat u Evropi", naveo je Bibić.Trener pazarskih atletičara Rifat Zilkić istakao je da je Novi Pazar još jednom podržao uspehe tog kolektiva."Grad je i ovog puta ispratio rezultate Amele Terzić i fantastična dostignuća Elzana Bibića, koji je oborio 43 godine star juniorski rekord Dušana Janićijevića i potvrdio da je jedan od najboljih proizvoda srpske atletike u ovoj godini", rekao je Zilkić.

15:22 - Putin: Bez Rusa, medalje drugih će biti manjeg sjajaPredsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da isključenje brojnih ruskih sportista sa Olimpijskih igara u Rio de Žanejru, po nalogu Medjunarodnog olimpijskog komiteta, "prevazilazi zdrav razum"."Pitanje (isključenja) ruskih sportista izlazi iz domena prava i prevazilazi zdrav razum", izjavio je Putin na ceremoniji ispraćanja ruskog olimpijskog tima u Kremlju.Tradicionalna ceremonija ispraćaja olimpijaca, koja uključuje i molitvu u crkvi u Kremlju, počela je polaganjem venaca na grob Neznanom junaku na zidinama Kremlja. Ruski olimpijski, njih oko 150, potom su prešli preko Crvenog trga kako bi se sastali sa Putinom.Medju sportistima bili su i oni koji neće braniti boje Rusije u Riju, odnosno oni koji su suspendovani, kao što su atletičari Jelena Isinbajeva i Sergej Šubenkov.Putin je rekao da će bez Rusa odličja drugih na Igrama u Riju biti manjeg sjaja."Vaše kolege iz drugih sportova će shvatiti da će vrednost njihovih medalja biti drugačija, jer će ta pobeda imati drugačiji ukus... Ili će biti skroz bez ukusa", rekao je predsednik Rusije."Jedan broj ruskih sportista je nepravedno suspendovan, bez konkretnih dokaza da su kršili doping pravila", rekao je Putin i dodao da Rusija u budućnosti mora da preduzme ozbiljne korake u borbi protiv dopinga.Olimpijcima se obratila i Isinbajeva, dvostruka olimpijska šampionka."Idete u Rio de Žanejro da branite čast zemlje. Pokažite svima šta ste u stanju da uradite, zbog sebe, ali i zbog nas koji ostajemo kući", rekla je ona.Isinbajeva je navela da njoj i drugim sportistima zabranjen odlazak u Rio "na grub način", bez prilike da se brane. ; MOK je prošle nedelje odlučio da ne suspenduje sve ruske sportiste sa Igara u Riju zbog navoda o dopingu, ali je pojedinačnim sportskim savezima ostavio mogućnost da sami odluče.Nakon suspenzije atletskog tima Rusije, stigle su i suspenzije za plivače, kanuiste, veslače... Do sada je najmanje 105 ruskih sportista ostalo bez prava da se takmiči na Olimpijskim igrama, koje počinju 5. avgusta.

14:39 - Svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema u BeograduSvetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema, 40. po redu, održaće se od 30. jula do 6. avgusta u Beogradu, najavljeno je danas.Pored tog takmičenja, u hotelu Metropol, održaće se i 59. Kongres Svetske federacije za problemski šah."Čast mi je da ispred grada Beograda najavim Svetsko prvenstvo. Drago mi je što će doći oko 200 učesnika iz 39 zemalja. To je dobro za promociju grada gde će se oni takmičiti i boriti za medalje, ali isto tako će moći da upoznaju Beograd i poneti lepe utiske iz njega", rekao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević.Na konferenciji za novinare u Skupštini grada, on je naveo da šah povećava inteligenciju kod mladih i da bi trebalo da se bave ovim sportom koji će im kasnije pomoći u životu i u poslu.Predsednik Društva šahovskih problemista Srbije Borislav Gadjanski najavio je da će tokom tog takmičenja biti organizovan i niz pratećih manifestacija."Grad Beograd je od prvog dana stao uz nas i pomogao nam da organizujemo ovu manifestaciju. U naš grad dolaze takmičari iz brojnih zemalja koji nemaju za cilj samo da se takmiče, nego i da obidju našu zemlju i Beograd. Pored takmičenja, organizujemo niz pratećih manifestacija u rešavanju problema kojima će moći da prisutvuje i publika", rekao je Gadjanski, koji je i predsednik Organizacionog odbora takmičenja.Reprezentativac Srbije u šahu Bojan Podinić rekao je da će takmičari iz Srbije dati sve od sebe da osvoje medalje.

