BLOG UŽIVO, VIDEO: Orlići remizirali sa Španijom, za četvrtfinale EP sa Holandijom
Foto: FSS

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Orlići remizirali sa Španijom, za četvrtfinale EP sa Holandijom

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:28 - Mediji: Prva želja Juventusa - Aleksis SančesPrimarna meta Juventusa u letnjem prelaznom roku biće sadašnji fudbaler Arsenala Aleksis Sančes, preneli su danas španski mediji. Šampion Italije se priprema za život bez Alvara Morate, koji će se najverovatnije vratiti u Real Madrid na kraju sezone. Trener "stare dame" Masimilijano Alegri će želeti da ojača tim, a prioritet mu je dovodjenje Sančesa. Juventus tu svoju želju neće lako ostvariti, jer ekipa iz Torina sigurno nije jedina zainteresovana za čileanskog fudbalera. Sam Sančes je nedavno rekao da ne razmišlja o odlasku iz tog kluba. "Veoma sam srećan u Arsenalu i ne razmišljam o odlasku", rekao je Sančes za Sandej miror. Aleksis Sančes je u Arsenal došao 2014. godine iz Barselone. Pre toga je igrao i za Udineze, Kolo-Kolo i River Plejt.23:09 - Lester ulazi u trku za DembeleaŠampion Premijer lige, Lester, spreman je da se udje u trku za potpis osamnaestogodišnjeg fudbalera Rena Osmana Dembelea, preneo je danas ESPN. Dembele je, u izboru fudbalera, proglašen za najboljeg mladog igrača francuske Lige 1, a svojim dobrim partijama privukao je pažnju Barselone, Bajerna iz Minhena i Borusije iz Dortmunda. On je nedavno potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa tim francuskim klubom. Trener Lestera Klaudio Ranijeri želi da pojača svoj tim pred nastup u Ligi šampiona i spreman je da za Dembelea ponudi 30 miliona evra. Dembele je ove sezone postigao 12 golova i upisao pet asistencija na 25 prvenstvenih utakmica za Ren.22:45 - Dejv Jerger novi trener SakramentaGeneralni menadžer Sakrementa Vlade Divac imenovao je danas Dejva Jergera za novog trenera tog košarkaškog tima. "Oduševljen sam što mogu da poželim dobrodošlicu Dejvu u Sakramento kingse", rekao je Divac. Kingsi nisu objavili detalje ugovora, ali, prema saznanjima ESPN, Jerger je potpisao četvorogosišnji ugovor koji vredi 16 miliona dolara. Dejv Jerger će na klupi Kingsa zameniti Džordža Karla, koji je smenen na kraju regularnog dela sezone, koji su Kingsi završili sa 33 pobede i 49 poraza. Jerger je prethodne tri sezone predvodio Memfis i sve te tri sezone je vodio klub u plej-of. On je sa Memfisom imao skor od 147 pobeda i 99 poraza u regularnom delu sezone. U Memfisu je dobio otkaz nakon eliminacije u plej-ofu od San Antonija. Za razliku od Memfisa, Sakramento poslednjih 10 godina nije igrao u plej-ofu i to će upravo biti i prvi zadatak novog trenera - povaratak Kingsa u doigravanje.

22:23 - Gustavo Pojet novi trener BetisaUrugvajski fudbalski trener Gustavo Pojet od danas je trener španskog Betisa, saopšio je taj klub. Pojet je sa Betisom potpisao dvogodišnji ugovor, a na klupi tog kluba je zamenio Huana Maerina. On je pre dolaska u Andaluziju sedam meseci bio na klupi grčkog AEK-a, gde je podneo ostavku. Pojet je u svojoj trenerskoj karijeri radio i u Svindonu, Brajtonu i Sanderlendu. U igračkoj karijeri nastupao je za River Plejt iz Urugvaja, Grenobl, Saragosu, Čelsi i Totenhem. Pojet će, kako je saopšteno, zvanično biti predstavljen u sredu.

