BLOG UŽIVO, VIDEO Fetel: Zbog ovoga volim Formulu 1
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Fetel: Zbog ovoga volim Formulu 1

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:52 - Selta sigurna protiv GranadeFudbaleri Selte pobedili su u gostima Granadu sa 3:0 u poslednjoj večerašnjoj utakmici 32. kola španske Primere.Dvostruki strelac bio je Klaudio Bovu, koji je davao golove u 23. i 76. minutu, a pogodak je postigao i Marselo Dijas u 73. minutu.Selti je ovo prva pobeda posle dva vezana poraza, a Granadi je ovo bio peti poraz u poslednjih šest mečeva, tako da je ostala na pretposlednjem mestu sa 20 bodova, tri više od "fenjeraša" Osasune i dva manje od Hihona.Ranije danas, Betis je kod kuće pobedio Eibar 2:0, Valensija i Sevilja igrali su 0:0, dok je Espanjol u gostima pobedio Leganes sa 1:0.

22:44 - Ćorić osvojio prvu ATP titulu posle epskog finala u MarokuHrvatski teniser Borna Ćorić osvojio je danas svoju prvu ATP titulu, pošto je u finalu turnira u Marakešu pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera u tri seta, 5:7, 7:6(3), 7:5.Ćorić je večeras spasao šest od ukupno devet brejk lopti sa kojima se supčavao, a u drugom i trećem setu je uspevao da se vrati i posle brejka minusa. On je spasao ukupno pet meč lopti da bi došao do trofeja.Finale je trajalo dva sata i 38 minuta i najduže je finale igrano ove godine.Kolšrajber ima 33 godine i 32. je na ATP listi, a ovo mu je bilo prvo finale ove godine.Ćorić ima 20 godina i 79. je na svetskoj rang-listi.

22:07 - Vašington počeo plej-of pobedom nad AtlantomKošarkaši Vašingtona pobedili su večeras na svom terenu Atlantu sa 114:107 i tako poveli sa 1:0 u seriji prvog kola plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džon Vol sa 32 pona i 14 asistencija. Njemu su pomogli Bredli Bil sa 22 poena i Markif Mori sa 21.Atlantu je predvodio Denis Šreder sa 25 poena.

20:43 - Vajlder hoće uživo da izazove pobednika meča Džošua-KličkoBokserski šampion teške kategorije u verziji VBC, Diontej Vajlder planira uživo da gleda okršaj Entonija Džošue i Vladimira Klička na Vembliju ovog meseca, posle čega namerava da se popne u ring i izaziove pobednika.Vajlder (38 pobeda, 0 poraza, 37 nokauta) će biti deo tima Skaj sportsa koji će prenositi ovaj meč za ujedinjenje titula u verzijama WBA, IBF i IBO na Vembliju, pred 90.000 ljudi."Ne bih to propustio ni za šta na svetu. Definitivno ću biti tamo i ne mogu da dočekam da vidim svoje britanske navijače i prijatelje. Biće sjajno što sam tamo. Radiću sa Skajem i uživaću u borbi. Radujem se celokupnom doživljaju. Biću stručni konsultant", rekao je Vajlder za Skaj.Šampion u verziji WBC je nekada bio sparing partner Kličku, baš kao i Džošua. On je rekao da se nada da će posle meča moći da udje u ring i izazove pobednika."Zato je dolazak na ovakve mečeve tako važan. Ne samo da bi me navijači videli, već i borci. Staviću im do znanja da sam tu i sa kim želim da se sretnem", rekao je Vajlder.Njega, medjutim, prvo čeka obavezni revanš sa Bermanom Stivernom, ali bokserske organizacije često daju primat unifikacijama u odnosu na obavezne titule. Konfrontacija u ringu sa pobednikom je prvi korak u pravljenju meča koji bi doneo novog kralja teške kategorije."Voleo bih da budem u ringu ako mogu, ali ću imati i poštovanja. Ja sam tip šampiona koji ima poštovanja. Ne moram očajnički da skačem u ring. Svi znaju ko sam, moje ime dovoljno govori. A znam i da će do borbe doći. Ko god da pobedi, ako je dovoljno ozbiljan kada sam ja u pitanju, pozvaće me gore kao pravi džentlmen i ja ću odgovoriti na isti način", rekao je Vajlder.

