BLOG UŽIVO, VIDEO: Kin ne dolazi u Beograd, oprašta se od reprezentacije
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Kin ne dolazi u Beograd, oprašta se od reprezentacije

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Dinamo u Ligi šampionaFudbaleri Mančester sitija, Borusije iz Menhengladbaha, Rostova, Kopenhagena i zagrebačkog Dinama plasirali su se večeras u Ligu šampiona. Mančester siti je na svom terenu pobedio Steauu sa 1:0 u revanš meču baraža za Ligu šampiona i tako je ukupnim rezultatom 6:0 izborio plasman u najelitnije evropsko takmičenje. Borusija iz Menhengladbaha je, posle pobede od 3:1 u prvoj utakmici, ponovo bila ubedljiva protiv Jang Bojsa, pošto je večeras slavila sa 6:1. Ruski Rostov je sa 4:1 pobedio Ajaks. U prvom meču rezultat je bio 1:1. U Ligu šampiona plasirao se i Kopenhagen, koji je večeras u gostima odigrao nerešeno 1:1 sa APOEL-om. Danski klub je u prvom meču pobedio sa 1:0. Zagrebački Dinamo je u gostima, posle produžetaka, pobedio Salcburg sa 2:1. Salcburg je poveo u 22. minuti golom Valentina Lacara, dok je izjednačenje Dinamu doneo Fernandes u 87. minutu. Pošto je i prvi meč u Zagrebu završen istim rezultatom otišlo se u produžetke, a pobednički gol postigao je Soudani El Arbi u 95. minutu.

23:00 - Cvetkovski deveto pojačanje MZTJuniorski košarkaški reprezentativac Makedonije Andrej Cvetkovski potpisao je dvogodišnji ugovor sa MZT Skoplje. Kako je saopštio taj klub, od devetnaestogodišnjeg Cvetkovskog se očekuje da bude pomoć na bekovskoj poziciji, s obzirom na veliki broj utakmica koji MZT očekuje u ABA ligi i Evrokupu. Mladi bek, visok 190 centimatera, je prošle sezone igrao za Rabotnički, a ugovor sa MZT predstavlja povratak u makedonski klub, u kome je prošao omladinske kategorije. On je član juniorske košarkaške reprezenzacije Makedonije, a bio je deo kadetske i juniorske nacionalne selekcije. Cvetkovski je deveti košarkaš koji je MZT Skoplje angažovao u letnjem prelaznom roku.

22:10 - Đurđević: Jedva čekam da debitujem za crno-beleFudbaler Partizana Uroš Djurdjević rekao je danas da jedva čeka debi u crno-belom dresu i dodao da se nada da će to biti predstjećeg vikenda protiv Rada. "Osećam se fenomenalno i jedva čekam da debitujem, nadam se da će to biti baš ovog vikenda protiv mog bivšeg kluba (Rada). Gorim od želje da istrčim na teren. Odmah posle potpisivanju ugovora i promocije priključio sam se saigračima u Zemunelu i nastavio normalno da treniram. Radim sa ekipom jer nisam prekidao rad tokom leta, tako da sam u treningu. Na stručnom štabu je da odluči koliko sam spreman", rekao je Djurdjević za sajt kluba.

20:40 - Federer se sprema za Australijan openŠvajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da mu je cilj da potpuno spreman dočeka Australijan open. Federer je zbog povrede van terena od kraja jula, a poslednji meč odigrao je u polufinalu Vimbldona protiv Miloša Raonića. "Spremam se za Australijan open. Dobro mi ide... Nikad nisam mogao ni da zamislim ovakvu godinu. Naučio sam puno ove godine", rekao je Federer u Njujorku gde je najavljen novi turnir, Lejver kup. Švajcarac je propustio Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a neće biti u situaciji da se bori za šestu titulu na Otvorenom prvenstvu SAD. "Bolno je biti u Njujorku, bilo je bolno i tokom Igara u Riju jer ja volim da se takmičim... Bilo je teško doneti odluku i propustiti Rio, Ju Es Open, završni masters turnir... Ali, na kraju ispadne da je odluka vrlo jednostavna jer je zdravlje najvažnije", rekao je Federer.