22:05 - Rajković pobednik turnira u GrčkojŠahovski velemajstor Dušan Rajković iz Smederevske Palanke pobednik je 17. Heraklion opena u Grčkoj u konkurenciji 99 takmičara iz šest evropskih zemalja medju kojima je najviše bilo domaćih šahista. Rajković je osvojio 7,5 poena iz devet partija, pola poena više od Spiridona Kaprisisa iz Grčke, Momčila Nikolova iz Bugarske, Boška Abramovića iz Zemuna i Georgiasa Gumasa iz Grčke. On je zabeležio šest pobeda i tri remija, a u poslednjem današnjem kolu podelio je poen sa velemajstorom Boškom Abramovićem. Medju pet takmičara sa po 6,5 poena bio je i Nenad Ristić iz Smederevske Palanke, u grupi šest igrača sa po šest osvojenih poena i Dejan Antić iz Beograda, a u grupi devet šahista sa po 5,5 poena i srpski velemajstor Miroslav D, Miljković. Veteran Dušan Rajković, nekadašnji državni prvak i reprezentativac, bio je deseti favorit turnira po trenutnom rejtingu na rang listi FIDE.

21:22 - Lacio: Bilja nije na prodajuSportski direktor fudbalskog kluba Lacio Igli Tare rekao je danas da igrač tog kluba Lukas Bilja nije na prodaju. Argentinskog fudbalera mediji povezuju sa klubovima kao što su Juventus, Mančester junajted i Inter, ali je Tare demantovao te navode i istakao da kapiten Lacija ostaje u Rimu. "Nikada nije bilo kontakta sa Juventusom... On nije na prodaju, on zna šta klub misli i ima naše puno poverenje. Želimo da s njim u tim izgradimo nešto važno, ali videćemo kako će se stvari odvijati kad se sezona završi", rekao je Tare za italijanske medije. Lukas Bilja je u Lacio došao 2013. godine iz Anderlehta.20:54 - Pele: Brazil je izgubio svoj putLegendarni brazilski fudbaler Pele rekao je danas da se plaši da je nekadašnji svetski šampion izgubio svoj put i dodao da pojedine južnoameričke reprezentacije sada igraju lepši fudbal od Brazila. Brazil je u polufinalu Svetskog prvenstva 2014. godine izgubio od Nemačke sa ubedljivih 7:1, da bi potom ispao u četvrtfinalu Kopa Amerka od Paragvaja. "Tužan sam kada govorim o tome. Plakao sam dok sam gledao tu utakmicu (protiv Nemačke) i to ne samo zbog rezultata. Plakao sam jer ne znam šta se desilo sa brazilskim fudbalom", rekao je Pele za ESPN. "Možda ovog leta na Olimpijskim igrama i na Kopa Amerika možemo da podsetimo svet na to kako Brazil igra, ali to neće biti lako. Bojim se da smo izgubili svoj put. Druge južnoameričke zemlje, poput Argentine, Čilea i Ekvadora sada igraju lepši fudbal od Brazila", dodao je on.

20:29 - Ben Arfa: U Nici sam, nisam u BarseloniFrancuski fudbaler i igrač Nice Hatem Ben Arfa demantovao je danas da je u Barseloni i da pregovara sa klubom sa Nou Kampa. Pojedini mediji su ranije danas preneli vest da je Hatem Ben Arfa doputovao u Barselonu na pregovore. "Ja sam u Nici. Nisam u inostranstvu kao što su mediji objavili", rekao je Ben Arfa za sajt Lige 1. Ben Arfa je ove sezone postigao 17 golova u 33 utakmice. Nica će u poslednjem kolu šampionata Francuske pokušati da se domogne kvalifikacija za Ligu šampiona. Taj klub je trenutno četvrti na tabeli sa 60 bodova, odnosno ima dva manje od trećeplasiranog Monaka. "Kao i svi moji saigrači, fokusiran sam samo na predstojeće gostovanje u Genganu", dodao je Ben Arfa.

