BLOG UŽIVO, VIDEO: Mega posle drame izgubila od Cedevite
Foto: ABA Liga

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mega posle drame izgubila od Cedevite

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:19 - Anćeloti: Moraću da razmislim o promenamaTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Karlo Anćeloti rekao je danas da nije zadovoljan načinom na koji njegova ekipa odigrala meč protiv Ajntrahta i dodao da će razmisliti o promenama.Bajern je danas odigrao nerešeno 2:2 protiv Ajntrahta u Frankfurtu, u utakmici sedmog kola Bundeslige i tako vezao tri meča bez pobede.Šampion Nemačke je prvi na tabeli sa 17 bodova, ali Anćeloti razmišlja o promenama uoči utakmice protiv PSV-a u Ligi šampiona."Nismo dobro igrali, nismo pokazali dobar stav. Spavali smo prvih 45 minuta što je previše za bilo koju utakmicu. Moraću nešto da menjam, želim da vidim svoj tim da igra. Moraću da razmislim o promenama", rekao je Anćeloti.Prema igri šampiona Nemačke bio kritičan i napadač Tomas Miler."Nismo odigrali kao što smo zamišljali. Kao tim pravimo mnogo grešaka", rekao je Miler.

23:04 - Šehović doneo pobedu Budućnosti nad IgokeomKošarkaši Budućnosti pobedili su večeras u gostima Igokeu sa 93:92 u petom kolu Jadranske lige.Budućnost je tako zadržala maksimalni učinak, i dalje je bez poraza, dok Igokea ima skor od tri pobede i dva poraza.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Suad Šehović sa 18 poena, dok su Petar Popivić i Markus Vilijams ubacili po 13. U redovima Igokee najbolji je bio Džejms Robinson sa 26 poena.Igokea je bila blizu pobede pošto je Robinson sedam sekundi pre kraja pogodio koš uz slobodno bacanje i doveo svoju ekipu u vodjstvo. Domaći tim je, medjutim, loše odigrao odbranu i dozvolio Šehoviću da postigne lake poene sekundu pre kraja utakmice.

22:47 - Dva gola Dibale za pobedu JuventusaFudbaleri Juventusa pobedili su večeras na svom terenu Udineze sa 2:1 u utakmici osmog kola italijanske Serije A.Juventus je upisao i četvrti trijumf u nizu i prvi je na tebeli Serije A sa 21bodom. Udineze je na 17. poziciji sa sedam osvojenih bodova.Udineze je poveo golom Jakuba Jankta u 30. minutu, ali je šampion Italije nakon toga preokrenuo rezultat.Strelac oba pogotka za "staru damu" bio je Paulo Dibala, u 43. minutu i u 51. iz jedanaesterca.Juventus u narednom kolu gostuje Milanu, dok Udineze dočekuje Peskaru.