19:55 - Hamiltonu preti 20 mesta kazne u BelgijiBritanac Luis Hamilton mogao bi da bude kažnjen zbog kršenja pravila pred Veliku nagradu Belgije. Sudbina vozača Mercedes Benca biće poznata u četvrtak, preti mu najmanje deset, a možda i 20 mesta kazne na startu trke. Ukoliko se dokaže da je kriv, to će najviše odgovorati Niku Rozbergu koji ima samo 19 bodova manje od timskog kolege u generalnom poretku šampionata. Trostruki šampion je pred VN Belgije optužen da je zamenio više delova za svog bolida nego što je to dozvoljeno. Trka na stazi Spa-Frankošam na programu je 28. avgusta i do tada će biti poznata situacija Luisa Hamiltona.

19:30 - Kin ne dolazi u Beograd, oprašta se od reprezentacijeFudbaler Robi Kin rekao je danas da će mu prijateljska utakmica protiv Omana biti poslednja u dresu reprezentacije Irske.Kin je ranije danas uvršten na spisak kako za utakmicu protiv Omana 31. avgusta, tako i za meč protiv Srbije 5. septembra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.On je, medjutim, nešto kasnije saopštio da posle meča s Omanom stavlja tačku na reprezentativnu karijeru."Ovo je bilo divno putovanje za mene. Igrao sam za reprezentaciju više od 18 godina od kako sam debitovao 1998. godine", rekao je Kin."Uživao sam u svemu. Takodje, bila je velika čast i za mene i moju porodicu što sam imao priliku da kao kapiten predvodim svoju reprezentaciju više od 10 godina. Kao dečak koji je odrastao igrajući fudbal na ulicama Dablina nisam mogao ni da zamislim gde će me život odvesti. To je nadmašilo i moja najludja očekivanja", dodao je fudbaler LA Galaksija.Robi Kin (36) je za reprezentaciju Irske odigrao 145 utakmica i postigao 67 golova.On je u karijeri, izmedju ostalog, igrao za Vulverhempton, Koventri, Inter, Lids, Totenhem i Liverpul.

18:30 - Janmat prešao u VotfordDosadašnji fudbaler Njukasla Daril Janmat potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Votfordom. Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni, ali britanski mediji navode da je Votford za holandskog fudbalera platio 7,5 miliona funti. "Zaista mi je drago što sam ovde, za mene je ovo nova avantura. Bio sam veoma zadovoljan kada je Votford pokazao interesovanje za mene, jer sam želeo da igram u Premijer ligi", rekao je Janmat za sajt Votforda. Janmat je podsetio je Njukasl prošle sezone tri puta izgubio od Votforda. "Imali su dobru sezonu, nadam se da ćemo je ponoviti ove godine. Klub je pokazao veliku ambiciju, želi da se poboljša i ja želim da budem deo toga", kazao je Janmat. Janmat je u Njukasl, koji je prošle sezone ispao iz Premijer lige, došao jula 2014. godine iz Fejnorda. Za Njukasl je odigrao 77 utakmica u svim takmičenjima. Za reprezentaciju Holandije je do sada odigrao 27 utakmica.

18:08 - Federer i Nadal će igrati dubl na premijernom Lejver kupuŠvajcarski i španski teniseri Rodžer Federer i Rafael Nadal igraće zajedno u dublu na premijernom Lejver kupu sledeće godine, saopšteno je danas.Federer i Nadal su se obavezali da će nastupiti na prvom izdanju Lejver kupa na kojem će evropski teniseri igrati protiv ostatka sveta.Danas su saopštena i imena kapitena, pa će tako selekciju Evrope i ostatka sveta predvoditi nekadašnji veliki rivali na terenu - Bjorn Borg i Džon Mekinro.Nazvan po velikanu australijskog tenisa Rodu Lejveru, prvi Lejver kup održaće se od 22. do 24. septembra 2017. godine u Pragu.