14:02 - Pato prelazi u ViljarealSvojevremeno jedan od najtalentovanijih napadača sveta Brazilac Alešandre Pato novi je fudbaler Viljareala, objavio je danas njegov doskorašnji klub Korinstijans.Pato je drugi deo prošle sezone proveo na pozajmici u Čelsiju, ali je odigrao samo dve utakmice i postigao jedan gol iz penala, protiv Aston Vile.Brojni problemi sa povredama sprečile su 26-godišnjeg fudbalera da iskaže sav svoj potencijal, nakon što je 2007. godine kao veliki talenat došao u Milan iz brazilskog Internasionala.Sada ima priliku da se oproba u španskoj Primeri i igrama u Viljarealu osveži karijeru.

13:33 - Zvezda odustala od dovodjenja Milana MitrovićaFudbalski klub Crvena zvezda odustao je od dovodjenja štopera Milana Mitrovića, rekao je danas sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević."Definitivno smo odustali od dovodjenja Milana Mitrovića. Sve to je predugo trajalo i nismo želeli više da čekamo. Okrećemo se drugim rešenjima", rekao je Raosavljević agenciji Beta.Mitrović je bio želja Zvezde poslednjih meseci, ali je problem bio njegov ugovor sa turskim Mersinom koji nije želeo lako da ga se odrekne, iako je ispao u drugu ligu.Zvezdi je potreban još jedan štoper, a u ekipi su na toj poziciji trenutno još Tomas Fibel, Aleksandar Luković, Zoran Rendulić i Adam Mičel.

13:02 - Džeko: Moja budućnost je u RomiFudbaler Rome Edin Džeko rekao je danas da ne namerava da napusti taj klub i istakao da je prvi cilj u novoj sezoni plasman u Ligu šampiona. ; "Moja budućnost je u Romi. Sve ostalo su nagadjanja. Da sam hteo da odem, uradio bih to još u januaru. Razmišljam jedino o poslu koji treba da obavim, treniram, a na (treneru Lučanu) Spaletiju je da odluči da li ću biti u startnih 11", rekao je Džeko za italijanske medije.U predstojećoj sezoni Juventus će ponovo biti glavni favorit za titulu u Seriji A, ali je Džeko istakao ne pobedjuju uvek favoriti."Fudbal je čudan sport u kojem ne pobedjuju uvek favoriti... Medjutim, za nas je prvo najvažnije da izborimo plasman u Ligu šampiona. Nakon toga će sve biti lakše", rekao je Džeko.

12:30 - Iguain stigao u Torino: Želim Ligu šampiona sa JuventusomArgentinski fudbaler Gonzalo Iguain doputovao je danas u Torino na potpis ugovora sa Juventusom i poručio da želi da osvoji Ligu šampiona.Doskorašnjeg fudbalera Napolija na aerodromu u Torinu dočekao je veliki broj novinarskih ekipa i nekoliko stotina navijača Juventusa kako bi mu poželeli dobrodošlicu."Drago mi je da sam došao u Juventus i što počinjem novu avanturu. Trenutno samo razmišljam o tome kako da se što pre uklopim i dam sve od sebe. Srećan sam što ću u napadu igrati sa Paulom Dibalom, nadam se da ćemo osvojiti Ligu šampiona", rekao je Iguain po dolasku, a prenosi sajt "CalcioNews24".Juventus je aktivirao otkupnu klauzulu i Napoliju platio 94 miliona evra, ali i ujedno učinio Iguaina najplaćenijim fudbalerom u Italiji.