22:31 - Milojević: Ovakve utakmice donose iskustvoTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je veruje da će njegova ekipa u nastavku Jadranske lige igrati sve bolje i da će im mečevi poput današnjeg s Cedevitom doneti potrebno iskustvo."Zadovoljan sam kako je ekipa igrala, veliki je napredak u odnosu na prethodna dva meča koja smo odigrali protiv Budućnosti i Crvene zvezde. Siguran sam kako vreme bude odmicalo da će ova mlada ekipa igrati sve bolje i bolje i da će nam ovakve utakmice doneti preko potrebno iskustvo", rekao je Milojević.Košarkaši Mega Leksa izgubili su večeras u Sremskoj Mitrovici od Cedevite sa 82:85 u utakmici petog kola Jadranske lige."Izgubili smo u neizvesnoj završnici. U ovakvim mečevima detalji odlučuju, a mi te detalje nismo dobro odradili. Na isteku napada pustili smo Hopsona da šutne za tri poena i dobili smo trojku, u napadu smo promašili dva zicera, a posle tajma-auta napad smo traljavo odigrali i zbog toga smo izgubili", rekao je Milojević.I košarkaš Mege Ognjen Jaramaz smatra da je njegova ekipa na dobrom putu."Pokazali smo da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama u ligi, čak smo kontrolisali veći deo toka meča sa Cedevitom. Vremenom će se pokazati sve one dobre stvari koje radimo na treninzima i rezultati i pobede će sigurno doći sa dobrom igrom koju već sada prikazujemo", rekao je Jaramaz.Trener Cedevite Veljko Mršić rekao je da je njegova ekipa imala više sreće na kraju utakmice, ali da je zasluženo pobedila."Počeli smo utakmicu u teškom grču i nismo igrali igru koju očekujem. Mega je to iskoristila, imali smo puno izgubljenih lopti i moram priznati da smo imali sreće jer smo na poluvremenu bili u zaostatku samo četiri poena. Bili smo u dvocifrenom minusu, ali smo ipak uspeli da posle 20 minuta igre dodjemo na prihvatljiv zaostatak", rekao je Mršić."Drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje. Mislim da smo u nastavku videli mnogo zanimljiviju košarku, dosta promena u vodjstvu, puno pogodjenih šuteva iz teških pozicija. Na kraju smo imali malo više sreće, pogodili smo bitnije šuteve i na kraju zasluženo pobedili", dodao je on.Cedevitu je do pobede vodio Skoti Hopson, koji je utakmicu završio sa 23 poena."Mega je zaista sjajan tim, igraju jako i žestoko su nas namučili. Veoma mi je drago što smo pobedili. Ekipa je pokazala da ima karakter i da mnogi igrači u ovom timu imaju veliko srce. Iz dana u dan napredujemo, rastemo kao tim i trudimo se da uradimo što više pozitivnih stvari kako bismo nastavili da pobeđujemo", rekao je Hopson.

22:17 - Enrike: Savršen način da dočekamo SitiTrener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je da je današnja pobeda i igra njegove ekipe protiv Deportiva najbolji način da se dočeka duel s Mančester sitijem u Ligi šampiona."Odigrali smo sjajnu utakmicu. Ovo je savršen način da dočekamo utakmicu protiv Mančester sitija", rekao je Enrike.Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom terenu Deportivo sa 4:0, u utakmici osmog kola španskog prvenstva.Šampion Španije poveo je sa 2:0 golovima Rafinje u 21. i 36. minuta, a do kraja poluvremena gol je postigao i Luis Suares, a konačan rezultat postavio je Lionel Mesi u 58. minutu.Ova ubedljiva pobeda dolazi neposredno pred duel sa Sitijem u Ligi šampiona i povratka Pepa Gvardiole na Kamp Nou."Nisam razgovarao sa Gvardiolom... Siti je veoma atraktivan protivnik. To je tim koji u kontinuitetu napreduje, a sada i više s Pepom", rekao je Enrike.

21:46 - Mega posle drame izgubila od CedeviteKošarkaši Cedevite pobedili su večeras u Sremskoj Mitrovici ekipu Mega Leksa sa 85:82 (19:25, 21:19, 25:15, 20:23) u utakmici petog kola Jadranske lige. Cedevita je četvrta na tebeli regionalnog takmičenja sa tri pobede i dva poraza, dok je Mega nastavila sa serijom loših rezultata i ostala na samo jednom trijumfu ostvarenim u prvom kolu.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Skoti Hopson sa 23 poena, Luka Babić je ubacio 15, a Karlo Žganec dva poena manje. U ekipi Dejana Milojevića najbolji je bio Rade Zagorac sa 24 poena. Cedevita je do trijumfa u Sremskoj Mitrovici došla posle drame u poslednjim minutima. Trojkom Tompsona gosti su poveli 83:82 kada je na semaforu stajalo da je do kraja ostao 51 sekund. Taj pogodak je prelomio meč, jer su se domaći igrači u nastavku ispromašivali što sa linije penala što iz igre. Košarkaši Cibone su ranije danas na svom terenu pobedili Karpoš Sokoli sa 102:79 i tako stigli do četvre pobede od početka sezone. Cibonu su do pobede vodili Željko Šakić sa 23 poena i Elajdža Džonson sa 18, dok je u redovima makedonske ekipe najefikasniji bio Dragan Labović sa 21 poenom.

