BLOG UŽIVO, VIDEO Ronaldo: Ostajem u Realu do kraja karijere
Foto: Reuter

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Ronaldo: Ostajem u Realu do kraja karijere

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:49 - Cibona i Cedevita u finalu prvenstva HrvatskeKošarkaši Cibone plasirali su se u finale prvenstva Hrvatske, pošto su večeras u Zagrebu pobedili Zadar sa 80:71 u odlučujućoj utakmici polufinala. Cibona je do finala i duela protiv Cedevite stigla sa 2:1 u pobedama. Cedevita je u polufinalu bila bolja od riječkog Kvarnera sa 2:0. Zadrani su bolje počeli večeraš¡nju utakmicu, poveli su sa 15:8, ali je potom usledila velika serija Cibone od 16:0 krajem prve i početkom druge četvrtine, prenela je Hina. Na poluvremenu je bilo 43:27 za domaću ekipu, a u 26. minutu je ta prednost narasla na 20 razlike (57:37). Zadar se, ipak, nije predavao, u 34. minutu je stigao na svega četiri poena zaostatka, ali se Cibona novom serijom ponovno odvojila i, na kraju, slavila. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejms Florens sa 27 poena, dok je Zadrane predvodio Filip Kraljević sa 20. Prva finalna utakmica izmedju Cedevite i Cibone igra se u nedelju

22:17 - Alison: Došao sam u Romu da igramBrazilski golman Alison rekao je danas da je nije došao u Romu da bi bio rezerva, već da je došao da igra. Alison je do sada branio za Internasional, a u novi klub će stići kada i zvanično počne letnji prelazni rok. "Dolazim u Romu da igram, ali sad sam fokusiran na reprezentaciju i Kopa Amerika", rekao je Alison, a prenose italijanski mediji. Alison ima 23 godine i nalazi se na širem spisku Brazila za Kopa Amerika, koji počinje 3. juna.

21:11 - Tamiš bez pobede, Metalac bez plej-ofaKošarkaši Metalca pobedili su večeras u Pančevu ekipu Tamiša sa 90:67 u utakmici poslednjeg, šestog kola Grupe A u Superligi Srbije. Metalac je prvi deo takmičenja u domaćem šampionatu završio sa samo dve pobede i tako ostao bez plasmana u plej-of, dok je Tamiš poslednji na tabeli Grupe A sa svih šest poraza. Najefikasniji u redovima kluba iz Valjeva bio je Tomislav Gabrić sa 21 poenom, dok je Djordje Majstorović dodao 16. U ekipi Tamiša najbolji je bio Dragan Kruščić sa 12 poena. U polufinale plej-ofa iz Grupe A plasirali su se Crvena zvezda, koja će igrati protiv Mega Leksa, i FMP čiji će protivnik biti Partizan.

20:10 - Ronaldo: Ostajem u Realu do kraja karijereJedna od najvećih zvezda svetskog fudbala Kristijano Ronaldo istakao je da želi da završi karijeru u Real Madirdu, prenose španski mediji. Njemu na kraju naredne sezone ističe ugovor, a pojavile su se glasine da ga žele PSŽ i Mančester junajted.„Završiću karijeru u Realu i to za najmanje 15 godina. Planiram da igram do 41. godine. Videćemo da li ću produžiti ugovor, ja bih to voleo. Za četiri godine bilo je i dobrih i loših momenata, sada sam srećan. Ne vidim bolji klub od Real Madrida“, smatra Ronaldo.Na startu sezone ’Galaktikose’ je vodio Rafa Benites koji nije bio omiljen među igračkim kadrom. Posle serije loših rezultata napustio je kormilo kluba i na klupu je seo Zinedin Zidan. Portugalski krilni fudbaler ističe da se odlično slaže sa nekadašnjim vezistom Reala i Francuske. „On je pametan fudbaler i veoma tiha osoba. Veoma je pozitivan i prepoznajem se u njemu. Nema mnogo iskustva, ali radi svoj posao odlično“, rekao je Ronaldo. Na kraju se osvrnuo i na predstojeće finale Lige šampiona koje ’Kraljevski klub’ igra protiv gradskog rivala Atletiko Madrida. „Ako ne osvojimo Ligu šampiona to bi bio neuspeh, ali mislim da ćemo pobediti u finalu i da će to biti kruna sezone“, uveren je Portugalac.

