BLOG UŽIVO, VIDEO: Nejmar se vratio u Barselonu posle tri meseca
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Nejmar se vratio u Barselonu posle tri meseca

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:21 - Prekinuta i odložena skupština RSSIzborna skupština Rukometnog saveza Srbije, na kojoj je trebalo da bude izabran novi predsednik, odložena je posle prekida i sastanka od tri i po sata. Skupštinu je prekinuo njen predsednik Siniša Lazić posle skandala i pritiska na jednog delegata, posle čega su kandidati Božidar Đurković i Milan Đukić dogovorili odlaganje. Upravo će Lazić, koji se pre skupštine povukao iz trke za predsednika, zakazati novu sednicu u narednih 15 dana.

21:01 - Matek-Sends i Šafaržova u finalu dubla Ju-Es OpenaBetani Matek-Sends i Lucje Šafaržova plasirale su se u finale teniskog Otvorenog prvenstva SAD u dublu, pošto su pobedile Ekaterinu Makarovu i Elenu Vesninu u dva seta, 6:2, 7:6(4). Amerikanka Matek-Sends i Čehinja Šafaržova, koje su 12. nositeljke, bile su sigurne u prvom setu, u kome su iskoristile prvu šansu i napravile brejk protiv petih nositeljki. One su onda u osmom gemu još jednom oduzele Ruskinjama servis i dobile prvi deo igre sa 6:2. Vesnina i Makarova počele su drugi set brejkom, ali su Matek-Sends i Šafaržova odmah uzvratile za 1:1. Oba para čuvala su svoj servis do kraja, tako da je meč otišao u taj-brejk. Makarova i Vesnina su počele mini-brejkom taj deo igre, ali su im rivalke odmah uzvratile, a onda i ponovile to i povele sa 4:3, pa 5:3, ali su Ruskinje uspele da spasu dve meč lopte, da bi Matek-Sends i Šafaržova još jednim brejkom došle do finala. Šafaržova i Matek-Sends osvojile su već dva grend slema, ali oba prošle godine, kada su došle i do polufinala Ju-Es Opena. One će se za trofej boriti sa pobednicama duela prvih nositeljki Karolin Garsije i Kristine Mladenović iz Francuske, protiv šestih nositeljki Martine Hingis i Koko Vandevej.

20:25 - Real i Atletiko bez transfera do 2018. godine, Real se žali CAS-uKomisija za žalbe Svetske fudbalske federacije (FIFA) odbila je žalbe Real Madrida i Atletiko Madrida i potvrdila odluku Disciplinske komisije o zabrani transfera do 2018. godine zbog kršenja pravila o zaštiti maloletnika. Disciplinska komisija FIFA u januaru je kaznila madridske klubove, ali je odluka bila suspendovana dok se ne završi žalbeni postupak. Real i Atletiko sada će proći kroz sličnu stvar kao Barselona, koja je 2014. bila kažnjena zabranom transfera, a nove igrače moći će da dovode tek kada se završe dva cela transfer ciklusa. Suspenzija se odnosi na cele klubove, a jedini izuzeti su ženska sekcija, zatim futsal i ekipa za fudbal na plaži. Osim toga, Atletiko je kažnjen sa 900.000, a Real sa 360.000 švajcarskih franaka, i dobili su ukor i upozorenje da regulišu situaciju sa svim maloletnicima oko kojih je nastao sport. Real je reagovao i u saopštenju ocenio da je odluka nepravedna i "suprotna osnovnim principima zakona", kao i da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

