OLIMPIJSKI BLOG UŽIVO, VIDEO Beđik: Spremni smo za start i fanatičnu borbu
Foto: Serbian-rowing.org.rs

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

OLIMPIJSKI BLOG UŽIVO, VIDEO Beđik: Spremni smo za start i fanatičnu borbu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Kiparski dizač tegova isključen sa Igara zbog dopingaKiparski dizač tegova Adonis Martasidis isključen je večeras sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru zato što je bio pozitivan na doping testu, saopštili su organizatori.Martasidis je bio pozitivan na testu van takmičenja, 25. jula u Atini. Njemu je oduzeta akreditacija za učešće na Igrama. On je trebalo da se takmiči u kategoriji do 85 kilograma.Ranije danas sa Igara je isključen i jedan neimenovani grčki sportista zbog dopinga.

Mojesovo prvo pojačanje je Džilobodži iz ČelsijaDosadašnji fudbaler Čelsija Papi Džilobodži potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Sanderlendom, saopštili su večeras klubovi.Transfer je vredan oko devet i po miliona evra. Džilobodži igra u odbrani, a može da pokrije poziciju i zadnjeg veznog. On je postao prvo pojačanje novog trenera Sanderlenda Dejvida Mojsa.Ovaj 27-godišnji reprezentativac Senegala proveo je drugi deo prošle sezone u Verderu iz Bremena, kome je pomogao da opstane u ligi tako što je u poslednjem kolu postigao gol u 88. minutu protiv Ajntrahta.U Čelsi je prešao prošlog leta iz Nanta. Iako nije igrao mnogo u Londonu, "plavci" su ga prodali za oko tri puta više nego što su ga doveli.

00:03 - Pozitivan test u grčkom timu, neimenovani sportista napustio seloGrčki olimpijski komitet saopštio je večeras da je neimenovani član tog tima bio pozitivan na doping testu i da je napustio olimpijsko selo u Rio de Žaneiru.Test na kome je uzorak bio pozitivan obavljen je u julu.Desetine sportista bilo je pozitivno poslednja dva puta na Olimpijskim igrama, od čega je najviše pozitivnih bilo na novom testiranju.Medjunarodni olimpijski komitet čuva uzorke 10 godina posle uzimanja da bi mogli da budu ponovo testirani kada se pronadju nove metode.

23:33 - Keri uveren da će Olimpijske igre biti bezbedneDržavni sekretar SAD Džon Keri izjavio je danas da je uveren da će Olimpijske igre u Rio de Žaneiru biti "sigurne, zdrave, bezbedne" i da njegova zemlja zajedno sa Brazilom radi na tome.Rojters prenosi da je Keri prilikom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Žozeom Serom u Riju, uoči vecerašnjeg otvaranja Olimpijade, kazao novinarima da je siguran da će Brazil obezbediti "ne samo sjajan događaj, već i sjajnu Olimpijadu".

23:10 - Rastavac: Nije bilo nimalo lako, iako rezultat to ne pokazujeTrener Radničkog Milan Rastavac rekao je da njegovim fudbalerima nije bilo lako uprkos današnjoj ubedljivoj pobedi nad Radom u Super ligi."Utakmica nije bila nimalo laka, kako to rezultat pokazuje. Bilo je šansi, Rad je imao mnogo prilika, a mi smo imali sreće da oni nisu dali gol. Davali smo golove i raduje me to što smo nastavili sa dobrim rezultatima i što sa dobrm atmosferom nastavljamo prvenstvo", rekao je Rastavac televiziji Arena posle utakmice u Nišu.Radnički je sa 3:0 pobedio Rad na stadionu Čair, u trećem kolu Super lige Srbije.Rastavac je naveo da ga raduje kontinuitet dobrih igara, ali je svojim fudbalerima zamerio neaktivnost tokom utakmice."Zameram svojim igračima odredjeni broj neaktivnosti u defanzivi i ofanzivi. Imamo još mnogo da radimo kako bismo unapredili igru", kazao je Rastavac.Trener Rada Aleksandar Janjić rekao je da nema šta da zameri svojim igračima."Kada se pogleda rezultat, ispada da je to bila naša slaba igra, a ubedljiva Radničkog. Nisam to tako video. Iz dva šuta smo primili dva gola i bilo je teško da se vratimo posle toga. Zaista smo igrali dobra i nemam šta da zamerim svojim momcima. Ništa ne treba posebno da menjamo. Kada budemo došli u situaciju da damo dva laka gola, to je to. Bilo je mnogo stativa, prečki, šansi, ali nije htelo", rekao je Janjić.Radnički će u sledećem kolu u sredu gostovati Borcu u Čačku, dok će Rad na Banjici dočekati ekipu Radnika iz Surdulice.

22:32 - Radnički ubedljiv u Nišu, novi poraz Rada u Super ligiFudbaleri Radničkog pobedili su na svom stadionu u Nišu ekipu Rada sa 3:0, u prvoj utakmici trećeg kola Super lige Srbije. Strelci su bili Marko Mrkić u 16. i 83. i Lazar Arsić u 22. minutu. Radnički je zabeležio drugu pobedu u novoj sezoni i sada ima šest bodova. Radu je ovo i treći poraz od početka prvenstva. Niški klub će u sledećem kolu u sredu gostovati Borcu u Čačku, dok će Rad na Banjici dočekati ekipu Radnika iz Surdulice.

