BLOG UŽIVO, VIDEO: Sestre Vlijams doživele prvi poraz ikada na Olimpijskim igrama
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Sestre Vlijams doživele prvi poraz ikada na Olimpijskim igrama

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

01:51 - Sestre Vlijams doživele prvi poraz ikada na Olimpijskim igramaAmerički teniski dubl Serena Vilijams-Venus Vilijams pretrpeo je prvi poraz na Olimpiskim igrama, pošto je danas u Rio de Žaneiru izgubio od Čehinja Lucje Safavarove i Barbore Stricove.Sestre Vilijams su osvajale zlatne medalje svaki put kada su se prijavljivale za Olimpijske igre, 2000, 2008. i 2012. godine, uz skor 15:0.Ove Amerikanke bile su prve nositeljke u Riju, pošto su pre mesec dana osvojile zlato na Vimbldonu.

01:05 - Vu postavila seriju rekorda na putu do olimpijskog zlataKineskinja Vu Minsja osvojila je rekordnu petu zlatnu olimpijsku medalju, pošto je večeras u Rio de Žaneiru sa svojom partnerkom Ši Tingmao sakupila 345,6 bodova u sinhronim skokovima sa tri metra.Kineskinje su vodile tokom takmičenja od pet kola i pobedile su sa velikih 31,77 bodova, na borilištu na kome je padala blaga kiša.Vu je osvojila četvrto uzastopno olimpijsko zlato sa trometarske skakaonice i tako postala prva žena koja je osvojila četiri zlata u istoj disciplini na Olimpijskim igrama. Ranije je pobedjivala na Igrama 2004, 2008. i 2012, svaki put sa različitim partnerkama.Minsja u novembru puni 31 godinu, a danas je ušla u istoriju kao prva osvajačica pet zlatnih olimpijskih medalja, u muškoj i u ženskoj kategoriji, pošto je u Londonu pre četiri godine pobedila i u pojedinačnoj konkurenciji sa trometarske skakaonice."Imamo vrlo visoke standarde. Kada sam počela da se bavim skakanjem u vodu, mislila sam da je to vrlo uzbudljiv sport. Moj karakter me tera da uvek želim da pobedim", rekla je Vu nakon takmičenja.Ona je u Atini osvojila srebro u Atini 2004. i bronzu u Pekingu 2008.Vu je najstarija skakačica u vodu koja je osvojila zlato na olimpijskim igrama, pošto je pretekla Amerikanku Miki King, koja je imala 28 godina kada je osvojila zlato na Igrama u Minhenu 1972.

00:10 - Zlato za Italiju u pojedinačnom muškom floretuItalijanski mačevalac Danijele Garoco osvojio je danas zlatnu medalju u floretu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u finalu pobedio Amerikanca Aleksandera Masijalasa 15:11.Amerikanac je svetski šampion i najbolje rangirani na svetskoj rang-listi. Bronzanu medalju osvojio je Timur Safin iz Rusije.Garoco ima 24 godine i doneo je Italiji prvo olimpijsko zlato posle 20 godina i trijumfa Alesandra Pučinija u Atlanti.Masijalas je želeo da postane prvi Amerikanac koji je svojoj zemlji doneo zlato u modernoj verziji mačevanja. On je u četvrtfinalu nadoknadio šest bodova zaostatka, ali je danas u finalu bio nemoćan kada je Garoco vezao šest bodova i osvojio meč.Italijan je 11. na svetskoj rang-listi, a publika u finalu je navijala za njega kao autsajdera. On je pre kraja meča skinuo masku i trčao niz pistu da pozdravi publiku, a sudije su morale da ga vrate na stazu pre nego što su mu dale 15. i poslednji bod.

