BLOG UŽIVO, VIDEO Lajović eliminisan u prvom kolu Rolan Garosa
Foto: Fonet AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Lajović eliminisan u prvom kolu Rolan Garosa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Zenit bez trenera, Lučesku dobio otkazFudbalski klub Zenit iz Sankt Peterburga otpustio je danas trenera Mirčeu Lučeskua, pošto se ruska ekipa drugu godinu zaredom nije plasirala u Ligu šampiona.Klub je u kratkom saopštenju zahvalio Lučeskuu na godinu dana provedenih u klubu, ali nije naveden razlog zašto je 71-godišnji rumunski trener otpušten.Zenit je sezonu u prvenstvu Rusije završio na trećem mestu, iza šampiona Spartaka i drugoplasirne ekipe CSKA, a plasam u Ligu šampiona mu je izmakao za jedan bod.Lučesku je Zenit preuzeo pred početak sezone, kada je potpisao ugovor na dve godine, uz mogućnost da se produži na još jednu.Navodno je bio u sukobu sa glavnim igračima Zenita.Lučesku je pre nego što je preuzeo Zenit sa uspehom vodio ukrajinski Šahtjor, sa kojim je osam puta bio nacionalni šampion, a osvojio je i Kup UEFA.

Benfika posle prvenstva osvojila i Kup PortugalaFudbaleri Benfike osvojili su Kup Portugala, pošto su večeras u finalu pobedili Gimaraeš sa 2:1.Strelci za Benfiku bili su Raul Himenes u 48. i Eduardo Salvio u 53. minutu, dok je pogodak za Gimaraeš u 78. postigao Bongani Zunga.Srpski fudblaeri Ljubomir Fejsa napustio je igru u 24. minutu, dok Andrija Živković nije bio u timu.Benfika je tako 26. put trijumfovala u Kupu Portugala, dok joj je ovo 11. "dupla kruna".Gimaraeš je pre četiri godine pobedio Benfiku u finalu sa 2:1 i tako osvojio svoj jedini trofej u Kupu Portugala.

22:07 - Mega pobedila Dinamik i obezbedila polufinaleKošarkaši Mega Leksa pobedili su večeras Dinamik kao gosti sa 89:85 i plasirali se u polufinale Super lige Srbije.Mega dva kola pre kraja regularnog dela ima sedam pobeda, tri više od petoplasiranog Borca, a jednu manje od FMP-a i sledi joj borba za treće mesto na tabeli.Dinamik ima skor 4/8, kao i Borac.Najefikasniji u pobedi Mege bio je Sava Lešić sa 27 poena, dok je ekipu Dinamika sa 21 predvodio Marko Čakarević.

21:43 - Grbić: Ne treba da brinemo za rezultate ako ovako nastavimoSelektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da je njegova reprezentacija imala pravi pristup na turniru u Zagrebu i da ne treba da brine za rezultate ako tako nastavi."Drago mi je što smo obavili ono zbog čega smo došli. Nismo imali preterano velike poteškoće, osim drugog dana protiv Danske, a to je zato što nam je pristup bio veoma dobar", rekao je Grbić u Zagrebu.Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo tako što je sa svih pet pobeda, bez izgubljenog seta, trijumfovala na kvalifikacionom turniru u Hrvatskoj."Nadam se da će da nam bude isti pristup do kraja reprezentativne sezone. Možemo da pričamo o rezultatima, da li će biti ovakvi ili onakvi, ali ako budemo imali ovakav pristup, mislim da rezultat neće izostati", kazao je Grbić.Selektor je naveo da ga brine povreda Dražena Luburića, koji je u prvom setu duela sa Hrvatskom osetio oštar bol u kolenu, ali je istakao da se nada da nije ozbiljno.Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković rekao je da je bilo veoma važno da njegova ekipa u pobedničkom ritmu završi turnir."Svetska liga počine za pet dana i želeli smo da nastavimo sa dobrim igrama i pobedama. Dobio sam slobodno za vreme Svetske lige, ali ću bodriti saigrače i nadam se da će stići daleko. Trudiću se da se odmorim i spremim za Evropsko prvenstvo", rekao je Stanković.Srbija će u narednom periodu igrati Svetsku ligu, a potom joj sledi Evropsko prvenstvo, koje će se od 24. avgusta do 3. septembra održati u Poljskoj.