22:14 - Renci: Olimpijske igre u Rimu će prkositi ekstremistimaPremijer Italije Mateo Renci rekao je danas da će Rim, ako bude bio domaćin Olimpijskih igara 2024. godine, poslati poruku teroristima da nasiljem ne mogu da ostvare svoje političke ciljeve."Teroristički napadi širom sveta, a posebno u Evropi, usmereni su da unište živote ljudi. Ako ne ubiju ljude, oni im uliju strah, primoravaju nas da ostanemo u kućama bez prava na život", rekao je Renci agencijama u Rio De Žaneiru.Renci će u Brazilu zajedno sa brojnim državnim zvaničnicima prisustvovati ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara.Italijanski premijer je kazao da bi održavanje Olimpijskih igara u Rimu 2024. bio odgovor onima koji koriste nasilje kako bi postigli političke ciljeve. Kako je naveo, sport treba da bude alternativa."Ako mrze muziku, mi ćemo uložiti još novca u muziku. Ako mrze fudbal ili bilo koji drugi sport, verujemo da je taj sport naš identitet. To je problem Evrope danas, potraga za novim identitetom. Ovo je vreme u kom sport treba da bude odgovor", kazao je Renci.Konkurenti Rimu za organizaciju Olimpijskih igara 2024. su Pariz, Los Andjeles i Budimpešta. Domaćin će biti odredjen u septembru sledeće godine."Mislim da je naš dosije najbolji. Bolji je nego što ga imaju naši prijatelji u Parizu i drugim gradovima. Ne znam da li to treba tako da se kaže, ali to je moj pogled na stvari", rekao je italijanski premijer.Italija je ranije odustala od kandidature za organizaciju Olimpijskih igara 2020. godine, pošto je bivši premijer Mario Monti odbio da obezbedi finansijsku podršku.Renci je rekao da je Italija sada u zavidnom ekonomskom položaju, u odnosu na taj period, ali i da smatra da je tadašnja odluka Montija bila pogreška.Kandidatura glavnog grada Italije naišla je na protivljenje nove gradonačelnice Virdjinije Ragi, koja je rekla da Rim ima važnije društvene i ekonomske prioritete, nego što su Igre.Renci je kazao da je gradonačelnica isuviše kratko na tom mestu da bi davala svoju ocenu."Tu smo da se dogovorimo sa novom gradonačelnicom, ne samo o pitanju organizacije Olimpijskih igara. Nismo zabrinuti", kazao je Renci.Trka za domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. godine našla se u središtu turbolentnog političkog perioda u SAD-u i Francuskoj, gde se spremaju predsednički izbori.Upitan da li bi pobeda Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD ugrozila kandidaturu Los Andjelesa za domaćina Olimpijskih igara, Renci je indirektno pružio podršku Hilari Klinton."Poštujem svaki glas naših američkih prijatelja. U maju ću na Siciliji ugostiti G7. Očigledno, kao demokrata, nadam se da ću ugostiti novog predsednika SAD-a, ko god ona bila", rekao je Renci.

22:00 - Liverpul poslao Alana Rodrigesa na pozajmicu u HertuBrazilski fudbaler Alan Rodriges prešao je u Hertu na pozajmicu iz engleskog Liverpula, saopštio je nemački klub. "Alan je inteligentan i ima dobar pregled igre. On je veoma robusan i jak za svoje godine. Takodje, ima dobar šut", rekao je trener Herte Pal Dardaj. Alan ima 19 godina, a u Liverpul je došao 2015. brazilskog Internasionala. Ipak, pozajmljivan je finskom SJK-u i belgijskom Sent Trujdenu.

21:58 - Koke pokidao ligamente kolena dan pošto je prešao u ŠalkeNovi fudbaler Šalkea Koke doživeo je tešku povredu kolena, samo dan pošto je prešao u nemački klub iz Sevilje. "Koke je pokidao prednje ukrštene ligamente desnog kolena, zbog čega će duže vreme biti van stroja", navodi se u saopštenju Šalkea. Ovaj 29-godišnji španski fudbaler je u sredu potpisao ugovor sa Šalkeom, a već u četvrtak se povredio na prijateljskoj utakmici protiv Bolonje. Današnji lekarski pregledi pokazali su da je reč o ozbiljnoj povredi.ž "Šokirani smo. Mnogo nam je žao Kokea, posebno zbog toga što smo se svi baš obradovali njegovom dolasku u Gelzenkirhen", rekao je sportski direktor Šalkea Kristijan Hejdel. Nije precizirano koliko će Koke pauzirati zbog povrede.

21:36 - Katarina Simonović: Jedva čekam da plivam za SrbijuPlivačica Katarina Simonović rekla je da jedva čeka da predstavi Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru. "Jako sam srećna što sam ovde i jedva čekam da plivam za Srbiju na Olimpijskim igrama", rekla je Katarina Simonović. Katarina Simonović će se takmičiti u disciplinama 200 i 400 metara slobodnim stilom. "Želela bih da otplivam svoj najbolji rezultat", kazala je ona i dodala da se u Riju oseća veoma lepo i da joj je drago što svi sportisti žele da se međusobno druže.