21:31 - Murinjo: Nismo bili na najvišem nivou, ali cilj je ispunjenTrener Mančester junajteda Žoze Murinjo ocenio je da u današnjoj utakmici protiv Lestera u finalu Komjuniti šilda njegovi fudbaleri nisu bili na najvišem nivou, ali da su i pored toga ostvarili zacrtani cilj."Uvek je bitno početi osvajanjem trofeja. Igra u prvom poluvremenu je bila mnogo bolja nego u drugom. Igrači nisu u potpunosti spremni. Lester je u drugom delu ubrzao igru, imali su tri brza igrača u napadu, što je donelo u potpunosti drugačiju sliku. Ostvarili smo bitnu pobedu, ali nam predstoji još mnogo posla. Ne bih bio ambiciozan kada ih rekao da je ovo bila fantastična igra", rekao je Murinjo, a preneli su britanski mediji.Mančester junajted osvojio je dana prvi trofej ove sezone, pošto je na Vembliju pobedio šampiona Engleske Lester sa 2:1 u kupu Komjuniti šild, a odlučujuči pogodak postigao je Zlatan Ibrahimović u 83. minutu."Zlatan će biti opasniji kada ekipa postaje dominantnija i kada počne da igra bliže šesnaestercu. On nije brz kao Džejmi Vardi, koji može da igra na 50 metara od gola i da potom postiže golove. Zlatanu je potrebno da tim igra i da stvara šanse za njega. Moramo da promenimo to", kazao je Murinjo.

21:06 - Murinjo o Pogbi: Neverovatno je da je tako dobar igrač potpisao za nasTrener Mančester junajteda Žoze Murinjo izjavio je večeras da je oduševljen što će francuski fudbaler Pol Pogba postati novi igrač "crvenih đavola"."Napokon. Neverovatno je da je tako dobar igrač potpisao za nas. Napokon ga imamo. Dolazi u pobednički tim - tim koji je u poslednje dve zvanične utakmice osvojio dva trofeja. Moraće naporno da radi da zaradi mesto u ekipi", kazao je Murinjo.Ovaj 23-godišnji fubaler sredine terena je ranije danas od Juventusa dobio dozvolu da otputuje za Englesku na lekarske preglede kako bi kompletirao prelazak u Mančester junajted.Francuski fudbaler je 2012. napustio Junajted i prešao Juventus za oko milion evra, a povratkom u engleski klub trebalo bi da postane najskuplji igrač na svetu. Mediji navode da će Mančester za njegov transfer platiti 120 miliona evra.

20:20 - Mutko: Politička odluka, žalićemo se CAS-uMinistar sporta Rusije Vitalij Mutko najavio je žalbu na odluku Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (MPK) da suspenduje Rusiju sa Igara u Rio de Žaneiru, i obećao da će se država boriti za svoje sportiste. "Žalićemo se Sudu za sportsku arbitražu (CAS). Borićemo se za naše paraolimpijce. Ovo je politička odluka koja nema smisla. Mislim da Ruski paraolimpijski komitet ima dobre šanse da odbrani svoju poziciju pred sudom", rekao je Mutko. Predsednik Paraolimpijskog komiteta Rusije Vladimir Lukin takođe je najavio žalbu CAS-u i objasnio položaj svog tima. "Ako nas optuže za nešto, treba da te optužbe formulišu na jasan i konkretan način. Ne možemo nekoga isključiti zato što je deo bilo kog sistema. Možemo isključiti samo one koji su krivi za nešto", rekao je Lukin.

20:00 - Ibrahimović presrećan zbog pobede JunajtedaFudbaler Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović rekao je danas da je "super srećan" što je na svojoj prvoj zvaničnoj utakmici za engleski klub osvojio trofej i izrazio nadu da će ih osvojiti još mnogo. "Osećaj je zaista lep. Prva zvanična utakmica, igrali smo za trofej i uspeli smo da pobedimo. Ovo je moj 31. trofej. Super srećan sam. Nadam da ću u Mančesteru osvojiti još mnogo trofeja", rekao je Ibrahimović. Mančester junajted osvojio je prvi trofej ove sezone, pošto je danas na Vembliju pobedio šampiona Engleske Lester sa 2:1 u engleskom Komjuniti šildu, a odlučujuči pogodak postigao je Ibrahimović u 83. minutu. "Bila je teška utakmica. Igrali smo protiv veoma dobrog tima. Bili su izuzetno čvrsti. Verujem da će nešto veliko će proizići iz mog novog kluba, jer smo novu sezonu počeli osvajanjem trofeja", kazao je Ibrahimović.

