BLOG UŽIVO: Karolin Garsija ponovo kobna za Anu Ivanović
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Karolin Garsija ponovo kobna za Anu Ivanović

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:10 - Ture želi nove izazoveFudbaler Mančester sitija Jaja Ture rekao je da bi voleo nov izazov u karijeri i da mu novac neće biti ključan u ostanku u engleskom klubu. "Nema tih para koje bi me naterale da ostanem u klubu ako osećam da više ne pripadam tamo ili ako nema novih izazova za mene", rekao je 31-godišnji Ture. Britanski mediji su ranije navodili da je Ture blizu odlaska iz Sitija na leto, nakon loše sezone te ekipe. "Bilo bi nepravedno sa moje strane. Dođe trenutak u kom brojke ne mogu da te zaustave", kazao je reprezentativac Obale Slonovače. Ture je u Siti došao 2010. iz Barselone i u međuvremenu je postao jedan od vodećih igrača u klubu. Ranije je nastupao za Beveren, Metalurg, Olimpijakos i Monako.

21:40 - Olimpijakos na korak od F4 EvroligeKošarkaši Olimpijakosa poveli su 2:1 protiv Barselone u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, pošto su danas kao domaćini pobedili sa 73:71. Grčki klub je predvodio Jorgos Printezis sa 19 poena, dok je Vasilis Spanulis postigao 15. Najefikasniji u španskoj ekipi bio je Huan Karlos Navaro sa 14. Naredna utakmica igraće se u četvrtak od 21.00, takođe u Atini.21:15 - Hart: Izneverili smo sami sebeGolman fudbalskog kluba Mančester siti, Džo Hart rekao je danas da su on i njegovi saigrači izneverili sami sebe ove sezone. "Moraćemo da budemo iskreni, izneverili smo sami sebe u ključnim momentima. Ići ćemo na pobede u preostalim utakmicama i videćemo gde će nas to odvesti", rekao je Hart za klupski sajt. Siti je pet kola pre kraja engleske Premijer lige na četvrtom mestu sa 64 boda, 12 manje od vodećeg Čelsija. "Nismo na mestu na kojem smo želeli da budemo. Želeli smo da se borimo za titulu kao i prethodnih godina", kazao je Hart. Njegov klub će se do kraja sezone sa Mančester junajtedom i Arsenalom boriti za mesta koja direktno vode u Ligu šampiona.

20:53 - Ana Ivanović zaustavljena u prvom kolu turnira u ŠtutgartuSrpska teniserka Ana Ivanović završila je učešće na WTA turniru u Štutgartu posto je večeras u prvom kolu izgubila od Karolin Garsije iz Francuske sa 7:6 (8:6), 6:4. Ivanovićevoj očigledno ne leži 21-godišnja Francuskinja, koja je dobila i treći uzastopni susret u 2015. godine. Prethodno je Garsija pobediljivala na turnirima u Montereju (6:1, 6:4) i Indijan Velsu (6:2, 5:7, 6:2). Koliko je srpska teniserka večeras grešila i bila dekoncentrisana govori podatak iz prvog seta kada je u taj-brejku propustila tri vezane set lopte i omogućila Francuskinji vođstvo od 1:0. To kao da je dodatno uticalo na samopouzdanje Ivanovićeve da u nastavku meča pruži bledo izdanje, bez rešenje za izuzetno rasploženu protivnicu. Garsija će u osmini finala igrati protiv Nemice Karine Vitheft, koja je na startu iznenadila zemljakinju Monu Bartel sa 7:5, 6:3. Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 731,000 dolara, a tirulu brani Ruskinja Marija Šarapova.

20:40 - Majnc produžio ugovor sa ŠmitomTrener nemačkog Majnca Martin Šmit produžio je ugovor sa ovim klubom do 2018. godine. Šmit je u februaru nasledio Kaspera Hjumlanda i od tada stabilizovao ekipu koja je ptrethodno imala samo jedan trijumf na 13 mečeva u Bundesligi. Pod njegovim vođstvom Majnc je zabeležio tri pobede, tri remija i dva poraza. "Pronašli smo vreme i ralizovali sporazum, koji je već bio usmeno dogovoren. Srećan sam zbog poverenja, koje ljudi iz kluba imaju u mene", rekao je Šmit. Majnc se trenutno nalazi na 11. mestu na tabeli, a u petak dočekuje Šalke na svom terenu.