21:01 - Stević: Sportska sreća će biti odlučujućaSrpski biciklista Ivan Stević rekao je da je posle nekoliko stresnih dana maksimalno koncentrisan na sutrašnju drumsku trku na Oimpijskim igrama. "Imao sam nekoliko stresnih dana zbog bicikla koji je kasnio. Sada je tu, mogu da se bacim na trening i drum, tako da sve ide svojim tokom. Trka će biti zanimljiva i nadam se da ćemo ostaviti pečat i naći svojih pet minuta. Sportska sreća će biti odlučujuća", rekao je Stević. Stević će sutra u 14.30 po srednjeevropskom vremenu učestvovati u drumskoj trci na Olimpijskim igrama.Posebno je istakao stazu u Riju i njenu težinu. "Rio je sam po sebi atraktivan, a pogotovo staza sama po sebi. Staza je preteška, malo su preterali sa brdima, ali niko me nije pitao. Ima mnogo vetra i to je ono što pravi pometnju u taktici. Najavljeno je sunčano vreme, bez kiše, što je dobro", kazao je Stević. On je naveo da u Riju ima veliku podršku ostalih srpskih sportista, za razliku od nekih prethodnih igara, posebno u Atini 2004. godine, kada je "bio mlad i niko nije znao za njega". "Ovo sada stvarno prija", dodao je. Prema njegovim rečima, svake olimpijske igre nose novu priču i energiju. "Razlikuje se sve, od kontinenta do kontinenta. I mi starimo, menjamo se sami. Atmosfera je odlična, svi su raspoloženi. Pozitivna energija je vidljiva, što je preduslov za bilo koji uspeh, a svako će dati maksimum", rekao je Stević.

20:20 - Odbojkašice Srbije: Grupa je teška, a cilj jasanReprezentativka Srbije u odbojci Brankica Mihajlović rekla je da je njena ekipa u izuzetno teškoj grupi, ali da mora da prođe kroz to ako želi nešto veliko na Olimpijskim igrama. "Konkurencija je jaka, grupa je izuzetno teška, ali ako želimo da napravimo nešto veliko, moramo da prođemo kroz sve to", rekla je Mihajlovićeva. Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u Grupi B, zajedno sa Italijom, SAD, Kinom, Holandijom i Portorikom. "Mnogo smo se promenile, na sportskom i ličnom planu. Bolje igramo, u kontinuitetu beležimo značajne rezultate. Verujem da možemo da nastavimo u istom ritmu", kazala je Brankica Mihajlović. Prvi protivnik srpskim odbojkašicama biće Italija."Italija je jedna od ekipa koja nije mnogo jaka u odnosu na SAD i Kinu, i bolje je što na početku igramo sa slabijim protivnikom, iako nije za potcenjivanje. Idemo iz utakmice u utakmicu, lagano", navela je Mihajlovićeva. Njena saigračica Milena Rašić rekla je da u ekipi vlada pozitivna trema. "Uvek postoji pozitivna trema. Osećaj kada se đje u Olimpijsko selo je takav da shvatite da treba da učestvujete na najvećem takmičenju na svetu. Spremne smo i nadam se najboljem", rekla je Milena Rašić. Ona je kazala da je prva utakmica najvažnija i da je još rano govoriti o medalji. "Svaka ekipa ima medalju za cilj. Odbojka je takav sport da prvo treba da igramo sa jakim protivnicima u grupi, pa tek onda polufinale. Idemo korak po korak i naknadno ćemo pričati o medaljama. Prvi meč je ključan, a Italija nije nimalo lak protivnik", kazala je Rašićeva. Utakmica izmedju odbojkašica Srbije i Italije igraće se u noći između subote i nedelje, u 3.35 po srednjeevropskom vremenu.

20:03 - Silađi: Daću sve od sebeSrpski plivač Čaba Silađi rekao je da će dati sve od sebe na Olimpijskim igrama i da je maksimalno koncentrisan na sutrašnju trku. "Od mene možete da očekujete da dam sve od sebe. Apsolutno sam koncentrisan na trku. Stotinke će odlučivati za polufinale", rekao je Silađi. Silađi će sutra od 19.53 po srednjeevropskom vremenu plivati kvalifikacije u disciplini 100 metara prsno. On je istakao da je atmosfera u srpskom timu dobra, kao i uvek. "Poznajemo se dosta dobro, a one koje ne poznajemo ćemo upoznati. Ceremonija je sama po sebi posebna", kazao je Silađi. Srpski plivač će zbog kvalifikacija propustiti svečanu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara.