20:38 - Jugović pobednik Kupa Svetozar GligorićŠahisti "Jugovića" iz Kaća, kod Novog Sada, pobednici su 4. Kupa Srbije "Svetozar Gligorić", danas završenog u Novim Banovcima uz učešće 18 ekipa iz Vojvodine i centralne Srbije."Jugović" je tokom pet kola po Švajcarskom sistemu osvojio 13 meč bodova, četiri pobede i današnji remi 2:2 sa Crvenom zvezdom. Drugi je Omladinac iz Novih Banovaca sa 12, dok su VŠK 2005 i Zvezda sakupili po 11 meč bodova.Slede Metalac GM sa 10, Borac (Čačak) sa 9, te Radnički i Napredak iz Beograda, odnosno Hercegovac iz Gajdobre i Stara Pazova sa po sedam meč bodova.Za "Jugović" su igrali velemajstori Perunović, Popović, Nestorović, Savić i Lajthajm, Omladinac je predvodio vm Dražić, VŠK 2005 vm Lalić, a Crvenu zvezdu vm Abramović.Pobedniku je uz pehar pripala i nagrada od 100.000 dinara.Kup Srbije nosi ime najbolje srpskog i jugoslovenskog vlemajstora Svetozara Gligorića (1923-2012), učenika nekoliko šahovskih olimpijada i turnira kandidata za svetskog prvaka, te sudiju meča za titulu svetskog prvaka Fišer-Spaski iz, igranog u Rejkjaviku 1972. godine.

20:02 - Lajović eliminisan u prvom kolu Rolan GarosaSrpski igrač Dušan Lajović poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Tomaža Belučija sa 6:4, 5:7, 4:6, 4:6.U prvom međusobnom susretu Beluči je slavio tri sata i četiri minuta igre i u drugoj rundi sastaće se sa Lukasom Pujom koji je u pet setova pobedio Žilijena Benetoa.

19:12 - Tom Dumolan pobednik Trke kroz ItalijuHolandski biciklista Tom Dumolan pobedio je danas na jubilarnoj, 100. Trci kroz Italiju, pošto je posle drame vratio prvo mesto u poslednjoj etapi.Dumolan je pred poslednju etapu bio četvrti u generalnom plasmanu, ali je trku na hronometar od 29 kilometara od staze Formule jedan u Monci, do katedrale u Milanu, završio ispred direktnih rivala.On je bio 31 sekundu brži od Naira Kintane koji je poslednjih dana prevodio u generalnom plasmanu, a 40 sekundi od Vinčenca Nibalija.Dumolan je tako postao prvi Holandjanin koji je pobedio na trci Djiro d'Italija.Najbrži u poslednjoj etapi Djira bio je Dumolanov sunarodnik Jos Van Emden.

18:34 - Pobede Dimitrova, Kuznjecove i Tima na Rolan GarosuBugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa, u Parizu, pošto je pobedio Francuza Stefana Robera posle tri seta, 6:2, 6:3, 6:4.To je prva pobeda Dimitrova na Rolan Garosu posle četiri godine, a najbolji plasman na tom turniru mu je treće kolo. "Ovo je bio dobar test. Znao sam šta da očekujem, morao sam da se borim", rekao je Dimitrov.On će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Španca Tomija Robreda i Britanca Danijela Evansa. Bivša šampionka Rolan Garosa Ruskinja Svetlana Kuznjecova plasirala se u drug kolo pošto je pobedila Amerikanku Kristinu Mekhejl sa 7:5, 6:4.Kuznjecova, koja je trijumfovala na Rolan Garosu 2009. godine, će u drugom kolu igrati protiv pobednice duela Italijanke Kamile Djordji i Francuskinje Osean Dodan. Šesti nosilac Austrijanac Dominik Tim plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio Bernarda Tomića iz Australije sa 6:4, 6:0, 6:2. On će u igrati protiv pobednika meča Italijana Simonea Bolelija i Nikole Maua iz Francuske.Hrvatski teniser Ivo Karlović pobedio je u prvom kolu Grka Stefanosa Cicipasa sa 7:6, 7:5, 6:4. Karlović će igrati protiv Argentinca Orasija Sebaljosa, koji je pobedio Adrijana Manarina iz Francuske sa 7:5, 6:3, 6:4.