20:20 - Volfsburg u problemima pred meč sa NapolijemFudbalski klub Volfsburg biće značajno oslabljen u revanšu sa Napolijem u Ligi Evropa, pošto zbog povreda neće igrati Kevin De Brujne i Andre Širle. Nemačka ekipa je u prvoj utakmici na svom terenu deklasirana sa 4:1, zbog čega ima male šanse da se plasira u polufinale tog takmičenja. De Brujne je povredio stopalo, dok Širle ima problema sa ramenom, te oni neće otputovati za Italiju. Utakmica će se igrati u četvrtak od 21.05 u Napulju. Takođe, Volfsburg je saopštio da će biti neizvestan nastup ta dva fudbalera i za vikend u Bundesligi protiv Borusije Menhengladbah.20:00 - Junajted čeka kraj sezone da odluči o otkupljivanju FalkaaFudbalski klub Mančester junajted odlučiće na kraju sezone da li će otkupiti ugovor Radamela Falkaa od Monaka. Potpredsednik Monaka Vadim Vasiljev rekao je da se nedavno sastao sa čelnicima Junajteda, koji su mu preneli da su zbunjeni lošom sezonom kolumbijskog napadača. "Ovo nije njegova najbolja sezona, ali su se oni i pored toga opredelili da na kraju sezone odluče da li će otkupiti njegov ugovor", rekao je Vasiljev. Nakon povrede kolena, koja je Falkaa udaljila sa Svetskog prvenstva u Brazilu prošlog leta, on je napustio Monako i otišao u Junajted na jednogodišnju pozajmicu.19:46 - Badenholcer najbolji trener u NBA ligiTrener Atlante Majk Badenholcer izabran je danas za najboljeg ove godine u NBA ligi. Badenholcer je vodio Atlantu do 60 pobeda, uz 22 poraza, u NBA ligi ove sezone, što je najbolji skor u istoriji te franšize, koja je završila kao prva u Istočnoj konferenciji. On je dobio 67 najviših glasova, a ukupno 513 poena, u izboru američkih sportskih novinara i emitera. Drugo mesto zauzeo je Stiven Ker, koji je vodio Golden Stejt do 67 pobeda, uz 15 poraza, najboljeg skora ove sezone u regularnom delu NBA lige. On je dobio 56 najviših glasova, ukupno 471 poen.

19:35 - Zvezda: Nema besplatnih ulaznica za derbiFudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da za predstojeći 148. "večiti derbi" sa Partizanom neće biti besplatnih ulaznica. "Ova odluka se odnosi na sve tribine, kao i na sve lože, odnosno galerije na stadionu "Rajko Mitić"", navodi se u saopštenju Zvezde nakon sednice Upravnog odbora kluba. Crveno-beli su ranije danas saopštili da će se ulaznice za taj meč prodavati od sutra od 11.00 na stadionu "Rajko Mitić", dok će se na dan utakmice prodavati od 11.00, pa do početka meča. Prodaja ulaznica za navijače crno-belih počeće u četvrtak od 10.00 na blagajnama stadiona u Humskoj. Uprava Zvezda je, takođe, apelovala je na sve posetioce 148. derbija da u subotu na stadion dođu ranije kako bi se sprečile velike gužve u saobraćaju koje u poslednje vreme nastaju zbog radova na Autokomandi. Meč između Zvezde i Partizana igra se u subotu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".19:20 - Mutko: Kapelo ostaje selektor, ako odvede Rusiju na EPMinistar sporta Rusije Vitalij Mutko stavio je danas do znanja da selektor fudbalske reprezentacije Fabio Kapelo može da ostane na klupi i za Mundijal 2018. pod uslovom da odvede tim na šampionat Evrope 2016. godine u Francuskoj. Rusija na pola puta u kvalifikacijama za EP zauzima treće mesto u grupi G, jedan bod iza Švedske i pet bodova zaostatka za vodećom Austrijom. Italijanski stručnjak bio je već na meti kritika ruske sportske javnosti pošto reprezentacija nije uspela da prođe grupnu fazu Mundijala u Brazilu prošle godine. "Kapelo sada ima ugovor i njegov zadatak je plasman na šampionat Evrope. Nismo baš u najboljoj poziciji u grupi i ukoliko želi da radi, on mora da popravi naš trenutni plasman", rekao je Mutko.

19:10 - Parma na aukciji, početna cena 20 miliona evraItalijanski fudbalski klub Parma našao se na aukciji sa početnom cenom od 20 miliona evra, saopšteno je na sajtu "krstaša". Potencijalni kupci imaće mogućnost do 6. maja da kupe Parmu, koja je nedavno proglasila bankrot zbog duga od oko 100 miliona evra. Ukoliko ne bude bilo zainteresovanih za kupovinu kluba stečajni sudija će odložiti tender za 12, 18, 22. i 28. maj. Parma se nalazi na poslednjem mestu na tabeli Serije A sa 13 bodova, a nedavno su joj zbog dugova oduzeta četiri boda.

19:00 - Zimonjić zaustavljen u BarseloniSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkoviski eliminisani su na startu ATP turnira u Barseloni, pošto su u prvom kolu izgubili od špansko-beloruskog para Felisijano Lopes/Maks Mirnji sa 6:4, 6:7 (6:8), 10:7. Meč je trajao sat i 30 minuta, a Zimonjić i Matkvski nisu uspeli da opravdaju ulogu favorita, iako su postavljeni za prve nosioce na turniru. Lopez i Mirnji će u narednom kolu igrati protiv britansko-australijske kombinacije Džejmi Marej/Džon Pirs. Turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od 2.265.235 evra.

18:44 - Stiven Keši i dalje na mestu selektora NigerijeSelektor reprezentacije Nigerije Stiven Keši potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa fudbalskim savezom te zemlje. Kako je saopštio Fubalski savez Nigerije, ugovor je potpisan posle dugih i napornih pregovora. Keši je posle letošnjeg Svetskog prvenstva u Brazilu radio po dogovoru utakmica za utakmicom, nakon što mu je istekao prethodni ugovor. Nigerija nije uspela da se plasira na ovogodišnji Kup afričkih nacija (KAN) u Ekvatorijalnoj gvineji, ali je Keši, nekadašnji kapiten reprezentacije te zemlje, 2013. osvojio kontinentalni trofej.