19:37 - Sportistima Ukrajine zabranjen razgovor sa ruskim medijimaUkrajinski ministar sporta Igor Ždanov zabranio je sportistima te zemlje koji učestvuju na Olimpijskim igrama u Riju da razgovaraju sa ruskim medijima. Međunarodni olimpijski komitet odlučio je da 271 ruski sportista može da učestvuje na Olimpijadi, dok je 118 njih eliminisano zbog sumnje da su koritili doping. Međutim, Ždanov kaže da nije srećan što su neki ukrajinski sportisti kritikovali odluku MOK o zabrani učešća ruskih sportista, o čemu su i ruski mediji s velikom pažnjom izveštavali. "Obavljen je težak razgovor sa timom i date su instrukcije (sportistima) da ne razgovaraju sa ruskim medijima (u Riju).

18:33 - Žreb za Evrobasket 22. novembra u IstanbuluŽreb za Evropsko prvenstvo u košarci koje će se 2017. godine održati u četiri države, obaviće se 22. novembra u Istanbulu. Na šampionatu će učestvovati 24 reprezentacije. Utakmice po grupama igraće se u Klužu u Rumuniji, finskom Helsinkiju, Tel Avivu u Izraelu, kao i Istanbulu, u kom će se održati i završna faza. Uprkos nedavnim nemirima u Turskoj, FiIBA je saopštila da ima puno poverenje da će šampionat proteći u mirnoj atmosferi i da neće biti pretnji po bezbednost. Predsednik FIBA Evrope Turgaj Demirel izjavio je da Turska ima dobru reputaciju organizacije velikih takmičenja. "Dobio sam veoma pozitivne povratne informacije košarkaških saveza u Evorpi, koji su rekli da nemaju problema vezano za to što će Turska organizovati Evrobasket", naveo je Demirel u saopštenju. Evropsko prvenstvo će se održati od 31. avgusta do 17. septembra 2017. godine.

17:36 - Raosavljević: Sasuolo je jak, biće teškoSportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević rekao je da je italijanski Sasuolo jak tim i da će fudbalerima srpskog kluba biti veoma teško u baražu za Ligu Evropa. "Mislim da se radi o jakom timu sa nekoliko izrazito kvalitetnih pojedinaca. Već nekoliko godina se nalaze u vrhu italijanskog fudbala. Ipak, ni mi nismo bez šansi, iako su oni favoriti. Verujem da imamo snage da im se suprostavimo", rekao je Raosavljević posle žreba u Nionu. Zvezda će se sa Sasuolom boriti za ulazak u grupnu fazu Lige Evropa. "Nešto više o samim kvalitetima igrača i ekipe znaćemo vrlo brzo, ali dosta toga već sada javnost zna i svesna je da će nam biti teško", kazao je Raosavljević. Sportski direktor crveno-belih je naveo da je dobro to što italijansko prvenstvo još nije počelo, kao i to što će Zvezda prvu utakmicu igrati u gostima. "Pred početak žreba bilo nam je jasno da su sve ekipe jake i dosta izjednačene, tako da nemam ni pozitivan ni negativan stav povodom žreba", rekao je Raosavljević. Zvezda će u prvom kolu gostovati u Italiji 18. avgusta, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije u Beogradu.