17:20 - Skopski Karpoš sokoli ozvaničili učešće u košarkaškoj ABA ligiSkopski košarkaški klub "Karpoš sokoli" je i zvanično postao deo regionalne ABA lige. "Sokoli" su drugi makedonski tim, pored šampiona MZT Skoplje, koji će naredne sezone učestvovati u Jadranskoj ligi. Predstavnici te regionalne košarkaške lige i makedonskog kluba su ugovor ozvaničili u Kabinetu gradonačelnika skopske opštine Karpoš.Košarkaški klub "Karpoš sokoli", drugoplasirani tim u regularnom delu Lige Makedonije, poziv za učestvovanje u ABA ligi je dobio nakon odustajanja nekih timova. Prvu utakmicu u ABA ligi odigraće 1. oktobra protiv slovenačke Krke u gostima. Osim u regionalnoj Jadranskoj ligi "Karpoš sokoli" će naredne sezone prvi put učestvovati i u balkanskoj BIBL ligi.

17:05 - Košarkaš Andrej Cvetkovski potpisao za MZT SkopljeJuniorski košarkaški reprezentativac Makedonije Andrej Cvetkovski potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa MZT Skoplje.Kako je saopštio taj klub, od devetnaestogodišnjeg Cvetkovskog se očekuje da bude pomoć na bekovskoj poziciji, s obzirom na veliki broj utakmica koji MZT očekuje u ABA ligi i Evrokupu.Mladi bek, visok 190 centimatera, je prošle sezone igrao za Rabotnički, a ugovor sa MZT predstavlja povratak u makedonski klub, u kome je prošao omladinske kategorije. On je član juniorske košarkaške reprezenzacije Makedonije, a bio je deo kadetske i juniorske nacionalne selekcije.Cvetkovski je deveti košarkaš koji je MZT Skoplje angažovao u letnjem prelaznom roku.Prethodno je doveo holandskog reprezentativca Šarlona Klofa, Amerikance Džoša Skota, Džeremaju Mejsija i Ksavijera Temsa, srpske košarkaše Djordja Drenovca i Uroša Lučića, kao i svog nekadašnjeg igrača Marka Simonovskog. Pod ugovorom ima i mlade makedonske reprezentivce Ljubomira Mladenovskog i Adema Mekića. ;16:44 - Turnir u tenisu glavom za vikend na novosadskom ŠtranduJubilarni, 30. po redu, turnir u tenisu glavom, ili u "glavometu" kako se još naziva, održaće se od petka, 25. avgusta do nedelje, 28. avgusta na pesku novosadske plaže Štrand, najavili su danas organizatori.Od pre 19 godina ovaj turnir je memorijalni, u znak sećanja na tragično nastradalog Vladimira Franciškovića, jednog od najboljih igrača tenisa glavom.Takmičari će biti rasporedjeni u četiri starosne kategorije, a za najbolje u svim kategorijama "Adidas" je obezbedio nagrade.Tenis glavom ili glavomet igra se u parovima, dvojica protiv dvojice igrača, a suština je da lopta na protivničku polovinu može da se prebaci samo glavom.

16:31 - Američki plivač se izvinio zbog incidenata u RijuAmerički plivač Džejms Fejgen izvinio se danas zbog "ozbiljne smetnje" koju je izazvao sa još trojicom plivača reprezentacije tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, kada su medijima prijavili da su opljačkani, rekavši da je izostavio činjenice u izjavi policiji."Izostavio sam činjenice da smo urinirali iza zgrade i da je Rajan Lokti slomio uramljeni poster na zidu", naveo je Fejgen u izjavi objavljenoj na sajtu njegovog advokata u Ostinu, Teksasu. Fejgen je 19. avgusta platio 10.800 dolara kako bi mu bilo dozvoljeno da napusti Rio de Žaneiro posle velikog skandala u kome je učestvovao sa još trojicom američkih plivačkih reprezentativaca.Višestruki osvajač olimpijskih medalja Rajan Lokti rekao je da su on i njegovi drugovi iz tima bili opljačkani prilikom povratka u olimpijsko selo u Riju. Njihov taksi zaustavila je grupa pljačkaša, a navodno jedan od njih imao je policijsku značku, pa su im uz pretnju pištoljem oduzeli novčanike. Plivači tada nisu prijavili incident policiji, koja je pokrenula istragu tek kada je iz medija saznala šta se dogodilo.Brazilska policija saopštila je 18. avgusta da je Lokti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD nekoliko puta menjao priču o tome šta se desilo. Brazilska policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila. Kako je navedeno američki plivači su bili pod uticajem alkohola i demolirali su toalet na benzinskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli. "Pošteno sam platio taksisti, a kada sam hteo da odem, muškarac je uperio pištolj u mene i ostalu trojicu plivača i na portuglaskom nam naredio da sednemo. To je bilo prvi put da je neko uperio pištolj u mene i bio sam prestravljen. Bilo je očigledno da nam traži novac, ali nisam bio siguran da li je to bilo povezano sa dešavanjima na benzinskoj pumpi", rekao je Fejgen, koji je u Riju osvojio zlatnu medalju u štafeti 4 x 100 metara slobodnim stilom.Lokti je u ponedeljak priznao da je preuveličao priču o pljački.

