BLOG UŽIVO, VIDEO: Teri zbog povrede propušta derbi sa Liverpulom
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Teri zbog povrede propušta derbi sa Liverpulom

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:00 - Grupa D: Ubedljivi Bajern, Atletiko minimalno pobedio PSV u gostimaFudbaleri Bajern Minhena pobedili su večeras na svom terenu Rostov sa 4:0 u prvom kolu Lige šampiona, dok je Atletiko Madrid u gostima pobedio PSV Ajndhoven, u drugoj utakmici Grupe D.Bajern je potpuno dominirao, a poveo je u 28. minutu iz penala koji je iskoristio Robert Levandovski.Tomas Miler je u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu povisio na 2:0, a Džošua Kimih je sa dva gola povisio na 4:0, da bi Huan Bernat postavio konačnih 5:0.Atletiko je slavio golom Saula Nigesa u 43. minutu, a PSV je mogao da izjednači u drugom poluvremenu, ali je golman Madridjana Jan Oblak odbranio penal koji je izveo Andres Gvadrado.Atletiko je u drugom poluvremenu prilično izjednačene utamice imao dve dobre prilike, a PSV je u nadoknadi vremena mogao da izjednači, ali je Oblak ponovo bio siguran.

22:30 - Grupa C: Silna Barselona pokazala snagu protiv Seltika Šampion Španije Barselona ubedljivo je počela novu sezonu u Ligi šampiona, pošto je večeras na svom terenu pobedila Seltik sa 7:0, u prvom kolu elitnog evropskog klupskog takmičenja.Drugi meč Grupe C, Mančester siti - Borusija Menhengladbah otakazan je zbog nevremena u Mančesteru.Barselonu je predvodio Lionel Mesi, koji je postigao het-trik. Ovo je zvanično najboljem fudbaleru sveta bio rekordni šesti het-trik u Ligi šampiona i 40. u seniorskoj karijeri.Domaći tim vodio je na poluvremenu 2:0, ali je Seltik u prvih 45 minuta imao priliku da izjednači, pošto je Musa Dembele promašio penal pri vodjstvu Barselone od 1:0.Još dva gola postigao je Luis Suares, a strelci su bili i Nejmar i Andres Inijesta.

22:15 - Grupa B: Napoli pobedio Dinamo Kijev, remi Benfike i BešiktašaFudbaleri Napolija pobedili su večeras u gostima Dinamo Kijev s 2:1, dok su Benfika i Bešiktaš odigrali nerešeno 1:1 u utakmicama prvog kola Grupe B Lige šampiona.Golove u trijumfu Napolija postigao je Arkadijuš Milik u 36. i 47. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Dinamo bio Denis Garmaš u 26.Dinamo je poveo u 26. minutu pogotkom Garmaša. Andrij Jarmolenko ubacio je loptu s desnog boka, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je Viktor Cigankov koji ju je vratio u peterac, a tamo Garmaš snažno šutirao iz okreta i savladao Pepea Reinu.Napoli je posle 10 minuta stigao do izjednačenja u Kijevu. Fauzi Gulam je posle prodora po levoj strani i centaršuta pronašao u Arkadijuša Milika koji je nadskočio Domagoja Vidu i udarcem glavom savladao golmana Oleksandra Šovkovskog.Italijanska ekipa je na poluvreme uspela da ode s prednošću, pošto je Milik golom u sudijskoj nadoknadi vremena doneo preokret. Hose Kaljehon je centrirao s desne strane, a nakon "glavometa" najbolje se snašao poljski fudbaler koji je glavom loptu smestio u mrežu Kijevljana.Benfika je na svom terenu bila nadomak trijumfa, ali je Anderson Taliska golom u trećem minutu sudijske nadoknade vremena doneo Bepiktašu bod.Benfika je od početka utakmice koju je sudio srpski arbitar Milorad Mažić igrala ofanzivno, a do vodjstva je stigla u 13. minutu.Posle jedne dubinske lopte kapiten Eduardo Salvio ostao je sam ispred golmana Bešiktaša i snažno šutirao, ali je Tolga Zengin odbranio njegov udarac, a na loptu je natrčao Franko Servi koji je dobrom reakcijom doveo Benfiku u prednost.Imala je portugalska ekipa nekoliko dobrih prilika do poluvremena, ali nije uspela da udvostruči prednost.Delovalo je da će sva tri boda osvojiti Benfika, ali je u 93. minutu Taliska iz slobodnog udarca sa oko 25 metara savladao golmana Edersona.Bešiktaš će u narednom kolu 28. septembra dočekati Dinamo Kijev, dok će Benfika gostovati Napoliju.