19:15 - Aleksandra Krunić: Pružila sam maksimumSrpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je da je pružila svoj maksimum na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i izrazila nadu da će na sledećim Igrama biti spremnija i ostvariti bilji rezultat. "Dala sam sve od sebe, posebno u singlu, jer nisam imala previše opcija. Nije bilo najsjajnije. Svako od nas želi da nastupi što bolje ovde, ali to nije bio slučaj kod mene. Ovo su mi prve Igre, nadam se da ću na narednim Igrama biti spremnija", rekla je Krunićeva novinarima u Rio de Žaneiru. Ona je juče u pojedinačnoj konkurenciji eliminisana od Francuskinje Kristine Mladenović, dok je u paru s Jelenom Janković poražena od Britanki Džoane Konte i Heder Votson. Na pitanje novinara kakva je atmosfera na teniskom olimpijskom turniru, Krunićeva je rekla da nema mnogo razlike od WTA tura.

18:45 - Počeli i ostali teniski mečevi na OIVelika većina teniskih mečeva drugog dana Olimpijskih igara u počela je danas sa više od sat i po zakašnjenja, pošto je takmičenje odloženo zbog jakog vetra u Rio De Žaneiru. Početak je pomeren na svim terenima, osim na centralnom, gde je prvi meč jedini počeo na vreme. Mečevi svih srpskih tenisera koji su danas u rasporedu počeće kada je planirano, pošto su svi na centralnom terenu. Tomaš Beluči je otvorio tenisko takmičenje na centralnom i prošao u drugo kolo pošto mu je Dastin Braun predao meč. Posle tog duela počeo je meč izmedju Serene Vilijams i Darije Gavrilove. Prvi od srpskih tenisera će igrati Viktor Troicki, koji će oko 19.00 početi meč protiv Endija Marija, a potom će se Jelena Janković sastati sa Garbinje Mugurusom. Meč najboljeg tenisera sveta Novaka Djokovića protiv Huana Martina Del Potra je poslednji na programu i trebalo bi da počne oko 1.15 po srednjoevropskom vremenu.

18:30 - Rodriges završio karijeruŠpanski biciklista Hoakim Rodriges saopštio je da mu je drumska trka na Olimpijskim igrama bila poslednja u karijeri. "Učešćem na Olimpijskim igrama ispunio sam životnu ambiciju", izjavio je Rodriges, koji je drumsku trku u Rio de Žaneiru završio na petom mestu. Ovaj 37-godišnjak je tokom karijere tri puta bio pobednik etapa na Trci kroz Francusku, a dva puta se peo na podijum na svetskim šampionatima. Takodje, bio je pobednik nekoliko jednodnevnih trka. Rodriges je još tokom ovogodišnjeg Tur de Fransa rekao da će mu ovo biti poslednja sezona, ali nije precizirao kada će se povući.

18:20 - Ruski paraolimpijci suspendovani sa Igara u Riju Ruski paraolimpijci neće moći da učestvuju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru posle državnog doping skandala, saopštio je Međunarodni paraolimpijski komitet (MPK). Rusija je suspendovana posle objavljivanja Meklarenovog izveštaja, koji je naveo da je ta zemlja organizovala doping program uz pomoć državnih institucija.Medjunarodni olimpijski komitet nije suspendovao ceo tim sa Igara, već je odluku prepustio pojedinačnim sportskim savezima. "Antidoping sistem u Rusiji je slomljen, korumpiran i potpuno kompromitovan. Ruski paraolimpijski komitet ne može da obezbedi sprovodjenje MPK-ovog antidoping pravilnika i svetskog antidoping pravilnika u svojoj nacionalnoj jurisdikciji, i ne može da ispuni svoje dužnosti kao član MPK-a", rekao je predsednik MPK-a Filip Krejven na konferenciji za novinare u Rio de Žaneiru.

17:55 - Zvaničnik AS Kenije pod optužbom za primanje mitaOlimpijski komitet Kenije saopštio je da će se baviti slučajem jednog od svojih atletskih zvaničnika ukoliko se dokažu tačnim optužbe da je ponudio da zaštiti sportiste koji varaju na doping testovima. Zamenik šefa kenijskog tima na Igrama u Rio de Žaneiru Džejms Čača, rekao je da bi Majkl Rotič "mogao da bude na sledećem letu" iz Rija ukoliko se utvrdi da su tačne optužbe da je tražio mito od sportista da ih obavesti kada će ih kontrolori iz antidoping agencije podvrgnuti testovima. Britanski Sandej tajms (Sunday Times) naveo je da je zvaničnik iz Atletskog saveza Kenije snimljen kako se nudi da zaštiti sportiste koji su varali od antidoping vlasti. On je za informacije kada će odredjeni sportisti biti podvrgnuti testovima tražio 13.000 dolara u tajnoj istrazi Sandej tajmsa.

