BLOG UŽIVO, VIDEO: Mladost zakucala Jagodinu za dno
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mladost zakucala Jagodinu za dno

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:17 - Las Palmas ubedljiv protiv EspanjolaFudbaleri Las Palmasa pobedili su večeras na svom terenu Espanjol sa ubedljivih 4:0, u prvoj utakmici 35. kola španske Primere. Golove za Las Palmas postigli su Nabil El Žar u sudijskoj nadokandi u prvom poluvremenu, Džonatan Vijera u 49. minutu, Pedro Bigas sedam minuta kasnije i Mubarak Vakaso u 75. minutu. Las Palmas je trenutno osmi na tabeli Primere sa 43 boda, dok je Espanjol na 15. mestu sa 37. U narednom kolu Las Palmas gostuje Granadi, dok Espanjol dočekuje Sevilju.

22:51 - Zigmund i Radvanska drugi polufinalni par u ŠtutgartuNemačka teniserka Laura Zigmund i Poljakinja Agnješka Radvanska plasirale su se danas u polufinale turnira u Štutgartu. Zigmundova, koja je na turnir stigla iz kvalifikacija, u četvrfinalu je pobedila Italijanku Robertu Vinči u dva seta - 6:1, 6:4, za 76 minuta igre. "Bila sam prilično umorna u drugom setu, ali vi ste me nosili kroz njega", rekla je Zigmundova posle meča navijačima u svom rodnom gradu. Radvanska je u četvrfinalu, posle velike borbe, pobedila Karolinu Pliškovu iz Češke u dva seta - 6:2, 7:6. Ranije danas u polufinale su se plasirale i nemačka teniserka Andjelik Kerber i Čehinja Petra Kvitova. Kerber je u četvrtfinalu bila bolja od Karle Suares Navaro iz Španije, dok je Kvitova pobedila Španjolku Garbinje Mugurusu.

22:33 - Hamburg slavio protiv VerderaFudbaleri Hamburga pobedili su večeras na svom terenu Verder iz Bremena sa 2:1, u prvoj utakmici 31. kola nemačke Bundeslige. Hamburg je poveo već u petom minutu golom Pjer-Mišela Lazoge, a isti igrač je bio strelac i u 32. minutu. Verder je u 57. minutu imao veliku priliku da smanji rezultat, ali Klaudio Pizaro nije iskoristio jedanaesterac. Gosti su osam minuta kasnije ipak postigli gol, a mrežu Hamburga je zatresao Entoni Ujah. Hamburg je, posle 31 odigrane utakmice, deseti na tabeli Bundeslige sa 37 bodova, dok je Verder i dalje u opasnoj zoni, na 16. mestu sa 31 osvojenim bodom.

22:16 - Kolšrajber protivnik Nadala u polufinalu BarseloneNemački teniser Filip Kolšrajber plasirao se u polufinale turnira u Barseloni, pošto je danas pobedio Andreja Kuznjecova iz Rusije u dva seta - 6:3, 6:1. Kolšrajber će u borbi za finale igrati protiv Španca Rafaela Nadala, koji je ranije danas u četvrtfinali bio bolji od Italijana Fabija Fonjinija. Drugi polufinalni par čine Japanac Kei Nišikori i Francuz Benoa Per. Nišikori je u četvrfinalu pobedio Aleksandra Dolgopolova, a Per je slavio protiv Maleka Jazirija iz Tunisa.

21:34 - Jagodina: Nikolić na meti Standarda i MehelenaFudbalski klub Jagodina saopštio je da su za igrača tog kluba Uroša Nikolića zainteresovani najveći klubovi u Srbiji, ali i da će ga na današnjoj utakmici protiv Mladosti posmatrati agenti blgijskih klubova Standard i Mehelen. Taj klub je istakao da je, i pored toga što je Jagodina u rezultatskoj krizi i što se bori za opstanak u ligi, ova sezona donela klubu nekoliko dobrih stvari. "Opredeljenje kluba u junu, kada se pravio tim za ovu sezonu, da se pruži prilika velikom broju mladih igrača, donela je propuste vezane za rezultate koji su ispod renomea Jagodine, ali je zato afirmisan veliki broj mladih igrača", navodi se u saopštenju. "Ostaje još da se u predstojećih šest kola obezbedi opstanak u ligi u koji svi u klubu veruju", dodaje se u saopštenju Jagodine.