21:22 - Gvardiola: Nikada neću menjati svoj stil igreTrener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da nikada neće menjati svoj stil igre i ocenio da je njegova ekipa zaslužla pobedu protiv Evertona.Siti je danas odigrao nerešeno 1:1 protiv Evertona u Premijer ligi, ali je zbog bolje gol razlike ostao na prvom mestu ispred Arsenala, koji takodje ima 19 bodova."O ekipi se može suditi, ali ja nikada neću menjati stil igre mojih ekipa. To je jedino što imam. Uradili smo sve. Ne možemo da budemo suviše razočarani, pošto nas čeka utakmica sa Barselonom (u Ligi šampiona)", rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.Fudbaleri Mančester sitija imali su posed lopte 72 odsto i 19 šuteva na gol."Nisam frustriran, moram da pohvalim Everton, način na koji su se branili. Tužan sam zbog igrača, zaslužili su da pobede", dodao je španski trener.Golman Evertona Marten Stekelenburg odbranio je dva penala fudbalerima Sitija Kevinu De Brujneu i Serhiju Agueru."Možete da vežbate penale, ali na treninzima nema pritiska. Penali u važnim trenucima su (pravi) penali", rekao je Gvardiola.Siti je tako tri poslednje utakmice bez pobede, posle remija sa Seltikom 3:3 i poraza u prvenstvu od Totenhema 0:2, a sezonu je otvorio sa 10 uzastopnih pobeda.Trener Evertona Ronald Kuman pohvalio je golmana svoje ekipe."Možda je on odigrao najbolju utakmicu u karijeri. Siti je najbolja ekipa protiv koje sam igrao u karijeri", rekao je Kuman.

21:02 - Verder bolji od Bajer LeverkuzenaFudbaleri Verdera pobedili su večeras na svom terenu Bajer Leverkuzen sa 2:1 u utakmici sedmog kola nemačke Bundeslige.Verder je poveo golom Zlatka Januzovića u 13. minutu, izjednačio je Hakan Čalhanoglu u 27, dok je pobedu domaćoj ekipi doneo Ousman Mane u 52. minutu.Verder je tako stigao do treće pobede u šampionatu i sada je na 13. mestu na tabeli sa sedam bodova. Bajer Leverkuzen je, na drugoj strani, deveti sa deset osvojenih bodova.U narednom kolu Verder gostuje Lajpcigu, dok Bajer dočekuje Hofenhajm.

20:44 - Minimalna pobeda Vest Hema protiv Kristal PalasaFudbaleri Vest Hema pobedili su večeras u gostima ekipu Kristal Palasa sa 1:0 u utakmici osmog kola Premijer lige.Jedini gol na utakmici postigao je Manuel Lansini u 19. minutu.Kristal Palas je u finišu prvog poluvremena mogao do izjednačenja, ali Kristijan Benteke nije iskoristio jedanaesterac.Vest Hem je, posle osam odigranih utakmica, 15. na tabeli sa sedam bodova, dok je Kristal Palas na osmoj poziciji sa četiri boda više.U narednom kolu Vest Hem dočekuje Sanderlend, a Kristal Palas ide u goste Lesteru.

20:28 - Atletiko protiv Granade od 0:1 do 7:1Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu Granadu s ubedljivih 7:1 u utakmici osmog kola španske Primere.Atletiko je tako upisao petu pobedu od početka sezone i sa 18 osvojenih bodova izbio na prvo mesto na tabeli. Granada je, na drugoj strani, na poslednjem mestu sa samo dva boda.Granada je na večerašnjem meču povela golom Isaka Kuenke u 18. minutu, ali je nakon toga usledio preokret i ubedljiva pobeda Atletika.Janik Karasko je postigao tri gola, Nikolas Gaitan dva, a u strelce su se upisali i Angel Korea i Tijago.Atletiko u narednom kolu gostuje Sevilje, dok Granada dočekuje Sporting.