17:56 - Fetel: Neverovatan osećajVozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka, ali da je bio iznenadjen kada je preuzeo vodjstvo od klupskog kolege Kimija Raikonena."Osećaj je neverovatan. Trka je bila veoma napeta. Nadao sam se boljem startu i morao sam da budem strpljiv. Gume su u jednom trenutku počele da klize i morao sam pomalo to da nadoknadim, ali posle toga sam imao nekoliko krugova u kojima je bolid bio zaista, zaista dobar. To sam uspeo da iskoristim i da povedem i posle toga sam mogao da kontrolišem trku", rekao je Fetel posle trke.Fetel je danas pobedio u Monte Karlu i ostvario treću pobedu u sezoni, a 45. u karijeri. On je startovao iza Raikonena, ali je tokom trke i odlaska u boks uspeo da ga pretekne. Finac je prvi otišao u boks, Fetel je za to vreme stekao prednost i pet krugova posle Raikonena otišao u boks i na stazu se vratio ispred njega."Bilo je teško sa hladnim gumama posle izlaska 'sejfti kara'. Nismo mogli mnogo toga da planiramo. Pokušali smo da se odlepimo što smo i uspeli, Kimi je otišao u boks za Valterijem (Botasom), a ja sam pokušao da vozim što bolje i bio sam iznenadjen kada sam izbio na čelo", naveo je Fetel.Raikonen nije najzadovoljniji drugim mestom."Jeste drugo mesto, ali ne osećam se baš dobro. Ovo je onaj od onih dana kada želiš da si vodio malo duže", rekao je bivši svetski prvak.Upitan kako se oseća zbog gubitka vodjstva, odnosno pobede, Raikonen je rekao: "Zaista je teško reći"."Ne znam, očigledno da postoje razlozi za sve što radimo", dodao je on.Treće mesto zauzeo je vozač Red Bula Danijel Rikardo."Imao sam šanse kada su Maks (Verstapen) i Botas otišli u boks. Imao sam stazu za sebe i vozio nekoliko dobrih krugova. Nije mi se dopalo kako su gume izgledale posle 'sejfti kara', činilo se kao da su od leda", rekao je Rikardo.

17:15 - Radonjić: Da budemo mnogo bolji nego što smo sada u plej-ofuKošarkaši Crvene zvezde ostvarili su ubedljiv trijumf protiv Vršca u 12. kolu Super lige Srbije. Strateg crveno-belih Dejan Radonjić istakao je nakon meča da je zadovoljan progresom forme ekipe u šampionatu Srbije i da se nada da će njegovi izabranici biti na visini zadatka u doigravanju. - Ostala su nam još dva kola i smatram da je jako bitno da uradimo sve kako bi spremni dočekali početak plej ofa. To nije jednostavno nakon 77 utakmica, i naravno svestan sam problematike sa povredama, ali bez obzira na sve, sa dovoljno inspiracije da u ovih nekoliko dana svi damo puni doprinos, da budemo mnogo bolji nego što smo sada u plej-ofu. Kroz ovaj meč mogu da kažem da ima momenata koji ukazuju na to, rekao je Radonjić, a preneo klupski sajt.

16:35 - Tri povrede Maskerana u jednom skokuNa utakmici između Barselone i Alavesa u finalu Kupa Kralja, Havijer Maskerano doživeo je tri ozbiljne povrede u jednom duelu. Argentinac je meč morao da napusti u 11. minutu, a zamenio ga je kasnije odlični Andre Gomeš.Maskerano je pri skoku doživeo posekotinu na glavi, potom blaži potres mozga, a pri doskoku je nezgodno pao na koleno, koje je takođe povredio.Barselona je pobedila u finalu sa 3:1, a mediji u Španiji spekulišu da je ovo možda bio poslednji meč Argentinca u dresu španskog tima.