19:35 - Fenerbahče na proslavi 70 godina skopskog RabotničkogTurski Fenerbahče, u kojem igra najuspešniji makedonski košarkaš Pero Antić, biće gost natrofejnijeg makedonskog kluba Rabotničkog 30. septembra. Navodi se da će revijalna utakmica sa vicešampionom Evrope biti deo obeležavanja 70 godina skopskog tima, koji je svojevremno bio deo jugoslovenske prve lige. Makedonska državna agencija prenosi da je tu informaciju potvrdio Pero Antić. "Zvanično! Gledamo se 30. Septembra u Skoplju. Fenerbahče – Rabotnički. Nešto novo za sve istinske ljubitelje košarke. Drugi tim Evrope protiv mog matičnog kluba i to na njegov 70. rodjendan. Ne možete da poželite više”, napisao je Antić na društvenim mrežama. U prijateljskoj utakmici protiv šampiona Turske i viceprvaka Evrope, publika će moći da vidi novi tim Rabotničkog, u čijim redovima će biti Djordi Čekovski, Dimitar Mirakovski i Vlado Ilievski. Ekipu će sa klupe voditi trener Marin Dokuzovski. Oni su svi sa Antićem bili deo makedonske reprezentacije koja je osvojila červrto nesto na Evropskom prvenstvu 2011.

18:44 - Luis Enrike novi fudbaler SaragoseŠpanski fudbaler i bivši igrač Liverpula Hose Enrike potpisao je dvogodišnji ugovor sa španskom Saragosom. "Veoma sam srećan što sam dobio priliku da dodjem u klub kao što je Saragosa", rekao je Enrike, prenose španski mediji. Enrike je, posle pet godina provedenih na Enfildu, napustio Liverpul u maju. On je u prethodne tri sezone upisao samo 21 nastup za "crvene". Enrike je pre Liverpula četiri sezone nosio dres Njukasla, a u karijeri je još igrao za Viljareal, Valensiju i Levante. Saragosa je član druge španske lige, a cilj tog kluba je da se na kraju sezone vrati u Primeru.

17:04 - Belorus koji je nosio rusku zastavu izbačen sa IgaraČlan beloruske delegacije koji je na otvaranju Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru nosio zastavu Rusije, izbačen je sa Igara, saopštio je Međunarodni paraolimpijski komitet (IPC). IPC je naveo da je "taj pojedinac identifikovan još tokom ceremonije otvaranja" i dodao da je reč o gosti beloruskog generalnog sekretara koji uopšte i nije trebalo da bude među sportistima na otvaranju. Međunarodni paraolimpijski komitet je početkom avgusta suspendovao Rusiju sa Paraolimpijskih igara zbog navodnog sistemskog dopinga. Rusija se žalila Sudu za sportsku arbitražu, ali je žalba odbijena. Portparolka predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka rekla je da to nije bio spontani gest. Ona je dodala da Belorusija podržava ruske paraolimpijce. Paraolimpijski zvaničnici su naveli da političke parole nisu dozvoljene na sportskim događajima.

16:45 - Evropske lige protiv reformi Lige šampionaUdruženje evropskih fudbalskih liga (EPFL) saopštilo je da se protivi reformi Lige šampiona pošto će biti "štetna" za male klubove i pozvalo je budućeg predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) da razmotri promene usvojene prošlog meseca. U saopštenju objavljenom po završetku sastanka direktora, EPFL je optužilo Uefu da sprovodi promene bez podrške evropskih domaćih liga. Uefa je prošlog meseca odlučila da obezbedi garanotvana mesta u grupnoj fazi Lige šampiona za četiri najjače evropske lige, špansku, nemačku, englesku i italijansku. Prema odluci, te lige će od sezone 2018-2019 imati po četiri garantovana mesta u grupnoj fazi. Takodje, Uefa je obećala i da će godišnje nagrade za sve učesnike grupne faze Lige šampiona od 1,32 milijarde evra, biti značajno uvećane u tri sezone počevši od 2018-2019. Od ostalih promena, osvajač Lige Evropa će se od 2018. godine direktno plasirati u grupnu fazu Lige šampiona. Prema trenutnom sistemu, osvajač Lige Evropa ide u baraž za najelitnije evropsko takmičenje.

