BLOG UŽIVO, VIDEO: Pobede CSKA, Galate, Reala i Panatinaikosa u Evroligi
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Pobede CSKA, Galate, Reala i Panatinaikosa u Evroligi

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:55 - Real savladao Makabi, PAO bolji od Efesa posle produžetkaKošarkaši madridskog Reala slavili su na svom terenu protiv ekipe Makabija 80:75, dok je Panatinaikos bio bolji od Efesa u Atini 92:81 posle produžetaka u 17. kolu Evrolige.Maestralan kod "kraljeva" bio je Luka Dončić, koji je bio nadomak tripl-dabla, ali je utakmicu završio sa deset poena, isto toliko skokova i sedam asistencija za ukupan indeks 30. Pratili su ga Rudi Fernandez i Ajon sa po 14 poena, Ljulj je dodao 13. U ekipi Makabija po 18 poena su upisali Gaudlok i Rad, dok je 14 dodao bivši košarkaš Crvene zvezde Kvisni Miler.U Atini su gosti bili blizu trijumfa, vodili su tri poena razlike samo sedam sekundi pre kraja, ali je potom Majk Džejms iznudio tri bacanja. Bivši košarkaš Baskonije je možda pri faulu bio i na zemlji, što je bila prva procena sudija, ali je nakon konsultacija odlučeno da se beku "zelenih" dodele tri bacanja. Pogodio ih je sve za produžetak, a onda je Efes potpuno stao, te su domaći uspeli da slave.Majk Džejms je izrastao u heroja, ali je najefikasniji bio sjajni Kej Si Rivers sa 23 poena. Pomenuti Džejms je dodao 12, Đentile je upisao 15 poena, pola koša manje je dodao Burusis. U poraženom sastavu 14 poena Grejndžera, 13 je dodao Ertel, Derik Braun je upisao 12 poena, a po 11 su dodali Hanikat i Tomas.

21:51 - MZT protiv Zadra prekinuo seriju poraza u Jadranskoj ligiKošarkaši MZT pobedili su večeras u Skoplju Zadar sa 92:65 (24:19, 23:19, 21:15, 24:12) u prvoj utakmici 18. kola regionalne Jadranske lige.MZT je od početka utakmice u Skoplju nametnu svoj ritam, da bi otpor Zadra u potpunosti slomio u drugom poluvremenu. Skopski tim je sigurnom igrom u drugom delu meča još više uvećao stečenu prednost, da bi na kraju došao do ubedljivog trijumfa kojim je prekinuo seriju od pet uzastopnih poraza u regionalnom takmičenju.Najefkasniji u pobedničkom timu bio je Džoš Skot sa 18 poena, uz to je imao i sedam skokova i tri asistencije, dok je Djordje Drenovac takodje postigao 18, uz četiri uhvaćene lopte i tri uspešna dodavanja, a Marko Simonovski ubacio je 17 poena.U ekipi Zadra istakao se Jakov Vladović sa 18 poena, dok je Ivan Marinković dodao 12.MZT je posle večerašnje pobede na 11. mestu Jadranske lige sa pet pobeda i 13 poraza, dok je Zadar osmi sa šest trijumfa i 12 poraza.