20:01 - Čestitka ministra Udovičića srpskim basketašimaMinistra omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras reprezentaciji Srbije u basketu 3 na 3 osvajanje titule prvaka sveta.„Ovo je još jedna potvrda da naša košarka pripada svetskom vrhu! Bravo šampioni, čestitam na osvajanju svetskog trona!“, navodi se u čestitki Udovičića, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 postala je prvak sveta, pošto je danas u finalu Svetskog prvenstva u kineskom Gvanžuu, savladala selekciju SAD 21:16.

19:17 - Radnički bolji od Bačke, a Radnik od Novog PazaraFudbaleri Radničkog pobedili su danas u Nišu Bačku sa 1:0, u utakmici 12. kola Super lige Srbije i zadržali korak za vodećim ekipama. Radnički je pobedio golom Andreja Apostolovića u 83. minutu. Ekipa iz Niša je ostvarila sedmu prvenstvenu pobedu i ima 23 boda, dva manje od trećeplasiranog Partizana, koji je danas pobedio Voždovac sa 3:0. Bačka je pretrpela osmi poraz u ligi i nalazi se na 13. mestu sa 10 bodova. Radnik je u Surdulici pobedio Novi Pazar sa 3:1 i prekinuo niz od dva poraza. Gosti su poveli u 22. minutu golom Envera Alivodića, a Radnik je preokrenuo golovima Nikole Radovića u 37. minutu i Milana Milinkovića u 41. minutu.Radnik je 11. na tabeli sa 12 bodova, a Novi Pazar, koji je pretrpeo sedmi prvenstveni poraz, zauzima 12. mesto sa 11 bodova.Borac je u Čačku odigrao 3:3 sa Spartakom, a nerešeno je bilo i u duelu Metalca i Javora.U nedelju se igraju preostale dve utakmice 12. kola: Crvena zvezda-Čukarički (15.00) i Mladost-Vojvodina (17.00).

15:00 - Džikić: Moramo da limitiramo broj poena Olimpije u tranzicijiTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da poštuje Olimpiju i dodao da će njegova ekipa u predstojećem meču u Jadranskoj ligi morati da limitira broj poena slovenačkog tima iz tranzicije. "Poštujemo svakog protivnika, naročito kada u svom sastavu ima više vrlo talentovanih igrača, koji sami mogu da odluče ishod meča. Gosti imaju punu rotaciju, sa deset igrača, odnosno na svakoj poziciji imaju i startera i definisanog 'back up' igrača, nemaju potrebe za improvizacijama kada je formacija u pitanju", rekao je Džikić. Partizan sutra dočekuje Olimpiju u meču petog kola Jadranske lige. Džikić je naveo i da taj slovenački klub ima vrlo "potentnu spoljnu liniju, kombinaciju atleticizma i dobrih šuterskih sposobnosti". "Vrlo je važno da se limitira njihov broj poena u tranziciji, vrlo brzo prelaze u fazu napada i nepropuštaju priliku da upute šut za tri poena ukoliko odbrana nije fokusirana. Očekujemo da se odluče za alternativne odbrane, i za to smo se spremali", rekao je trener Partizana. Krilni centar Partizana Stefan Birčević kazao je da je Olimpija ozbiljan protivnik i da pristup crno-belih utakmici mora da bude u skladu s tim. "Imaju dobar tim, igraće bez pritiska i takva situacija uvek mora da se tretira na adekvatan način. Mi znamo da će Pionir biti pun, i da ćemo dati sve od sebe u ovom trenutku", rekao je Birčević. Utakmica između Partizana i Olimpije igra se sutra od 17.00.