15:20 - Marić: Iskoristili smo pauzu na najbolji mogući načinTrener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić rekao je da je njegova ekipa pokušala da iskoristi dvonedeljnu pauzu u prvenstvu na najbolji način, kako bi što spremnije dočekala nastavak takmičenja u Super ligi Srbije. "Posle utakmice sa Crvenom zvezdom igrači su dobili kraći odmor, zatim je usledio mini-ciklus visokog opterećenja, a od ponedeljka smo u normalnom takmičarskom ritmu. Imali smo malo problema zbog sanacije terena na našem stadionu. Morali smo da se šetamo i idemo na veštačku travu, što igrači ne vole", rekao je Marić. Pazarci su u finišu prelaznog roka produžili ugovor sa Irfanom Vusljaninom, a angažovali su još Bojana Zogovića, Milana Svojića, Kamerunca Ibrahima Validja, Uzbekistanca Muroda Radjabova i Nigerijca Kristijana Cideru. Novi Pazar je na 11. mestu u Super ligi Srbije sa sedam bodova i utakmicom manje, a u subotu će od 19 časova u osmom kolu gostovati Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

14:53 - Ronaldo igra protiv OsasuneFudbaler Real Madrida Portugalac Kristijano Ronaldo rekao je da se oporavio od povrede i da je spreman za predstojeću prvenstvenu utakmicu sa Osasunom. Ronaldo je povredio koleno 10. juna, a povredu je pogoršao mesec dana kasnije u finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj, u kojoj je njegova reprezentacija pobedila domaćina turnira sa 1:0. On je pojačao rad na treninzima prošle nedelje i spreman je za utakmicu sa Osasunom, u subotu od 16 časova na Santjago Bernabeu. "Igraću", rekao je Ronaldo novinarima na promociji njegovog novog parfema. Ronaldo zbog povrede nije igrao predsezonske utakmice ni prva tri meča u šampionatu Španije.14:30 - Katai: Spreman sam za BarselonuSrpski fudbaler Aleksandar Katai rekao je danas da je prelaskom u Alaves napravio korak napred u karijeri i da je spreman da debituje protiv Barselone na Nou Kampu. Katai je u finišu letnjeg prelaznog roka napustio Crvenu zvezdu i prešao u španskog prvoligaša u transferu vrednom dva miliona evra. "Želeo sam da dođem u Alaves, čekao do poslednjih trenutaka prelaznog roka, ali je na kraju sve ispalo dobro. Alaves je korak napred u mojoj karijeri i to je klub koji će mnogo napredovati u narednim godinama", rekao je Katai na zvaničnoj promociji u Alavesu i zadužio dres sa brojem 25. Srpski reprezentativac mogao bi da debituje predstojećeg vikenda na gostovanju prvaku Španije, ukoliko mu trener Maurisio Pelegrino ukaže šansu. "Spreman sam da igram na Nou Kampu, ali odluka je na treneru", poručio je Katai.Katai je prošle sezone bio prvi strelac Superlige sa 21 golom, uz 10 asistencija, a sa odličnim partijama nastupao je i ove, posebno u Evropi, što nije prošlo nezapaženo povratniku u Primeru

14:05 - FIFA predložila kaznu za bivšeg genseka FS NemačkeEtička komisija Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) predložila je kaznu i društveno koristan rad za bivšeg generalnog sekretara Fudbalskog saveza Nemačke Helmuta Sandroka jer nije prijavio moguću korupciju oko dodele Svetskog prvenstva 2006. godine. Sandrok je pod istragom, a u februaru je napustio funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza Nemačke. Njegov tadašnji šef, predsednik Saveza Volfgang Nirsbah je u julu suspendovan na godinu dana u sklopu istrage o mogućoj korupciji i malverzacijama oko dodele Svetskog prvenstva Nemačkoj 2006. godine. Nirsbah je napustio funkciju u novembru, ali je ostao član saveta Fife i žalio se na suspenziju. Etički komitet Fife proglasio je Nirsbaha krivim jer nije prijavio nalaze mogućeg neetičkog ponašanja i sukob interesa tokom procesa kandidature. Sandrok je optužen za slične stvari, a Etička komisija predložila je kaznu od 50.000 švajcarskih franaka i društveno koristan rad.