19:30 - Tajson: Učešće profesionalaca u Riju je smešno i glupoPredlog da se profesionalnim bokserima dozvoli učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je smešan i glup, rekao je bivši svetski prvak u teškoj kategoriji Majk Tajson.On je u Pekingu, na promovisanju profesionalnog boksa u Kini, rekao da bilo koji profesionalni bokser koji ode na Igre mora biti spreman na poraz, pošto bi amaterski bokseri mogli da dokažu da su mnogo brži.“To je smešno, to je glupo, a neki profesionalni bokseri bi mogli da izgube od amatera. To će se dogoditi. Neki od njih će biti poraženi, zaista verujem u to”, rekao je Tajson.Čelnici Međunarodne bokserske asocijacije predložili su da se profesionalnim bokserima dozvoli da učestvuju na Olimpijskim igrama, ali nije poznato kako bi se to moglo primeniti na Rio zbog kvalifikacionih turnira koji su već završeni u većini zemalja ili su u toku. Borbe u amaterskom boksu traju najviše četiri runde, a profesionalci mogu da boksuju i do 12.Tajson je rekao da se jasno seća brzine i veštine boksera sa Kube i iz Rusije, ali i iz drugih zemalja, dok je bio amater osamdesetih godina prošlog veka.“U tri ili četiri runde neki od profesionalaca neće moći da uhvate ove momke. Amateri će biti brzi za meč u tri, četiri runde, a profesionalci na to nisu navikli”, dodao je Tajson.Filipinski bokser Meni Pakjao rekao je da bi razmotrio učešće na Olimpijskim igrama, ali je njegov promoter Bob Arum rekao da je to užasna ideja.

18:43 - Ajaks dobio novog treneraNekadašnji holandski fudbalski reprezentativac Peter Boš napustio je Makabi iz Tel Aviva i preuzeo Ajaks, saopštio je slavni klub iz Amsterdama.Kako se navodi, Boš je potpisao trogodišnji ugovor i na taj način nasledio Franka De Bura, koji je smenjen, nakon što je u poslednjem kolu izgubio šampionsku titulu.Boš je kao igrač najdublji trag ostavio u Fejnordu, dok je za reprezentaciju odigrao osam utakmica i bio član tima na šampionatu Evrope 1992. godine, kada je Holandija izgubila u polufinalu od Danske, nakon izvođenja penala. Kao trener vodio je De Grafšap, Herakles, Vitese i Makabi, gde je zamenio Slavišu Jokanovića.

18:03 - Došljak: U Osijek po rekord Srbije u brzinskoj vožnjiČlan Auto moto kluba Novi Pazar Esad Došljak izjavio je danas da je spreman za nastupajuću sezonu u trkama ubrzanja na 402 metra (drag) i da će u Osijeku pokušati da sruši rekord Srbije od 10,121 sekundu."Sve oči uprte su u naš tim, očekuju se dobri rezultati. Predstavljamo klub, grad i Sportski auto i karting savez Srbije, a spremni smo na svim nivoima. Želja je nacionalni rekord na čuvenoj stazi u Hrvatskoj, 28. i 29. maja, koja je balkanski Santa Pod", rekao je Došljak.On će ove sezone voziti Audi RS4, ali na nekim stazama i Opel Korsu RS 4, s kojom prošle godine odbranio titulu prvaka Srbije u klasi pro roud i bio drugi u Jugoistočnoj Evropi."Želim da u velikom stilu izadjem iz Klase 10 sekundi i podignem neki od pobedničkih pehara. S novim Audijem RS4 upoznajem se već nekoliko meseci, počev od najsitnije mehanike. Ako sve bude kako treba, rezultati neće izostati", kazao je Došljak.Osim njega, Auto moto klub Novi Pazar u Osijeku će predstavljati i vozač Edin Ujkanović. Došljak je ocenio da će konkurencija u regionalnom šampionatu ove sezone biti jača."Svi su se ubrzali, dodali još po nekih 200 konsjkih snaga. Najveći konkurenti verovatno će mi biti Hrvat Dario Konopek i Austrijanac Martin Fridšreder", naveo je Esad Došljak.Posle Osijeka, najbrži vozači Balkana natupiće 4. i 5. juna na stazi Ušće u Beogradu.

