BLOG UŽIVO, VIDEO: Sanderlend opstao, a Norič i Njukasl ispali iz Premijer lige
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Sanderlend opstao, a Norič i Njukasl ispali iz Premijer lige

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:20 - Konstantin bolji od BorcaKošarkaši Konstantina pobedili su u Nišu čačanski Borac sa 89:75 u drugom kolu Superlige Srbije. Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Vladimir Djordjević sa 16 poena, a dva manje postigao je Milan Milovanović. Borac je pretrpeo drugi poraz u Super ligi, a najefikasniji na utakmici protiv Konstantina bio je Aleksa Avramović sa 16 poena.

23:00 - Sanderlend opstao, a Norič i Njukasl ispali iz Premijer ligeFudbaleri Sanderlenda izborili su večeras opstanak u Premijer ligi, dok će naredne sezone, pored Aston Vile, u nižem rangu igrati Norič i Njukasl. Sanderlend je u danas u zaostaloj utakmici 30. kola šampionata Engleske na stadionu Svetlosti pobedio Everton s 3:0, pa je tako kolo pre kraja šampionata stekao nedostižna četiri boda prednosti u odnosu na Norič i Njukasl. Ekipa Sema Alardajsa posle 37 utakmica zauzima 17. mesto sa 38 bodova, dok Njukasl i Norič imaju po 34. Golove za trijumf Sanderlenda nad Evertonom postigli su Patrik van Anholt u 38. i Lamina Kone u 42. i 55. minutu. Norič je večeras u zaostaloj utakmici 35. kola pobedio Votford sa 4:2, ali im to nije bilo dovoljno za opstanak u Premijer ligi, pa će naredne sezone igrati u Čempionšipu. Votford je na gostovanju protiv Noriča poveo golom Troja Dinija u 11. minutu, ali je Norič do poluvremena stigao do preokreta pogocima Nejtana Redmonda u 15., Diumersija Mbokanija u 18. i autogolom Krejga Ketkarta. Odion Igalo je u 51. minutu smanjio na 2:3, ali je konačan rezultat i trijumf Noriču doneo Mbokani u 57. Votford posle 37 utakmica zauzima 13. mesto sa 44 boda. U takodje zaostaloj utakmici 30. kola sastali su se Liverpul i Čelsi, ali na toj utakmici nije bilo pobednika, pošto je završena 1:1. Čelsi je poveo golom Edena Azara u 32. minutu, dok je izjednačujući pogodak postigao Kristijan Benteke u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

21:40 - Dodić: I pored poraza sam ponosan na moje igračeTrener Javora Mladen Dodić rekao je večeras da je i pored poraza u finalu Kupa Srbije od Partizana ponosan na svoje igrače. "Rekao sam i pre utakmice da sam ponosan na moje igrače i moj klub, jer smo ostvarili istorijski rezultat. Ušli smo u utakmicu s dosta respekta prema njima, dok je u drugom poluvremenu to izgledalo bolje, ali smo promašili neke šanse koje smo imali... Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi, ali i Javoru na istorijskom uspehu" (plasmanu u finale), rekao je Dodić posle utakmice za televiziju Arena sport. Fudbaleri Partizana osvojili su večeras Kup Srbije, pošto su u finalnoj utakmici u Gornjem Milanovcu pobedili Javor iz Ivanjice sa 2:0 Fudbaler Javora Ivan Josović propustio je tri dobre prilike za gol. "Istina je da sam promašio tri dobre prilike, ali šta da se radi, nisam uspeo. Bojažljivo smo ušli u utakmicu, previše smo ih 'respektovali' i to nam obilo o glavu... Primili smo prvi gol iz prekida, iz našeg najjačeg oružja. Čestitam im na osvojenom trofeju", rekao je Josović. Njegov saigrač ;Milovan Milović ocenio je da je Partizan u večerašnjoj utakmici bio bolji rival. "Sve čestitke Partizanu, bili su bolji u ovoj utakmici. Vidi se da imaju teške evropske utakmice u nogama, dok je nama ovo bila prva velika utakmica... Dobili su nas na iskustvo, mada imali smo svoje šanse. Ne žalimo, jer je i ovo za nas uspeh, idemo dalje", rekao je Milović.