18:30 - Smoling produžio ugovor sa JunajtedomFudbaler Mančester junajteda Kris Smoling produžio je danas ugovor sa tim klubom do 2019. godine. "Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor. Ponosan sam što igram za ovako veliki klub. Razvili smo se kao tim u toku ove sezone sa trenerom Lujom van Galom i sada igramo kao prava ekipa. Veoma je uzbudljivo biti sada u Junajtedu. Svi smo odlučni u nameri da se vratimo tamo gde nam je mesto", rekao je Smoling. Smoling je u Junajted došao 2010. godine i do sada je sa klubom s Old Traforda osvojio dve titule u Premijer ligi, odigrao je 147 utakmica i postigao devet golova. "Kris je veoma napredovao tokom mog kratkog boravka u klubu i postao je sastavni deo prvog tima. Postigao je nekoliko važnih golova ove sezone. Srećan sam što je potpisao novi ugovor", kazao je Van Gal.18:16 - Vladimir Đokić selektor mlade reprezentacijeTrener Metalca Vladimir Đokić imenovan je za selektora košarkaške reprezentacije Srbije do 20 godina.Đokić će tako na klupi mlade reprezentacije Srbije zameniti Dejana Mijatovića, a odluka o njegovom imenovanju doneta je danas na sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije. Pored Đokića danas su imenovani i svi ostali selektori mlađih reprezentativnih selekcija, pa će tako selekciju do 19 godina sa klupe predvoditi Aleksandar Bućan, a reprezentaciju do 18 godina Slobodan Klipa. Za trenera muške reprezentacije do 16 godina imenovan je Nenad Trunić, "B" repezentaciju će voditi Vanja Guša, EJOF selekciju Milan Josić, dok će trener basket reprezentacije tri na tri biti Dušan Domović Bulut Za selektora ženske košarkaške reprezentacije do 20 godina imenovan je Igor Polenek, Zoran Tir će voditi selekciji do 19 i do 18 godina, dok će reprezentaciju do 16 godina sa klupe predvoditi Dejan Mudreša.

18:06 - Tabares: Suares je bolji fudbaler od kada je prešao u BarselonuSelektor Urugvaja Oskar Tabares rekao je da je Luis Suares mnogo bolji fudbaler od kako je iz Liverpula prešao u Barselonu. "Suares je napredovao kao igrač. Kada je prešao u Barselonu ljudi su govorili da je odabrao pogrešan tim i požurili su sa prognozama. Međutim, oni ne znaju kakvu mentalnu snagu Luis poseduje. On je sada mnogo bolji igrač", rekao je Tabares. Suares, koji je u Barselonu stigao prošlog leta iz Liverpula, postigao je do sada 11 golova u Primeri.18:00 - Jovović očekuje pobedu BudućnostiTrener košarkaša Budućnosti Igor Jovović rekao je danas da očekuje da će u odlučujućem meču polufinala plej-ofa Jadranske lige između njegove ekipe i Cedevite trijumfovati tim koji bude "mirnije glave"."Ovo je iscrpljujuća serija, jer se igra u kratkom vremenskom periodu, gde je ogromna potrošnja i fizička i mentalna i ekipa koja bude mirnije glave, sigurno da će na kraju trijumfovati. Svi mečevi, izuzev trećeg, bili su dosta neizvesni", rekao je Jovović. Košarkaši Budućnosti su posle prva meča odigrana u Podgorici vodili sa 2:0 u polufinalnoj seriji Jaranske lige, ali je Cedevita izjednačila na 2:2 u Zagrebu. Odlučujuća, peta utakmica igra se sutra od 18.30 u Podgorici.

17:53 - Budućnost kažnjena zbog PajovićaKošarkaški klub Budućnost kažnjen je danas sa 500 evra, a sportski direktor Gavrilo Pajović suspendovan je na jednu utakmicu u Jadranskoj ligi. Kako je saopšteno iz regionalnog takmičenja, Pajović se nakon četvrte utakmice sa Cedevitom neprimereno ponašao prema sudiji, na osnovu prijave arbitara. Pajović neće moći da obavlja svoju dužnost na petoj, odlučujućoj utakmici dve ekipe, koja će se sutra od 18.30 igrati u Podgorici.

17:48 - Hopson potpisao ugovor sa LaboralomAmerički košarkaš Skoti Hopson potpisao je ugovor do kraja sezone sa Laboralom, saopšteno je na sajtu španskog kluba. Hopson je prvi deo sezone proveo u američkoj Razvojnoj ligi u Sijuks Fols Skajforsu, gde je prosečno beležio 19,2 poena, 3,7 skokova i 3,3 asistencije. Američki šuter se u Evropi igrački afirmisao u Efesu, gde je prošle sezone u Evroligi bio prvi strelac tima sa 15,2 poena. Karijeru je počeo na koledžu Tenesi, a potom je igrao za Kolosos, Hapoel Elijat i NBA ligaša Klivlend Kavalirse.

17:40 - Tevez prelazi u BokuFudbaler Juventusa Karlos Tevez mogao bi već u predstojećem prelaznom roku da pređe u Boku Juniors za pet miliona evra. Kako se navodi, Juventus nema nameru da zadrži Teveza protiv njegove volje, iako mu ističe ugovor 2016. godine, zbog čega razmatra ponudu Boke. Tevez je nekoliko puta govorio da hoće da se vrati u Argentinu i završi karijeru u Boki, za koju je nastupao od 2001. do 2006. godine. On je ove sezone najbolji igrač Juventusa, pošto je na 37 utakmica u svim takmičenjima postigao 26 golova i ostvario osam asistencija.

