BLOG UŽIVO, VIDEO: Ana Ivanović u drugom kolu turnira u Madridu

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Ana Ivanović u drugom kolu turnira u Madridu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:11 - Pelegrini razočaran odbranomMenadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini razočaran je igrom odbrane u porazu od Sautemptona (2:4) u meču 36. kola Premijer lige. "Moram da biram tim razmišljajući o meču u sredu (revanš polufinala LŠ sa Realom). Da smo igrali u subotu imao bih drugačije opcije. Analiziraćemo meč da li neko zaslužuje da igra u sredu. Razočaran sam kako smo se branili, nismo bili koncentrisani, imali smo mnogo problema", rekao je Pelegrini i dodao: "I dalje sve zavisi od nas u poslednja dva kola. Ako dobijemo Arsenal (sledeće kolo), bićemo treći i čekati poslednju utakmicu".

22:42 - Lacio pobedio InterFudbaleri Lacija pobedili su na svom terenu ekipu Intera 2:0 u meču 36. kola Serije A. Golove za Lacio postigli su Klose u 8. i Kandreva sa penala u 84. minutu. Inter je meč završio sa igračem manje, pošto je u 83. minutu isključen Muriljo. Dušan Basta i Milan Biševac su odigrali ceo meč za Lacio, dok je Sergej Milinković-Savić ušao u 89. minutu. Inter je četvrti na tabeli sa 64 boda, dok je Lacio osmi sa 51.22:20 - Pobede Espanjola, Hetafea i ViljarealaFudbaleri Viljareala pobedili su u gostima ekipu Valensije u meču 36. kola španske Primere. Golove za Viljareal postigli su Samjuel u 14. i Adrijan u 33. minutu. Viljareal je četvrti sa 64 boda, dok je Valensija osma sa 44. Hetafe je ranije danas u gostima pobedio Deportivo 2:0, dok je Espanjol bio bolji od Sevilje 1:0. Bilbao je na svom terenu pobedio Seltu 2:1.21:45 - Majami u polufinalu IstokaKošarkaši Majamija plasirali su se u polufinale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige. Majami je na svom terenu pobedio Šarlot 106:73 u sedmom meču prvog kola plej-ofa i serijom od 4:3 stigao do polufinala gde će se sastati sa boljim iz duela između Toronta i Indijane. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Goran Dragić sa 25 poena. Najefikasniji u redovima Hornetsa bili su Fred Kaminski sa 12 i Kortni Li sa 11 poena. Drugi polufinalni par Istočne konferencije čine Klivlend i Atlanta, dok se u zapadnoj sastaju Golden Stejt i Portland, odnosno Oklahoma i San Antonio.

21:10 - Tuča na ukrajinskom derbiju između Šahtjora i Dinama

20:45 - Broki: Igrali smo dobroTrener Milana Kristijan Broki smatra da je njegov tim igrao dobru protiv Frozinonea u nedelju. "Rosoneri" su remizirali 3:3 sa ekipom koja se bori opstanak, izbegavši drugi uzastopni poraz sa dva gola u poslednjih 15 minuta. "Ne slažem se sa mišljenjem da se Milan raspao danas. Milan ne sme da primi tri gola na San Siru, rezultat je loš, ali igrali smo dobro", smatra Broki. Broki je Milan preuzeo pre dve nedelje, na debiju je slavio protiv Sampdorije, potom remizirao sa Karpijem, a onda izgubio od Verone. "Tokom moje četiri utakmice na klupi Milana pokazali smo krhkost, ali sam sada video snažnu reakciju Milana koji nije nestao. Kad si slab i nemaš ponos ne možeš da se vratiš posle 1:3. Ako kažete da smo bili loši u odbrani jer smo primili tri gola iz njihova četiri šuta, ja se ne slažem s tim", istakao je Broki.

20:20 - Švarcman trijumfovao u Istanbulu za prvi ATP trofej u karijeri Argentinski teniser Dijego Švarcman osvojio je danas turnir u Istanbulu i tako došao do svoje prve titule na ATP turnirima u karijeri. Švarcman (23) je u finalu pobedio drugog nosioca, Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 2:1 u setovima (6:7, 7:6, 6:0). Argentinac nije bio medju nosiocima u Istanbulu, na turniru na kom je igrao i svoje prvo ATP finale. Švarcman je ove nedelje imao svoju najbolju nedelju od kada profesionalno igra tenis. On je do finala eliminisao Fakunda Banjisa, Bernarda Tomića, Damira Džumhura i Federika Delbonisa. Njegov najveći uspeh do sada bio je plasman u drugo kolo grend slem turnira, po dva puta na Otvorenim prvenstvima Australije i Francuske.