21:10 - Partizan pobedom nad Javorom do trofeja u Kupu SrbijeFudbaleri Partizana osvojili su večeras Kup Srbije, pošto su u finalnoj utakmici u Gornjem Milanovcu pobedili Javor iz Ivanjice sa 2:0. Partizan je poveo preko Marko Jovanović u 35. minutu na asistenciju Nemanje Mihajlovića, da bi konačan rezultat u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena postavio Dušan Vlahović. Crno-belima je ovo 13. trofej u nacionalnom kupu, dok je Javor propustio priliku da osvoji prvi trofej u 104 godine dugoj istoriji kluba. Utakmica u Gornjem Milanovcu odigrana je pred oko 4.000 navijača po teškom terenu i jakoj kiši.

20:20 - Razilaze se Čelsi i Adidas po završetku naredne sezoneFudbalski klub Čelsi i proizvodjač sportske opreme Adidas okončaće saradnju po završetku naredne sezone, šest godina pre planiranog roka, saopšteno je danas. Čelsi i Adidas su u današnjim saopštenjima naveli da je sporazumno raskinut ugovor. Adidas je od 2006. godine proizvodio sportsku opremu za londonski klub. Nemačka kompanija je u saopštenju navela da će od Čelsija dobiti nadoknadu za raniji raskid saradnje, što londonskom klubu otvara vrata da nadje novog proizvodjača sportske opreme.

19:30 - Simonović oprezan pred MetalacKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je Metalac veoma neugodan protivnik i da njegov tim mora da pristupi meču na pravi način da bi zabeležio novu pobedu u Superligi. Crveno-beli dočekuju Valjevce u četvrtak od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".“Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je pokazala svoj kvalitet i u ABA ligi i koja ako ne pristupimo utakmici na pravi način, može da bude vrlo neugodan protivnik. Doživeli su poraz na startu takmičenja u grupi od ekipe FMP-a, a znamo da su u ligu ušli sa ambicijom da se domognu polufinala Superlige”, rekao je Simonović za klupski sajt.On je naglasio da će valjevska ekipa imati veliki motiv za pobedu nakon smene trenera i pozvao navijače da u što većem broju ispune dvoranu.“Svakako da će imati i neku vrstu reakcije nakon promene trenera. Sigurno da ćemo u ovaj meč ući maksimalno, a ujedno pozivam i naše navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku u ovoj utakmici”, zaključio je Simonović.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

18:40 - Velbek devet meseci van terenaFudbaler Arsenala Dani Velbek odsustvovaće najmanje devet meseci s terena zbog povrede desnog kolena, saopštio je danas londonski klub. Ovom 25-godišnjem napadačau danas je operisano povredjeno koleno. On se ;pre tri dana u 24. minutu utakmice protiv Mančester sitija povredio, pa je morao da napusti igru. "Specijalisti su posle dodatnih pregleda utvrdili da je operacija neophodna, pošto je došlo do značajnog oštećenja hrskavice", navodi se u saopštenju Arsenala. Velbek ;se na teren vratio u februaru posle pauze od 10 meseci zbog povrede kolena koju je zaradio u aprilu prošle godine. On je od povratka na teren odigrao 15 utakmica i postigao pet golova u svim takmičenjima. "Svi u Arsenalu će pokušati da pomognu Daniju da se u potpunosti oporavi i da se što pre vrati na teren", dodaje se u saopštenju. ; Velbek zbog povrede kolena neće nastupati za Englesku na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pa se tako stvara mogućnost da poziv za nacionalni tim dobiju Teo Volkot, Endi Kerol ili Markus Rašford.

17:50 - Svonsi produžio ugovor s trenerom GvidolinomTrener fudbalera Svonsija Frančesko Gvidolin produžio je danas ugovor s tim klubom na još dve godine, pošto je uspeo da izbori opstanak u Premijer ligi. Gvidolin je na klupi ;Svonsija ;zamenio Gerija Monka, koji je još početkom decembra prošle godine dobio otkaz posle serije loših rezultata. Svonsi je bio u zoni ispadanja kada je 60-godišnji italijanski trener preuzeo ekipu. Vlasnik Svonsija Hju Dženkin rekao je da je Gvidolin "u potpunosti zaslužio šansu da nastavi dobar rad". Svonsi kolo pre kraja prvenstva Engleske zauzima 11. mesto sa 46 bodova, a za vikend će dočekati Mančester siti.