21:03 - Kerber i Kvitova u polufinalu ŠtutgartaNemačka teniserka Andjelik Kerber i Čehinja Petra Kvitova prvi su polufinalni par turnira u Štutgartu. Kerber, koja brani titulu u Štutgaru, danas je u četvrtfinalu pobedila Karlu Suares Navaro iz Španije sa 6:2 i 6:4 za samo 72 minuta igre. "Pokušala sam da budem agresivna od samog početka, mislim da sam odigrala vrlo dobro", rekla je Kerberova posle meča. Kvitova je u četvrtfinalu imala teži posao, pošto su joj za pobedu protiv Garbinje Muguruse iz Španije bila potrebna tri seta - 6:1, 3:6, 6:0. Drugi polufinalni par činiće pobednice dva preostala četvrfinala u kojima se sastaju Roberta Vinči - Laura Zigmund, odnosno Karolina Pliškova - Agnješka Radvanjska.

20:24 - Mladost zakucala Jagodinu za dnoFudbaleri Mladosti iz Lučana pobedili su danas u gostima ekipu Jagodine sa 1:0 u prvoj utakmici 32. kola Super lige Srbije. Jedini gol na utakmici postigao je Tome Kitanovski u 41. minutu. Posle ovog meča Mladost je u najboljoj poziciji na tabeli plej-auta, dok je Jagodina ostala na dnu. Ekipa iz Lučana je na čelu plej-aut tabele sa 20 bodova, dok je Jagodina poslednja sa 13. "S obzirom šta je donosila ova utakmica, nije ni mogao da se očekuje neki veliki kvalitet... Ovom pobedom ništa nismo završili. Vratili smo ona tri boda koja smo izgubili od Rada. Mrtva trka je za opstanak, svi smo u igri. Ko bude hladnije glave, taj će ostati u ligi", rekao je trener Mladosti Nenad Milovanović za Arenu sport. Trener fudbalera Jagodine Aleksandar Janjić rekao je posle utakmice da se njegova ekipa neće predati sve dok postoje teoretske šanse za opstanak u ligi. "Zaista smo u teškoj situaciji, ali nećemo se predati sve dok postoje teoretske šanse. Nismo odigrali kvalitetno koliko sam očekivao, ali momci su dali sve od sebe, imali smo kiks iz kog smo primili gol i to je očigledno presudilo... Taj gol je uneo dodatnu nervozu", rekao je Janjić za Arenusport. "Cela ova godina je teška, moramo da se stegnemo i da damo sve od sebe u narednim utakmicama", dodao je on.

19:47 - Stamenković više nije trener BorcaFudbalski klub Borac iz Čačka i dosadašlji trener LJubiša Stamenković su danas sporazumno prekinuli saradnju, saopšteno je na sajtu kluba FK Borac. FK Borac se zahvaljuje Stamenkoviću na korektnoj saradnji i želi mu puno uspeha u daljoj karijeri. Klub zadržava pravo prema propisima Fudbalskog saveza Srbije da u naredna dva prvenstvena kola reši pitanje novog šefa stručnog štaba, navodi se u saopštenju. Do smene je došlo dva dana posle eliminacije Borca u polufinalu Kupa od ekipe Javor Matisa, a dan uoči prvenstvenog susreta sa Crvenom Zvezdom.

19:30 - Ivana Anđušić Maksimović zauzela 17. mesto na Svetskom kupuReprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Andjušić Maksimović zauzela je danas 17, a Andrea Arsović 40. mesto u gadjanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru. Maksimovićeva je pogodila 580 krugova, dok je Arsovićeva zabeležila 574 kruga, saopštio je Streljački savez Srbije. Za plasman medju osam najboljih bila su neophodna 584 kruga, osam više nego na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu u Bangkoku. Maksimovićeva, olimpijska vicešampionka u trostavu, u Bangkoku je osvojila osmo mesto, a u finale je ušla sa 582 kruga, kao druga. Arsovićeva se u Rio de Žaneiru prvi put takmičila MK puškom ove godine. "Najvažnije je bilo da vidimo uslove na strelištu i da se tako spremamo za Olimpijske igre. Uslovi na malokalibarskom strelištu su generalno dobri, nije vetrovito. Objekat je dobro zaštićen od vetra, jedino što strelcima smeta su temperature od 35–37 stepeni Celzijusa, ali za vreme Igara neće biti tako. Nije još sve sredjeno, finalna hala još nije završena, ali gadjali smo i u lošijim uslovima", rekao je trener reprezentacije Dragan Donević. Denović je govorio i o učinku svoje učenice Andree Arsović. "Već duži period je u krizi sa malokalibarskim oružjem, ali s obzirom da smo na pripremama u Solinu radili na novim taktičkim elementima, mislim da će do Olimpijskih igara dostići maksimum", dodao je on. Takmičenje je obeležila Hrvatica Snježana Pejčić. Najbolji ženski strelac sveta za 2015. godinu osvojila je zlato, a prethodno je u kvalifikacijama "ubila" 594 kruga, čime je za dva kruga nadmašila svetski rekord, koji je do danas delila sa još četiri takmičarke, izmedju ostalih i sa Nemicom Barbarom Engleder, danas drugoplasiranom. Bronza je pripala Mongolki Nandinzaji Gankujag, koja je tek drugi put gadjala u finalu Svetskog kupa. Sem Maksimovićeve i Arsovićeve, Srbija nije imala više predstavnika u današnjem programu Svetskog kupa. Srbija je do sada osvojila dve medalje u Rio de Žaneiru. Damir Mikec se okitio srebrom vazdušnim pištoljem, a Stevan Pletikosić bronzom MK puškom iz ležećeg stava.