17:34 - Tajson: Predlog za učešće profesionalnih boksera na OI je smešan i glupPredlog da se profesionalnim bokserima dozvoli učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je "smešan" i "glup", rekao je danas bivši svetski prvak u teškoj kategoriji Majk Tajson.Tajson je u Pekingu, na promovisanju profesionalnog boksa u Kini, rekao da bilo koji profesionalni bokser koji ode na Igre mora biti spreman na poraz, pošto bi amaterski bokseri mogli da dokažu da su mnogo brži."To je smešno, to je glupo, a neki profesionalni bokseri bi mogli da izgube od amatera. To će se dogoditi. Neki od njih će biti poraženi, zaista verujem u to", rekao je Tajson.Čelnici Medjunarodne bokserske asocijacije (IBA) predložili su da se profesionalnim bokserima dozvoli da učestvuju na Olimpijskim igrama, ali nije poznato kako bi se to moglo primeniti na Rio zbog kvalifikacionih turnira koji su već završeni u većini zemalja ili su u toku.Borbe u amaterskom boksu traju najviše četiri runde, a profesionalci mogu da boksuju i do 12 rundi.Tajson je rekao da se jasno seća brzine i veštine boksera sa Kube i iz Rusije, ali i iz drugih zemalja, dok je bio amater osamdesetih godina prošlog veka."U tri ili četiri runde neki od profesionalaca neće moći da uhvate ove momke. Amateri će biti brzi za meč u tri, četiri runde, a profesionalci na to nisu navikli", rekao je Tajson.Filipinski bokser Meni Pakjao rekao je da bi razmotrio nastup na Olimpijskim igrama, ali je njegov promoter Bob Arum rekao da je to užasna ideja.

17:01 - Uefa pokrenula istragu protiv Skenderbega zbog sumnji u nameštanjeAlbanski fudbalski šampion Skenderbeg saopštio je danas da je Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula istragu protiv njega zbog sumnji u nameštanje utakmica.Skenderbeg je naveo da je Uefa pozvala čelnike kluba na saslušanje posle sumnji na neke rezultate u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima.Istraga se zasniva na informacijama kompanija za kladjenje, ali i navodima navijača i medija."Potvrdićemo da smo pobedjivali na osnovu naših zasluga i da su rezultati uvek bili zasluženi", navodi se u saopštenju Skenderbega, koji je ove sezone šesti put uzastopno osvojio šampionsku titulu.

16:15 - Unaj Emeri ostaje u SeviljiTrener Sevilje Unaj Emeri ne namerava da napusti ekipu, rekao je danas predsednik tog fudbalskog kluba Hose Kastro. "Prioritet je da zadržimo igrače i stručni štab. Nekada smo morali da prodajemo igrače kako bismo napredovali, ali sada smo u dobroj situaciji i ne moramo da prodajemo. Imamo obavezu da napravimo konkurentan tim, u tome ćemo biti realni, ali ambiciozni", rekao je Kastro za španske medije. Za trenera Sevilje Unaja Emerija zainteresovani su Everton i Milan. On je u poslednje tri godine tri puta osvajao Ligu Evropa, a sledeće sezone predvodiće ekipu u Ligi šampiona.