17:10 - Beluči na ĐokovićaTomas Beluči biće protivnik Novaka Đokovića u osmini finala Mastersa u Rimu.On je u drugom kolu bio bolji od Nikolasa Mahuta sa 6:4, 6:3 za sat i 23 minuta igre. Đoković je dobio svih pet prethodnih mečeva sa Brazilcem, a poslednji put su se sastali u prvom kolu Mastersa u Parizu prošle godine.

16:40 - Vest Hem: Doživotna suspenzija navijačima koji su gađali autobus JunajtedaČelnici Vest Hema javno su obećali da će svi koji su učestovali u gađanju klupskog autobusa Mančester Junajteda biti doživotno suspendovani sa mečeva."Bila je ovo izuzetna noć, puna istih takvih momenata – ispred istih takvih navijača. Devedesetdevet odsto njih ponašalo se besprekorno i tako su još jednom povećali ugled kluba. S druge strane, svesni smo da je bilo i onih koji se nisu ponašali dostojanstveno ispred Bolejn Graunda, kada je oštećen klupski autobus Mančester Junajteda. Takvo ponašanje je neprihvatiljivo, a mi ćemo svima, posle saradnje sa policijom i identifikovanja počinilaca, doživotno suspendovati sve izgrednike", navodi se u saopštenju 'Čekićara'.

15:50 - Ana Ivanović ispala u drugom kolu RimaSrpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u drugom kolu mastersa u turniru, pošto je danas izgubila od Amerikanke Kristine Mekhejl u tri seta, 6:7, 6:4, 6:1. Ivanovićeva je 16. na WTA listi, a Mekhejl 56, a danas je pobedila u meču koji je bio pun brejkova. U prvom setu bilo ih je šest, a u drugom sedam. Amerikanka je u trećem setu bila sigurnija, napravila je dva brejka i odbranila sve svoje servise da bi se plasirala u treće kolo. Kristina Mekhejl igraće u trećem kolu sa pobednicom meča Samanta Stosur-Svetlana Kuznjecova.

15:10 - Bufon i Barzalji do kraja karijere u JuventusuGolman Juventusa Đanluiđi Bufon i defanzivac Andrea Barzalji produžili su danas ugovore do 2018. godine, što praktično znači da će u redovima šampiona Italije igrati do kraja karijere. Bufon je ranije najavio da će se nakon Svetskog prvenstva 2018. godine penzionisati, pa je njegov ugovor produžen do kraja sezone 2017/18. Barzaljiju je ugovor sa Juventusom isticao na kraju sezone, pa se sa produžetkom saradnje obavezao da za crno-bele igra do 37 godine, Bufon je od dolaska iz Parme 2001. godine, upisao 579 nastupa i osvojio sedam Skudeta, jedan Kup i pet Superkupova Italije. Barzalji je sa druge strane u Torino stigao 2011. godine iz Volfzburga i do sada je odigrao 192 meča, postigao dva gola i osvojio pet titula šampiona Italije, Kup i tri Superkupa.

14:24 - Federer u osmini finala turnira u RimuŠvajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Rimu, pošto je danas u drugom kolu pobedio Aleksandra Zvereva iz Nemačke u dva seta 6:3 i 7:5. Federer je u njihovom prvom medjusobnom duelu do trijumfa došao posle sat i 27 minuta igre. Zverev je pružio dobar otopr 34-godišnjem Švajcarcu, ali je Federer ipak u oba seta u ključnim trenucima uspeo da dodje do brejka. U prvom setu Federer je rivalu uspeo da oduzme servis u šestom gemu, dok je drugi set doneo nešto više uzbudjenja. Švajcarac je na početku drugog seta napravio brejk i poveo s 2:1, ali je 19-godišnji Zverev odmah uzvratio istom merom. Federer je pri rezultatu 5:5 došao do trećeg brejka na meču, a drugog u tom setu, pa je potom sigurnim servis gemom izborio plasman u osminu finala turnira u Rimu. On će se u osmini finala sastati s Dominikom Timom iz Austrije koji je pobedio Portugalca Žoaa Sousu u dva seta - 6:3, 6:2.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