19:13 - Gvardiola: Još ne planiramo proslavu tituleTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da njegova ekipa još ne priprema proslavu titule u Bundesligi. Bavarci će četvrti put uzastopno biti krunisani za šampione ako, četiri kola pre kraja prvenstva, u predstojećem meču nemačkog šampionata pobede Hertu, a Borusija iz Dortmunda izgubi od Štutgarta. Gvardiola, medjutim, ne očekuje da će se Borusija "okliznuti". "Ne zanosimo se, nismo planirali nikakvu proslavu titule, vratićemo se u Minhen posle utakmice. Očekujem da će Borusija pobediti Štutgart, tako da su nam potrebne još dve pobede", rekao je Gvardiola za nemačke medije. "Bila bi ogromna čast da osvojimo četvrtu uzastopnu titulu. Nijedan drugi tim u Nemačkoj to još nije uradio i bilo bi sjajno kada bismo to uspeli", dodao je Gvardiola. Bajern je prvi na tabeli Bundeslige sa 78 bodova, dok drugoplasirana Borusija ima 71. Ekipa Pepa Gvardiole sutra od 15.30 gostuje Herti, dok Borusija u istom terminu igra u gostima protiv Štutgarta. Bajern je u novembru prošle godine pobedio Hertu sa 2:0, ali Gvardiola ne očekuje lak posao protiv ekipe koja se bori za mesto u Ligi šampiona. Ekipa iz Berlina je trenutno četvrta na tabeli sa 49 bodova, dva manje od trećeplasiranog Bajer Leverkuzena. "Herta bi mogla da pobedi... Oni imaju sjajnu sezonu, pokazali su da ih nije lako pobediti. I dalje imaju šanse za kvalifikacije za Ligu šampiona, tako da će to biti veoma važna utakmica za njih", rekao je Gvardiola.

18:41 - Srbi predavali Rumunima: Mrkela za katedrom, Kosanović na terenuUspeh koji su ostvarile mlađe kategorije Fudbalskog saveza Srbije osvajanjem Evrope ( U-19 u Litvaniji) i sveta (U-20 na Novom Zelandu), naterali su mnoge nacionalne saveze da „potraže pomoć“ od onih koji su imali ogromnog uticaja na postignute rezultate, a tim povodom danas su gosti Fudbalskog saveza Rumunije bili Mitar Mrkela, direktor mlađih kategorija FSS, i Milan Kosanović, selektor mlađe omladinske reprezentacije Srbije (U-18).U Sportskom centru FS Rumunije domaćini su im bili predsednik Razvan Burleanu, direktor centra za edukaciju Dan Apolzan i naravno, Miodrag Belodedić, legenda rumunskog, ali i našeg fudbala (osvojio Kup šampiona sa Steauom i Crvenom zvezdom), sada jedan od glavnih rukovodilaca u mlađim kategorijama FS Rumunije.Mitar Mrkela je održao teoretsko predavanje polaznicima za A licencu, a Milan Kosanović je sve to demonstrirao na terenu. Uglavnom, Rumuni su mogli da čuju kako je FS Srbije u radu sa mlađim kategorijama među najboljim Savezima u Evropi, čuju naša iskustva koja su „orlićima“ podarila velike titule i uspehe.

