BLOG UŽIVO, VIDEO: Kinzi novi košarkaš Hapoela
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Kinzi novi košarkaš Hapoela

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

MOK odlučuje o suspenziji ruskih sportista sa Igara u RijuIzvršni odbor Medjunarodnog olimpijskog komiteta sastaće se danas da odluči da li će suspendovati sve ruske sportiste sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru zbog državnog dopinga.Izvršni odbor će putem telekonferencije razgovarati o novim optužbama iznetim posle istrage da su državni organi sprovodili program sistemskog dopinga u zimskim i letnjim olimpijskim sportovima.Medjunarodna atletska federacija (IAAF) već je suspendovala ruske atletičare sa Igara u Riju, što je u četvrtak potvrdio i Sud za sportsku arbitražu. Svetska antidoping agencija (WADA) i druga antidoping tela već su preporučila da se zabrani učešće svim sportistim iz Rusije.MOK je ranije najavio da će probati da pronadje ravnotežu izmedju "kolektivne kazne" i "pojedinačne pravde".Osim potpune zabrane, MOK bi mogao da prepusti odluku o suspenziji pojedinačnim sportskim savezima da li će ruskim sportistima dozvoliti učešće u Riju.

13:58 - Emeri: Zidan ima šansu da postane najbolji na svetuNovi trener Pari Sen Žarmena Unai Emeri rekao je da Zinedin Zidan ima šansu da postane jedan od najboljih stratega na svetu, nakon osvajanja Lige šampiona u prvoj sezoni sa Real Madridom.Zidan je u janauru zamenio Rafaela Beniteza na klupi Madriđana, i vodio je tim do osvajanja titule u Ligi šampiona, pošto je u finalnom meču nakon izvođenja jedanaesteraca savladan gradski rival Atletiko."Real Madrid i Zidan su povezani na neverovatan način. Real Madrid zbog velike istorije, a Zidan zbog toga što je legendarni fudbaler kluba. Logično, prelazak u ulogu trenera nije lak, ali je Zidan pokazao da je dobar stručnjak. Radi u jednom od najboljih klubova na svetu, on je bio jedan od najboljih fudbalera na svetu i nema sumnje da ima šansu da postane najbolji trener", rekao je Emeri a prenosi Goal.Zidan je kao igrač sa Real Madridom osvojio Primeru, dva Superkupa Španije, Ligu šampiona, UEFA Superkup i Interkontinentalni Kup.

13:24 - Abrines pojačao OklahomuŠpanski košarkaš i doskorašnji član Barselone Aleks Abrines potpisao je višegodišnji ugovor sa Oklahomom, potvrdio je američki klub.Abrines je u Barselonu stigao 2012. iz Unikahe, a na NBA draftu 2013. godine, Oklahoma ga je izabrala kao 32. pika u drugoj rundi.Prošle sezone za Barselonu je prosečno beležio 8.9 poena, 2.4 skoka i 1.1 asistenciju i proglašen je za "Zvezdu u usponu", kao najbolji mladi igrač Evrolige."Uzbuđen sam i presrećan zbog šanse da se priključim timu kakav je Oklahoma. Radujem se upoznavanju sa mojim novim saigračima i želim da dam svoj maksimum da bi pomogao timu", rekao je Abrines za sajt Oklahome.Sa reprezentacijom Španije uzrasta do 18 godina, Abrines je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2011. godine, dok je godinu dana kasnije osvojio bronzanu medalju za usrast do 20 godina.

12:58 - Pešić napustio Bajern, stiže Đorđević?Srpski košarkaški stručnjak Svetislav Pešić napustio je danas minhenski Bajern, potvrdio je nemački klub.Pešić je klub napustio zbog zdravstvenih razloga, jer je nedavno imao operaciju kolena, a predstoji mu još jedan hirurški zahvat."U trenerskom poslu su dve stvari od fundamentalnog značaja, da donosite odluke i da preuzimate odgovornost za razvoj igrača. Siguran sam da sam doneo pravu odluku zbog svog zdravlja, preuzimam i odgovornost za sve što se u timu radilo. Bio bi preveliki rizik za tim da ostanem, prvi put u životu ću poslušati svoje telo i necu reskirati, moram da brinem za zdravlje", rekao je Pešić za klupski sajt.Pešić je u Bajern stigao 2012. i osvojio je prvenstvo Nemačke 2014. godine, dok je sa Bavarcima izborio prvi plasman u Top 16 fazu Evrolige.Kako su prethodnih dana preneli mediji u Nemačkoj, Pešića će na klupi Bajerna zameniti selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