17:29 - Rejna De Hei: Nemoj u RealGolman minhenskog Bajerna Pepe Reina savetovao je sunarodnika i čuvara mreže Mančester Junajteda Davida De Heu da ne prelazi u madridski Real."Sigurno je da bi prelazak u Real bila greška. De Hea brani u velikom klubu i moraće dobro da razmisli kako će se njegova karijera razvijati", rekao je Rejna za Mundo Deportivo.Španski mediji ranije su preneli je Real spremio 40 miliona evra za transfer De Hee, pošto se očekuje odlazak kapitena Ikera Kasiljasa. Rejna je prošao omladinsku školu Barselone, a za prvi tim je za dve sezone odigrao 30 utakmica. Posle katalonskog kluba branio je za Viljareal, Liverpul i Napoli, dok je za reprezentaciju Španije nastupio 33 puta.

17:16 - Ferero: Ako ode Mihajlović, dovodim BenitezaPredsednik Sampdorije Masimo Ferero izjavio je da će pokušati da dovede trenera Napolija Rafaela Beniteza, u slučaju da Siniša Mihajlović napusti klupu iz tima iz Đenove. Španskom stručnjaku ugovor sa Napolijem ističe na kraju sezone i već je saopštio čelnicima kluba da nema nameru da produži saradnju jer čeka ponudu Mančester Sitija."Mislim da bi Napoli dovođenjem Mihajlovića napravio korak napred. Govorim iz mog iskustva i mogu da kažem da je Siniša veliki profesionalac i radnik. Ukoliko nas napusti već imam njegovu zamenu, a to je Rafael Benitez. Ipak, Mihajlović još uvek nije doneo odluku" - rekao je Ferero za "Korijere delo Sport".Ukoliko bi Benitez preuzeo Sampdoriju, stvorila bi se mogućnost rokade na klupama dva pomenuta tima pošto je prema saznanjima italijanskih medija Mihajlović blizu preuzimanja Napolija, pošto je odbio ponudu Milana. Upravo se Napoli i Sampdorija narednog vikenda u 32. kolu Serije A u Napulju.

17:00 - Tipsarević u drugom kolu BukureštaSrpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Bukureštu. Tipsarević je u prvom kolu pobedio Italijana Tomasa Fabijana 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Naš teniser igraće u drugom kolu protiv prvog nosioca Francuza Žila Simona, koji je bio slobodan u prvom kolu. Srbin i Francuz igrali su devet puta u karijeri, a Simon vodi 7:2 u pobedama. Simon je 13, a Tipsarević 824. teniser sveta. Turnir u Bukureštu igra se za nagradni fond od 494.310 evra.16:41 - "Orlići" pobedili Honduras u generalnoj proveri pred Svetsko prvenstvo Selekcija Srbije ispod 20 godina je u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu pobedila Honduras 2:1. Golove su postigli Stefan Ilić (10) i Stefan Beko (86) za Srbiju, a Džejms Orenal (81) za Honduras.Hondurašani su "glumili" Meksikance i Urugvajce sa kojima će "orlići" Veljka Paunovića biti u grupi na SP."Prezadovoljan sam proverom. Honduras je po fizičkom i mentalnom karakteru sličan protivnicima na Svetskom prvenstvu. Utakmica je najavila naše mogućnosti pred veliko takmičenje. Ispunili smo cilj, igrajući u alternativnom taktičkom sistemu. Iako smo imali malo vremena za pripreme, zbog redovnog prvenstvenog kola, tako da smo tek u ponedeljek imali sve igrače na treningu. U drugom poluuvremenu je došlo do blagog pada u igri, ali su se igrači brzo adaptirali na okolnosti u igri i posle primljenog gola, ostvarili pobedu. To je očekivano, jer je fudbalska inteligencija jedan od kriterijuma za selekciju visokog nivoa. Završili smo pripreme na evropskom kontinentu i nastavljamo sa praćenjem forme kandidata u cilju određivanja konačnog spiska za Novi Zeland", izjavio je selektor Veljko Paunović.

16:30 - Dijak: Rusi neće biti isključeni sa velikih takmičenjaPredsednik Svetske atletske federacije (IAAF) Lamin Dijak rekao je danas da Rusiji neće biti zabranjeno učešće na velikim takmičenjima zbog navoda o sistematskom dopingovanju sportista. "To je smešno. Velika atletska nacija ne može biti izostavljena", kazao je Dijak. Rusija je i dalje pod istragom IAAF i Svetske antidoping agencije (NjADA) povodom dokumentarnog filma jedne nemačke televizijske stanice o sistematskom dopingovanju sportista. Više ruskih atletičara je zbog toga ispitano, iako su zvaničnici ruskog saveza protestovali zbog toga.