17:44 - Manćini: Ja sam krivTrener fudbalera Intera Roberto Manćini rekao je danas da je on kriv što je njegov tim u nezavidnom položaju kada je reč o borbi za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Još samo 12 bodova je u igri do kraja takmičenja u Seriji A, a Inter ima sedam bodova manje od trećeplasirane Rome, tako da ekipi Roberta Mančinija treba čudo da kako bi se domogla treće pozicije. "Ja sam kriv i jedini odgovoran. To je bio moj posao... Ekipa ima srce, poslednji poraz od Đenove je slučajan, kao i neki drugi porazi. Ove sezone su nam definitivno nedostajali golovi naših napadača, ali to može da se popravi vremenom", rekao je Manćini za italijanske medije. Novinare je zanimalo da li je to neka skrivena poruka predsedniku Eriku Tohiru kada je reč o ulaganju u tim. "Ne, ne, ne prigovaram nikome. Ko god izadje na teren mora da bude spreman da postigne gol... Nikoga ne kritikujem... Igrati za Inter nije lako, potrebni su igrači koji imaju karakter", rekao je Manćini. Inter u narednom kolu Serije A dočekuje Udineze. Ta utakmica 35. kola Serije A na programu je sutra od 20.45.

17:06 - Fabregas: Zaboravio sam bio kako se igra fudbalVezni igrač Čelsija Sesk Fabregas rekao je danas da je tokom krize u Čelsiju u jednom trenutku "zaboravio kako se igra fudbal". Fabregas je u intervjuu za specijalizovani sajt Gol (goal.com) otkrio tako do koje mere je klub bio poljuljan krajem prošle godine. Aktuelni šampion izgubio je 5. decembra kod kuće od novog prvoligaša Bornmuta 1:0. "U jednom trenutku, posle utakmice sa Bornmutom, ležao sam u krevetu i razgovarao sa svojom suprugom. Zaboravio sam kako se igra fudbal. Imao sam loptu i nisam znao šta da radim sa njom. Bilo je teško u ta dva ili tri meseca od novembra, kada nisam imao samopouzdanja", rekao je Fabregas. Tadašnji trener Žoze Morinjo dobio je otkaz dve nedelje posle Bornmuta, a ekipu je tada preuzeo privremeni trener Gus Hidink, što se poklopilo sa Fabregasovim povratkom u formu. Igrač sada želi da se revanšira Bornmutu za poraz. "Sve se promenilo u poslednja dva meseca, igram dobro. Nije najvažnije kako ste otišli u nokdaun, važno je kako ustajete. Sada mogu da budem bolji", rekao je 28-godišnji igrač. Čelsi je odavno ostao bez šanse da osvoji titulu, ali Fabregas i dalje ima za koga da navija. "Želim da je Lester osvoji. To što oni rade je izuzetno. Za to su potrebni prava strast i hrabrost", rekao je Fabregas.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

16:18 - Vlasnik Aston Vile preuzeo krivicu za ispadanje iz Premijer ligeVlasnik Aston Vile Rendi Lerner rekao je danas da je on jedini krivac što je taj fudbalski klub ispao iz engleske Premijer lige. "Krivica je moja i ničija više. Očajno stanje kluba je totalno neprihvatljivo, nepodnošljivo i potpuno nespojivo sa slavnom prošlošću", rekao je Lerner britanskim medijima. Aston Vila je ove sezone pobedila na samo tri utakmice u engleskom prvenstvu i ubedljivo je poslednja na tabeli. Ekipa ima samo 16 bodova i u subotu protiv Mančester junajteda je zvanično ispala iz lige. Dva člana upravnog odbora su u medjuvremenu napustila klub, kao i trener Remi Gard. "Verujem u Aston Vilu i znam da ćemo iz ovoga vratiti jači. Učiniću najbolje što mogu da se vratimo u fudbalsku elitu", rekao je Lerner. On je u maju 2014. godine objavio da je Aston Vila na prodaju. Kako je rekao, nastaviće da pokušava da klub preda u "prave ruke".