12:12 - Konte: Volim strast engleskog fudbalaNovi trener Čelsija Antonio Konte rekao je da je jako srećan atmosferom u klubu i oko njega, kao i da uživa u strasti sa kojom se u Engleskoj prati fudbal.Konte je pre sedam dana prvi put vodio Čelsi u prijateljskoj utakmici, a ekipa je danas otputovala u SAD, gde će u tri različita grada igrati prijateljske utakmice sa Real Madridom, Liverpulom i Milanom."Jako sam srećan posle ovih nedelju dana. Odlična je atmosfera i pristup igrača je sjajan, a odnos sa navijačima je nešto posebno. To je jako važno. Trebaće nam vremena, jer treba igračima da prenesem moju fudbalsku ideju, menjaćemo rad i sa fizičkog i sa taktičkog aspekta. Radujem se tom radu", rekao je italijanski trener u intervjuu za klupski sajt.Konte je najveći deo igračke karijere proveo u Juventusu, sa kojim je osvojio pet titula, od čega tri tokom devedesetih godina, kada je italijanska prva liga važila za najbolju ligu na svetu, zbog čega je zamoljen da uporedi sadašnju Premijer ligu i tadašnju Seriju A."Razlika je velika. Premijer liga je drugačija ne samo od italijanske lige, već i od drugih, jer je intenzitet ogroman. Ovde možete videti igrače kako se biju po 95 minuta, bum, bum, bum, što je fantastično. Serija A je možda u prednosti taktički, ali ova liga vam daje fantastičnu emociju, a utakmice umeju često da se reše i po isteku 90 minuta", rekao je Konte.On je kazao da bi voleo da se oprobao u Engleskoj kao igrač, ali da je i sada presrećan što je trener u velikom klubu, što samo po sebi dovoljno govori o ciljevima."Ja sam trener velikog kluba, što znači da su ciljevi jasni i da im se ne može pobeći. Slično je kao u Italiji - važno je boriti se i na kraju pobediti", rekao je Konte.On je kazao da se opušta uz porodicu, ali i da mu je usavršavanje fudbala takodje odmor."Opuštam se uz porodicu, kad provodim vreme sa ćerkom i suprugom. Volim i da gledam i da proučvam fudbal, to me takodje opušta, nije mi to samo posao", rekao je Konte.

11:29 - Ronaldo: Najuspešnija sezona u karijeriPortugalski fudbaler i zvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da mu je sezona 2015/16 najuspešnija u karijeri i naglasio da nije opsednut osvajanjem Zlatne lopte.Ronaldo se ove godine popeo na krov Evrope sa madridskim Realom i reprezentacijom Portugalije, pošto je u finalu Lige šampiona savladan gradski rival Atletiko nakon penala, dok je Portugalija u finalnom meču ovogdišnjeg Evropskog prvenstva savladala domaćina Francusku (1:0) i stigla do prvog trofeja u istoriji."Ovo je najbolja godina mog života što se tiče trofeja. Osvojio sam dva velika takmičenja i zaista sam presrećan. Ponosan sam na uspeh reprezentacije i Real Madrida i osećaj je zaista sjajan. Da li se nadam osvajanju Zlatne lopte? Nikad ne očekujete individaulne trofeje. To nisu stvari kojima sam opsednut. Svakako da imam priliku ove godine, jer sam osvojio dva velika trofeja", rekao je portugalski as za Marku.Ronaldo je do sada osvojio tri Zlatne lopte, a iza sebe ima sjajnu golgetersku sezonu jer je postigao 35 pogodaka u Primeri, rekordnih 16 u Ligi šampiona i tri na EURO u Francuskoj.Prošle godine nagradu je osvojio najbolji igrač Barselone Lionel Mesi.