20:00 - Ronaldo: Voleo bih da Zidan ostane u RealuFudbaler Reala Kristijano Ronaldo rekao je da bi voleo da Zinendin Zidan ostane trener madridskog kluba. "Mislim da smo više cenjeni otkako nas vodi Zidan. Osećamo njegovu posvećenost, znamo da se još adaptira, ali stvari su brzo došle na svoje i srećan sam zbog njega. Oduvek sam ga cenio kao igrača, ali i sada kao trenira, kako se ponaša, kakav odnos ima sa igračima. Voleo bih da on ostane trener Reala", rekao je Ronaldo. On je rekao da bi voleo da igra u finalu LŠ. "Sjajan je osećaj osvojiti Ligu šampiona, jer je to posebno takmičenje, a osvojiti ga u Lisabonu, pred portugalskom publikom, takođe je posebno", dodao je on.

19:40 - PSŽ, Kil, Kielce i Vesprem na F4 rukometne Lige šampiona

19:20 - Rostov izgubio od MordovijeFudbaleri Rostova izgubili su danas od poslednjeplasirane Mordovije, čime su otežali sebi borbu za titulu u ruskoj Premijer ligi. Rostov četiri kola pre kraja ima 51 bod i drugi je na tabeli, pošto ga je prestigao CSKA iz Moskve, koji je u četvrtak bez problema sa 3:0 kao gost savladao Ural. Mordovija je sa 2:1 pobedila kao domaćin u Saransku, iako taj klub tokom sezone prate veliki finansijski problemi, a vodeći igrači su odbijali da treniraju zbog neisplaćenih zarada. Sergej Samodin doveo je Mordoviju u vodjstvo u 56. minutu. Rostov je izjednačio preko Serdara Azmuna, ali je Dalibor Stevanović doneo pobedu ekipi sa juga Rusije. Pored toga što je otežao sebi put ka tituli, Rostov će se do kraja sezone boriti i za drugo mesto, koje vodi u Ligu šampiona. Zenit iz Sankt Peterburga je treći na tabeli sa 49 bodova, dva manje od Rostova, a u igri su i Lokomotiva i Krasnodar koji imaju po 46. 18:43 - Ana Ivanović u drugom kolu turnira u MadriduSrpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Madridu, pošto je na startu takmičenja savladala Čehinju Katerinu Siniakovu 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:4. Naša teniserka igraće u drugom kolu sa Amerikankom Luisom Ćiriko, koja je bila bolja od Monike Nikulesku 7:5, 6:1. WTA turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 4.771.360 evra.18:14 - Ranijeri: Van Gal mi je poželeo srećuMenadžer Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da mu je Luj van Gal poželeo sreću u osvajanju titule u Premijer ligi. Lester i Mančester Junajted odigrali su nerešeno 1:1. "Performans je bio dobar posle prvih 15 minuta kada smo bili malo uplašeni. Junajted je počeo veoma dobro i bilo nam je teško da se restartujemo. Posle gola smo zaigrali mnogo bolje i mislim da je remi pravedan rezultat. Nisam bio zabrniut jer imao srce i znao sam da ćemo reagovatii. Gol nam je dao više samopouzdanja. Teško nam je bez Vardija. Bilo nam je važno da pokažemo karakter", rekao je Ranijeri. Lester dva kola pre kraja ima osam bodova više od Totenhema, koji u ponedeljak gostuje gradskom rivalu Čelsijiu. "Van Gala sam upoznao 1994. godine, a sada mi je poželeo sreću", dodao je Ranijeri.