16:01 - Stojković potpisao dvogodišnji ugovor sa Notingem ForestomGolman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković potpisao je dvogodišnji ugovor sa Notingem Forestom. To zapravo predstavlja njegov povratak na Ostrvu, jer je 2010. bio član Vigana.Notingem Forest je dvostruki uzastopni prvak Evrope s početka 80-ih godina prošlog veka, a trenutno se takmiči u engleskom Čempionšipu. Stojković je završio dvogodišnju odiseju u Makabiju iz Haife i otvorio novo poglavlje u karijeri.On je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a preko pozajmica u Leotaru i Zemunu vratio se među crveno-bele i postao prvi golman. Potom je branio za Nant, Vitese, Sporting iz Lisabona, Hetafe i Vigan, pre nego što je 2010. godine podigao veliku buru prelaskom u Partizan. Kasnije je kratko branio za grčki Ergotelis. Stojković je za Srbiju branio na 68 utakmica, što je rekord među golmanima, a bio je prvi čuvar mreže na Mundijalu u Južnoj Africi.

15:34 - Venger priznao da se plaši penzijeTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger priznao je danas da se plaši dana kada će morati da ode u penziju.Venger (66) će u oktobru proslaviti 20 godina otkako je postao trener Arsenala, a ugovor sa "tobdžijama" ističe mu za godinu dana."Fudbal je bio moj život i iskreno, plašim se tog dana. Što duže čekam biće mi teže da izgubim zavisnost (za fudbalom)", naveo je Venger u knjizi "Game Changers", preneo je Skaj Sports."Kada se Aleks (Ferguson) povukao i kada smo igrali protiv njegovog bivšeg kluba Mančester junajteda, on me je pozvao da dodjem na piće. Tada sam ga pitao da li mu nedostaje posao, a on je odgovorio: 'Ne, uopšte'. Ja to nisam mogao da razumem. To je praznina u tvom životu, pogotovo što si ceo svoj život čekao na narednu utakmicu i pokušavao da pobediš", rekao je on.; Navijači Arsenala su prethodnih sezona kritikovali Vengera jer nije mnogo ulagao u transfere, u poredjenju sa velikim rivalima iz Premijer lige.U nekoliko utakmica u prošloj sezoni navijači su tražili Vengerovu ostavku, a francuski trener ostao je štedljiv i u ovogodišnjem prelaznom roku.Arsenal je ovog leta doveo samo jedno zvučno pojačanje, Granita Džaku iz Borusije Menhengladbah, ali bi Venger mogao da kupi još nekog igrača do kraja prelaznog roka, pošto ima mnogo problema sa povredjenim igračima.Povredjeni su defanzivci Per Mertezaker i Gabrijel Paulista, pa je Venger pokušao da dovede beka Valensije Škodrana Mustafija, ali su pregovori "zapeli".Arsenal je u prva dva kola Premijer lige osvojio bod i zauzima 13. mesto na tabeli.

15:04 - Švajnštajger: Junajted moj poslednji klub u EvropiDosadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Bastijan Švajnštajger, na koga novi menadžer Mancester Junajteda Žoze Murinjo ne računa, demantovao je spekulacije o prelasku u Tursku ili Italiju i poručio da njegov sledeći klub neće biti iz Evrope."Junajted će biti moj poslednji klub u Evropi, poštujem ostale, ali samo je Mančester mogao da me natera da odem iz Bajerna. Ako budem potreban biću spreman da pomognem ekipi i to je sve što mogu da kažem o trenutnoj situaciji", napisao je Švajnštajger na Tviteru i zahvalio se navijačima na podršci.Švajnštajger je prošlog leta stigao iz Bajerna na Old Traford, ali zbog povreda nije mnogo igrao.