22:00 - Grupa A: Arsenal izvukao remi protiv PSŽ-a, a Bazel protiv LudogorecaFudbaleri Pari Sen Žermena i Arsenala odigrali su večeras nerešeno 1:1, ;a istim rezultatom završen je i duel izmedju Bazela i Ludogoreca u Švajcarskoj u utakmicama prvog kola Grupe A Lige šampiona.PSŽ je poveo golom Edinsona Kavanija u prvom minutu, a bod Arsenalu na početku nove sezone Lige šampiona doneo je Aleksis Sančes u pogotkom u 78. minutu.Parižani su do prednosti stigli iz prve prilike na utakmici posle samo 42 sekunde. Serž Orije probio je po desnoj strani, centrirao i na prvoj stativi pronašao usamljenog Edinsona Kavanija koji je glavom zakačio loptu i prosledio je u mrežu Davida Ospine.PSŽ je gotovo tokom celog meča imao incijativu i nekoliko dobrih prilika, ali je golman Arsenala, Ospina, u nekoliko navrata spasao "tobdžije" poraza.Kazna za veliki broj promašaja stigla je u 78. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Parižana, Sančes je pokupio jednu odbijenu loptu i snažnim udarcem s oko 13 metara savladao Alfonsa Areolu.Oba tima su meč završili s desetoricom igrača, pošto su Olivije Žiru i Marko Verati u sudijskoj nadoknadi vremena dobili crvene kartone.Na utakmici u Švajcarskoj Bazel je bio bolji rival, ali je Ludogorec ipak prvi došao do prednosti. Bugarski tim poveo je golom Džonatana Kafua u 45. minutu, da bi bod Bazelu doneo Renato Stefen u 80.Ludogorec je uglavnom bio koncentrisan na odbranu, a svoje prilike tražio je iz kontranapada. Upravo su posle jednog kontranapada u završnici prvog dela igre stigli do prednosti. Marselinjo je s desne strane proigrao Džonatana Kafua koji prošao dvojicu defanzivaca Bazela i udarcem s oko 10 metara desno iskosa savladao Tomaša Vačlika.Bazel je u drugom poluvremenu krenuo u potpunu ofanzivu, a do gola su stigli tek u 80. minutu. Golmana Ludogoreca Vladislav Stojanov loše je procenio let lopte posle centaršuta s desne strane, pa je ona stigla do Stefena koji je dobro reagova i glavom doneo izjednačenje svom timu.Naredno kolu u Grupi A igraće se 28. septembra, a tada će Arsenal dočekati Bazel, a PSŽ će gostovati Ludogorecu.