17:45 - Jelena Janković poražena u MadriduSrpska teniserka Jelena Janković nije danas uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Madridu, pošto je izgubila od 131. igračice na WTA listi, Rumunke Sorane Kirstee u dva seta, 4:6, 3:6. Meč je trajao sat i 20 minuta, 23. teniserka sveta Janković napravila je tri brejka, a Kirstea joj je pet puta oduzela servis. Kirstea će u drugom kolu igrati protiv 47. teniserke sveta, Danke Kovinić iz Crne Gore. Kovinić je u prvom kolu pobedila osmu teniserku sveta Italijanku Robertu Vinči sa 6:4, 6:2.17:10 - Rozberg srećan zbog pobedeVozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je srećan zbog pobede u trci Formule 1 u Sočiju i dodao da trka za šampionsku titulu još nije završena. Rozberg je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Rusije i ostvario četvrtu uzastopnu pobedu, sedmu računajući i prošlu sezonu. "Ovo je bio odličan vikend, vozilo je bilo fantastično. Od početka do kraja sam bio koncentrisan, jer kada usporite, onda počnete da pravite greške", rekao je Rozberg posle trke. Rozberg ima 100 bodova u šampionatu, 43 više od drugoplasiranog klupskog kolege, aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona. Hamilton je startovao sa 10. mesta, ali je uspeo da se popne na podijum. "Luis je obavio odličan posao, brzo se sa 10. popeo na drugo mesto. Prošlo je četiri trke od 21, Luis će se sigurno vratiti. On je motivisan, više nego ikada. Imamo neverovatna vozila i želimo da pobedjujemo", rekao je Rozberg. Trostruki svetski šampion Hamilton rekao je da nije sumnjao u pobedu, ali da su ga problemi sa bolidom ponovo u tome sprečili. "Na početku nije bilo lako, ali takve su sve trke. Srećan sam što sam osvojio bodove, za mene i ekipu. Mislim da Kimi Raikonen nije očekivao da ga preteknem, a lakše mi je bilo da obidjem Valterija Botasa, jer se nije dobro branio. Nisam sumnjao da mogu da pobedim, imao sam dobru brzinu. Ali, ponovo sam imao problema i morao sam da odustanem. Nisam mogao da idem punom brzinom na ravnini", rekao je Hamilton.16:50 - Klop: Zaslužen porazMenadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa zasluženo izgubila od Svonsija. Redsi su poraženi u gostima sa 3:1 u 36. kolu Premijer lige. "Promenili smo startnu postavu sa kojom možempo da igramo bolji fudbal. Mogao bih da objasnim nekoliko stvari, ali to bi zvučalo ao izgovor. Performans je bio nedovoljan. Ne možemo biti sigurni, ali da nismo primili trećei gol to bi bila otvorena utakmica. Zaslužili smo poraz, oni su zaslužili pobedu. Mislim da smo izgubili dosta lakih lopti, nismo bili kompaktni, bilo je mnogo stvari koje je trebalo bolje da uradimo", rekao je Klop. Liverpul je poražen minimalnim rezultatom u Španiji, a meč na Enfildu igra se u četvrtak u 21.05.

16:26 - Dejan Milojević: Dostojanstveno da završimo serijuTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević izjavio je danas da je njegova ekipa samim ulaskom u finale Jadranske lige napravila istorijski uspeh, ali da će se truditi da finalnu seriju protiv Crvene zvezde završi dostojanstveno. "Zvezda je mnogo kvalitetnija ekipa od nas i kada smo u punom sastavu, a pogotovo sada kada imamo skraćenu rotaciju zbog povreda. Izuzetno je kratak period za oporavak igrača, ali ćemo pokušati da odigramo našu prepoznatljivu agresivnu odbranu i da, ako nam se ukaže šansa za pobedu, da je iskoristimo. Sam ulazak u finale je istorijski uspeh za klub, ali ćemo se potruditi da dostojanstveno završimo finalnu seriju", rekao je Milojević za klupski sajt. Košarkaši Mege sutra od 20.30 u Sremskoj Mitrovici igraju protiv Crvene zvezde treću utakmicu finala plej-ofa. Zvezda vodi sa 2:0, pošto je pobedila u četvrtak i u subotu u Beogradu. Osim utakmice u hali Pinki, publika će moći da vidi i kadete Mega Leksa, šampione Srbije u kadetskoj konkurenciji, koji su osvojili prvi trofej u mladjim selekcijama u istoriji kluba, kao i pionire Mege, državne vicešampione.

16:00 - Svonsi razbio Liverpul i udaljio ga od Lige Evrope Fudbaleri Svonsija pobedil su Liverpul na svom terenu sa 3:1 u 35. kolu Premijer lige. Liverpul je sve dalje od mesta koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone, ekipa Jirgena Klopa nalazi se na sedmoj poziciji sa 55 bodova, dok je Svonsi na 13. mestu sa 43 boda.Pobedu domaćem timu doneli su dvostruki strelac Aju i Cork, dok je pogodak sa “redse” postigao Benteke.

15:02 - Juventus bolji od Karpija za 10. trijumf u nizuFudbaleri Juventusa savladali su Karpi sa 2:0 i upisali 10. trijumf u italijanskoj Seriji A. Brazilac Ernaneš u 43. i Simone Zaza u 80. minutu bili su strelci za torinski tim, koji je igrao u kombinovanom sastavu jer je ranije obezbedio petu titulu zaredom u šampionatu. Juventus dva kola pre kraja ima 15 bodova više od drugoplasiranog Napolija, uz meč više, dok je Karpi tačno tri boda iznad opasne zone.