17:30 - Rukometaši Katara debitovali na OI pobedom nad HrvatskomRukometna reprezentacija Katara pobedila je danas na svojoj prvoj utakmici na Olimpijskim igrama, pošto je bila bolja od favorizovane Hrvatske. Katar je na debitantskom nastupu na Igrama u Rio de Žaneiru pobedio dvostrukog olimpijskog šampiona Hrvatsku sa 30:23. Rukometna reprezentacija Katara izazvala je brojne kontroverze prethodnih godina, a ekipu čine uglavnom naturalizovani igrači, među kojima su petorica sa prostora bivše Jugoslavije. Protiv Hrvatske je najefikasniji bio Žarko Marković sa 10 golova, dok je šest postigao Rafael Kapote. Pored Katara i Hrvatske, u Grupi A Olimpijskih igara u Riju su još Francuska, Tunis, Danska i Argentina.17:10 - Preuzmite aplikaciju "Olimpijski tim Srbije" i uživo pratite nastupe našeg tima na OI

17:00 - Vetar odlaže teniske mečeve na OI, Srbi po rasporeduPočetak današnjeg programa na teniskom takmičenju na Olimpijskim igrama delimično je odložen zbog jakog vetra u Rio de Žanieru. Mečevi na centralnom terenu održaće se po rasporedu, dok je na ostalim pomeren početak. Svi srpski teniseri će danas nastupiti na centralnom terenu i odlaganje neće uticati na njih. Meč Viktora Troickog protiv Endija Mareja treći je po rasporedu, a posle njih će igrati Jelena Janković i Gabrinje Mugurusa. Duel najboljeg svetskog tenisera Novaka Djokovića protiv Huana Martina Del Potra iz Argentine je peti po rasporedu na centralnom terenu. Prethodno je zbog vremenskih uslova otkazano današnje takmičenje u veslanju.16:30 - Ait Said: Vratiću se gimnasticiFrancuski gimnastičar Samir Ait Said koji je prvog dana takmičenja na Olimpijskim igrama slomio nogu, zahvalio je javnosti na podršci i obećao da će se vratiti sportu posle oporavka. "Verujte mi, avantura u Tokiju 2020. godine je i dalje moguća. Čim stanem na noge vratiću se treninzima kako bih nastavio poteru za zlatom na Olimpijskim igrama", rekao je Said u snimku objavljenom na društvenim mrežama. Said je posle lekarskih pregleda operisan kasno sinoć u brazilskoj bolnici. On je takođe pohvalio kolege iz reprezentacije od kojih su neki uspeli da se plasiraju u finale i pored stresa nakon stravičnog preloma noge. "Pružam maksimalnu podršku svim mojim kolegama iz reprezentacije. Uspeli su da zadrže koncentraciju posle mog pada. Verujem da im je bilo izuzetno teško, ali su pokazali da su pravi ratnici. Hajmo momci, budite jaki, uz vas sam", rekao je Said.

15:45 - Barkos napušta Sporting, vraća se u ArgentinuArgentinski fudbaler Ernan Barkos napustiće lisabonski Sporting i preći u Velez Sarsild, objavio je portugalski klub. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde 14. avgusta vratiće se u domovinu na pozajmicu do kraja sezone, kada mu ističe ugovor sa Sportingom. Trener Žorž Žesus odlučio je da još sedam dana zadrži Barkosa jer mu je potreban za prvo kolo domaćeg šampiona protiv Maritima, pošto je prvi strelac Islam Slimani suspendovan. Barkos se nije proslavio u Sportingu, čiji je član bio od januara, a ukupno je odigrao osam utakmica i samo 120 minuta. Član Crvene zvezde bio je u sezoni 2007/2008, dok je za reprezentaciju Argenine nastupio četiri puta.

15:30 - Vermalen u Romi ako prođe lekarske pregledeBelgijski fudbaler Tomas Vermalen potpisaće ugovor sa Romom ukoliko uspešno završi lekarske preglede, saopštio je njegov klub Barselona.Katalonci su dali dozvolu stamenom štoperu da otputuje u Rim i finalizira transfer sa italijnskim timom. Vermalen već dve godine ima mnogo problema sa povredama, zbog čega je odigrao samo 21 utakmicu za Barselonu, a došao je kao veliko pojačenje iz Arsenala za 20 miliona evra. Vermalen je postao "višak" u Barseloni posle dolaska Samjuela Umtitija iz Liona, pošto su na njegovoj poziciji još Đerar Pike, Havijer Maskerano i Žeremi Matje.