13:40 - Šarac: Nismo dugo pobedili na BanjiciPomoćni trener fudbalera Vojvodine Dragan Šarac izjavio je da veruje u prekid tradicije i pobedu nad Radom u Beogradu u 9. kolu Superlige Srbije. Rad je, ako se izuzmu Crvena zvezda i Partizan, jedini tim iz Superlige koji ima pozitivan skor u duelima sa Novosađanima (18-22-17), a Vojvodina je samo jednom trijumfovala na Banjici u proteklih devet mečeva. "Očekuje nas teška utakmica i svi znaju da na stadionu Rada dugo nismo pobedili. To je tim koji je spoj mladosti i iskustva, sezonu je počeo sa tri poraza, ali potom se digao i ostvario tri uzastopne pobede. Na poslednjem meču izgubili su od Partizana, nesrećno su primali golove. Ne idemo u Beograd da se branimo, već da pokušamo da osvojimo bodove i ostanemo pri vrhu tabele", rekao je Šarac. Utakmica između Rada i Vojvodine igra se sutra od 20 sati na Banjici.

13:19 - Flamini prešao u Kristal Palas Nekadašnji fudbaler Arsenala Matje Flamini vratio se u Premijer ligu i potpisao jednogodišnji ugovor sa Kristal Palasom, saopšteno je na sajtu kluba. Borbenom vezisti završetkom prošle sezone istekao ugovor sa londonskim timom, ali je posle samo nekoliko meseci odlučio da pojača redove gradskog rivala. Flamini je, iz dva mandata, za sedam sezona u Arsenalu, odigrao 246 utakmica i postigao 16 golova. Ovaj 32-godišnji fudbaler igrao je za Marsej i Milan, sa kojim je osvojio titulu Serije A.Za reprezentaciju Francuske odigrao je tri meča.13:00 - Ivana Španović na Terazijama skače protiv Sojers i JarderNajbolja srpska atletičarka Ivana Španović spremna je da se domaćoj publici predstavi na pravi način i napravi spektakl na Terazijama, prvi put posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Španović će u nedelju, u sklopu promocije Evropskog prvenstva u dvorani koje će se održati u Beogradu naredne godine, takmičiti u skoku u dalj sa vicešampionkom Evrope Jasmin Sojers iz Velike Britanije, Šveđankom Erikom Jarder, Hrvaticama Paolom Borović i Antonijom Radić, kao i sa sunarodnicama Marijom Milutinović i Sarom Lukić. Njihov nastup zakazan je za 17 sati ispred hotela Moskva, gde će biti postavljeno zaletište od tartana i jama sa peskom po standardima Svetske atletske federacije (IAAF). Spektakl će upotpuniti specijalni gosti i brojna iznenadenja, a tokom celog dana odvijaće se promotivne aktivnosti Evropskog prvenstva u dvorani koje će se održati u KOMBANK areni od 3. do 5. marta naredne godine.

12:45 - Pandev najplaćeniji Makedonac u Seriji AKapiten reprezentacije Makedonije Goran Pandev najplaćeniji je fudbaler iz te zemlje u italijanskoj Seriji A. Prema listi primanja fudbalera u Italiji koju je objavio list Gazeta dela sport, fudbaler Đenove ima godišnju platu od 800.000 evra. To je dvostruko više od nove akvizicije Palerma, Ilije Nestorovskog, koji ima godišnji dogovor u vrednosti od 400.000 evra, dok treći Makedonac u jednoj od najjačih svetskih liga, Aleksandar Trajkovski u Palermu prima platu od 350.000 evra godišnje. Na prvom mestu liste je argentinski igrač Gonzalo Iguain, koji je ovog leta napravio transfer iz Napolija u Juventus vredan 94 miliona evra, a koji će u italijanskom šampionu primati 7,5 miliona evra po sezoni.