19:56 - Mediji: Evra i Juventus blizu dogovoraFrancuski fudbaler Patris Evra i Juventus blizu su dogovora o novom ugovoru, preneli su danas italijanski mediji. Evri ugovor sa šampionom Italije ističe na kraju sezone, a, prema navodima medija, pregovori o nastavku saradnje nisu laki. Francuski reprezentativac navodno traži novi dvogodišnji ugovor, dok "stara dama" nudi jednogodišnji, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana. Mediji u Italiji, medjutim, navode da su u oba tabora vlada optimizam i da je dogovor blizu. Evra je u Juventus došao 2014. godine iz Mančester junajteda, a pre toga je igrao za Monako, Nicu i Moncu.

19:33 - Vermalen na terenu posle mesec danaFudbaler Barselone Tomas Vermalen vratiće se na teren posle mesec dana pauze zbog povrede lista. Belgijski defanzivac je prošlog meseca na treningu obnovio povredu koju je zadobio u martovskom duelu Barselone protiv Hetafea (6:0) u Primeri, ali je sada spreman da pomogne saigračima u finišu sezone. "Vermalen je dobio jasan znak doktora da ponovo bude na terenu. Skroz se oporavio i spreman je da se stavi na raspolaganje", navodi se na zvaničnom sajtu katalonskog kluba. Vermalen je ove sezone odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan gol. Njega su od odlaska iz Arsenala 2014. godine pratile brojne povrede, zbog čega je u prvoj sezoni odigrao samo jedan meč.

19:09 - Majami bez Vajtsajda u četvrtoj utakmiciKošarkaš Majamija Hasan Vajtsajd propustiće četvrtu utakmicu polufinala Istočne konferencije NBA lige protiv Toronta zbog povrede desnog kolena. Vajtsajd se povredio tokom treće utakmice te serije, a odluka o tome da li će igrati u petoj još nije doneta. I Toronto će biti oslabljen, pošto će igrati bez centra Jonasa Valančijunasa. Taj klub je saopštio da će Valančijunas propustiti ostatak polufinalne serije zbog uganuća desnog zgloba. Posle tri odigrane utakmice polufinala Istoka izmedju Majamija i Toronta vode Reptorsi sa 2:1. Četvrti meč na programu je u noći izmedju ponedeljka i utorka. Pobednik ovog duela će u finalu Istoka igrati protiv Klivlenda, koji je sa 4:0 bio bolji od Atlante.

18:22 - Alardajs: Nismo još obezbedili opstanakTrener fudbalera Sanderlenda Sem Alardajs rekao je danas da borba za opstanak u Premijer ligi još nije gotova i dodao da navijači kluba ne bi trebalo da budu opušteni. "Potrebno nam je da ponovo odigramo kao protiv Čelsija i da imamo istu podršku, pogotovo u drugom poluvremenu. Ne dolazite na stadion Svetlosti s očekivanjem da je opstanak obezbedjen, jer nije", rekao je Alardajs. Sandrelend posle 36 utakmica zauzima 17. mesto sa 35 bodova, jednim više od najvećeg rivala Njukasla, koji je 18. "U subotu smo protiv Čelsija (3:2) imali sjajnu podršku. Navijače smo podigli s njihovih mesta. Tako mora da bude i u sredu, na narednoj utakmici. U sredu je bitan samo rezultat", kazao je Alardajs. Sandrelend će u sredu od 20.45 dočekati Everton u zaostaloj utakmici 30. kola Premijer lige, dok će u nedelju u poslednjem kolu gostovati Votfordu. Ekipi Sema Alardajsa za siguran opstanak u Premijer ligi su u naredna dva kola potrebna tri boda. "Biti na dnu tabele nekoliko meseci nije prijatno, ali sada je sve u našim rukama. Moramo biti izuzetno profesionalni u sredu ako želimo da ostanemo u ligi", rekao je Alardajs.