21:44 - Šahistkinje 13, šahisti 38 na šahovskoh Olimpijadi u BakuuU poslednjem kolu šahovske Olimpijade u Bakuu, ženska reprezentacija Srbije pobedila je Argentinu sa 2,5:1,5 i takmičenje je završila na 13. mestu, što je dvostruko bolje od startne pozicije 27. nosioca, dok je naša muška selekcija protiv Holandije igrala 2:2 i zauzela je tek 38. mesto, iako je bila 24. nosilac Šahistkinje su dva boda protiv Argentine osvojile zahvaljujući pobedama Irine Čeljuškine na drugoj tabli crnim figurama protiv Marise Zurijel i Jovane Erić na trećoj tabli protiv Florensije Fernandez. Jovana Vojinović je na prvoj tabli remizirala sa Karolinom Luhan, dok je Ljilja Drljević na četvrtoj tabli izgubila od Ajelen Martinez. Šahsti su odigrali nerešeno protiv 11. nosilaca Holanđana, a šansu za dobar plasman ispustili su u pethodnim kolima, kada nisu osvajali bodove u duelima sa lošije rangiranim protivnicima. Ivan Ivanišević je na prvoj tabli belim figurama remizirao sa Anišom Girijem, Robert Markuš je na drugoj pobedio Ervina Lamija, Nikola Sedlak i Robin van Kampen su na trećoj podelili poen, dok je Miroslav Marković na četvrtoj tabli izgubio od Benjamina Boka. U konkurenciji šahista zlatnu medalju osvojile su Sjedinjene Američke Države sa 20 bodova i jedine su olimpijski turnir završile bez poraza, sa devet pobeda i dva nerešena rezultata. Srebrna medalja pripala je Ukrajincima, koji imaju takođe 20 bodova, ali lošiji dodatni koeficijent od Amerikanaca, a bronzu su sa 18 bodova osvojili Rusi, koji su takmičenje počeli kao prvi nosioci. U ženskoj konkurenciji Kineskinje su opravdale ulogu prvog favorita i osvojle su zlatnu medalju sa 20 bodova, bez poraza. Srebro je pripalo Poljskoj sa 17 bodova, koliko je sakupila i trećeplasirana Ukrajina. Ruskinje su neočekivao ostale bez odličja i zauzele su četvrto mesto. 20:36

20:57 - WADA potvrdila da su joj ukradeni dokumenti, MOK osudio postupakSvetska antidoping agencija (WADA) potvrdila je upad ruske hakerske grupe u njen informacion sistem i "krađu" informacija. Grupa pod imenom "Fancy Bears", koja se bori za fer-plej u sportu, saopštila je da je otkrila dokumente o dopingu američkih teniserki Serene i Venus Vilijams, kao i gimnastičarke Simone Bajls. "Grupa je upala u podatke sportista, uključujući i poverljive medicinske dosijee, kao što su izuzeci zbog terapeutske upotrebe lekova, a koji su se odnosili na sportiste sa Olimpijskih igara u Riju. Neki podaci su javno objavljeni uz pretnju da će biti i drugi", saopštila je WADA. Kako se ističe, iz WADA veruju da je pristup u podatke došao preko mejlova i da će se ograničiti samo na Igre u Riju. "Verujemo da ostali podaci nisu kompromitovani. Duboko žalimo zbog ove situacije i svesni smo opasnosti po sportiste kojima su otkriveni poverljivi podaci ovim kriminalnim aktom. Osuđujemo neprekidne hakerske napade i obavestili smo organe za sprovođenje zakona da su napadi potekli iz Rusije", poručuju iz WADA.

19:26 - Veličković opet u PartizanuNekadašanji košarkaški reprezentativac Srbije Novica Veličković igraće i naredne sezone u Partizanu, objavio je na Tviteru njegov menadžer Miško Ražnatović. Veličković je i prethodnu sezonu završio u crno-belom dresu nakon što je stigao iz turskog Trabzona. U Partizanu je igrao i od 2004. do 2009 godine kada je kao najbolji mladi igrač Evrolige prešao u Real Madrid. Sa reprezentacijom Srbije ima srebro sa prvenstva Evrope u Poljskoj.

18:50 - Delegacija EP na čelu sa Kukanom 22. septembra u BeograduDelegacija Evropskog parlamenta, na čelu sa nekadašnjim šefom slovačke diplomatije Eduardom Kukanom, boraviće od 22. do 24. septembra u poseti Srbiji, tokom koje će biti održan sastanak međuparlamentarnog komiteta EU - Srbija. Delegacija EP će na početku posete, u četvrtak 22. septembra, imati sastanke sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ministarkom pravde Nelom Kuburović i zaštutnikom građana Sašom Jankovićem. Istog dana biće održana prva radna sesija Parlamentarnog komiteta za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija - Srbija (SAPC). Na zasedanju SAPC, na kojem će učestvovati i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, srpsku delegaciju predvodiće Vladimir Orlić. Druga radna sesija SAPC biće održana u petak, 23. septembra, nakon koje će biti održana konferencija za novinare. Delegacija EP će potom posetiti termoelektranu "Nikola Tesla" u Obrenovcu. Odlazak delegacije Evropskog parlamenta predviđen je za subotu, 24. septembar. Interparlamentarni komitet se redovno sastaje dva puta godišnje, naizmenično u Briselu i Beogradu.