14:42 - Benatija: Ako treba, odlazim iz BajernaFudbaler Bajerna Mehdi Benatija spreman je da ode iz Minhena posle najavljenog dolaska štopera Borusije Dortmunda Matsa Humelsa.Benatija ističe da je trenutno fokusiran samo kako da što uspešnije završi sezonu."Humels je vrhunski igrač i dobrodošao je u Bajern. U mom slučaju, ukoliko ljudi iz kluba žele da odem, onda ću to i učiniti. Ipak, neću pričati o tome kao rukovodstvo uoči važnih utakmica sa Atletikom u polufinalu Lige šampiona. Trenutno razmišljam samo da završimo sezonu na pravi način, o osvajanju Lige šampiona, Bundeslige i Kupa", rekao je Bentaija za Skaj Sport. Ukoliko se odluči da napusti Bajern, Benatija neće morati da brine o novom timu jer ga već duže vreme želi šampion Italije Juventus. On je već igrao u Seriji A, pošto je četiri godine nosio dres Udinezea i Rome, pre nego što je 2014. došao u Bajern.

14:12 - Bilbao ne odustaje od Lige šampionaFudbaleri Atletik Bilbaa pobediili su Seltu 2:1 i zadržali korak za Viljarealom. Ekipa trenera Ernesta Valverdea otvorila je nedeljni program Primere pobedivši Seltu kod kuće.Golovima Adurica sa bele tačke i Raula Garsije, Baskijci su osvojili važna tri boda, koja su ih ponovo dovela na tri poena zaostatka za Viljarealom, koji je četvrti i koji će danas igrati protiv Valensije na Mestalji.Gosti iz Viga danas su poveli, golom Fabijana Oreljane, ali je ta prednost trajala od 13. do 38. minuta, kada je sjajni Aduric nagovestio preokret, koji je u 72. minutu i zaokružen.Srpski vezista Nemanja Radoja zaigrao je za Seltu u 55. minutu, zamenivši Jaga Aspasa, dok je Dejan Dražić odgledao meč sa klupe gostiju.

13:38 - Ramos: Real mora da se bori do krajaFudbaler Real Madrida Serhio Ramos rekao je da njegova ekipa neće odustajati od borbe za titulu u španskoj Primeri. Real je u gostima slavio protiv Real Sosijedada golom Gereta Bejla deset minuta pre kraja utakmice.Ekipa Zinedina Zidana vodi veliku borbu sa Atletikom i Barselonom za titulu u Primeri.“Dokle god postoje šanse, mi moramo da se borimo. To je filozofija Reala. Biće to veoma uzbudljiv kraj sezone... Voleli bismo da je situacija drugačija, ali sada ćemo morati da čekamo da se neko oklizne", rekao je Ramos.Do kraja španskog prvenstva ostala su da se odigraju još dva kola, a Real igra utakmice protiv Valensije i Deportiva.

12:54 - FIBA više ne priznaje ABA liguMeđunarodna košarkaška federacija (FIBA) ne priznaje više ABA ligu u ovom obliku, objavljeno je danas na sajtu te organizacije. Izvršni komitet FIBA sastao se u Parizu i raspravljao o odgovorima koje je dobila od 14 nacionalnih federacija, nakon što je zapretila suspenzijama, jer su tamošnji klubovi odlučili da igraju Evrokup. Konstatovano je da su federacije učinile sve da reše problem sa FIBA, ali i od pojedinih odlučila da dobije garancije da će postupiti kao što su dostavile u pismu FIBA. Izvršni komitet FIBA ponovo će zasedati 14. maja, dok bi ranije trebalo da bude sastanak te organizacije sa Evroligom u Minhenu. Podsetimo, ABA liga je ranije potpisala trogodišnji ugovor sa Evroligom prema kojem bi imala jedno mesto u najjačem evropskom takmičenju i tri u Evrokupu.

12:01 - Lajović bez glavnog žreba u MadriduSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb Mastersa u Madridu, pošto je poražen u drugom kolu kvalifikacija od Kolumbijca Santijaga Hiralda 6:4, 6:3. Lajović je izgubio posle sat vremena i 25 minuta i tako stao na poslednjoj prepreci pred ulazak u glavni žreb. U prestonici Španije igraće dva srpska tenisera - Novak Djoković i Viktor Troicki. Turnir u Madridu, od 1. do 8. maja, igra se za nagradni fond od 5.719.660 evra.