12:29 - Mesi se vratio treninzima

12:19 - Nejmar se vratio u Barselonu posle tri meseca

12:05 - Stefan Kuzmanović pojačao KumanovoNekadašnji omladinski reprezentativac Srbije Stefan Živanović novi je igrač košarkaškog kuba Kumanovo. Kako se navodi, prvo strano pojačanje kumanovskog tima je dvadesetsedmogodišnji bek šuter, visok 195 centimetara, koji ima iskustvo igranja u nekoliko evroskih liga. Živanović u Kumanovo dolazi iz rumunskog kluba Temišvar, a prethodno je igrao za Smederevo, valjevski Metalac, Radnički basket, FMP, belgijski Vilebrek, Igokeu. Bio je član juniorske reprezentacije Srbije, sa kojom je 2007. godine osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Španiji, a ima i srebro sa Mediteranskih igara 2013, kao i srebro i brozu sa univerziteskih igara. Košarkaški klub Kumanovo, koji je proletos igrao finale plej-ofa makedonske lige, u ovoj sezoni će nastupati i u Baklanskoj ligi (BIBL), a planira da iz drugog plana u domaćoj ligi pokuša da pomrsi račune makedonskim učesnicima u Jadranskoj ligi (ABA), timovima MZT Skoplje i Karpoš sokoli.

11:50 - TV Partizan: Kandidatura Vučelića može biti loša po crno-bele

11:30 - Lokti suspendovan na 10 meseciAmerički plivač Rajan Lokti suspendovan je na 10 meseci zbog lažne prijave o pljački tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pa bi mogao da propusti Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Lokti će pauzirati do sredine 2017. godine i mogao bi da propusti Svetsko prvenstvo koje će se od 14. do 30. jula održati u Budimpešti. Osvajač 12 olimpijskih medalja je tokom Igara u Riju rekao da je opljačkan zajedno sa kolegama iz reprezentacije Džekom Kongerom, Gunarom Bencom i Džimijem Fejgenom. On je rekao da su na povratku u olimpijsko selo 15. avgusta opljačkani u taksiju pod pretnjom oružja, a da je jedan od pljačkaša imao policijsku značku. Plivači tada nisu prijavili incident policiji koja je pokrenula istragu tek kada je iz medija saznala šta se dogodilo. Brazilska policija saopštila je 18. avgusta da je Lokti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD u više navrata menjao priču o tome šta se desilo.11:00 - Jermeni uložili žalbu CAS-u zbog finala OI sa ŠtefanekomOlimpijski komitet Jermenije podneo je žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani jer smatra da je jermenski rvač Migran Arutjunjan oštećen protiv Davora Štefaneka u finalu Olimpijskih igara u Riju. Jermeni su nezadovoljni odlukama sudija u finišu borbe, kada su pri vođstvu Arutjunjana 1:0 zbog pasivnosti dodelili poen Štefanku, koji je doneo zlato srpskom rvaču. "Oduzeli su nam pobedu i zlatnu medalju na vrlo nemoralan način. Sada radimo sve da je vratimo, uložili smo žalbu i čekamo rezultate. Poslali smo relevantne dokumente i video zapise i sada se obrađuju. Učinićemo sve da vratimo zlatnu medalju", rekao je Samvel Gevorgijan, trener Arutjunjana. Štefanek je zlatnu medalju, od ukupno dve koliko je Srbija donela iz Rija, osvojio u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

10:33 - Lipi postaje najplaćeniji trener svetaItalijanski fudbalski stručnjak Marčelo Lipi dogovorio je povratak u kineski Gvanžu Evergrande i postaće najplaćeniji trener sveta sa platom od 20 miliona evra godišnje. Lipi će potpisati trogodišnji ugovor i za tri miliona evra nadmašiti menadžera Mančester Sitija Pepa Gvardiolu. Lipi skoro dve godine nije bio angažovan kao trener, kada je napustio klupu upravo Gvanžua i preselio se na mesto sportskog direktora istog kluba, ali se kasnije zadržao samo tri i po meseca. Ovaj 68-godišnji Italijan beležio je najveće uspehe u istoriji Gvanžua, pošto je tri titule prvaka Kine i Azijsku Ligu šampiona. Lipi je prvi trener koji je spojio klupske titule prvaka Evrope i Azije, a uz njih ima i svetsku na reprezentativnom planu sa Italijom.