16:54 - Đorđević i Teodosić: Favoriti smo, očekujemo pobeduSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da prihvata ulogu favorita protiv Venecuele na startu Olimpijskih igara u Riju, ali pozvao na oprez da se rival shvati maksimalno ozbiljno. "Svi znamo da je prvi meč izuzetno važan. Ne bežimo od toga da smo favoriti na papiru, ali su te prve utakmice na startu svakog takmičenja posebno teške upravo za favorite. Najbitnije je da se koncentrišemo, pre svega da iz odbrane tražimo igru, rezultat, same sebe, a napadački ćemo tako doći do pravog ritma tokom turnira. To je stvar na kojoj moramo da insistiramo i tako mora da se radi na velikim takmičenjima", rekao je Đorđević. Dobra vest je da je kapiten Miloš Teodosić odradio trening bez problema posle povrede prsta šake i biće spreman za premijeru. "Venecuela igra atipičnu košarku koja nama ne odgovara i to je čini vrlo neugodnim rivalom. Međutim, najvažnije je da turnir otvorimo pobedom koja bi nam omogućila lakši nastavak takmičenja. Sigurno da očekujem trijumf", poručio je Teodosić. Iskusni krilni košarkaš Marko Simonović ističe da ekipa sa velikim nestrpljenjem očekuju prvi duel u Riju. "Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, pred nama je najveća sportska manifestacija i sigurno je da ćemo biti maksimalno motivisani da napravimo što bolji rezultat. Prva prepreka je Venecuela, koja je neugodna i atipična ekipa, samim tim što je to prva utakmica na turniru biće nam jako teško. Moramo da uđemo u meč maksimalno ozbiljno, bez ikakvog opuštanja", kaže Simonović. Utakmica 1. kola A grupe između Srbije i Venecuele igra se u nedelju od 3.30 sati po srpskom vremenu.15:22 - FIFA: Prekinuta istraga protiv InfantinaEtički komitet Svetske fudbalske federacije (Fifa) saopštio je da je predsednika Đanija Infantina oslobodio optužbi za zloupotrebu položaja i sukob interesa. Kako je navedeno, prekinuta je formalna istraga o navodom sukobu interesa koja se odnosi na korišćenje letova u privatne svrhe i nedozvoljeno primanje poklona. "Utvrđeno je da gospodin Infantino nije prekršio Etički kodeks Svetske fudbalske federacije", navedeno je u saopštenju komiteta objavljenom nekoliko sati uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, kojoj će prisustvovati i Đani Infantino. Infantino je na čelu Fife zamenio Sepa Blatera koji je suspendovan na šest godina iz fudbalskih aktivnosti zbog sukoba interesa i finansijskih malverzacija.15:05 - Berluskoni prodao Milan za 740 miliona evraPredsednik Milana Silvio Berluskoni napravio je dogovor sa jednim kineskim konzorcijumom oko prodaje kluba za 740 miliona evra, objavila je njegova kompanija Finivest. Berluskoni je prodao 99,93 odsto akcija kineskim investitorima, koju su preuzeli dug od 250 miliona evra i obavezali se da će uložiti mnogo novčanih sredstava u jačanje igračkog kadra. Na čelu kineskog konzorcijuma je biznismen Jonghong Li, koji ima kapital u fimi koja se bavi pravljenjem automobila i u delimičnom je vlasništvu Vlade Kine. Berluskoni je na čelu "rosonera" bio tri decenije, izvukao je klub iz stečaja i osvojio pet titula prvaka Evrope i osam trofeja u Seriji A.14:40 - Marić: Inicijativa preduslov za pobedu nad ČukaričkimTrener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić rekao je da će njegova ekipa pokušati da diktira igru i da je to osnovni uslov za pobedu nad Čukaričkim u trećem kolu Super lige Srbije. "Važno je ne primiti gol, ali samo pobeda pravi razliku i težićemo da je ostvarimo. Ako kući ne preuzmemo ofanzivni rizik, onda je na strani mnogo teže. Nećemo jurišati glavom bez obzira, ali inicijativom i većim posedom bićemo bliži postizanju gola", najavio je Marić. On je ocenio da je Čukarički dobar i kvalitetan tim, iako je na startu prvenstva poražen od Radničkog u Nišu (1:2), dok je u drugom kolu odigrao bez golova protiv Radnika na Banovom brdu. "Verovatno su u maloj su krizi zbog odlaska igrača koji su donoslili prevagu, poput Andrije Pavlovića i Filipa Stojkovića. Trebaće im vremena da se priviknu na novu situaciju, ali stabilan su klub, imaju dobar igrački kadar i veliki potencijal, pa rezultati sa starta šampionata nisu merilo", istakao je Marić. Trener Pazaraca neće računati na Lazara Pajovića zbog isključenja na gostovanju Javoru, kao i na tek pristigle Bojana Čečarića i Kenana Muslimovića. "Pajović i (Miloš) Tintor su jedina dva centralna beka koje smo imali u pripremnom periodu, pa je izostanak Pajovića hendikep. Kao prirodna zamena nameće se Darko Stanojević, koji u poslednja dva meseca nije odigrao bilo kakvu utakmicu. Kad sve izvagam, ipak sam najbliži odluci da on počne", otkrio je Marić. Utakmica izmedju Novog Pazara i Čukaričkog igraće se sutra od 20.00 na Gradskom stadionu.

14:15 - Radović se raduje saradnji sa NikolićemFudbaler Partizana Miroslav Radović izjavio je da se raduje saradnji sa novim trenerom Partizana Markom Nikolićem. "Marka poznajem još iz Olimpije i mislim da je veliki trener i upravo najbolje moguće rešenje u ovoj situaciji. Sa druge strane veliki je Partizanovac, zna kako tim diše, šta nam je potrebno i siguran sam da možemo zajedno da napravimo pravi rezultat. Da budem precizniji , sada ne samo da možemo, već se to podvodi pod imperativ - moramo. Fali nam golova, tu smo slabi na realizaciji, ali sada smo samo okrenuti konsolidovanju svih snaga i kapaciteta", rekao je Radović i dodao: "Vojvodina ima solidan tim, dobre igrače od kojih nam je nekoliko njih i dobro poznato, jer su bili igrači Partizana. Ali Evropa je jedno, liga nešto drugo, traže se samo rezultat i golovi. Svi su uvek super motivisani protiv Partizana i naše je sada da pokaźemo zbog čega smo ovde".14:00 - Košarkaši Srbije odradili trening pred meč sa Venecuelom