14:55 - Brazilska stonoteniserka se žali jer dobija preglasnu podrškuBrazilska stonoteniserka Dju Lin rekla je da je srećna zbog velike podrške tokom mečeva, ali da navijači ipak treba da se smire. "Stoni tenis je sport u kojem je potrebno da publika bude tiha jer igrači moraju da se koncentrišu. Istovremeno se igraju četiri meča u istom prostoru i mislim glasna podrška koju dobijam, iako prija, uznemirava ostale aktere", rekla je Lin. Lin je u subotu pobedila Galiju Dvorak iz Španije u prvom kolu Olimpijskih igara, a meč je obeležilo izuzetno glasno navijanje za brazilsku predstavnicu.14:30 - Nevreme odlaže početak trka u veslanju na OITrke repesaža u veslanju na Olimpijskim igrama u Riju pomerene su zbog loših vremenskih uslova. Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik u repesažu prvobitno je trebalo da se takmiče od 14.30 sati, ali je zbog jakog vetra odložena trka za 19.30. Samo 20 minuta posle njih u repesažu, u disciplini dubl skul, veslaće Marko Marjanović i Andrija Šljukić.

14:20 - Sansone prešao iz Sasuola u ViljarealDosadašnji fudbaler Sasuola Nikola Sansone prešao je u Viljareal za 13 miliona evra, saopštio je španski klub. Italijanski krilni fudbaler sa "žutom podmornicom" potpisao je petogodišnji ugovor. Sansone je dve i po godine bio jedan od najboljih igrača Sasuola, rivala Crvene zvezde u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, a prošle sezone postigao je sedam golova. On je prošao mlađe kategorije minhenskog Bajerna, a pre Sasuola igrao je za drugi tim Bavaraca, Parmu i Krotone. Nastupao je za mlađe selekcije reprezentacije Italije, dok za A tim ima jedan meč.14:05 - Brazilska stonoteniserka se žali jer dobija preglasnu podrškuBrazilska stonoteniserka Đu Lin rekla je da je srećna zbog velike podrške tokom mečeva, ali da navijači ipak treba da se smire. "Stoni tenis je sport u kojem je potrebno da publika bude tiha jer igrači moraju da se koncentrišu. Istovremeno se igraju četiri meča u istom prostoru i mislim glasna podrška koju dobijam, iako prija, uznemirava ostale aktere", rekla je Lin u Rio De Žanieru. Lin je u subotu pobedila Galiju Dvorak iz Španije u prvom kolu Olimpijskih igara, a meč je obeležilo izuzetno glasno navijanje za brazilsku predstavnicu.13:50 - Zvezda smanjila cenu ulaznice za 100 dinaraUlaznice za utakmicu u kojoj će fudbaleri Crvene zvezde dočekati Voždovac u sredu biće za 100 dinara jeftinije, saopštio je danas šampion Srbije. "Zvezda je uvek bila apsolutni lider u posećenosti na ovim prostorima i sada je cilj da se lestvica podigne još više. Najverniji navijači su krenuli u borbu za zvezdaštvo, a klub je odlučio da nagradi navijače za podršku koju su pokazali u mečevima sa Ludogorecom tako što će smanjiti cene ulaznica za sve tribine", navodi se u saopštenju Zvezde. Utakmica četvrtog kola Super lige igraće se u sredu od 20.30 na stadionu "Rajko Mitić". Ulaznica za severnu tribinu koštaće 200, za istočnu 300, a za zapadnu 400 dinara. Blagajne stadiona "Rajko Mitić" biće otvorene u utorak od 11.00 do 16.00, kao i u sredu od 11.00 do početka utakmice.