15:42 - Beograd se i zvanično kandidovao za domaćina SP u dvorani 2020Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović rekao je danas da se Beograd i zvanično kandidovao za domaćina Svetskog dvoranskog prvenstva 2020. godine.U sklopu četvrtog sportskog sabranja "Svete Srbije" koje je održano danas na Adi Ciganliji, Atletski savez Srbije upoznao je gradjane sa kandidaturom, navodi se u saopšenju ASS."Ovo je naša prva promocija u nizu. Sada zvanično možemo da kažemo da je Beograd kandidat za Svetsko prvenstvo 2020. godine u dvorani, a pored sjajno organizovanog Evropskog prvenstva u martu u Beogradu, ne sumnjam da ćemo i ovo uspeti da dobijemo. Konkurenti su nam Poljska i Turska, a konačnu odluku znaćemo krajem novembra", rekao je predsednik ASS.Tokom celog dana promovisan je sport na Adi, a glavna je bila atletika. Na centralnom terenu takmičilo se više od stotinu dece, bio je postavljen poligon za skok uvis, trčanje na 20 metara kao i iksboks atletske igre. Posetioci su imali priliku da vide zlatnu medalju Ivane Španović osvojenu u Beogradu kao i najbolje fotografije sa dogadjaja.Svetsko prvenstvo u dvorani se 2018. godine održava u Birmingemu od 1. do 4. marta, a početkom decembra ove godine na sastanku odbora Svetske atletske federacije biće doneta odluka o domaćinu takmičenja 2020.godine.

14:55 - Janakis dobio zadatak da Aris vrati na staze stare slaveLegendarni grčki košarkaš, Panajotis Janakis, vratio se u klub u kojem je proveo najlepše trenutke. Janakis je postao novi trener Arisa u sklopu projekta koji bi ovaj klub trebalo da vrati na sam vrh grčke košarke.U tom cilju Janakis će ovog leta pokušati da u klub dovede neke od najboljih grčkih igrača, ali će odluka o njegovom imenovanju biti objavljena tek po zvaničnom završetku sezone.Ovo mu je prvi trenerski posao nakon što je napustio klupu reprezentacije Kine pre tri godine, a trenirao je i Panionios, Marusi, Olimpijakos i Limož, kao i nacionalni tim svoje zemlje.Janakis je sa Arisom kao igrač sedam puta osvajao titulu šampiona Grčke.

14:02 - Zvezda lako pobedila VršacKošarkaši Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu Vršac sa 80:55 (19:4, 22:14, 18:16, 21:21), u utakmici 12. kola Superlige Srbije.Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Luka Mitrović sa 11 poena i pet skokova, dok su po 10 poena postigli Ognjen Dobrić i Marko Gudurić. Ognjen Kuzmić, Milko Bjelica i Boriša Simanić dodali su po devet poena.U ekipi iz Vršca najefikasniji je bio Stefan Fundić sa 18 poena i devet skokova i jedini je sa dvocifrenim brojem poena u tom timu.Zvezda je u prvoj četvrtini primila samo četiri poena, a tokom utakmice je uvećavala prednost, koja je na kraju iznosila 25 poena.Crveno-beli su prvi na tabeli skorom od 11 pobeda i porazom, a Vršac ima dve pobede i 10 poraza.U 13. kolu, 31. maja, Zvezda će u Beogradu igrati protiv Borca, a Vršac će ugostiti Dinamik.

13:23 - Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojili bronzu na EPSrpski veslački dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama.Vasić i Beđik su osvojili bronzu rezultatom 6:27,68. minuta.Italijanska posada osvojila je zlatnu medalju rezultatom 6.22,58, dok je srebro pripalo Francuzima sa 6:25,96 minuta."Presrećni smo što smo posle raznih pehova u 2016. godini u ovoj sezoni ponovo počeli da osvajamo medalje na najvećim svetskim takmičenjima, što smo inače činili 2015. Posle srebra na Svetskom kupu u Beogradu stigli smo i do evropske bronze u Račicama. Zadovoljni smo kako smo izveslali finalnu trku. Pružili smo maksimum, što je u ovom trenutku bilo dovoljno za treće mesto. Napravili smo sjajnu atmosferu, ceo tim oko nas, na čelu sa trenerom (Nebojšom) Ilićem, funkcioniše na najvišem niovu i s optimizmom očekujemo predstojeće izazove u ovoj sezoni", rekao je Vasić, saopštio je Veslački savez Srbije.Vasić je osvojio treću evropsku bronzu, a drugo u dvojcu bez kormilara sa Beđikom, a ima i bronzu u četvercu bez kormilara iz 2012. godinu.Štrokeru dvojca Nenadu Beđiku bronza u Račicama je četvrta medalja na evropskim prvenstvima. Pre toga osvojio je bronzu (2012) i zlato (2013) u dvojcu sa Nikolom Stojićem."Podigli smo naše trkanje u odnosu na Svetski kup u Beogradu, ali smo sada imali mnogo jaču konkurenciju. Italijani, osvajači olimpijske bronze u četvercu bez kormilara, pokazali su da su dominantni u ovom trenutku. Sa novom posadom Francuske smo bili uz rame sve do finiša kada su bili bolji i zasluženo stigli do srebra. Za viši plasman možda nam je nedostajao bolji start jer smo u prvih 500 metara zaostali za konkurencijom više nego što smo smeli, a na ovom segmentu ćemo poraditi u narednom periodu. Prezadovoljni smo što smo se vratili na evropsko postolje posle petog mesta prošle godine u Brandenburgu", rekao je Beđik.Marko Marjanović je rezultatom 6:51,62 trijumfovao u B finalu skifa, pa je šampionat u Češkoj završio kao sedmi.Četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić i Damjan Lazić u konačnom plasmanu zauzeo je 10. mesto rezultatom 6:05,80 minuta.