15:30 - Lučesku napustio ŠahtjorDosadašnji trener Šahtjora iz Donjecka Mirčea Lučesku potpisao je dvogodišnji ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga, saopštio je ruski klub. Lučesku će na klupi zameniti Andre Viljasa-Boaša, koji je sa Zenitom ove sezone zauzeo treće mesto na tabeli i nije se plasirao u kvalifikacije za Ligu šampiona, već u grupnu fazu Lige Evrope. Rumunski trener je 12 godina predvodio Šahtjor iz Donjecka i osvojio je osam šampionskih titula u Ukrajini, uz Kup UEFA 2009. godine. Lučesku je ove sezone sa Šahtjorom osvojio Kup Ukrajine, a prvenstvo je završio na drugom mestu, iza Dinama iz Kijeva, a tokom karijere predvodio je i reprezentaciju Rumunije, Galatasaraj, milanski Inter i Rapid iz Bukurešta.14:55 - Benites ostaje u NjukasluŠpanski trener Rafael Benites ostaće u Njukaslu još tri godine. Benites je 11. marta preuzeo Njukasl, kada je zamenio otpuštenog Stiva Meklarena, ali nije uspeo da spasi ekipu od ispadanja u drugu englesku ligu. Očekuje se da će večeras biti saopštena vest o ostanku Benitesa na Sent Džejms Parku. Španac će potpisati trogodišnji ugovor i dobiće potpunu kontrolu nad transferima igrača u letnjem i zimskom prelaznom roku. 14:30 - Nišikori pobedom startovao na Rolan GarosuJapanski teniser Kei Nišikori plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je pobedio 40. igrača sveta, Rusa Andreja Kuznjecova u tri seta, 6:3, 6:3, 6:3. Šesti teniser sveta je pobedio za sat i 50 minuta, šest puta je oduzeo servis protivniku, koji je napravio dva brejka. On će u drugom kolu igrati protiv Španca Fernanda Verdaska, koji je u tri seta, 6:2, 6:1, 6:3 pobedio Ivana Dodiga iz Hrvatske. Dvostruka šampionka Vimbldona Čehinja Petra Kvitova plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila Sej Su Vej sa Tajvana sa 6:4, 6:1. Ona će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Šelbi Rodžers, koja je bila bolja od Ruskinje Elene Vesnine sa 6:4, 6:2. Ruskinja Svetlana Kuznjecova pobedila je u prvom kolu Britanku Heder Votson u dva seta, 6:1, 6:3, a protivnica u drugom kolu biće joj sunarodnica Anastasija Pavljučenkova. Pavljučenkova je u prvom kolu pobedila tursku teniserku Čaglu Bujukakčaj sa 6:3, 4:6, 6:1.14:10 - Putin dao saglasnost da Nojštader igra za Rusiju na EPPredsednik Rusije Vladimir Putin dao je saglasnost da fudbaler Šalkea Roman Nojštader, rođen u Ukrajini, igra za reprezentaciju Rusije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Putin je odobrio da se fudbaleru, koji je rođen u Dnjepropetrovsku, izda pasoš po ubrzanoj proceduri. "U skladu sa ruskim ustavom, sa zadovoljstvom mogu da objavim da je Nojštader novi državljanin Rusije", poručio je Putin. Selektor reprezentacije Rusije Leonid Slucki uvrstio je Nojštadera na spisak igrača za EP i njegov debi se očekuje u prijateljskoj utakmici sa Češkom 1. juna. Nojštader je prošao mlađe selekcije Nemačke, gde je odrastao, čak odigrao dva meča za A tim, ali je ipak prihvatio poziv Rusije. Rusija će na šampionatu u Francuskoj igrati u B grupi sa Engleskom, Velsom i Slovačkom.13:45 - Džaka prešao u ArsenalKapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske Granit Džaka dogovorio je transfer iz Borusije Menhengladbah u Arsenal, objavio je danas londonski klub. Arsenal je za fudbalera koji vuče korene sa Kosova i Metohije izdvojio 40 miliona evra, dok će se Džaka novim saigračima priključiti posle Evropskog prvenstva u Francuskoj. "Ponosan sam što sam došao u Arsenal. Jedva čekam da dođem u London i da igram za tako poseban klub u Premijer ligi. Daću sve od sebe da Arsenalu donesem trofeje", rekao je Džaka za klupski sajt. Džaka je u poslednje četiri godine bio najbolji fudbaler Borusije iz Menhengladbaha, a ranije je nosio dres matičnog Bazela. Ovaj 23-godišnji fudbaler za reprezentaciju Švajcarske odigrao je 40 utakmica i postigao 12 golova.

13:30 - UEFA suspendovala fudbalera FenerbahčeaDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) suspendovala je danas igrača Fenerbahčea Volkana Sena iz svih svojih takmičenja do kraja godine zbog guranja sudije na utakmici Lige Evropa protiv Brage.Sen je sredinom marta u završnici utakmice protiv Brage u osmini finala Lige Evropa prvo aplaudirao, a potom i odgurnuo hrvatskog sudiju Ivana Bebeka pošto mu je pokazao crveni karton.Senova suspenzija važiće od jula, odnosno kada od trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.Braga je utakmicu odigranu 17. marta protiv Fenerbahčea u osmini finala LE dobila s 4:1, a sudija Bebek je na tom meču isključio trojicu fudbalera turskog tima, koji će zbog neprimerenog ponašanja svojih igrača morati da plati i 15.000 evra.