16:01 - Fifa poziva na isprobavanje video tehonologijeSvetska fudbalska federacija (Fifa) organizovaće sledećeg meseca radionicu za sve zainteresovane saveze i lige koji žele da isprobaju video tehnologiju ponovljenih snimaka, saopšteno je danas. Ovaj skup održaće se u Amsterdamu od 18. do 20. maja i to je jedan od ključnih koraka u ostvarivanju ambicioznog plana da se pregled snimaka koristi na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji. Holandski savez izabran je za domaćina zato što je održavao eksperimente od 2013. godine u kojima su sudije imale pomoć video snimaka, iako to nije korišćeno u takmičarskim utakmicama. Telo zaduženo za fudbalska pravila IFAB potvrdiće krajem maja u kojim takmičenjima će se obavljati testovi. Fifa je saopštila da će dozvoliti eksperimentisanje onima koji žele da ih sprovode i finansiraju. IFAB je ranije objavio da je pregledanje video snimaka ograničeno na odluke o tome da li je postignut gol, da li je penal dobro dosudjen, igrač isključen ili u slučaju pogrešne identifikacije igrača.15:33 - Rastavac: Da vratimo čvrstinu, disciplinu i racionalnostTrener fudbalera Radničkog Milan Rastavac rekao je danas da njegova ekipa želi da popravi utisak protiv Voždovca i iskupi se za poraze u tri prethodna prvenstvena kola. "Čvrstina, disciplina i racionalnost u igri su bila glavna obeležja našeg tima u prethodnom periodu. To smo u nekoliko poslednjih utakmica pokvarili i prvi zadatak će nam biti da vratimo taj segment igre na onaj nivo kakav je bio ranije i dodjemo do novih bodova", rekao je Rastavac na konferenciji za novinare u Nišu. Radnički će sutra dočekati Voždovac u 32. kolu Super lige Srbije. Niški klub je igrao dobro početkom prolećnog dela sezone, ali je poslednje tri utakmice gubio. Rastavac je kazao da očekuje tešku borbu u nastavku plej-ofa. Utakmica će se igrati sutra od 19.00 na stadionu Čair u Nišu.15:10 - Lalatović želi pobedu u SurduliciTrener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da veoma poštuje ekipu Radnika, ali da je ambicija njegovih fudbalera pobeda u Surdulici. "Treba da budemo mirne glave, disciplinovani i jednostavno igramo našu igru. Moramo da napadnemo protivnika, budemo agresivni na sredini terena i mi budemo ti koji će iskoristiti svoju brzinu iza protivnikovih ledja. Naravno, ne treba srljati jer utakmica traje 90 minuta", rekao je Lalatović. Vojvodina će u subotu gostovati Radniku u Surdulici u 32. kolu Super lige Srbije. Lalatović neće moći da računa na povredjenog golmana Nikolu Perića, kao i na Novicu Maksimovića, dok će ostali biti spremni. On je naveo da Radnik igra dobro i kod kuće i u gostima. Utakmica u Surdulici igraće se sutra od 19.00.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

14:55 - Fifa osniva komisiju za praćenje radova za SP u KataruMeđunarodna fudbalska federacija (Fifa) osnovaće komisiju za praćenje gradjevinskih radova na stadionima na kojima će se igrati Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, kao bi osigurala "pristojne uslove za rad". Predsednik Fife Djani Infantino je tokom svoje prve radne posete Kataru rekao da će u komisiji biti "relevantni sektori civilnog društva i pojedini članovi Fife". Sindikati i organizacije za zaštitu ljudskih prava često kritikuju Katar zbog navodnih zloupotreba i smrti radnika koji su bili zaposleni na gradjevinskim projektima vezanim za Svetsko prvenstvo u Kataru. "Mi ozbiljno shvatmo našu odgovornost i obavezali smo se", naveo je Infantino u saopštenju Fife. Infantino je posetio medjunarodni stadion Kalifa u Dohi i smeštaje radnika koji rade na izgradnji stadiona. On je tokom posete razgovarao i sa emirom šeikom Tamimom bin Hamadom el Tanijem.

14:30 - Zec: Pokazali smo da možemo da igramo protiv ZvezdeFudbaler Borca iz Čačka Đuro Zec rekao je da je da je njegova ekipa pokazala da može dobro da igra protiv Crvene zvezde, ali da je beogradski tim favorit u predstojećoj utakmici. "Sistem takmičenja je takav da nam posle samo 13 dana u goste ponovo dolazi lider. Utakmicu dočekujemo u specifičnoj atmosferi nakon bolne eliminacije iz Kupa. Moramo kroz plej-of tražiti bodove koji bi nas doveli na četvrto mesto. Nema lakih rivala. Pokazali smo pre dve sedmice da može da se igra protiv Crvene zvezde i nadam se da ćemo sutra ponoviti takav pristup i ostvariti povoljan rezultat. Za nas bi u ovom trenutku sve osim poraza bio uspeh", rekao je Zec. Fudbaleri Borca igraju sutra od 17 časova u Čačku protiv Crvene zvezde, utakmicu drugog kola plej-ofa Super lige Srbije. Borac i Zvezda su 10. aprila igrali u Čačku u 30. kolu Super lige, a beogradski tim izjednačio je na 1:1 u sudijskoj nadoknadi vremena. Borac u utakmicu ulazi posle eliminacije iz Kupa Srbije. Ekipa iz Čačka je u sredu u revanš utakmici polufinala odigrala 1:1 sa Javorom, koji je prošao u finale zahvaljujući pobedi od 2:1 u Ivanjici. 13:55 - Toni Nadal: Rafa može da osvoji Rolan GarosToni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, kaže da Rafa može da osvoji titulu na Rolan Garosu. "Da, Rafael je na nivou koji može da mu omogući da bude favorit na Rolan Garosu. Prvi favorit će biti Novak Đoković, ali Rafa je pokazao da je i on među favoritima. Pobeda u Monte Karlu je više od jedne titule jer se Rafael kretao kao ranije, bio je mentalno jak, prevazišao je sve poteškoće. U meču protiv Marija je morao da igra na dodano višem nivou", rekao je Toni i dodao: "Sportista živi sa strašću, a za nas je veliki motiv titula i igranje na visokom nivou. To je Rafa uradio i u Indijan Velsu i u Monte Karlu. Ranije nije uspevao da prenese dobre igre sa treninga u mečeve jer je bio nervozan i nedostajalo mu je samopouzdanja. Znamo da smo na pravom putu".