13:36 - Vijeira: Prvo mesto nam i pripadaFudbaler Crvene zvezde Ugo Vijeira rekao je da mu je drago što su crveno-beli vratili na prvo mesto na tabeli Superlige pobedom u Lučanima nad Mladosti (4:2) i izrazio želju da na vrhu ostanu do kraja šampionata. "Meni je najbitnije da smo pobedili u Lučanima i da smo se sa nova tri boda vratili na prvo mesto na tabeli. To je mesto koje nam pripada i koje ćemo pokušati da zadržimo do kraja sezone. Igrali dobro i efikasno, pokušaćemo da uđemo u seriju pobeda", rekao je Vijeira. Portugalski napadač bio je dvostruki strelac u Lučanima i nagovestio da se vraća u staru formu. "Srećan sam i zadovoljan što sam počeo da postižem golove. I prethodne sezone mi je bilo potrebno malo vremena da uđem u formu, nadam se da ću i ove godine biti efikasan kao prethodne. Znači mi što sam u vrhu liste strelaca, kao što bi svakom napadaču značilo", zaključio je Vijeira. Izbranici Miodraga Božovića u narednom kolu dočekuju Voždovac u sredu od 20.30 sati na stadionu Rajko Mitić.

13:13 - Kinezi žele da vrate Milan u vrh svetskog fudbalaNovi vlasnici Milana saopštili su da su kupili taj italijanski klub kako bi ga vratili u vrh svetskog fudbala. "Investirali smo jer želimo da vratimo klub u svetski vrh. To je jedan od naših ciljeva. Nadamo se da će navijači biti strpljivi", saopštio je kineski konzorcijum.Grupa predvodjena Li Jonghongom je potpisala preliminarni dokument čime je pokrenut postupak preuzimanja Milana od Silvija Berluskonija. Biće potrebno nekoliko meseci pre nego što se formalnosti zvanično završe, a konzorcijum je pozvao navijače da budu mirni. Milan je odmah dobio podsticaj od 15 miliona evra za transfere, a očekuje se da uskoro stigne priliv od 85 miliona. Konzorcijum se obavezao da će u naredne tri godine uložiti 350 miliona u tim.

12:45 - Pistorijus negirao da je pokušao samoubistvoNekadašnji paraolimpijac Oskar Pistorijus, koji je prošlog meseca osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva svoje devojke, lečen je u bolnici zbog povreda na ručnim zglobovima, ali negira da je pokušao samoubistvo, izjavio je danas portparol južnoafričke Službe za zatvorske ustanove Manelisi Volela. "Oskar Pistorijus je negirao spekulacije da je pokušao da izvrši samoubistvo. Zbog važećih propisa nam nije dopušteno da u javnosti iznosimo više detalja o zdravstvenom stanju osuđenika", rekao je Volela, a preneo Rojters. Portparol je dodao da je Pistorijus lečen u bolnici juče i da je u međuvremenu pušten kući. Neki svetski mediji su prethodno objavili da je bivši južnoafrički sportista imao povrede na ručnim zglobovima i da je "pokušao da se samopovredi". Pistorijus je, međutim, objasnio da je povrede zadobio u padu sa kreveta, izjavio je portparol Službe za zatvore Singabako Nksumalo. Portparol nije objavio detalje o povredama Pistorijusa, pozivajući se na propise o zaštiti privatnosti. Južnoafričko državno tužilaštvo je prošlog meseca najavilo da će se žaliti na presudu kojom je Pistorijus osuđen na šest godina zatvora, iz kojeg bi mogao da izađe za tri godine. Minimalna kazna zatvora za ubistvo po zakonima Južnoafričke Republike iznosi 15 godina, iako ona može da bude smanjena u određenim okolnostima. Tužilaštvo tvrdi da je kazna Pistorijusu bila previše blaga. Pistorijus je u zoru 14. februara 2013. godine iz vatrenog oružja ubio svoju devojku Rivu Stinkemp, manekenku i zvezdu rijaliti programa. On je tvrdio da ju je ubio greškom, misleći da se rad o provalniku.