11:53 - Lakovič završio karijeruBivši košarkaški reprezentativac Slovenije Jaka Lakovič saopštio je danas da završava igračku karijeru u 38. godini.Iskusni plejmejker je sa aktivnim igranjem prestao u dresu drugog tima Barselone i u istom počeo trenersku karijeru u mlađim kategorijama.Lakovič je karijeru počeo u Geoplin Slovanu, dok je ime stekao u Panatinaikosu i Barseloni, sa kojom je osvojio Evroligu (2010), dve titule prvaka Španije i tri Kupa kralja.Igrao je još za Krku, Galatasaraj, Avelino i turski Gazijantep.

11:10 - Predsednik Bešiktaša: Baloteli želi da dođe kod nasFudbaler Liverpula Mario Baloteli pristao je da pređe u Bešiktaš, rekao je danas predsednik turskog kluba Fikret Orman.Baloteli se ovog leta vratio u Liverpul nakon jednogodišnje pozajmice u Milanu, ali je sve izvesnije da će napustiti engleski klub jer mu je menadžer Jirgen Klop jasno porucio da ne računa na njega.Upravo tu šansu vide čelnici šampiona Turske, koji tvrde da bi mogli da izađu na kraj sa brojnim "ispadima" Balotelija, a 25-godišnji napadač označen je kao idealna zamena za Marija Gomeza."Baloteli je fudbaler sa kojim bi se naši navijači povezali. Siguran sam da bi privukao veliku pažnju. Mislim da može da promeni ponašanje zbog brige i pažnje koje bi dobio u Turskoj. Ukratko, mi želimo Balotelija i on želi nas", rekao je Orman za Fanatik.Pre dolaska u Liverpul, Baloteli je igrao za Lumencano, Inter i Mancester Siti.

10:31 - Tohir: Napoli je poslao ponudu, ali Ikardi ostaje u InteruPredsednik milanskog Intera Erik Tohir rekao je da klub nema nameru da proda kapitena Maurija Ikardija jer je izuzetno važan za igru italijanskog velikana.Napoli je pokazao veliko interesovanje za argentinskog golgetera, pošto ga vidi ga idealnu zamenu za Gonzala Iguaina koji je pojačao Juventus za 94 miliona evra."Nećemo prodati Ikardija. Dobili smo ponude, i od Napolija takođe, ali ga nećemo prodati. Produžili smo mu ugovor pre godinu dana, mi smo kao porodica i uvek možemo da razgovaramo ako postoje problemi ili evenutalne stvari koje treba da rešimo. On je naš kapiten i veoma važan igrač za nas. Veoma smo srećni što je u našem klubu", rekao je Tohir a prenosi Skaj Sport.Mladi argentinski napadač do sada je nastupao i za Sampdoriju, pre nego šo je u julu 2013. stigao u Inter i upisao 101 nastup, uz 52 gola.

10:03 - Stojanov: Tako je bilo i protiv Partizana, pa smo prošli...Golman Ludogoreca Vladislav Stojanov smatra da remi protiv Crvene zvezde (2:2) na svom terenu nije loš rezultat i podsetio da je slično bilo protiv Partizana, pa je njegov tim prošao dalje u kvalifikacijama za Ligu šampiona."Slab ishod za nas, ali moglo je i gore da bude da smo izgubili. Svi prave greške, da njih nema ne bi bilo ni golova. Zvezda je iskoristila naše greške, ali ništa nije gotovo, postoji revanš u Beogradu i idemo na pobedu", rekao je Stojanov posle utakmice.Stojanov se prisetio duela sa Partizanom pre dve godine, kada je Ludogorec posle remija bez golova u Razgradu, odigrao 2:2 u Beogradu i eliminisao crno-bele zbog golova u gostima."Znamo da neće biti lako u Srbiji, ali smo i sa Partizanom remizirali kod kuće, a onda i prošli. Nadam se će Zvezdu ovaj rezultat opustiti, neka misle srpski fudbaleri da su se kvalifikovali... Verujem da ćemo ispraviti stvari", poručio je Stojanov.Brazilac Džonatan Kafu, strelac prvog gola na jučerašnjem meču, izjavio je da je Ludogorec ispustio trijumf protiv Crvene zvezde."Propustili smo da pobedimo, prvo poluvreme smo odlično odigrali, ali smo u nastavak ušli opuštenije. Kao što smo u Razgradu dali dva gola, tako možemo i u Beogradu. Ne kažem to samo zbog optimizma, Crvena zvezda je dobar tim, ali mi znamo našu snagu i imamo moć da nadoknadimo propušteno", zaključio je Kafu.Revanš meč trećeg kola kvalikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Ludogoreca igra se sledećeg utorka.