13:10 - Maskerano prelazi u JuventusArgentinski fudbaler Havijer Maskerano napustiće ovog leta Barselonu i potpisati trogodišnji ugovor sa Juventusom. Kako se navodi, 31-godišnji Maskerano će u Juventusu dobiti značajno povećanje plate i biti deo projekta Stare dame na putu do osvajanja Lige šampiona. Maskerano je u Barselonu stigao pre šest godina iz Liverpula i osvojio je ukupno 15 trofeja, uključujući dve Lige šampiona i četiri Primere. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 123 utakmice, a sa nacionalnim timom ima i dve zlatne olimpijske medalje (Atina 2004, Peking 2008).12:50 - Tomić: Loše sam se poneo posle poraza u MadriduAustralijski teniser Bernard Tomić izjavio je da se loše poneo posle poraza od Fabija Fonjinija na Mastersu u Madridu. "Voleo bih da mogu kažem da imam deset miliona američkih dolara, ali je to pre deset miliona australijiskih dolara. U svakom slučaju, nisam trebao da kažem to, ali to je sada prošlost. Moja je greška što sam to rekao, prosto mi je izletelo pošto sam nedavno pričao sa prijateljima o tome. Možda ako bih imao 100 miliona... Tada bi bilo drugačije", rekao je Tomić. Australijanac je na startu Rolan Garosa bio bolji od Bendžamina Bekera u tri seta, dok ga u narednoj rundi očekuje duel sa mladim Bornom Ćorićem iz Hrvatske.

12:17 - Boš preuzeo AjaksNekadašnji holandski fudbalski reprezentativac Peter Boš napustio je Makabi iz Tel Aviva i preuzeo Ajaks, saopštio je slavni klub iz Amsterdama. Kako se navodi, Boš je potpisao trogodišnji ugovor i na taj način nasledio Franka De Bura, koji je smenjen, nakon što je u poslednjem kolu izgubio šampionsku titulu. Boš je kao igrač najdublji trag ostavio u Fejnordu, dok je za reprezentaciju odigrao osam utakmica i bio član tima na šampionatu Evrope 1992. godine, kada je Holandija izgubila u polufinalu od Danske, nakon izvbođenja penala. Kao trener vodio je De Grafšap, Herakles, Vitese i Makabi, gde je zamenio Slavišu Jokanovića.12:00 - Pol Skols: Murinjo će doneti zanimljiv fudbalLegenda Mančester junajteda Pol Skols rekao je da će Žoze Murinjo doneti zanimljiv fudbal na Old traford, ukoliko bude postavljen za trenera ovog engleskog premijerligaša. "Navijači Mačester junajteda zahtevaju zanimljiv fudbal, a ja sam siguran da će Murinjo doći i pokušati da im ga donese", rekao je Skols. Junajted je pre dva dana otpustio dosadašnjeg trenera Luja van Gala, a očekuje se da klub u narednom periodu objavi da će Murinjo biti novi šef stručnog štaba. Van Gal je tokom sezone često bio kritikovan zbog nedostatka napadačkog fudbala. Junajted je sezonu u Premijer ligi zavrÅ¡io sa samo 49 postignutih golova. "Mislim da je Murinjo pažljivo pratio situaciju i da je video sta se dešavalo. On je vrhunski trener, dokazao je to već, a verujem da će to ponovo učiniti, da će promeniti fudbal na Old Trafordu", rekao je Skols. 11:30 - Alonso kao PirloDvostruki šampion F1 Fernando Alonso pokazao je na jednoj humanitarnoj utakmici da bi možda mogao da bude dobar fudbaler.