19:43 - Darmštat produžio nadu u opstanak pobedom nad ŠalkeomFudbaleri Darmštata pobedili su danas na svom terenu Šalke sa 2:1, i tako sebi produžili nadu da mogu da ostanu u Bundesligi.Darmštat pet kola pre kraja ima 14 bodova manje od timova iz opasne zone, što teorijski znači da bi u finišu prvenstva mogao da izbori opstanak u Bundesligi ako pobedi u svim mečevima do kraja i poklope se ostali rezultati.Darmštat je danas poveo u 11. minutu golom Marija Vrančića, a posle toga se ništa bitnije nije dešavalo na meču do 56. minuta, kada je dosudjen penal za Šalke zbog prekršaja.Gvido Burgštaler je, medjutim, bio neuspešan sa bele tačke, pošto je Mihael Eser odbranio njegov šut. Gosti su nastavili da napadaju, a u 76. minutu je Koke doneo izjednačenje.Šalke je u 82. minutu ostao sa igračem manje jer je Tilo Kerer dobio direktan crveni karton.Nadu Darmštatu da može da opstane u ligi produžio je Žerom Gondorf golom u trećem minutu nadoknade vremena.Šalkeu je ovo bio drugi poraz u poslednje tri utakmice i sada je 11. na tabeli.U prvoj današnjoj utakmici, Verder je pobedio Hamburg 2:1.

19:30 - Fetel: Zbog ovoga volim Formulu 1Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina i da je od početka znao da može da ostvari dobar rezultat pošto je bolid bio dobar."Ovo je zaista sjajan dan, ovo je timski rad zajedno smo uspeli. Od početka sam video da smo brzi. Valteri (Botas) nije grešio, pokušao sam da ga pritisnem, a rani odlazak u boks se isplatio. Iznenadio sam se kada sam video da sam prvi, pošto sam mislio da smo izgubili prednost zbog 'sejfti kara'. Luis je bio pretnja, ali moj bolid je danas bio kao san", rekao je Fetel posle trke.Fetel je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Bahreina i ostvario 44. pobedu u karijeri."Kada sam video vatromet i kada su se upalila sva svetla, pomislio sam koliko volim ovo što radim. Godina je duga, ali zaista uživam. Juče sam bio malo tužan posle kvalifikacija, pošto sam imao veliki zaostatak, ali mi je nešto govorilo da imamo dobro vozilo. U Bahreinu sam imao mnogo uspeha prethodnih godina, volim ovaj trofej, zaista je lep", dodao je četvorostruki svetski prvak, koji je tri puta pobedjivao u Bahreinu.Vozač Mercedesa Luis Hamilton zauzeo je drugo mesto, a tokom trke imao je kaznu od pet sekundi zbog zadržavanja u boksu vozača Red Bula Danijela Rikarda."Čestitam Sebastijanu i Ferariju na fantastičnom poslu. Pogrešio sam u boksu i izvinjavam se ekipi. Dao sam sve od sebe da nadoknadim zaostatak. Nastavićemo zajedno da radimo i da se borimo. Bolno je kada izgubiš bodove za ekipu, ali tako je kako je", rekao je trostruki svetski prvak.Hamiltona je tokom trke propustio klupski kolega Valteri Botas, kako bi Britanac pokušao da nadoknadi zaostatak za Fetelom. Hamilton je zahvalio Botasu "što je bio džentlmen".Botas je danas prvi put u karijeri počeo jednu trku sa pol pozicije, a na stazi Sahir zauzeo je treće mesto."Trka je bila nezgodna. Tokom cele trke sam se mučio sa tempom ali sam imao i problema sa pritiskom u gumama. Ali, ovaj vikend je zaista bio najbolji za mene u novoj ekipi i mislim da ću još mnogo toga postići u Mercedesu", rekao je Botas.