20:04 - CSKA demolirao Armani, Galata bolja od ŽalgirisaKošarkaši Galatasaraja i CSKA iz Moskve ostvarili su večeras pobede u 17. kolu Evrolige i tako prekinuli serije od četiri, odnosno tri uzastopna poraza.Galatasaraj je u Istanbulu sa 87:79 (17:17, 23:17, 25:23, 22:22) pobedio Žalgiris iz Kaunasa i tako ostvario tek peti trijumf u ovosezonskom izdanju Evrolige.Turski tim do pobede je predvodio Bruno Fitipaldo sa 21 poena i šest asistencija, dok je Tibor Plajs postigao 17, uz sedam skokova, a Sinan Guler postigao je 16. Srpski košarkaš Vladimir Micov postigao je 11 poena, uz po pet asistencija i skokova.U ekipi Žalgirisa istakao se Brok Motum sa 18 poena, dok je Paulijus Jankunas dodao 14.Galatasaraj je posle večerašnjeg trijumfa na pretposlednjem, 15. mestu tabele Evrolige sa pet pobeda i 12 poraza, dok je Žalgiris 14. sa skorom šest pobeda i 11 poraza.CSKA je u Moskvi deklasirao milanski Armani sa 101:64 (27:9, 29:16, 22:21, 23:18) i tako prekinuo seriju poraza i zadržao lidersko mesto u Evroligi.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nando De Kolo sa 22 poena, dok je Andrej Voroncevič postigao 18, a Miloš Teodosić postigao je 10, uz sedam asistencija i četiri skoka.Armani je predvodio Milan Mačvan sa 19 poena i 11 skokova, dok je Krunoslav Simon postigao 15. Miroslav Raduljica je postigao 10 poena, uz tri asistencija i dva skoka.CSKA na prvom mestu Evrolige ima 13 pobeda i četiri poraza, dok je Armani poslednji, 16. sa četiri trijumfa i 13 poraza.

19:00 - Čelsi platio Murinju 13 miliona dolara zbog otkazaFudbalski klub Čelsi saopštio je danas da ga je otpuštanje trenera Žozea Murinja koštalo 13 miliona dolara.Murinjo koji sada predvodi Mančester junajted, otpušten je iz Čelsija u decembru 2015. godine zbog loših rezultata.Čelsi je naveo da su ga raskid ugovora i kompenzacije koštale prema tadašnjem kursu 13 miliona dolara.Murinjo je tada drugi put otpušten iz Čelsija, a u prvom mandatu je predvodio taj klub od 2004. do 2007. godine.Takođe, Čelsi je naveo da je prošle godine imao "posebne troškove" i da je za raskid ugovora sa proizvođačem sportske opreme Adidasom platio prema tadašnjem kursu 97 miliona dolara, kako bi potpisao ugovor sa kompanijom Najki vredan više od milijardu dolara.

18:04 - Biatlonac Hodžić zauzeo 102. mesto u Svetskom kupu RuhpoldinguBiatlonac Srbije Edin Hodžić zauzeo je danas 102. mesto u sprintu na 10 kilometara u nemačkom Ruhpoldingu, gde se održava peto ovosezonsko takmičenje Svetskog kupa.Hodžić, koji je jedini srpski predstavnik u Svetskom kupu, ostvario je vreme od 26 minuta, 43 sekunde i tri desetinke, uz dve promašene mete.Pobedio je Francuz Martan Furkad sa 22:34,2 minuta, ispred 18 sekundi sporijeg Julijana Eberharda iz Austrije i trećeplasiranog Norvežanina Emila Heglea Svendsena, čiji je zaosatak iznosio 39,7 sekundi.Trojica najboljih ostvarili su maksimalan učinak na strelištu.Trku sprinta završilo je 107 biatlonaca.U Svetskom kupu vodi Martan Furkad sa 670 bodova, drugi je Nemac Simon Šemp sa 410, a treći Rus Anton Šipulin sa 397 bodova.Furkad je sa 274 boda trenutno najbolji sprinter, a prate ga Svendsen sa 202 i Eberhard sa 186 bodova.

17:38 - Konte: Teri ostaje u ČelsijuTrener fudbalera Čelsija Antonio Konte rekao je danas da nema nameru da pusti Džona Terija da ode, uprkos spekulacijama da bi kapiten mogao da ode na pozajmicu u zimskom prelaznom roku.Teri nema sigurno mesto u prvom timu pored Davida Luiza, Garija Kejhila i Sesara Aspilikuete. On je ove sezone igrao samo pet prvenstvenih utakmica, a bio je prvotimac u utakmici protiv Piterboroa prošlog vikenda u FA kupu, kada je isključen.Britanski mediji spekulisali su da bi 36-godišnji Teri mogao da ode na pozajmicu u Bornmut, što je trener te ekipe Edi Hau negirao.Konte ne namerava da pusti Terija da ode sa Stamford Bridža."Džon je važan igrač u našem timu, za ekipu, za mene. Njegov rad na terenu, u svlačionici i van nje je fantastičan. To pokazuje da je odličan igrač ali i veliki čovek i za mene je sjajno što imam takvu osobu da mi pomogne u prvoj sezoni u klubu. Zbog toga Džon ostaje kod nas, on je naš igrač, on je u mojoj ekipi", rekao je Konte, preneli su britanski mediji."Kada vidim situaciju koju želim i kada vidim da zaslužuje da igra, on će igrati. On je zaista važan igrač za mene", dodao je italijanski trener.Posle 20 kola u Premijer ligi Čelsi je prvi na tabeli sa 49 bodova. Londonski klub će u subotu igrati na gostovanju protiv šampiona Engleske Lestera, koji zauzima 15. mesto na tabeli sa 21 bodom.

17:04 - Fudbaleri Voždovca zadovoljni pripremamaFudbaler Voždovca Stefan Dražić rekao je da ekipa dobro radi na pripremama i da dobru igru sa kraja jesenjeg dela prvenstva mora da prenese i na proleće u Superligi. Fudbaleri Voždovca pripremaju se u Beogradu za nastavak prvenstva. "Prate nas dobro raspoloženje i odlična atmosfera na početku priprema, što nam daje motiv da bolje radimo. Kraj jesenjeg dela je mnogo toga rekao o nama. Dobre igre i rezultate moramo preneti i na proleće. Znamo da je prva faza priprema najzahtevnija, ali spremni smo došli na okupljanje, spremni smo i da nadogradimo kroz rad sve što stručni štab bude zahtevao od nas", rekao Dražić za sajt Voždovca. Prvi deo prvenstva završio na devetom mestu na tabeli sa 27 bodova i dve veze pobede, protiv Metalca (2:0) i Mladosti (2:1). Fudbaler Voždovca Aleksandar Ješić rekao je da su svi igrači spremni došli na pripreme. "Samo još da nas posluži i vreme, pa da ispunimo sve zahteve koje nam zada stručni štab. Sledeće nedelje krećemo i sa utakmicama. Rezultat jeste u drugom planu, ali se nadam da ćemo u nastavku sezone nastaviti sa dobrim partijama koje su obeležile kraj jesenjeg dela", naveo je Ješić.

16:33 - OKS: Odluka o javnoj raspravi o izmenama i dopunama StatutaIzvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) doneo je odluku o pokretanju procedure za otvaranje javne rasprave o izmenama i dopunama Statuta OSK, na zahtev 20 nacionalnih granskih sportskih saveza, što čini više od trećine članstva te organizacije. Kako se navodi u saopštenju, Komisija u sastavu generalni sekretar OKS Djordje Višacki, generalni sekretar Streljačkog saveza Nenad Petković, predsednik Kajakaškog saveza Mirko Nišović i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković u narednom periodu obaviće konsultacije sa predstavnicima granskih sportskih saveza, kako bi se formulisao predlog izmena i dopuna Statuta koji će biti dat Skupštini na usvajanje. Javna rasprava će trajati 30 dana. a kao i kompletna procedura, biće obavljena po važećim aktima OKS. OKS je 28. decembra trebalo da izabere novog predsednika, ali to nije učinjeno zbog nedostatka kvoruma. Jedini kandidat za predsednika tada je bio predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov. Fudbalski savez Srbije i pojedini sporski savezi tražili su promenu Statuta OKS pošto smatraju da važeći Statut ograničava granskim sportskim savezima da predlože svoje kandidate.

16:11 - Čović: Obradović ostaje prijatelj, utisak večeri pobedaPredsednik KK Crvena zvezda Nebojsa Čović izjavio je da se posle utakmice sa Fenerbahceom čuo sa trenerom turskom tima Željkom Obradovićem, da su razjasnili situaciju i da uvrede neće uticati na prijateljski odnos. Ujedno, Čović ističe da je ZVezda isuvise veliki klub, a Obradović veliki trener da bi utakmica ostala upamćena i bila u senci izjava o navodnim "orkestriranim" uvredama sa tribina na račun našeg trofejnog trenera, već da će glavni utisdak ostati velika Zvezdina pobeda. "Utakmice KK Crvena zvezda u Evroligi, ne samo ove sezone, odlikuje atmosfera koju svi karakterišu kao najbučniju i najvatreniju u celoj Evropi. I time se ponosimo. Ono čime se takođe ponosimo je činjenica da nikada, nismo, niti ćemo, svoje sportske ambicije bazirati na uvredama i vređanjima sa tribina, bilo koga i na bilo kojoj osnovi, što je bilo svojstveno nekim drugim vremenima i nekim drugim ljudima, kojima je taj model ponašanja nažalost, bio normalan", rekao je Čović. Prema njegovim recima, Fenerbahče je do sada stalno pobeđivao Zvezdu u Beogradu, uglavnom ubedljivo i uvek zasluženo i iz kluba su svaki put smo pružali ruku."Posle konferencije za štampu koju je održao Obradović, razgovarali smo telefonom i u potpunosti razjasnili situaciju i saglasili se da ista neće uticati na odnose između naša dva kluba, kao i na naše lične prijateljske odnose.Veoma sam zahvalan treneru sa kojim sam kao predsednik KSJ sarađivao tokom trofejnih reprezentativnih godina 1996. i 1997, na korektnom razgovoru, razumevanju i čestitkama koje je uputio nakon velike i zaslužene pobede Crvene zvezde nad Fenerbahčeom", poručio je Čović.

Nebojša Čović, foto: Zorana Jevtić
Nebojša Čović, foto: Zorana Jevtić

15:29 - Poznati su parovi četvrtfinala Kupa kralja

14:15 - Ibrahimović igrač decembra u Premijer ligi

14:00 - Evandro predstavljen u Halu, stigao i NijaseNekadašnji fudbaler Crvene zvezde Evandro Goebel zvanično je zadužio opremu premijerligaša Hala i potpisao dvoipogodišnji ugovor. Brazilac na Ostrvo dolazi iz Porta u transferu vrednom oko dva miliona evra. Evandro je bio velika želja novog menadžera "tigrova" Marka Silve, sa kojim je radio u Eštorilu, posle odlaska iz Crvene zvezde. Član Crvene zvezde bio je u sezoni 2010/2011, dao je veliki doprinos osvajanju nacionalnog kupa, a srpskoj javnosti ostaće upamćen i po promašenom penalu u 141. večitom derbiju kada je Partizan slavio 2:0 na stadionu Rajko Mitić. Poslednjeplasirani tim Premijer lige u istom danu na pozajmicu je doveo napadača Evertona Umara Nijasea.

13:20 - Krunićeva bez glavnog žreba Australijan opena 12:30 - Stefanović: Očekujem pobedu protiv Radničkog

12:11 - Dibala: Želim da budem najbolji i uzmem Zlatnu loptuFudbaler Juventusa Paulo Dibala izjavio je da mu je cilj da jednog dana postane najbolji na svetu i osvoji Zlatnu loptu. "Želim da postanem jedan od najboljih na svetu, ako ne i najbolji. Treniram naporno i skoncentrisan sam svaki dan na taj cilj. Ne znam da li ću ga dostići, ali daću sve od sebe", rekao je Dibala za Korijere dela Sera.On je priznao da mu prija interesovanje madridskog Reala i Barselone za njegove usluge. "Smejem se u sebi kada pročitam tako nešto, u pozitivnom smislu. To znači da radim dobar posao i nadam se da ću nastaviti tako. Takve stvari mi daju dodatno samopouzdanje", poručio je Argentinac. Dibala je pre godinu i po dana došao u Juventus iz Palerma i odmah postao jedan od ključnih igrača najboljeg tima Italije. Odličnim igrama stigao je i do reprezentacije Argentine, odigravši do sada šest mečeva.