17:07 - Muslin i Bunjevčević u ParizuSelektor Srbije Slavoljub Muslin i sportski direktor FSS Goran Bunjevčević bili su učesnici seminara UEFA u Parizu, koji je okupio selektore i direktore svih nacionalnih federacija Evropske fudbalske unije."U fokusu sjajno organizovanog skupa bila je analiza minulog Evropskog prvenstva u Francuskoj. Ser Aleks Ferguson koji je šef Tehničkog tima UEFA bio je pravi domaćin seminara na kome su govorili selektor Portugalije Fernando Santoš i druge kolege.Bilo je interesantno čuti različita zapažanja i iskustva sa šampionata u Francuskoj a govornici su kasnije bili na raspolaganju svim učesnicima i strpljivo odgovarali na mnoga pitanja", preneo je utiske sa trenerskog samita u Parizu, selektor Slavoljub Muslin.

16:19 - Alivodić: Znamo šta nas čeka protiv VojvodineFudbaler Novog Pazara Enver Alivodić rekao je da njegova ekipa zna kako treba da odigra protiv Vojvodine u odloženoj utakmici prvog kola Super lige Srbije. "Namerićemo se na ozbiljnog i kvalitetnog rivala, koji ima veliki izbor igrača i mogućnost rotacije. Pokušaćemo da nametnemo svoj ritam, nećemo se braniti i nadam se povoljnom ishodu. Priželjkujem trijumf, ali najbitnije je da ne izgubimo", naveo je Alivodić. Fudbaleri Novog Pazara i Vojvodine igraju sutra od 16.30 na Gradskom stadionu utakmicu prvog kola Super lige Srbije. Ta utakmica trebalo je da se igra krajem jula u prvom kolu, ali je odložena zbog obaveza Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evropa. Vojvodina je druga u Super ligi Srbije sa 17 bodova, dok je Novi Pazar na 11. poziciji i ima devet bodova manje. Alivodić je proveo dve godine u superligašu iz Novog Sada, s kojim je 2014. godine osvojio Kup Srbije. U tom periodu postigao 18 golova i dodao 15 asistencija.

15:12 - Sipahi potpisao za BešiktašDosadašnji košarkaš Fenerbahčea Kenan Sipahi potpisao je jednogodišnji ugovor sa Bešiktašom. Sipahi ima 21 godinu, tri sezone proveo je u Tofasu da bi 2013. godine potpisao za Fenerbahče. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Karšijaki. On je prošle sezone za 31 meču domaćeg prvenstva prosečno beležio 7,6 poena, 4,2 skoka, 3,3 asistencije, dok je u Evroligi prosečno imao skor od 5,3 poena, 1,1 skok i 3,7 asistencija.

14:50 - Teri ne igra protiv LiverpulaKapiten fudbalera Čelsija Džon Teri odsustvovaće sa terena 10 dana pošto je istegao ligamente stopala, saopštio je londonski klub. Pregledima je utvrdjeno da Teri nije slomio zglob tokom prvenstvene utakmice sa Svonsijem (2:2) u nedelju, već da je istegao ligamente stopala. On se povredio u sudaru sa igračem Svonsija Lirojem Ferom u završnici meča i morao je da ostane na terenu pošto je trener Antonio Konte prethodno izvršio sve tri izmene. Teri će propustiti derbi sa Liverpulom, u petak od 21 čas na Stamford Bridžu. Očekuje se da će Terija u prvom timu zameniti David Luiz, koji se poslednjeg dana prelaznog roka vratio u Čelsi iz Pari Sen Žermena.