18:26 - Valensija i Sevilja odigrali bez golovaFudbaleri Valensije i Sevilje odigrali su 0:0 u drugoj današnjoj utakmici 32. kola španske Primere. Sevilja je u prvom poluvremenu imala bolje šanse, a najbolju je propustio Stevan Jovetić, kada je u 17. minutu pogodio stativu. Simone Zaza je imao nekoliko sjajnih šansi za Valensiju, a u 74. minutu je i zatresao mrežu, ali gol nije priznat zbog ofsajda. Sevilja je ostala na četvrtom mestu tabele, sa tri boda manje od trećeplasiranog Atletiko Madrida. Valensija se popela na 11. mesto, sa istim brojem bodova i boljom gol razlikom od Alavesa, koji sutra protiv Viljareala igra svoj meč 32. kola. U prvoj današnjoj utakmici, Espanjol je u gostima pobedio Leganes 1:0, golom Lea Baptistaa u trećem minutu nadoknade vremena. Tim iz Barselone sačuvao je tako šanse da će se plasirati u Evropu, pošto sada zaostaje četiri boda za Bilbaom na šestom mestu. Kasnije danas igraju se još dve utakmice: Betis-Eibar i Granada-Selta.

18:09 - Nikolić čestitao Borkoviću na trijumfu u BahreinuPredsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je najboljem srpskom automobilisti Dušanu Borkoviću na pobedi u drugoj trci druge nedelje TCR šampionata u Bahreinu, "Na najveći hrišćanski praznik Vaskrs, naš narod je dodatno obradovala Vaša posvećenost, koja je dovela do toga da se naša himna čuje i u dalekom Bahreinu. Ovaj ogromni uspeh obećava de će se i u automobilskom sportu, zbog ljudi koji su predani svom pozivu kao što ste to Vi, vrlo brzo ime naše zemlje izgovarati sa poštovanjem," naveo je Nikolić. On je Borkoviću poželeo još mnogo pol-pozicija i još mnogo pobedničkih postolja".

17:44 - Verder pobedio HamburgFudbaleri Verdera pobedili su danas na svom terenu u Bremenu Hamburg sa 2:1, u utakmici 29. kola nemačkog prvenstva i nastavili niz od devet pobeda. Hamburg je poveo u šestom minutu golom Mihaela Gregoriča, a izjednačio je Maks Kruse u 41. minutu. Pobedu Verderu doneo je Florijan Kainc u 75. minutu. Verder ima 11 pobeda u prvenstvu i zauzima osmo mesto na tabeli sa 39 bodova. Hamburg je pretrpeo 14. poraz u prvenstvu, zauzima 14. mesto tabeli sa 33 boda i ima bod više od Augsburga koji se nalazi u zoni ispadanja.

17:15 - Venger: Ne znam da li priče o mom ugovoru utiču na igračeTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da nije siguran da li neizvesnost i priče o njegovom mogućem odlasku iz kluba utiču na igrače. Venger još nije saopštio da li će na kraju sezone, kada mu istekne stari, potpisati novi dvogodišnji ugovor, ili će posle 20 godina napustiti Arsenal. Navijači traže od Vengera da ode posle loših rezultata ekipe, pošto su "tobdžije" izgubile sedam od poslednjih 12 utakmica. Arsenal je ukupnim rezultatom 10:2 izgubio od Bajerna iz Minhena u osmini finala Lige šampiona. Venger je rekao da su i sami igrači počeli da ga ispituju o njegovim planovima. "Ne znam da li priče o mojoj budućnosti u klubu utiču, ali nadam se da ne utiču. Ekipa mora psihički da bude spremna, bez obzira na okolnosti. Da li to sve utiče? Nadam se da ne. Ali, sigurno je da u prethodna tri meseca nije bilo konstantnosti u ekipi, pogotovo na gostovanjima. Na domaćem terenu naša igra nije bila katastrofalna po pitanju kvaliteta", rekao je 67-godišnji Venger. Fudbalerima Arsenala Aleksisu Sančesu i Mesutu Ozilu ističu ugovori 2018. godine i još nisu pristali da produže saradnju sa Arsenalom. "Ne znam da li to utiče na Ozilovu igru. Postoji mogućnost... Možda se bliži kraju ugovora, ali moraš da igraš do poslednjeg dana isteka ugovora, ja to tako gledam. Moramo da se koncentrišemo na najvažnije stvari, a to je ono što se dešava na terenu. Prvoklasni sportisti moraju da budu takvi", rekao je Venger. Britanski mediji preneli su da je Arsenal blizu dovodjenja defanzivca Šalkea Seada Kolašinca.