11:10 - Muslin debituje na klupi Srbije

10:50 - Boško Janković: Želim u Zvezdu, ali pita se VeronaSrpski fudbaler Boško Janković rekao je da nije nesporna njegova želja da se vrati u Crvenu zvezdu, ali da za to postoji mnogo prepreka, pre svih ugovor sa Veronom. Verona je u tek završenoj sezoni ispala iz Serije A, što samo po sebi otvara mogućnost da Janković razduži opremu kluba iz Verone i oslobodi put ka matičnom klubu. "Još godinu dana vezan sam ugovorom za Veronu, ali uskoro bi trebalo da pričam sa klubom. Moramo da se dogovorimo oko mnogo stvari i brzo će sve biti poznato", rekao je Janković. Čelnici Crvene zvezde u poslednje vreme ne kriju veliko interesovanje da posle osam godina vrate bivšeg reprezentativca Srbije u svoje redove. "Znam sve oko interesovanja. Svi znaju koliko volim Zvezdu, ali sada nemam pravi odgovor. Ne bih želeo da dajem lažna obećanja i previše pričam o tome. Ima vremena, pre toga moram da rešim situaciju sa Veronom", poručio je Janković. 10:15 - MLS odgovorio Konteu: Provincijska izjavaAmerička MLS liga odgovorila je selektoru Italije Antoniju Konteu na konstataciju da nije pozvao Andreu Pirla i Sebastijana Đovinka jer igraju u SAD. Konte je istakao da je procenio njihovu situaciju, te da je normalno da moraš platiti cenu u fudbalskom smislu kad izabereš gde ćeš da igraš. "To je lična procena, stvar ukusa i stila, a Konte ima pravo da donese takvu odluku. Ali doneti ličnu odluku i izjaviti tako nešto je glup potez uz čuvanje besmislenog fudbalskog klišea. Očekivao sam više od fudbalski sofisticiranih Italijana, koji su se, usput rečeno, mučili protiv reprezentacije SAD sastavljene mahom od MLS igrača u poslednjih 15 godina, uključujući i remi 1:1 sa SP 2006. koji su osvojili", napisao je urednok zvaničnog sajta MLS lige Simon Borg. Đovinko je pre godinu dana prešao iz Juventusa u Toronto i postao najbolji igrač MLS lige, a u novoj sezoni već je postigao osam golova uz 5 asistencija na 12 mečeva. S druge strane, Pirlo je letos takođe iz Juventusa otišao u SAD, pojačavši Njujork Siti, a nije bio strelac na 26 mečeva. 09:50 - Za Ginisa: 2.357 ljudi igralo fudbal 120 satiČileanci su postavili novi svetski rekord po broju igrača fudbala na jednoj utakmici. Rekord je postavljen u nedelju uveče u meču u kojem se u šutiranju lopte u dva tima smenjivalo 2.357 ljudi više od 120 sati. Rezultat je bio tesan, 505-504. Rekord je priznala sudija Ginisovih svetskih rekorda Evelin Karera. Utakmica je odigrana na stadionu u La Floridi, četvrti glavnog grada Čilea. Većina igrača su bili amateri, a pred kraj utakmice se uključilo i nešto profesionalaca. Golman Gabriel Kastejon iz prvoligaškog kluba Vanderers je rekao da je srećan što je učestvovao u postavljanju svetskog rekorda za Čile.

09:31 - UEFA kaznila Junajted i Liverpul zbog navijača

09:15 - OI 2008: Od 14 dopingovanih, 10 osvajača medaljaMeđu 14 ruskih sportista pozitivnih na doping posle ponovljenih testiranja uzoraka sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine nalaze se osvajači 10 medalja. Među pozitivnim sportistima je i Ana Čičerova, koja je osvojila zlatnu medalju u skoku u vis na Igrama u Londonu 2012. godine. Televizija Meč prenela je da je od 14 pozitivnih sportista 11 atletičara, među kojima i osvajačica zlatne medalje u štafeti 4x100 metara Julija Čermošanskaja. Tu je još dvoje dizača tegova i jedan veslač. Atletski savez Rusije saopštio je da će zabraniti bivšim dopingovanim atletičarima da učestvuju na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kako bi suspenzija Međunarodne atletske federacije (IAAF) bila ukinuta. IAAF je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare iz svih medjunarodnih takmičenja posle izveštaja komisije Svetske antidoping agencije (WADA) u kome se navodi da je vlada finsirala i prikrivala doping.08:50 - Oklahoma pobedila Golden StejtKošarkaši Oklahome pobedili su Golden Stejt sa 118:94 na svom parketu, pa su tako poveli sa 3:1 protiv aktuelnog šampiona u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Rasel Vestbruk ostvario je svoj prvi "tripl-dubl" u plej-ofu od 36 poena i po 11 skokova i asistencija, dok je Kevin Durent postigao 26 poena uz 11 uhvaćenih lopti. Golden Stejt, koji je tokom regularne sezone ostvario rekordne 73 pobede, po prvi put ove godine je pretrpeo dva uzastopna poraza. Najefikasniji u ekipi Golden Stejta bio je Klej Tompson sa 26 poena, dok je dvostruki uzastopni MVP NBA lige Stef Kari postigao 19. Opširnije OVDE

08:30 - Zidan: Nije Atletiko samo odbrana OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track