14:33 - Janković izgubila u polufinalu turnira u HongkonguSrpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Hongkongu pošto je izgubila od 22. teniserke sveta Dankinje Karoline Voznijacki u dva seta, 3:6, 4:6. U prvom setu teniserke su napravile pet brejkova, od kojih Voznijacki tri posle čega je povela u meču. Voznijacki je u drugom setu povela sa 4:0, ali je srpska teniserka zaigrala bolje i primakla se na gem zaostatka. Do kraja meča obe su osvojile gemove na svoj servis, Voznijacki je sačuvala brejk prednosti i pobedila posle sat i 43 minuta. Bivša prva teniserka sveta će u finalu igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, koja je jutros pobedila Australijanku Dariju Gavrilovu sa 7:5, 6:3.

Jelena Janković, foto: Reuters
Jelena Janković, foto: Reuters

13:31 - Treći Zvezdin festival odbojkeOdbojkaški klub Crvena zvezda organizovao je "Treći Zvezdin festival odbojke" sa ciljem da privuče pažnju mladih da se kroz druženje, zabavu i igru bave sportom. Veliki broj mališana odazvao se pozivu da učestvuje na Festivalu zajedno sa odbojkašicama i odbojkašima Crvene zvezde, reprezentativcima Srbije, kao i juniorskim, kadetskim i pionirskim selekcijama kluba. Uz odbojku, muziku i igru učesnici su se družili, pevali i učili prve odbojkaške korake. Program su vodili prvotimci crveno-belih Nikola Munćan i Olga Jejić, a okupljenima se obratila nekadašnja reprezentativka Vesna Djurišić, sportski direktor Crvene zvezde. Hor sastavljen od mladih odbojkašica Crvene zvezde otpevao je himnu crveno-belih, zatim je pionirka Anđela Hajdukveljković prezentovala svoje umeće na oboi, da bi na kraju usledilo takmičenje u serviranju, a najboljima su dodeljene nagrade, lopte i dresovi.

12:45 - Đoković izgubio od Aguta u polufinalu mastersa u ŠangajuSrpski teniser Novak Đoković neće odbraniti titulu na mastersu u Šangaju pošto je danas u polufinalu izgubio od 19. igrača sveta Španca Roberta Bautiste Aguta u dva seta 4:6, 4:6. Prvi teniser sveta izgubio je za sat i 48 minuta i pretrpeo prvi poraz u šest duela sa Agutom. Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do 10. gema kada je Španac napravio brejk i osvojio prvi set. Posle toga Đoković je slomio reket.U drugom setu nije bilo brejka sve do šestog gema, kada je Španac poveo sa 4:2. Djoković je odmah vratio brejk, ali mu je Agut ponovo oduzeo servis i vratio dva gema prednosti. Agut je servirao za pobedu u devetom gemu, ali je Djoković uspeo da spasi tri meč lopte, ponovo je vratio brejk i smanjio na 4:5. Srpski teniser je u narednom gemu servirao za izjednačenje, ali mu je Agut oduzeo servis i posle ukupno četvrte meč lopte ostvario prvu pobedu protiv prvog igrača sveta. Agut će u polufinalu igrati protiv pobednika duela britanskog tenisera Endija Mareja i Francuza Žila Simona.

11:39 - Deca sa ostećenim vidom Zvezdini gosti protiv ČukaričkogUčenici škole za decu sa oštećenim vidom "Veljko Ramadanović“" biće specijalni gosti Crvene zvezde na utakmici protiv Čukaričkog, u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana slebih i slabovidih. Uz slogan "Podržimo jednakost" deca će uoči utakmice na terenu dočekati fudbalere prilikom izlaska iz tunela, obučeni u prigodne majice, što će biti još jedna prilika da se skrene pažnja na one koji nisu u mogućnosti da žive kao drugi, ali su zbog svoje upornosti i borbe da se za ciljeve izbore težim putem zaslužili svako poštovanje. Škola "Veljko Ramadanović“ je poznata institucija koja slepoj i slabovidoj deci iz cele Srbije pruža mogućnost da se razviju u radno sposobne i samostalne osobe. Rad škole zasniva se na redovnom nastavnom planu i programu koji je prilagođen deci oštećenog vida.