14:00 - Terzić: Tražićemo promenu sistema takmičenjaGeneralni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da će klub uputiti zahtev da se promeni sistem takmičenja u Superligi i ukine plej-of uoči kojeg se "polove" bodovi. "Takmičenje je nakaradno. Na jedan način je devalvirana energija i vreme koje se utroši posle 30 utakmica. Ccitava ideja je nesportska i učinićemo sve da se to pravilo ukine. Samo dve zemlje od 54 u Evropi igraju tako", rekao je Terzić na stadionu Rajko Mitić. Uporedo, Terzić je izrazio želju da se poveća broj stranaca u Superligi, nakon što to pravo u protokolu za meč imaju četvorica fudbalera iz inostranstva i dvojica iz bivše Jugoslavije. "Ako idemo ka Evropskoj uniji, onda bi trebalo i tih pravila da se pridržavamo. Pokrenućemo inicijativu", naveo je Terzić. On je najavio na leto dolazak tri kvalitetna stranca, čak bolja i skuplja u odnosu na prethodne dolaske. "Na putu smo da do 13. juna završimo najveći deo zacrtanog u prelaznom roku", rekao je on i dodao da nijedan standardni prvotimac neće napustiti Zvezdu pre kraja evropskih kvalifikacija. "Sigurno je da niko od najboljih igrača neće otići, osim u slučaju fantastične ponude i situacije koju trener Božović proceni. Bićemo igrački kvalitetniji nego u ovoj sezoni", poručio je Terzić i kao glavni cilj označio plasman u Ligu šampiona u naredne tri godine. Prilikom gostovanja Olimpijakosa, Terzić je razgovarao sa predsednikom Angelosom Marinakisom i otkrio da je Grk zainteresovan za ulaganje u srpski fudbal. "Da li se to odnosi na Zvezdu? Nije to pitanje za mene", zaključio je Terzić.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

13:10 - Radonjić: Maksimalno protiv MetalcaTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegovi košarkaši moraju da sutra na pravi način pristupe utakmici protiv Metalca u Super ligi, jer bi protivnik u suprotnom mogao da bude "nezgodan". "Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je pokazala svoj kvalitet i u ABA ligi, i koja može da bude vrlo neugodan protivnik ako ne pristupimo utakmici na pravi način. Doživeli su poraz na početku takmičenja u grupi od FMP-a, a znamo da su u ligu ušli sa ambicijom da se domognu polufinala Superlige", rekao je Radonjić. Metalac je posle poraza od FMP-a smenio trenera Vladimira Djokića i na njegovo mesto postavio Dragana Simeunovića. "Svakako da će imati i neku vrstu reakcije nakon promene trenera. Mi ćemo sigurno u ovaj meč ući maksimalno, a ujedno pozivam i naše navijače da dođu u što većem broju i pruže nam podršku u ovoj utakmici", rekao je Simonović. Utakmica se igra sutra od 19 časova.

12:25 - Popović: Skokovi su problem u celoj serijiTrener San Antonio Sparsa Greg Popović istakao je problem u skoku kao jedan od ključnih faktora poraza od Oklahoma Siti Tandera. Tander je drugi put u nizu slavio u Teksasu i poveo 3-2 u polufinalu Zapada NBA plej-ofa."Grešili smo, moraš da pogađaš šuteve u ovakvim mečevima, a mi smo izgubili i nekoliko skokova u poslednjoj četvrtini. Rasel Vestbruk i Enes Kanter su učestvovali u tome, to nam predstavlja problem tokom cele serije", rekao je Popović.San Antonio je imao šest poena prednosti četiri minuta pre kraja petog duela, ali je Vestbruk sa sedam poena pokrenuo preokret Tandera za pobedu 95:91, nakon kontroverzne završnice. "Nismo izgubili 30 poena razlike. Oba tima su igrala dobro. Mislim da nam ništa nije oduzeto", dodao je Popović. Šesti meč igra se u Oklahoma Sitiju u noći između četvrtka i petka, a Sparsi su samo jednom u istoriji preokrenuli 2-3, pre osam godina protiv Nju Orleansa.11:59 - Van Gal: Prekidi su krivi za poraz od Vest Hema Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal kao glavni razlog poraza svog tima od Vest Hema vidi u činjenici da je njegov tim dozvolio previše opasnih prekida."Crveni đavoli" su poraženi u zaostalom meču Premijer lige, na poslednjem meču 'Čekićara' na Apton Parku (3:2), pa će im za plasman na četvrto mesto, kvalifikacije za Ligu šampiona biti potrebno pravo čudo."Kao što sam i rekao pre meča, omogućavamo previše prekida iz kojih lako protivnik može do gola. Imamo velikih poteškoća sa prekidima. Pravimo previše faulova, pogotovo na svojoj polovini. Uvek nam je teško, a to je pogotovo vidljivo protiv tima kakav je Vest Hem jer mi imamo 'nizak' tim. Takođe, ako vodiš 2:1 moraš daleko bolje da čuvaš loptu, što mi nikako nismo radili", kaže Van Gal. Junajted sada mora da savlada Bornmut u poslednjem kolu na Old Trafordu, ali i da Mančester Siti izgubi na gostovanju Svonsi Sitiju, kako bi se našao na mestu koje vodi u elitu. "Ne mislim da nas je incident sa početka meča, kada nam je autobus zasut svim i svačim, i najmanji deo razloga našeg poraza. On više leži u činjenici da je Vest Hem konstantno pritiskao, njihovi igrači spremni su na sve kako bi pobedili, a to se moglo uvideti od prvog minuta. Ovo je bila posebna utakmica za njih, ali ako ste profesionalac morate da se nosite sa svim faktorima. Što se Lige šampiona tiče, i dalje je sve moguće, iako situacija sada nije u našim rukama, ali će biti teško jer je ovo težak mentalni udarac za nas", zaključio je Holanđanin.