10:54 - Brazil: Uhapšen još jedan iz grupe koja je planirala napadBrazilske vlasti uhapsile su još jednog muškarca osumnjicenog da je pripadnik grupe koja je razmatrala mogućnost da izvede napade tokom Olimpijade, saopštila je brazilska policija.On je uhapšen nakon što je došao da se preda u brazilskoj državi Mato Groso, objavila je Federalna policija u kratkom saopštenju na svom sajtu, javio je AP. Drugi detalji za sada nisu saopšteni.Ministar pravde Brazila je u četvrtak saopštio da je uhapšena grupa od 10 ljudi a da se za dvojicom traga. Jedan od te dvojice uhapšen je danas, navodi AP.Deset Brazilaca koji su u četvrtak uhapšeni obećali su lojalnost Islamskoj državi i na društvenim mrežama razmatrali mogućnost da izvedu napade tokom Olimpijade narednog meseca.

10:21 - Pobede Metalca i Mladosti, remi u Surdulici i na VoždovcuFudbaleri Metalca i lučanske Mladosti ostvarili su pobede na svom terenu protiv Borca, odnosno Rada, na startu Superlige Srbije.Metalac je u derbiju Zapada slavio protiv komšija golom štopera Vladimira Otaševića, dok je Mladost bila bolja od Rada sa 2:1.Lučanci su skoro sat vremena igrali sa igračem više i na kraju iskoristili brojčani prednost golom Nikole Zvrka.Veoma zanimljiv meč viđen je u Surdulici, gde su Radnik i Javor remizirali 2:2, nakon što su gosti preko Darka Bjedova stigli dva gola zaostatka.U duelu Voždovca i Spartaka u Beogradu nije bilo pogodaka.Rezultati i strelci: Voždovac - Spartak 0:0 Metalac - Borac 1:0 (Otašević 19) Mladost - Rad 2:1 (Milosavljević 12, Zvrko 69. - Mladenović 58) Radnik - Javor 2:2 (Tomanović 12. autolol, Radović 17. - Bjedov 26, 60) U petak: Crvena zvezda - Napredak 2:2 Sutra: Bačka - Partizan (19 sati) Radnički Niš - Čukarički (20) Odloženo: Novi Pazar - Vojvodina

09:38 - Ranijeri: Verujem da će Marez ostatiMenadžer Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da veruje da će Rijad Marez ostati u klubu i naredne sezone, uprkos konkretnoj ponudi Arsenala.Prethodnih dana pojavila se infromacija da je Arsenal ponudio 50 miliona evra za usluge 25-godišnjeg Alžirca, koji je prošle sezone bio jedan od ključnih igrača u osvajanju prve titule u Premijer ligi."Da li sam uveren da će Marez ostati u klubu? Naravno. Znam koliko je on dobar igrač i znam i da drugi timovi žele da osvoje Premijer ligu. Ipak, veoma je važno da ostane u klubu, jer on je jedna od "zvezda" ovog tima. Ostali timovi možda imaju više kvalitetnih igrača, i možda neće dobijati šansu i zato je najbolje da ostane u Lesteru", rekao je Ranijeri a prenosi Skaj Sport.Tokom karijere Marez je nastupao za Avr, pre nego što je u januaru 2014. stigao u Lester, za koji je do sada upisao 90 utakmica uz 25 golova.

09:09 - Kinzi novi košarkaš HapoelaDoskorašnji košarkaš Crvene zvezde Terens Kinzi prešao je u Hapoel iz Jerusalima, saopštio je izraelski klub.Amerikanac je napustio Zvezdu posle samo šest meseci saradnje i osvojenih titula u ABA ligi i srpskom šampionatu.Kinzi je prošle sezoni u Evroligi prosečno beležio 9,6 poena po utakmici.On je ranije nastupao u NBA ligi za Klivlend i Memfis, kao i za Fenerbahče, Anadolu Efes, Skavolini, Unikahu, Partizan, Nižnji Novgorod i Trabzon.

08:37 - Venus Vilijams i Džoana Konta u finalu StanfordaAmerička teniserka Venus Vilijams plasirala se u finale turnira u Stanfordu, pošto je rano jutros pobedila sunarodnicu Elison Riske u dva seta - 6:1, 7:6.Vilijams će se za svoju 50. titulu u karijeri boriti protiv britanske teniserke Džoane Konte, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Slovakinje Dominike Cibulkove sa 6:4, 6:2.Konti će to biti prvo WTA finale u karijeri.Ona je ujedno postala i prva britanska teniserka koja je stigla do finala turnira u Stanfordu još od Virdžinije Vejd 1981. godine.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track