16:27 - Golman Borusije: Još ne mogu mirno da spavamGolman Borusije iz Dortmunda Roman Birki rekao je da još ne može mirno da spava, posle bombaškog napada na klupski autobus uoči utakmice sa Monakom u Ligi šampiona. Napad se dogodio prošlog utorka, a povredjen je defanzivac Borusije Mark Bartra, koji je podvrgnut operaciji ruke. Birki je sedeo pored Bartre kada su se dogodile tri eksplozije. "Još imam problema sa spavanjem. To je najgore, ne mogu noću da spavam. Kada se probudim, drago mi je što sam u krevetu u svojoj kući", rekao je Birki švajcarskim medijima. Prva četvrtfinalna utakmica Lige šampiona je umesto u utorak odigrana dan kasnije, a Birki je rekao da nije mogao da se koncentriše na taj duel, koji je Monako dobio sa 3:2. "Tek kasnije sam primetio šta se dešava na terenu, činilo mi se kao da mi je lice prekriveno nekim velom", rekao je Birki.

15:41 - Gameiro spreman za revanš protiv LesteraFudbaler Atletiko Madrida Kevin Gameiro oporavio se od povrede butine i biće spreman za revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Lestera. Kako je saopštio Atletiko, Gameiro je danas trenirao sa ekipom, punim kapacitetom i biće na raspolaganju treneru Dijegu Simeoneu za utakmicu u Lesteru u utorak od 20.45. Atletiko, finalista Lige šampiona iz 2014. i 2016. godine, je u prvoj utakmici u Madridu prošle srede pobedio Lester sa 1:0 golom Antoana Grizmana iz jedanaesterca.

14:10 - Espanjol pobedio LeganesFudbaleri Espanjola pobedili su danas na gostujućem terenu Leganes sa 1:0, u utakmici 32. kola španskog prvenstva i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Jedini gol postigao je Leo Baptistao u drugom minutu nadoknade vremena, kada je šutirao sa ivice šesnaesterca i prebacio golmana domaće ekipe.Espanjol se posle druge uzastopne pobede učvrstio na devetom mestu na tabeli sa 49 bodova. Leganes je pretrpeo treći uzastopni poraz i nema pobedu u poslednjih šest utakmica, zauzima 17. mesto na tabeli sa 27 bodova i ima pet više od Hihona koji se nalazi u zoni ispadanja.

13:30 - Hamšik: Nisam ni sanjao Maradonin rekordFudbaler Napolija Slovak Marek Hamšik izjavio je da ne razmišlja o rekordu legendarnog Dijega Armanda Maradone. Hamšik je postigao 112 golova u dresu Napolija, a Maradona 115. "Naravno da ramišljam o tome, ali nisam opsednut. Mislim da već imam učinak više nego impresivan za veznog igrača. Nisam ni pomislio kao klinac da bih mogao da budem blizu ovakvog rekorda. Ali sve se dešava s razlogom", rekao je Hamšik. Napoli je trenutno treći u Seriji A, zaostaje dva boda za Romom, ali deset za liderom Juventusom. "Osim dobrih rezultata, mislim da igramo i najlepši fudbal u Evropi. To govore drugi igrači i treneri, naš kvalitet ne nesporan. Real mi nije najveće razočaranje sezone, nego bodovi koje smo ispustili protiv Lacija, Sasuola i Palerma u Seriji A. Zamislite gde bismo bili sada da nismo. Bili bismo rame uz rame sa Juventusom", kaže ključni igrač Napolija.