16:20 - FSS: Samo Čukaričkom licenca za evrokupoveKomisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučila je da jedino Čukaričkom izda licencu za nastup u takmičenjima u organizaciji UEFA, ali i u Superligi. Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu FSS, pristiglo je 11 prijava za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA. Ostali klubovi imaju mogućnost da u žalbenom postupku dokažu ispunjenje svih kriterijuma i da na taj način obezbede licence za sezonu 2015/16, dodaje se u saopštenju. "Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume – sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne i finansijske. Uvidom u dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca Čukaričkom, koji je u potpunosti ispunio svih pet kriterijuma", navodi se u saopštenju FSS. U saopštenju nije precizirano koji klubovi ne ispunjavaju kriterijume za licenciranje.16:10 - Repeša: Moramo da odigramo pametno i hrabroTrener košarkaša Cedevite Jasmin Repeša rekao je danas da njegova ekipa mora da bude pametna, hrabra i agresivna u odlučujućem meču polufinala plej-ofa Jadranske lige protiv Budućnosti. "Cilj je bio da se još jednom vratimo u Podgoricu. Došli smo do toga i to je to. Dogodilo se da smo igrali pod velikom pritiskom pred treću i četvrtu utakmicu, neka tako bude i u petoj. Sigurno ni njima nije svejedno, očekivali su da će dobiti jednu u Zagrebu, kao što smo i mi očekivali u Podgorici. Jedna utakmica sada odlučuje sve", rekao je Repeša za hrvatske medije. Košakraši Cedevite i Budućnosti sutra u Podgorici igraju petu, odlučujuću utakmicu polufinalne serije plej-ofa Jadranske lige.16:00 - Lajović startovao pobedom u BukureštuSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo turnira iz Serije 250 u Bukureštu. On je na startu takmičenja savladao Estonca Jirgena Zopa, trenutno 158. tenisera sveta, sa 7:5, 6:1. Rival Lajoviću u drugoj rundi biće četvrti nosilac Lukaš Rosol, koji je bio slobodan na startu. U jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju Čeh je slavio sa 6:7, 7:5, 6:4, prošle sezone u Indijan Velsu. Rosol je trenutno 33. na svetu, za 49 mesta je bolje plasiran od Lajovića, a do sada je u karijeri uzeo dve titule.

15:30 - Odložen meč Škendije i VardaraOdložen meč Škednije i Vardara iz bezbednosnih razlogaFudbalski savez Makedonije odložio je derbi meč Prve lige između Škendije i Vardara zbog loše bezbednosne situacije u zemlji. Meč između Škendije i Vardara, u okviru 26. kola makednoskog šampionata, trebalo je da se igra sutra u Kumanovu. Fudbalski savez Makedonije je odluku o odlaganju te utakmice doneo na hitnoj sednici, a na sugestiju Ministarstva unutrašnjih poslova posle incidenata u policijskoj stanici Gošice. Stadion Škendije u Tetovu se renovira, pa je taj klub odlučio da domaćin Vardaru bude u Kumanovu, a makedonski mediji navode da će kasnije biti odlučeno kada i gde će se odloženi meč odigrati.

15:04 - Tevez u Boki možda već ovog letaFudbaler Juventusa Karlos Tevez mogao bi već u predstojećem prelaznom roku da pređe u Boku Juniors za pet miliona evra, prenosi "Gazeta delo Sport". Kako se navodi, Juventus nema nameru da zadrži Teveza protiv njegove volje, iako mu ističe ugovor 2016. godine, zbog čega razmatra ponudu Boke. Tevez je nekoliko puta govorio da hoće da se vrati u Argentinu i završi karijeru u Boki, za koju je nastupao od 2001. do 2006. godine. On je ove sezone najbolji igrač Juventusa, pošto je na 37 utakmica u svim takmičenjima postigao 26 golova i ostvario osam asistencija. Tokom karijere igrao je još za Korintijans, Vest Hem, Mančester Junajted i Mančester Siti.

14:42 - Nesuđeno Zvezdino pojačanje u LaboraluAmerički košarkaš Skoti Hopson potpisao je ugovor do kraja sezone sa Laboralom, saopšteno je na sajtu španskog kluba. Hopson, koji se prošle sezone spominjao kao pojačanje Zvezde, prvi deo sezone proveo je u američkoj Razvojnoj ligi u Sijuks Fols Skajforsu, gde je prosečno beležio 19,2 poena, 3,7 skokova i 3,3 asistencije. Američki šuter se u Evropi igrački afirmisao u Efesu, gde je prošle sezone u Evroligi bio prvi strelac tima sa 15,2 poena. Karijeru je počeo na koledžu Tenesi, a potom je igrao za Kolosos, Hapoel Elijat i NBA ligaša

14:17 - Gaske: Đokovića mogu da ga pobede samo dvojica igračaFrancuski teniser, Rišar Gaske, nekada sedmi igrač sveta, našao se među velikim brojem ljudi iz sveta "belog sporta" koji je nahvalio Novaka Đokovića. - Novak je najjači, to je momak koji se nikada ne povređuje. Njega mogu da pobede samo dvojica igrača - Rodžer Federer na brzoj podlozi i Rafael Nadal na šljaci, ali kada je u formi - rekao je Gaske.