13:25 - Godin ne igra protiv MalageFudbaler Atletiko Madrida Dijego Godin istegao je tetivu i propustiće predstojeću utakmicu protiv Malage, saopštio je danas madridski klub. Godin se povredio u prvom poluvremenu utakmice protiv Atletik Bilbaa (1:0). "Dijego Godin je povredio tetivu butnog mišića desne noge", navodi se u saopštenju Atletika. Godin će propustiti sutrašnju utakmicu sa Malagom i njegov nastup u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena u sredu je neizvestan. Trener Atletika Dijego Simeone rekao je da će njegova ekipa biti oslabljena odsustvom Godina, ali da je uveren da će Hose Himenes, koji se gotovo potpuno oporavio od problema sa ahilovom tetivom, moći da "uskoči". "Bez Godina gubimo autoritet, ali imamo fudbalere koji dobro igraju i obavljaju zadatke. Himenes se vratio u tim", rekao je Simeone. Atletiko je drugi na tabeli španske lige sa 79 bodova, koliko ima i prvoplasirana Barselona.13:05 - Kenija usvojila Zakon o dopinguPredsednik Kenije Uhuru Kenijata potpisao je zakon o dopingu, pa će ta zemlja gotovo sigurno izbeći kazne Svetske antidoping agencije (WADA). Kenija je tako napravila poslednji korak u sprovodjenju očekivanog zakona, koji su poslanici usvojili u utorak. WADA je dala rok Keniji do 2. maja da poboljša svoj antidoping program i izbegne kaznu. Zakon o borbi protiv dopinga bio je najproblematičniji za Keniju, koja nije uspela da ispuni obaveze u prethodna dva roka koji joj je postavila WADA. "Ovaj zakon je nastavak a ne kraj naših napora da se suprotstavimo varanju i korupciji na sportskim i atletskim borilištima", rekao je Kenijata. Kenija ima mnogo problema sa dopingom, pošto je od Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu suspendovano 40 njenih sportista.12:35 - Ronaldo ne igra protiv Rajo ValjekanaNajbolji fudbaler Reala Kristijano Ronaldo zbog povrede će propustiti sutrašnji prvenstveni meč protiv Rajo Valjekano, ali biće spreman za duel protiv Mančester Sitija u polufinalu Lige šampiona, potvrdio je madridski klub. Ronaldo ima problem sa mišićem butine na desnoj nozi posle udarca koji je dobio na meču protiv Viljareala u sredu, danas nije trenirao sa ostatkom ekipe i Madriđani ne žele da rizikuju. Duel protiv Rajo Valjekana igra se sutra od 16 sati, dok je meč protiv Sitija na programu u utorak uvece u Mančesteru.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12:10 - Ramos: Nadam se da Zidan ostaje u RealuKapiten Reala Serhio Ramos izjavio je da je Zinedin Zidan napravio pozitivne promene u igri Madriđana i istakao da se nada njegovom ostanku na mestu trenera. Zidan je pocetkom godine na klupi Madriđana nasledio Rafaela Beniteza, koji je smenjen posle serije loših rezultata. "Pokazao se kao zaista odličan trener. Jasno je da ekipa sa ZIdanom igra sa velikim samopouzdanjem, što nije bio slučaj kod Beniteza. Ipak, nikad nisam bio protiv njega, nikada nisam pričao loše o njemu, niti sam ga prinudio da napusti klub. Niko ne baca kamenje na svoj krov", rekao je Ramos.11:45 - Mori se izvinio zato što je povredio OrigijaOdbrambeni fudbaler Evertona Ramiro Funes Mori izvinio se zbog starta na Divoku Origiju tokom utakmice sa Liverpulom, posle kojeg je dobio crveni karton i povredio protivničkog igrača. Liverpul je u sredu pobedio Everton sa 4:0, a Mori je u 50. minutu oštro startovao na Origija i dobio je crveni karton. Belgijanac je odmah napustio igru zbog povrede zgloba i neizvesno je da li će se do kraja sezone vratiti na teren. "Žalim zbog onoga što se desilo u sredu. Nisam imao nameru da povredim rivala, niti da ostavim saigrače. Iskreno se nadam da Divok Origi nije ozbiljno povredjen, pošto znam da nisam imao nameru da ga povredim. Tražim izvinjenje", naveo je Mori. Zbog direktnog crvenog karton Mori će propustiti polufinalnu utakmicu FA kupa protiv Mančester junajeda u subotu na Vembliju.11:29 - Ramos: Razmišljao sam o prelasku u JunajtedFudbaler Real Madrida Serhio Ramos priznao je da je razmišljao o prelasku u Mančester junajted. Iskusni 30-godišnji defanzivac imao je ponudu sa Old traforda, kada se spekulisalo da će David De Hea otići iz Junajteda u Real. Iako je transfer De Hee propao, Junajted je želeo da iskoristi probleme u pregovorima sa novim ugovorom Ramosa, ali je on ipak ostao u prestonici Španije. "Imao sam ponudu Junajteda. Razmišljao sam neko vreme o promeni, imao sam određene probleme koji su prošlost. Laska mi interesovanje velikih klubova jer to znači da radim dobar posao", rekao je Ramos.11:11 - Hodžson ne računa na Rašforda, Runi na klupi na EPSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da će kapiten Vejn Runi biti u sastavu za EP u Francuskoj, ali da igrač Mančester junajteda nema sigurno mesto u prvom timu. Hodžson će moći da računa na najbolje strelce Premijer lige iz ove sezone, Harija Kejna iz Totenhema, koji je do sada postigao 24 gola i Džejmija Vardija iz Lestera (22), pa bi najbolji strelac u istoriji engleske reprzentacije Runi mogao da bude na rezervnoj klupi. "Naravno, žestoka je konkurencija na toj poziciji i razumem zbog čega se postavljaju pitanja ko bi trebalo da igra. Runi zaslužuje mesto medju 23 igrača i ne vidim zbog čega bih ga izostavio, ako je 100 odsto spreman i igra utakmice. Nešto bi baš moralo da se dogodi da odlučim da ga izbacim iz tima, posle dve godine koliko je kapiten i više od 20 utakmica u kojima je bio važan deo grupe", rekao je Hodžson. Hodžson je dodao i da neće pozvati fudbalera Junajteda Markusa Rašforda, pošto misli da Evropsko prvenstvo u Francuskoj "dolazi prerano" za 18-godišnjeg igrača. Rašford je od svog debija za Mančester junajted u februaru odigrao 13 utakmica i postigao sedam golova.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