Foto: Oks.org.rs
Foto: Oks.org.rs

13:15 - Zvezda protiv Sasuola, Vojvodina na AZ AlkmarFudbaleri Crvene zvezde će u baražu za plasman u Ligu Evropa igrati protiv italijanskog Sasuola, dok će protivnik Vojvodine biti AZ Alkmar, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Zvezda je u baraž za Ligu Evropa stigla posle eliminacije od Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Vojvodina je, na drugoj strani, do poslednje prepreke u kvalifikacijama stigla pošto je savladala Dinamo iz Minska u prethodnom kolu. Prve utakmice baraža za plasman u Ligu Evropa igraju se 18. avgusta, a revanši su na programu nedelju dana kasnije.12:36 - Devojka sa Ipaneme na otvaranju OIOtvaranje Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru neće proći bez podsećanja na čuvenu pesmu "Devojka sa Ipaneme" (The Girl from Ipanema), koja je širom sveta proslavila Rio i muzički stil bosa-nova. Jedna od nosilaca olimpijske baklje kroz Rio de Žaneiro danas će biti sedamdesetjednogodišnja Helo Pinjeiro, ona "prava" devojka sa plaže Ipanema, koja je svojom mladošću i lepotom šezdesetih godina inspirisala kompozitora Antonija Karlosa Žobima i pesnika Viniciusa de Moraesa da joj posvete pesmu. "Veoma sam srećna zbog toga, veoma ponosa. Ovo je veoma uzbudljivo", preneo je reči Pinjeiro, danas bake četvoro unučadi, koja je bila muza za jednu od najpoznatijih pesama na svetu kada je imala 17 godina. Pored toga što će nositi olimpijsku baklju kroz grad, "Devojka sa Ipaneme" biće i deo večerašnjeg svečanog otvaranja, ali na stadionu će u ulozi Pinjeiro, lepotice sa brazilske plaže Ipanema, biti čuvena brazilska manekenka Žizel Bundšen.12:25 - Voždovac pustio u prodaju sezonske karteProdaja sezonskih ulaznica za utakmice fudbalskog kluba Voždovac za sezonu 2016/17. počela je danas po ceni od 1.000 dinara, saopštio je beogradski klub. Sezonske ulaznice će, kako se navodi u saopštenju, važiti za sve utakmice Voždovca u Super ligi Srbije i u Kupu Srbije. Za podnošenje zahteva za sezonske ulaznice neophodno je popuniti prijavu na Info pultu Tržnog Centra "Stadion" (od 10.00 do 21.00) ili priložiti fotokopiju ličnog dokumenta. Personalizovana sezonska ulaznica će vlasniku biti dostavljena u roku od 48 sati od momenta apliciranja.12:19 - Matić: Čeka nas najteže gostovanje u ligiKapiten fudbalera Čukaričkog Igor Matić rekao je da njegovu ekipu u Novom Pazaru očekuje jedno od najtežih gostovanja u domaćem šampionatu. "Idemo ekipi koja pred svojom publikom igra dobro. Sigurno da nas očekuje možda jedno od najtežih gostovanja. U prve dve utakmice imamo jedan bod, nismo to očekivali, ali prvenstvo je dugo, imamo još 35 utakmica i treba ići od meča do meča. Ovaj prvi naredni duel je stvarno težak, ali očekujem da nam se iz prethodne utakmice protiv Radnika bar nešto vrati", rekao je Matić. Čukarički sutra od 20.00 igra protiv Novog Pazara utakmicu trećeg kola Super lige Srbije. I ekipa s Banovog Brda i Novi Pazar su u prva dva kola osvojili po bod.12:10 - Ronaldo, Bejl i Grizman kandidati za najboljeg igrača EvropeFudbaleri madridskog Reala Kristijano Ronaldo i Geret Bejl, kao i Antoan Grizman iz Atletika, nominovani su u uži izbor za najboljeg igrača Evrope u sezoni 2015/2016. Evropska fudbalska unija (UEFA) skratila je spisak sa 10 na tri imena, među kojima nema prošlogodišnjeg pobednika Lionela Mesija iz Barselone. Argentinac je završio tek na petom mestu, iza saigrača Luisa Suareza, a ispred golmana Juventusa Đanluiđija Bufona, Pepea iz Reala, čuvara mreže Bajerna Manuela Nojera... UEFA je ovu nagradu ustanovila 2011. godine kada je pobedio Mesi, a priznanje su dobijali Andres Inijesta (2012), Frank Riberi (2013) i Ronaldo (2014). Najbolji fudbaler Evrope, kojeg bira po jedan novinar iz svih 55. članica UEFA, biće proglašen 25. avgusta.

11:50 - Zidan dobio povišicuTrener madridskog Reala Zinedin Zidan dobiće duplo povećanje plate na 5,5 miliona evra posle osvajanja Lige šampiona. Zidan trenutno zarađuje 2,7 miliona godišnje, ali je uprava odlučila da ga nagradi jer je podigao ekipu posle loših rezultata pod vođstvom Rafaela Beniteza. Francuski stručnjak i dalje će znatno manje zarađivati od nekadašnjeg trenera Reala Karla Anćelotija, koji je sa godišnjom zaradom od 7,5 miliona evropskih novčanica predvodio Madriđane do "La desime". Zidan je u januaru potpisao dvoipogodišnji ugovor sa sadašnjim šampionom Evrope, nakon dolaska iz drugog tima Reala - Kastilje.

11:30 - Vestbruku za tri godine 76,2 miliona evra u OklahomiNajbolji košarkaš Oklahome Rasel Vestbruk potpisao je trogodišnji ugovor prema kojem će zaraditi 76,2 miliona evra. Prekinute su sve spekulacije oko njegovog trejda, pa će posle odlaska Kevina Durenta u Golden Stejt preuzeti glavnu ulogu u timu. "Zahvalan sam upravi što mi je omogućila da nastavim da igram u Oklahomi. Srećan sam što sam deo ovog kluba i uzbeđen što nastavljamo saradnju", rekao je Vestbruk za sajt Tandera. Sjajni organizator igre prošle sezone prosečno je beležio 23,5 poena, 10,4 asistencija, 7,8 skokova i dve ukradene lopte na 80 mečeva u NBA ligi.