13:49 - Vilijams: Ne mogu da opišem koliko sam ponosan na timKošarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams rekao je danas da je njegov tim zasluženo eliminisao Partizan u polufinalu plej-ofa ABA lige i poručio da velike zasluge za to ima trener Dejan Radonjić."Mislim da to što smo igrali u 'gostima' nije bilo kao kad zaista igramo u na tuđem parketu. Glasno je, bez obzira čiji navijači su tu, ali oba tima dobro poznaju ovu dvoranu i publika je poslednja stvar koja treba da utiče na nas. Jednostavno smo bili bolji u tri od četiri utakmice i igrali bolju košarku", rekao je Vilijams za klupski sajt.Američki plejmejker bio je najzaslužniji za pobedu u četvrtom meču nad crno-belima (81:73), pošto je u trenucima kada se "lomio" rezultat postigao vezanih 17 poena."Bilo je uspona i padova ove sezone, ali ipak više uspona i ne mogu da opišem koliko sam ponosan na tim. Uvek neko drugi od nas iskoči, ja sam odigrao dobro u trećoj i četvrtoj četvrtini poslednje utakmice, u nekim drugim mečevima to je bio Marjanović, u celoj polufinalnoj seriji Dženkins nas je nosio, a i Kalinić je takođe odigrao sjajno. Mitrović je odigrao odlično i to je ono što krasi naš tim, u različitim situacijama različiti igrači preuzimaju odgovornost".Vilijams je dodao da je trener Dejan Radonjić odlično pripremio ekipu uoči odlučujućih mečeva za plasman u finale regionalnog takmičenja, ali i učeće u Evroligi."Radonjić je odradio je sjajan posao sa treninzima i skautingom, kao i pažljivo pazeći na to kako se pripremamo. Konstantno je govorio koliko je važno da izađemo na teren i damo sve od sebe ako želimo da osvojimo prvenstvo i igramo Evroligu sledeće godine. Mislim da smo to i uradili", zaključio je Vilijams.Crvena zvezde pobedila je Partizan u polufinalnoj seriji ABA lige ukupnim rezultatom 3:1, a u finalu će igrati protiv pobednika između Cedevite i Budućnosti (2:2).

13:41 - Zeman ponovo napustio KaljariTrener Kaljarija Zdenjek Zeman podneo je ostavku zbog serije loših rezultata, prenela je danas Gazeta delo sport. Iskusni Čeh (67) drugi put ove sezone napušta kormilo Kaljarija, pošto je prethodno smenjen krajem decembra, a vratio se 9. marta umesto Đanfranka Zole."Svako mora da preuzme odgovornost za učinjeno. Ovo je moj način da to učinim", rekao je Zeman, dva dana posle poraza od Napolija 3:0.Sedam kola pre kraja italijanske Serije A Kaljari se nalazi na pretposlednjem 19. mestu sa 21 bodom, čak devet manje od Atalante, prve ekipe van zone ispadanja.

13:29 - Benzema definitivno ne igra protiv AtletikaFudbaler madridskog Reala Karim Benzema zbog povrede kolena neće igrati u sutrašnjem revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Atletika, saopštio je "kraljevski klub"."Benzema je povredio ligamente desnog kolena", kaže se u saopštenju Reala, ali nije precizirana dužina pauze francuskog internacionalca.Real je već oslabljen za predstojeći meč, pošto zbog povreda neće igrati ni Geret Bejl i Luka Modrić, dok je Marselo suspendovan. Prva utakmica na stadionu Visente Kalderon završena je remijem bez golova - 0:0.

13:19 - Jakobsen završava karijeruSvetski šampion u ski skokovima Norvežanin Anders Jakobsen saopštio je danas da završava karijeru, kako bi se posvetio porodici. Tridesetogodišnji Jakobsen, koji je ove godine na prvenstvu sveta u švedskom Falunu osvojio timsko zlato, ima bronzu sa Olimpijskih igara u Vankuveru 2010 , kao i 10 pobeda u Svetskom kupu. Bivši vodoinstalater, otac dvoje dece, poslednju pobedu u Svetskom kupu zabeležio je na turneji Četiri skakaonice u Garmiš Partenkirhenu 1. januara.

13:09 - Britanci protiv Francuza na terenu Kvins klubaTreći teniser sveta Endi Marej izjavio je danas da je zadovoljan što će reprezentacija Velike Britanije na terenu Kvins kluba u Londonu igrati protiv Francuske, u četvrtfinalu Dejvis kupa. Četvrtfinalni duel Velike Britanije i Francuske igraće se od 17. do 19. jula, a danas je odlučeno da će se meč igrati na terenu Kvins kluba u Londonu. "Kvins je savršeno mesto. Na tim terenima igram već 10 godina i osećam se kao kod kuće, kao i ostali britanski reprezentativci", rekao je Marej za sajt Teniskog saveza Velike Britanije. Marej je tri puta osvajao turnir na Kvinsu. Britanska reprezentacija je poslednji put u Dejvis kupu na tom terenu igrala 1990. godine, kada je izgubila od Francuske sa 0:5. Velika Britanija se plasirala u četvrtfinale pobedom u Glazgovu protiv SAD od 3:2, a Francuska je istim rezultatom u Frankfurtu pobedila Nemačku. Pobednik duela Velike Britanije i Francuske igraće septembru u polufinalu Dejvis kupa protiv boljeg iz duela Australije i Kazahstana.