10:26 - Odbojkaši Novog Pazara veruju u pobedu nad RibnicomTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je da su utakmice prvog kola uvek teške, ali da veruje u pobedu svoje ekipe nad Ribnicom na startu Superlige. "Oba rivala imaju svoje motive i prednosti. Kraljevčani su zadržali tim, dok mi imamo veći individualni kvalitet. Na meni je da motivišem igrače da odigraju dobro i ostvare pobedu, ali neke stvari zavisiće i od protivnika", rekao je Stefanović. Trener Pazaraca je dodao da posle devet nedelja priprema, koje je ocenio uspešnim, nestrpljivo očekuje start prvenstva. "Plus je što smo gotovo svi na okupu od početka trenažnog ciklusa, minus bi mogao da bude veliki broj novajlija. Imamo dosta prostora da napredujemo kao tim. Verujem da ćemo biti bolji iz utakmice u utakmicu, ali i pobedjivati", naveo je Stefanović. Kapiten Hamza Zatrić podsetio je da sa Ribnicom postoji komšijski rivalitet i da je njegova ekipa dva od tri prošlosezonska duela dobila tek posle pet setova. "Neugodan su protivnik i sigurno je da neće biti lako. Promenili su samo jednog primača u postavi, žele pobedu i dobar start, ali uzdamo se u naš kvalitet. Maksimalno smo spremni i zdravi, što je najbitnije, pa očekujem da ostvarimo pobedu", kazao je Zatrić. On je otkrio da se zaželeo takmičarskog naboja. "Dobro je da konačno kreće prvenstvo. Mislim da smo tokom priprema radili na visokom nivou, pogotovo taj fizički deo. Odigrali smo i veliki broj prijateljskih utakmica, pokušavajući da se što bolje uigramo", rekao je Zatrić. Odbojkaši Novog Pazara i Ribnice igraće sutra od 18.00 u dvorani Pendik, a cena ulaznica je 100 dinara. Novopazarci su ranije u prodaju pustili i sezonske karte za utakmice u svim takmičenjima, koje koštaju 1.000 dinara.

09:57 - Basketaši Srbije u polufinalu Svetskog prvenstvaReprezentacija Srbije u basketu 3x3 plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u kineskom Gvanžuu, pošto je u četvrtfinalu savladala Holandiju 22:10. To je peta uzastopna pobeda na turniru za srpski tim, koji čine Dušan Domović - Bulut, Djorđe Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić. Prethodno, u grupnoj fazi Srbija je savladala Italiju 16:13, Novi Zeland 20:17, Katar 21:16 i Rusiju 21:14. U borbi za finale srpski basketaši igraće protiv Španije, koja je u četvrtfinalu ubedljivo savladala Urugvaj 22:6.

08:10 - Uzbudljiv remi Borusije i Herte u DortmunduFudbaleri Borusije i Herte igrali su nerešeno 1:1 u Dortmundu, u prvoj utakmici sedmog kola nemačke Bundeslige. Herta je vodila od 51. minuta golom Valentina Stokera, a bod domaćinu u 80. je doneo Pjer-Emerik Obamejang. Duel je bio uzbudljiv, a Borusija nije uspela da pobedi ni u drugoj vezanoj utakmici. Trener Borusije Tomas Tuhel nije mogao da računa na veliki broj standardnih igrača, poput Gonsala Kastra, Rafaela Gereira, Lukasa Piščeka, Marka Rojsa, Andrea Širlea i drugih. Uprkos tome, Borusija je posle primljenog pogotka konstantno napadala, a mogla je da izjednači i ranije, ali je golman Herte Rune Jarštajn odbranio penal Obamejangu. Obe ekipe su utakmicu završile sa igračem manje. U timu Borusije isključen je Emre Mor u 84. minutu, a Stoker kod Herte u 90. Herta je druga na tabeli sa 14 bodova, jednim više od trećeplasirane Borusije, ali su njihove pozicije ugrožene, pošto će priliku da ih prestignu imati Keln i Lajpcig.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track