(KURIR TV) GOREĆE MARAKANA U REVANŠU: Zvezda evrogolovima do remija sa Ludogorecom u Bugarskoj
Foto: Saša Pavlić

Strelci Katai i Kanga

(KURIR TV) GOREĆE MARAKANA U REVANŠU: Zvezda evrogolovima do remija sa Ludogorecom u Bugarskoj

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno sa Ludogorecom u Razgradu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 2:2.

Crveno-beli su ostvarili sjajan rezultat u prvih 90 muinuta borbe sa bugarskim prvakom. Gubili su, pa su napravili preokret, a na kraju odličnih 2:2 pred revanš sledećeg utorka na "Marakani". Pritom, golovi Aleksandra Kataija i Gejlora Kange su bili remek-dela, svaki na svoj način.

Nije, međutim, ništa delovalo bajno za Zvezdu posle prvog poluvremena. Ludogorec je dominirao, nije dozvolio gostima da mu priđu golu, a pritom stvorio dve šanse, koje je Marselinjo propustio da realizuje. A onda je usledilo ono čega su se "delije" najviše pribojavale. Malo pre odlaska na odmor, u 43. minutu, odbrana tima Grofa Božovića je napravila veliki kiks. Džonatan Kafu se prošetao kroz nju i doveo domaćina u vođstvo - 1:0.

Ipak, majstorija kapitena Zvezde na ovom meču Kataija već u uvodu drugog poluvremena (48. minutu) donela je preko potrebnu energiju i "delijama" na tribini "Ludogorec arene", a što je još važnije i ekipi na terenu. Crvena zvezda je za tili čas postala hrabra, odlučna, borbena... Za takvu igru nagrada je stigla u 66. minutu kada je Kanga "skinuo paučinu" s gola domaćina za preokret - 2:1!

Međutim, da uspeh srpskog šampiona ne bude potpun (a i 2:2 se svakako mora smatrati uspehom) pobrinuli su se Marselinjo i Kešeru u 76. minutu. Dok su crveno-beli razgovarali sa sudijom, Brazilac je izveo prekid, a Rumun matirao Kahrimana.

Na kraju, Crvena zvezda ima veliku šansu da se za nedelju dana pred svojim navijačima domogne poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona i automatski sebi obezbedi makar učešće u Ligi Evrope.

TOK MEČA:

Kraj - 2:2!

88. minut - Sikimić umesto Kataija, koji je traku predao Kahrimanu.

83. minut - Gužva na terenu. Katai je fauliran, pao je, a Moci mu je prišao i ljutito zahtevao od njega da ustane. Nastala je gužva, a epilog je žuti karton za Mocija.

81. minut - Žuti karton za Ibanjeza, jer je u skoku udario Vandersona.

76. minut - GOOOLLL - 2:2 - KEŠERU! Samo devet minuta posle ulaska u igru Rumun je izjednačio. Marselinjo je je na brzinu izveo prekid dok su se igrači Zvezde raspravljali sa sudijom, proigrao je Kešerua na levoj strani, a on je precizno tukao ispod Kahrimana.

66. minut - GOOOLLL - 1:2 - KANGA! Fantastičan gol sa 25 metara!

67. minut - Prve izmene u obe ekipe. Kod Zvezde je Ruiz zamenio Moučea, a kod Ludogoreca je Kešeru na terenu umesto Lukokija.

62. minut - I Vandersonov udarac prohujao je blizu gola Zvezde.

59. minut - Saša je tukao sa 20-ak metara, zamalo neprecizno, za uzdahe domaćih navijača.

58. minut - VELIKA ŠANSA za ZVEZDU! Srnić je prošao po desnom krilu i oštro centrirao, a Mouče zakasnio da loptu glavom ubaci u praznu mrežu.

48. minut - GOOOLLL - 1:1 - KATAI! Kapiten Zvezde izbegao je ofsajd zamku na 40 metara od gola, sjurio se ka golu, onda "zalomio" dvojicu igrača Ludogoreca i zatresao mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Izmena u sastavima nije bilo.

Kraj prvog poluvremena - 1:0!

45. minut - ŠANSA za LUDOGOREC! Crveno-beli su još u šoku posle primljenog gola, što Lukoki nije iskoristio, jer je glavom poslao loptu pored gola.

43. minut - GOOOLLL - 1:0 - KAFU! Prošetao se kroz odbranu Zvezde! Loptu je primio na 25 metara od gola, prevario Ibanjeza, prošao pored Fibela i Rendulića, obišao golmana Kahrimana i poslao loptu u mrežu.

20:33 - I Vule je uz ZvezduBivši fudbaler Zvezde, a sada Zenita, Vukašin Jovanović pažljivo prati večerašnji meč.