14:44 - Mega u subotu predstavlja tim na plaži u Sremskoj MitroviciKošakaški klub Mega Leks predstaviće u subotu 27. avgusta na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici tim i nove boje kluba za predstojeću sezonu 2016/2017. Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Mega će i treću takmičarsku sezonu najaviti u gradu u kome je postigla najveće uspehe u istoriji kluba. Početak programa na plaži u Sremskoj Mitrovici zakazan je za 15 sati, kada će okupljeni moći da se zabave uz muziku i poklone iznenađenja. Dolazak igrača i stručnog štaba najavljen je za 16.45, kada će biti predstavljena ekipa i novi dres kluba za predstojeću sezonu. Generalni menadžer Mega Leksa Goran Ćakić rekao je da je veoma zadovoljan što će klub i u narednoj sezoni kao domaćin igrati u Sremskoj Mitrovici. "Ostvarili smo sjajnu saradnju uz odličnu podršku publike i očekujemo da se to podigne na viši nivo u narednoj sezoni. Promocija tima na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici zakazana je za 27. avgust uz niz iznenađenja, a generalnu probu pred početak sezone imaćemo 24. septembra u hali PSC Pinki protiv Lukoila", izjavio je Ćakić. Kapiten tima Rade Zagorac pozvao je navijače da dođu na promociju tima. "Želeo bih da izrazim zadovoljstvo ostankom tima u Sremskoj Mitrovici koja je postala naš dom i gde smo uz sjajnu podršku sa tribina dobili veliki broj utakmica prošle sezone. Radujem se novim susretima i pozivam Mitrovčane da u što većem broju dodju na promociju i upoznaju se sa našim novim timom", rekao je Zagorac. Mega Leks će u prvom kolu ABA lige 1. oktobra igrati kao domaćin protiv Olimpije.

14:01 - Minut ćutanja za poginule u zemljotresu uoči fudbalskih utakmica u ItalijiPre početka predstojećih utakmica u italijanskim fudbalskim ligama biće održan minut ćutanja za poginule u zemljotresu koji je noćas pogodio centralni deo zemlje. U saopštenju Fudbalskog saveza Italije navodi se da će sve reprezentativne selekcije u predstojećim utakmicama nositi crni flor, "u znak solidarnosti u vreme velikog bola za celu zemlju". Italijanska služba civilne zaštite saopštila je da je najmanje 37 ljudi poginulo u zemljotresu. Utakmice Serije A i Serije B igraće se u subotu i nedelju, a reprezentacija Italije igraće 1. septembra u Bariju prijateljsku utakmicu sa Francuskom. Zemljotres magnitude 6,2 pogodio je centralnu Italiju i do temelja porušio zgrade u nekoliko gradova dok su stanovnici spavali. Posle prvog udara zabeleženo je 39 potresa magnitute i do 5,1. Epicentar je bio 10 kilometara jugoistočno od grada Norče i 150 kilometara severoistočno od Rima.

13:23 - Liverpul i Everton odustali od dovodjenja HartaGolman Mančester sitija Džo Hart neće preći u Liverpul ili Everton, pošto su ta dva fudbalska kluba iz Liverpula odustala od transfera, preneli su britanski mediji. Dejli Mejl preneo je da Liverpul najverovatnije neće poslati ponudu Sitiju do kraja prelaznog roka za dvadesetdevetogodišnjeg Harta pošto je zadovoljan svojim golmanima. Taj list preneo je da trener "crvenih" Jirgen Klop nije razmatrao dovodjenje Harta pre poraza od Barnlija 0:2 prošlog vikenda. List je naveo da je Hart ljut na upravu Sitija pošto njemu i njegovom agentu nije dala dovoljno vremena da pronadju novi klub. On, navodno, veruje da je novi trener Pep Gvardiola odlučio da ga izbaci iz prvog tima još na kraju prošle sezone, a da ga klub nije ranije stavio na transfer listu zbog straha od visokih cena za golmane na tržištu. List Dejli Ekspres naveo je da Hart neće preći u Everton, koji se "distancirao" od reprezentativnog golmana. Klub sa Gudisona želeo je da dovede Harta na pozajmicu, ali ne želi da mu plaća 180.000 dolara nedeljnu platu. Španski mediji preneli su da je i Sevilja odustala od dovodjenja Harta. Hart je u obe ovosezonske utakmice u Premijer ligi bio na klupi, a branio je Vili Kabaljero. Siti je blizu dovodjenja golmana Barselone Klaudija Brava, pa će Hart postati treći golman. Selektor Engleske Sem Alardajs rekao je nedavno da je zabrinut zbog situacije u kojoj se Hart nalazi, ali da će biti u ekipi za utakmicu sa Slovačkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, početkom meseca.