14:28 - Grujić: Prva sezona za učenje, ali sledeća je mojaNovi fudbaler Liverpula Marko Grujić izjavio je da će u prvoj sezoni na Enfildu strpljivo čekati šansu, uciti od starijih igrača, a da će sledeća sigurno biti njegova. "Nije mi bilo lako na pripremama, velika je razlika između Srbije i Premijer lige, ovde je fudbal na višem nivou. Sve je teže, ali trudim se i prilagođavam. Ogromna mi je čast da igram sa najboljim fudbalerima na svetu, potrudiću se da se izborim za minutažu i napredujem. Uveren sam da će sledeća sezona da bude moja i da ću pokazati sve što mogu", izjavio je Grujić. Opšrinije OVDE

14:00 - Teri nije ozbiljnije povređenKapiten fudbalera Čelsija Džon Teri odsustvovaće sa terena nekoliko dana, a ne nedelja kako se mislilo, posle lakše povrede skočnog zgloba. Pregledima je utvrđeno da Teri nije slomio zglob tokom prvenstvene utakmice sa Svonsijem (2:2) u nedelju. On se povredio u sudaru sa igračem Svonsija Lirojem Ferom u završnici meča i morao je da ostane na terenu pošto je trener Antonio Konte prethodno izvršio sve tri izmene. Teriju je otekao zglob i gotovo sigurno će propustiti derbi sa Liverpulom, u petak od 21 čas na Stamford Bridžu. Očekuje se da će Terija u prvom timu zameniti David Luiz, koji se poslednjeg dana prelaznog roka vratio u Čelsi iz Pari Sen Žermena.

13:30 - Dijuf: Džerard je bio ljubomoran na BalotelijaBivši fudbaler El-Hadži Dijuf rekao je da Mario Baloteli nije uspeo u Liverpulu zbog ljubomore Stivena Džerarda. Italijanski fudbaler je poslednjeg dana prelaznog roka prešao u Nicu, a na debiju za novi klub postigao je dva gola. "Rekao sam mu da ne ide u Liverpul. To nije klub za njega, stvari nisu mogle da idu u dobrom smeru sa Džerardom koji nikada nije imao Balotelijev talenat i zbog toga je pričao negativne stvari o njemu. Džerard je ljubomoran čovek koji ne voli ljude sa karakterom. Mario je dobra osoba koju bi trebalo saslušati. On nije momak koji će praviti probleme u svlačionici. Mnogo je laži izrečeno o Baloteliju", rekao je Dijuf i nastavio: "Džerard je bio ljubomoran i na mene kada sam 2002. godine stigao iz Lidsa. Niko nije sebičniji, ne brine ni o kome drugom osim o sebi. On bi radije da Liverpul izgubi, a da on postigne gol. Stariji fudbaleri Liverpula ga ne podnose".12:53 - Rađen potpisao za rumunsku OradeuSrpski vaterpolista Nikola Rađen, koji će se uskoro vratiti u bazen posle suspenzije zbog dopinga, postpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa rumunskom Oradeom. Trofejni vaterpolista, osvajač brojnih medalja sa reprezentacijom Srbije i dvostruki prvak Evrope, sa Partizanom i Crvenom zvezdom, sa Rumunima će ponovo igrati u Ligi šampiona, a društvo u ekipi praviće mu Gojko Pijetlović. Rađen je suspendovan pre godinu i po dana, nakon što je na utakmici Svetske lige između Španije i Srbije 17. februara 2015. godine, bio pozitivan na kokain. Svetska plivacka federacija (FINA) kaznila ga je sa četiri godine, ali je Sud za sportsku arbitražu u Lozani uvažio njegovu žalbu i prepolovio kaznu.Rađen stiče pravo da zaigra 17. februara.12:25 - Čeferin kritikovao tajni dogovor oko promena u Ligi šampionaKandidat za predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Slovenac Aleksandar Čeferin kritikovao je tajni dogovor kojim se garantuje četiri mesta u grupnoj fazi Lige šampiona za četiri najbolje evropske fudbalske lige. Predsednik Fudbalskog saveza Slovenije je izrazio nezadovoljstvo što je Uefa popustila u zahtevima moćnih klubova iz Španije, Nemačke, Engleske i Italije, zbog opasnosti od njihovog otcepljenja u Super ligu zatvorenog tipa. Prema dogovoru, Uefa je garantovala Španiji, Nemačkoj, Engleskoj i Italiji po četiri mesta u grupnoj fazi Lige šampiona od sezone 2018/2019. "To nije frustrirajuće samo za mene, već frustrura svih 55 članica... Nismo znali da se nešto dešava", rekao je Čeferin. Govoreći o Super ligi, Čeferin je rekao da će osnivanje tog takmičenja "značiti rat sa Uefom". Izbori za predsednika Uefa održaće se sutra u Atini, a osim Čeferina kandidovao se i Holanđanin Majkl van Prag.