13:55 - Kerber eliminisana sa Rolan GarosaPrva teniserka sveta Nemica Andželik Kerber eliminisana je danas na početku takmičenja na Otvorenom prvenstvu Francuske, Rolan Garosu u Parizu, pošto je izgubila od 40. teniserke sveta Ekaterine Makarove iz Rusije posle dva seta, 2:6, 2:6.Kerber je postala prva teniserka u Open eri koja je kao prvi nosilac takmičenje na Rolan Garosu završila u prvom kolu.Makarova je pobedila za sat i 23 minuta, šest puta je oduzela servis nemačkoj teniserki, koja je napravila dva brejka.Makarova će u drugom kolu igrati protiv pobednice duela ukrajinskih teniserki Lesije Curenko i Katerine Kozlove.

13:21 - Kvitova u drugom kolu Rolan GarosaČeška teniserka Petra Kvitova plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedila 86. teniserku sveta Amerikanku Džuliju Boserup posle dva seta, 6:3, 6:2.Takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni, Rolan Garosu, počelo je danas u Parizu.Kvitova, 16. teniserka sveta, pobedila je za sat i 13 minuta, u prvom meču posle šest meseci otkako je zadobila teške povrede leve ruke. Nju je krajem decembra napao provalnik u kući i nožem je rasekao po levoj ruci kojom igra. "Uopšte nije važno kako sam igrala, već da sam pobedila", rekla je Kvitova.Kvitova je tri puta oduzela servis protivnici i imala je devet as servisa.Ona će u drugom kou igrati protiv pobednice duela Amerikanke Betani Matek Sends i Ruskinje Evgenije Rodine. Portorikanka Monika Puig plasirala se u drugo kolo pobedom protiv Italijanke Roberte Vinči 6:3, 3:6, 6:2.Švajcarkinja Timea Bačinski je u prvom kolu pobedila Španjolku Saru Soribes Tormo sa 6:1, 6:2, a Letonka Jelena Ostapenko bila je bolja od Amerikanke Luise Čiriko sa 4:6, 6:3, 6:2.

12:50 - Top 5 poteza 11. kola: Zakucavanje Alekse Radanova na prvom mestuKošarkaši FMP-a savladali su u okviru 11. kola Super lige Srbije Dinamik rezultatom 89:75 i učvrstili se na trećem mestu na tabeli.Jedan od najzaslužnijih za pobedu domaćeg tima bio je Aleksa Radanov koji je postigao 14 poena. Njegovo zakucavanje posle kontranapada u 2. četvrtini proglašeno je za najbolji potez ovog kola.