Foto: Viber/Printscreen
Foto: Viber/Printscreen

29. minut - Požuteo je Donald.

26. minut - PONOVO PRETI DOMAĆIN! Vanderson je šutirao pored gola.

18. minut - PRVA PRETNJA ZVEZDE! Katai je bio iskosa sa leve strane, ali se ipak odlučio na šut, a golman Stojanov je uspeo da loptu izbaci u korner.

16. minut - ŠANSA za LUDOGOREC! Ponovo Marselinjo, ponovo glavom iz blizine, ponovo neprecizno.

15. minut - Prvi žuti karton - dobio ga je Marselinjo zbog simuliranja. Brazilac je teatralno pao u Zvezdinom kaznenom prostoru posle starta Rendulića. Nije bilo ni govora o prekršaju.

12. minut - ŠANSA za LUDOGOREC! Domaći su pleli mrežu oko Zvezdinog gola, usledio je centaršut Brazilca Saše, njegov zemljak Marselinjo je izbegao ofsajd zamku, ali sa šest, sedam metara neprecizno šutirao glavom.

2. minut - "Delije" od starta pružaju podršku crveno-belima.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

LUDOGOREC (4-2-3-1): Stojanov - Minev, Moci, Plastun, Natanijel - Đakov, Saša, Kafu, Marselinjo, Vanderson - Lukoki

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman - Cvetković, Fibel, Rendulić, Ibanjez - Le Talek, Donald - Srnić, Kanga, Mouče - Katai.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović na klupi je ostavio Vieiru, Lukovića, Petkovića... Štoperski par čine Fibel i Rendulić, kao u revanšu sa Valetom, desni bek je Cvetković, a najistureniji je kapiten Katai usled izostanka Vieire.

Utakmicu sudi Šveđanin Martin Strombergson.

19:58 - Velika zastava navijača Ludogoreca

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

19:55 - Temperatura 20 stepeni Celzijusa

19:47 - Domaćin zaliva teren!

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

19:33 - Zvezdu bodri i njen nekadašnji golgeter Pjanović

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

19:22 - Navijački rat traje...

Više o tome saznajte OVDE.

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

19:07 - Stigli su predsednik Zvezde Svetozar Mijailović i generalni sekretar Zvezdan Terzić

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

18:36 - "Delije" stižu u "kavez"

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

18:32 - Fudbaleri obe ekipe izaše na teren da osete travu

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

18:15 - Kladionice se opametileKvote na Zvezdu padaju, a na Ludogorec rastu. Pogledajte OVDE.

17:56 - Ibanjez: Znam kako se pobeđuje LudogorecArgentinski levi bek Luis Ibanjez bolje od ostalih poznaje Ludogorec, jer je već dolazio u Razgrad."Ludogorec je dobra ekipa, dugo su zajedno. Biće nam teško ovde, igraju na svom terenu i imaju iskustvo igranja u Evropi. Biće nam teško i na Marakani. Pre četiri godine sam kao igrač Dinama iz Zagreba igrao protiv njih, tako da ih jako dobro poznajem", rekao je Ibanjez i nastavio:"Imaju individualni kvalitet. Nama je ova utakmica jako važna, jer trijumfom vraćamo Zvezdu tamo gde joj je mesto".Argentinac je upozorio saigrače na kvalitet narednog rivala."Igraju se dve utakmice, ne jedna, tako da moramo bit spremni i za Beograd i revanš. Ludogorec igra isto kao kad sam igrao protiv njih sa Dinamom. Nema dugih lopti i preskakanja, a oni sada, kao i tada imaju brze i pokretne igrače", završio je priču Luis Ibanjez.

17:35 - Policija ne da "delijama" da uđu u RazgradBugarska policija je uz pomoć kolega iz Srbije grupisala "delije" van grada i pustiće ih da krenu ka stadionu pred početak utakmice, naravno, uz pratnju.

17:00 - Kavez za "delije"Deo tribine na stadionu Ludogoreca ograđen je i predviđen za gostujuće navijače. Kako taj kavez izgleda, pogledajte OVDE.

16:50 - Pretresaju se sva srpska vozilaBugarska policija postavila je kontrolne punktove na ulazima u Razgrad i zaustavlja i pretresa sva vozila sa srpskim tablama. Više o tome pročitajte OVDE:

16:40 - Uhapšeno 45 navijača Zvezde, jer su napali turiste, pretukli taksistu...Bugarska policija uhapsila je 45 navijača Crvene zvezde jer su pravili nerede u letovalištu Sunčev breg. Šta su sve radile "delije" saznajte OVDE.

16:30 - Bugarska policija i "delije" u Razgradu

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

Kahriman: Sve će gi utepamo!