10:55 - Čelsi nudi 90 miliona funti za Lukakua i StonsaPremijerligaš Čelsi planira da ponudi čak 90 miliona funti za fudbalere Evertona Romelua Lukakua i Džona Stonsa, tvrdi Dejli Star. Kako se navodi, od pomenute cifre 50 miliona bi trebalo da ode na Lukakuov povratak na Stamford bridž, dok bi ostatak bio dovoljan za transfer talentovanog defanzivca. Londonski tim je snažnog belgijskog napadača pre dve godine pustio u Everton za 28 miliona funti, pa će sada njegov povratak morati da plati skoro duplo više. Čelsi je obnovio interesovanje za Stonsa, nakon što je prošlog leta uprava Evertona odbila 37 miliona funti od tadašnjeg menadžera "plavaca" Žozea Murinja. Sada je situacija drugačija, Stons nije uspeo da ponovi odličnu prošlu sezonu, a na dolasku engleskog štopera insistira novi menadžer Antonio Konte. Isti izvor navodi da vlasnik Čelsija Roman Abramovič neće žaliti novac kako se očajni rezultati ove sezone ne bi ponovili.10:35 - Zvezda gostuje u Čačku, Partizan čeka ČukaričkiFudbaleri Crvene zvezde putuju na tradicionalno nezgodno gostovanje u Čačak protiv Borca, dok se u Humskoj igra derbi za drugo mesto između Partizana i Čukaričkog u drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije. Crvena zvezda je vezala dva remija, od kojih je jedan upravo u Čačku, a pobedom bi došla na korak od šampionske titule. Izabranici Miodraga Božovića četvrti put ove sezone sastaju se sa Borcem, jednom su slavili, dok im je verovatno još u glavi težak poraz u Kupu Srbije na svom terenu (5:1). Borac polako posustaje u borbi za mesta u Evropi, ali im motiv protiv beogradskih crveno-belih sigurno neće nedostajati. Najviše pažnje ove runde privlači duel Partizana i Čukaričkog, koji bi možda mogao da reši ili dodatno zakomplikuje borbu za drugu poziciju. Ekipa sa Banovog brda ima dva boda više od Partizana, a već je ove sezone slavila u Humskoj, pa bi istim podvigom došla blizu istorijskog rezultata. Sa druge strane, fudbaleri Partizana u dobrom raspoloženju čekaju meč jer su se tri dana ranije plasirali u finale Kupa posle trijumfa u Subotici nad Spartakom 3:0. Interesantna utakmica očekuje se u Surdulici, gde domaći Radnik igra sa Vojvodinom, dok se u duelu bez prevelikog opterećenja sastaju niški Radnički i Voždovac. U plej-ofu biće možda još neizvesnije, pošto praktično svih osam timova strepe za opstanak. Poslednjeplasirana Jagodina protiv Mladosti mora da "uhvati poslednji voz", a u sličnoj situaciji je OFK Beograd protiv Novog Pazara. Preostala dva para su Rad - Javor i Spartak - Metalac.