11:45 - Dajer ostaje u TotenhemuFudbaler Totenhema Erik Dajer potpisao je novi petogodišnji ugovor, pa će u tom londonskom klubu ostati do 2021. godine. Dajer je u avgustu 2014. godine iz Sportinga iz Lisabona prešao u Totenhem, za koji je do sada odigrao 87 utakmica i postigao šest golova. "Zadovoljni smo što možemo da saopštimo da je Erik Dajer potpisao novi ugovor, do 2021. godine", saopštio je danas Totenhem na svom Tviter profilu. Dajer je za reprezentaciju Engleske debitovao prošle godine i do sada je odigrao 12 utakmica, a bio je u timu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ovog leta.

11:20 - Real počinje odbranu titule protiv SportingaFudbaleri Real Madrida sutra na svom terenu protiv Sportinga iz Lisabona počinju odbranu titule u Ligi šampiona. Osvajač 11 titula prvaka Evrope sutra od 20.45 na "Santjago Benabeu" igra protiv lisabonskog Sportinga, utakmicu prvog kola Grupe F u Ligi šampiona. Real će pokušati da postane prva ekipa koja je odbranila titulu u Ligi šampiona. Najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo će tako igrati protiv svog bivšeg kluba, za koji je nastupao od 1997. do 2003. godine. U drugoj utakmici u Grupi F Legija će od 20.45 u Varšavi igrati protiv Borusije iz Dortmunda. Fudbaleri Juventusa igraju sutra od 20.45 na svom terenu protiv aktuelnog šampiona Lige Evropa Sevilje u Grupi H. Te dve ekipe igrale su i prošle sezone u grupnoj fazi Lige šampiona. Crno-beli će pokušati da nastave niz od 17 utakmica bez poraza na domaćem terenu u evropskim takmičenjima još od aprila 2013. godine. U drugoj utakmici u Grupi H Lion će od 20.45 na svom terenu igrati protiv Dinama iz Zagreba. Engleski šampion Lester debitovaće u Ligi šampiona sutra od 20.45 u Belgiji protiv Briža. U drugoj utakmici u Grupi G od 20.45 igraju Porto i Kopenhagen. Fudbaleri Totenhema sutra od 20.45 igraju na Vembliju protiv Monaka u utakmici Grupe E, a u drugom meču u toj grupi Bajer će u Leverkzuzenu igrati protiv CSKA Moskve.

11:00 - CAS u oktobru razmatra žalbu ŠarapoveSud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) saopštio je danas da će početkom oktobra doneti odluku o žalbi ruske teniserke Marije Šarapove na kaznu od dve godine suspenzije zbog dopinga. Međunarodna teniska federacija (ITF) u junu je suspendovala petostruku gren slem šampionku i bivšu "broj 1" nakon što je u januaru tokom Australijan opena bila pozitivna na meldonijum. Ovaj lek na listi zabranjenih sredstava našao se od 1. januara, a Šarapova se u žalbi pravdala time da je previdela zabrana i greškom nastavila da ga koristi.