Pozitivan rezultat u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona imperativ je za sve fudbalere crveno-belih, a posebno za čuvara mreže Damira Kahrimana.

Prvak Srbije devet godina čeka na ovakvu evropsku priliku. Toga su svesni svi u klubu, od uprave do trenera i fudbalera.

"Dugo godina čekamo ove utakmice. Meni je drago što smo odigrali tvrdo protiv La Valete i što nismo nijednu utakmicu dobili ubedljivo. Zašto? Zato što bismo posle toga ušli u euforiju, a ovako smo sigurno na zemlji. Čvrsto, sa obe noge. Protiv Ludogoreca očekujem lakšu utakmicu, verujte. Bićemo koncentrisani više nego protiv Maltežana", rekao je za Kurir Kahriman i dodao:

"Uvažavamo Ludogorec kao klub, a koliko vidim, i oni nas. Igraće se na rezultat u oba meča. I mi i oni znamo šta nam donosi prolazak u narednu fazu kako s materijalne, tako i sa sportske strane. Ulog je ogroman, greške moramo da svedemo na minimum".

Navijači priželjkuju pozitivan rezultat u Razgradu. Gol u gostima bio bi velika stvar za Crvenu zvezdu.

"Kako do pozitivnog rezultata? Pa, lako. Da izvineš, da im ga metnemo! Bilo kako! Samo da im ga damo. Biće nam mnogo lakše u revanšu".

Po Kahrimanu, glavna snaga Crvene zvezde je porodična atmosfera u svlačionici i na terenu, iako ima dosta grešaka u igri, što je i normalno jer je ovog leto stiglo dosta novih fudbalera.

"Pozitivna energija je s nama još od prošle godine i dominantnog osvajanja titule. Mi smo jedna familija, tako se ponašamo. Kad to kažem, mislim na nas igrače, stručni štab, upravu, navijače"...

Crvena zvezda prošle jeseni odigrala je prijateljsku utakmicu u Razgradu i izgubila rezultatom 1:3.

Zvezda udarna vest u bugarskim medijimaNOVI BALKANSKI RATBugarska štampa dala je veliki prostor utakmici Ludogorec - Crvena zvezda. Sagovornici tamošnjih novinara davali su optimistične izjave o svom predstavniku u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ludogorec je po njima apsolutni favorit, spreman za novi balkanski rat.

Kvalifikacije - 3. koloUtorakBATE Borisov - Dandalk20.00Ludogorec - Crvena zvezda20.00Partizani - Salcburg20.00Sparta P - Steaua20.00Plzen - Karabag20.15Rostov - Anderleht20.30Ajaks - PAOK20.45Dinamo Z - Dinamo T20.45Šahtjor - Jang bojz20.45SredaAstana - Seltik16.00Rozenborg - APOEL19.15Astra - Kopenhagen19.30Fenerbahče - Monako20.30Trenčin - Legija20.30Olimpijakos - Hapoel BŠ20.45

BRUTALNO ISKREN Trener Crvene zvezde očekuje susret s mnogo golova Grof Božović: Nećemo poumirati ako ne uspemoOdradili su sinoć fudbaleri Crvene zvezde trening na stadionu Ludogoreca, a zatim se pred novinarskom ekipom pojavio trener Miodrag Božović.Već poslovično brutalno iskren u analizi trenutne situacije u timu koji vodi, popularni Grof je istakao da od dvomeča s petostrukim uzastopnim šampionom Bugarske ne zavise životi, ali da njegov tim ima sjajnu priliku da ispuni dugogodišnju želju svih navijača Crvene zvezde.- Svaka utakmica je priča za sebe. Niko nije rekao da ćemo se mi plasirati u Ligu šampiona. Nije ovo utakmica „biti ili ne biti“ za nas. Imamo meč s Metalcem posle ovoga. Niko neće ostati bez života, niti će biti smak sveta ako ne uspemo. Ali ukazala nam se šansa i daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj - rekao je Božović, a zatim zahvalio kolegi sa klupe Ludogoreca.- Hvala kolegi Dermandžijevu, koji je pohvalno govorio o Crvenoj zvezdi, kao o velikom klubu. Da bismo stvorili veliku ekipu, potrebno nam je vreme. Ukazala nam se šansa i daćemo sve da prođemo, iako smo svesni da neće biti nimalo lako. Nismo imali dovoljno vremena da se uigramo, ali ko nas pita. Nadam se da ćemo igrati dobro. Igraćemo kako znamo i umemo. Teško da ćemo se braniti. Na našim utakmicama uvek ima golova.Na opasku da je odbrana najveći problem ekipe, kratko je rekao:- Kako da pojačamo odbranu? Da uzmemo boksere? Imamo ove igrače koje imamo - i to je to.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track