10:20 - WADA suspendovala i kinesku laboratorijuSvetska antidoping agencija (WADA) suspendovala je kinesku antidoping laboratoriju na maksimalni period od četiri meseca zbog "neuskladjenosti" sa standardima. U saopštenju se navodi da suspenzija počinje odmah i zabranjuje kineskoj laboratoriji da "sprovodi sve aktivnosti koje imaju veze sa Svetskom antidoping agencijom, uključujući analize urina i uzoraka krvi". Kineskoj laboratoriji naloženo je da preduzme pet mera za unapređenje svojih procedura, koje je utvrdila disciplinska komisija Svetske antidoping agencije. Ukoliko te mere budu preduzete i nedostaci otklonjeni, četvoromesečna suspenzija može biti ukinuta i ranije, a kineska laboratorija takođe može u roku od tri sedmice da se žali na odluku Sportskom arbitražnom sudu.09:51 - Muslin: Želim da budem selektor SrbijeBivši trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin potvrdio je da pregovara sa Fudbalskim savezom Srbije oko preuzimanja nacionalnog tima i otkrio da postoji obostrana želja da se sklopi posao. "Postoji želja i jedne i druge strane da preuzmem posao selektora Srbije. Za sada, samo samo toliko mogu da vam kažem. Istina je da sam samo jedan od kandidata za novog selektora Srbije", rekao je Muslin. Potpredsednik FSS Slaviša Kokeza izjavio je da će se najkasnije za oko tri nedelje biti poznato ko će voditi selekciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Drugi potpredsednik FSS Savo Milošević juče je demantovao da će Ćurčić biti smenjen i poručio da takvi navodi štete reprezentaciji.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

09:33 - Pele: Zamalo da pređem u RealJedan od najboljih fudbalera u istoriji Pele otkrio je da je bio na korak od prelaska u Real Madrid. Pele je profesionalnu karijeru proveo u rodnom Brazilu u Santosu i SAD-u u Njujork Kosmosu. "Bilo je nekoliko situacija kada sam bio veoma blizu Real Madrida", rekao je Pele. Pele više hvali najvećeg rivala Barselonu, koja je neočekivano eliminisana iz Lige šampiona. "Barselona je u poslednjih 15 godina najbolji tim, kao što su holandske ekipe igrale najatraktivniji fudbal pre toga", rekao je legendarni Brazilac.09:11 - Pobede Hjustona, Toronta i OklahomeKošarkaši Hjustona savladali su na svom terenu Golden Stejt sa 97:96 i stigli do prve pobede u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije. Hjuston je smanjio prednost Voriorsa (2:1), za šta je najzaslužniji bio Džejms Harden jer je 2,7 sekundi pre kraja meča postigao pobednosni koš. Oklahoma je stigla do brejka pošto je u gostima slavila protiv Dalasa (131:102), i povela u seriji sa 2:1. U seriji vodi i Toronto jer je ubedljivo savladao na gostovanju Indijanu 101:85. Opširnije OVDE

08:40 - Apoel otpustio trenera 08:25 - Vardi suspendovan na dva meča OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track