12:12 - Jevtović: Slatko je kad pobediš Zvezdu 1:0...Vezni igrač Partizana Marko Jevtović istakao je da je treći trijumf ove sezone nad Crvenom zvezdom za trofej Kupa Srbije sladak i zbog minimalnog rezultata, poručivši da su crno-beli pokazali da su trenutno bez premca u zemlji."Zvezda je od starta krenula na sve ili ništa, s obzirom na situaciju u proteklom periodu to je i bilo očekivano. Mi smo pokušavali iz polukontri da ih ugrozimo, ali smo i tako stvarali šanse, mogli smo ranije da rešimo utakmicu. Ovako je slatko, 1:0 je možda teško za nas, ali kada se sve pogleda zasluženo", rekao je Jevtović Tanjugu.Partizan je u Humskoj slavio protiv večitog rivala golom Nikole Milenkovića u 42. minutu i posle titule kompletirao duplu krunu."Drago nam je zbog toga, pokazali smo da smo zasluženo osvojili duplu krunu, to govori i međusobni skor sa Zvezdom. Zvezda je igrala dobro juče, a mi smo osim gola imali četiri ili pet prilika da sve dileme otklonimo mnogo ranije".Visoki fudbaler crno-belih naglašava da je recept uspešne sezone ono što je trener Marko Nikolić usadio celom timu - svaka naredna utakmica je kao odlučujuća i najvažnija."Svi smo živeli zajedno samo za novi meč, sanjali smo o ovome i sve se osvarilo na našu veliku sreću. Sada je vreme za slavlje i odmor, pa da uskoro krenemo u napad na Ligu šampiona", navodi Jevtović, dodavši da je spreman za ostanak."Ugovor sa Partizanom imam još dve godine, ali očekujem da me pozovu ljudi iz kluba i vidimo dalje planove. Ne opterećujem se, tu sam uvek za Partizan", zaključio je Jevtović.

11:33 - Sportsko penjanje u Vrmdži na stazama staroslovenskih bogovaSokobanjsko selo Vrmdža, koje je proteklih godina postalo poznato po tome što su se u njega doselile porodice iz različitih gradova u Srbiji i svetu, može se pohvaliti i prvom stenom za sportsko penjanje na području Timočke krajine.Stenu "Devojački kamen", visoku bezmalo 40 metara, meštani su uz pomoć profesora i studenata niškog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje proteklih meseci pripremali za penjanje, a ovog vikenda ugostili su i prve zaljubljenike u taj sport.Predsednik Mesne zajednice sela Vrmdža Slaviša Krstić kazao je agenciji Beta da je na steni obeleženo više od dvadeset smerova, a penjači su im dali imena bogova iz slovenske mitologije poput Mokoša, Dajboga i Striboga."Penjači će moći da osvajaju 'Devojački kamen' tokom čitavog leta jer se stena nalazi nasuprot sunca i nikada nije previše zagrejana", rekao je Krstić.Prema njegovim rečima, dolazak u Vrmdžu najavili su penjači iz različitih krajeva zemlje, jer se već "pročulo" da na njoj postoje smerovi koji su veoma zahtevni i zanimljivi.Krstić, medjutim, dodaje da pored stene za penjanje i netaknute prirode, Vrmdža može još mnogo toga da ponudi sportistima i turistima.Ovde se nalazi i Vrmdžansko jezero, Latingrad, Crkva Svete Trojice, etno muzej i stara vodenica. Sve veći broj domaćinstava nudi smeštaj i zdravu hranu, naglasio je Krstić.Članica kluba PAEK iz Niša Milica Ognjanović kazala je agenciji Beta da je stena u Vrmdži veoma interesantna i sa veoma interesantnim smerovima. ;"Teren je dosta zahtevan i potrebna je dobra tehnika za penjanje", kazala je Ognjanovićeva.Njeg kolega iz kluba PAEK Miša Vrućinić takodje je veoma zadovoljan penjalištem u Vrmdži. ;"Do sada sam isprobao tri smera i mogu da kažem da je stena super i da lepo 'drži'", rekao je Vrućinić.Studenti i profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša takodje su ovog vikenda posetili novootvoreno penjalište u Vrmdži, ali i jezero, crkvu i muzej.Vrmdža je prošle godine ugostila više od 6.000 turista, a meštani veruju da će sa novim sadržajima, poput stene za penjanje, ove godine daleko nadmašiti taj broj.

10:13 - Barselona osvojila Kup kraljaFudbaleri Barselone osvojili su Kup kralja pobedom nad Alavesom rezultatom 3:1.Golove za Barselonu postigli su Lionel Mesi, Nejmar i Pako Alkaser, dok je počasni gol za Alaves dao Teo Ernandes.Utakmica na stadionu Atletiko Madrida bila je poslednja na klupi Barselone za trenera ;Luisa Enrikea, ali i poslednja odigrana na stadionu "Visente Kalderon", koji će biti srušen da bi se napravio stambeni kompleks.Ovogodišnji kup je deveti trofej od mogućih 13 koje je Enrike osvojio tokom trogodišnjeg vodjenja Barselone, što je proslavio pevanjem himne pred navijačima koji su doputovali u Madrid na finale."Završili smo sezonu onako kako smo želeli. Odlazim sa osećanjem da sam ispunio svoju misiju", rekao je Enrike.Ovo je druga titula za Barselonu ove sezone, a prethodno su osvojili Superkup Španije. Kup kralja su osvajali rekordnih 29 puta.