12:15 - Mandić: Protiv Grčke će sve biti boljeSrpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je da nema razloga za brigu posle remija na početku Olimpijskih igara i da će sve biti bolje već u sutrašnjoj utakmici protiv Grčke. "Sve ide kako treba, nema razloga za brigu. Analiziraćemo sve. Čeka nas veoma bitna protiv jake Grčke i mislim da ćemo se tu malo bolje snaći nego u duelu sa Madjarskom", rekao je Mandić. Vaterpolo reprezentacija Srbije je u nedelju u prvom kolu igrala nerešeno 13:13 sa Mađarskom, a sledeći duel imaće u ponedeljak sa Grčkom. Mandić je zadovoljan rezultatom iz prve utakmice."Možemo da budemo zadovoljni rezultatom u prvom kolu. Primali smo mnogo lakih golovi i mnogo je bilo nepažnje, ali to je prva utakmica, kako je odmicala, tako smo se bolje snalazili", kazao je Mandić. Njegov saigrač Branislav Mitrović takođe je zadovoljan bodom protiv Mađarske. On je naveo da mu se ne dopada termin tog susreta i da su se protivnici bolje snašli. Golman srpske selekcije je rekao očekuje mnogo bolju igru u duelu sa Grčkom. "Čeka nas ponovo izuzetno teška utakmica protiv jedne od najboljih ekipa na turniru. Osetili smo bazen, što je dobro, pošto se nismo dobro snalazili u prvoj utakmici. Sada bi sve trebalo da lakše funkcioniše kako bismo pružili mnogo bolju partiju", rekao je Mitrović. Utakmica između vaterpolo reprezentacija Srbije i Grčke igraće se u ponedeljak od 18.00 po srednjeevropskom vremenu.

11:44 - Bonući odbio Siti i duplo veću platuOdbrambeni fudbaler Juventusa Leonardo Bonući definitivno je odbio ponudu Mančester Sitija, jer želi da ostane u torinskom timu, prenosi Gazeta delo Sport. Bonući je odbio "građane" iako su mu nudili duplo veću platu nego što ima u Juventusu, a kao glavni razlog ostanka naveo je napad na trofej Lige šampiona. Menadžer Sitija Pep Gvardiola insistirao je na transferu Bonućija, za kojeg je bio spreman da ponudi čak 60 miliona evra, ali ni Juventus nije bio spreman za razgovor. Čelnici "stare dame" zbog vernosti 29-godišnjeg štopera nagradiće ga novim i finansijski jačim ugovorom. Bonući je uz Đorđa Kjelinija i golmana Đanluiđija Bufona stub italijanskog prvaka, a član ekipe je od 2010. godine.

11:23 - Udovičić: Kosovo na OI pokazuje da politika postoji u sportuMinistar sporta Vanja Udovičić izjavio je da je preporuka vlade i svih saveza našim sportistima na OI da napuste pobedničko postolje, ako se na njemu nađu zajedno sa nekim sportistom sa Kosova, ali da je odluka na samim takmičarima. On je rekao da kao ministar i sportista, ne podržava odluku kojom je Kosovu omogućeno učešće na OI u Riju, navodeći da ni sam ne zna kako bi postupio u toj situaciji. "Šta ako se naš sportista nađe na postolju, ako napusti postolje, biće zašto je napustio postolje, što je vlada svim sportiskim organizacijama i savezima dala kao preporuku i to je jedinstven stav. Ako ostane da li to znači da on priznaje nezavisnost takozvane države Kosovo. Toliko je kompleksno pitanje. To je samo preporuka, ostavljamo sportisti da odluči. Iskreno ja ne znam", rekao je Udovičić. On kaže da kao sportista, ni sam ne zna da li bi ugrozio nešto što je radio četiri godine, ali i da ne možemo da priznamo Kosovo kroz sportske rezulatate."Ne možemo da slušamo himnu i gledamo zastavu. Mi smo kao odgovorna vlada dali preporuku kako naš sportista treba da se ponaša u toj situaciji, ali smo rekli - ajmo prvo da se sportista takmiči, jer ne želimo da ugrozimo našeg sportistu na putu ka medalji", rekao je Udovičić. On je dodao da je Kosovo realnost na OI, od čega ne možemo da pobegnemo, ali da je takvom odlukom razočaran, jer ona pokazuje da politika ipak postoji u sportu. Komentarišući rezultate naših sportista prvog dana OI, ministar je rekao da oni i ohrabruju, pogotovo što su kolektivni sportovi ušlu dobro, bez obzira na remi vatrepolo reprezentacija, koja je sa Mađarskom odigrala 13:13. "Mislim da ne treba da gledamo situaciju kao da naši sportisti neće napraviti rezultat. Tek je prvi dan i ne možemo od prvog dana govoriti da li je nešto dobro ili loše, uvek neko podbaci, ali neko i iznenadi. Stvara se atmosfera koja opterećuje sportiste, hajde da budemo jedinstveni u želji da napravimo odlučan rezulatat koji svi želimo", rekao je Udovičić i ukazuje da je prvi dan uvek najteži, jer nosi najveći pritisak. Udovičić smatra i da je pošteno što je našim veslačima, kojima se tokom kvalifikacione trke prevrnuo čamac, dozvoljeno da uđu u repasaž. Kada je reč o nagradama, ministar sporta je podsetio da je odlučeno da se promeni novčani fond i povećaju nagrade za 10.000 evra, pa će za osvojeno zlato u pojedinačnim sportovima sportista dobiti 45.000 evra, dok je nagrada za zlatnu medalju u kolektivnim sportovima 40.000 evra po sportisti. "Time šaljemo snažnu poruku da smo tu, uz njih, kroz ceo trenažni proces, da ih ne pratimo samo poslednjih 15 dana", rekao je Udovičić.