13:00 - Ronaldo: Prošla sezona bila je najbolja u mojoj karijeriFudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da mu je prošla sezona bila najbolja u karijeri, pošto je osvojio Ligu šampiona sa klubom i Evropsko prvenstva sa reprezentacijom Portugala. "To je bila sezona u kojoj je bilo po malo od svega. Nismo dobro počeli, odnosno nismo počeli onako kako smo hteli, ali na kraju se sve dobro završilo. Mislim da su se dolaskom (Zinedina) Zidana u Real, mnoge stvari u ekipi popravile. Uspeli smo da osvojimo Ligu šampiona, a ja sam bio najbolji strelac, pa mi je to bila jedna od najboljih sezona u karijeri", rekao je Ronaldo za World Soccer. Ronaldo je jedan od kandidata za najboljeg igrača Evrope za prošlu sezonu, a nominovani su i njegov saigrač Garet Bejl i napadač Atletiko Madrida Antoan Grizman. "U pogledu osvajanja trofeja, prošla sezona je bila sigurno najbolja u mojoj karijeri. Posle osvajanja Lige šampiona, osvajanjem Evropskog prvenstva sa Portugalom završio sam izuzetnu godinu. Što se tiče trofeja, nisam imao bolju sezonu. Uspeli smo da osvojimo dva najvažnija trofeja", rekao je Ronaldo.

12:41 - Predsednik Rome: Sudija je bio odvratanPredsednik fudbalskog kluba Roma Džejms Palota rekao je da je sudija bio "odvratan", u revanš utakmici baraža za Ligu šampiona protiv Porta, u kojoj je njegova ekipa izgubila sa 0:3. Roma je sinoć na svom terenu izgubila sa 0:3 od Porta u revanš utakmici baraža za Ligu šampiona, u prvom meču bilo je 1:1, pa će rimski klub ove sezone igrati u grupnoj fazi Lige Evropa. Pri rezultatu 0:1, Romi su isključeni igrači Danijele De Rosi i Emerson, što je Porto iskoristio i lako došao do pobede. Trener rimskog kluba Lučano Spaleti rekao je posle meča da njegova ekipa nije bila disciplinovana, ali je predsednik kluba oštro kritikovao sudiju Simona Marćinaka. "On je bio odvratan. Upropastio je utakmicu. Kako možete da očekujete da ekipa igra, kada ima desetoricu ili devetoricu igrača", rekao je Palota. Palota je dodao da niko u ekipi neće snositi posledice, ali je ponovio da je izuzetno razočaran sudijom.

12:15 - Dragović prešao u LeverkuzenAustrijski reprezentativac srpskog porekla Aleksandar Dragović prešao je iz ukrajinskog Dinama u nemački Bajern iz Levekuzena, prenose austrijski mediji. Jedan od najboljih odbrambenih fudbalera Evrope potpisao je petogodišnji ugovor sa poznatim nemačkim timom. Taj ugovor je, kako prenosi austrijska štampa, vredan 20 miliona evra. Dragoviću se ostvarila i želja da već u ovoj sezoni igra u Ligi šampiona, pošto je njegov novi klub izborio direktan plasman, osvojivši treće mesto u nemačkoj Bundesligi prošle sezone.

11:45 - Novih 11 pozitivnih doping slučajeva medju dizačima tegovaMeđunarodna federacija dizanja tegova (IWF) saopštila je da je posle ponovljenih testiranja doping uzoraka sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, pronađeno novih 11 pozitivnih rezultata, većinom osvajača medalja na tom takmičenju. Kako se navodi, među pozitivnima su tri osvajačice zlatnih medalja iz Kine Cao Lei, Lju Čanhong i Čen Sjesja, a svih 11 dizača tegova je privremeno suspendovano dok traje istraga. Tri Kineskinje si bile pozitivne na hormon rasta, dok je Lju bila pozitivna i na stimulant sibutramin. Ostalih osam suspovanih dizača tegova, medju kojima je i svetski rekorder Andrej Ribakov iz Belorusije, osvajač srebrne medalje u Pekingu, bili su pozitivni na razne anaboličke steroide. Medju suspendovanima su osvajači medalja Anastasija Novikova iz Belorusije, Marija Graboveckaja i Irina Nekrasova iz Kazanstana, ruski takmičari Hadžimurat Akajev i Dmitrij Lapikov i Ukrajinke Natalija Davidova i Olga Korobka. Ponovljena testiranja doping uzoraka sa Igara u Pekingu i Londonu su deo borbe protiv dopinga koju predvodi Međunarodni olimpijski komitet. Na tek završenim Igrama u Riju dizanje tegova je ponovo bilo u centru pažnje zbog dopinga, pošto je Kirgistancu Izatu Artukovu oduzeta bronza.

11:05 - Niš nagradjuje svoje olimpijce sa po 50.000 dinaraVeće grada Niša donelo je odluku da niške sportiste koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nagradi sa po 50.000 dinara. Nagradu iz budžeta grada dobiće vaterpolista Sava Ranđelović, košarkaš Stefan Jović, atletičar Nenad Filipović, košarkaški trener Dragan Ratković i džudo trener Nikola Milošević, rekao je gradski većnik Branislav Kačar. On je podsetio da će večeras u 19.30 ispred Gradske kuće biti organizovan svečani doček niških olimpijaca. Kačar je istakao da će se na balkonu Gradske kuće naći i učenici srednjih škola u Nišu koji su osvajali medalje na različitim naučnim olimpijadama. Predstavnici grada pozvali su Nišlije da večeras u što većem broju prisustvuju ovom slavlju.

10:42 - Paločević: Bez pritiska protiv AZ AlkmaraFudbaler Vojvodine Aleksandar Paločević rekao je da njegova ekipa bez pritiska dočekuje utakmicu protiv AZ Alkmara u baražu za Ligu Evropa, gde će pokušati da nadoknadi zaostatak od tri gola iz prvog meča. Fudbaleri Vojvodine otputovali su u Holandiju, gde će sutra od 20 časova igrati protiv AZ Alkmara revanš utakmicu baraža za Ligu Evropa. AZ je prošlog četvrtka u Novom Sadu pobedio sa 3:0. "Dok se igra uvek ima nade, sve zavisi kako počnemo utakmicu. Nemamo pritisak, oni imaju rezultat. Biće nam teško da nadoknadimo zaostatak, ali u dobroj smo formi i dobroj seriji, idemo rasterećeno da se nadigravamo. Sve bi bilo drugačije da smo u prvom meču poveli iz stopostotnih prilika koje smo imali. Oni su iskoristili svoje šanse, dali nam golove, a to u stvari nisu bile ni šanse, nego prilike posle polukontre i kontre. Da neko nije gledao pomislio bi da su nas razbili, ali nije bilo tako. Parirali smo im i bili bolji protivnik u polju, idemo tamo možda se i okrene sreća", rekao je Paločević novinarima na aerodromu "Nikola Tesla". Zbog povreda u Holandiji neće biti Nikole Trujića i Uroša Stamenića. Pobednik dvomeča plasiraće se u grupnu fazu Lige Evropa.

09:33 - Troicki odlično startovao na turniru u Vinston-SalemuViktor Troicki je na startu tunrira u Vinston-Salemu savladao Kajla Edmunda iz Velike Britanije 6:3, 7:5 Troicki će u trećem kolu igrati protiv šestog nosioca, Sema Kverija. Amerikanac koji je eliminisao Giljerma Garsija-Lopeza. Troicki je eliminisao Edmunda posle 70 minuta igre. U prvom setu je napravio rani brejk za 2:1, a onda na servis rivala stavio tačku na set pošto je iskoristio treću set loptu. Potom je Edmundo zaigrao odlučnije, pa je prvi stigao do brejka za 2:1. Međutim, nije uspeo da ga sačuva jer je srpski teniser odmah uzvratio ribrejkom, a onda još jednom protivniku uzeo servis gem za 7:5 u drugom setu i 2:0 u meču.

08:02 - Više od 20.000 ljudi dočekalo srpske olimpijce u BeograduViše od 20.000 ljudi dočekalo je u Beogradu osvajače medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru uz povike "šampioni", dok su im sportisti zahvalili na velikoj podršci. Prisutni na platou ispred Skupštine Srbije su uzvikivali "Srbija", dok su najveće ovacije dobili vaterpolisti, kojima je publika skandirala "Osvojili ste sve". Sportisti i okupljeni su po završetku pojedinačnog predstavljanja otpevali himnu Srbije. Zlatnu medalju osvojili su vaterpolisti i rvač Davor Štefanek, srebrnu reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, odbojkašice, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić i košarkaši, a bronzanu atletičarka Ivana Španović i košarkašice. Kapiten vaterpolista Živko Gocić rekao je da srpski narod treba da bude ponosan na svoje sportiste. "Budite ponosni na ovo što stoji na bini. Ja sam najponosniji čovek na svetu što mogu da budem kapiten ovakvoj reprezentaciji i deo ovog tima", rekao je Gocić. Olimpijski šampion u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 66 kilograma Davor Štefanek kazao je da je ispunio obećanje pošto je drugi put dočekan, nakon osvajanje titule svetskog prvaka pre dve godine. "Vidimo se posle Rija. Ja sam svoj deo ispunio, vi ste svoj, i ovde sam. Čestitam celom srpskom timu, vratili smo se sa osam medalja, svaka čast. Vidimo se u Tokiju, a dalje, šta bude biće. Živela Srbija", kazao je Štefanek. Selektor košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je srećan što je na bini sa elitom srpskog sporta. "Pre 12 godina sam bio ovde u njihovim patikama. Sada sam mnogo više počastvovan i srećan što iza mene stoje ovakvi šampioni. Veliko hvala eliti srpskog sporta, koja igra za mladu elitu Srbije", rekao je Đorđević. Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da je njegov tim sve vreme boravka u Riju osećao podršku. "Sve vreme boravka u Riju smo osećali veliku podršku koju nam pružate. Bilo je mnogo lakše ratovati na terenu kada znamo ko stoji iza nas. Medalja je bila ogromna želja, ali je ovo bio naš san. Hvala vam što smo dosanjali naše snove", rekao je Terzić. Kapiten odbojkašica Maja Ognjenović kazala je da se nada da neće zaplakati i da se neće onesvestiti pred publikom. "Hvala svima na neprospavanim noćima, energiji i ljubavi koju ste nam pružili. Nadam se da smo vas bar malo usrećili", navela je ona. Tijana Bogdanović je zahvalila na podršci i istakla da je neverovatan osećaj stajati pred toliko ljudi. Ona je pozvala prisutne da pozdrave i njenog trenera Dragana Jovića i osvajačicu zlatne medalje iz Londona od pre četiri godine Milicu Mandić, koji su joj bili velika podrška. Marko Tomićević i Milenko Zorić su rekli da su mnogo puta zamišljali doček i da je on bolji od dodele medalja u Riju. "Tamo smo se osećali kao da smo osvojili srebro, a ovde se osećamo kao da smo osvojili zlato", rekao je Tomićević, s kim se složio i Zorić.Selektorka košarkašica Marina Maljković rekla je da je najveća radost veseliti se sa svojim narodom. "Voljena Srbijo, voljeni Beograde, narode moj, bili ste mojim košarkašicama i meni motiv u najvažnijoj pobedi, ona jedna lekovita misao kod najbolnijeg poraza, a naša najveća radost je veseliti se sa vama u našoj zemlji. Živela Srbija", rekla je Marina Maljković. Kapiten košarkašica Milica Dabović zahvalila je u ime ekipe na "vetru u ledja" i tome što su svi gradjani bili "10. igrač". "Hvala vam što ste verovali u nas", dodala je ona, a potom su u glas svi zapevali "Marš na Drinu". Na dočeku nije bila osvajačica bronzane medalje u skoku u dalj Ivana Španović, koja je otputovala u Švajcarsku na miting Dijamantske lige. Pored osvajača medalja, na bini su se pojavili I srpski strelci i veslači, deo atletičara, biciklistkinja Milica Crnogorac, džudista Aleksandar Kukolj i mnogi drugi.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track