09:06 - Terzić: Od ponedeljka krećemo u smenu KokezeFudbalski klub Crvena zvezda posle poraza u finalu Kupa od Partizana na svom stadionu održao je burnu konferenciju za novinare na kojoj je generalni driketor crveno-belih Zvezdan Terzić rekao da će klub od ponedeljka krunti u smenu predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviše Kokeze."Crvena zvezda od ponedeljka kreće u smenu Kokeze sa čela FSS, jer dok je on tu, Zvezda nema čemu da se nada što se tiče rezultata. Ono što smo tiho govorili u prethodnom periodu, sada se sve obestinilo. Pokradeni smo, ali ;Crvena zvezda ima kapacitet da se izbori sa svim problemima", rekao je Terzić novinarima na stadionu "Rajko Mitić"."Nije nam Slaviša Kokeza samo kriv za večerašnje otimanje Kupa, ali i šampionsku titulu koju smo zaslužili na terenu, već i za otimanje licence pre tri godine zbog direktonog obračuna s legendom kluba Draganom Džajićem", dodao je on.Crvena zvezda poražena je danas u finalu Kupa Srbije sa 0:1 od Partizana, koji je tako osvojio duplu krunu, pošto je pre nedelju dana trijumfovao u Super ligi Srbije."Čestitam svim akterima na izvanrednoj utakmici, odavno nije bio ovako kvalitetan derbi. Nažalost nismo poentirali, ali to je nemoguće kada imate Slavišu Kokezu naspram sebe, koji daje instrukcije sudijama. Kako drugačije da objasnite da najbolji naš sudija, Milorad Mažić pravi onakve greške. Nisu svirana dva penala, prvi nad Boaćijem, a potom i nad Milićem kada je Milenković igrao rukom, ali ne samo ta dva penala, već i brojni sitni faulovi. Slaviša Kokeza vec duže vreme radi protiv Crvene zvezde zbog svojih ličnih interesa i sujete. Stavio je Partizan pod svoju kontrolu, a hoće i Zvezdu, ali mu to nećemo dozvoliti", rekao je Terzić.On je kazao da je posebno ponosan na igrače i trenera Boška Djurovskog, koji su "pokazali da su najbolji tim u zemlji", ali i ponovio da je Zvezda pored osvajanja Kupa, zaslužila da osvoji i prvenstvo Srbije."Zvezda je na terenu izgubila titulu zbog te glupe podele bodova. Toliko je to glupava odluka i to se od ove godine ukida. Imali smo tri boda prednosti pred derbi na Marakani i tada smo rekli da je Zvezdi ukradena titula. Nismo toliko bolji da igramo protiv 12 protivnika. Nismo baš toliko bolji od Partizana. Danas Mažić nije sudio utakmicu, on ju je vodio i odveo do pobede Partizana. Videli ste kako je Mažić sudio preventivne faulove nad golmanom Partizana, ali u ligaškom derbiju na našem stadionu Danilo Grujić nije svirao faul Tavambe nad Manojlovićem. Mi smo pojeli Partizan, oni su se branili kao nižerazredni klub koji dodje i postavi autobus. To je eto Partizan", rekao je Terzić. ; On je kazao da Slaviši Kokezi ni po čemu ne pripada mesto predsednika FSS."Ne pripada mu pozicija predsednika FSS, ni po bekgraundu, ni po čemu. Zlupotrebio je mnogo stvari da dodje na tu poziciju, na moju žalost i ja sam bio jedan od tih koji su mu trasirali put. Priznajem svoju grešku. On je neprijatelj broj jedan", ;kazao je Terzić.On je kazao da je Zvezda za prethodne dve godine "prepolovila dug", kao i da će to biti predstavljeno na Skupštini posle izbora u klubu.Konferenciji za medije prisustvovali su i predsednik kluba Svetozar Mijailović i članovi UO Slobodan Babić i Božidar Cerović, kao i trener Boško Djurovski koji je vrlo emotivno podneo poraz od Partizana."Hteo bih da čestitam našim igračima na izvanrednoj igri tokom 90 minuta, ali nažalost, kako je Terzić i rekao, ne može se igrati protiv 12 igrača. I ja sam došao u Zvezdu davne 76 i mene su učili i Milovan Djorić i Ostojić i Milićević i Stanković i Kostić i Šekularac i svi ostali treneri i svi ostali ljudi u klubu da igramo i pobedjujemo, a Zvezda mora da igra i pobedjuje", rekao je Djurovski povišenim tonom.On je dodao da niko u klubu nije naučen da igra protiv 12 igrača."Nismo naučili da igramo protiv 12 igrača, ali kad se ovako spremimo i udjemo maksimalno, kako bi Zvezda trebalo da udje, i kada vam sudija, meni je žao što moram da kaže, kada vas pokrade, uništi samopouzdanje, tako što ne svira penal, pa i par faulova pre toga, ne znam dokle ćemo dogurati ovako. Moje je da radim i da ćutim, ali ima momenata kada mora nešto da se kaže. Ponosan sam na ono što smo uradili", dodao je Djurovski.Terzić je na pitanje novinara da li će Djurovski ostati trener i naredne sezone rekao da je to njegov predlog, ali da če konačnu odluku doneti Upravni odbor.