Paulo Diabla, foto: AP
Paulo Diabla, foto: AP

11:30 - Ibrahimović: Kritike me pokreću, nisam izabrao lakši putFudbaler Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović rekao je da želi da dokaže da oni koji su sumnjali u njegov uspeh u Premijer ligi nisu u pravu. Ibrahimović je prošlog leta došao u Junajted bez obeštećenja iz Pari Sen Žermena, a ove sezone je postigao 18 golova za tim Žozea Murinja. Ovaj 35-godišnji napadač istakao je da mu kritike koje je ranije dobijao daju energiju, i ocenio je da dolaskom u Mančester nije odabrao lakši put. "Nemam problema sa kritikama, jer sam ih slušao tokom cele karijere. To je nešto što me pokreće, što mi daje energiju. Ljudi koji govore o meni kažu: 'mrtav si, ovo si, ono si', bivši saigrači pričaju o meni, a ja se i ne sećama kada smo igrali. Ali, jedno je sigurno, a to je da će me oni pamtiti do kraja života", rekao je Ibrahimović. Švedski internacionalac kazao je da je godinama slušao da ne može da uspe u Premijer ligi. "Imao sam svoju malu avanturu, kada sam išao po različitim zemljama, a onda, kada su oni osetili da će mi biti najteže u Engleskoj, ja sam odlučio da dođem. Najlakši put za nekoga u mom položaju je da ode negde u inostranstvo, da zaradi novac u Kini, ili da se skrasi i bude zadovoljan karijerom koju je imao. Ja sam odabrao drugačije. Prihvatio sam izazov, za njega sam se odlučio, to je bio moj izbor", rekao je Ibrahimović.10:53 - Fenerbahče doveo Beneta posle poraza od Crvene zvezdeKanadski košarkaš Entoni Benet, 2013. godine prvi pik na NBA draftu, pojačao je Fenerbahče dan posle poraza od Crvene zvezde (75:73) u Evroligi, saopštio je klub iz Istanbula. Benet u ekipu Željka Obradovića dolazi kao slobodan igrač jer je 9. januara otpušten iz NBA ligaša Bruklina. Benet ima 23 godine, snalazi se na pozicijama niskog i visokog krila, a mnogi stručnjaci predviđali su mu veliku NBA karijeru, do koje nije uspeo da stigne. Njega je Klivlend 2013. godine izabrao kao prvog pika, a potom je igrao za Minesotu i Toronto, pre nego što je napustio Netse. Ugovor sa Fenerbahčeom potpisao je do kraja sezone, sa opcijom da se saradnja produži.