12:51 - Džordž: Poslednja lopta mora da ide meni!Najbolji igrač Indijana Pejsersa Pol Džordž nije srećan što poslednja lopta u napadu protiv Klivlend Kavalirsa nije stigla do njega. Klivlend je slavio 109:108, a Si Džej Majls je promašio šut za pobedu Indijane. "Naravno da smo želeli da dodamo Polu i da on šutira za pobedu. Ipak, dobio sam loptu u ruke na četiri sekunde do kraja i morao sam da šutnem. Bila je to dobra pozicija, ali nisam pogodio", rekao je tragičar Majls. Džordž je u prvom meču prve runde plej-ofa Istoka postigao 29 poena. "Nisam se iznenadio kada su me udvojili, to se i očekivalo. Lens (Stivenson) je bio otvoren, to su oni želeli, skoro su me molili da mu dodam. Želeo sam dodavanjem da ih nateram da se povuku, pa da ponovo dobijem loptu i tada ne bi imali dovoljno vremena da me ponovo udvoje. Razgovarao sam sa Majlsom posle utakmice, u takvim situacijama ja moram da dobijem poslednju loptu. Si Džej je preuzeo odgovornost, verujem u svoje momke, nije to problem, ali u takvmim situacijama lopta mora da ide meni", rekao je Džordž.12:33 - Kineski navijači besni zbog posete povređenog Tevesa DiznilenduArgentinac Karlos Teves, koji važi za najplaćenijeg fudbalera na svetu, izazvao je danas negodovanje navijača njegovog novog tima Šangaj Senhue zato što je viđen kako se šeta Diznilendom iako je zbog povrede morao da propusti utakmicu kineske Superlige. Fudbaler, koji je plaćen 38 miliona evra po sezoni od dolaska u Senhuu početkom godine, snimljen je juče kako se šeta šangajskim Diznilendom, a njegov tim je bez njega uveče igrao protiv drugog tima u kineskoj Superligi. "Plaćamo mu desetine miliona da bi sebi priuštio posetu s vodičem po Šangaju", napisao je jedan korisnik vesajta za ljubitelje fudbala Hupu. "Pitam se da li je Šenhua pokrio njegove troškove u Diznilendu", napisao je drugi navijač na istom sajtu. Argentinac je povredio mišić na nozi prilikom poslednje utakmice. On je u poseti Diznilendu privatno i nema nikakvog razloga da se kazni, rekao je za Frans pres Ma Ju, porparol Šangaj Šenhue. Njegovo odsustvo nije naškodilo njegovom timu koji je sinoć pobedio Čangčun Jatai sa 3-2. Teves je potpisao dvogodišnji ugovor sa kineskim klubom Šangaj Šenhua prema kome će zarađivati 39 miliona evra po sezoni.12:10 - Real u problemu: Bejl ne igra protiv Bajerna!Jedan od najboljih igrača Reala Geret Bejl neće igrati protiv Bajerna u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. Bejl se povredio na prvom meču ova dva kluba, koji je Real dobio 2:1. Velšanin nije igrao ni protiv Sportinga u Hihonu (3:2). Prema poslednjim informacijama, Bejl neće sigurno igrati protiv Bajerna, a pitanje je da li će biti spreman za duel sa Barselonom, koji je na programu naredne nedelje. Real će biti oslabljen protiv Bajerna pošto neće igrati Rafael Varan i Pepe.11:23 - Čelsi nudi 100 miliona evra za BelotijaNajbolji strelac Serije A i član Torina Andrea Beloti mogao bi da nastavi karijeru u Čelsiju. Menadžer Čelsija Antonio Konte traži zamenu za svog najboljeg golgetera Dijega Kostu, koji ima bogatu ponudu iz Kine. Konte je navodno označio Belotija kao njegovog naslednika, iako je otkupna klauzula u ugovoru napadača "bikova" čak 100 miliona evra. Beloti je ove sezone postigao 25 golova u Kalču. Kosta je postigao 17 u Premijer ligi i jedan je od ključnih igrača Čelsija.10:50 - Marej: Federer može da osvoji Rolan GarosNajbolji teniser sveta Endi Marej smatra da Rodžer Federer može da osvoji svoj 19. Gren slem trofej već na Rolan Garosu. "Ako bude igrao kao što je igrao na početku sezone, definitivno može da pobedi. Za njega neće biti lako da igra na Gren slem turniru bez ijednog meča na toj podlozi, ali je u Australiji već pokazao da se oseća dobro i kada ne igra mnogo mečeva. Videćemo", rekao je Marej. Federer će pauzirati do Rolan Garosa, koji počinje 28. maja.10:13 - Ibrahimović: Kante je igrač sezoneNapadač Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović izjavio je da bi fudbaler Čelsija Ngolo Kante trebalo da dobije nagradu za igrača sezone. Kante je letos stigao iz Lestera u Čelsi, a ove sezone jedan je od najboljih igrača "plavaca". "Verujem da bi ova nagrada trebalo da ode u ruke Kantea jer ju je zaista zaslužio. On je vrsta igrača koji igra dobro u bilo kom klubu i zbog toga zaslužuje nagradu. Igrači koji trče mnogo moraju više da se cene i osvajaju nagrade jer malo ko vidi koliko oni rade za ekipu", rekao je Ibrahimović. Junajted i Čelsi sastaju se od 17 časova na Old Trafordu.