09:31 - Konte: Matić ostaje, biće među najboljim vezistima svetaMenadžer Čelsija Antonio Konte insistira na ostanku srpskog fudbalera Nemanje Matića jer smatra da će uskoro postati jedan od od najboljih vezista na svetu.Konte je demantovao engleske medije i spekulacije da će Matić napustiti londonski tim nakon transfera N'Goloa Kantea, što želi da iskoristi Juventus koji je spreman da izdvoji 30 miliona evra."Matić je veoma važan igrač za moj stil igre i taktičke zamisli. Nemanja zna da sam oduševljen njegovim stavom i posvećenosti. Siguran sam da radom sa njim može da postane fantastičan vezista, jedan od najboljih na svetu. Matić nije na prodaju", rekao je Konte, a prenosi Dejli Mejl.Italijanski stručnjak veruje da Matić i Kante mogu da igraju zajedno u tandemu i budu čvrst bedem ispred poslednje linije."Kante je odličan igrač i on je bio jedna od naših glavnih meta. Zadovoljan sam što smo ga doveli i veoma je bitno da imamo mnogo fudbalera sa pravim stavom. Biću na "slatkim" mukama u veznom redu, ali želim takve probleme", zaključio je Konte.Matić prošle sezone nije igrao na svom nivou, zbog čega nije jedno vreme u finišu nije bio standardan, iako je u šampionskoj godini "plavaca" bio ključni igrač.

08:58 - Barnjani dve godine u LaboraluItalijanski košarkaški reprezentativac Andrea Barnjani potpisao je dvogodišnji ugovor sa Laboral Kućom, potvrdio je klub iz Baskije.Barnjanija je kao prvog pika na draftu 2006. godine izabrao Toronto, a tokom karijere nastupao je za Romu i Beneton, dok je tokom decenije provedene u NBA ligi igrao i za Njojork Nikse i Bruklin Netse.Italijanski košarkaš je u NBA ligi odigrao preko 500 utakmica uz prosečan učinak od 14,3 poena, 4,6 skokova i 1,2 asistencije po meču.Laboral je dovođenjem Barnjanija našao idealnu zamenu za Janisa Burusisa koji je pojačao Panatinaikos.

08:15 - Toti: Fudbaleri danas prate novac, ne srceKapiten Rome Frančesko Toti rekao je da fudbaleri danas opsednuti novcem i da je mnogo malo onih koji prate svoje srce."Fudbaleri danas su kao nomadi. Oni prate novac, ne svoje srce. Možda je to i glavna razlika izmedju mene i svih ostalih... Nema danas mnogo sportista koji prate svoje srce. Da sam mislio samo o novcu, otišao bih iz Rome još pre 10 godina. Za mene je strast najvažnija", rekao je Toti za Gazeta delo sport.U Italiji su prethodnih dana glavna tema prelazak Gonzala Iguaina i Miralema Pjanića iz Napolija, odnosno Rome u Juventus.Toti ima svoje mišljenje o ogromnim transferima i ističe da je fudbal danas postao biznis, ne sport."Sada je u centru svega novac. Igrači češće menjaju timove da bi više zaradili. Navijači dolaze na stadione kako bi se zabavili i kako bi gledali igrače koji su uvek istom timu, oni ne očekuju da će ih neko izdati", neveo je Toti."Pogledajte šta se sada dogodilo sa Iguainom. To je katastrofa. Ali, to je i normalno. Stranac u Italiji predje u drugi tim ako mu se ponudi više novca. Nema mnogo stranaca kao što je Dijego Maradona", naveo je Toti, koji je celu svoju karijeru u Romi.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track