10:30 - Kirjos igra za Australiju u Dejvis kupuAustralijski teniser Nik Kirjos rekao je danas da je spreman i da će igrati za reprezentaciju protiv Slovačke u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Kirjos nije igrao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto je njegovo ponašanje javno kritikovala šefica olimpijskog tima Australije Kiti Čiler. Kirjos ima problema sa povredom kuka, zbog čega se pre devet dana povukao sa Ju Es opena, u trećem kolu protiv Ilje Marčenka, ali je trenirao sa australijskom reprezentacijom uoči duela sa Slovačkom za vikend u Sidneju. On je rekao da se sada mnogo bolje oseća i da misli da njegova ekipa može da ostvari dobar rezultat. "Ne bih bio ovde da ne želim da igram. Spreman sam i optimističan i verovatno igram svoj najbolji tenis", rekao je 15. teniser sveta.09:50 - Inzagi: Juventus i Bajern igraće u finalu Lige šampionaLegendarni italijanski golgeter Filipo Inzagi izjavio je da u finalu Lige šampiona očekuje duel njegovog nekadašnjeg tima Juventusa i Bajerna, koga predvodi Karlo Anćeloti, trener sa kojim je dva puta u Milanu bio prvak Evrope. "Očekujem finale Bajerna i Juventusa. Nemci su veoma jaki, imaju sjajnog trenera Anćelotija i osećam izuzetnu naklonost prema njima. Što se tiče Juventusa mislim da je konačno došla ta godina", rekao je Inzagi. Inzagi je bio šampion Evrope sa Milanom 2003. i 2007. godine, dok je sa Juventusom izgubio finale 1998. godine, od Real Madrida, kada je jedini gol postigao Predrag Mijatović. Stara dama je poslednji put bila prvak Evrope 1996, trijumfom u Rimu protiv Ajaksa na penale, uz odlučujući gol Vladimira Jugovića, a potom je izgubila tri finala - od Dortmunda 1997, Reala 1998. i Milana 2003. godine.09:15 - EP: Juniori na korak do četvrtfinalaMuška juniorska reprezentacija Srbije u drugom kolu Evropskog prvenstva u Holandiji pobedila je Italiju sa 12:3 (4:0, 3:1, 3:1, 2:1). Najraspoloženiji su bili Radojević i Radonjić sa po tri gola, a igrali su još: Filipović, Tankosić 1, Kasum 1, Japundžić 1, Toholj, Tomić, Drašović 1, Lukić 1, Janković, Velkić 1 i Belopavlović. Srbija se u utorak sastaje sa Turskom i ako trijumfuje obezbediće direktan plasman u četvrtinale Evropskog prvenstva.

09:00 - Verati: PSŽ ima visoke ciljeveFudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati rekao je da ekipa ima visoke ciljeve ove sezone, a priznao je i da dosadašnji rezultati do sada nisu na nivou očekivanja. "Imali smo dobre pripreme, počeli smo sezonu osvajanjem trofeja i sa dve pobede u Ligi jedan. Istina je da u poslednje dve utakmice stvari nisu išle baš dobro", rekao je Verati i nastavio: "Nismo imali mnogo vremena da se spremimo za Sent Etjen (1:1), ali da nismo primili gol u poslednjem minutu, ne bi se novinari pitali šta se dešava u ekipi. Ali, shvatamo da možemo da igramo bolje". PSŽ u utorak počinje i takmičenje u Ligi šampiona, što je trofej koji vlasnici kluba najviše žele. Prvi protivnik je Arsenal. "Važno je da budemo prvi u grupi, ali je realno mala razlika izmedju prvog i drugog. Ne treba, medjutim, sada razmišljati o tome, treba da se koncentrišemo na sutrašnju utakmicu. Arsenal je sjajan tim, koji zna da igra u Ligi šampiona. Imaju mnogo kvalitetnih i tehnički potkovanih igrača. Znamo da moramo da stvaramo šanse i da im otežamo igru, jer ako ne dajete 110 odsto od sebe, nećete stići daleko", rekao je Verati.

08:45 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track