10:46 - Karmelo Entoni: Bili u bordelu, prihvatamo njihovu odgovornostAmerički košarkaš Karmelo Entoni rekao je da njegovi saigrači iz reprezentacije moraju da prihvate odgovornost za to što su bili u javnoj kući u Rio De Žaneiru pred početak Olimpijskih igara. "Šta je urađeno, urađeno je. Imamo slobodno vreme i momci su uradili to što su uradili. Prihvatamo njihovu odgovornost i idemo dalje", rekao je Entoni. Entoni, četvorostruki olimpijac i kapiten košarkaša SAD, govorio je povodom pisanja tabloida da su trojica reprezentativaca te zemlje - Demarkus Kazins, Demar Derozan i Deandre Džordan, u sredu uveče posetili bordel u Riju. Trener košarkaša SAD Majk Križevski na konferenciji za novinare nije to komentarisao. Amerikanci su Olimpijske igre, dvostruku odbranu zlatne medalje, počeli ubedljivom pobedom nad Kinom sa 119:62. Sa njima u grupi je i Srbija, koja je takođe trijumfom nad Venecuelom počela takmičenje.

09:55 - Đorđević: Želim isti pristip i protiv AustralijeSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan igrom i pristupom ekipe u pobedi nad Venecuelom (86:62) na startu Olimpijskog turnira u Riju. "Drago nam je zbog pobede. Svi smo tražili da budemo na Olimpijskim igrama i šansu da napravimo uspeh. Psihički i mentalno smo se spremili odlično, što se videlo. Igrači su odradili dobar posao. Samo jedna epizoda je završena i već se okrećemo meču sa Australijom, koja je protiv Francuske odigrala na izuzetnom nivou", rekao je Đorđević posle utakmice. On je dodao da očekuje još teži protiv Australije u drugom meču "A" grupe. "Australija je brza i eksplozivna ekipa, košarka im se bazira na snazi. Oduvek su bili nezgodni, imaju pet NBA igrača koji igraju na zavidnom nivou. Imaju Milsa, jednog od najboljeg šutera na Igrama, Boguta koji je centar sa odlikama plejmejkera, ali imaju i oni svojih slabosti. Idemo na pobedu, siguran sam da ćemo isto pristupiti meču", zaključio je selektor "orlova". Utakmica između Srbije i Australije igra se u ponedeljak.

08:01 - Trijumf Zvezde u Lučanima, pobede Javora, Metalca i Novog Pazara

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Lučanima ekipu Mladosti sa 4:2 u utakmici trećeg kola Super lige Srbije. Zvezda je tako stigla do druge pobede u sezoni, dok je Mladost upisala prvi poraz. Crveno-beli su poveli već u drugom minutu utakmice, a strelac je bio Ugo Vijeria, na asistenciju Srdjana Plavšića. U 19. minutu Mladost je izjednačila golom Saše Jovanovića, a do poluvremena Zvezda je ponovo stigla do prednosti. Prvo je Zoran Rendulić pogodio za 1:2 u 21. minutu, da bi Vijeira deset minuta kasnije ponovo pogodio mrežu domaće ekipe. Jovanović je na startu drugog poluvremena, u 47. minutu, smanjio na 2:3, a pobedu Zvezde potvrdio je Marko Poletanović sjajnim golom u 56. minutu. Fudbaleri Novog Pazara su na svom terenu pobedili Čukarički sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao Enver Alivodić u 45. minutu iz jedanaesterca. Fudbaleri Javora slavili su sa 1:0 protiv Bače, Voždovac je na svom terenu pobedio Borac sa 2:0, Mladost je istim rezultatom pobedio Napredak, dok je Radnik sa 2:1 savladao Spartak.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track