11:10 - Marko Nikolić odradio prvi trening sa Partizanomhttps://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=sPwZ7GNDmXw11:00 - Zvezda "vadi fleke" u Lučanima, Nikolić podiže PartizanFudbaleri Crvene zvezde, posle eliminacije od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona, okreću se teškom gostovanju Mladosti u Lučanima sa željom da se vrate na pobednički kolosek, dok se derbi 3. kola Superliga igra u Humskoj gde Partizan, sa novim-starim trenerom Markom Nikolićem, dočekuje Vojvodinu. Partizan posle samo jednog boda iz dva kola i smene trenera Ivana Tomića ima popravni ispit protiv Vojvodine, koja dolazi na krilima velikog uspeha i trijumfa protiv Dinama (2:0) u Belorusiji u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Novosađani su oduvek bili nezgodan rival crno-belima, posebno u Beogradu, gde su u poslednjih pet duela slavili dva puta, uz remi. Sa druge strane, Partizan "mora" da pobedi i izdigne se iznad teškog momenta i lošeg početka sezone, kao i rane eliminacije iz Evrope. Crvena zvezdu očekuje meč sa timom koji je ostvario dve pobede na startu, ali i borba sa samim sobom jer joj je još u podsvesti Ludogorec i iscrpljujuća utakmica od 120 minuta. Od ostalih duela izdvaja se onaj u Novom Pazaru gde dolazi Čukarički sa samo jednim bodom, kao i meč Voždovac - Borac. Kolo se otvara večerašnjim duelom u Nišu Radničkog i poslednjeplasiranog Rada.10:45 - Kinezi novi vlasnici VBAKineski investicioni fond, na čelu sa Guočujanom Laijem, otkupio je većinski paket deonica i preuzeo Vest Bromvič Albion, saoštio je danas engleski premijerligaš. Dosadašnji vlasnik Džeremi Pis napušta klub posle 14 godina, a nije objavljeno koliko je novca dobio za prodaju VBA. Preostalo je samo da Premijer liga da odobrenje da novi vlasnik, koji drži građevinsku firmu vredu 1,8 milijardi funti, preuzme VBA, što je formalnost. Fudbaleri VBA prošle sezone završili su na 14. mestu Premijer lige.

10:30 - Milovanović: Ludogorec nam otežao posaoTrener fudbalera Mladosti Nenad Milovanović rekao je da njegov tim protiv Crvene zvezde čeka još teži posao jer gosti u Lučane dolaze posle bolne eliminacije od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona. "Očekivali smo pobedu Zvezde protiv Ludogoreca, nije se dogodila, ali sve su to vrhunski profesionalci, od trenera Božovića do igrača. Znaju oni dobro šta im je u trenutnoj situaciji najbolje rešenje i pokušaće da što pre zaborave poslednji neuspeh. To će nam sigurno dodatno otežati zadatak, ali nema bolje prilike za afirmaciju kluba i igrača od igranja sa Zvezdom", rekao je Milovanović. Prema njegovim rečim ekipa ne oseća pritisak i tenziju jer u protiv Crvene zvezde nema šta da izgubi, a može mnogo da dobije. "Znaju igrači šta je najbolje da urade za dostojan otpor renomiranom rivalu. Uveren sam da će potrošiti poslednji atom snage, pokazati da poseduju kvalitet za ravnopravnu borbu sa svim superligašima, pa i Zvezdom", poručio je trener Mladosti, koja ima maksimalan učinak posle dva kola i pobeda nad Radom i Borcem. Utakmica 3. kola Superlige između Mladosti i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u Lučanima.

10:13 - Srpski čamci u grupama sa svetskim rekorderimaDvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik u subotu od 15,50 časova vesla u kvalifikacijama sa posadama Italije, Novog Zelanda i Mađarske, dok će se sat vremena kasnije dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić boriti za polufinale sa čamcima Hrvatske, Australije i Francuske. "Zadovoljni smo žrebom, a sastav grupe nam u potpunosti odgovara. Posle prve trke videćemo ko je u kakvoj formi stigao u Rio i na osnovu toga gradićemo taktiku za naredne trke. Nadamo se ulasku u finale i borbi za medalju. Sa tom željom smo doputovali u Rio i učinićemo sve da je i ispunimo", kazao je štroker Nenad Beđik. Tačno sat vremena posle Vasića i Beđika na stazi će se naći Marko Marjanović i Andrija Šljukić. Naš dubl skul je voljom žreba svrstan u treću grupu kvalifikacija. "Izuzetno smo spremni. Postižemo odlične brzine, gotovo savršeno smo uveslani i verujem da možemo da se borimo sa svima. Staza je vetrovita što nama i ne smeta, budući da smo dosta radili u takvim uslovima, upravo da bismo se što bolje pripremili za sve što nas čeka u Riju", rekoa je Šljukić, debitant na olimpijskim igrama i najmlađi član srpskog veslačkog olimpijskog tima.