08:00 - Vulićević i Stevanović smatraju da je pobeda apsolutno zaslužena!Fudbaler Partizana Miroslav Vulićević ocenio je da je njegova ekipa "apsolutno zasluženo" osvojila "duplu krunu" večerašnjom pobedom nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Srbije.

"Apsolutno zaslužena dva trofeja. Naša serija utakmica bez poraza počela je u avgustu, a evo sad će opet avgust. Apsolutno zalsužena pobeda. Utakmica je bila teška, kao i svaki derbi. Imali smo svoje šanse, ali imali su i oni. Mogli smo ranije da rešimo utamicu, ali to je sada suvišno komentarisati", rekao je Vulićević novinarima.Partizan je večeras pobedio 1:0 i tako osvojio Kup Srbije, odnosno "duplu krunu".On je zahvalio navijačima na podršci i oba trofeja je posvetio njima. Novinari su ga podsetili da je letos tim bio u jako teškoj situaciji, ali da nije smeo da se predaje."Tako je krenulo, bila je jako teška situacija, ali dres i grb Partizana ne daju nikad da se predajete, kolika god da je razlika. Situacija je bila teška, ali je zbog toga uspeh toliko sladji i lepši. Apsolutno zasluženo", rekao je Vulićević.On je kazao da veruje u ovaj tim i u Evropi."Može mnogo u Evropi. Neko će reći da ovaj tim nije jak, ali ovaj tim je napravio 37 utakmica bez poraza, odigrao četiri derbija, sa tri pobede i jednom nerešenom utakmicom. U Partizanu su uvek dobrodošli dobri igrači, ali ima ko je zadužen za to. Apsolutno verujem onima koji vode tu politiku. Nama sledi kraći odmor, a onda idemo dalje", rekao je Vulićević.Jedan od junaka pobede bio je i golman Nemanja Stevanović koji je u nadoknadi vremena sjajnom odbranom spasao gol nakon slobodnog udarca Nenada Milijaša."Utakmica je bila jako teška. Trebalo je da nadjemo snagu da posle osvojene titule osvojimo i kup. Na sreću, uspeli smo. Mislim da smo bili bolji za jedan gol. Zvezda je takodje igrala dobro, sve čestitke i njihovim igračima, ali na kraju smo mi ipak izašli kao pobednici. Kad se sagleda cela sezona, sasvim zasluženo", rekao je Stevanović.On je ocenio da je derbi bio dobar, iako je vidjen samo jedan gol, pošto su oba tima igrali napadački. On je takodje ocenio da je početak sezone bio težak."Nismo dobro krenuli, ali dolaskom (trenera) Marka Nikolića uspeli smo da se konsolidujemo i da polako idemo utakmicu po utakmicu. Verovali smo u sve ovo i stvarno živimo san na kraju", rekao je Stevanović.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track