18:03 - Ranijeriju ponuđeno da bude selektor ItalijePredsednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Karlo Tavekio rekao je danas da bi u budućnosti želeo da vidi trenera Lestera Klaudija Ranijerija kako predvodi "azure" do titule prvaka sveta. "Govorim na apstraktan način, ne o sledećem Svetskom prvenstvu. Klaudio je mlad i ima vremena za njega. U svojoj drugoj sportskoj domovini ima još mnogo toga da postigne i mislim da sada ne bi bilo korektno da mu to oduzmemo", rekao je Tavekio na današnjoj dodeli nagrade za najboljeg italijanskog trenera u sezoni koja je pripala Ranijeriju. U dugoj trenerskoj karijeri 64-godišnji Ranijeri do titule prvaka Engleske s Lesterom nije imao velikih i značajnih trofeja. On je nedavno izjavio da naredne sezone namerava da ostane u Lesteru s kojim će se takmičiti u Ligi šampiona. "Od svih trofeja što su osvojili Italijani, dostignuće Klaudija je nenadmašivo", rekao je Tavekio. Selektor reprezentacije Italije Antonio Konte napustiće tu funkciju po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj pošto će od naredne sezone predvoditi Čelsi. "Konte u reprezentaciji obavlja odličan posao. Uznemiren sam što napušta nacionalnu selekciju, ali sam srećan što će biti sa mnom u Engleskoj", rekao je Ranijeri.

17:29 - Orlići remizirali sa Španijom, za četvrtfinale EP sa HolandijomKadetska fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je 1:1 (0:1) sa Španijom u drugom kolu grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu. "Crvena furija" je povela već u 4. minutu preko Ruiza, a izjednačio je Joveljić u 59. iz penala. Na tabeli sada Španija ima četiri boda, Italija i Holandija po tri, a Srbija jedan, pošto je u prvom kolu poražena od "azura" (1:2).Za plasman u četvrtfinale "orlićima" je neophodna pobeda nad Holandijom u poslednjem meču, ali i pobeda Španije nad Italijom.

17:02 - Žiru: Sve vreme sam verovao u sebe, oduševljen sam golomFudbaler Arsenala Olivije Žiru rekao je danas oduševljen što je prekinuo niz od 16 utakmica bez postignutog gola i dodao da je sve vreme verovao u svoje sposobnosti. "Gol mi je značio mnogo, jer sam imao dosta poteškoća na terenu u poslednje vreme. Efikasnost mi nije bila na nivou, propustio sam gomilu dobrih prilika, a nedostajalo mi je i sreće. Stvari se nisu odvijale onako kako sam ja želeo, ali sam sve vreme verovao u sebe i to mi se na kraju vratilo", rekao je Žiru za britanske medije. Fudbaleri Arsenala odigrali su juče nerešeno 2:2 s Mančester sitijem u utakmici 37. kola Premijer lige, a Žiru je postigao prvi gol za "tobdžije". Žiru je potom u drugom poluvremenu asistirao Aleksisu Sančesu. "Poslednjih nekoliko nedelja nisam postizao golove, pa sam pokušavao da asistiram saigračima. Asistencija Sančesu je bila moja šesta ove sezone, pa sam pored postignutog gola srećan i što sam zabeležio asistenciju, ali i pomogao timu da dodje blizu plasman u Ligu šampiona", rekao je Žiru. Arsenal je kolo pre kraja šampionata treći na tabeli sa 68 bodova, dva manje od drugoplasiranog Totenhema i tri više od četvrtoplasiranog Sitija. "Tobdžije" će u poslednjem kolu dočekati Aston Vilu, koja je još ranije ostala bez šansi da izbori opstanak u Premijer ligi. "Sudbina je sada u našim rukama, možemo da završimo treći ili čak drugi. Mi smo tim, mi smo grupa koja pravi razliku. Trudimo se da pomognemo jedni drugima što više kako bismo odradili posao kako treba. Razumemo se dobro i borimo se jedni za druge", rekao je Žiru. Francuski napadač je ove sezone u svim takmičenjima postigao 21 gol za Arsenal.

16:40 - Ibrahimović ponovo najbolji u Ligi 1 Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović izabran je rekordni treći put za najboljeg igrača francuske Lige 1.Ibrahimovića su za najboljeg fudbalera izabrale njegove kolege, a iza njega su ostali još jedan igrač PSŽ-a Anhel di Marija, napadač Nice Hatem Ben Arfa i igrač Marseja Lasana Dijara.Reprezentativac Švedske je ove sezone u Ligi 1 postigao 35 golova i vodio je PSŽ do četvrte uzastopne titule prvaka Francuske.Drugu sezonu za redom trener PSŽ-a Loran Blan proglašen je za najboljeg stučnjaka lige, dok je osamnaestogodišnji fudbaler Rena Osman Dembele izabran za najboljeg mladog igrača.