09:58 - Fudbaleri Brazila razočarani remijem na OIFudbaler Brazila Gabrijel Hesus rekao je da je razočaran jer je njegova ekipa takmičenje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru počela remijem sa Južnom Afrikom. "Moja obaveza je da postignem gol, nisam navikao da promašujem... Razočarani smo. Neću moći da spavam zbog toga", rekao je Hesus, igrač Mančester sitija. Fudbaleri Brazila su trku za zlatnom olimpijskom medaljom počeli utakmicom protiv Južne Afrike i na samom početku su razočarali, pošto su u Braziliji odigrali samo 0:0 u prvom kolu Grupe A. Uprkos napadu na čelu sa zvezdom Barselone Nejmarom i talentovanim mladim fudbalerima Gabrijelom Hesusom i Gabigolom, Brazil nije uspeo da nadje put do mreže protivnika. Najbolju šansu na utakmici imao je Hesus koji je u 69. minutu pogodio stativu. Brazil nikada do sada nije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Na Igrama u Londonu Brazil je osvojio srebro, treće u istoriji, pošto je u finalu izgubio od Meksika.

09:30 - Bane Ivanović: PL nikad jačaFudbaler Čelsija Branislav Ivanović rekao je da je opasno da priča o ambicijama jer će ovosezonska Premijer liga biti jedna od najjačih ikada, ali da veruje da će se "plavci" boriti za sam vrh. Iza londoskog tima je očajna sezona, tek 10. mesto, ali snažni defanzivac smatra da je napredovao dolaskom novog menadžera Antonija Kontea. "Sa pojačanjima i novim sistemom mnogo smo napredovali. Verujem da će takve stvari napraviti igrače boljima. Ukoliko svi budemo na svom nivou, možemo da budemo na vrhu, ali je opasno da pričamo o budućnosti jer svi znamo koliko je teška Premijer liga", rekao je Ivanović. Kapiten reprezentacije Srbije ističe da će mnogi klubovi želeti da krenu stopama Lestera posle senzacionalno osvojene titule prvaka Engleske, pored standarnih pretendenata za najviši plasman. Premijer liga startuje 13. avgusta, a Čelsi u prvom kolu dočekuje Vest Hem dva dana kasnije.

09:00 - Bolt propušta ceremoniju otvaranja Olimpijskih igaraNajveća svetska zvezda atletike Jusein Bolt neće prisustvovati ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto želi da se odmori, preneo je danas francuski Ekip. Nosilac zastave u Londonu pre četiri godine prepustio je tu čast svom ženskom pandanu Šeli-En Frejzer, dvostrukoj olimpijskoj i trostrukoj svetskoj šampionki na 100 metara. Bolt je odlučio da u Riju, svojim trećim uzastopnim igrama, propusti dugačku i napornu ceremoniju otvaranja, pošto je već video dve ranije, na kojima je imao bezbroj molbi za "selfijima".08:35 - Gugl na Olimpijadi Globalni internet pretraživač Gugl svojom ulaznom stranicom pokazuje da su najaktuelniji ne samo sportski događaj u svetu, Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.Animacija Gugla označava da Olimpijske igre 2016, počinju danas (noćas u 1.00 po sređoevropskom vremenu). Gugl će na srpskom jeziku, kao i više jezika sveta, između ostalog, najavljivati svakodnevno program sportskih i drugih aktivnosti u Riju i drugim brazilskim gradovima.08:20 - Večeras svečano otvaranje OIPrve letnje Olimpijske igre na tlu Južne Amerike, ukuppno 31. po redu, počinju večeras u Rio de Žaneiru, uz učesće vise od 11.00 sportista iz 206 nacionalnih olimpijskih komiteta. Naravno, među njima je i Srbija, sa 103 sportiste i željom da se "napadne" rekordan broj medalja, što prema prognozama ne bi trebalo da bude problem, s obzirom da je dosadašnji rekord od četiri medalje (zlato, srebro i dve bronze) postavljen pre četiri godine u Londonu. Srpski tim četvrti put pod tim imenom učestvuje na Igrama, sve je počelo 1912. godine u Stokholmu, a posle perioda u Kraljevini Jugoslaviji, SFRJ, SRJ i SCG, Srbija se ponovo kao samostalna država pojavila u Pekingu 2008. godine. Najveći aduti srpskog tima u Riju svakako su najbolji teniser sveta Novak Đoković, zatim svetski i evropski šampioni vaterpolisti, atletičarka Ivana Španović, kajakaši Marko Novaković i Nebojša Grujić, rvač Davor Štefanek, strelci predvođeni Ivanom Maksimović i Andreom Arsović, ljubimci nacije košarkasi, košarkašice....... Ceremonija svečanog otvaranja počinje u 1 sat iza ponoći, a zastavu Srbije nosiće Ivana Maksimović Anđušić, osvajačica srebrne medalje u streljaštvu pre četiri godine u Londonu, a već u subotu popodne na borilišta izlaze srpski vaterpolisti, strelci, teniseri...

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track