12:54 - Juventus: Nema opuštanja, ovu priliku ne smemo da propustimoFudbaler Juventusa Patris Evra izjavio je da njegova ekipa u sutrašnjoj revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Monaka ne sme da se opusti zbog prednosti iz prvog meča. Fudbaleri Juventusa sutra od 20.45 igraju na gostujućem terenu protiv Monaka revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. Crno-beli su prošlog utorka u Torinu pobedili sa 1:0 golom Artura Vidala iz jedanaesterca. "Nisam bio iznenađen igrom Monaka u prvoj utakmici. Dobro su igrali, nismo ih potcenili. Bili smo favoriti uoči tog duela pa su mnogi igrači osećali pritisak. Sutra će biti drugačije, moramo da preuzmemo kontrolu od početka", rekao je Evra za francuske medije. Monako je u osmini finala eliminisao Arsenal, a Evra, koji je od 2002. do 2006. godine igrao za Monako, naveo je da francuska ekipa može ravnopravno da igra protiv svakog protivnika. "Bio sam ponosan na njih kad su izbacili Arsenal. Bili su neustrašivi", dodao je Evra. Arturo Vidal je propustio jučerašnji trening zbog upale krajnika i njegov nastup je neizvestan, kao i nastup Pola Pogbe zbog problema s tetivom. Utakmicu će zbog povreda propustiti i Martin Kaseres, Luka Marone i Romulo. Otkako je Inter 2010. godine osvojio Ligu šampiona, nijedan italijanski klub nije prošao u polufinale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Juventus se bori za prvi plasman u polufinale još od sezone 2002/2003, a Monako od sezone 2003/2004.Napadač Juventusa Karlos Tevez rekao je da njegova ekipa ne sme da ispusti prednost iz prve utakmice. "Imamo odličnu priliku i ne smemo da je ispustimo. Čim smo došli do četvrtfinala Lige šampiona - sve je moguće", rekao je Tevez, koji je ove sezone postigao 26 golova u svim takmičenjima. Juventus u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede nad Lacijom od 2:0, posle koje je stekao 15 boda prednosti na tabeli i napravio veliki korak ka četvrtoj uzastopnoj tituli u Seriji A. Monako je odigrao nerešeno 1:1 protiv Rena, bez pobede je u poslednje četiri prvenstvene utakmice na domaćem terenu i zauzima treće mesto na tabeli.

12:36 - Žardim: Protiv Juventusa ne sme da se grešiTrener Monaka Leonardo Žardim rekao je da njegova ekipa ne sme da pravi greške protiv Juventusa sa kojim sutra igra revanš četvrtfinala Lige šampiona. "U završnici utakmice protiv Rena u prethodnom prvenstvenom kolu nedostajalo nam je snage, počeli smo da osećamo umor. Oporavićemo se i popraviti greške uoči utakmice sa Juventusom", rekao je Žardim. U francuskom timu neće biti Lasine Traorea zbog povrede noge, dok je nastup Bakajoka neizvestan zbog problema sa butnim mišićem.

12:21 - Matijašević: U finalu Kupa se nikad ne znaSportski direktor fudbalskog kluba Čukarički Vladimir Matijašević rekao je danas da njegova ekipa nije nezadovoljna bodom protiv Radničkog iz Niša, u 23. kolu Super lige Srbije. Fudbaleri Čukaričkog odigrali su u subotu na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Radničkog iz Niša. "Očekivali smo tri boda, ali posle analize utakmice nismo nezadovoljni ni osvojenim jednim bodom. Meč nije bio lep za gledanje, što nismo očekivali. Arhiviramo tu utakmicu i okrećemo se narednoj protiv Radničkog iz Kragujevca", rekao je Matijašević za sajt kluba. U sledećem kolu Čukarički će u subotu od 16 časova igrati u Kragujevcu protiv Radničkog. "Radnički iz Kragujevca, iako ima finansijskih i drugih problema, igra odlično sa odličnim trenerom Milovanovićem, ali ako želimo da ostanemo na trećem mestu na tabeli naši igrači moraju da pobeđuju u narednom periodu", naveo je Matijašević. On je da dodao su se igrači Čukaričkog možda opustili posle pobede nad Radom od 7:0, ali da moraju da se okrenu narednim utakmicama, jer je važan svaki bod. "Do kraja prvenstva ostalo je još mesec dana, a cilj kluba je da bude među prve četiri ekipe. Igraćemo i u finalu Kupa 20. maja, a tu se nikad ne zna, izlazimo na megdan favorizovanom Partizanu", rekao je Matijašević.Čukarički je treći na tabeli sa 44 boda, 12 manje od prvoplasiranog Partizana, a četiri više od Vojvodine, koja zauzima četvrto mesto na tabeli. Druga je Crvena zvezda sa 51 bodom.

12:02 - Anćeloti: Atletiko nas ne brineTrener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti izjavio je da je optimista po pitanju šansi njegove ekipe uoči sutrašnje revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida. Aktuelni šampion Evrope Real Madrid sutra od 20.45 na svom stadionu igra protiv gradskog rivala revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. U prvom meču prošlog utorka na Visente Kalderonu madridske ekipe odigrale su bez golova. Anćeloti ima mnogo problema s povredama igrača. Luka Modrić je povredio koleno, a Garet Bejl list na nozi i najverovatnije će obojica propustiti sutrašnju utakmicu. "U februaru smo imali pad igre i rezultata zbog povreda, ali sada smo se vratili na naš nivo. Nadamo se da ćemo do kraja Lige šampiona biti konkurentni. Nismo zabrinuti zbog revanša sa Atletikom, moramo da pronađemo rešenja za odsutne igrače", rekao je Anćeloti. Real će pokušati da postane prva ekipa koja je odbranila trofej u Ligi šampiona. "Sutra nas čeka veliki izazov, ali dočekujemo ga sa mnogo optimizma. Domaći teren će nam biti dodatni motiv", rekao je italijanski trener. Real je u prošle sezone pobedio Atletiko u finalu Lige šampiona posle produžetaka sa 4:1, ali od tada nije uspeo da pobedi ekipu Dijega Simeonea. Ove sezone igrali su sedam puta, Atletiko je pobedio u četiri meča uz tri remija.