15:45 - Klop: Nisam ispao pametan, ne idite bez karteMenadžer Liverpula Jirgen Klop kaže da nije postupio pametno kada je pozvao i one navijače ’Crvenih’ koji nemaju kartu da dođu u Bazel na finale Lige Evrope.Liverpulu je dodeljeno 10.236 karata za finale 18. maja sa Seviljom.“Poslednji put kada sam govorio o Bazelu, govorio sam kao navijač i pozvao sam sve navijače Liverpula. Da budem iskren, to nije bilo baš pametno – Bazel je lep grad, ali nije spreman za nas, napravio sam grešku“, rekao je Klop.Stadio Sent Jakob Park ima kapacitet od 35.000 mesta, a Liverpul bi mogao da dobije dodatni broj karata ako Sevilja ne uspe da proda svoj deo. “Molim vas, neka samo ljudi sa kartama idu u Bazel jer će u suprotnom nastati haos, a to ne želimo. Mi moramo da se koncentrišemo na fudbal. Divno je biti na stadionu, ali ako ne možeš, onda ostani kod kuće, gledaj meč sa prijateljima i posle ćemo praviti žurku. Zaista je važno da me sada poslušate – veći deo vremena možete da me ignorišete, ali sada je važno“, završio je Klop obraćanje navijačima. Pobednik meča Liverpul – Sevilja obezbediće plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

14:59 - Simeone: Ponosan sam, vreme je osvojimo Ligu šampionaTrener madridskog Atletika Dijego Simeone rekao je da je veoma zadovoljan sezonom svog tima, uprkos porazu od Levantea (2:1) minulog vikenda posle koga su ostali bez šansi za titulu u Primeri. "Ne postoji način da se opravdamo posle poraza od Levantea, ali završili smo jednu fantastičnu sezonu. Bili smo samo jednu utakmicu daleko od Reala i Barselone. Prethodnih godina bili smo u zaostatku za njima, ali ove godine smo im se baš približili. To je ono što me čini srećnim. Rekao sam igračima da da sam ponosan na njih i da su odigrali odličnu sezonu, ali je vreme da oporave i da završe godinu na pravi način", rekao je Simeone za klupski sajt. Fudbaleri Atletika imaće priliku da sezonu završe sa trofejom pošto ih 28. maja očekuje finale Lige šampiona sa gradskim rivalom Realom, i u slučaju pobede došli bi do prvog "ušatog trofeja" u istoriji kluba, nakon što su dva puta poraženi u finalu (1974, 2014). Simeone je od decembra 2011. godine na čelu Madriđana i do sada je osvojio titulu prvaka Španije, Kup Kralja, Superkup Španije, Ligu Evrope i UEFA Svetsko klupsko prvenstvo.

14:20 - Marej okončao saradnju s MorezmoBritanski teniser Endi Marej završio je saradnju s Francuskinjom Ameli Morezmo koja je u prethodne dve godine bila njegov trener, preneo je danas Jurosport. "Naučio sam mnogo od Ameli tokom prethodne dve godine, kako na terenu, tako i pored. Imala je veliki uticaj u mom timu i nedostajaće nam. Potrebno mi je vreme da se odlučim na sledeći korak, ali bih pre svega želeo da joj zahvalim na svemu što je učinila", rekao je Marej. Britanac je u juče u finalu turnira masters serije u Madridu poražen od najboljeg tenisera sveta Novaka Djokovića, a ove nedelje nastupaće na turniru u Rimu. "Rad sa Endijem u prethodne dve godine bilo je neverovatno iskustvo. Bila sam deo sjajnog tima. Posvećenost i putovanja bili su veliki izazov za mene. Želim mu sve najbolje, i nadam se da će osvojiti još mnogo trofeja", napisala je Morezmo. Marej je na danas objavljenoj ATP listi "pao" za jedno mesto, pošto ga je pretekao Švajcarac Rodžer Federer, te sada zauzima treće mesto.

12:41 - Napadači na Vazuru sutra pred tužiocemTrojica napadača na direktora FK Partizan njegovo obezbeđenje sutra će biti saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Njima je juče određeno zadržavanje od 48 sati, a očekuje se da u tužilastvo na saslušanje budu privedeni sutra, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Leposava Vujanović. Policija je tu trojicu osumnjičenih zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, nakon što su preko video snimaka sa sigurnosnih kamera napadači identifikovani. Oni su 28. aprila napali direktora FK Partizan i njegovo obezbeđenje ispred prostorija kluba, pošto su sačekali Vazuru ispred stadiona, kada je dolazio na posao. Mediji pišu da su ga verbalno napali, a onda je došlo i do fizičkog kontakta.

12:09 - Platiniju smanjena kazna na četiri godineMeđunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) smanjio je kaznu predsedniku UEFA Mišelu Platniju sa šest na četiri godina suspenzije. Platini i bivši predsednik FIFA Sep Blater prvobitno su kažnjeni sa osam godina suspenzije, a potom im je kazna smanjena na šest zbog "nelojalne isplate" od dva miliona švajcarskih franaka za savetodavnu ulogu. Platini je pokušao da u Lozani žalbom potpuno anulira kaznu, ali je ona samo prepolovljena.

11:32 - Ranijeri: Pogrešiće svako ko nas potceni u Ligi šampionaMenadžer Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da je njegov tim autsajder u Ligi šampiona naredne sezone, ali da niko ne bi trebalo da ih potceni. Lester je prvom titulom u istoriji kluba obezbedio plasman u Ligu šampiona naredne godine, gde će se prvi put nadmetati sa najjacim timovima Starog kontinenta. "Mnogo timova će želeti da igra protiv nas, jer smo po prvi put u Evropi. Oni smatraju da smo autsajderi. Mi možda jesmo autsajderi, ali smo opasni. Potcenjeni timovi često znaju da budu veoma opasni", rekao je Ranijeri za Bi-Bi-SI. Lester je u subotu, u sjajnom ambijentu i na prepunom King Pauer stadionu potvrdio titulu Premijer lige, pošto je sa 3:1 savladao Everton, a nakon meča i svečano im je dodeljena šampionski trofej.

10:57 - Đoković stigao Borga i Samprasa: Društvo legendi podstrekNajbolji teniser sveta Novak Djoković izjavio je da mu titula na Mastersu u Madridu daje veliko samopouzdanje uoči turnira u Rimu i posebno Rolan Garosa, jedinog gren slema na kojem, za sada, nije trijumfovao. Đoković je do 29. Masters titule u karijeri stigao posle velike borbe i pobede protiv Endija Mareja 6:2, 3:6, 6:3 i ponovo "pobegao" Rafaelu Nadalu na vrhu večne liste. "Posle prva četiri meseca sezone u kojima sam bio izvanredan usledio je poraz u Monte Karlu, zato sam došao u Madrid ranije i odigrao na visokom nivou. Ova titula daje samopuzdanje pred Rim i naravno pred Pariz, gde želim da budem u top formi", izjavio je Đoković. Rekordi su postali Đokovićeva svakodnevnica, a u Madridu se osvajanjem 64. titule u karijeri izjednačio sa legendama kao što su Bjern Borg i Pit Sampras. "Prija ovo društvo, pogotovo Samprasa koji je bio moj uzor. To mi samo daje podstrek za dalje", poručio je Đoković. Ispred srpskog tenisera samo su Rafael Nadal (69 titula), Džon Mekinro (77), Rodžer Federer (88), Ivan Lendl (94) i Džimi Konors (109).

10:33 - Skok Ane Ivanović, pad Jelene JankovićSrpska teniserka Ana Ivanović napredovala je na danas objavljenoj WTA listi, dok je Jelena Janković nazadovala. Ivanovićeva je popravila plasman za jednu poziciju i sada je 16. na svetu, dok je Jankovićeva sa 24. pala na 25. mesto. Bojana Jovanovski nije uspela da se vrati u prvih 100. Ona je pala za dva mesta i sada je 103. Aleksandra Krunić je nazadovala za pet pozicija, na 121. mesto. Medju 200 je još jedna srpska teniserka, Ivana Jorović, koja je trenutno 160. Serena Vilijams je i dalje neprikosnovena na prvom mestu. Andželik Kerber prestigla je Agnješku Radvansku na drugom. Simona Halep je napredovala dve pozicije do petog mesta, a u prvih 10 ušla je Timea Bačinski. WZA lista: 1. Serena Vilijams (SAD) 8.235 bodova 2. Andjelik Kerber (Nemačka) 5.740 3. Agnješka Radvanska (Poljska) 5.665 4. Garbinje Mugurusa (Španija) 4.847 5. Simona Halep (Rumunija) 4.650 6. Viktorija Azarenka (Belorusija) 4.530 7. Roberta Vinči (Italija) 3.505 8. Belinda Benčić (Švajcarska) 3.330 9. Petra Kvitova (Češka) 3.067 10. Timea Bačinski (Švajcarska) 3.065 --- 16. Ana Ivanović (Srbija) 2.530 25. Jelena Janković (Srbija) 1.985

10:00 - Rekordnih 29 Masters trofeja

Novak Đoković, Masters, Foto: Tviter
Novak Đoković, Masters, Foto: Tviter

09:31 - Durent blistao za izjednačenje OklahomeKošarkaši Oklahome izjednačili su protiv San Antonija na 2:2 u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige, pošto su u noći izmedju nedelje i ponedeljka pobedili na svom terenu sa 111:97.

Posebno se istakao Kevin Durent, koji je postigao 41 poen. Sledio ga je Enes Kanter sa 17, potom Serž Ibaka sa 16 i Rasel Vestbruk, koji je uz 14 poena imao i 15 asistencija. Durent je u drugom poluvremenu postigao 29 poena, a u poslednjoj četvrtini 17, više od celog tima Sparsa u tom periodu, a šutirao je šest od šest iz igre. Najefikasniji u ekipi San Antonija bio je Toni Parker sa 22, Kavaj Leonard postigao je 21, a Lamarkus Oldridž 20. Srpski scentar Boban Marjanović nije imao učinak za 44 sekunde u igri.

Ekipa Klivlenda plasirala se u finale Istočne konferencije pošto je sa 4:0 u pobedama deklasirala Atlantu.

Klivlend je četvrtu utakmicu kao gost dobio sa 100:99, uz odličnu igru Lebrona Džejmsa, Kevina Lava i Kajrija Irvinga. Džejms je imao 21 poen, 10 skokova i devet asistencija. Najefikasniji je bio Lav sa 27 poena, uz 13 skokova, dok je Irving postigao 21 poen. U timu Atlante istakao se rezervista Denis Šreder sa 21 poenom.

08:54 - OFK Beograd posle 18 godina ispao iz elitnog takmičenjaFudbaleri OFK Beograda ispali su iz elitnog društva posle 18 godina, pošto su u nedelju, u utakmici 5. kola plej-auta, kao domaćini izgubili od Spartaka iz Subotice sa 3:1 (2:1). Strelac za "romantičare" bio je Gigić u 34, a za goste Farkaš u devetom, Tumbasević u 38. i Ilić u 84. minutu. U drugom današnjem meču Mladost iz Lučana savladala je Novi Pazar sa 1:0, golom Milosavljevića u 78. minutu. Osim OFK Beograda, u niži rang će i Jagodina, koja je juče remizirala sa Radom 1:1.

08:29 - Uspešan start Troickog u RimuSrpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao na Mastersu u Rimu, pošto je sinoć savladao Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije 6:4, 6:1. Meč je trajao 66 minuta, a Troicki je zabeležio šestu pobedu u sedmom međusobnom duelu. Srpski teniser u drugom kolu igraće protiv Japanca Kei Nišikorija, protiv koga ima skor 1:3. Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 2,4 miliona evra.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track