Foto: AP
Foto: AP

11:19 - Sampaoli došao u Rim, preuzima Lacio?Bivši selektor fudbalske selekcije Čilea Horhe Sampaoli doputovao je danas u Rim na pregovore oko preuzimanja Lacija, prenose italijanski mediji. Kako se navodi, Sampaoli će se sastati sa predsednikom Lacija Klaudijom Lotitom i sportskim direktorom Iglijem Tareom i razgovarati oko finansijskih detalja. Argentinski stručnjak, pored ponude Rimljana, na stolu ima još poziv atinskog AEK-a, Espanjola i Valensije. Lacio je prošlog meseca otpustio trenera Stefana Piolija i umesto njega postavio, kao privremeno rešenje, Simonea Inzagija. Sampaoli je tokom karijere nikada nije radio u Evropi, dok mu je najveći uspeh titula prvaka Južne Amerike sa Čileom.

10:43 - Šimuniću uvećana kazna zbog pokliča "Za dom spremni"Nekadašnjem hrvatskom fudbalskom reprezentitvcu Josipu Šimuniću povećana je kazna na 2.000 evra zbog ustaškog povika "Za dom spremni" posle utakmice u Zagrebu protiv Islanda 2013. godine, prenosi Indeks. Visoki prekršajni sud u Zagrebu uvažio je žalbu državnog pravosuđa zbog blage kazne, posle čega je uvećana za 1.300 evra. Šimunić, koji je trenutno radi u stručnom štabu selekcije Hrvatske, sankcionisan je na osnovu Zakona o sprečavanju nereda na sportskim priredbama. On je posle utakmice sa Islandom u baražu za Svetsko prvenstvo u Brazilu uzeo mikrofon, izašao na centar stadiona Maksimir i zajedno sa gledaocima uzvikivao "Za dom spremni". FIFA ga je zbog tog incidenta suspendovala sa 10 utakmice i na taj način mu onemogućila igranje na SP, posle čega je završio karijeru.