10:10 - Riberi: Želim novi ugovor, ali moguć je odlazak u januaruFudbaler Bajerna Frank Riberi rekao je da se nada da će uskoro produžiti ugovor sa minhenskim klubom, ali da je svestan da bi već u januaru mogao da ode. Francuzu sadašnje obaveze u Bajernu ističu na kraju sezone, ali pitanje je da li će dobiti novi ugovor jer se nalazi u poznim godinama, a i sputavaju ga česte povrede. "Možda ću u Bajernu biti još samo nekoliko meseci, ne znam šta bi moglo da se desi. Nalazim se u dobroj formi, a ostalo je sve na čelnicima kluba. Nadam se novom ugovoru", rekao je Riberi. Brzonogi krilni fudbaler dodaje da je cilj ove sezone osvajanje svih trofeja, kao i da je prioritet Liga šampiona. Riberi je već devet godina član Bajerna, a osvojio je čak 18 trofeja, među kojima šest prvaka Nemačke i jednu Ligu šampiona.09:30 - Početna strana Gugla u čast POI u Riju

09:00 - Dozvoljeno služenje alkohola od 10 sati ujutru u Njujorku pred početak fudbalske sezoneNeposredno pre početka nove fudbalske sezone, gradonačelnik Njujorka Endru Kumo dozvolio je ugostiteljima da služe alkohol od 10 sati ujutru. Do sada, zakon koji je važio u Njujorku je zabranjivao klubovima, kafićima i restoranima da služe alkohol pre podne. "Nakon više od 80 godina, krajnje je vreme da se uvede pravilo kojim se prodaja alkohola usklađuje sa zahtevima gostiju", rekao je direktor ugostiteljskog lanca koji je i podneo zahtev za promenu regulativa Skot Ergo, prenose američki mediji. "Sada možemo da uslužimo goste koji traže Mimozu, Bladi Meti ili pivo uz obrok dok gledaju prenos utakmica. Ovo je dobra vest za ugostityelje", rekao je Ergo.

08:40 - Liberti medija kupila F1Američka kompanija Liberti medija kupila je Formulu 1 za šest milijardi funti, saopšteno je danas. Kompanija Liberti je kupila Formulu 1 od kompanije CVC Partners, koja je vodila taj sport od 2005. godine. Kako je preneo Skaj Sports, ovim preuzimanjem izvršni direktor Berni Eklston, koji ima 5,3 odsto deonica Formule 1, dobiće više od 300 miliona funti. Eklston će ostati prvi čovek Formule 1 u prelaznom periodu. Dogovor se sastoji iz dva dela. Prva tranša odnosi se na na nabavku 18,7 odsto udela Formule 1, a ostatak od 81,3 odsto Liberti medija će steći uz odobrenje nekih regulatora, kao i Međunarodne automobilske federacije (FIA).

08:25 - Vavrinka u polufinalu US openaŠvajcarski teniser Stan Vavrinka plasirao se u polufinale poslednjeg Gren slem turnira sezone, US opena, koji se igra u Njujorku. Vavrinka je rano jutros u četvrtfinalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:3, 6:2. Švajcarac će u polufinalu igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je pobedio Endija Mareja. U drugom polufinalu sastaće se Novak Đoković i Gael Monfis. Polufinala su na programu u petak uveče.

08:10 - Serena Vilijams se namučila za polufinale US openaNajbolja teniserka na svetu Serena Vilijams plasirala se u polufinale poslednjeg Gren slem turnira sezone, US opena. Vilijams je u četvrtfinalu pobedila Rumunku Simonu Halep 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:3. Serena će u polufinalu igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove. U drugom polufinalu sastaće se Karolina Voznijacki i Anđelik Kerber. Polufinala su na programu u noći između četvrtka i petka.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track