10:20 - Tipsarević u još jednom finalu turnira u BangkokuSrpski teniser Janko Tipsarević izborio je drugo finale u Bangkoku u samo nedelju dana, nakon što je rutinski savladao Nemca Danijela Altmajera 6:3, 6:3. Tipsarević je, posle tutile na prvom turniru u istom gradu, na dobrom putu da osvoji i drugi, a posao protiv 18-godišnjeg tenisera završio je za sat i 46 minuta igre, iako je mogao znatno ranije jer je u drugom setu imao 5:0 na svoj servis. Rival u finalu biće mu 283. igrač sveta Kinez Že Li, koji je ranije bio bolji od Kristijana Garina iz Čilea 2:6, 7:6 (8:6), 6:3. ČelEndžer na Tajlandu igra se za nagradni fond od 50.000 dolara.09:55 - Jokić i Marjanović blistaliSrpski košarkaši Nikola Jokić i Boban Marjanović imali su sjajno veče u NBA ligi jer su ostvarili dabl-dabl učinke u pobedi Denvera, odnosno porazu Detroita. Jokić je sa 22 poena, 10 skokova i sedam asistencija bio najbolji pojedinac u sjajnoj šuterskoj partiji Denvera protiv Indijane 140:122 u Londonu. Njega je u 15. trijumfu Nagetsa pratio Vil Čendler sa 21 košem, Danilo Galinari je upisao 18, dok je kod Indijane najbolji bio Si-Džej Majls sa 20. Zablistao je i Boban Marjanović, konačno je dobio šansu i u potpunosti je iskoristio, iako je Detroit izgubio ubedljivo od vicešampiona Golden Stejta 127:107. Marjanović je za 16 minuta zabeležio 13 poena i 11 skokova, uz samo dva promašaja iz igre 5/7, dok je bio nepogrešiv sa penala 3/3. Ipak, Voriorsi su opravdali ulogu velikog favorita u Orakl areni, najviše zahvaljujući tandemu Kevin Durent - Stefon Kari, koji je zajedno postigao 49 koševa. Ostali rezultati: Bruklin - Nju Orleans 95:104, Njujork - Čikago 104:89, San Antonio - LA Lejkers 134:94 i Feniks - Dalas 108:113.

09:13 - Tompson: Došao sam u talentovan timAmerički košarkaš Dion Tompson rekao je da njegov novi klub Crvena zvezda ima veoma talentovan tim, što se pokazalo u utakmici protiv Fenerbahčea. "Tim je veoma talentovan, a posebno mi se svidja kako ova ekipa ogra neverovatno dobru odbranu, što se videlo protiv Fenerbahčea", rekao je Tompson posle utakmice sa Fenerbahčeom u Evroligi. Zvezda je savladala Fenerbahče sa 75:73 i tako zabeležila četvrtu uzastopnu, a ukupno devetu pobedu ove sezone u Evroligi. Američki centar nije krio oduševljenje atmosferom u hali "Aleksandar Nikolić". "Ovo je najbolja atmosfera u celoj Evropi. Navijači nam zaista daju neverovanu podršku i dodatni motiv", istakao je Tompson. On je kazao da nije bio nervozan, ali da je bio uzbudjen kada ga je trener Dejan Radonjić pozvao da udje u igru pred kraj poluvremena. "Bio sam uzbudjen. Čuo sam podršku navijača, koja mi je mnogo značila u tom trenutku. Ne osećam toliko pritisak jer zaista naporno radim, što želim i da nastavim. Mislim da mogu da pomognem i donesem dobre stvari ovoj ekipi", kazao je on.

08:49 - Ibrahimović: Osvojio sam Englesku za tri mesecaFudbaler Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović rekao je da je u svojoj prvoj sezoni u klubu "osvojio Englesku" i da mu je za to trebalo tri meseca. Ibrahimović je letos kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena prešao u Junajted i do sada je postigao 18 golova. "Jurim glavni trofej, Premijer ligu. To je moj cilj. Individualne stvari dolaze kao deo cilja, to je kao bonus za svakog igrača. Ako kolektivu ide dobro onda će i individualci igrati dobro. Pokušavam da pomognem ekipi i pokušavam da radim ono što radim najbolje, da postižem golove, igram dobro i stvaram šanse saigračima. Sve dok to mogu, znam da ću pomoći mojoj ekipi", rekao je Ibrahimović i dodao: "Nemam ciljeve kao individualac, pošto sam to već ostvario posle tri meseca u Engleskoj. Osvojio sam Englesku, a za to mi je trebalo tri meseca". Mančester junajted je vezao devet pobeda, ali je šesti na tabeli sa 10 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem.

08:20 - Troicki poražen u polufinalu SidnejaSrpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Sidneju. Troicki je u polufinalu poražen od Žila Milera iz Luksemburga 2:0, po setovima 6:3, 7:6. Troicki će naredne nedelje igrati na Australijan openu. Troicki je turnir u Sidneju osvojio dva puta.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track