10:11 - Pitsburg u finalu Istoka, traje kletva Predsedničkog trofejaHokejaši Pitsburga ispustili su tri gola prednosti, ali su onda u produžetku postigli gol, pobedili Vašington sa 4:3 i plasirali se u finale plej-ofa Istočne konferencije NHL lige. Vašington je bio najbolje rangirani tim u plej-ofu. Pitsburg će u finalu konferencije igrati protiv Tampa Beja.Pobednički gol postigao je centar Nik Bonino. Desno krilo Fil Kesel poslao je pas Karlu Hagelinu u slot, a Bonino je pokupio odbitak i smestio je pak u mrežu iza golmana Brejdena Holtbija, čime je okončao sezonu za osvajače Predsedničkog trofeja. Taj trofej se dodeljuje timu koji tokom sezone sakupi najviše poena, a u hokeju postoji praznoverje da postoji kletva Predsedničkog trofeja. On se dodeljuje od sredine osamdesetih, dodeljen je 28 puta, ali je samo osam njegovih osvajača iskoristilo prednost domaćeg terena i na kraju osvojilo Stenli kup. Osim toga, šest osvajača predsedničkog kupa su eliminisani u prvoj rundi plej-ofa, što je u NHL, inače, češći slučaj nego u ostalim sportovima. Pitsburg je u finalu konferencije poslednji put igrao 2013. godine i tada je izgubio od Bostona 0:4. Pingvini su vodili sa 3:0 u drugoj trećini, ali su Kepitalsi minut i po pre kraja trećine iskoristili dva igrača više i golom Ti-Džej Ošija smanjili na 3:1. U poslednjoj deonici, Džastin Vilijams je smanjio na 3:2, na 7:23 u trećini. Pitsburgu su posle toga svirane tri kazne za zadržavanje igre, tako da je Vašington ponovo imao situaciju pet na tri, što je iskoristio defanzivac Džon Karlson za 3:3. Defanzivac Ijan Kol rekao je da je kapiten Sidni Krozbi održao govor saigračima pre produžetka i da im je to pomoglo. Plej-of u Zapadnoj konferenciji je vrlo uzbudljiv, pošto je u oba polufinala, Dalas-Sent Luis i Nešvil-San Hose, trenutno po 3:3 u seriji.

09:36 - Đokić smenjen, Simeunović novi trener MetalcaKošarkaški klub Metalac iz Valjeva smenio je trenera Vladimira Djokića i na njegovo mesto postavio Dragana Simeunovića. Djokić je dobio otkaz posle poraza na svom parketu od FMP Železnika (84:80) u prvom kolu Superlige Srbije, a ekipu je preuzeo dosadašnjeg trenera juniorskog tima Metalca. Djokić, koji je bio trener Metalca od marta 2014. godine, ove sezone u ABA ligi završio je na 11. mestu sa skorom 10-16.

09:14 - Lester nudi novi ugovor RanijerijuUprava Lestera ponudiće novi ugovor menadžeru Klaudiju Ranijeriju posle senzacionalnog osvajanje titule Premijer lige. Italijanski stručnjak doneo je "lisicama" prvu titulu šampiona Engleske u istoriji kluba, a čelnici Lestera imaju nameru da učvrste njegovu poziciju iako mu ugovor ističe za dve godine. "Na kraju sezone dogovorićemo se sa Klaudijom. Nije u redu sada da pričamo o tome jer traje prvenstvo, a kada pričamo nas dvoje uglavnom su to dugi razgovori. Volim kada su ljudi zadovoljni i uživaju na poslu", rekao je potpredsednik kluba Ajivat Srivadhanaprabha, a prenosi Skaj Sport. Lester želi da "blindira" Ranijerija nakon što se u poslednje vreme povezuje sa reprezentacijom Italije, što je potvrdio i predsednik tamošnjeg Saveza Karlo Tavekio. Pored toga, čelnici planiraju da ostave kompletnu šampionsku generaciju, uključujući i najveće zvezde Rijada Mareza i Džejmija Vardija, iako su brojni evropski klubovi pokazali interesovanje.

08:37 - Vestbruk nezaustavljiv, Oklahoma povela 3:2Košarkaši Oklahome pobedili su rano jutros u gostima San Antonio sa 95:91 i tako poveli sa 3:2 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Tander je do pobede nosio sjajni Rasel Vestbruk, koji je meč završio sa 35 poena, 11 skokova i devet asistencija. Kevin Durent dodao je 23 poena za pobednike. On je zapečatio pobedu 6,3 sekunde pre kraja, kada je ušao na polaganje a Lamarkus Oldridž ga je faulirao. Pre toga je Kavaj Lenard pokušao namerno da ga faulira, ali sudija nije ništa svirao.San Antonio je četiri minuta pre kraja vodio 88:82, i tada je Vestbruk preuzeo stvari u svoje ruke. Do kraja meča postigao je sedam poena, dva skoka i asistenciju. San Antonio je predvodio Lenard sa 26 poena, šest skokova i četiri asistencije. Dok su Deni Grin i Lamarkus Oldridž postigli po 20 poena. Srpski reprezentativac Boban Marjanović nije ulazio u igru.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja