BLOG UŽIVO, VIDEO: Serena Vilijams najplaćenija sportistkinja na svetu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Serena Vilijams najplaćenija sportistkinja na svetu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:20 - Ulica u Njujorku dobila ime Muhameda AlijaGradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će deo 33. ulice na Menhetnu, u blizini dvorane Medison skver garden (Madison Square Garden), poneti ime legendarnog boksera Muhameda Alija.Blazio je odluku obrazložio činjenicom da je Ali osam puta boksovao na Medison skver gardenu, ali i željom da se oda počast preminulom "velikom borcu", koji će biti sahranjen u petak u rodnom Luisvilu, u Kentakiju.Medison skver garden je jedna od najpoznatijih dvorana na svetu, a u njoj je 8. marta 1971. godine održana "borba veka" izmedju Alija, tada Kasijusa Kleja, i Džoa Frejzera, u kojoj je Ali prvi put poražen posle 31 uzastopne pobede.Tri godine posle toga, takodje na Medison skver gardenu, Ali, koji je sebe nazivao "Najvećim", revanširao se Frejzeru za taj poraz.Promena naziva ulice biće privremena, jer je potrebno da odluku o tome usvoji opštinski savet i ratifikuje gradonačelnik."Muhamedu Aliju divio se ceo svet zbog načina na koji je poštovao svoje principe i zalagao se za mir i toleranciju u svetu, i normalno je da Njujork, prestonica sveta, oda počast svetskom šampionu", rekao je Ričard Gotfrid, član Skupštine države Njujork, nadležan za zonu u kojoj se nalazi Medison skver garden.

21:10 - Eva Karneiro ipak pristala na vansudsko poravnanje sa ČelsijemBivša lekarka Čelsija Eva Karneiro postigla je dogovor s londonskim klubom o isplati odštete zbog uvreda koji je na njen račun izneo tadašnji trener "plavaca" Žoze Morinjo."Dogovoreno je vansudsko poravananje. Uslovi dogovora su poverljivi", rekao je advokat Čelsija Danijel Stilic.Čelsi je juče ponudio Karneirovoj poravnanje bez presude od 1,5 miliona evra, ali je ona to odbila.Bivši trener Čelsija Žoze Morinjo izbacio je Karneiro iz ekipe posle utakmice protiv Svonsija u prvom kolu Premijer lige početkom avgusta prošle godine. On se naljutio na lekarku i fizioterapeuta Džona Ferna, pošto su u završnici utakmice ušli u teren da ukažu pomoć Edenu Azaru. Čelsi je tada ostao sa devetoricom igrača na terenu pošto je prethodno isključen golman Tibo Kurtoa.Karneiro je brzo posle tog incidenta naputila klub, a potom je podnela i privatnu tužbu protiv Morinja za viktimizaciju i diskriminaciju.Londoski klub se oglasio i saopštenjem u kom se izvinjava svojoj bivšoj doktorki, ali i hvali njenu profesionalnost.

20:07 - Đampjero Ventura preuzima Italiju posle Evropskog prvenstvaPredsednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Karlo Tavekio rekao je danas da će Đampjero Ventura postati selektor Italije po završetku predstojećeg Evropskog prvenstva. "Odabrali smo Venturu za novog selektora zbog njegovih moralnih kvaliteta, a i zato što zna veoma dobro da upravlja grupom", rekao je Tavekio, a prenose italijanski mediji. Od ranije je poznato da će sadašnji selektor Italije Antonio Konte napustiti "azure" po završetku kontinentalnog šampionata u Francuskoj i da će preuzeti londonski Čelsi. Ventura je sa FIGC potpisao dvogodišnji ugovor, a zaradjivaće oko 1,3 miliona evra po sezoni. Ovaj 68-godišnji trener je tokom karijere predvodio mnoge klubova, među kojima su i Venecija, Leće, Kaljari, Sampdorija, Napoli, Verona i Torino.

19:21 - Jelena Janković ubedljivom pobedom do 2. kola u HertogenbošuSrpska teniserka Jelena Janković, koja je postavljena za drugu nositeljku, na startu turnira u Hertogenbošu ubedljivo je savladala Čehinju Katerinu Sinijakovu sa 6:4, 6:2. Jelena je loše počela meč, što je njena protivnica iskoristila za vođstvo od 3:0, ali onda je usledio preokret. Do kraja prvog seta, Jankovićeva je izgubila još samo jedan gem, a i u drugom je nastavila u istom ritmu - napravila je još tri brejka.U drugom kolu, Jelena Jankoviić će se sastati sa Ruskinjom Elenom Rodinom, 120. na WTA listi.

18:59 - Sportska sreda u ValjevuNa nekoliko terena u Valjevu u sredu, 8. juna, biće održane treće Sportske igre mladih Srbije.Sportske igre mladih su najmasovnija balkanska manifestacija za decu i omladinu. Osnovni cilj Igara je promocija zdravog života, druženja i fer-pleja.Osvajanjem prvih mesta u Valjevu mali sportisti obezbeđuju učešće na nacionalnom finalu Sportskih igara mladih Srbije 2016. koje će biti održano krajem jula u Beogradu. Ukoliko budu bili jednako uspešni i na nivou države, čeka ih takmičenje na međunarodnom finalu Igara u Splitu, na kom će učestvovati i deca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

18:23 -Toti produžio ugovor s RomomLegendarni kapiten Rome Frančesko Toti potpisao je danas novi jednogodišnji ugovor sa tim fudbalskim klubom.Totijev prethodni ugovor ističe na kraju ovog meseca, a nagađanja o tome da li će ostati ili otići trajala su skoro cele sezone. Igrač se danas sastao sa predsednikom kluba Džejmsom Palotom, posle čega je saopšteno da će odigrati još jednu, poslednju sezonu u Romi."Zvanično je. Frančesko Toti će ostati u Rominom dresu još jednu, poslednju sezonu. Kapiten žutocrvenih, koji 27. septembra puni 40 godina, potpisao je danas ugovor prema kome će i 25. sezonu provesti u klubu", navodi se u saopštenju kluba.Toti je za sajt kluba rekao da je uvek želeo da igra samo u Romi."Stvarno sam želeo ovaj ugovor, koji je ostvarenje mojih snova. Uvek sam se nadao da ću karijeru početi i završiti u jednom dresu Rominom. Posle razgovora sa predsednikom sam još ubedjeniji da ćemo postići velike stvari", rekao je Toti.Frančesko Toti debitovao je za Romu 4. septembra 1994. godine. Odigrao je 758 utakmica za "vučicu" i postigao 304 gola.

17:40 - Serena Vilijams najplaćenija sportistkinja na svetuAmerička teniserka Serena Vilijams je u proteklih 12 meseci zaradila 28,9 miliona dolara i najplaćenija je sportistkinja na svetu, objavio je magazin "Forbs". Serena Vilijams je tako skinula s trona Ruskinju Mariju Šarapovu, koja je bila najplaćenija sportistkinja poslednjih 11 godina. Najbolja teniserka sveta, koja je u subotu izgubila u finalu Rolan Garosa od Garbinje Muguruze, od nagrada na turnirima je do sada zaradila 77,6 miliona dolara, više nego bilo koja druga sportistkinja, ali je, kada je reč o zaradi od sponzora, do sada zaostajala za Šarapovom. Ruskinja je posle priznanja da je pala na doping testu ostala bez mnogo sponzora, a među onima koji su je napustili su Najk, Porše i Amerikan ekspres. Ruskinja je u proteklih 12 meseci zaradila 21,9 miliona evra, što je skoro osam miliona manje u odnosu na prethodnu godinu, navodi "Forbs". Treća na listi je Ronda Rouzi, bivša svetska šampionka u borilačkoj veštini MMA, koja je zaradila 14 miliona dolara.

16:32 - Seniorke Srbije na Olimpijskim igrama u 1. kolu protiv ItalijeSvetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je raspored utakmica na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, u konkurenciji odbojkašica. Ženska seniorska reprezentacija Srbije će u 1. kolu B grupe igrati protiv Italije, u nedelju, 7. avugsta od 3,35 časova po našem vremenu. U 2. kolu (8. avugsta) Srbija će igrati protiv Portorika (22,05), a u 3. kolu (10. avgust) protiv SAD (20,00). Rival seniorkama Srbije u 4. kolu (12. avgust) biće Kina (14,30), a u poslednjem, 5. kolu (14. avgust) Holandija (14,30). Plasman u četvrtfinale izboriće po 4 selekcije iz obe grupe.Odbojkaški turnir na XIX Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru odigraće se u dvorani “Markanazinjo” od 6. – 20. avgusta.

16:03 - Sisoko: Napuštam Njukasl, želim u ArsenalFudbaler NJukasla Musa Sisoko očajnički želi da napusti klub posle ispadanja iz Premijer lige i od uprave zahteva da ga pusti u Arsenal. "Prija mi što menadžer Benitez želi da me zadrži, ali mislim da zna kakvi su moji planovi. Bilo bi mi teško da igram u drugoj engleskoj ligi i ambicije su mi da nastupim za klub koji igra u evropskim takmičenjima. Hoću da nastavim da se takmičim u Premijer ligi i saslušaću sve ponude", rekao je Sisoko za Fut Merkato. Vezista iz Senegala ističe da mu prija što se Arsenal interesuje za njegove usluge. "To je dokaz mog kvaliteta. Nadam se da ću dobiti šansu da igram za takav klub. Arsenal je veliko ime u Evropi, ali ne znam šta će se desiti. Nisam još pričao sa ljudima iz Njukasla, ali ne verujem da mi praviti problem", zaključio je Sisoko. Sisoko je odigrao preko 100 utakmica za Njukasl u Premijer ligi, od kada je došao u januaru 2013. godine iz francuskog Tuluza.

15:40 - Lajović eliminisan za 45 minutaPosle Viktora Troickog, sa ATP turnira u Štutgartu eliminisan je i Dušan LajovSrpski teniser je proveo samo 45 minuta na terenu u porazu od Denisa Kudle 6:0, 6:2. Američki teniser će u narednoj rundi igrači sa Čehom Radekom Štepanekom, koji je došao iz kvalifikacija i slavio u prvom kolu. Osvajača ATP turnira u Štutgartu osim novčane i bodovne nagrade, očekuje i novi Mercedes.

14:59 - Pipo Inzagi novi trener VenecijeLegendarni centarfor i trener Milana Filipo Inzagi postavljen je na klupu trećeligaša Venecije, objavljeno je na sajtu kluba.Inzagi je tačno godinu dana bio bez posla pošto je dobio otkaz u Milanu, svom debitantskom u seniorskoj konkurenciji.Bivšem italijanskom golgeteru istekao je ugovor sa 'rosonerima', koji su zbog ranijeg raskida plaćali godinu dana, i započeo ambiciozni projekat sa Venecijom.Cilj američkog vlasnika Džoa Takopine je da Venecija izbori plasman u Seriju B, a potom i najjači rang italijanskog fudbala. Inzagi je tokom bogate igračke karijere, pored Juventusa i Milana, igrao za Pjaćencu, Veronu, Atalantu i Parmu. Za reprezentaciju Italije odigrao je 57 utakmica i dao 25 golova, a bio je član Azura kada su osvojili Svetsko prvenstvo na šampionatu u Nemačkoj 2006. godine.

14:00 - Lekar: Ali nije razmatrao mogućnost da donira svoj mozak za istraživanjeLekar Muhameda Alija rekao je da legendarni bokser nikada ozbiljno nije razmatrao mogućnost da donira svoj mozak za istraživanje. "Ali i porodica nisu zaista o tome razmišljali", rekao je lekar Ejb Liberman u "Parkinson centru Muhamed Ali", na Neurološkom institutu u Finiksu. Liberman je rekao i da ne misli da je Ali zbog boksa dobio Parkinsonovu bolest, ali da ne može da bude "sto odsto siguran". Liberman je 1984. godine dijagnostikovao Aliju Parkinsonovu bolest, od tada ga je lečio i postali su dobri prijatelji. Muhamed Ali umro je u noći izmedju petka i subote od komplikacija izazvanih Parkinsonovom bolešću, od koje je bolovao poslednje tri decenije. Imao je 74 godine. Veruje se da je Ali zadobio ozbiljna oštećenja mozga u borbi sa Lerijem Holmsom 1980. godine. Liberman je naveo da je Ali najverovatnije imao Parkinsonovu bolest i pre nego što se popeo u ring za borbu sa Holmsom i da nije čuo da je Ali krivio boks za svoju bolest. "Muhamed nije žalio zbog boksa. On zaista nije pričao o tome na taj način. On je bio pobožan musliman i verovao je da je božja volja sve što se dogodi", rekao je Liberman. Muhamed Ali je jednom izračunao da je primio 29.000 udaraca u glavu.13:40 - Ibrahimović: Učinio sam više za Francusku nego OlandŠvedski fudbaler Zlatan Ibrahimović izjavio je danas da je učinio više za Francusku od sadašnjeg predsednika Fransoa Olanda zato što je, kako je naveo, samo u prvoj polovini 2015. godine zaradio 20 miliona evra i platio porez 75 odsto. "Pomogao sam državi mnogo više od njega. Kakav je to predsednik? Neću da pričam o njegovoj popularnosti, ali ako je potrebno mogu da mu pomognem da ga zavole, samo ne znam da li ću imati vremena", izjavio je Ibrahimović. On je prethodne četiri godine proveo u Pari Sen Zzermenu, a spekuliše se da će karijeru nastaviti u ManČester Junajtedu. OPŠIRNIJE OVDE13:15 - Rikardo: Preboleo sam MonakoVozač Red Bula Danijel Rikardo istakao je da je preboleo katastrofu u Monaku i da će biti na najvišem nivou u Montrealu. Australijanac je bio na putu da slavi u Monte Karlu pre dve nedelje, ali ga je greška tima prilikom zamene guma koštala prvog mesta. "Taj osećaj u Monaku... želeo sam samo da se isključim neko vreme što sam i uradio. Pred Montreal sam otišao u Njujork pa ću biti svež, punih baterija. Znamo sam da moram brzo da zaboravim Monako, vratim se u bolid i bukvalno "pregazim" taj osećaj", rekao je Rikardo. Rikardo je trenutno treći u generalnom plasmanu sa 66 bodova, iza Luisa Hamiltona (82) i Nike Rozberga (106). "Videćete u Montrealu isti intenzitet koji sam pokazao u Monaku. Planiram da nastavim u istom ritmu i ne dozvolim nikome da mi stane na put", rekao je Australijanac.

12:50 - Krunićeva u osmini finala HertogenbošaSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u osminu finala WTA turnira u Hertogenbošu. Srpska teniserka je u prvom kolu bila bolja od Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni 2:0, po setovima 7:6(0), 6:1. Krunićeva će u drugom kolu igrati sa kvalifikantkinjom Elisom Mertens iz Belgije, koja je 171. teniserka sveta. Prvi favorit u Hertogenbošu je Belinda Benčić, a glavna konkurencija su joj Jelena Janković i Kristina Mladenović.12:25 - Šokantan poraz Troickog na startu turnira u ŠtutgartuSrpski teniser Viktor Troicki nije na najbolji način otvorio deo sezone na travi, pošto je danas u prvom kolu Mercedes kupa u Štutgartu izgubio od kvalifikanta, 226. na svetu, Florijana Majera 6:4, 7:6 (7:4). Meč je trajao 71 minut, a Majer sada vodi u međusobnom skoru sa 3:1. Troicki će izgubiti bodove u Štutgartu jer je prošle sezone stigao do finala, gde je poražen od Rafaela Nadala. Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 675.645 evra.12:00 - Nemački sud presudio protiv olimpijske šampionkeNemački savezni sud presudio je protiv olimpijske šampionke u brzom klizanju Klaudije Peštejn u njenom dugogodišnjem slučaju protiv Medjunarodne klizačke unije (ISU) povodom suspenzije zbog dopinga. Vidno uznemirena sportistkinja napustila je sud bez komentara, ali je njen advokat rekao da će se žaliti Ustavnom sudu. ISU je 2009. godine suspendovao Peštejn na dve godine na osnovu sumnjivih rezultata testova krvi. Ona nikada nije pala na doping testu i tvrdi da je njeno stanje krvi nasledno. "Duboko smo razočarani. Ovo nije naša poslednja reč", rekao je advokat Tomas Zamerer.11:30 - Milan Ristić postavio državni rekord na 110 metara sa preponamaSrpski atletičar Milan Ristić osvojio je drugo mesto u trci na 110 metara sa preponama na takmičenju u švajcarskoj Belinconi i postavio novi državni rekord, saopštio je danas Atletski savez Srbije. Ristić je postavio državni rekord rezultatom 13,37 sekundi, pobednik je ostvario vreme od 13,35 sekundi, a trećeplasirani 13,38. "Juče nam je javljeno da će biti dodatna trka na 110 metara sa preponama i svi smo mogli da izaberemo da li ćemo trčati. Ja sam odlučio da trčim, jer znam da mi je druga trka uvek brža od prve. Bilo je jako tesno, s obzirom da smo svi bili na skoro istom nivou, ali mi je prva trka poslužila kao sjajna uvertira. Imao sam problem sa trkačem pored mene koji me je udario dva puta preko druge i treće prepone. Rezultat koji sam istrčao je odličan, ali mogu da budem brži", rekao je Ristić, navodi se u saopštenju. Ristić će učestvovati na predstojećem prvenstvu Srbije, a zatim će 23. juna trčati u Madridu. On se posle toga neće takmičiti do Evropskog prvenstva, gde se, kako je rekao, nada najboljem rezultatu ove sezone. Evropsko prvenstvo održaće se od 6. do 10. jula u Amsterdamu.11:10 - Iguain prelazi u Liverpul?Napadač Napolija i argentinski reprezentativac Gonzalo Iguain dogovorio je prelazak u Liverpul, objavio je TV kanal BeIn sport. Kako se navodi, Iguain će potpisati ugovor posle Kopa Amerika, a Liverpul neće aktivirati izlaznu klauzulu od 94 miliona evra, nego bi transfer trebalo da iznosi oko 80 miliona. Da je ovaj transfer gotov ili pri kraju ilustruje i činjenica da je menadžer Liverpula Jirgen Klop gledao noćas meč između Argentine i Čilea, u društvu Iguainovog brata i menadžera Nikolasa.

10:41 - Lenoks Luis i Vil Smit nosiće kovčeg na sahrani Muhameda Alija Bivši svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Lenoks Luis i holivudski glumac Vil Smit nosiće, izmedju ostalih, kovčeg na sahrani jednog od najboljih sportista 20. veka Muhameda Alija. Muhamed Ali umro je u noći izmedju petka i subote od komplikacija izazvanih Parkinsonovom bolešću, od koje je bolovao poslednje tri decenije. Imao je 74 godine. Britanac Lenoks Luis, koji je vladao boksom kao neporaženi svetski šampion u teškoj kategoriji, nosiće kovčeg na sahrani, zajedno sa holivudskim glumcem Vilom Smitom. Smit je nominovan za Oskara i Zlatni globus za glavnu ulogu u filmu o životu Muhameda Alija. Takodje, kovčeg će nositi i Džeri Elis, brat bivšeg svetskog šampiona i Alijevog sparing partnera Džimija Elisa, kao i drugi Alijevi rodjaci i prijatelji. Sahrana će se obaviti u petak u njegovom rodnom gradu Luivilu u Kentakiju.10:22 - Predsednik Sitija: Želimo da se posvetimo razvoju mladih igračaPredsednik Mančester sitija Haldun el Muabarak rekao je da se ovog leta očekuje odlazak većeg broja fudbalera, pošto klub želi da se posveti razvoju mladih igrača. Novi trener Sitija Pep Gvardiola ovog leta će preuzeti ekipu, a već je doveo u klub nemačkog fudbalera Ilkaja Gundogana za 21 milion funti. Očekuje se da će Gvardiola u prvi tim uvesti mlade igrače iz fudbalske akademije Sitija. "Moramo da održimo ravnotežu između onoga što smo do sada izgradili i budućnosti. Moramo da imamo ravnotežu između mladih i iskusnih igrača, a sve to je u rukama Pepa Gvardiole", rekao je El Mubarak. Predsednik Sitija naveo je da će obezbediti Gvardioli sredstva da napravi tim koji će biti sposoban da ponovo osvoji šampionsku titulu, da se bori za trofeje u domaćim kupovima i da ode što dalje i pokuša da osvoji Ligu šampiona. Gvardiola je prethodne tri godine trenirao Bajern iz Minhena, a na klupi Sitija zameniće Manuela Pelegrinija.10:10 - Mirosavljević: Neobično je pojaviti se u farmerkama na početku pripremaDoskorašnji fudbaler, potpredsednik Čukaričkog Nenad Mirosavljević rekao je da je neobičan osećaj pojaviti se na početku priprema za novu sezonu u cipelama, a ne u kopačkama posle 21 godine profesionalne fudbalske karijere. "Čudan je i neobičan osećaj da početak priprema dočekam u farmerkama. Čak sam se 21 godinu profesionalno bavio fudbalom i jednostavno ostalo je u krvi da se pojavljujem na pripremama u kopačkama, a ne kao sada u cipelama i farmerkama", rekao je Mirosavljević na početku priprema Čukaričkog za novu sezonu. Mirosavljević je na kraju prošle sezone u dresu Čukaričkog okončao fudbalsku karijeru. Mirosavljević je tokom fudbalske karijere u dresu Čukaričkog odigrao 74 utakmice i postigao 16 golova.

09:58 - Partizan u sredu počinje pripreme za novu sezonuFudbaleri Partizana okupiće se sutra u 10 sati u Sportskom centru Teleoptik i započeti pripreme za narednu sezonu. Crno-beli će kao aktuelni osvajaci Kupa igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, izvesno je sa dosta promenjenim timom zbog najavljenih odlazaka i dolazaka novih igrača. Novi članovi kluba iz Humske već su postali Petar Đuričković i MIlan Radin, a od danas to su i Saša Marjanović i Nemanja Miletić.09:45 - Del Boske: Još nisam odlučio Kasiljas ili De HeaSelektor fudbalske reprezentacije Španije Visente Del Boske izjavio je da još nije odlučio ko će biti prvi golman na prvenstvu Evrope - Iker Kasiljas ili David De Hea. Kasiljas čuva mrežu Španaca još od Evropskog prvenstva 2004. godine, ukupno na osam velikih takmičenja, racunajući i Kup konfederacija, ali mnogi smatraju da je zbog njegove slabije forme u Portu došlo vreme da De Hea i zvanično postane prva opcija. Del Boske je tokom kvalifikacija birao "bezbolno rešenje" po kojem su branili obojica, ali teško da će menjati čuvara mreže i tokom EP. "Ne žuri mi se s tom odlukom, još ne moram da odlučim, uradiću to kasnije. Više razmišljam o 20 igraca u polju jer tu želim pronaći idealnu kombinaciju", izjavio je Del Boske. Na vecerašnoj prijateljskoj utakmici protiv Gruzije, koja je generalna proba, braniće De Hea, pošto je Kasiljas prethodno čuvao mrežu protiv Južne Koreje. Treći golman je Serđo Riko iz Sevilje, koji je debitovao nedavno na utakmici protiv Bosne i Hercegovine.09:31 - Šuker: Polovina zarade od EP ide igračimaPredsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker dogovorio se sa selektorom Antom Čačićem i reprezentativcima da se premija od rezultata podeli u odnosu 50-50. To znači da će 50 odsto ukupne zarade na Evropskom prvenstvu pripasti, po već razradjenim kriterijumima, fudbalerima koji su učestvovali u ostvarivanju rezultata, a da će polovina dobiti ići u kasu HNS. Prošle nedelje je objavljeno da će 24 reprezentacije koje učestvuju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj među sobom raspodeliti rekordni nagradni fond od 301 miliona evra. Taj je iznos za 35 odsto veći od prethodnog koji se delio za EP 2012. u Poljskoj i Ukrajini, odnosno za 39 odsto veći od nagradnog fonda iz 2008. kada je EURO održan u Austriji i Švajcarskoj. Samo za nastup reprezentacije će dobiti po osam miliona evra, svaki osvojeni bod u takmičenju po grupama vredi 500.000 evra, a pobeda milion. Nagrada za plasman u osminu finala iznosi milion i po evra, plasman u četvrtfinale vredan je dva i po miliona. Polufinalisti će biti bogatiji za četiri miliona, a finalisti će podeliti 13 miliona evra. Pobednik Evropskog prvenstva u Francuskoj će dobiti osam, a poraženi pet miliona evra.

09:11 - Meč lopta za Crvenu zvezdu, Partizan za nastavak serijeKošarkaši Crvene zvezde docekuju večeras Partizan u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige sa željom da novim trijumfom odbrane šampionsku titulu. Zvezda u finalnoj seriji vodi protiv Partizana 2:0 i ima prvu meč loptu. "Ne smemo da dozvolimo pad kakav smo imali u drugom meču. Partizan je pokazao karakter nakon prvog, dobro su odigrali drugi i sigurno da neće biti lako u trećem susretu. Selimo se pred naše navijače i nadam se da ćemo se radovati. Ova ekipa je to zaslužila jer ove sezone u plej-ofu smo gubili samo od CSKA", izjavio je Simonović. Međutim, iz Partizana porucuju da se neće predati. "Nastavljamo dalje. Borićemo se sve dok finalna serija traje. Odigrali smo dobro u nedelju, pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Očekujem od svojih igrača da daju sve od sebe", poručio je trener Aleksandar Džikić. Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se od 21 sat u dvorani Aleksandar Nikolić.08:43 - Heski: Ne poredite Alija sa GaskojnomBivši engleski fudbaler Emil Heski kaže da je fudbaler Totenhema Dele Ali jedinstven igrač koji ne može da se poredi sa Polom Gaskojnom. Mladi engleski fudbaler oduševio je sve u sezoni za nama u dresu Totenhema i izborio se za mesto u selekciji Engleske na EP. Mnogi porede Alija sa Brajanom Robsonom i Polom Gaskojnom, ali Heski kaže da je igrač Totenhema jedinstven. "Mislim da je on totalno drugačiji. Ne bih ga poredio sa Gazom. Ali ima svoje prednosti, odličan je strelac. Sjajan je na sredini. Može da igra na mnogo različitih pozicija", rekao je Heski.08:20 - Vujasinović preuzima Pro Reko?Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović od naredne sezone mogao bi da vodi Pro Reko. Italijanski mediji navode da će sadašnji trener višestrukog evropskog šampiona Amadeo Pomilio da dobije otkaz posle neuspeha na F4 Lige šampiona. Pro Reko je bio favorit, ali je na kraju zauzeo tek četvrto mesto, dok je evropska titula pripala Jugu. Italijanski mediji navode da je Vujasinović idealna zamena za Pomilija, pogotovo što je sadašnji trener Partizana kao igrač proveo sedam godina u italijanskom šampionu.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track