11:37 - Oblak: Možemo opet da pobedimo RealUoči sutrašnjeg revanša četvrtfinala Lige šampiona sa Realom, madridski Atletiko mnogo nade polaže u dobru formu napadača Antoana Grizmana, koji je postigao šest golova u poslednjih pet utakmica. "Zadovoljni smo igrom protiv Reala u svih sedam ovosezonskih utakmica, ali znamo da će nam sutra biti teško. Imam mnogo samopouzdanja i nadam se da ću pomoći ekipi da prođe dalje", rekao je Grizman. Golman Atletika Jan Oblak bio je najbolji igrač prve utakmice. Slovenački golman dobro je branio šuteve Kristijana Ronalda, Gareta Bejla i Hamesa Rodrigesa. "Znamo da nas čeka težak izazov, ali uvereni smo da možemo ponovo da ih pobedimo. Biće tesno", rekao je Oblak. Otkako je u martu zamenio prvog golmana Migela Anhela Moju, Oblak je u u sedam utakmica primio tri gola. Utakmicu će propustiti Mario Suarez zbog suspenzije.

11:09 - Sterling u Juventusu za 50 miliona funti?Šampion Italije Juventus spremio je 50 miliona funti za dolazak fudbalera Liverpula Rahima Sterlinga, tvrdi engleski tabloid San. Kako se navodi, vezista Pol Pogba najverovatnije će napustiti torinski tim, nakon što su interesovanje pokazali PSŽ, Mančester Junajted, Barselona i Čelsi, a Juventus će novac od transfera uložiti u dovođenje Sterlinga. Sterling ove sezone pruža odlične partije u Premijer ligi i najbolji je igrač Liverpula, a postigao je sedam golova na 30 utakmica. On od 2012. godine igra za prvi tim "crvenih", dok je za reprezentaciju Engleske nastupio 14 puta i dao jedan gol.

10:42 - Lev: Cilj mi je da Nemačka osvoji i evropsku tituluSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev poručio je da mu je glavni cilj da ostanu nepredvidljivi za protivnike i na prvenstvu Evrope 2016. godine."Mi smo svetski šampioni i prvi na listi FIFA. Naš zadatak je da potvrdimo ovaj uspeh i da ge ne ispustimo. Želimo da ponovimo onaj sjajni trenutak kada smo primili pehar svetskog prvaka", rekao je Lev.Nemačka je imala probleme na početku kvalifikacija za EURO u Francuskoj 2016. pošto je startovala porazom protiv Poljske i remijem kod kuće protiv Irske, i zauzima drugo u grupi D iza Poljske."Naš tim je veoma mlad, ali u svakom igraču vidim ogroman potencijal", rekao je 55-godišnji Lev, koji je produzio ugovor sa "pancerima" do 2018. gopdine. On je naglasio da želi da stvori duh optimizma u timu na putu ka šampionatu Evrope u Francuskoj."Pre svega, za šampionat u Francuskoj treba da se kvalifikujemo. Sve ostalo je za sada u drugom planu", rekao je Lev.

10:00 - Toni Nadal: Rafin nivo dovoljan za Rolan GarosToni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, kaže da španski teniser može ove sezone da osvoji svoju desetu titulu na Rolan Garosu.“Verujem, zaista verujem da ako nastavimo kao do sada, da je Rafaelov nivo dovoljno visok da osvoji Rolan Garos. Rafael će biti dovoljno spreman da se bori za titulu jer vidim na kojem nivou igre. Jedino što nedostaje jeste da održi taj nivo duži period – mislim da definitivno može da se bori za Rolan Garos, taj teren nam prija“, kaže Toni.Nadal je u Monte Karlu ispao u polufinalu od Novaka Đokovića, ali to nije demoralisalo njegov tim. “Prvi veliki test bio je da Rafa ostane miran na terenu, da igra u visokom intenzitetu i da ne spušta gard – sa time smo se mučili na prethodnim turnirima, a sada smo to ispravili“, dodao je Toni. U karijeri Rafa je izgubio samo jedan meč u Parizu, 2009. godine od Soderlinga, a do sada je na Garosu osvojio devet od 14 gren slem titula.

09:20 - Hanover otpustio Korkuta, novi trener bio godinu i po dana bez poslaNemački fudbalski klub Hanover otpustio je turskog trenera Tajfuna Korkuta, dva dana nakon debakla od Bajer Leverkuzena i umesto njega imenovao Mihaela Fronceka.Froncek je potpisao ugovor do kraja sezone, a jedini cilj mu je da sačuva Hanover u Bundesligi. "Potpuno verujemo da će Mihael Froncek dovesti klub do sigurne zone. U preostalim utakmicama imamo samo jedan cilj - ostanak u Bundesligi, ništa drugo nije važno", rekao je predsednik Martin Kind za klupski sajt.Froncek je poslednji put kao trener radio u sadašnjem drugoligašu Sankt Pauliju, koji je napustio novembra 2013. godine. Pre toga je u Bundesligi trenirao Borusiju Menhengladbah, Arminiju Bilefeld i Alemaniju Ahen. Jedne sezone je bio pomoćni trener u Hanoveru.

08:40 - Voriorsi i Bulsi lako do 2:0Golden Stejt i Čikago poveli su sa 2:0 u pobedama u serijama prve runde plej-ofa NBA lige. Voriorsi su savladali Nju Orleans sa 97:87, uz 26 poena Kleja Tompsona, dok je Džimi Batler sa 31 poenom vodio Bulse do trijumfa nad Milvokijem 91:82.Tako su i Čikago i Golden Stejt odbranili prednost domaćeg terena, a u sledeća dva meča biće gosti.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track