11:22 - Pogledajte najzanimljive detalje iz ovogodišnje sezone NBA lige

10:41 - Navijači Krotonea burno su proslavili ulazak u Seriju A

09:54 - Jović i Gudurić: Očekujemo još jači otpor MegeKošarkaši Crvene zvezde Stefan Jović i Marko Gudurić izjavili su da očekuju još jači otpor Mega Leksa u sutrašnjem trećem meču finalne serije ABA lige. Crveno-beli vode protiv Mege sa 2:0 nakon što su u potpunosti iskoristili domaći teren, uoči selidbe u Sremsku Mitrovicu. "Iskoristili smo naš teren i ostvarili važnu pobedu. Igra iz drugog meča je recept za naredni, iako sam siguran da se Mega neće predati. Očekujem još žešći otpor ekipe domaćeg tima u Sremskoj Mitrovici", rekao je Jović, posle jučerašnje pobede 93:74 u dvorani "Aleksandar Nikolić". Njegov saigrač Marko Gudurić očekuje težak meč u ponedeljak protiv osvajača Kupa Radivoja Koraća. "I druga utakmica je bila teška, ali smo imali ozbiljan pristup. Za razliku od prvog duela sada nismo imali padove i nismo dozvoljavali Megi da se vraća. Idemo bez euforije u Sremsku Mitrovicu, očekujemo težak meč, ali ćemo igrati agresivno, kao juče. Znala je Mega mnogo puta da iznenadi ove sezone na svom terenu", zaključio je Gudurić. Treća utakmica finalne serije između Mega Leksa i Crvene zvezde sutra od 20.30 sati.

09:23 - Sparsi "razbili" Oklahomu za 1:0, Marjanović četiri poena

Košarkaši San Antonija savladali su Oklahomu sa 124:92 i tako došli do vođstva sa 1:0 u drugoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Srpski košarkaš Boban Marjanović na terenu je proveo osam minuta i u trijumfu svog tima učestvovao sa četiri poena, pet skokova i dve asistencije. San Antonio je do pobede predvodio Lamarkus Oldridž sa 38 poena, dok je 25 ubacio Kavaj Lenard, a 18 Deni Grin. Koliko su Sparsi bili dominatni, najbolje ilustruje podatak da su Oldridž i Lenard u prvom poluvremenu zajedno ubacili 45 poena, dok je čitav tim Oklahome postigao 40 koševa za poluvreme. Kod Tandera, najefikasniji je bio Serž Ibaka sa 19 poena, 16 je dodao Kevin Durent, dok je 14 upisao Vestbruk, ali su se dvojica najboljih košarkaša Oklahome mučila da pronađu šut tokom čitave utakmice (11-34).

08:51 - Barselona čuva vrh, Atletiko drži korak

Fudbaleri Barselone na dva koraka su od odbrane titule u španskoj Primeri, pošto su sinoć u 36. kolu savladali Betis u Sevilji 2:0 (0:0). Katalonci su do trijumfa stigli u nastavku golovima Ivana Rakitića u 50. i Luisa Suareza u 81. minutu, ali sa igračem više jer je Haiko Vesterman isključen u 35. minutu. Prethodno, Atletiko Madrid je sa "kombinovanim" timom savladao Rajo Valjekano golom, na ovom meču rezerviste, Antoana Grizmana u 55. minutu i sa pobedničkom atmosferom ide u Minhen na revanš polufinala Lige šampiona protiv Bajerna, dok je Reala Madrid savladao Sosijedad u San Sebastijan 1:0, pogotkom Gareta Bejla u 80. minutu. Tabela: Barselona 85 bodova, Atletiko Madrid 85, Real Madrid 84, Viljareal 61, Selta 57, Atletik Bilbao 55, Sevilja 52, Valensija 44, Las Palmas 43, Malaga 42…

08:16 - Zvezda ubedljiva protiv Mege za 2:0

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige 2:0, pošto su u drugoj utakmici savladali Mega Leks 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14). Pred 2.608 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" Zvezdu je predvodio Marko Simonović sa 16 poena (četiri trojke), a pratili su ga Kvinsi Miler sa 11, Tarens Kinzi i Branko Lazić sa po 10 poena. U ekipi Mege Nikola Ivanović postigao je 22, a Danilo Nikolić i Rade Zagorac po 16 poena. Treća utakmica, u kojoj će Zvezda imati prvu "meč loptu", igra se u ponedeljak uveče u Sremskoj Mitrovici.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track