09:43 - Enrike: Sa osmoricom napadača na JuventusTrener Barselone Luis Enrike izjavio je da će katalonski klub igrati sa osmoricom napadača u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Juventusa. Torinski klub je u prvom meču slavio sa 3:0. "Ne treba da budeš Ajnštajn pa da shvatiš da ćemo imati problema zbog poraza od Juventusa. Ali uspeli smo da iskontrolišemo frustraciju zbog dva primljena gola i osvojimo nove bodove. I dalje smo živi na svim frontovima, to nas čini jačim", rekao je Enrike i dodao: "Navijači moraju imati vere u ove igrače, koji su osvojili sve. Mi smo tim šampiona. Borićemo se do kraja, a revanš sa Juventusom dobra je polazna tačka. U nekom trenutku ćemo morati da rizikujemo, toliko da ćemo ih napasti sa osam napadača, nemamo šta da izgubimo". Barselona dočekuje Juventus u sredu od 20:45.09:13 - Kecmanović poražen u polufinaluMladi srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u finale čelendžera u meksičkom San Luisu. On je izgubio od Španca Adriana Menendeza 2:0, po setovima 3:6, 4:6. Kecmanović je trenutno 608. na ATP listi, ali će posle plasmana u polufinale turnira u Meksiku napredovati oko 100 pozicija.

08:45 - Pobede Klivlenda, , San Antonija, Toronta i JuteKošarkaši Klivlenda, San Antonija, Toronta i Jute ostvarili su pobede u prvim mečevima plej-ofa NBA lige. Klivlend je na svom terenu pobedio Indijanu 109:108. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lebron Džejms sa 32 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Pol Džordž sa 29 poena. Gosti su imali šut za pobedu, ali je Klivlend na kraju slavio. Naredni meč će biti odigran u Klivlendu. San Antonio je pobedio Memfis 111:82. U pobedničkom timu briljirao je Kavaj Lenard sa 32 poena. U poraženoj ekipi istakao se Mark Gasol sa 32 poena. Juta je napravila brejk i pobedila u gostima LA Kliperse 97:95. Džo Džonson je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 21 poenom. U ekipi Kilpersa najefikasniji je bio Blejk Grifin sa 26 poena. Milvoki je u gostima pobedio Toronto 97:83. U redovima ekipe iz Milvokija blistao je Janis Adetokumbo sa 28 poena. Najefikasniji među Reptorsima bio je Demar Derozan sa 27 poena.

08:20 - Zidan: Isko je pokazao da mu je mesto u Realu OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track